Menu

Hokej

Extraliga dorostu

Bílí Tygři Liberec – HC Hvězda Praha

10:1

konec (2:0, 5:1, 3:0)

23.09.2021, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Skupina Západ • Ondřej Belák

Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (18:17:55)
Dorost Bílých Tygrů splnil roli velkého favorita a rozstřílel pražskou Hvězdu 10:1. Hattrickem se blýskl Vasyl Špilka. Hosté se v první třetině drželi, poté se ale naplno projevila kvalita Severočechů, na kterou dnes ani velice bojovný výkon soupeře nestačil.

60:00

Konec zápasu.

59:16

Vojtěch Roule si na obranné modré čáře hezky vybojoval puk. Hned se s ním rozjel dopředu, ale v zajímavě vyhlížející situace si místo nabízející se přihrávky vybral střelu, která prolétla mimo prostor brány.

58:26

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hrabčák – 2 min., krosček + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).

58:26

Adam Topol to z ostrého úhlu zkusil přímo na branku. Těsně před ní se Damian Hrabčák provinil faulem a uvidíme ještě jednu přesilovku.

58:17

Ofsajd hostů.

57:59

Na prahu posledních dvou minut zápasu se Pražané marně snaží dostat přes střední pásmo.

56:47

Jacobu Ficencovi puk na modré čáře přeskočil hokejku. Hvězda tedy obrátila hru na druhou stranu. Vojtěch Spěváček se prohnal až za branku, odkud přihrával do kladného úhlu a Macourek se musel mít proti odraženému kotouči na pozoru.

56:20

Severočeši i po skončení přesilovky s chutí kombinují.

55:22

Teď už si to Jakubec zbytečně nekomplikoval a tvrdě vystřelil od modré čáry. Daniel Forst si dobře vyhlédl a bezpečně kotouč chytil.

54:59

Nepřesná zadovka Matouše Jakubce připravila Liberec o útočné pásmo. Domácí měli ještě štěstí, že nablízku nebyl žádný protihráč, který by toho mohl využít.

54:08

Vyloučení v týmu HC Hvězda Praha (Neuhausel – 2 min., sekání).

53:29

Liberec právě vstřelil branku!
Tygři se dočkali desátého gólu! Samuel Jansa nabídl puk od zadního mantinelu do levého kruhu TADEÁŠI VOLOŠÍNOVI, který po zpracování nebezpečně pálil. Daniel Forst jeho střelu nejprve chytil, jenže pak mu kotouč vyklouzl a došoural se až za brankovou čáru. Asistence: Samuel Jansa.

52:47

Vyloučení v týmu HC Hvězda Praha (Beňo – 2 min., nedovolené bránění).

52:16

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ficenec – 2 min., držení).

51:54

Vasyl Špilka mohl cílit už na čtvrtý gól, nicméně v přečíslení nesobecky posunul kotouč doprava na Radka Janatu. Ten si střelu připravil, Daniel Forst ale výborně zasáhl rukavicí.

51:30

Hrálo se dlouho bez přerušení a zároveň bez šancí. Rozhodčí foukl do píšťalky až teď, když se Liberečtí vystavili po postavení mimo hru.

49:53

Severočeši lacině chybovali, čehož využil Minja Ivanovič. Ten se od poloviny hřiště řítil sám na branku, jenže střela mu příliš nevyšla. Kotouč z forhendu letěl vysoko nad horní tyč.

49:25

Domácí jsou v plném počtu, dlouhé oslabení zakončili s mimořádnou bilancí dvou vstřelených branek a žádné inkasované.

48:49

Liberec vyhazuje, za půl minuty už bude znovu kompletní.

47:54

Hvězda si v dlouhé přesilovce už také vypracovala šanci. Ferdinand Macourek se ale proti střele Ondřeje Huleje výborně přemístil.

46:52

Liberec právě vstřelil branku!
Bílí Tygři v pětiminutovém oslabení přidávají další zásah, v početní nevýhodě se prosazují dnes už potřetí. Vojtěch Hois získal kotouč u pravého mantinelu, posunul ho do slotu na MATOUŠE JAKUBCE a ten bez přípravy propálil bezmocného Forsta. Asistence: Vojtěch Hois.

46:27

Pokračuje nepříliš úspěšná přesilovka hostů.

45:48

Liberec právě vstřelil branku!
Severočeši v dlouhém oslabení zvyšují svůj náskok. Pražané tak dlouho hazardovali na útočné modré čáře, až jim JAKUB EHRENBERGER vypíchl puk a svůj únik zakončil zkušeně – přesnou ranou pod víko. Bez asistence.

