Menu

Hokej

KHL

Traktor Čeljabinsk – HC Dinamo Minsk

0:5

konec (0:2, 0:1, 0:2)

20.09.2021, 16:00 • Ledová aréna Traktor • Patrik Czepiec

Tipsport: 1.76 4.33 3.84 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (18:37:11)
ČESKO-SLOVENSKÁ STOPA

Roman WILL (CLJ) – brankář, 83,3% úspěšnost, 5 inkasovaných gólů
Tomáš HYKA (CLJ) – útočník, 0+0, 3 střely, čas na ledě: 15:21
Lukáš SEDLÁK (CLJ) – útočník, 0+0, 3 střely, 2 trestné minuty, 12/15 vhazování (80 %), 3 hity, čas na ledě: 15:33

Patrik RYBÁR* (MIN) – brankář, chyběl v sestavě
Jakub KREJČÍK (MIN) – obránce, 0+0, 1 střela, 2 bloky, čas na ledě: 17:18
Statistiky zápasu

Střely na branku:
31:30 (12:7 ve 3. třetině)
Vhazování: 38:23 (17:6)
Bloky: 12:19 (3:9)
Hity: 11:4 (3:1)
Trestné minuty: 12:8 (4:2)
Jakub Krejčík se stává prvním gratulantem Alexeje Kolosova, který dnes udržel hráče Traktoru na uzdě a nedovolil domácím jedinou branku. Minsku navíc velmi dobře šlapala přesilová hra, ze které vytěžili hned tři góly. Celkové skóre narostlo na hodnotu 0:5, o což se v závěrečné periodě zasloužili ještě Pavel Varfolomejev a Taylor Beck. Dochází tak k poměrně velkému překvapení a Čeljabinsk ztrácí svou sérii pěti výher v řadě.

Dinamo se velmi pozitivním výsledkem posouvá na šesté místo Západní konference. Traktor dnes o třetí místo Východu nepřijde, i když v případě vítězství nad Viťazem se velmi blízko může dotáhnout Kazaň.

Konec zápasu.

59:45

Alexej Kolosov nedostane svůj čistý štít zadarmo ani v poslední minutě a při oslabení. Branka by nicméně neplatila, jelikož puk mířil do pásma při ofsajdu.

59:20

A gól málem přidal Malte Strömwall. Korunovat své dnešní vystoupení už nepotřebuje, i tak sehrál velmi důležitou roli.

58:49

Nepříjemná teč před Willem, ale český brankář dokázal zasáhnout. Minsk si dělá zálusk na čtvrtou využitou přesilovku.

58:22

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Ilja Karpuchin – 2 min., hákování).

57:52

Do ofsajdového postavení vniknul Kirill Kapustin. Utrpení domácího celku za malý moment skončí.

56:57

56:57 Tomáš Hyka spálil už druhou velkou tutovku.

56:57

V osudu tohoto duelu není psáno, aby se prosadil Tomáš Hyka. Parádně si narazil puk se spoluhráčem, ale zakončení poslal jen do betonu Alexeje Kolosova. Toho by ztráta čistého konta v této fázi utkání skutečně mrzela.

56:36

Beton Roman Will postavil do cesty Iljovi Usovovi.

55:44

Nyní měl před sebou hotovou dálnici Nikita Těrtyšnyj a jeho akce dokumentuje rozdíl mezi sebevědomým a zlomeným týmem. Místo toho, aby udělal tři rychlé kroky a tvrdě vypálil, se sám uklidil do rohu, odkud už stezka k brance nevedla.

54:18

Extrémně si zahrával Ilja Karpuchin, jen se štěstím ostrážil puk kousek od vlastní brány před hladovou dvojicí útočníků.

53:46

Přihrávka Tedenbyho měla mířit na modrou čáru, ale obránce Čeljabinsku ji srazil před Voronina. Ten ovšem nezachoval duchapřítomnost a ke střele ani nedošlo.

53:28

Zakázané uvolnění Dinama. Ani rychlonožka Kirill Voronin už nedokázal zastihnout puk vyhozený zpoza červené čáry.

52:54

Minsk je v dobré náladě, s kanonádou nechce končit. Alexandr Kogaljov potřeboval jen lépe zamířit, pozici v mezikruží měl přímo skvostnou.

