Menu

Futsal

1. Futsal liga

FC Démoni Česká Lípa – Žabinští Vlci Brno

7:2

konec (3:1)

24.09.2021, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 4. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.55 4.4 4.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:18:38)
Futsalisté České Lípy se konečně dočkali. Po 21 zápasech bez ligového vítězství si ve 4. kole 1. Futsal ligy poradili se Žabinskými Vlky z Brna výsledkem 7:2 a do tabulky zapsali premiérové body. Vítězství Démonů bylo zasloužené, o čemž ostatně napovídá i rozdíl v konečném skóre. V prvním poločase si domácí vypracovali tříbrankové vedení, které sice dokázal o jeden gól zredukovat Havlín, ale českolipští hráči se touto skutečností nenechali rozhodit a ve druhém dějství přidali další čtyři trefy, zatímco soupeři znovu povolili jednu jedinou.

Česká Lípa se zásluhou vítězství posunula v tabulce na 10. místo před Ústí nad Labem, trápící se brněnští Žabinští Vlci zůstávají s nulou poslední.

Konec zápasu.

39:52

Ladislav Hanuš nabízel balón před bránu, ale nenašel žádného ze svých spoluhráčů. Lehkou tečí míč prodloužil mimo hrací plochu bránící Fichtner.

39:13

Třetí akumulovaný faul domácí za současné situace mrzet nemusí. Konec utkání je blízko a lze jen těžko očekávat, že by přišly ještě další tři prohřešky.

39:00

Probíhá poslední minuta zápasu.

38:44

Domácí hráči si užívají závěrečné okamžiky zápasu. O jejich vítězství není pochyb, po dlouhé době poznají sladký pocit vítězství.

38:19

Do brány Žabinských Vlků se vrátil Jaroslav Pšurný. A hned se vyznamenal, když pravým ramenem vytěsnil nebezpečnou střelu Maura.

37:56

37:56 Petr ZAPLETAL - 7:2

37:56

Démoni právě vstřelili branku!
Další gól při Démonů při powerplay hostů. PETR ZAPLETAL se prohnal kolem dvou protihráčů a levačkou poslal zaskakujícímu brankáři Starému mezi nohama. Bez asistence.

37:40

Hodně prostoru měl Dominik Havlín, jenže míč netrefil vůbec dobře. Zasáhl prvního stojícího protihráče před sebou.

37:15

Futsalisté v zelených dresech pokračují ve hře o jednoho hráč v poli navíc, Pšurný má volno. Kombinaci přesunuli na útočnou polovinu.

36:18

36:18 Ondřej HAVRDA - 6:2

36:18

Démoni právě vstřelili branku!
Výsledkem hry bez gólmana je šestý gól domácích! ONDŘEJ HAVRDA získal balón a prakticky přes celé hřiště dokázal míč napálit do sítě. Bez asistence.

36:02

Dominik Havlín si několikrát vyměnil míč s Ladislavem Hanušem. Druhý jmenovaný pak přenesl hru k pravé lajně na Hansla, jemuž střela vůbec nevyšla.

35:53

Pokračuje powerplay hráčů v zelených dresech. Tomáš Chráscina viděl u levé tyčce volného Starého, ten ovšem těžkou nahrávku nezpracoval.

35:04

Velká komplikace pro hostující mužstvo. Po faulu na Zapletala má totiž na kontě už pět akulumovaných faulů, za každý další tak bude následovat desetimetrový kop.

34:24

Hosté zkouší powerplay! úvodem je pokračující tlak, který chtějí brněnští futsalisté ještě vylepšit právě posláním jednoho hráče do pole navíc.

34:12

Z prakticky nulového úhlu střílel Dominik Havlín. Balón směřoval na bránu, mimo ni ji ztečoval pozorným zákrokem Jonáš Klimt.

33:39

Příliš dlouhým výhozem se prezentoval Jaroslav Pšurný. Jiří Bílý ještě zabojoval, avšak míč dostihl až za autovou čárou.

33:19

Potoček zapojil do hry Lecjakse, který nahradil Kirova z důvodu zdravotních problémů gólmanské jedničky. Nahrávku na volného Zapletala zvládl s klidem.

32:40

Akce hostů pokračovala rohovým kopem. Oblouček Hanuše měl nejspíše letět k Hanslovi, nicméně Kubelka hlavou odklidil kulatý nesmysl do bezpečí.