44:46

Hostující tým tedy aktuálně hraje přesilovku čtyři na tři, která se brzy změní do klasického formátu pěti proti čtyřem. Zatím se jim nic vytvořit nedaří.

44:20

To bylo nepříjemné! Daniel Várady (LIB) jako utržený vagón vletěl do jednoho z protihráčů, který zůstal dlouho ležet na ledě. Na nohy se vyškrábal až s pomocí přivolaného zdravotníka a spoluhráčů. Várady za svůj zákrok inkasuje trest na pět minut + do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.

43:54

Znovu se hraje ve čtyřech na obou stranách. O něco více z toho nyní má pražská Hvězda, která se drží v ofenzivní zóně.

43:03

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jakubec – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu HC Hvězda Praha (Spěváček – 2 min., hrubost).

42:15

Puk se z výstroje domácího brankáře Macourka vykutálel přímo před Vojtěcha Rouleho, jenže ten ho nedokázal doklepnout za brankovou čáru! Macourek nakonec ze situace vyšel vítězně.

41:52

Hvězda se snaží také něco vymyslet a drží v pásmu puk. Zatím se jí nicméně nedaří vytvořit si něco zajímavého.

41:13

Samuel Jansa si našel místo v levém kruhu a obdržel přihrávku od zadního mantinelu. Rána bez přípravy zazvonila na tyč!

40:01

Hostující celek do třetí části mění gólmany. Jana Hrabáka střídá Daniel Forst.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:40.
Prostřední dějství nabídlo hned šest gólů! Rovnou pět z nich vstřelil Liberec, který po čtyřiceti minutách vede už 7:1 a je na nejlepší cestě za dalšími třemi body.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:32

Liberec právě vstřelil branku!
Hra ve čtyřech na obou stranách více svědčila Liberci. Po šňůře dalších soubojů si puk vzal TOMÁŠ PROKŮPEK, z levé strany si s ním vyjel až na osu kluziště a zápěstím se trefil náramně pod břevno! Asistence: Daniel Várady.

38:25

Mezi Vasylem Špilkou (LIB) a Minjou Ivanovičem (HVP) to zajiskřilo ovšem až moc, rozhodčí oba kohouty odesílá za hrubost na trestnou lavici.

38:22

Hvězda se drží v útočném pásmu. Mezi jednotlivými dvojičkami to jiskří, vidíme mnoho soubojů.

37:38

Ofsajd Pražanů.

36:54

Liberec právě vstřelil branku!
Gólové představení pokračuje. Po zaváhání hostujícího celku se kotouč dostal mezi kruhy na hůl ADAMA KRÁLE, který se s tím nepáral a výstavní dělovkou zamířil přesně pod horní tyč. Bez asistence.

36:10

Samuel Fiala z bezprostřední blízkosti rovnou dvakrát dorážel na už ležícího Jana Hrabáka, ten ovšem heroicky odmítl kapitulovat!

35:35

Hvězda právě vstřelila branku!
Další pohledná akce VOJTĚCHA SPĚVÁČKA už končí gólem! Šikovný útočník nabral rychlost a hezky se zbavil posledního bránícího hráče, načež rychlým blafákem pokořil i Ferdinanda Macourka. Bez asistence.

35:00

Liberec právě vstřelil branku!
Svěřenci Milana Plodka ujeli ve třech na jediného bránícího hráče. Vojtěch Hois přihrál na Radka Janatu, který byl před brankou už jen ve společnosti spoluhráče VASYLA ŠPILKY. Právě Špilka rychlou souhru zakončil střelou do prázdné klece a zkompletoval tak čistý hattrick! Asistence: Radek Janata, Vojtěch Hois.

34:08

Daniel Pekař táhl akci dvou proti jedinému obránci. Střelu vzal na sebe, z levé strany branku těsně netrefil.

33:42

Zakázané uvolnění šelem vrací hru zpátky před Ferdinanda Macourka.

32:16

Liberec právě vstřelil branku!
Nedáš – dostaneš! Liberečtí udeřili ve vlastním oslabení a vedou už 4:0. Tygři svého soupeře i ve čtyřech zavřeli v pásmu a VASYL ŠPILKA po ideální přihrávce Jaromíra Péreze vymetl pavučiny pod břevnem Hrabákovy klece. Asistence: Jaromír Pérez.

