Menu

Fotbal

Evropská konferenční liga

Maccabi Tel Aviv – Alaškert Jerevan

4:1

konec (3:1)

14.09.2021, 16:30 • Bloomfield Stadium, Tel Aviv • Skupina A • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.25 5.23 9.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:25:49)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:10.
Maccabi Tel-Aviv začíná letošní boje v základní skupině Evropské konferenční ligy přesvědčivým vítězstvím. Nejhorší chvíle izraelský tým paradoxně prožíval bezprostředně po vedoucím gólu Pericy. Za hosty rychle odpověděl Embaló a pár minut pak trvalo, než domácí zase našli ztracenou půdu pod nohama. O to se postaral gól Kanichowského z 32. minuty. Tím se celá partie na Bloomfield Stadium zlomila a Biton s Hozezem při jednoznačném obrazu hry upravili finální skóre do podoby 4:1.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Brandley Kuwas neměl místo ke střele. Musel tedy přihrávat důrazně atakovanému Khalailovi a vše vyvrcholilo nepřesným pokusem Glazera.

90+1

José Embaló zleva překročil okraj velkého vápna. Balón si přehodil na pravačku, jenže dvoučlenný blok před sebou nepropálil.

90

Nad rámec rozhodnuté druhé půle jsou přidány tři minuty.

89

Chvíli po faulu Pivena si v rozporu s pravidly počínal také Dan Glazer. Odnesl to Chursidze, nicméně míč zůstává v nepalebné vzálenosti.

88

Zápas se dlouhé minuty už jenom dohrává. Navzdory tomu se fanoušci dobře baví, hlavně kotel za brankou Ognjena Čančareviće zpívá jeden chorál za druhým.

87

Ke Kuwasovi se vrátil nepovedený centr z pravého křídla. Napodruhé cpal balon na malé vápno, ale našel jen nohu Kadia.

85

David Churcidze si rychlou otočkou kolem Glazera vynutil faul. Navazující kombinaci však Maccabi vystavilo stopku.

84

Když už na Peretze něco letí, tak je to z opravdu velké vzdálenosti. Artak Jedigarjan v tomto případě alespoň trefil prostor branky.

83

Je to trochu bezmoc v podání Alaškertu, který se už dlouho nemůže aspoň náznakem propracovat k nějaké šanci. Teď mu nevyšla jednoduchá přihrávka mizející v autu.

82

Hozezova přihrávka do druhé vlny byla skluzujícím protihráčem ještě prodloužena k Pivenovi, jen rychle vypálil pravačkou kousek nad břevno.

81

Matan Hozez se postaral o realizaci rohového kopu, jenže přetažený centr spadl přesně k noze obránce. Dál než k půlící čáře se hosté nedostali.

80

Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv FC: ze hřiště odchází Stipe Perica, přichází Osama Khalaila.

78

Menší faul na Dana Glazera podporuje už tak znatelnou územní převahu Maccabi. To se ani nesnaží bezhlavě ohrožovat soupeřovu svatyni.

77

Stipe Perica šel do souboje o vysoký míč. Kadia však trefil rukou do hlavy a sudí Eskås okamžitě trestal žlutou kartou.

77

Střídání v týmu Alaškert FC: ze hřiště odchází Aleksandar Glišić, přichází Nixon.

76

76. Nespokojenost Grigorjana bezprostředně po vystřídání

76

Střídání v týmu Alaškert FC: ze hřiště odchází Artak Grigorjan, přichází Matheus Alessandro.

75

Arménskému mistrovi asi pomůže už jenom zázrak. O jeden takový se pokoušel Jedigarjan, ale střela na konci pasivní kombinace sotva doletěla do místa vedle brány.

74

Kuwas by rád přidal k asistenci i trefu do černého. André Geraldes ho našel centrem zprava, ale nepovedená střela z voleje byla snadnou kořistí pro Čančareviće.

