Menu

Futsal

Mistrovství světa

Španělsko – Angola

4:1

konec (2:1)

20.09.2021, 17:00 • Švyturio Arena, Klaipeda • Skupina E • Milan Huppert

Tipsport: 1.0 26.8 30.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:40:26)
Futsalisté Španělska potvrdili roli velkého favorita, Angolu porazili 4:1. Mužstvo z Evropy mělo zápas pod kontrolou. Rozhodně nehrálo na plný plyn, přesto bylo jasně lepším týmem. Na gól Adolfa Fernándeze sice ještě našel odpověď Guga, ale Fernández pak přidal ještě další dvě trefy a jednou se prosadil Ortiz, zatímco gólman Juanjo druhý míč ve své síti nepřipustil.

Svěřenci kouče Vidala opanovali skupinu E s plným počtem devíti bodů a mohou se těšit na osmifinále. Angola nezískala ani jeden bod a šampionát pro ni tímto zápasem skončil.

Konec zápasu.

39:42

Borja Díaz si na středu křikl o míč a od Campose jej dostal. Z prvního doteku vystřelil pravačkou do klečícího gólmana, Neblu oslavil zákrok zatnutou pěstí.

39:07

Chybělo centimetry. Sergo González udělal brankáři kličku na pravou stranu, jenže vzápětí místo prázdné brány poslal míč o kousek vedle levé tyče.

39:00

Probíhá poslední minuta zápasu.

38:38

Cambangula se nerozpakoval a po bleskovém zpracování vypálil. Z levé lajny mířil na zadní tyč, kde Juanjo byl a levou rukou zakročil.

38:23

Hlavou Tolra zablokoval zdařilý oblouček Kaluandy. Osamocený Osna čekal u pravé tyče soupeřovy brány na balón marně.

37:51

Prado nabral velkou rychlost po levé lajně. Juanjo mu výborně zmenšil střelecký úhel a pravou nohou vyrazil poměrně zdařilou střelu protivníka.

37:17

Na polovině hřiště podpořil kombinaci i španělský brankář Juanjo. Dokonce sám zkusil vystřelit, ale prostor u levé tyče minul o pořádný kus.

36:45

Pod tlakem si Kaluanda poradil na jedničku. Šikovně nastřelil Gómeze a vybojoval pro Angolu aut z poměrně slibné pozice od brány.

36:20

Těžko říct, jestli chtěl Prado střílet, nebo nahrávat. Každopádně vyprodukoval střílený centr, který letěl mimo bránu, navíc i mimo dosah u tyče stojícího Lea.

35:56

K úspěšné narážečce mezi Ortizem a Meladem moc nechybělo. První jmenovaný ovšem na chvíli zpomalil, takže míč znovu převzal až za autovou čárou.

35:14

Z kroku zkusil Bebe přelobovat lehce vyběhnuvšího brankáře. Neblu v klidu zacouval, navíc ani zasahovat nemusel, protože míč letěl vedle brány.

34:40

Moc toho už Tolra vymyslet nemohl. Střílel v plném sprintu, navíc z velkého úhlu. Balón poslal o zhruba metr nad horní tyčku.

34:02

Gólman menší chybu okamžitě napravil. Skvěle natáhl levou nohu proti přízemnímu křižnému zakončení China, čímž odmítl změnu skóre.

33:47

Zaváhání Neblua, jenž pouštěl střelu Martíneze do zámezí, jenže nezpozoroval, že pokus tečoval jeden ze spoluhráčů. Věnoval tak Španělsku roh.

33:27

Chybné rozehrávky Campose Kaluanda nevyužil. K Angolanovi se rychle stáhl Melado a konkurenta odstavil tělem.

32:50

Stále máme možnost sledovat španělskou dominanci na míči. Campos si nyní vyměnil míč s Díazem, načež nártem přestřelil.

32:21

V bráně Angoly dostal příležitost Neblu, vystřídal Gomita. Okamžitě se zapojil do rozehrávky, přenesl hru doleva na Manoseleho.