31:36

Vojtěch Spěváček se nadechl k velké samostatné akci, které už chyběl jen gól. Kapitán hostujícího mužstva se od levého mantinelu sérií bravurních kliček proháčkoval až před brankáře Macourka, který jeho střelu mezi betony chytil.

31:16

David Bartheldy nahazoval od modré čáry, Ferdinand Macourek si kotouč našel a spolehlivě jej chytil.

30:56

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Várady – 2 min., hákování).

30:12

Neuvěřitelný zákrok Jana Hrabáka! Gólman Hvězdy vyrazil nahození Daniela Váradyho do strany, jenže u puku byl jako první Damian Hrabčák a zadovkou ho okamžitě vracel před prázdnou klec. Tam do něj v pádu šťouchl Tomáš Prokůpek, jenže Hrabák skvělým tygřím skokem ukryl kotouč v lapačce.

29:21

Jacob Ficenec se mezi kruhy otočil s pukem a pod tlakem napadajícího protihráče vystřelil. Jan Hrabák si připisuje další úspěšný zákrok.

28:40

Jaromír Pérez se opřel do rány bez přípravy. Jan Hrabák ji vyrazil, puk následně zamířil z hole Ficence na zadní mantinel.

28:23

Vyloučení v týmu HC Hvězda Praha (Mrázek – 2 min., nedovolené bránění).

27:49

Liberec právě vstřelil branku!
Severočeši vystřihli parádní přesilovkovou akci! Vojtěch Hois na modré čáře naznačil střelu, jenže místo ní přihrávkou mezi bránící hráče našel VASYLA ŠPILKU. Ten si před Janem Hrabákem přehodil kotouč na bekhend a pak už neměl problém zakončit do odkryté části brány. Asistence: Vojtěch Hois, Pavel Průšek.

26:55

Hned na úvod domácí přesilovky míří kotouč z holí Hvězdy daleko mimo nebezpečné prostory.

26:43

Vyloučení v týmu HC Hvězda Praha (Jarabko – 2 min., sekání).

26:15

Bílí Tygři trošku pozapomněli na zadní vrátka a nechali Adama Topola volného za svými zády. Kvalitní práci pak odvedl Daniel Várady, který se s Topolem vrátil a donutil ho střílet z relativně velké dálky, s čímž si Ferdinand Macourek bez potíží poradil.

25:41

Minja Ivanovič zatím hraje velmi dobrý zápas. Nejprve se k němu jen těsně nedostala přihrávka mezi kruhy, pak útočník Hvězdy zavezl puk za modrou a alespoň ho nahodil na Macourka.

24:33

Štěpán Kubata střílel hned přes dvojnásobný liberecký blok. Ferdinand Macourek zasahovat nemusel, práci za něj teď udělali spoluhráči.

24:15

V závěru přesilové hry se pražského týmu vůbec nepovedla rozehrávka. Píská se zakázané uvolnění, Liberec tedy zbytek oslabení stráví daleko mimo blízkost vlastní klece.

23:54

Severočeši zvládají oslabení i nadále v klidu.

23:23

Matouš Jakubec v oslabení parádně vyvezl kotouč až do útočné třetiny. Bílí Tygři tím ušetřili spoustu cenného času.

22:45

O puk se dlouho bojovalo až v rohu libereckého obranného pásma, načež ho domácí vyhodili.

22:17

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ficenec – 2 min., podrážení).

21:33

Minja Ivanovič se protáhl po levé straně až do šance. Do přihrávky na spoluhráče před brankou pak skvěle zalehl Jakub Ehrenberger.

21:08

Vasyl Špilka obdržel přihrávku do obrovské šance. Na Jana Hrabáka už postupoval úplně sám, jenže branku minul!

20:15

Pavel Průšek nahazoval od modré čáry, na brankovišti dobře clonil liberecký hráč. Hrabák to ale řešit nemusel, puk mířil mimo bránu.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:47.
Po vzájemně oťukávací úvodní desetiminutovce začal Liberec potvrzovat papírové předpoklady, na ledě si vybudoval značnou převahu a přeměnil ji ve dva góly. Nutno ale také zároveň pochválit Hvězdu, která se Severočechy dobře bruslí a nehraje vůbec zle.

20:00

První třetina skončila.

19:17

A ještě větší příležitost měl druhý Pérez! Jaromír si před bránou zpracoval kotouč a táhlou forhendovou kličkou si položil gólmana, puk následně ovšem nahrnul jen do tyčky.