72

72. Matan HOZEZ - 4:1

72

Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku!
Kuwasova kolmice vytvořila situaci dva na gólmana! Perica k sobě přilákal Čančareviće a v pravý okamžik posunul balón doleva na MATANA HOZEZE, jenž pohodlně zakončoval do prázdné branky. Velká chyba obrany.

71

Čančarević odvážně skočil pod nohy rozběhnutého soupeře a legálním způsobem jej o balón okradl. Netrvalo to ale dlouho a Alaškert ho zase ztratil.

70

Zajímavostí tyto minuty připomínají samotný úvod, kde se na trávníku vesměs nic nedělo. Tým z Tel Avivu má zápas plně pod kontrolou.

68

Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv FC: ze hřiště odchází Gavriel Kanichowsky, přichází Brandley Kuwas.

68

Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv FC: ze hřiště odchází Sheran Yeini, přichází Shahar Piven.

67

Kvalita střelby je ve druhé půli opravdu chabá. Odvážná rána z dálky nesedla ani Artaku Jedigarjanovi.

66

Prodloužení Glazerovy přihrávky ztroskotalo na mužích v bílém, kteří rychle otočili hru, ale zasekli se ještě daleko od Daniela Peretze.

65

O další navýšení dvougólového náskoku se pokoušel Hozez. Technické zakončení z delší vzdálenosti ale letělo mimo Čančarevićovo pracoviště.

64

Churcidze nasměroval diagonálu jen k obráncům Maccabi, kteří po změně stran nemají takřka žádnou práci. Domácí v poklidu směřují za vítězstvím.

63

Ani napodruhé to nebylo bůhvíjak nebezpečné. K hlavičce se dostal druhý stoper Luis Hernández, nicméně ani on svá mířidla nezkalibroval.

62

Cametovi vyšel riskantní skluz ve vápně. Resultoval z něj další roh, který se po hlavičce Idana Nachmiase bude opakovat.

61

Čančarević podběhl Glazerův centr, který doletěl na odkrytou zadní tyč. Davidzada však míč nezpracoval a navíc byl v ofsajdu.

60

Střídání v týmu Alaškert FC: ze hřiště odchází Vincent Bezecourt, přichází Artak Jedigarjan.

60

Hozez obdržel pěknou narážečku do křídla. Aleksandar Glišić ho podrazil bez nároku na míč a nemůže se divit, že k němu norský sudí přiběhl se žlutou kartou.

59

Z podobné pozice napřáhl i Marko Milinković. Od něj to byl mnohem kvalitnější pokus, ale Peretz si stejně vystačil s rutinním zákrokem.

58

David Churcidze dost naivně zkoušel štěstí z dálky. Bránu minul a zařídil pro Daniela Peretze odkop od branky.

57

Alaškert promarnil brejk do otevřené obrany jednou těžko pochopitelnou přihrávkou do území nikoho. Domácím se hodně ulevilo.

55

Milinkovićův roh moc zmatků do domácí obrany nevnesl. Situace se opět uklidňuje dlouhodobější kombinací mezi vápny.

54

54. José Embaló (ALS)

54

Portugalský bombarďák José Embaló si na nějakých pětatřiceti metrech skutečně troufl vystřelit. Balon před Peretzem skočil, ale nadějný gólman jej přesto vytěsnil na roh.

53

Glazer je penalizován za drobné strčení do střídajícího Churcidzeho. Je před námi standardní situace, potenciálně je to i na přímé ohrožení Peretze.

52

Úvod druhé půle moc fotbalovosti nepobral. Je to boj o střed pole s velmi častými ztrátami.

51

Avraham Rikan si v pokutovém území naběhl do Kadia. Na druhou dnešní penaltu to v žádném případě nebylo.

50

Aleksandar Glišić zajel na půlce do Hernándeze, který spadl zády na zem. V tomto případě se žlutá karta neudělovala.

49

Z vhazování už střela vznikla, ale šlo jen o neškodnou hlavičku Pericy z nekomfortního postavení. Na programu bude rozehrávka Čančareviće.

48

Taron Voskanjan odrazil další centr Davidzady na roh. Bezprostředně z něj domácí nezahrozili, Čančarević vyboxoval míč na opačný kraj hřiště.