31:39

Osna vůbec nevěděl, co si ve velké příležitosti počít. Sám před brnakářem zazmatkoval a bodlem píchl balón o kus vedle levé tyče.

31:09

Jako poslední hráč zkusil Guga odvážně prohodit míč Bebemu mezi nohama. To se mu nepodařilo, ale měl štěstí, od soka se k němu totiž hrací předmět vrátil.

30:43

Už se ani tolik, jako v prvním poločase, nepřerušuje. Po většinu času drží Španělsko balón na svých sálovkách a nechává soupeře běhat bez míče.

30:10

V době, kdy se rozběhla závěrečná desetiminutovka zápasu, vede Španělsko nad Angolou o tři branky a vítězství má prakticky jisté. Outsiderovi viditelně dochází síly.

29:45

Klička po pravé lajně vyšla Tolrovi na jedničku, překvapený Osna v defenzivě neuspěl. Následovala křižná střela k levé tyči, kterou Gomito vytěsnil mimo bránu očima.

29:16

Bebe si hodně věřil na Cambangulu, ale nebylo mu přáno. Protivníka se zbavil, jenže pak stoupl na balón a upadl na zem.

28:35

Za Angolu zahrozil Kaluanda. Od pravé lajny vyzkoušel tvrdou střelu na přední tyč, kulatý nesmysl doplachtil do boční sítě.

28:04

Zajímavě rozehraná standardka, kdy Campos dostal balón zády k bráně. Zkusil se otočit kolem Manosele, ale obránce ho nenechal a získal míč pro sebe.

27:53

Kaluanda získal míč, jenže přitom bolestivě šlápl na pravou nohu Bebemu. Arbitr Wilkens zákrok viděl a odpískal angolskému hráči faul.

27:27

Adresátem střílené Fernándezovy nahrávky byl Tolra. Tomu chybělo pár čísel k tomu, aby špičkou pravé kopačky usměrnil míč do sítě.

26:58

Přečíslení dvou na jednoho Angolanům nevyšlo. Manosele obdržel pas za paty, přesto zkusil vypálit alespoň z otočky, leč Juanja nepřekvapil.

26:31

26:31 Adolfo FERNÁNDEZ - 4:1

26:31

Španělsko právě vstřelilo branku!
ADOLFO FERNÁNDEZ kompletuje hattrick! Po dlouhém výhozu brankáře Juanja si zpracoval míč hrudí, načež z otočky prostřelil Gomita mezi levou rukou a nohou. Asistence: Juanjo.

25:41

Španělsko pokračuje v aktivním pojetí hry. Nadále kombinuji na polovině konkurenta a hledá cestičku ke čtvrté trefě.

25:26

Šanci ještě vylepšit skóre měl Raúl Gómez. Vyběhnuvšího Gomita parádně přeloboval, ale v radosti mu zabránilo břevno.

24:41

24:41 Adolfo FERNÁNDEZ - 3:1

24:41

Španělsko právě vstřelilo branku!
Svěřenci kouče Vidala rozebrali obranu konkurenta a odměnou jim je třetí gól. Melado z pravé strany našel před brankou úplně volného ADOLFA FERNÁNDEZE, který nezazmatkoval a po kličce na pravou ruku zakončoval do odkryté brány. Asistence: Miguel Melado.

24:10

První žlutou kartu zápasu obdržel Branquinho z Angoly. Tvrdým skluzem úplně minul balón, naopak trefil nohy Campose.

24:01

Poté, co Bebe neskóroval, tak fauloval. Nedovoleně si pomohl proti hráči Jó, což pozornosti rozhodčího neuniklo. Přímý kop pro Angolu.

23:40

Španělská akce skončila u Bebeho. Vyzkoušel z levé lajny křižnou střelu k pravé tyči, avšak Gomito se zaskočit nenechal.

23:17

Hlavu do dlaní schoval Kaluanda. K pravé tyčce obdržel ideální nahrávku od Gugy, jenže míč zvedl příliš vysoko, až nad břevno.

