Menu

Hokej

Extraliga dorostu

HC Kobra Praha – BK Havlíčkův Brod

3:7

konec (0:4, 1:3, 2:0)

23.09.2021, 16:00 • Zimní stadion HC Kobra Praha, Praha 4 - Braník • Skupina Střed • Vít Trubička (@VtTrubika)

Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek čtvrtečního večera. (18:23:25)
Na Braníku je dobojováno! Třetí třetina sice vyšla lépe Kobře, která se ale zmohla jen na dva góly. Kvůli tomu tak musí skousnout další porážku. Naopak bruslaři si ještě více pojistili svou pozici na čele tabulky.

Konec zápasu.

59:45

Kobra ještě podniká jeden z posledních útoků.

58:58

Domácí se snažili projít podél levého mantinelu. Kousek za modrou čárou ale nedokázali přejít přes dorážející hráče soupeře.

58:49

Hosté v plném počtu.

58:27

Kobra se ale rychle oklepala a vrátila se do útoku. Stále ale nedokázala vystřelit směrem na Bělohlávkovu branku.

57:36

Do akce se i ve vlastním oslabení dostali hosté. Jejich průnik směrem k brance Bašty ale zastavili sudí kvůli ofsajdu.

56:55

Tadeáš Mack udržel kotouč na modré a svůj tým v útoku. Braničtí se tak neustále snaží přiblížit směrem k Jakubu Bělohlávkovi.

56:49

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Tomáš Smetanka – 2 min., nedovolené bránění).

55:33

Josef Teplý si už chystal puk do průniku směrem k brance Kobry, když mu cestu zkřížili dva obránci domácího týmu, kteří následně přenesli hru k havlíčkobrodské brance.

54:32

Důležitý obranný zákrok Filipa Seidlera proti samostatně rozjetému Alexandru Gutsuovi. Ten se tedy sice nedostal ke střele, avšak jeho tým pokračuje v útočném snažení proti brance Kobry.

53:30

Malý kousek chyběl Tomáši Smetánkovi při jeho dorážce. Puk tím pádem pouze rozduněl mantinel za levou tyčí branky domácího týmu.

53:07

Dlouhou střelu od modré poslal na Baštu Jan Vaněček. Strážci kobří svatyně se ale podařilo udržet puk ve své lapačce.

52:23

Z hranice levého kruhu se odhodlal ke střele Ilarion Kuprijanov. Gólman Bašta ale tentokrát dokázal vyrazit kotouč svými betony.

51:54

Domácí v plném počtu.

51:45

Jakub Štěpánek narušil souhru hostů u modré čáry a vytěsnil soupeře do středního pásma.

50:52

Filip Ondruš se vrátil s kotoučem k vlastní brance, kde se rozjel do oblouku a rychle se vrátil na opačný konec kluziště. Hosté tak pokračují v útočné kombinaci.

50:39

Vyšší střelu od modré poslal na Baštu Jan Vaněček. Gólman domácího týmu ale včas precizně reagoval svou vyrážečkou.

50:07

Od úvodního náporu na branickou branku zachránil domácí hokejisty ofsajd Havlíčkova Brodu.

49:54

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Patrik Cibulka – 2 min., podrážení).

49:28

Kobra právě vstřelila branku!
Gólový stroj se jménem Kobra se v posledních chvílích rozjel! Přihrávku od Adama Kováře z mezikruží přesně vystihl JAKUB ŠTĚPÁNEK, který z první vymetl volný prostor u pravé tyče havlíčkobrodské branky. Asistence: Adam Kovář a Robin Palaščák.

48:48

Kobra právě vstřelila branku!
Další útok už domácím vyšel! Po rychlé souhře se opřel do kotouče SAMUEL UHLÍK, který přesnou ranou z pravé strany snížil na rozdíl pěti branek. Asistence: Vojtěch Příhoda.

