Menu

Hokej

KHL

Ak Bars Kazaň – Admiral Vladivostok

2:1

po s.n. (2:0) (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

24.09.2021, 18:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • David Suchý

Tipsport: 1.29 6.4 7.82 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Československá stopa v utkání

Libor Šulák (VLD) 0+1, 4 střely, čas na ledě 25:27
Vojtěch Mozík (VLD) 0+0, 1 střela, čas na ledě 24:10 (20:41:14)
Statistiky

Střely na branku:
35:21
Zásahy brankářů: 20:34
Vyhraná vhazování: 45:23
Hity: 11:16
Trestné minuty: 18:8
Je konec. Dnešní utkání nakonec končí výhrou Kazaně, která svého soupeře porazila poměrem 2:1 po nájezdech. V poslední periodě jsme sledovali velký tlak domácích, kterým se ale nedařilo ve finální fázi a Admiral doslova vybojoval bod. V následném prodloužení si hosté vyzkoušeli přesilovou hru, kterou nedokázali zužitkovat a v nájezdech se tak radoval Ak Bars.

Konec zápasu.

65:00

65:00 Nikolaj KOVALENKO - 2:1

65:00

V samostatných nájezdech zvítězil tým Ak Bars Kazaň.
Autorem vítězné branky je NIKOLAJ KOVALENKO.

4. série 2:0

Kličkou do bekhendu to na druhé straně zkoušel Lugin, který na brankáře nevyzrál.

4. série 2:0

Utkání tak mohl ukončit domácí Kampfer, který neuspěl.

3. série 2:0

Kestner se rovněž dostal do složité situace, přičemž pouze vyprášil beton brankáře.

3. série 2:0

Představil se také Kagarlickij, který pro změnu mířil přímo do lapačky.

2. série 2:0

Do těžké situace se dostal Vjačeslav Ušenin, který trefil pouze brankáře.

2. série 2:0

Náskok se tak pokoušel navýšit Kovalenko, kterému se povedlo kličkou do bekhendu zavěsit.

1. série 1:0

Za hosty se pokoušel o srovnání Vladislav Ušenin, jehož nájezd skončil na betonu brankáře.

1. série 1:0

Jako první se rozjel domácí Burmistrov, který dokázal zamířit přesně k levé tyči.

Samostatné nájezdy začínají.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:09

Vypadá to, že budeme sledovat nájezdy. Oba celky stále hrají ve čtyřech a nesledujeme takřka žádné vyložené šance.

63:31

Do protiútoku se nyní dostával domácí Adamčuk, kterému ovšem chyběla podpora spoluhráčů. Až poté se do spolupráce zapojil také Zaripov.

62:06

Vladislav Ušenin si sjel s pukem před brankáře, jenomže z velké blízkosti nakonec zakončoval vedle branky a domácí celek se navíc musí vracet pro kotouč.

61:17

Až poté to na sebe vzal Vjačeslav Ušenin, který to dost možná zkoušel střílenou nabídkou, se kterou si i tak poradil brankář Biljalov.

60:47

Šulák operoval u modré čáry, odkud ještě nabíjel na druhou stranu. Zatím je to bez zakončení.

60:10

Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro hostující celek, který hraje přesilovou hru a dostává se s pukem na druhou stranu.

60:01

Začalo prodloužení.
Utkání půjde do prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:54

Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Daniil Tarasov – 2 min., vysoká hůl).

59:12

Petrov se sice na krátký časový úsek dostal za modrou čáru, tam se ovšem nacházela smečka protihráčů.

59:00

Minuta do konce třetiny.

58:09

Hosté opět spíše jen odevzdali kotouč na druhou stranu, kde se k němu jako první dostal domácí Zaripov, který ho dokázal dotlačit do útočného pásma.

57:22

Nalimov znovu musel ukázat svou pozornost. K zakončení z velké blízkosti se totiž dostal domácí Petrov, který ale mířil pouze doprostřed branky.

56:09

Ofsajd domácích, vhazovat se bude ve středním pásmu.

55:17

Znovu se vhazovalo v hostujícím pásmu. Admiral s vypětím všech sil dostal kotouč na druhou stranu, brankář Biljalov ale nemusel vůbec zasahovat.

