Menu

Hokej

KHL

Metallurg Magnitogorsk – Neftěchimik Nižněkamsk

4:0

konec (3:0, 0:0, 1:0)

13.09.2021, 16:00 • Arena Metallurg • David Suchý

Tipsport: 1.5 5.22 5.04 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Československá stopa v utkání

Ronald Knot (NIZ) 0+0, 2 střely, čas na ledě 21:36
Lukáš Klok (NIZ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 22:13
Libor Hudáček (NIZ) 0+0, 3 střely, čas na ledě 13:00 (18:25:18)
Statistiky

Střely na branku:
31:32
Zásahy brankářů: 32:27
Vyhraná vhazování: 41:17
Hity: 17:21
Trestné minuty: 8:6
Je konec. Metallurg Magnitogorsk nakonec dotáhl utkání do vítězného konce a povedlo se mu vyhrát poměrem 4:0. Domácím se povedl vstup také do třetí periody, hned v úvodu se totiž dokázali prosadit počtvrté. Nižněkamsk sice poté předváděl poměrně povedený výkon, jenomže k první brance to prostě nevedlo. Olkinuora si tak připisuje velice cenné čisté konto, dnes měl totiž hodně práce a určitě se pořádně zapotil.

Konec zápasu.

59:20

Domácí celek operuje ve vlastním pásmu. Před malým momentem jeden z domácích dokonce napálil tyč.

59:00

Minuta do konce třetiny.

58:15

Olkinuorovi se nyní povedlo vyrazit střelu vyrážečkou, další zakončení pro změnu putovalo vedle branky a oba celky tak mohou vystřídat.

57:16

Směrem dozadu se poté dokázal vrátit hostující Klok, kterému se navíc o mantinel povedlo rozehrát do středního pásma, kde se nacházel Čiviljov.

56:28

Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Archip Několenko – 2 min., hákování).

56:19

Za branku soupeře se poté jako první dostal hostující Porjadin, kterému se nepovedlo najít nikoho ze svých spoluhráčů a domácím se povedlo otočit hru.

55:01

Rozehrávka hostujícího celku přinesla pouze icing a hlavní sudí tak znovu musel přerušit hru.

54:24

S pukem se na druhou stranu dostával hostující Hudáček, kterému se nepovedlo zakončit, přesto domácí brankář raději schoval puk pod sebe.

53:01

Metallurgu se tentokráte nepovedlo rozehrát podle představ a sledovali jsme tak další zakázané uvolnění a znovu se bude vhazovat před Olkinuorou.

52:07

U levého kruhu měl poté poměrně dost času na zakončení domácí Leipsic, kterému se ovšem nepovedlo vyzrát na brankáře, jenž pro jistotu přerušil hru.

51:37

Puk se nyní dostal přesně na hokejku hostujícího Chafizova, který se s ním ale nedokázal daleko dostat a směrem dopředu tak opět uhání jeden z protihráčů.

50:59

Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Kirill Vorobjov – 2 min., držení).

50:27

Nepříjemně nyní inkasoval pukem někam do oblasti krku domácí Korosteljov, který ovšem bude moci pokračovat ve hře.

50:00

Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Metallurg Magnitogorsk kráčí za dalším vítězstvím, hostující celek by rád alespoň snížil.

49:25

Do protiútoku se nyní dostával domácí Čibisov, který ovšem nedosáhl na prudkou nahrávku a k puku se pro změnu dostal hostující brankář Tuohimaa.

48:11

Do protiútoku se poté dáostával domácí Maillet, který to ještě zkoušel nahrávkou do tandemu, avšak spoluhráč nakonec na nahrávku nedosáhl.

47:51

Puk je nyní na hokejce Knota, který se pokouší o poklidnou rozehrávku.

47:20

U modré čáry se k puku dostal obránce Glazkov, který poté do kombinace zapojil také Chafziova. Nižněkamsk po další kombinaci zamířil vedle branky.

46:14

Krátce po vhazování to na sebe vzal domácí Karpov, kterému se nepovedlo propálit hradbu těl. S pukem si navíc poté zahrál také hostující brankář Tuohimaa.

45:02

Hostující brankář vyrážel před sebe a jeden z protihráčů objel branku, avšak puk poslal pouze vedle ní.

44:23

Napadající Sexton málem vybojoval kotouč zpět. Metallurg Magnitogorsk se nakonec dostal ze svého pásma, ovšem pouze za cenu dalšího vyhození.

43:13

Po souboji za brankou nakonec skončil na zemi hostující Bikmullin, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře a nebude se tedy znovu vylučovat.

42:07

O rozehrávku se posléze pokoušel hostující Berezin, kterému se u červené čáry nakonec povedlo najít Čiviljova, který ani nadvakrát nevyzrál na brankáře.