52:08

Nyní měl Roman Will i kus štěstí, střela Mattiase Tedenbyho, doposud nejrychlejšího bruslaře utkání, totiž minula vzdálenější tyč jen o několik málo centimetrů.

51:45

Více než osm minut před koncem dostane slovo poslední reklamní přerušení.

51:24

Velmi důrazný Sergej Kalinin si chtěl u mantinelu hlavně vybít svou frustraci, nakonec ale připravil vcelku slušnou pozici pro Tkačova. Ten ze středu nezasáhl cíl.

50:43

U modré čáry ztroskotal Lukáš Sedlák. Domácí už viditelně čekají na závěrečný hvizd.

48:55

48:55 Taylor BECK - 0:5

48:55

Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
Dominance Minsku v přesilových hrách vesele pokračuje. Už třetí využití početní převahy a skóre, které před zápasem čekal málokdo. Na modré čáře rozehrávající Lukas Bengtsson oslovil pasem Malteho Strömwalla, který znovu stál v koncovce gólové akce. Jeho diagonální přihrávka uvolnila TAYLORA BECKA, který chirurgickou ranou do horního rohu přidává takzvaného bůra. Asistence: Malte Strömwall.

48:22

Ze slotu pálil právě Mario Kempe, ale nenacpal puk k levé tyči.

47:59

Až teď se do útočného pásma probojoval Mario Kempe a hosté staví svou formaci. Se zakončením ale za stávajícího skóre spěchat nemusejí.

47:17

Kotouč sbírá Jevgenij Kulik a snaží se ho co nejrychleji udržet. Hostům totiž začala přesilovka, která bude trvat přibližně půl druhé minuty.

46:55

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lukáš Sedlák – 2 min., vysoká hůl).

46:29

Před branku nebezpečně přihrával Tomáš Hyka, ale Lukáš Sedlák ztratil rovnováhu a při pokusu o zakončení upadl na led.

46:11

Nyní Kolosov nic neviděl, ale Nikitu Těrtyšnému se střela svezla z čepele a skončila někde v rohu.

45:25

Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Sergej Sapego – 2 min., sekání).

44:54

Nápřah až ke stropu haly ukázal Ilja Karpuchin a svou ranou vystrašil Kolosova, který se dál musí ošívat ve svém brankovišti. Traktor teď sází vše na jednu, ofenzivní kartu.

44:26

Ani kapitánovi Sergeji Kalininovi v dnešním utkání pšenka nekvete. Z levého kruhu pro vhazování vyslal nepříliš jedovatou střelu a lapačka Kolosova opět přišla ke slovu.

44:00

Další suvenýr v rukavici Alexeje Kolosova, který kráčí za čistým kontem. Prověřil ho Nick Bailen.

43:37

Se štěstím dostal kotouč za obrannou modrou Dmitrij Korobov, s bráněním mu ovšem vypomáhá Kirill Voronin, když přišpendlil soupeře k mantinelu.

42:41

Střela v podání obránce Pavla Denisova potrápila českého gólmana, který zůstává v brance. Naštěstí pro Willa neměl kdo vyražený puk dotlačit za čáru.

41:44

41:44 Pavel VARFOLOMEJEV - 0:4

41:44

Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
Drobný hlouček fanoušků Minsku se může radovat počtvrté, protože Teemu Pulkkinen upadl ve středním pásmu a tím položil základ další branky hostů. Roman Gorbunov poslal přihrávku na pravou stranu a odtud z hole Alistrova kotouč putoval dále na střed. PAVEL VARFOLOMEJEV v přímé konfrontaci s Romanem Willem s přehledem uspěl a o vítězi utkání je patrně rozhodnuto. Asistence: Vladimir Alistrov a Roman Gorbunov.