47

Stipe Perica se dopustil útočného faulu, když si hledal vhodné místo k převzetí příchozího centru z levého křídla.

46

Střídání v týmu Alaškert FC: ze hřiště odchází Branko Mihajlović, přichází Marko Milinković.

46

Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv FC: ze hřiště odchází Eduardo Guerrero, přichází Matan Hozez.

46

Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv FC: ze hřiště odchází Dan Biton, přichází Avraham Rikan.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. půli:
Střely na branku: 6 – 1
Střely mimo: 0 – 1
Držení míče: 48 % – 52 %
Rohové kopy: 1 – 1
Ofsajdy: 0 – 1
Fauly: 8 – 5
Žluté karty: 1 – 2.
Historicky první gól ve skupinách Evropské konferenční ligy bude mít navždy zapsán Stipe Perica, jenž v třinácté minutě dokončil pěkný ťukes na jeden dotek. Alaškert jedinkrát vystrčil ofenzivní tykadla jen o chvíli později. José Embaló z nenápadné akce vyrovnal střelou zpoza vápna, ale to už bylo v podání arménského klubu vše. Maccabi se vrátilo do pohody v 32. minutě, kdy Čančareviće překonal Kanichowsky. A v nastaveném čase bylo pro Tel Aviv ještě veseleji. Dan Biton na druhý pokus proměnil penaltu zaviněnou Voskanjanem.

45+3

První poločas skončil.

45+3

45+3. Dan BITON - 3:1

45+3

Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku!
Na druhý pokus už si dal DAN BITON více záležet. Penaltu umístil ze svého pohledu do pravého dolního rohu tak dokonale, že na ni Čančarević nedosáhl ani přes správný odhad strany.

45+2

Tak to je kuriozitka. Čančarević úplně zapomněl, že má stát na čáře. Špatně kopnutou penaltu Bitonovi chytil, ale situace se pochopitelně bude opakovat.

45+2

Žlutou kartu dostává Taron Voskanjan (Alaškert FC).

45+2

Původně avizované nastavení se o něco protáhne! Eduardo Guerrero v rychlostním souboji předčil Voskanjana, který jej v pokutovém území stáhl k zemi. Penalta!

45+1

V jediné nastavené minutě se neujal Davidzadův centr. Odražený míč sice přistál u Kanichowského, ale dalekonosná střela po zemi spadla „do koše“ Ognjena Čančareviće.

45

Na žluté karty je vyrovnáno 1:1. Branko Mihajlović na půlící čáře prohrál souboj s Geraldesem, kterého poté zezadu zatáhl za dres.

44

Bezecourt neúspěšně hledal spoluhráče na první tyči. Alaškert musel rychle zapnout dozadu, aby eliminoval možnou hrozbu z protiútoku.

43

Vypadalo to na nacvičenou věc, když Bezecourt běžel za přízemní nahrávkou do vápna. Střelu z první mu pokazila teč, následuje rohový kop.

42

Davidzada se už připravoval odcentrovat. Proti byl norský sudí, který dopískl jeho faul na dost zataženého útočníka Glišiće.

41

Daniel Peretz dobře zareagoval na přihrávku hlavou, která beztak hledala muže v ofsajdu.

40

Střídání v týmu Alaškert FC: ze hřiště odchází Wangu Gome, přichází David Churcidze.

39

Vypadá to, že se bude střídat ještě v první půli. V zámezí je připraven nastoupit Churcidze. Mezitím fauloval Embaló.

38

Eduardo Guerrero to měl příliš daleko k nákopu z půlky. Podobný moment však domácím nedávno vyšel u Pericy.

37

Vysvobozující odkop do autu ulevil hostům jen částečně. Jejich výkon se zatím pohybuje ve vlnách, teď surfují po té negativní.

36

Stipe Perica a jeho třetí zajímavá šance! Podruhé si vylámal zuby na Čančarevićovi, kterému to chorvatský útočník usnadnil zakončením na střed brány.