54:17

Máme za sebou poslední komerční přestávku tohoto zápasu. Admiral stále drží nadějný výsledek, v posledních minutách se ale dostává pod značný tlak.

53:47

Nalimov si navíc připsal další zákrok, soupeř ovšem dokázal otočit hru vpřed.

53:14

U pravého hrazení se povedlo vybojovat kotouč domácímu Galimovovi, který ho následně předal na levé křídlo, kde ale hostující obrana skvěle zasáhla.

52:24

Kazaň se starala o rozehrávku z vlastního pásma. Mrštným způsobem se na druhou stranu dostával Lukojanov, který proti přesile protihráčů ale neuspěl.

51:03

Admiral Vladivostok se po delší době dostal na druhou stranu, kde se ovšem nacházel pouze kapitán Lugin, který přesto raději odjel na střídačku.

50:00

Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Do slibné šance se nyní dostal Kagarlickij, který ale nechal vyniknout brankáře Nalimova.

49:12

Po kratší kombinaci jsme sledovali zablokovaný střelecký pokus z pravého kruhu. Posléze si na zadní tyč sjížděl domácí Burmistrov, který ale promáchl.

48:27

Kazaň se poměrně jednoduchým způsobem dostala na druhou stranu, kde ovšem u hrazení zasahoval Mozík, který dokázal odpálit kotouč k brance soupeře.

47:30

Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Michail Kotljarevskij – 2 min., držení hole).

47:05

Následuje komerční přestávka.

46:20

Krátce po vhazování to od modré čáry zkoušel domácí Judin, jehož dělovka nakonec směřovala vedle branky soupeře a Nalimov tak nemusel zasahovat.

45:03

Do nebezpečného protiútoku se dostával hostující Kotljarevskij, který se pokoušel kotouč poslat pod břevno branky, jenomže tam zasahoval Biljalov.

44:21

Do vlastního pásma se poté vracel domácí Rukavišnikov. Jeho rozehrávka nakonec putovala na hokejku Zaripova, který vyprodukoval hodně slabou ránu.

43:17

U modré čáry měl hodně prostoru Šulák, který nakonec vsadil na razanci. Jeho rána směřovala pouze do ramene, Biljalov přitom dost možná nic neviděl.

42:03

Na opačnou stranu se posléze musel vracet hostující zadák Beljakov, kterému ještě přispěchal na pomoc Obidin, který se dostal do útočného pásma.

41:16

V oslabení se do nadějného protiútoku dostával domácí Lukojanov, který to nakonec vzal na sebe, jenomže střelu zápěstím nakonec poslal nad branku.

40:15

Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kristian Chenkel – 2 min., nedovolené bránění).

40:10

Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první dostal na druhou stranu hrací plochy.

40:01

Začala třetí třetina.
Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nabídla dvě branky, přičemž se oba celky jednou prosadily. Nesledovali jsme zrovna pohlednou podívanou, hlavní sudí totiž museli neustále vylučovat v pěti na obou stranách se dlouho nehrálo. Admiral si dokonce zahrál přesilovou hru pět na tři, avšak tu nedokázal využít.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:17

Domácí celek se znovu dostal pod tlak. Dlouhou dobu se Admiral ke střele nedostával, až poté Vjačeslav Ušenin nabízel kotouč vedle postavenému Šulákovi.

37:07

37:07 Dmitrij SAJUSTOV - 1:1

37:07

Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
Hostující celek rovněž využívá přesilovou hru! Sledovali jsme střelu z mezikruží, kterou Biljalov sice dokázal zneškodnit, jenomže v předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval DMITRIJ SAJUSTOV, před kterým číhala prázdná branka. Asistence: Libor Šulák, Vjačeslav Ušenin.

36:26

Po skončení přesilovky měl před sebou prázdnou branku hostující kapitán Lugin, kterému se ale nepovedlo zpracovat. Posléze byla hra přerušena.

35:51

Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Michail Gluchov – 2 min., podrážení).

35:20

Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Roman Rukavišnikov – 2 min., krosček).
Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Mark Verba – 2 min., sekání).

35:19

Domácí celek se dostal pod velký tlak a do zakončení se navíc dostal také Šulák. Biljalov dokázal zakročit a puk zablokoval směrem do ochrané sítě.

34:24

Sajustovovi se povedlo uspět na vhazování a jeho celek tak rozjel kombinaci. Ta dlouhou dobu nic nepřinášela, až poté ke střele dostal Kestner.