40:57

První střelu poslední části má na svědomí Mattias Tedenby, který vyjel před Willa zpoza branky. Český gólman zvedá puk do ochranné sítě.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po 2. třetině

Střely na branku:
19:23 (11:11 ve 2. třetině)
Vhazování: 21:17 (14:7)
Bloky: 9:10 (7:5)
Hity: 8:3 (4:2)
Trestné minuty: 8:6 (4:4)
Dlouho se zdálo, že v prostřední periodě už branka nepadne, ovšem minutu a 20 vteřin před sirénou se extrémně šťastnou střelou prosadil Tyler Groavac. Skóre poupravil na pro domácí alarmující podobu – 0:3. Inkriminovaný moment si bude dlouho vyčítat obránce Lawrence Pilut, který svou bizarní tečí ke gólu významně přispěl. Jinak byl průběh druhé třetiny vyrovnaný, ale domácí znovu trpí na neproměňování šancí. Drzý průjezd Gorjunova-Rolgizera zastavil sebevědomý Alexej Kolosov, závěrečnou akci zase nezvládnul ustát Tomáš Hyka. I Roman Will ovšem v 30. minutě řešil nepříjemné obléhání své branky.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:49

Snížení měl na holi Tomáš Hyka, jenže nervozita z negativního vývoje utkání se projevila i na jeho sebevědomí. Doposud osmibodový útočník při samostatném úniku přestřelil bránu o dobrý metr.

39:31

Domácí se snaží v poslední minutě odpovědět, ale dobře najetý Nikita Těrtyšnyj nabídku nedostal.

38:40

38:40 Tyler GRAOVAC - 0:3

38:40

Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
Enormně nešťastný moment pro Romana Willa a celou obranu Čeljabinsku. Do útočné třetiny zavezl kotouč stejně jako při prvním přesilovkovém gólu Mario Kempe, který dále předal na Malteho Strömwalla. Ten našel v mezikruží TYLERA GRAOVACA, jeho střela by ovšem v brance patrně neskončila, kdyby se do hry nevložil Lawrence Pilut. Někdejší obránce Buffala tečoval kotouč do vzduchu a Roman Will se nestihl včas zorientovat a letící puk vyhlavičkovat. Stav je 0:3. Asistence: Mario Kempe a Malte Strömwall.

38:22

Na trestnou lavici zamířili hned dva hráči Traktoru, jelikož Albert Jarullin byl vyloučen za hrubost i za nesportovní chování na 2+2 minuty.

38:01

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Roman Gorbunov – 2 min., krosček).
Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Albert Jarullin – 2 min., hrubost + 2 min., nesportovní chování).

37:44

Nejprve sice Michail Gorjunov-Rolgizer dopustil ztrátu, pak se nicméně skvostně vrátil a čistým vypíchnutím zhatil šanci Minsku.

36:57

Útočnou operaci Malteho Strömwalla hbitě zastavil Jevgenij Kulik, zaslouží tak pochvalu na střídačce. Kontr se každopádně Čeljabinsku nedaří.

36:16

Od Pulkkinena se přes Tkačova dostal puk až na pravé křídlo, ovšem kapitán Kalinin pouze vyprášil betony Kolosova.

35:43

Na ránu Romana Gorbunova jeho jmenovec Will velmi dobře viděl. Jistý zákrok lapačkou a vhazování po pravé ruce gólmana Traktoru.

34:54

Minsku se rýsovalo přečíslení dva na jednoho, to by ale Taylor Beck nesměl mít za sebou dlouhé střídání. Stihl se jen otočit u modré čáry a pak dopustil ztrátu.

34:09

Z pravé straně si to k brance šinul Jegor Fatějev, ale rychlost postupně ztrácel. I proto jeho rána nebyla z kategorie nejtvrdších a Kolosov ji v pohodě zneškodnil.

33:51

Na útočný výlet se vydal Jakub Krejčík a od levého mantinelu poslal pozdrav krajanovi Romanu Willovi. Ten udržel střelu v náruči, což bylo zásadní.

33:29

Brzdou u pravého mantinelu se hodlal uvolnit Kirill Voronin, ve své snaze nicméně nebude pokračovat. Branka Romana Willa opustila základní postavení po střetu Kulika a Tedenbyho.

33:07

Střela Děrjabina vyplavala ve slotu a domácí vyrazili na protiútok. Alexej Byvalcev a Kirill Kapustin si sice vyhověli, střela prvně jmenovaného ovšem znovu mizí ve výzbroji minského muže s maskou.

