Menu

Futsal

Mistrovství světa

Brazílie – Panama

5:1

konec (2:0)

19.09.2021, 15:00 • Švyturio Arena, Klaipeda • Skupina D • Milan Huppert

Tipsport: 1.0 22.0 30.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:49:41)
Brazilští futsalisté potvrdili roli obrovského favorita a Panamu v závěrečném skupinovém klání porazili 5:1. V prvním poločase si kanárci vypracovali dvougólový náskok, který ve druhé půli ještě o jeden gól vylepšili. Panamští hráči sice prohráli, ale za dnešní předvedený výkon si zaslouží pochvalu. Nehráli ustrašeně a snažili se s velkým favoritem skutečně hrát futsal, ne jen bránit. Výsledek napovídá o jasném průběhu, ale nebýt dvou tref v posledních vteřinách hry, prohráli by svěřenci kouče Botany pouze o dva góly, což není vůbec špatné a lze na tomto výkonu stavět do budoucnosti.

Xavierova družina opanovala skupinu D s plným počtem devíti bodů a parádním skóre 18:2. Panama nezískala ani bod a světový šampionát pro ni končí.

Konec zápasu.

39:55

39:55 PITO - 5:1

39:55

Brazílie právě vstřelila branku!
To se nepovedlo. Panamský kouč si po čtvrtém inkasovaném gólu vzal timeout s nadějí, že by jeho svěřenci ještě mohli podniknout jeden útok a snížit. Jenže obranná hráz Brazílie zafungovala na jedničku a PITO po zisku míče zamířil při powerplay soupeře téměř přes celé hřiště do prázdné brány neomylně. Bez asistence.

39:48

Oddechový čas pro Panamu.

39:48

39:48 ARTHUR - 4:1

39:48

Brazílie právě vstřelila branku!
V samotném závěru vylepšil brazilský gólový účet ARTHUR. Dostal balón před prázdnou branku od Rochy, čímž byl pořádně překvapený, ale od jeho nohy se míč přeci jen odrazil za brankovou čáru. Asistence: Rocha.

39:25

Brankář Peňaloza dlouhým nákopem našel Castrellóna, který zvládl těžké zpracování a v nelehké pozici vypálil křižně vedle levé tyče.

39:11

Ricardo Ledezma na nic nečekal a po zisku míče a rychlém zpracování vystřelil placírkou na zadní tyč, míč proletěl nad břevnem.

39:00

Probíhá poslední minuta zápasu.

38:39

Sám Peňaloza se vydal na útočný výlet a málem navštívil brankoviště soupeře, v poslední chvíli jej čistě tělem odstavil Lé.

38:16

Hráči Panamy si dokonce věří na tolik ,že v závěru zkouší powerplay. Po zisku míče mířil do prázdné brány Ferrão, ale Peňaloza se stihl vrátit.

37:44

Ledezma si chtěl narazit míč s Camposem. Spoluhráč jeho úmysl pochopil, ale zpětný pas se mu vůbec nepovedl, hrací předmět poslal za tělo kolegy.

37:28

Dyego šikovnou patičkou posunul míč za sebe na Leonarda, ten neváhal a střílel. Peňaloza šel k zemi včas, nebezpečnou střelu vyrazil do zámezí.

36:50

Malou domů dostal Guitta od Arthura. Počkal, až se k němu přiblíží presující Castrellón, načež přenesl hru doleva na Pita.

36:22

Hodně dlouho dopředu dal Maquensi vědět, že bude nahrávat k pravé lajně Milordovi. Viděl to i Marlon, jenž si připsal úspěšné zachycení míče.

35:47

Hru zrychlil Ferrão zajímavou průnikovou nahrávkou na Lina, jemuž nevyšlo zpracování, z úhlu pak vysoko přestřelil svatyni soupeře.

35:30

Futsalisté ve žlutých dresech kombinují na útočné polovině. Nikam nespěchají, hlavně si hlídají své dvoubrankové vedení.

34:37

Peňaloza očekával střelu od Gadeii k levé tyči, ale míč dostal na opačnou stranu. Měl štěstí, že za sebou nechal položenou pravou nohu.