48:23

Přízemní střelu poslal křižmo směrem k Bělohlávkově brance Filip Seidler. Namířil jí ale pod příliš velkým úhlem.

47:23

Braničtí se snaží rozehrát od vlastní branky. To jim ale bruslaři komplikují už na modré čáře, kterou spolehlivě blokují.

47:12

Hosté v plném počtu.

45:53

Domácí se ale dokázali vrátit zpět a zahájit další kombinaci. Tu střelecky zakončil Filip Seidler ranou od modré. Ta ale mířila příliš vysoko, až skončila mimo ledovou plochu.

45:19

Svou další přesilovku zahájili Braničtí souhrou po obvodu útočné třetiny. Tu ale soupeř rychle narušil a vydal se s pukem kupředu směrem k Baštovi.

45:12

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Tadeáš Koubek – 2 min., nedovolené bránění).

44:40

Při dalším průniku po pravé straně si Jan Vaněček obhodil Ondřeje Jáchyma. Puk mu ale sjel příliš dopředu, kde si ho pro větší klid podržel Jonáš Bašta.

43:55

Domácí v plném počtu.

43:53

Hosté využili krátkou početní výhodu v jedinou střelu, a to z hole Jana Vaněčka. Ten ale namířil kotouč příliš vysoko nad branku Kobry.

43:30

Hosté v plném počtu.

43:00

Sám proti třem hráčům vyjel Samuel Uhlík. Při napřažení ke střele si ale nehlídal prostor za svými zády, kde mu Havlíčkobrodští vypíchli kotouč.

42:00

Richard Štípek vyjel s pukem podél levého mantinelu do útočného pásma. Svou snahu ale nedokázal přeměnit ve střelu na Bělohlávka.

41:55

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Adam Mráz – 2 min., držení).

41:30

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Patrik Bakus – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).

41:19

Přihrávku přes střední pásmo od Adama Kováře převzal Jakub Štěpánek, který z hranice pravého kruhu vypálil. Avšak přímo do lapačky havlíčkobrodského gólmana.

40:32

Jonáš Bašta musel čelit první střele. Ránu zleva ale dokázal pokrýt a po následném buly se domácí dostali do protiakce.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina i s přerušením je u konce. Do fáze po přerušení vstoupila Kobra o něco aktivněji, nicméně gól přišel z holí Havlíčkobrodských. Ti následně ještě v samém konci vedení navýšili a do závěrečné fáze utkání vstupují s šestigólovým náskokem.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:11

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
V rychlém sledu přidávají bruslaři sedmý gól! Souhru mezi hráči ve žlutomodrém narušil FILIP KOZLÍK, který překvapil gólmana Kobry a umístil kotouč k pravé tyči jeho branky. Bez asistence.

38:28

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Souhry před brankou domácího týmu využívají Havlíčkobrodští k další gólové trefě! MATĚJ FIALA se napřáhl z levého kruhu a poslal kotouč přesně za záda Jonáše Bašty. Asistence: Tadeáš Koubek.

38:04

Od modré poslal puk na branku Filip Ondruš. Trefil ale pouze nohy před ním stojícího obránce Kobry.

36:53

Těsně před brankou se k zakončení dostal po sérii několika přihrávek Alexandr Gutsu. Na branku Kobry ale poslal kotouč z těsné blízkosti dosti ledabyle, čímž s ním Jonáš Bašta neměl žádný problém.

36:21

Tadeáš Mack pro větší bezpečí vrátil odražený kotouč od gólmana zpět k Baštovi. Ten tak přikryl puk lapačkou u ledu.

35:48

Hostům se povedlo uvolnit tlak na svou branku a Matěj Fiala vyhodil kotouč ze středního pásma podél mantinelu směrem k Jonášovi Baštovi.

34:35

Braničtí pokračují ve větším tempu a opět se usadili v útočném pásmu. Gólman Havlíčkova Brodu tak musí být stále ve střehu, přestože střel na něj příliš nemíří.