32:56

Minsk si nyní připravil moc hezkou akci a Taylor Beck procvičil Romana Willa, který nechal touš před sebou. Toho se ještě vleže snažil využít Mario Kempe, jeho aktivita se nicméně nesetkala s pochopením obránců a vzniká menší strkanice.

32:18

Ani tentokrát střela od modré linie nedoputovala až k brance. Útočník Teemu Pulkkinen se po svém zaváhání nečekaně zhostil úlohy obránce.

31:53

Další těžká práce pro Kolosova, před kterým ještě oxidoval Vjačeslav Osnovin. Skákavé nahození od modré čáry přesto dokázal gólman běloruského mančaftu s vypětím všech sil vyrazit. Posléze si poradil i se střelou Tomáše Hyky.

31:32

Svou střelu strategicky odložil Vladislav Jerjomenko, jenže jakmile udělal dva kroky na střed, už se netrefil do Willovy klece. Přijde další reklamní pauza.

30:38

30:38 Svižný průjezd Gorjunova-Rolgizera vyřešil dnes vynikající Alexej Kolosov.

30:38

Krásný přechod středním pásmem předvedli domácí, jenže Michail Gorjunov-Rolgizer svou ambiciózní ranou tahem nachází jen připravenou rukavici Kolosova. Trvalo tři a půl minuty, než došlo k přerušení hry.

30:04

Za obránce schoval svou střelu Ilja Karpuchin, takže Alexej Kolosov si musel dávat velký pozor. Kotouč naštěstí pro něj minul levou tyč.

29:13

Český brankář se nyní vytáhnul parádně hned proti dvěma střelám soupeře z nebezpečných míst. Kdyby kotouč nechytil, vyrovnání Čeljabinsku by bylo v relacích dnešního klání téměř nemožné.

28:48

Přihrávku za bránu poslal Roman Gorbunov, tam ale útok Minsku i vlivem zásahu Romana Willa končí.

27:24

Nedaleko od gólu byl Sergej Sapego, ke kterému se přikutálel volný puk. Střela z voleje končí až na zadním mantinelu.

26:56

Český zadák v barvách Dinama Jakub Krejčík se vůbec nerozpakoval a nejjednodušším způsobem vyndal puk ze třetiny. Pak ještě u mantinelu přišpendlil Michaila Gorjunova-Rolgizera.

26:12

Vyhození Jerjomenka zavánělo zakázaným uvolněním, ale sudí rozpažují a unavená obrana Minsku opouští plac.

25:44

Přihrávku z dílny Jerjomenka v pohodě zachytil Kirill Kapustin a se svou formací se okamžitě vrhá za modrou čáru.

25:20

Chvíli po vhazování cílil k levé tyčce Kirill Voronin, bránu ovšem vůbec nenašel. Rozhodčí pak přerušují hru ve středním pásmu.

25:06

Po zásahu Romana Willa bude následovat komerční přestávka.

24:48

Nahození Piluta směřovalo na teč Nikity Těrtyšnyje, ten nicméně nedokázal černou pryž nasměřovat mezi tři tyče.

24:11

Krásným bodyčekem odmítnul Osnovina obránce Dmitrij Děrjabin. Útočník Čeljabinsku se ocitá na ledě.

23:36

Okamžitě po buly se ke střele dostával Pavel Denisov, v úvodu prostřední části ovšem oba týmy přidávají množství povedených bloků.

23:31

Jen to mlasklo po zakončení Maria Kempeho. Projektil totiž do lapačky bezpečně schoval Roman Will.

22:49

Už po konci početní výhody z levé strany zkoušel štěstí Vladimir A. Tkačov, zatím jasně nejaktivnější střelec v řadách Traktoru. Skončil ale na zádech a za brankou, nebyl tedy moc úspěšný.

22:18

Čeljabinsk začíná od vlastní brány a má posledních 20 vteřin na využití přesilovky.

21:56

Ani napodruhé blok nepřekonal Albert Jarullin, který nejspíš střílí až zbytečně brzy.

21:21

Kotouč za sebou nechal Tomáš Hyka. Situaci sice ustál, hned nato se ale pokoušel vypálit a zasáhl prvního bránícího hráče. Minsk se osvobodí.