19:11

Diego Pérez si od modré čáry vybruslil takřka až mezi kruhy, Hvězda byla stažená v hlubokém bloku. Jan Hrabák toho moc neviděl, přesto štiplavou Pérezovu střelu chytil.

18:46

Bílí Tygři v závěru třetiny tlačí a snaží se přidat před odchodem do kabiny ještě jeden gól.

17:47

Radek Janata si našel prostor v levém kruhu a po příjmu přihrávky okamžitě střílel. Jan Hrabák se povedeně přesunul a na zakončení libereckého kapitána si pochutnal.

17:01

Daniel Pekař měl velkou šanci na zvýšení skóre, když vzal přečíslení Liberce na sebe a z prostoru mezi kruhy vypálil těsně vedle.

16:41

Těsně po návratu Dohnala z trestné lavice se otevřel prostor Ivanovičovi. Ten střílel zápěstím z levého kruhu, Macourek zasahuje lapačkou.

16:18

Jakub Ehrenberger při snaze o nahození od modré netrefil kotouč vůbec dobře a soupeř ho snadno vyhodil do bezpečí.

15:50

Liberečtí nadále okupují útočné pásmo.

15:25

Vojtěch Hois hezkou střílenou nahrávkou z vrcholu levého kruhu našel čepel hole Vasyla Špilky, jehož jemná teč skončila kořistí brankáře Hrabáka.

14:25

Vyloučení v týmu HC Hvězda Praha (Dohnal – 2 min., napadení).

14:01

Liberec právě vstřelil branku!
Bílí Tygři se v krátkém časovém sledu podruhé prosazují! Damian Hrabčák se rozjel po levém křídle a poslal kotouč před brankoviště hostů. Tam se puk několikrát odrazil, až ho pod břevno zavěsil TOMÁŠ PROKŮPEK. Asistence: Damian Hrabčák.

13:42

Pražané po inkasované brance na soupeře znovu přitlačili a donutili ho k vyhození na zakázané uvolnění.

12:47

Liberec právě vstřelil branku!
Pasáž plná šancí nakonec má gólové vyústění a radují se Liberečtí. Samuel Jansa přihrávkou do předbrankového prostoru vybídl TADEÁŠE VOLOŠÍNA, který pohotově propálil Hrabáka. Asistence: Samuel Jansa.

12:20

Minja Ivanovič teď výborně mákl i směrem dopředu. V přečíslení dvou na jednoho hledal Tobiáše Niederhafnera, jemuž puk před odkrytou klecí přeskočil čepel!

11:51

Minja Ivanovič se dobře vrátil s Vojtěchem Hoisem a připravil ho o kotouč.

10:46

A více zahrozila také Hvězda! Po odražené střele od zadního hrazení se snažil kotouč za Ferdinanda Macourka doklepnout Nico Zwahlen, jenže ve zlomový moment puk netrefil podle svých představ.

10:18

První vážnější příležitost měl na hokejce Samuel Fiala. Jan Hrabák jeho střelu z mezikruží vyrazil před sebe, kde puk odehrál Štěpán Kubata.

09:48

Vasyl Špilka zkrotil kotouč v pravém kruhu a po ledě ho pohotově namířil směrem na branku. Trefit ji ale nedokázal.

08:40

Hvězda se v těchto chvílích více drží na kotouči. Tomáš Prokůpek ale vybojoval puk za bránou a vybruslil si až do kladného úhlu, z těžké pozice každopádně Jana Hrabáka nepřekvapil.

07:30

Samuel Fiala vystřelil zpoza bránícího hráče z levého kruhu, místečko u vzdálenější konstrukce nenašel.

06:57

Adam Král výborně vystoupil ve střední třetině a poslal puk na Radka Janatu. Ten se ale z pravé strany ke střele nedostal, znovu dobrá poziční hra defenzivy Pražanů.

05:46

Tadeáš Vološín si obhodil protihráče a snažil se před něj silově dostat, což by ho vystavilo do zajímavé šance. Obránce Hvězdy si ale poradil na výbornou.

05:13

Ukvapená rozehrávka Jakuba Ehrenbergera zamířila do území nikoho. Píská se zakázané uvolnění a následuje buly po levé ruce Ferdinanda Macourka.

04:37

Přesilovka hostů je u konce, z tohohle mráčku moc kapek nespadlo.

04:11

Bílí Tygři pokračují v naprosto bezproblémovém bránění soupeřovy přesilovky. Po dobrém zavezení Tomáše Prokůpka si dokonce vydobyli vhazování v útočném pásmu.