35

Maccabi se bez cizího přičinění vrátilo až ke kopačkám Peretze, který pokazil nákop a odevzdal balon hostům z Arménie.

34

Domácí používají pozitivní momentum k souvislému držení míče na útočné polovině. Je to čekání na vhodný moment překvapení.

32

32. Gavriel KANICHOWSKY - 2:1

32

Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku!
Oba týmy ukazují výbornou efektivitu, čtvrté zakončení mezi tyče končí třetím gólem! Davidzada si pravděpodobně chtěl narazit s Bitonem. Zpětnou přihrávku si ale vzal poblíž stojící GAVRIEL KANICHOWSKY a zblízka vrátil domácím vedení. Čančarević si na balon nohou sáhl, ale na vyražení to bylo málo.

31

Pěkně se rozvíjející situaci domácím pokazila hodně nepřesná přihrávka před Guerrera. Alaškert si mohl jednoduše vzít míč zpátky.

30

Držení míče: 35 % – 65 %.

29

Eduardo Guerrero měl k sobě jediného spoluhráče. Zároveň proti třem balon ztratil a zbytečným zatažením Embala si řekl o žlutou kartu.

28

Yeini u středového kruhu povalil Glišiće. Bezecourt bude navazovat na předchozí kolotoč přihrávek po zemi.

27

Nespokojenost fanoušků se stupňuje, protože Alaškert zase dobrovolně zacouval hluboko na vlastní polovinu, kde má relativní klid na práci.

26

Mihajlović zpracoval dlouhou diagonálu a pak se také vymotal ze souboje u praporku. Na přihrávku do vápna však energie nezbyla.

25

Parta z Tel Avivu neplýtvá síly při napadání. Hosté si tak v poklidu vyměňují balon mezi obránci a brankářem Ognjenem Čančarevićem.

23

Glišić inkasoval jakýsi direkt do obličeje. Brzy se z něj ale otřepal, mezitím probíhá vhazování Tiaga Camety.

22

Bezecourt to nezamýšlel vůbec špatně! Obloučkem posílal míč do kapsy mezi hráče a gólmana, který nakonec zasáhl jako první.

21

Maccabi ztrácí půdu pod nohama. Kvůli nedovolenému zákroku Kanichowského na Embala bude bránit standardní situaci.

20

Za ohlušujícího pískotu izraelského publika Alaškert nesměle útočil, dokud je nezastavilo ofsajdové postavení Aleksandara Glišiće.

19

Boljević zkontroloval přihrávku na Guerrera. Dal malou domů Čančarevićovi, který si docela odvážně vzal míč do ruky, ale podle sudích to bylo v souladu s pravidly.

17

17. José EMBALÓ - 1:1

17

Tým Alaškert právě vstřelil branku!
Po opatrném úvodu se nám zápas hezky rozjíždí, v sedmnácté minutě je vyrovnáno na 1:1! Hosté šli ve třech lidech do protiútoku. Před JOSÉM EMBALEM všichni couvali tak dlouho, až je zpražila přesná rána levačkou zpoza vápna k bližší tyči.

16

Cameta udělal zbytečnou chybu v citlivé lokalitě. Namazal do šance Pericovi, kterého srbský gólman Alaškertu tentokrát vychytal.

15

Hostující kapitán Grigorjan zpomalil Bitona jen prostřednictvím dobrého faulu poblíž půlící čáry.

13

13. Stipe PERICA - 1:0

13

Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku!
Izraelský klub otevírá skóre hned ze své první střely! Po autovém vhazování si domácí vyměnili několik přihrávek z prvního doteku. Tu poslední od Bitona převzal STIPE PERICA a po rychlém zaseknutí skrz Voskanjana pravačkou napnul síť za Čančarevićem.

12

Tak přece. Wangu Gome si pěkně narazil s Glišićem a střelou z delší vzdálenosti protáhl Peretze, jenž během letu k pravé tyči nakonec zasahovat nemusel.