34:09

Další kobří atak zastavil ofsajd. Domácí se tak snaží probít ze středního pásma, což se jim ale příliš nedaří.

33:00

Po přerušení vstoupila Kobra do hry ve větším tempu a hned zkraje se dostala k brance Havlíčkova Brodu. Sám Jakub Bělohlávek ale příliš práce neměl, přestože měl puk celkem blízko svého území.

32:41

Zápas opět pokračuje!

Zápas bude pokračovat po půlhodinové pauze v 17:40.

32:40

Utkání je přerušeno! V rámci gólových oslav se Branickým povedlo vysklít plexisklo za brankou hostujícího týmu. Oba týmy tak odcházejí do šaten a zbytek utkání se bude dohrávat po přestávce.

32:40

Kobra právě vstřelila branku!
Svůj nápor ale využívá Kobra ke vstřelení první branky! ADAM MRÁZ vypíchl kotouč Havlíčkobrodským a z první ho uklidil za záda Jakuba Bělohlávka. Bez asistence.

31:52

Robin Palaščák dokázal obrat v útoku o kotouč jednoho z bránících hráčů Havlíčkova Brodu a vydal se blíže k Bělohlávkově brance. Na ní se pokusil vystřelit, avšak nepřesně. Puk se pouze odrazil o mantinel vedle klece bruslařů.

31:09

Zpoza vlastní branky rozjel akci Branických Ondřej Jáchym. Ta ale vzala za své na modré čáře, přes kterou nedokázal přejít Jakub Štěpánek.

30:05

Havlíčkobrodští se rychle vrátili do útočného pásma a pokračují v útočné kombinaci. Tentokrát se jim ale nedaří vystřelit.

29:09

Artur Prchal ve středním pásmu vypíchl rozehrávku Kobry. Puk ale pouze posunul na jednoho z bránících hráčů ve žlutomodrém a domácí tak v šanci mohli pokračovat.

27:57

Tohle musí Alexandra Gutsua hodně mrzet! Zcela sám si najel směrem k brance Kobry a z mezikruží vystřelil. Puk ale poslal příliš vysoko, ten se tak pouze odrazil od plexiskla nad svatyní domácího týmu.

27:05

Hosté v plném počtu.

26:53

Další rána letěla na Bělohlávka z levé strany. Strážce svatyně bruslařů ale celkem snadno vyrazil puk svými betony.

26:27

Od modré čáry poslal prudkou střelu na Bělohlávka Adam Mráz. Hosté ji sice dokázali zbrzdit, i tak ale musel zasahovat gólman Havlíčkobrodských.

25:39

Braničtí bojují v útočném pásmu. Chybí jim ale střela na branku, což jim neumožňuje trojice bránících hráčů Havlíčkova Brodu.

25:05

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Alexandr Gutsu – 2 min., faul kolenem).

23:58

Do nadějné akce se dostal Alexandr Gutsu, který se pokusil prostrčit kotouč do branky přes sedícího Baštu. Právě díky tomu byl ale brankář domácího týmu úspěšnější a další gól za sebe nepustil.

23:03

Vyhozený puk od branky Kobry zastavil pro Radima Mrtku gólman Bělohlávek a hostující tým se tak mohl vydat do další protiakce. Jonáš Bašta tak musel opět zasahovat.

21:26

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Hosté se ale i nadále drželi v útočném pásmu, z čehož pramenila jejich pátá branka. Po úspěšné souhře se dostal ke kotouči KRYŠTOF CHYMO, který poslal kotouč k pravé tyči kobří klece. Asistence: Adam Bernard.

20:48

Artur Prchal se sám prosmýkl středem pole až do mezikruží před Baštovu branku. Tam ale narazil na dvoučlenný obranný blok Kobry, čemuž pomohl i gólman přidržením puku na ledové ploše.

20:21

První útok si připsali domácí hokejisté, kteří se ihned natlačili do útočného pásma. Gólmana Bělohlávka ale střelecky neprověřili.