33:09

Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Ilja Safonov – 2 min., podrážení).

33:03

Vyhozený kotouč zastavil jeden z domácích hráčů, Admiral Vladivostok navíc nedokázal vyrazit z vlastního pásma. Dobře si ale nepočínal ani Kagarlickij.

32:35

Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kirill Adamčuk – 2 min., držení).

32:01

Po delší době si s pukem zahrál také domácí brankář Biljalov, kterému se povedlo hokejkou rozehrát podél hrazení. Kazaň se ovšem nedostala přes modrou.

31:10

Ve středním pásmu se poté k volnému puku dostal domácí Voronkov, kterému se ovšem nepovedlo přesně nahrát a útočit tak opět může Admiral Vladivostok.

30:00

Je za námi přesná polovina řádné hrací doby. Ta nám stále nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí útočník Par Lindholm.

29:16

Admiral Vladivostok rozjel kombinaci v pásmu soupeře, kde měl u modré čáry poměrně dost prostoru Mozík, který svým nahozením trefil protihráče.

28:13

Ihned po vhazování to zkoušel na branku soupeře domácí Rukavišnikov, jehož ránu Nalimov dokázal vyrazit nad branku a bude se znovu vhazovat.

27:53

Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Vjačeslav Ušenin – 2 min., nedovolené bránění).

27:20

Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Artur Brovkin – 2 min., podrážení).

27:01

Nyní se do útočného pásma probíjel domácí Lukojanov, kterému se nakonec povedlo odehrát kotouč směrem na branku, kde zasahoval Nalimov.

26:10

Následuje komerční přestávka.

25:03

Před Biljalovem posléze vznikl menší závar, při kterém domácí brankář dokázal zakročit. Kazaň se osvobodila pouze za cenu zakázaného uvolnění.

24:19

Směrem dozadu se nyní musel vracet domácí Judin, kterému se ale nepovedlo dostat kotouč ven z pásma a k němu se naopak dostal Kestner.

23:31

23:31 Pär LINDHOLM - 1:0

23:31

Kazaň vstřelila branku!
Domácí celek využívá přesilovou hru! Kazaň se totiž usadila v pásmu soupeře, kde jsme sledovali parádní kombinaci, při které zůstal na zadní tyči zcela sám PAR LINDHOLM, kterému se povedlo přeci jenom procedit puk za betony brankáře. Asistence: Dmitrij Kagarlickij, Alexandr Burmistrov.

23:03

Tarasov si nyní dokázal najít střeleckou pozici, mířil ovšem pouze do rukavice brankáře. Nalimov přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.

23:00

Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Libor Šulák – 2 min., podrážení).

22:09

Směrem dozadu se nyní musel vracet hostující Menšikov, který počkal na příchod nové formace. Ta měla problém s rozehrávkou, o icing se ale nejednalo.

21:20

U pravého kruhu měl proto hodně prostoru domácí Galimov, do jehož rány nakonec vložil hokejku jeden z protihráčů a Nalimov tak nemusel zasahovat.

20:39

Za odraženým pukem se jako první dostal hostující Obidin, kterému se ale nepovedlo ideálně rozehrát.

20:10

Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se znovu jako první vydal do svého pásma, odkud rozehrával Chenkel.

20:01

Začala druhá třetina.
Je za námi první třetina, která nám nakonec nepřinesla ani jednu branku. Více ze hry pochopitelně měla Kazaň, ta se ovšem směrem dopředu spíše trápila. Admiral Vladivostok se jednou radoval, tuto trefu ovšem vyvrátilo video. Hosté si zahráli také několik přesilovek, avšak ani v nich jsme se branky nedočkali.

20:00

První třetina skončila.

19:11

Ak Bars se drží kolem branky soupeře, hostující obrana ale podává dobrý výkon.

19:00

Minuta do konce třetiny.

18:13

Nalimov musel zasahovat proti nahození od modré čáry, které vyrážel k mantinelu. Domácí posléze nahazovali, načež se jim povedlo bleskově vystřídat.

17:07

Kazaň se po delší době dostala k náporu, který přinesl menší rozruch před hostující brankou, který ale dokázal bleskovým způsobem vyřešit Menšikov.