20:46

Bravurně vyrazil vpřed ihned po buly Vladimir Alistrov. V oslabení zkoušel skórovat příklepem na vzdálenější tyč, ale bránu netrefuje.

20:38

Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Alexej Kolosov – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).

20:16

Nejprve Roman Gorbunov a po něm i Vladimir Alistrov přehráli kotouč mezi nohama směrem k Willovi, ten ale žádnou práci neměl. Na druhé straně se k dorážce nedostal Sergej Kalinin, Alexej Kolosov totiž zachytil puk včas.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky 1. třetiny

Střely na branku:
8:12
Vhazování: 7:10
Bloky: 2:5
Hity: 4:1
Trestné minuty: 4:2
V první třetině Dinamo zaskočilo favorizovaný Čeljabinsk zejména proměňováním šancí. V brzké přesilovce se dokázal prosadit Malte Strömwall, když těsně před vypršením úvodního trestu celého zápasu namířil svou ránu pod horní tyč. Podobně bezmocný byl český brankář Roman Will také ve 12. minutě, to když Kirill Voronin využil fantastickou kombinaci po ztrátě Bailena a kličkou do forhendu navýšil skóre na 0:2. Odpověď zatím nepřichází, jelikož ledově klidný výkon předvádí gólman Alexej Kolosov. Překonat ho bude dnes skutečně těžké.

20:00

První třetina skončila.

19:47

Slušné přečíslení tři na dva vyřešil střelou Kirill Kapustin, ale pálil jen vedle. V posledních deseti vteřinách vyslal ještě jednu ránu, tentokrát už do hrudi Kolosova.

19:32

Za brankou nepochodil Malte Strömwall a konec třetiny se blíží. Ještě jedna možnost pro Traktor.

18:45

Poslední střelu v přesilové hře vyslal Albert Jarullin, který se pak musel stáhnout zpátky k trestné lavici, kde už naskakuje Kogaljov. I přes slušný tlak Čeljabinsk neslíznul smetanu.

17:46

Dlouho si střelu připravoval Nick Bailen, obrana soupeře na něj proto zareagovala poměrně rychle. O chvíli později se jí daří i vyhození puku.

16:58

Proti tvrdému příklepu z hole Pulkkinena se fantasticky přemístil Alexej Kolosov, který dnes skutečně předvádí maximum svých možností. Pokud mu forma vydrží, může Minsk pomýšlet na vítězství.

16:47

Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Alexandr Kogaljov – 2 min., podrážení).

16:34

Ke střele v kruhu pro vhazování se vytočil Michail Gorjunov-Rolgizer. Jenže bránu minul a bude následovat vyloučení.

14:49

Střela Pulkkinena byla zbrzděná, ovšem nachystaný Vladimir A. Tkačov okamžitě napravil Finovu práci. Úřaduje lapačka Alexeje Kolosova.

14:19

Po předávce Tomáše Hyky předvedl urputný boj o puk v útočném pásmu Lukáš Sedlák. Hostům nezbývá nic jiného než vyhodit na další zakázané uvolnění.

13:53

Tentokrát Minsk zahrává pouze na icing, jelikož Roman Gorbunov nedosáhl na rychlou přihrávku z obrany.

13:14

Kotouč do útočného pásma nahodil Alexandr Suvorov, přes přehuštěnou modrou ovšem neprošel. Will vyráží pro své spoluhráče, kteří se chopí rozehrávky.

12:44

Uvolněný puk dojel Ilja Karpuchin, ovšem ani jeho střela v brance nekončí. Alexej Kolosov zatím předvádí dobrý výkon.

11:25

11:25 Kirill VORONIN - 0:2

11:25

Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
Domácí krize se ještě prohlubuje, protože běloruský tým je neskutečně účinný. Nick Bailen nedokázal kotouč omést o mantinel do středního pásma, Pavel Varfolomejev jej posunul za bránu a Ilja Usov prakticky z první vyhledal KIRILLA VORONINA. Poslední jmenovaný zvládl dlouhou kličku na zadní tyč a Roman Will ani přes veškerou snahu neudržel beton u tyče. Hosté vedou o dva góly. Asistence: Pavel Varfolomejev a Ilja Usov.