20:01

Střídání v týmu HC Kobra Praha: ze hřiště odchází Josef Simon, přichází Jonáš Bašta.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je u konce. Havlíčkobrodští do ní vstoupili v o poznání vyšším tempu a díky tomu také vedou už o čtyři branky. Domácí se sice tu a tam také dostávali do šancí, žádná z nich ale nedokázala výrazně ohrozit branku Jakuba Bělohlávka.

20:00

První třetina skončila.

19:43

Hosté se i v posledních vteřinách drží před brankou Kobry. Jejich jedinou střelu ale tentokrát Simon pokryl.

19:08

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Rychlá akce po levé straně znamená další gól Havlíčkova Brodu. Po vydařené kombinaci propasíroval kotouč ke vzdálenější tyči branky Kobry ALEXANDR GUTSU. Asistence: Tadeáš Adam.

18:07

Matěj Fiala v souboji vypíchl kotouč jednomu z najíždějících hráčů Kobry a vydal se k opačné straně ledové plochy. V útočném pásmu ale nedokázal přejít přes dvojici obránců domácího týmu.

17:02

Ondřej Holec si poradil na modré s Tomášem Smetánkou. Následně ale musel čelit trojnásobné brodské přesile, kvůli níž o kotouč přišel. Hosty ale ještě nějakou chvíli dokázal udržet u vlastní branky.

16:42

Puk letící ze středního pásma dokázal gólman Kobry přikrýt lapačkou na ledové ploše.

15:55

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Krátce po vyrovnání početních sil navyšují hosté své vedení! Tlaku na branickou klec využil svým rychlým zakončením MATĚJ FIALA, který již potřetí rozvlnil síť za Simonovými zády. Asistence: Adam Bernard.

15:52

Domácí v plném počtu.

15:49

Zblokovaná střela Tadeáše Koubka.

15:03

Příliš dlouho si pohrával s kotoučem po celé šířce ledové plochy Alexandr Gutsu. Místo střely pak zvolil nahrávku za sebe na modrou, kterou ale jeho spoluhráči nepřetavili v ránu na domácí branku.

14:09

Bruslaři svou úvodní přesilovku zahájili v dosti aktivním tempu. Z toho ale málokdy vytěží střelu přímo letící na Josefa Simona.

13:52

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Adam Mráz – 2 min., podrážení).

13:43

Z bitvy o kotouč mezi střídačkami vyjel jako vítěz Vojtěch Příhoda, který od modré prověřil pozornost brankáře Havlíčkova Brodu. Tomu ovšem namířil kotouč přesně do lapačky.

12:22

Braničtí se snaží rozehrát z vlastního pásma. To jim ale Havlíčkův Brod docela tvrdě znepříjemňuje. Výsledkem toho je střela na gólmana Simona z levé strany, kterou ale dokázal pokrýt.

11:57

Po delší době také atak Kobry, který hráči Havlíčkova Brodu přerušili zakázaným uvolněním.

10:59

Adam Kovář se snažil celkem důrazně proniknout po levém křídle do útoku. Tam se sice nedostal, obránci soupeře mu vystavili stopku u mantinelu, domácí tým se ale i tak drží ve středním pásmu.

10:26

Kobří rozehrávka ze středního pásma se doklouzala až za branku Jakuba Bělohlávka. Vhazuje se tak u domácí svatyně.

09:18

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
A také navyšují své vedení! Střelu Ilariona Kuprijanova z levé strany ještě dokázal Simon vykrýt, na dorážku TOMÁŠE SMETÁNKY už ale byl krátký a havlíčkobrodský útočník zakončoval do zcela volného prostoru u pravé tyče. Asistence: Ilarion Kuprijanov.

08:27

Josef Simon opět v akci, tentokrát dokázal vyrazit střelu od modré z hole Tadeáše Adama. Havlíčkobrodští ale pokračují v ataku na kobří klec.