41:27

Nižněkamsku se tak nepovedlo využít početní převahu. Místo toho krátce po jejím skončení přišla další inkasovaná branka a domácí mají blíže ke třem bodům.

40:50

40:50 Anatolij NIKONCEV - 4:0

40:50

Metallurg právě vstřelil branku!
A krátce po skončení trestu je tu další branka domácích! Finský brankář si s prvním pokusem dokázal poradit, avšak poté Maillet u pravého kruhu našel volného ANATOLIJE NIKONCEVA, který z jedničky propálil brankáře. Asistence: Philippe Maillet, Brendan Leipsic.

40:47

K pravému kruhu si sjel hostující Galimov, který to vzal sám na sebe, jenomže sražená rána vystoupala nad branku.

40:10

Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který ovšem přišel o kotouč a ihned ho na druhou stranu vyhazoval Hultström.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku (celkem): 19 – 18.
Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nepřinesla ani jednu branku. Sledovali jsme poměrně vyrovnanou podívanou, která ovšem moc vyložených šancí nepřinesla. Metallurg se spíše snažil hrát do obrany a soupeře tak zatím nepustil ani k jedné brance. Nižněkamsk tak bude muset pořádně zabrat.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:13

Domácím se nepovedla rozehrávka, k puku tak zavítal obránce Berezin.

39:00

Minuta do konce třetiny.

38:58

Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Arťom Minulin – 2 min., krosček).
Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Rafael Bikmullin – 2 min., krosček).

38:28

Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Linus Hultström – 2 min., nedovolené bránění).

38:16

Nižněkamsk se pokoušel napadat rozehrávku soupeře, k zisku kotouče to nakonec nevedlo a na opačné straně se k ráně pro změnu dostal Košelev.

37:22

Na sebe to nyní vzal domácí Currie, kterému se ovšem nepovedl manévr přes dvojicí protihráčů. Na opačné straně Olkinuora si poradil i s dorážkou.

36:57

Svižnou střelu vypustil od pravého kruhu hostující Porjadin.

36:30

Po komerční přestávce jsme sledovali nahození do domácího pásma, kam jako první přispěchal obránce Minulin, kterému se povedlo rychle rozehrát vpřed.

35:15

Hraje se osm minut bez přerušení. Hostující celek se sotva dostal ze svého obranného pásma, Čiviljov poté nedokázal přejít přes obránce Makljukova.

34:10

Nižněkamsk poté poměrně nadějně kombinoval, avšak zakončení z pravého kruhu nakonec úplně minulo branku. Podobně na tom byl také domácí celek.

33:57

Ven z branky poté vyrazil také domácí brankář Olkinuora, který si nakonec nezahrál s pukem, neboť se o rozehrávku snažil domácí obránce Hulström.

32:09

A z rychlého protiútoku se do střelecké pozice nakonec dostal domácí Zernov, avšak ani jeho zakončení nesměřovalo mezi tři tyče hostující branky.

31:50

Do středního pásma se poté protáhl Košelev, který nedokázal nahrát přesně.

31:27

Nižněkamsk se nyní dostal k sympatickému náporu, při kterém za brankou operoval s pukem Chajrullin, kterému se nakonec povedla předávka na Porjadina.

30:00

Je za námi polovina řádné hrací doby, která nám stále nabídla tři branky. Před malým momentem si do zakončení sjel Vorobjov, který nedokázal zamířit.

29:20

Od modré čáry to tvrdým zakončením zkoušel domácí Jakovlev, který nakonec trefil pouze protihráče. Hostující celek každopádně přečkal další oslabení.

28:03

Metallurg ovšem pokračoval v kombinaci a k dorážce se nakonec prodral Korosteljov, kterému se ani nadvakrát nepovedlo vyzrát na brankáře Tuohimuu.

27:13

Po vhazování se sice k puku dostal hostující Berezin, avšak tomu se nakonec nepovedlo odehrát kotouč do bezpečnějšího prostoru.

26:24

Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Kirill Vorobjov – 2 min., držení).

26:10

Ze druhé vlny poté domácím přijel na pomoc obránce Jakovlev, kterému se vůbec nepovedlo trefit kotouč. Nižněkamsk se nyní dostává pod velký tlak.

25:37

Metallurg Magnitogorsk to zkoušel středem hrací plochy, což nakonec vedlo do dobré pozice pro zakončení. Zemčonok z levého kruhu ale netrefil branku.

24:17

Následovalo nahození od modré čáry, které nakonec putovalo kousek vedle hostující branky. Brankář Tuohimaa měl nyní obrovské štěstí.

23:03

Krátce po vhazování to od pravého kruhu zkoušel hostující Sexton, který nakonec trefil pouze hokejku protihráče, od které šel puk ven z hrací plochy.

22:07

Posléze po pravém křídle nabral rychlost domácí Makljukov, který ještě nabízel kotouč do předbrankového prostoru, kde ale nebyl žádný ze spoluhráčů.