22:53

Nyní již Gomito musel zasahovat. Nemusel ovšem řešit složitou situaci, neboť přízemní pokus Martíneze výrazně zpomalil bránící Branquinho.

22:00

Riskantní rozehrávka Španělsku sice vyšla, ale tvrdá střela Campose až k brankáři neprošla, povedeným bokem se prezentoval Manosele.

21:47

Na druhé straně se pěkným zákrokem blýskl Juanjo. Počkal si na střelu Osny a levou rukou kulatý nesmysl vytěsnil mimo tři tyče.

21:12

Místo očekávané nahrávky vystřelil Borja Díaz z velkého úhlu. Gólmana překvapil, ale nebylo mu to nic platné, neboť trefil boční síť.

20:34

Velkou chybu udělal Cambangula, ale Raya jí nevyužil. Uspěchal zakončení, které poslal do středu, přímo do připraveného Gomita.

20:10

Jak bude probíhat druhý poločas? Španělsko vede, ale jen těsně. Angola stále může pomýšlet na první body na šampionátu, a to proti největšímu favoritovi skupiny.

20:01

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:57.
Obrovský outsider Angola byla v prvním poločase Španělsku konkurenceschopným protivníkem a do druhého poločase bude nastupovat s mankem jediného gólu. Je zřejmé, že Španělé nehrají na plný plyn, z čehož může konkurent jenom těžit. První gól utkání vstřelil ve 4. minutě Adolfo Fernández, nicméně za celek z Afriky odpověděl Guga. Poslední slovo úvodního dějství však měli Španělé, v průběhu poslední minuty první půle prostřelil Gomita pokusem z levé strany Ortiz.

20:00

První poločas skončil.

19:23

19:23 ORTIZ - 2:1

19:23

Španělsko právě vstřelilo branku!
Favoritovi vrací náskok ORTIZ. Zprava nemířil ideálně, avšak Gomito ještě hůře zasáhl. Míč vyrazil za sebe, ani obránce pak nedokázal zabránit míči v cestě do sítě. Asistence: Adri Martínez.

19:06

Melado přenesl hru zprava doleva na Ortize. Krátké zpracování a rychlá střela, balón však v tomto případě minul bránu.

19:00

Probíhá poslední minuta prvního poločasu.

18:52

Nechybělo moc, aby se Angola dostala do vedení. Velká škoda, že Prado mířil do středu brány, případná branka by dala střetnutí parádní zápletku.

18:31

Po oddechovém čase chtěl Campos zaskočit defenzivu konkurenta nákopem na Tolru, toho ovšem ukázkově strážil Bernardes.

18:05

18:05 GUGA - 1:1

18:05

Angola právě vstřelila branku!
Tak to je šok, Angola vyrovnává! Manosele z poloviny hřiště přihrál na pravou stranu GUGOVI, jenž potvrdil, že střílet opravdu umí, Juanjovi poslal míč mezi nohama. Asistence: Manosele.

17:35

Od dalšího zákroku brankáře ušetřil Branquinho. Skvěle odcouval společně s Meladem, jehož v hlavičkovém střetu přetlačil.

17:17

Nepříjemný skákavý projektil vyprodukoval ze své pravačky Chino. Avšak v bráně Angoly je Gomito, který neudělal jedinou chybu, i s tímto pokusem si poradil.

16:46

Raya viděl rozběhnutého Gonzáleze, jenže přihrávka se mu vůbec nevyvedla. Soka udržel na zádech Prado.

16:18

Španělsko na chvíli půjčilo konkurentovi balón. Angolané se místo útoku přiblížili vlastní bráně, Bernardes pod tlakem odkopl do bezpečí.

15:58

Gomito předvádí v bráně Angoly parádní výkon. V pádu zareagoval na přízemní pokus Gómeze, do bezpečí jej vykopl pravou nohou.

15:02

Tentokráte už našel spoluhráče, do nohy obdržel ideální pas Tonilson. Po rychlém zpracování přišla střela, a to výrazně vedle pravé tyče.