07:50

Ondřej Jáchym udržel kotouč na modré čáře. Střela mu ale nijak nevyšla a tak se stejně hosté dostali do brejku, který polapil Josef Simon.

07:31

Příliš dlouhá rozehrávka Havlíčkova Brodu znamená zakázané uvolnění a vhazování před brankou týmu z Vysočiny.

06:52

První zákrok Jakuba Bělohlávka! Pozemní střelu z mezikruží ale dokázal svými betony celkem snadno vyrazit.

06:08

Jakubu Štěpánkovi se povedlo vyvézt kotouč po dlouhém obléhání vlastní branky až na opačný konec kluziště. Další akci mu ale překazil Jan Vaněček, který ho o puk v pravém kruhu připravil.

04:57

Hosté kombinují na vnější hraně útočného pásma. Ke střele se dostal na modré čáře Tadeáš Adam, branická obrana ji ale dokázala v mezikruží zastavit.

04:31

Dělovce Ondřeje Holce zkřížil cestu svou hokejkou Patrik Mrtka. Puk se tak odrazil až o střešní konstrukci branického svatostánku.

04:00

Hosté v plném počtu.

03:52

V posledních vteřinách úvodního oslabení ještě dokázali Havlíčkobrodští po buly vyhodit kotouč až k Simonovi.

02:46

Nepřesná přihrávka na Richarda Štípka dostala kotouč do moci bruslařů. Domácí tým se ale i tak drží na dostřel Bělohlávkovy svatyně a napadá soupeřovu rozehrávku.

02:02

Kobra rozehrává první útok přesilovky od vlastní branky. Na modré čáře je ale zbrzdila obrana Havlíčkova Brodu a domácí nepřešli do útočného pásma.

02:00

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Adam Bernard.

00:38

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Hosté jsou rychle do vedení! Průnikovou akci Ilariona Kuprijanova ještě Braničtí na modré dokázali zabrzdit, neuhlídali ale JANA VANĚČKA, který z levé strany poslal kotouč přesně za záda Josefa Simona. Asistence: Ilarion Kuprijanov.

00:04

Prvního kotouče se zmocnil domácí tým, který jej ihned vyhodil na zakázané uvolnění.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Kobra Praha: Simon (Bašta) – Mack, Mráz, Cibulka, Nácovský, Seidler, Sůsa (C), Stanko – Jáchym, Leinweber, Holec, Kovář (A), Palaščák, Fáber, Štípek, Příhoda, Uhlík, Štěpánek.

BK Havlíčkův Brod: Bělohlávek (Ferdus) – Vaněček (C), Novotný, Chymo, P. Mrtka, Ondruš, Adam, R. Mrtka – Kuprijanov, Koubek, Bernard, Gutsu, Smetánka, Kozlík, Prchal, Fiala, Teplý (A), Bakus.

Rozhodčí: Müller – Hradil, Stacho.
Vzájemný zápas loňského ročníku:

17. 9. 2020. 1. kolo: HC Kobra Praha – BK Havlíčkův Brod 2:3
Branky a nahrávky:
26. Šrámek (Bauer, Kalajev), 51. Bauer (Halfar) – 5. Janko (Hrdlička), 31. Prášek (Janko, Hrdlička), 48. Hrdlička (Krejčí).
Rozhodčí: Zeliska – Horažďovský, Karda. Vyloučení: 1:4, navíc Matýs (HBR) – 10 min OT. Využití: 1:0. Střely na branku: 25:31.

Sestava Kobry: Iliev – Novák, Frydrich (C), Šeba, Kalajev, Chytil, Seidler – Šrámek, Kovář, Halfar (A), Bauer (A), Judiak, Příhoda, Uhlík, Lederer, Čečetka.