10:28

Na konci oslabení ještě vypálil Alexej Byvalcev, ze středu ovšem trefil pouze rukavici Alexeje Kolosova.

09:44

Opět se přerušuje, tentokrát proto, že Minsk svou rozehrávkou zahrál na zakázané uvolnění. Tato početní výhoda nebude z nejpovedenějších.

09:17

Po komerční přestávce si Minsk užívá další přesilovku, už potřetí v krátkém čase ovšem opouští útočnou třetinu.

08:24

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Albert Jarullin – 2 min., podrážení).

07:44

Na hraně vysoké hole zahrál Pavel Varfolomejev, ale akce dále pokračovala a Ilja Usov se tak dostal ke střele ze středu. Příklep vyráží Will.

06:58

Za pukem pospíchá Taylor Beck, který se jen těsně vyhnul ofsajdu. Následný pobyt v útočném pásmu ovšem nevede ke střele Dinama, protože Kirill Voronin přihrával nepřesně.

06:17

Willovi vypadnul kotouč z výstroje, ale dojíždějící Nick Bailen odvrátil další nebezpečí.

05:24

Život si u modré čáry zkomplikoval Sergej Tělegin, ale nakonec dokázal zastavit unikajícího Kirilla Voronina. Nikita Těrtyšnyj následně nevyužil rychlý kontr, dostihl ho totiž obránce.

04:36

04:36 Malte STRÖMWALL - 0:1

04:36

Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
Hosté se nakonec prosazují před koncem početní výhody, ovšem ne z úplně typické přesilovkové akce. Při rychlém přečíslení ztratil puk Mario Kempe, ale měl za sebou Tylera Graovaca, který vybídl ke skórování přihrávkou na střed MALTEHO STRÖMWALLA. Roman Will už nezachytil ráznou střelu tahem z mezikruží a Minsk se ujímá vedení. Asistence: Tyler Graovac.

04:02

Minsk držel nadějnou pozici, ale příliš prudkou přihrávku na modrou čáru už nezachytil Jakub Krejčík. První speciální formace Traktoru může jít z ledu.

03:31

Dobrý zákrok předvedl Roman Will. Nabídka Vladimira Alistrova ještě prošla tečí a český gólman musel ukázat rychlý přesun ke své pravé tyči.

03:06

Domácí si vyzkouší první oslabení. A začínají dobře. Kotouč míří až na druhou stranu hrací plochy.

02:56

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vjačeslav Osnovin – 2 min., držení).

02:37

Rozehrávku zvládnul Roman Will. Traktor ovšem nedokázal přejít neutrální zónu.

02:13

U mantinelu si našel prostor Konstantin Lukin. Následná akce přinesla tlak Vitalije Abramova do brankoviště, ovšem kotouč byl dávno pod Kolosovem.

01:39

Z ostrého úhlu se o střelu pokoušel Tyler Graovac. Odražený puk získává pro sebe a snaží se rozvíjet akci.

01:12

Kličku u modré čáry zvládnul Tomáš Hyka, jeho formace se ovšem v útočném pásmu dlouho neohřála.

00:36

Hned na úvod měl po přihrávce Kalinina velmi slušnou šanci Vladimir A. Tkačov. Nepovedlo se mu ovšem zakončit přesně, respektive puk vůbec netrefil.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Pilut, Jarullin (A), Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Manuchov – Pulkkinen, V. A. Tkačov, Kalinin (C) – Sedlák (A), Hyka, Těrtyšnyj – Byvalcev, Kapustin, V. Abramov – Fatějev, Osnovin, K. Lukin – Gorjunov-Rolgizer.

HC Dinamo Minsk: Kolosov (S. Bolšakov) – Šinkevič (A), Sapego, L. Bengtsson, Korobov (C), J. Krejčík, Jerjomenko, Děrjabin, Denisov – Varfolomejev, Alistrov, R. Gorbunov – Strömwall, M. Kempe, T. Beck (A) – Tedenby, K. Voronin, Graovac – Kogaljov, Suvorov, Usov.