14:49

Cambangula nevěděl co s balónem, proto napálil před sebou stojícího Bebeho a rozehrávku autu si zopakuje.

14:31

Vnější stranu tyče orazítkoval křižným pokusem z pravé strany Raya. Gomito šel k zemi pozdě a v případě přesné střely by nejspíše zasáhnout nestihl.

14:02

Chinovi nevyšlo zpracování, přesto se prodral ke střele. Z velkého úhlu ovšem Gomita nerozhodil, míč skončil v boční síti.

13:43

Přečíslení dvěma proti jednomu zabránil Osna. Skluzem nejprve zasáhl balón, až pak Fernándeze. Hra pokračuje bez přerušení.

13:11

Překvapivou ránu ze střední vzdálenosti vyprodukoval Kaluanda. Překvapený brankář Juanjo reagoval na poslední chvíli, když míč vyrazil nad sebe, napodruhé ho zachytil.

12:57

Španělská dominance je zřejmá i s ohledem na střelecké pokusy, kterých již vyprodukovali 18, zatímco na druhé straně svítí číslice 5.

12:34

Po delší době byl k vidění zákrok některého z brankářů. Do akce musel Gomito, který v pádu zpacifikoval přízemní pokus Gómeze.

12:20

Brankář Juanjo vyhodil míč k nohám Tolry. Ten se zkusil obtočit kolem posledního obránce Kaluandy, ale to se mu nepovedlo.

11:51

S těžkou nahrávkou si Kaluanda neporadil. U levé lajny na balón dosáhl, nicméně ho píchl mimo hrací plochu. Aut pro Španělsko.

11:16

Velkou parádu zkusil Ortiz, a sice přelobovat Gomita téměř přes celé hřiště. Nejspíše by se mu to povedlo, pokud by míč směřoval do brány.

10:30

Po ztrátě Gonzáleze vyrazili dopředu tři reprezentanti Angoly. Cambangula vzal zakončení na sebe, napálil jediného obránce.

10:06

Skvěle si v souboji s trojicí protihráčů poradil Campos. Výborně pokryl míč tělem, načež jej nesmyslně podrazil zezadu Manosele.

09:55

Dlouhý aut rozehrál Adolfo Fernández na u pravé lajny v nápřahu čekajícího Raúla Campose, střela z první prosvištěla nad břevnem.

09:19

Už to vypadalo, že se Campos probojuje za záda Gugy, ten ale v poslední chvíli šel do skluzu a čistým způsobem konkurenta o balón připravil.

08:44

Oddechový čas pro Angolu.

08:44

Raul Campos si vytvořil prostor na středu hřiště, načež střílel k levé tyči, tu těsně minul. Rozehrávat bude Gomito.

08:15

Skvělé čtení hry ukázal Gomito. Správně očekával, že Martínez bude nahrávat doleva Bebemu, pravou nohou míč zachytil.

07:50

Angolu je třeba pochválit za velmi kvalitní práci v defenzivě. Dopředu zatím nic moc nevymysleli, ale naopak ani soupeři k ničemu příliš nepustili.

07:07

Za lobem Fernándeze běžel Díaz. Zpracování zvládl na jedničku, ale zakončení mu vyšlo o poznání méně, bránu minul.

06:48

Na zemi zůstal ležet Jó, jehož faulem sestřelil k zemi Melado. Jasný faul, do akce dokonce musí i zdravotníci z Angoly.

06:23

Bez přípravy z otočky pálil Adolfo Fernández. Překvapený Gomito jen sledoval, jak míč o pár decimetrů míjí levou část brankové konstrukce.

05:59

Na druhé straně zahrozil Campos. Vyzkoušel štěstí technickým obstřelem, který mu ovšem vůbec nevyšel, balón poslal nad břevno.

05:04

Jó se zbavil osobního strážce v podobě Tolry a zleva vystřelil na zadní tyč. Juanjo reagoval pozdě, ale nemusel smutnit, míč se mezi tři tyče nevešel.