21:13

U modré čáry se poté povedlo zakročit domácímu Hultströmovi. Aby toho nebylo málo, tak z prostoru v mezikruží zakončoval vedle branky domácí Currie.

20:37

Zemčonok si u modré čáry našel prostor k nahození puku na branku, ten se ovšem snesl do rukavice brankáře.

20:10

Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, kterému se nepovedlo dostat kotouč do svého pásma a s ním tedy hraje soupeř.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 9 – 6.
Je za námi první třetina, která nám nakonec nabídla hned tři branky. O tu se první se v úvodu postaral Metallurg Magnitogorsk, který měl i nadále více ze hry. Nižněkamsku se ovšem povedlo dotlačit kotouč do branky, jenomže tato trefa nemohla platit a místo toho jsme sledovali další dva úspěchy domácích, kteří tak vedou o tři branky.

20:00

První třetina skončila.

19:20

Posléze to na sebe vzal domácí Nikoncev, kterému se u modré čáry povedlo najít Pašnina.

19:00

Minuta do konce třetiny.

18:27

Domácím se povedlo dostat kotouč až z brance soupeře, kde se o rozehrávku postaral brankář Tuohimaa.

17:18

Branka platí!

17:18

Podruhé jde do akce video, Maillet dost možná hrál vysokou holí.

17:17

17:17 Philippe MAILLET - 3:0

17:17

Metallurg právě vstřelil branku!
A je tu třetí branka domácího celku! Metallurg se totiž dostal k tlaku, při kterém to od modré čáry zkoušel Minulin. Do jeho nabídky ještě vložil hokejku PHILIPPE MAILLET, kterému se povedlo překvapit brankáře. Asistence: Arťom Minulin, Brendan Leipsic.

17:12

Vhazování před brankářem Tuohimou.

17:08

Metallurg to tentokráte zkoušel po levém křídle, kde si k levému kruhu sjel Maillet, který slaboučký projektil poslal pouze do výstroje brankáře Tuohimy.

16:30

Domácím se nyní povedlo proniknout do pásma soupeře, kde u modré čáry propadl obránce Makljukov, který přesto hokejkou za sebe nepustil Bikmullina.

15:13

Nižněkamsk se nyní dokázal protlačit až k brance, jenomže Čiviljov si zakončení nakonec rozmyslel. Až poté to zkoušel Porjadin, který trefil protihráče.

14:17

V rychlostním souboji se povedlo uspět hostujícímu Porjadinovi, jehož formace pořádně zmáčkla soupeře, jenomže Olkinuora na svůj další zákrok čeká.

13:01

Nižněkamsku se úvodní přesilová hra vůbec nepovedla, za celou dobu se totiž hostující celek nedostal ani k jedné vyložené příležitosti.

12:20

Na pravém křídle se do kombinace zapojil také Hudáček, kterému se povedlo udržet puk pro své spoluhráče, avšak do zakončení to zatím nevede.

11:12

Krátce po vhazování se k puku dostal domácí Jakovlev, který prodlužoval po mantinelu na Košeleva, kterému se povedlo kotouč vyhodit.

10:15

Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jussi Olkinuora – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

10:11

Tuohimaa si přesto připsal zákrok, a sice proti ráně zápěstím z pravého kruhu. Metallurg Magnitogorsk je výrazně aktivnější a také nebezpečnější.

09:33

Domácí celek se tentokráte v útočném pásmu do zakončení nedostal. Rychlý protiútok se tak pokoušel založit Klok, kterému se nepovedlo nahrát přesně.

08:15

Nižněkamsk to bude mít nesmírně složité, inkasoval totiž podruhé, jenomže přesto má hostující celek na vyrovnání hodně času.

07:30

07:30 Philippe MAILLET - 2:0

07:30

Metallurg právě vstřelil branku!
A místo toho je tu druhá domácí branka! PHILIPPE MAILLET totiž objel branku soupeře a poté zkoušel před ní nahrát na spoluhráče. Do nahrávky ovšem vložil brusli jeden z protihráčů, od které se puk odrazil za brankáře. Asistence: Brendan Leipsic.

07:08

Nižněkamsk dotlačil kotouč do branky, jenomže jeden z hráčů ho úmyslně kopl, což posléze potvrdilo také video.

06:13

Hostující Hudáček poté dokázal v tandemu oslovit kolegu Chafizova, který to pro změnu zkoušel pod břevno, avšak finský brankář si znovu dokázal poradit.

05:02

Knot si nyní poradil s napadajícím protihráčem a puk se mu povedlo dotlačit na druhou stranu, kde málem do prázdné branky mohl zakončovat Čiviljov.

04:07

Domácí celek to zkoušel přes pravé křídlo, kde se k nahrávce dostal Čibisov. Ten nastřeloval k brance soupeře, kde ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.