03:35

A znovu ofsajd pražské Hvězdy.

03:29

Teď snahu hostujícího celku pokazilo odpískané postavení mimo hru. Následuje vhazování před libereckou modrou lajnou.

03:14

Hvězdě se zatím nedaří usadit před Macourkem.

02:44

Severočeši hned na úvod oslabení propasírovali kotouč ze své obranné třetiny.

02:35

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hois – 2 min., podrážení).

02:00

Ofsajd Liberce.

01:38

Energický průnik Samuela Jansy po levém křídle skončil až přihrávkou do předbrankového prostoru, kde zrovna žádný z Tygrů neoperoval.

01:02

Na druhé straně byl v okolí brankoviště důrazný Samuel Fiala, který donutil Jana Hrabáka k prvnímu zásahu.

00:14

Pražané vstoupili do utkání s elánem. Puk se v jejich útočném pásmu odrazil na hůl Jiřího Dohnala, jehož pohotové zakončení skončilo na zadním plexiskle.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Bílí Tygři Liberec: Macourek (Hambálek) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, D. Pérez, Průšek, Ficenec, Král – Hrabčák, Pekař, Fiala (A), Hois (A), J. Pérez, Vološín, Špilka, Jansa, Janata (C), Prokůpek.

HC Hvězda Praha: Hrabák (Forst) – Hulej, Jarabko, Bartheldy, Mrázek, Kubata (A), Beňo – Dohnal, Neuhausel, Ivanovič, Roule, Niederhafner (A), Spěváček (C), Topol, Zwahlen.
Zdravím vás ze Svijanské arény v Liberci, kde utkání za malou chvilku začne. Jednoznačným favoritem jsou domácí, kteří zatím soutěží proplouvají suverénně bez ztráty bodu. Hvězda naopak patří spíše mezi outsidery skupiny Západ.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Bílí Tygři Liberec – HC Hvězda Praha

10:1

konec (2:0, 5:1, 3:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Vološín (Jansa), 15. Prokůpek (Hrabčák), 28. Špilka (Hois, Průšek), 33. Špilka (J.Pérez), 35. Špilka (Janata, Hois), 37. Král, 40. Prokůpek (Várady), 46. Ehrenberger, 47. Jakubec (Hois), 54. Vološín (Jansa) – 36. Spěváček

Bílí Tygři Liberec: Macourek (Hambálek) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, D. Pérez, Průšek, Ficenec, Král – Hrabčák, Pekař, Fiala (A), Hois (A), J. Pérez, Vološín, Špilka, Jansa, Janata (C), Prokůpek.

HC Hvězda Praha: Hrabák (41. Forst) – Hulej, Jarabko, Bartheldy, Mrázek, Kubata (A), Beňo – Dohnal, Neuhausel, Ivanovič, Roule, Niederhafner (A), Spěváček (C), Topol, Zwahlen.

Průběh zápasu
1. třetina
02:35 LIB 2 Hois, podrážení
12:47 LIB 1:0 Vološín (Jansa)
14:01 LIB 2:0 Prokůpek (Hrabčák)
14:25 HVP 2 Dohnal, napadení
Po 1. třetině
2. třetina
22:17 LIB 2 Ficenec, podrážení
26:43 HVP 2 Jarabko, sekání
27:49 LIB 3:0 Špilka (Hois, Průšek)
28:23 HVP 2 Mrázek, nedovolené bránění
30:56 LIB 2 Várady, hákování
32:16 LIB 4:0 Špilka (J.Pérez)
35:00 LIB 5:0 Špilka (Janata, Hois)
35:35 HVP 5:1 Spěváček
36:54 LIB 6:1 Král
38:25 LIB 2 Špilka, hrubost
HVP 2 Ivanovič, hrubost
39:32 LIB 7:1 Prokůpek (Várady)
Po 2. třetině
3. třetina
40:01 HVP -Hrabák +Forst (Střídání)
43:03 LIB 2 Jakubec, hrubost
HVP 2 Spěváček, hrubost
44:20 LIB 5+20 OK Várady, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku
45:48 LIB 8:1 Ehrenberger
46:52 LIB 9:1 Jakubec (Hois)
52:16 LIB 2 Ficenec, držení
52:47 HVP 2 Beňo, nedovolené bránění
53:29 LIB 10:1 Vološín (Jansa)
54:08 HVP 2 Neuhausel, sekání
58:26 LIB 2+10 Hrabčák, krosček+nesportovní chování
Konec