04:44

Hráči v červených dresech rozhodně nehrají v plném nasazení. První místo ve skupině mají jisté a hlavním cílem tak je nezranit se před blížící se vyřazovací fází.

04:20

Svěřenci kouče Vidala jsou při chuti. Skóre mohl okamžitě navýšit Tolra, ale jeho křižné zakončení zvládl Gomito vykopnout pravou nohou.

03:14

03:14 Adolfo FERNÁNDEZ - 1:0

03:14

Španělsko právě vstřelilo branku!
Favorit se na počátku čtvrté minuty ujímá vedení! Díaz se zachoval nesobecky a ačkoli postupoval sám na bránu, tak přihrál pod sebe ADOLFU FERNÁNDEZOVI, jemuž stačilo trefit prázdnou bránu. Asistence: Borja Díaz.

03:00

Bebe si narazil s Adrim a měl před sebou jenom Gomita. Toho si položil, ale pak nezvládl hrací předmět dostatečně zvednout.

02:33

Aktivita futsalistů ve žlutých dresech pokračuje. Osna mohl střílet, leč volil nahrávku k nohám Cambangulu, jehož ránu z první zblokoval Melado.

02:09

První střelu na branku už má na kontě rovněž Angola. Pěknou pumelenici vyslal Manosele, Juanjo kulatý nesmysl vyrazil do autu.

01:46

Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Gólman Juanjo zrychlil hru na kapitána Ortize, tomu ovšem vůbec nevyšlo zpracování.

01:21

Adolfo ukázal, že technicky je vybavený velmi dobře. Brankáři udělal kličku, nicméně na zakončení z úhlu si netroufl. Nahrával naslepo pod sebe, pouze k nohám Gugy.

00:34

Španělé od prvních vteřin útočí. Velmi dobrou práci odvedl Tolra, jeho střelu ovšem Gomito nadvakrát zpacifikoval.

00:10

Zápas mezi Španělskem a Angolou odstartoval. Favorit je jasný a je jím celek z Evropy. Bylo by velkým překvapením, pokud by mužstvo z Afriky urvalo alespoň bod.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Španělsko: Juanjo (Didac) – Díaz, Tolra, Fernández, Campos, Ortiz (C), Gómez, González, Bebe, Martínez, Chino, Plana, Raya, Mellado.

Angola: Gomito (Emanuel) – Kaluanda, Manosele, Osna, Guga, Toni, Leo, Joao, Branquinho, Prado, Kota (C), Jó, Manasse, Neblu.

Rozhodčí: Wilkens (USA) – Bukujev (KGZ), Gutierrez (BOL).
Favorit je jasný. Úřadující mistři světa zatím kráčí za obhajobou bez zaváhání, když v dosavadních dvou utkáních nejprve porazili 4:0 Paraguay, následně si výsledkem 4:2 poradila s Japonskem. Na druhé straně Angola s oběma týmy prohrála, s Japonskem 4:8 a s Paraguayí 1:4. Španělům stačí k jistotě prvního místa ve skupině i remíza, ale hráči z Pyrenejského poloostrova si určitě půjdou pro vítězství, zatímco jejich soupeř z Afriky bude usilovat alespoň o bod, jeho zisk by se rovnal senzaci.
Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásné pondělní odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa, u zápasu skupiny E mezi Španělskem a Angolou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Španělsko – Angola

4:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 4. Fernández (Díaz), 20. Ortiz (Martínez), 25. Fernández (Melado), 27. Fernández (Juanjo) – 19. Guga (Manosele)

Karty:   25. Branquinho (ANG)

Španělsko: Juanjo (Didac) – Díaz, Tolra, Fernández, Campos, Ortiz (C), Gómez, González, Bebe, Martínez, Chino, Plana, Raya, Mellado.

Angola: Gomito (Neblu) – Kaluanda, Manosele, Osna, Guga, Toni, Leo, Joao, Branquinho, Prado, Kota (C), Jó, Manasse, Emanuel.

Rozhodčí: Wilkens (USA) – Bukujev (KGZ), Gutierrez (BOL)