16:30

O další útočnou akci se pro změnu pokoušel hostující Obidin, kterému se nepovedlo přesně rozehrát do jízdy a jednalo se o zakázané uvolnění.

15:03

Mozík se dostal do poměrně zajímavé pozice, jenomže na brankáře si nakonec nepřišel. Biljalov se totiž bleskovým způsobem přesunul ke druhé tyčce.

14:22

Admiral se po úspěšném vhazování zdržel kolem branky soupeře. Na modré čáře se k puku dostal také Adamčuk, který si ale nenašel střeleckou pozici.

13:13

Nyní to na sebe vzal hostující Metalnikov, který se s pukem dostal až do velkého úhlu. Nakonec to zkoušel na Biljalova, který ale nemusel zasahovat.

13:01

Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Ilja Safonov – 2 min., podrážení).

12:02

Posléze si Lugin sjel k prostoru v mezikruží, jenomže střeleckou pozici nakonec nedokázal najít a domácím se znovu povedlo vyhodit na druhou stranu.

11:36

Admiral Vladivostok se usadil kolem branky soupeře, jenomže zpětnou nahrávku nakonec dokázal zachytit Kampfer, který vyhazoval na druhou stranu.

10:00

Je za námi úvodní desetiminutovka, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Admiral Vladivostok se sice prosadil, video ale branku vyvrátilo.

09:56

Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Alexandr Burmistrov – 2 min., podrážení).

09:08

Od levého kruhu to zkoušel domácí Voronkov, který nakonec pouze nastřelil beton brankáře. Nalimov následně dokázal rozehrát přesně na hokejku Beljakova.

08:16

Manukjan se po delší době podíval s pukem do pásma soupeře, kde jsme ovšem neviděli nic nebezpečného a domácím se povedlo rychle vyhodit touš.

07:08

Do pásma se nyní dostával domácí Lukojanov, kterému ještě přispěchal na pomoc kolega Galimov, který se nakonec s pukem do střelecké pozice nedostal.

06:09

Po další hezké kombinaci jsme sledovali další střelu, která tentokráte putovala vedle hostující branky a Nalimov tak nemusel zasahovat.

05:10

Domácí celek se nyní dostal k sympatickému náporu. Před branku se nakonec dostával Kovalenko, kterému se nepovedlo překonat brankáře.

04:23

Směrem za modrou čáru se nyní dostal domácí Kampfer, který poté pouze prodlužoval za branku soupeře, kde si ale dobře počínal Matuškin.

03:09

Vhazovalo se před brankářem Nalimovem a úspěšnější byl domácí celek. Ten se nakonec dostal k další ráně, Judin ovšem trefil pouze protihráče.

02:20

Domácí Judin poté prověřil pozornost ruského brankáře z velkého úhlu. Nalimov dokázal zakročit, domácí Safonov se navíc nedostal k žádné dorážce.

01:40

Branka neplatí, jednalo se o ofsajd.

01:40

Do akce jde video!

01:40

Hostující celek se dostává do vedení! MICHAJL KOTLJAREVSKIJ se s pukem dostal za modrou čáru, odkud pálil nad branku. Puk se ovšem od hrazení odrazil do zad Biljalova, od kterých se odrazil za brankovou čáru.

01:13

Šulák za vlastní brankou usiloval o kotouč, načež mu na pomoc přispěchal také Obidin, kterému se povedlo s pukem přejít až ven z vlastního obranného pásma.

00:41

Chenkel to v úvodu zkoušel nahozením směrem na Nalimova, ten ovšem nemusel zasahovat.

00:10

Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který ihned nahazoval na druhou stranu, kde se k puku dostal Burmistrov.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Ak Bars Kazaň: T. Biljalov (I. Bobkov) – Chenkel, Kampfer, Žuravljov, Judin, Rukavišnikov, Adamčuk – Brovkin, Burmistrov, Lukojanov – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – Zaripov, Safonov, Voronkov – K. Petrov, P. Lindholm, Tarasov – Kvartalnov, M. Gluchov.