34:22

Proti pravidlům hrál Maquensi. Tak dlouho držel Rochu, až nakonec rozhodčího Matkoviće přinutil k přerušení hry.

33:56

Kličkovaná Campose neměla dlouhého trvání. Na špatně postaveného Leonarda sice vyzrál, ale Dieguinho již byl nad jeho schopnosti.

33:25

Zničehonic mohl přijít čtvrtý gól kanárků. Rodrigo vystihl rozehrávku a po levé lajně se vydal do protiútoku, individuální akci zakončil křižnou střelou o tyče.

32:57

Brazilský gólman Guitta dává nahlas najevo, že se mu hra jeho spoluhráčů vůbec nelíbí. Hráči ve žlutém zůstávají v obranném postavení.

32:27

Panamu vstřelený gól nakopl. Především pak Maquensiho, který znovu pálil, nyní o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.

31:54

31:54 MAQUENSI - 3:1

31:54

Panama právě vstřelila branku!
Outsider se dočkal gólu a ten pořádně oslavuje! García přihrál na střed ALFONSOVI MAQUENSIMU. Panamský reprezentant si posunul míč blíže k bráně a pak vyslal nechytatelnou dělovku nártem do pravé šibenice. Asistence: Yail García.

31:22

García si může odškrtnout druhou spálenou tutovku. Znovu upaloval sám na gólmana, ale po kličce brankáři na dlouhou nohu nezvládl zakončit.

30:49

Hru okamžitě otočil Gadeia. Zprava nabil na střed Leonardovi, jehož tvrdou střelu schytal obětavě blokující Ledezma.

30:03

Střela vyšla na Castrellóna. Kulatý nesmysl sice nasměroval mezi tři tyče, jenže do středu brány, kde byl Guitta.

29:55

Navíc přichází zajímavá standardka, tu vybojoval Rivas. Stahovačkou si hodil míč za tělo, načež mu levou nohu bolestivě přišlápl Arthur.

29:29

Je vidět, že hráči Panamy toho začínají mít dost. Ale nehrají vůbec špatně, držet deset minut před koncem Brazilce v třígólovém rozestupu je dobrým počinem.

28:47

28:47 LEONARDO - 3:0

28:47

Brazílie právě vstřelila branku!
Na rozdíl tří gólů upravil skóre Leonardo. K levé tyčce obdržel nahrávku od Marlona. Neunáhlil se a vystřelil až poté, co šel gólman k zemi, zkušeně jej přeloboval. Asistence: Marlon.

28:12

Leonardo přenesl hru doleva Marlona, jenž si netroufl na zakončení z voleje. Zpracoval a nahrál pod sebe Dieguinhovi, který přestřelil.

27:37

Milord zkusil oslovit Castrellóna, ten ale s nákopem k pravé lajně nepočítal. Zůstal stát na místě a zadarmo tak daroval míč Brazilcům.

27:04

V hledišti to pouze zašumělo poté, co si Guitta udělal prostor mezi dvěma soupeři a nártem mířil zajímavě k levé tyči. Peňaloza měl se zákrokem plné ruce práce.

26:43

Další střela na brazilskou bránu, tentokráte v podání Goodridgeho. Zamířil ovšem přímo do středu brány, čímž Guittu nezaskočil.

26:22

Za povzbuzování fanoušků mohl vstřelit kontaktní gól García! Brankáři udělal kličku, jenže v obležení protihráčů nestihl vystřelit a gólman mu nakonec sebral míč z pod nohou.

25:55

Panam zkusila kombinovat na útočné polovině, ale dlouho jí to nevydrželo. Čitelnou nahrávku Milorda vystihl nataženou pravačkou Campos.

25:18

Třetí gól měl na sálovce Marlon. Ferrão jej našel před brankou nikým nepokrytého, nicméně Brazilec vystřelil přímo do padajícího gólmana.

24:46

Vysoko se vydal presovat Goodridge. Brzy ale pochopil, že nemá šanci rozehrávku soupeře vystihnout, tak se více stáhl.

24:08

Gadeia rozehrál přímý kop na Dyega, jenž na nic nečekal a vypálil pravačkou z první. Kulatý nesmysl vyslal nad břevno.