32:16

Po levé lajně rozběhl rychlý protiútok Dominik Havlín. Zezadu na něj nebezpečně dotíral Potoček, právě ten ve skluzu poslal míč do zámezí.

31:50

Další zákrok pro hostujícího brankáře Pšurného. Ten zmenšil střelecký úhel Havrdovi, jehož tvrdý projektil vytěsnil vedle levé tyče rukou.

31:21

Pokračuje přesilová hra domácího mužstva. Havrda na pozorného Pšurného nevyzrál, dorážející Matěj Maur technickým pokusem minul.

30:56

30:56 Dominik HAVLÍN - 5:2

30:56

Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
Hosté snižují na rozdíl tří branek v oslabení. Výborně zahrála protiútok dvojice DOMINIK HAVLÍN – Tomáš Chráscina, první jmenovaný po zpětné nahrávce od spoluhráče snad ani nemohl minout prázdnou svatyni domácích. Asistence: Tomáš Chráscina.

30:11

Žabinští Vlci budou dohrávat bez Jiřího Bílého! Ten se znovu dopustil tvrdého faulu na polovině hřiště, za což vyfasoval druhou žlutou kartu v utkání, logicky tak následovala červená.

30:05

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka zápasu. Českolipští futsalisté mají skvěle nakročeno k prvnímu vítězství v sezóně, zatímco hosté nejspíše zůstanou na nule.

29:46

Nedorozumění mezi Hanušem a Bílým znamenalo ztrátu míče. První jmenovaný nahrál spoluhráči za paty, kolega nedokázal zastavit.

29:30

Potoček tentokráte skvěle přečetl nahrávku Hanuše, ale jako by pak neměl dostatek sil na brejk, vystřelil z velké dálky do rukavic gólmana.

28:47

Za Démony zahrozil Matěj Potoček. Krásně se uvolnil přes Fessla, avšak z velkého úhlu nenašel mezeru mezi bližší tyčkou a Pšurným.

28:24

Hrozící nebezpečí zažehnal Milen Kirov. Včas vystartoval z brankové čáry, aby odkopl míč před nabíhajícím Havlínem.

27:53

Hosté sice často střílejí, ve většinu případů se ovšem jedná o slabé pokusy. Jako v případě Tomáše Chrásciny, jenž vysoko přestřelil.

27:17

Spíše propagační projektil vyslal od pravé lajny Radim Trbušek. Kirov ani nemusel zasahovat, situaci za něj vyřešil Kubelka.

26:49

Velkou šanci na snížení měl Ladislav Hansl. Kapitán Žabinských Vlků si ale sám před gólmanem neporadil, trefil jej do hrudi.

26:20

Kličkovaná Havrdy skončila z důvodu podklouznutí. Této skutečnosti využil k zisku volného balónu Michal Kratochvíl.

25:55

Jiří Bílý propasíroval balón k Havlínovi, jehož pak nechal samostného proti třem protihráčům. Domácí defenziva bez problémů získala míč.

25:40

25:40 Ondřej HAVRDA - 5:1

25:40

Démoni právě vstřelili branku!
S velkou pravděpodobností je rozhodnuto. Bialek přetlačil konkurenta a vybídl ke skórování ONDŘEJE HAVRDU, Pšurný ani tygřím skokem nezabránil protihráči ve střele do odkryté části brány. Asistence: Milan Bialek.

25:22

Z těžké pozice pokusil střelecké štěstí Dominik Havlín. Milen Kirov měl situaci pod kontrolovou, míč nechal proletěl výrazně vedle brány.

24:33

Rychle na druhou stranu. Hanuš hledal Kratochvíla, těsně před zakončením mu kulatý nesmysl vypíchl pohotovým zákrokem Zapletal.

24:00

Bílému vůbec nevyšlo zpracování. Do brejku vystartoval Petr Zapletal, avšak ze souboje se Starým vyšel jako poražený.

23:47

Milen Kirov byl ve střehu proti patičce Tomáše Chrásciny z bezprostřední blízkosti. Balón vykopl levou nohou do zámezí.

23:17

Havlínovi se klička proti Havrdovi vůbec nepovedla. Domácí futsalista sice na míč nedosáhl, ale nemusel smutnit, protože soupeř sám vyběhl mimo hru.