Admiral Vladivostok: Nalimov (Serebrjakov) – Šulák, Mozík, F. Beljakov, Matuškin, Metalnikov, Menšikov, Palivko – Kestner, Obidin, Lugin – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, A. Garejev – Manukjan, Sajustov, Kotljarevskij – Verba, Makarenko, A. Ševčenko – Ťuťunnikov..
Československá stopa v utkání

Libor Šulák (VLD)
Vojtěch Mozík (VLD)
Ak Bars Kazaň

Soupeřem bude favorit zápasu, kterým je Ak Bars Kazaň. Ta se momentálně nachází na páté pozici, přičemž se jí povedlo nasbírat jedenáct bodů, což znamená pětibodovou ztrátu na vedoucí Magnitogorsk. Kazaň má na svém kontě tři výhry v řadě, poslední porážka tak přišla před necelými dvěma týdny. Od té doby Kazaň dvakrát porazila Soči, v posledním duelu na vlastním stadionu porazila také Viťaz, a sice poměrem 2:1. Kazaň bude i v tomto duelu velkým favoritem, fanoušci pochopitelně očekávají dva body.
Admiral Vladivostok

Admiral Vladivostok se po osmi odehraných zápasech nachází na desáté pozici východní konference, přičemž na svém kontě má pět bodů. Admiral Vladivostok dělí od posledního Chabarovsku pouhé dva body, v případě výhry se naopak může bodově dotáhnout na osmý Barys. Admiral Vladivostok má na svém kontě pouze jednu výhru, navíc hned v sedmi zápasech prohrál. Naposledy se mu nepovedlo navázat na domácí výhru proti Severstalu, proti vedoucí Magnitogorsku se totiž jednalo o jednoznačnou podívanou, Metallurg totiž vyhrál výsledkem 5:0.
KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Ak Bars Kazaň a Admiral Vladivostok.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Ak Bars Kazaň – Admiral Vladivostok

2:1

po s.n. (2:0) (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. P. Lindholm (Kagarlickij, Burmistrov), rozh. náj. Kovalenko – 38. Sajustov (Šulák, Vj. Ušenin)

Samostatné nájezdy:
1. série:
1:0   Alexandr Burmistrov (KZN)
1:0   Vladislav Ušenin (VLD)
2. série:
2:0   Nikolaj Kovalenko (KZN)
2:0   Vjačeslav Ušenin (VLD)
3. série:
2:0   Dmitrij Kagarlickij (KZN)
2:0   Josh Kestner (VLD)
4. série:
2:0   Steven Kampfer (KZN)
2:0   Dmitrij Lugin (VLD)

Ak Bars Kazaň: T. Biljalov (I. Bobkov) – Chenkel, Kampfer, Žuravljov, Judin, Rukavišnikov, Adamčuk – Brovkin, Burmistrov, Lukojanov (A) – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – Zaripov (C), Safonov, Voronkov – K. Petrov, P. Lindholm, Tarasov – Kvartalnov, M. Gluchov.

Admiral Vladivostok: Nalimov (Serebrjakov) – Šulák, Mozík, F. Beljakov, Matuškin, Metalnikov, Menšikov, Palivko – Kestner, Obidin, Lugin (C) – Vl. Ušenin (A), Vj. Ušenin, A. Garejev – Manukjan, Sajustov (A), Kotljarevskij – Verba, Makarenko, A. Ševčenko – Ťuťunnikov.

Rozhodčí: Kočetov, Kuljov – Goljak, Gorděnko

Diváci: 3342

Průběh zápasu
1. třetina
01:40 VLD neuznaná branka
09:56 KZN 2 Burmistrov, podrážení
13:01 KZN 2 Safonov, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
23:00 VLD 2 Šulák, podrážení
23:31 KZN 1:0 P. Lindholm (Kagarlickij, Burmistrov)
27:20 KZN 2 Brovkin, podrážení
27:53 VLD 2 Vj. Ušenin, nedovolené bránění
32:35 KZN 2 Adamčuk, držení
33:09 KZN 2 Safonov, podrážení
35:20 KZN 2 Rukavišnikov, krosček
VLD 2 Verba, sekání
35:51 KZN 2 M. Gluchov, podrážení
37:07 VLD 1:1 Sajustov (Šulák, Vj. Ušenin)
Po 2. třetině
3. třetina
40:15 KZN 2 Chenkel, nedovolené bránění
47:30 VLD 2 Kotljarevskij, držení hole
59:54 KZN 2 Tarasov, vysoká hůl
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
65:00 KZN 2:1 Kovalenko (rozh. náj.)
po s.n.