03:11

Do pásma soupeře se nyní dostal hostující Chajrullin, který se dokonce dostal do zakončení, se kterým si domácí brankář Olkinuora dokázal poradit.

02:10

Metallurg Magnitogorsk se nyní jednoduchým způsobem dostal do pásma soupeře, kde se ovšem povedlo zakročit Glazkovovi, jenž rozehrál na Vorobjova.

01:22

01:22 Semjon KOŠELEV - 1:0

01:22

Metallurg právě vstřelil branku!
Ihned po vhazování tu máme úvodní branku zápasu! K volnému puku se totiž u pravého kruhu dostal domácí SEMJON KOŠELEV, který si sjel do střelecké pozice a poté prudkým projektilem vyzrál na finského brankáře. Asistence: Josh Currie.

01:11

O rozehrávku se poté pokoušel domácí Hultström, který zpoza červené čáry nahazoval na druhou stranu, což pochopitelně znamenalo zakázané uvolnění.

00:43

Za modrou čáru se poté dostával hostující Čiviljov, který své spoluhráče vystavil do ofsajdu.

00:10

Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který to ihned zkoušel nahozením do pásma, kde ale číhal Berezin.

00:01

Utkání právě začalo.
Československá stopa v utkání

Ronald Knot (NIZ) 0+0, 2 střely, čas na ledě 21:36
Lukáš Klok (NIZ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 22:13
Libor Hudáček (NIZ)
0+0, 3 střely, čas na ledě 13:00
Metallurg Magnitogorsk

Soupeřem bude Metallurg Magnitogorsk. Ten pro změnu okupuje čtvrtou pozici východní konference, přičemž na svém kontě má také šest bodů. Metallurg Magnitogorsk tak má s Nižněkamskem před tímto duelem naprosto vyrovnanou bilanci. Metallurg Magnitogorsk jedinou porážku zapsal na domácím stadionu proti vedoucí Ufě, která dokonce nasázela hned sedm branek. Metallurg ovšem toto zaváhání dokázal napravit a v minulém kole se mu povedlo na domácím stadionu porazit Admiral poměrem 4:3 po prodloužení.
Neftěchimik Nižněkamsk

Nižněkamsk se po čtyřech odehraných zápasech nachází na třetí pozici východní konference, přičemž se mu zatím povedlo získat šest bodů. Neftěchimik Nižněkamsk vstoupil do sezony velice dobře, povedlo se mu totiž vyhrát úvodní tři zápasy. První ligová porážka poté přišla až na ledě vedoucí Ufy, která vyhrála poměrem 5:1. Nižněkamsk během čtyřech odehraných zápasů dokázalo nasázet hned čtrnáct branek, na druhou stranu inkasoval desetkrát. Neftěchimik Nižněkamsk nebude favoritem zápasu, jakýkoliv bod by jistě bral.
Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy dalšího kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Metallurg Magnitogorsk a Neftěchimik Nižněkamsk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Metallurg Magnitogorsk – Neftěchimik Nižněkamsk

4:0

konec (3:0, 0:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Košelev (Currie), 8. Maillet (Leipsic), 18. Maillet (Minulin, Leipsic), 41. Nikoncev (Maillet, Leipsic)

Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Mojsejev) – Zemčonok, J. Jakovlev (A), Hultström, Makljukov, Pašnin (A), Minulin, Nikolajev – Nikoncev (A), Maillet, Leipsic – Košelev, Currie, Čibisov – Karpov, Zernov, Korosteljov – Akolzin, Několenko, Švyrjov – Jurov.

Neftěchimik Nižněkamsk: Tuohimaa (Ivannikov) – Knot, Berezin (A), Klok, Sidorov, Glazkov, K. Vorobjov (A) – Chajrullin (C), Čiviljov, Porjadin – Šafigullin, Chafizov, Bikmullin – Sexton, Miťakin, J. Popov – Popov, A. Galimov, L. Hudáček – Jakupov, Šutov.

Rozhodčí: Gamalej, Oskirko – Zacharov, Gorděnko

Diváci: 1000

Průběh zápasu
1. třetina
01:22 MET 1:0 Košelev (Currie)
07:30 MET 2:0 Maillet (Leipsic)
10:15 MET 2 Olkinuora, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
17:17 MET 3:0 Maillet (Minulin, Leipsic)
Po 1. třetině
2. třetina
26:24 NIZ 2 K. Vorobjov, držení
38:28 MET 2 Hultström, nedovolené bránění
38:58 MET 2 Minulin, krosček
NIZ 2 Bikmullin, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
40:50 MET 4:0 Nikoncev (Maillet, Leipsic)
50:59 NIZ 2 K. Vorobjov, držení
56:28 MET 2 Několenko, hákování
Konec