24:00

Ferrão udělal to nejlepší, co v danou chvíli mohl. V souboji proti trojici konkurentů si tělem pokryl balón a počkal si na faul, který skutečně přišel.

23:44

Maquensi neměl komu nahrát, proto z poloviny hřiště vypálil tvrdou střelu nártem. Míč nabral velkou výšku a začal padat příliš pozdě.

23:17

V průběhu druhé půle se zatím příliš nepřerušuje. Brazílie určitě nehraje s plným nasazením a čas od času si nechá užít míče i soupeře.

22:45

Panamští hráči byli nuceni zapojit do kombinace brankáře, protože nikdo jiný volný nebyl. Peňaloza sáhl k odkopu na útočnou polovinu.

22:01

Rohový kop Brazilců rozehrál Dyego. Narazil si s Gadeiou a vypálil z velkého úhlu, balón mezi tři tyče vměstnat nedokázal.

21:46

Ferrão postupoval sám na gólmana, který proti němu vystartoval hodně daleko a brazilského futsalistu tím pořádně zaskočil. Lob zamířil vedle pravé tyčky.

21:21

Do posledního momentu Milord vystál Rodriga Arauja a jeho střelu od pravé lajny levačkou úspěšně zblokoval do zámezí.

20:47

Lino naznačil střelu, ale nakonec ještě udělal kličku protihráči do středu a až pak vypálil. Síť rozvlnil, ale jen tu boční.

20:16

Pozornost Guitty chtěl vyzkoušel Castrellón. Vyslal tvrdou dělovku, která však proletěla o velký kus vedle pravé tyče.

20:01

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 15:57.
Brazílie v posledním skupinovém utkání potvrzuje roli obrovského favorita a nad Panamou vede po prvním poločase 2:0. Úvod střetnutí zvládla Panama velmi dobře a sama se dostala do několika zajímavých příležitostí, které ovšem ani v jednom případě neskončily gólem. Postupně kanárci začali přidávat do plynu a odměnou jim byli dvě trefy. Tu první obstaral Rocha, druhou Gadeia. Obě branky byly podobné, Peňaloza shodně nestačil na křižné střely z pravé strany. Lze očekávat, že ve druhé půli náskok ještě poroste, protože hra bez balónu Panamu stojí velké množství fyzických sil, zatímco Brazilci si s míčem převážně hrají a tolik neběhají.

20:00

První poločas skončil.

19:49

Zřejmě poslední útok úvodního dějství patřil Panamě. Nebyl ale nijak zvlášť nebezpečný, Milord zakončoval z velkého úhlu hodně nepřesně.

19:21

Nechybělo moc, aby Ferrão uspěl sám proti třem. Dvou protihráčů se zbavil, tomu třetímu udělal příliš dlouhou kličku, s míčem skončil v autu.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:57

Milord obral Dyega a sám vystartoval na zteč. Vystřelil prudkou, leč málo umístěnou střelu, dělovku na střed zachytil Guitta.

18:30

Panama má jediný cíl, přestát zbytek prvního poločasu s mankem dvou branek. Zbývá poslední minuta a půl a Brazílie je znovu nastěhovaná před brankovištěm soupeře.

17:43

17:43 GADEIA - 2:0

17:43

Brazílie právě vstřelila branku!
Brazilci odskakují do dvoubrankového náskoku. Ofenzivu podpořil i gólman Guitta, jenž na polovině hřiště přihrál doprava GADEIOVI, na křižnou tvrdou střelu nártem reagoval Peňaloza příliš pozdě. Asistence: Guitta.

17:20

Pokračuje brazilská kombinace na polovině soupeře. Panamští fotbalisté se snaží bránit prostor před bránou, ale to není vůbec lehký úkol.

16:43

Oddechový čas pro Panamu.

16:40

Hra se přelévá zleva doprava, kanárci si s protivníkem hrají a usilují o navýšení skóre. Arthur křižnou střelou těsně minul.

16:06

Pravačkou vystřelil kousek za polovinou hřiště Lé. Peňaloza míč spatřil na poslední chvíli a špičkou pravé nohy jej vykopl mimo nebezpečí.

15:36

Oddechový čas pro Brazílii.