22:44

Milan Bialek mohl a nejspíše i měl střílet, ale zkusil hrát až do kuchyně na Potočeka, před ním zasáhl ve skluzu Kratochvíl.

22:20

nyní to budou mít hosté velmi těžké. Znovu ztrácí tři góly, každopádně druhá půle před chvílí začala, takže šance na zvrat stále existuje.

21:56

21:56 Ondřej HAVRDA - 4:1

21:56

Démoni právě vstřelili branku!
ONDŘEJ HAVRDA zpracoval odkop brankáře Pšurného, načež se přiblížil svatyni brněnského celku. Ze středu vyslal tvrdou střelu, jíž pomohla do sítě levá tyčka. Bez asistence.

21:45

Nebezpečnou střelu Havrdy ještě tečoval Matěj Maur. Pšurný již byl v pádu a měl velké štěstí, že míč proletěl nad břevnem.

21:12

Ondřej Havrda se otočil kolem Trbuška, načež hledal před bránou Potočeka, tomu chyběl k dostihnutí míče kousek.

20:47

Futsalisté Brna nastoupili do druhé půle s velkým odhodláním s výsledkem něco udělat. Chrásnina patičkou přenechal míč Havlínovi, ten z prvního doteku přestřelil.

20:21

Druhý poločas odstartoval slibnou příležitostí Jiřího Bílého, který vystihl rozehrávku a křižnou střelu poslal ve skluzu vedle brány.

20:01

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:28.
Futsalisté České Lípy mají po prvním poločase výborně nakročeno k zisku prvních bodů v sezóně, nad Žabinskými Vlky z Brna vedou 3:1. Domácí skvěle nastoupili do zápasu, už ve 2. minutě otevřel skóre Matěj Maur, to postupně navýšili Ondřej Havrda a Matěj Potoček. Hosté poprvé a zatím naposledy udeřili ve 14. minutě, kdy parádní výhoz Pšurného usměrnil hlavou o sítě Dominik Havlín.

20:00

První poločas skončil.

19:51

A ještě jeden střelecký pokus v podání Bialeka. Pšurný zůstal v pozoru i pro tento případě, hrací předmět dokonce zachytil v rukavicích.

19:22

Zprava střílel na zadní tyč Milan Bialek. Jaroslav Pšurný správně očekával křižné zakončení, zakročil pravou rukou.

19:00

Probíhá poslední minuta prvního poločasu.

18:43

Havrda mohl rozehrávat dopředu, nicméně se rozhodl hrát na jistotu brankáři Kirovovi, ten rychle vrátil míč na útočnou polovinu.

18:25

Havrda střílel ze středu, zhruba ze sedmi metrů od brány. Dvoučlenný obranný blok hostů však prostřelit nedokázal.

17:40

Jakožto poslední hráč si Martin Švec dovolil odvážnou kličku na Trbuška, který mu vyšla, ale s pořádnou dávkou štěstí.

17:26

Domácí hráči nikam nespěchají, viditelně chtějí dohrát úvodní dějství v klidném středu. Presink soupeře jim zatím nedělá větší problémy.

16:57

Pochvalu zaslouží Jonáš Klimt. Domácí futsalista se přilepil na záda Ladislavu Hanslovi, kapitán brněnského týmu nezvládl zpracování Havlínovy nahrávky.

16:49

Bílý na polovině hřiště tvrdě trefil jednoho z protihráčů přes kotníky a po pravá je prvním hráčem potrestaným žlutou kartou.

16:12

Dlouhé výhozy Pšurného dělají českolipským hráčům velké problémy. Míč doputoval k Trbuškovi, který nechal ostrou střelou vyniknout Kirova.

15:35

Akce Démonů pokračovala. Vyvrcholila zakončením Petra Zapletala, ten vyslal nadějnou střelu o kousek vedle levé tyče.

15:14

Milan Bialek si navedl míč z levé strany na střed, aby vypálil do středu brány. Jaroslav Pšurný balón vyrazil jenom před sebe.

14:47

Do rozehrávky se zapojil rovněž druhý gólman, a sice Milen Kirov. Kulatý nesmysl ale pod tlakem odpálil jenom do autu.

14:22

Brankář Pšurný znovu strůjcem akce hostujícího mužstva. Tentokráte míč hodil k sálovkám Bílého, jeho rána z voleje se mezi tři tyče nevešla.