12

Wangu Gome ustál dva souboje, ale ve výsledku to k ničemu nevedlo, protože arménský tým zůstává zaseknut ve středu pole.

11

Guerrero se vzorně vrátil s Boljevićem až do prostoru vedle pokutového území, kde mu nedal ani jednu příležitost odcentrovat.

10

Moc práce v úvodu nemají ani norští rozhodčí. Nyní byl pískán teprve druhý faul, proti Grigorjanovi se provinil Kanichowsky.

8

Glazer se konečně pokusil o něco nápaditého. Kolmice po ose hřiště však přistála na kopačkách hostujících obránců.

7

Téměř celé hřiště už je ve stínu, takže samotné fotbalisty už velké vedro tolik netrápí. I tak by se teplotě měla pohybovat okolo třicítky.

6

Domácí napadání nepadlo na úrodnou půdu. Přechod přes střed měl Alaškert jednodušší, ale znegoval ho mizerný centr do autu.

5

Přímo na trávníku je to poněkud vlažnější úvod. Oba týmy se navzájem nesměle oťukávají, více na míči je přitom Maccabi.

4

Na Bloomfield Stadium zdaleka není „plný dům“ O atmosféru ale nouze není, stará se o ni početný kotel momentálně sídlící za brankou Daniela Peretze.

3

Dejan Boljević zakřižoval přihrávku do běhu Guerrera. Panamský křídelník jej zvládl pouze zfaulovat.

2

Maccabi podniklo první postup hlouběji na útočnou polovinu. Centr z levé strany tomu ale chyběl.

1

Úvodní výkop dostali na starost hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v kompletně žlutých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Maccabi Tel-Aviv FC: Peretz – A. Geraldes, L. Hernández, Nachmias, Davidzada – Glazer, Kanichowsky, Yeini (C) – Dan Biton, Perica, Guerrero.
Náhradníci: Tenenbaum – Baltaxa, Hozez, Ben Chaim, Kuwas, Šamir, Chalajíla, Rikan, Almog, Kandil, Piven, Šahar.

Alaškert FC: Čančarević – Kadio, T. Voskanjan, Cameta, D. Boljevič – Bezecourt, Grigorjan (C), Mihajlović, Gome – Glišić, Embaló.
Náhradníci: Jurčenko – Hovsepjan, Edigarjan, Chursidze, Krjučkov, Matheus, Nixon, Milinković.

Rozhodčí: Eskås – Jensen, Ytterland (NOR).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

Maccabi Tel Aviv – Alaškert Jerevan

4:1

konec (3:1)

Zpět na online

Branky: 13. Perica (Dan Biton), 32. Kanichowsky (Dan Biton), 45+3. Dan Biton (pen.), 72. Hozez (Perica) – 17. Embaló (Bezecourt)

Karty:   29. Guerrero (MTA), 77. Perica (MTA) – 45. Mihajlović (ALS), 45+2. T. Voskanjan (ALS), 60. Glišić (ALS)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:10.

Maccabi Tel Aviv: Peretz – A. Geraldes, L. Hernández, Nachmias, Davidzada – Glazer, Kanichowsky (68. Kuwas), Yeini (C) (68. Piven) – Dan Biton (46. Avraham Rikan), Perica (80. Khalaila), Guerrero (46. Hozez).
Náhradníci: Daniel – Almog, Baltaxa, Kandil, Piven, Ben Chaim, Hozez, Avraham Rikan, Shahar, Shamir, Khalaila, Kuwas.

Alaškert Jerevan: Čančarević – Kadio, T. Voskanjan, Cameta, D. Boljevič – Bezecourt (60. Artak Jedigarjan), Grigorjan (C) (76. Alessandro), Mihajlović (46. Milinković), Gome (40. Churcidze) – Glišić (77. Nixon), Embaló.
Náhradníci: D. Jurčenko – Krjučkov, Hovsepjan, Churcidze, Artak Jedigarjan, Milinković, Alessandro, Nixon.

Rozhodčí: Eskås – Jensen, Ytterland (NOR)