Sestava Havlíčkova Brodu: Bělohlávek – Chymo, Marek, Bezpalec, Doskočil, Kuchta (C), Doležal, Vaněček – Netolický, Matýs, Zoubek, Teplý, Janko, Prchal, Krejčí (A), Bačkovský, Machovský, Hrdlička, Prášek (A).
To Havlíčkovu Brodu se zatím v úvodu nového ročníku celkem daří. Ve čtyřech kláních přišli jen o čtyři body, a to když doma nestačili na brněnskou Techniku a následně porazili pražskou Spartu až v samostatných nájezdech. Dvě tříbodové výhry si pak bruslaři připsali hned v prvním a následně dosud posledním odehraném zápasu. V prvním kole vyzráli v derby na Duklu Jihlava, naposledy si odvezli body z prvního venkovního zápasu proti Táboru. Havlíčkobrodským tak v tabulce patří třetí místo s pouhou bodovou ztrátou na vedoucí Hradec Králové a Jihlavu.
Pražané stále čekají na první vítězství v nové sezoně. Ve čtveřici dosud odehraných zápasech vybojovali jediný bod, a to po domácí prohře v prodloužení s pardubickým Dynamem. Těsnou bitvu sehrála Kobra doma v derby proti Slavii, které ale nakonec podlehla 2:4. Naopak vůbec se Branickým nedaří venku, Hradci Králové podlehli vysoko 0:13, Českým Budějovicím pak 1:7. Proto pražskému týmu patří v tabulce aktuálně až poslední místo.
Zdravím vás u 5. kola dorostenecké extraligy, skupiny střed. Branický zimní stadion bude hostit duel domácí HC Kobry Praha proti hostům BK Havlíčkův Brod. Přeji příjemné hokejové počtení.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

HC Kobra Praha – BK Havlíčkův Brod

3:7

konec (0:4, 1:3, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 33. Mráz, 49. Uhlík (Příhoda), 50. Štěpánek (Kovář, Palaščák) – 1. Vaněček (Kuprijanov), 10. Smetanka (Kuprijanov), 16. Fiala (Bernard), 20. Gutsu (Adam), 22. Chymo (Bernard), 39. Fiala (Koubek), 40. Kozlík

HC Kobra Praha: Simon (21. Bašta) – Mack, Mráz, Cibulka, Nácovský, Seidler, Sůsa (C), Stanko – Jáchym, Leinweber, Holec, Kovář (A), Palaščák, Fáber, Štípek, Příhoda, Uhlík, Štěpánek.

BK Havlíčkův Brod: Bělohlávek (Ferdus) – Vaněček (C), Novotný, Chymo, P. Mrtka, Ondruš, Adam, R. Mrtka – Kuprijanov, Koubek, Bernard, Gutsu, Smetánka, Kozlík, Prchal, Fiala, Teplý (A), Bakus.

Rozhodčí: Müller – Hradil, Stacho.

Průběh zápasu
1. třetina
00:38 HBR 0:1 Vaněček (Kuprijanov)
02:00 HBR 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Bernard
09:18 HBR 0:2 Smetanka (Kuprijanov)
13:52 KOB 2 Mráz, podrážení
15:55 HBR 0:3 Fiala (Bernard)
19:08 HBR 0:4 Gutsu (Adam)
Po 1. třetině
2. třetina
20:01 KOB -Simon +Bašta (Střídání)
21:26 HBR 0:5 Chymo (Bernard)
25:05 HBR 2 Gutsu, faul kolenem
32:40 KOB 1:5 Mráz
38:28 HBR 1:6 Fiala (Koubek)
39:11 HBR 1:7 Kozlík
Po 2. třetině
3. třetina
41:30 HBR 2 Bakus, zásah do hlavy nebo krku
41:55 KOB 2 Mráz, držení
45:12 HBR 2 Koubek, nedovolené bránění
48:48 KOB 2:7 Uhlík (Příhoda)
49:28 KOB 3:7 Štěpánek (Kovář, Palaščák)
49:54 KOB 2 Cibulka, podrážení
56:49 HBR 2 Smetanka, nedovolené bránění
Konec