13:47

Vysokým nákopem hledal Jiří Bílý nejspíše Radima Trbuška. Cestě k míče na jeho osobu zamezil pozorný brankář Milen Kirov.

13:27

13:27 Dominik HAVLÍN - 3:1

13:27

Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
Jak je to jednoduché! Brankář Pšurný sebral balón a dlouhým náhozem našel hlavu DOMINIKA HAVLÍNA, jehož pokus zády k bráně skončil v pravém horním rohu. Asistence: Jaroslav Pšurný.

13:15

Havlín nedokázal projít přes Havrdu, který rozjel protiútok po pravé straně. Finální pas na střed vystihl nataženou pravou nohou Hansl.

12:34

Další velká šance Žabinských Vlků, ale i ta zůstala nevyužita! Tentokráte zakončoval Dominik Havlín sám, ve skluzu orazítkoval levou část brankové konstrukce.

12:01

Parádní akcí se prezentoval Dominik Havlín. Na pravé straně se odpoutal od osobního strážce, načež nabil před bránu volnému Hanušovi, který v ideální pozici trestuhodně minul.

11:53

Na druhé straně velká příležitost Radima Trbuška. Ten si naběhl k levé tyči, ale z bezprostřední blízkosti poslal balón vedle brány.

11:07

Nechybělo moc, aby domácí vstřelili čtvrtý gól. Petr Zapletal v brejku oslovil Miroslava Rotta, tváři v tvář brankáři nastřelil Pšurného do pravého ramene.

10:45

Čitelnou nahrávku Ladislava Hansla přečetl i Tomáš Fichtner. Právě on zabránil hrozícímu nebezpečí domácí bráně.

10:10

Švec hledal Kubelku, toho ovšem velmi dobře pokryl Michal Kratochvíl. Žabinští Vlci mohou sami podniknout útok s cílem snížit.

09:50

Chráscina hledal dlouhým balónem Hansla. Dobře zafungoval Kirov, který vystartoval z brankové čáry a znovu míč sebral ze vzduchu.

09:22

Dlouhý nákop brankáře Pšurného doletěl až k jeho protějšku Kirovovi, ten vysoký míč nikým neatakován s klidem sebral do náruče.

09:14

09:14 Matěj POTOČEK - 3:0

09:14

Démoni právě vstřelili branku!
Dominance futsalistů v zelených dresech pokračuje, střílí třetí gól! Maur rozehrál roh na MATĚJE POTOČKA, ten střelou z prvního doteku do horní poloviny brány vyzrál na Pšurného. Asistence: Matěj Maur.

08:59

Už se zdálo, že Martin Švec zvládne těžké zpracování, jenže po prvním doteku si balón zamotal mezi nohy a vyběhl s ním mimo hrací plochu.

08:45

08:45 Ondřej HAVRDA - 2:0

08:45

Démoni právě vstřelili branku!
Českolipští disponují již dvougólovým náskokem! Brejk rozjel Milan Bialek, jenž zachoval chladnou hlavu a před odkrytou bránu nahrál ONDŘEJI HAVRDOVI, na něj čekal snadný úkol. Asistence: Milan Bialek.

08:30

Solidní zakončení od Michala Kratochvíla. Zleva zkoušel technicky zakroutit na zadní, pravou tyč, hrací předmět se vykroutil těsně vedle tyče.

07:41

Jiří Bílý se kličkou zbavil Havrdy, jenže pak si míč pokopl až příliš před sebe, čehož využil včas reagující brankář Kirov.

07:18

Moře volného prostoru dostal na středu hřiště Tomáš Chráscina. Ale nevyužil jej, kulatý nesmysl vyslal o pořádný kus nad břevno.

06:50

Z velké dálky vypálil tvrdou, leč nepřesnou ránu Jiří Bílý. Domácí gólman mohl zůstat klidným, míč proletěl vedle levé tyče.

06:21

Tomáš Chráscina tentokráte v roli zakončovatele. Od levé lajny vystřelil na střed, Milen Kirov nadvakrát balón zpacifikoval.

05:44

Hosté rozpoutali kombinaci na útočné polovině. Finální přihrávka Chrásciny směřovala k Bílému, před nímž ve skluzu zakročil Kirov.

05:17

Moc nechybělo, aby Dominik Havlín dostihl nahrávku a zkusil kličku Kirovovi, který nakonec doběhl k balónu o něco dříve, než soupeř.