Rozhodčí: Beljajev, Gofman – Lazarev, Šalagin.
ČESKO-SLOVENSKÁ STOPA

Roman WILL (CLJ) – brankář, 7 zápasů, 92,7% úspěšnost
Tomáš HYKA (CLJ) – útočník, 7 zápasů, 2+6
Lukáš SEDLÁK (CLJ) – útočník, 7 zápasů, 2+3

Patrik RYBÁR* (MIN) – brankář, 2 zápasy, 90,4% úspěšnost
Jakub KREJČÍK (MIN) – obránce, 6 zápasů, 0+2
HC DINAMO MINSK
8. místo (Západ), 6 zápasů, 6 bodů, skóre: 15:13


V dosavadním průběhu sezony prokazuje Minsk vyrovnanou formu, tři vítězství totiž doprovází stejný počet porážek. Běloruský celek na sebe upozornil zejména skalpy proti Kazani (5:2) a Jaroslavli (4:3). S Lokomotivem navíc uspěl coby hostující celek, a tak může na zisk dvou bodů pomýšlet i dnes.

V utkání by se Dinamo mělo s velkou pravděpodobností gólově prosadit, jelikož bezzubé zůstalo jen v jednom z uplynulých 30 zápasů. Hodně si dá záležet i na výkon ve druhé třetině, kterou ovládlo hned v devíti z posledních deseti případů.
TRAKTOR ČELJABINSK
3. místo (Východ), 7 zápasů, 13 bodů, skóre: 26:14


Po 20 dnech od startu KHL může být Čeljabinsk se svým dosavadním umístěním spokojený. Navíc je favoritem nadcházejícího utkání s Minskem, proto by měl získat další dva body. Traktor jede na šňůře pěti vítězství v řadě, zvláště utkání s Kunlunem (4:1) a Dinamem Riga (6:1) měl pod jasnou kontrolou.

Mnohem náročnější cestu k vítězství hráči Čeljabinsku absolvovali proti Viťazi (4:3), Čerepovci (2:1) nebo Nižněkamsku (3:1). Nic jistého proto Traktor nemá ani před dnešním duelem. Se soupeřem navíc svádí ve vzájemných zápasech velmi vyrovnané souboje, celkový poměr výher je dokonce 13:13.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Traktor Čeljabinsk – HC Dinamo Minsk

0:5

konec (0:2, 0:1, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Strömwall (Graovac), 12. K. Voronin (Varfolomejev, Usov), 39. Graovac (M. Kempe, Strömwall), 42. Varfolomejev (R. Gorbunov, Alistrov), 49. T. Beck (Strömwall)

Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Pilut, Jarullin (A), Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Manuchov – Pulkkinen, V. A. Tkačov, Kalinin (C) – Sedlák (A), Hyka, Těrtyšnyj – Byvalcev, Kapustin, V. Abramov – Fatějev, Osnovin, K. Lukin – Gorjunov-Rolgizer.

HC Dinamo Minsk: Kolosov (S. Bolšakov) – Šinkevič (A), Sapego, L. Bengtsson, Korobov (C), J. Krejčík, Jerjomenko, Děrjabin, Denisov – Varfolomejev, Alistrov, R. Gorbunov – Strömwall, M. Kempe, T. Beck (A) – Tedenby, K. Voronin, Graovac – Kogaljov, Suvorov, Usov.

Rozhodčí: Beljajev, Gofman – Lazarev, Šalagin

Průběh zápasu
1. třetina
02:56 CLJ 2 Osnovin, držení
04:36 MIN 0:1 Strömwall (Graovac)
08:24 CLJ 2 Jarullin, podrážení
11:25 MIN 0:2 K. Voronin (Varfolomejev, Usov)
16:47 MIN 2 Kogaljov, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
20:38 MIN 2 Kolosov, zdržování hry / posunutá branka
38:01 MIN 2 R. Gorbunov, krosček
CLJ 2+2 Jarullin, hrubost+nesportovní chování
38:40 MIN 0:3 Graovac (M. Kempe, Strömwall)
Po 2. třetině
3. třetina
41:44 MIN 0:4 Varfolomejev (R. Gorbunov, Alistrov)
45:25 MIN 2 Sapego, sekání
46:55 CLJ 2 Sedlák, vysoká hůl
48:55 MIN 0:5 T. Beck (Strömwall)
58:22 CLJ 2 Karpuchin, hákování
Konec