15:33

Brazilci konkurenta rozhodně nešetří. Arthur u lajny nepříjemně přišlápl pravou nohu Del Rosariovi a může být rád, že vyvázl bez karetního trestu.

15:01

Nejen asistenci, ale už i žlutou kartu má na kontě Leandro Lino. Na obranné polovině nevybíravým zákrokem sestřelil Maquensiho.

14:39

14:39 ROCHA - 1:0

14:39

Brazílie právě vstřelila branku!
Bylo jen otázkou času, kdy kanárci při vzrůstajícím tlaku vstřelí vedoucí gól. Akci začal Lino ziskem míče, načež přihrál po své pravé ruce ROCHAOVI, jenž uspěl křižným zakončením. Asistence: Leandro Lino.

14:15

Ústní varování si vyslechl Milord, jenž ve skluzu bolestivě zasáhl Dyega. Další podobný prohřešek již bude oceněn žlutou kartou.

14:02

Dvakrát si Maquensi vyměnil míč s Del Rosariem, načež zkusil kličku k pravé lajně proti Gadeiovi, ten ve skluzu uzmul hrací předmět pro sebe.

13:36

Lé si narazil s Leonardem a vyslal zajímavý projektil kousek za panamským brankovištěm. Peňaloza kulatý nesmysl vyboxoval nad břevno.

13:14

Sám zřejmě ani nevěděl jak, ale Hurst proskočil mezi dvěma protihráči, obehrál třetího a rázem byl sám před Guittou, jehož z bezprostřední blízkosti nastřelil.

12:43

Brazilci začínají přitápět pod kotlem, ale Panama zatím drží krok s obrovským favoritem. Na Peňalozu nenašel recept ani Rodrigo Araujo.

12:20

Přes Ferrãa a Gadeiu se míč dostal až k Rochaovi, který prvním pokusem trefil pravou nohu gólmana, dorážku pak poslal vysoko nad.

11:44

Příliš dlouho Rivas zezadu objímal Dyega. Švýcarský rozhodčí Matković přerušil hru a nařídil volný přímý kop ve prospěch Brazilců.

11:13

Pokud by to vyšlo, bylo by to velká paráda. Dieguinho dostal nahrávku na paty, což jej nerozhodilo a právě patičkou zkusil zajímavé zakončení na zadní tyč, míč proletěl jen o kousek vedle brány.

10:41

Velká škoda, že si Castellón poté, co obešel gólmana, nedokázal míč lépe připravit a vystřelit. Musel se otáčet a mezitím se brankář stihl vrátit na brankovou čáru.

10:10

Potlesk si vysloužil Dieguinho, který z vlastní poloviny proháčkoval přes tři protihráče až před bránu soupeře, odkud vystřelil přímo do míst, kde stál Peňaloza.

09:37

V přečíslení dvou na jednoho sáhl Pito k nahrávce po levé ruce, kde viděl Marlona, tomu ale přeskočil míč přes levou nohu, ke střele vůbec nedošlo.

09:15

Kombinaci Brazilců občas podpoří i brankář Guitta. Nevytahuje se ale příliš vysoko, maximálně na polovinu hřiště, dále se zatím neodvážil.

08:50

Další zakončení Brazilců, tentokráte v podání Leonarda a zprava. K lobu sáhl příliš brzy, Peňaloza před pádem ještě natáhl ruce nad sebe a míč zachytil.

08:21

Střela Dieguinha z velkého úhlu Peňalozu nezaskočila. Gólman šel včas k zemi, aby levou rukou odrazil balón mimo nebezpečí.

07:46

Panama zatím hraje velmi sympaticky. Kombinačně se pochopitelně favoritovi rovnat nemůže, na druhou stranu ovšem disponuje výrazně větší bojovností.

07:13

Dyegovi nevyšlo zpracování, přesto zkusil vypálit i na dlouhou nohu. Tečovaná rána směřovala k Arthurovi, tomu míč komičky propadl mezi nohama.

06:57

Střeleckou listinu chtěl otevřít kapitán Araujo. Udělal kličku do středu a vystřelil k levé tyči, povedeným zákrokem se prezentoval Peňaloza.

06:30

Zleva střílel naslepo Ledezma. Guitta tentokráte mohl zůstat ledově klidným, protože práci za něj odvedl dobře pozičně stojící Gadeia.