04:58

Pochvalu za vysunutý presink zaslouží Martin Švec. Starého donutil zacouvat až k brankáři, nakonec si obránce pomohl malou domů.

04:23

Petr Zapletal hledal vysokým obloučkem Švece. Tomu nevyšlo zpracování podle představ, míč prodloužil do zámezí.

03:37

Sám proti dvěma si Dominik Havlín věřil. Sice pěkně oklamal Maura, ale Jonáš Klimt soka čistým způsobem odstavil od míče.

03:05

Hostům vůbec nevyšla rozehrávka autu. Do brejku vystartoval Martin Švec, jenže ztratil rychlost a kličkou na Hanuše nevyzrál.

02:37

Proti vysokému míči výborně vystartoval gólman Milen Kirov. Pravou rukou vyboxoval hrací předmět mimo hrací plochu.

02:11

Po levé lajně se na zteč vydal Petr Zapletal. Na souboj s Hanslem si nevěřil, zvolil nepřesnou nahrávku na střed Kubelkovi.

01:40

Za hosty zahrozil Dominik Havlín. Dostal hodně času na střelu, nártem poslal kulatý nesmysl vysoko nad břevno.

01:02

01:02 Matěj MAUR - 1:0

01:02

Démoni právě vstřelili branku!
Fantastický start domácího mužstva! Střelu Bialeka z levé strany vyrazil Pšurný pouze k MATĚJI MAUROVI, který bez potíží poslal míč do prázdné brány. Bez asistence.

00:41

Tomáš Fichtner vystihl rozehrávku soupeře a před brankou hledal Bialeka, před ním však výborně zakročil jeden z obránců.

00:10

Začal zápas mezi Démony z České Lípy a Žabinskými Vlky z Brna. Tyto dva celky jsou posledními, které nemají na kontě ani bod, minimálně jeden z nich se dnes bodů dočká.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Lecjaks) – Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Bialek, Maur, Klimt, Zapletal, Potoček, Demjančuk, Kubelka.

Žabinští Vlci Brno: Pšurný (Večeřa) – Kratochvíl, Starý, Hansl (C), Trbušek, Bílý, Havlín, Hanuš, Chrascina, Fessl.

Rozhodčí: Kresta, Lafek, Zlatník.
Žabinští Vlci Brno

Žabinští Vlci jsou druhým týmem, který letos ještě nezískali ani bod. Nutno podotknout, že mu nebyl blízko ani v jednom případě. Nejprve hráči z Brna padli 0:3 s Českými Budějovicemi, načež prohráli vysoko 1:10 s Mělníkem a 1:4 s Ústím nad Labem. V minulém ročníku skončili Žabinští Vlci na 10. místě, za posledním postupujícím do play-off Mělníkem zaostali o bodů pět.
FC Démoni Česká Lípa

Futsalisté České Lípy v loňském ročníku skončili na posledním 12. místě, když ve 22 zápasech získali slabých 8 bodů. Drželi se v kontaktu alespoň s Ústí nad Labem, v minisouboji ale nakonec prohráli rozdílem dvou bodů. Ani v letošním ročníku to nevypadá na výrazný vzestup, neboť Démoni v dosavadních třech utkáních prohráli. Výsledkem 1:6 Spartě a Liberci, 1:4 padli s Chrudimí.
Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování 4. kola 1. Futsal ligy, u zápasu mezi Démony z České Lípy a Žabinskými Vlky z Brna.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

FC Démoni Česká Lípa – Žabinští Vlci Brno

7:2

konec (3:1)

Zpět na online

Branky: 2. Maur, 9. Havrda (Bialek), 10. Potoček (Maur), 22. Havrda, 26. Havrda (Bialek), 37. Havrda, 38. Zapletal – 14. Havlín (Pšurný), 31. Havlín (Chráscina)

Karty:   17. Bílý (ZVB)   31. Bílý (ZVB)

FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Lecjaks) – Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Bialek, Maur, Klimt, Zapletal, Potoček, Demjančuk, Kubelka.

Žabinští Vlci Brno: Pšurný (Večeřa) – Kratochvíl, Starý, Hansl (C), Trbušek, Bílý, Havlín, Hanuš, Chráscina, Fessl.

Rozhodčí: Kresta, Lafek, Zlatník