05:34

Co všechno lze nedat ukázal Ferrão. Od Dyega obdržel parádní nahrávku před prázdnou branku, jenže Brazilec levačkou trestuhodně přestřelil.

05:16

Ledezma s balónem sběhl k levé lajně, odkud vyzkoušel zakončení na zadní tyč. Do střely vložil nohu Araujo a Guitta měl velké štěstí, že míč skončil v boční síti.

04:45

Kanárci kombinují na útočné polovině. Jejich tempo není převratně vysoké, neboť si jsou vědomi, že prvenství ve skupině mají prakticky jisté.

04:11

Exekuce se chopil Ferrão, našel Gadeiu. Po rychlém zpracování následovala tvrdá střela, proti níž Peňaloza zasahovat nemusel, balón proletěl vedle brány.

03:55

Z velkého úhlu střílel kdo jiný, než Dyego. Dobře se k němu stáhl Goodridge, který balón zblokoval do zámezí. Následovat bude Roh Brazilců.

03:23

Za Panamu zatím střílí pouze Milord. Zkusil štěstí technickou střelou pravačkou, balón se vynesl nad horní tyčku.

02:50

Střelecky hodně aktivní je od prvních sekund Dyego. Zkusil prostřelit početný houf hráčů před sebou, ale neuspěl.

02:17

Obrovskou šancí na úvodní branku spálil Gadeia. Sám před gólmanem střílel po nahrávce zprava z prvního doteku, bránu však úplně minul.

01:45

Rozehrávka rohového kopu mířila k pravé lajně a znovu na Dyega. Tomu rána pravačkou z voleje vůbec nevyšla, míč brankáři prakticky přihrál.

01:21

Na druhé straně vyzkoušel štěstí Dyego a do akce musel gólman Peňaloza, jenž konečky prstů na pravé ruce vytěsnil zajímavý projektil.

00:34

O první střelecký pokus se postaral Milord. Vypálil z poměrně velké dálky levačkou, branku minul o pořádný kus.

00:10

Začal zápas mezi Brazílií a Panamou. Jak již bylo zmíněno, Brazilci jsou v utkání obrovským favoritem a jejich ztráta by se rovnala velké senzaci.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Brazílie: Guitta (Mendes) – Dyego, Ferrão, Gadeia, Rodrigo (C), Djony, Marlon, Lino, Leonardo, Rocha, Pito, Arthur, Lé, Dieguinho.

Panama: Peñaloza (Alzamora) – Hurst, Maquensi, Goodridge, Milord, Ledezma, Del Rosario, Rivas (C), Campos, De León, Castrellón, García, Ortiz.

Rozhodčí: Matković (SUI), Kovacs (HUN), Kozaki (JPN).
V zápase mezi Brazílií a Panamou už prakticky o nic nejde, pokud bychom teda nebrali v úvahu teoretickou možnost, že obrovský outsider, tedy Panama, přejede dosud suverénní Brazilce vyšším rozdílem. Takové senzaci nic nenasvědčuje, neboť kanárci v prvním utkání porazili vysoko 9:1 Vietnam, načež si výsledkem 4:0 poradili i s českou reprezentací. Panama má naopak na kontě nulu, jelikož s Čechy padla 1:5, v těsném boji s Vietnamem prohrála 2:3.
Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásné nedělní odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa, u zápasu skupiny D mezi Brazílií a Panamou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Brazílie – Panama

5:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 15. Rocha (Lino), 18. Gadeia (Guitta), 29. Leonardo (Marlon), 40. Arthur (Rocha), 40. Pito – 32. Maquensi (García)

Karty:   16. Lino (BRA)

Brazílie: Guitta (Mendes) – Dyego, Ferrão, Gadeia, Rodrigo (C), Djony, Marlon, Lino, Leonardo, Rocha, Pito, Arthur, Lé, Dieguinho.

Panama: Peñaloza (Alzamora) – Hurst, Maquensi, Goodridge, Milord, Ledezma, Del Rosario, Rivas (C), Campos, De León, Castrellón, García, Ortiz.

Rozhodčí: Matković (SUI), Kovacs (HUN), Kozaki (JPN)