Menu

Další

Florbal

TEMPISH Moravian Cup – 1. hrací den

konec

11.09.2021, 08:00 • SH SŠP Roosveltova, SH Čajkaréna, SH Univerzity Palackého, SH Sigma • Johan Čáp (@CAPJohanCZ), FBS Olomouc

Jménem organizátorů se s vámi loučíme. Ani zítra nezapomeňte sledovat komunikační kanály TEMPISH Moravian Cupu. Přejeme vám hezký zbytek sobotního večera. (21:44:43)

Všechny zápasy jsou dohrány, na webu i v liveblogu na zítřek už najdete rozpisy vyřazovací části. Pokud by cokoliv nesedělo, obraťte se svou reklamací na e-mail johan.cap@esports.cz.

Ve skupině C mezi mladšími žáky muselo dojít k losu, neboť všechny parametry při shodnosti získaných bodů měly Šumperk a Orlicko-Třebovsko anprosto totožné. Los za dohledu ředitele turnaje Lukáše Rubína byl příznivější pro Šumperk, který tedy skupinu ovládl. Orlicko-Třebovsko končí druhé.
B18 – SKUPINA A
Zajímavý vývoj má juniorská skupina s Vítkovicemi. Ostravský klub si totiž přivezl na Moravian Cup jen B-tým kvůli termínové kolizi s kvalifikací KB ligy. Na velkoklub si tak během vyšláplo Orlicko-Ústecko, před chvílí na hale UP i Kyjov.
B10 – SKUPINA B
Jasněji už je i v elévské skupině B, kterou se skvostným skóre 19:0 ovládli brněnští Gulliveři, kteří loni turnaj ovládli. Druzí končí mladí florbalisté z Havířova, třetí je Přerov a čtvrtí pak olomoučtí Stars.
B10 – SKUPINA A
V kategorii elévů se postupně ukazuje jako velký favorit do play-off výběr Bulldogs Brno. Jihomoravský tým ve skupině porazil městské rivaly z Hattricku, olomoucké Rangers, Šumperk i Okříšky a zaslouženě tak postupně přímo do čtvrtfinále.
B14 – SKUPINA D
Velké překvapení zatím vzbuzuje vystoupení starších žáků Skutče. Tým z Chrudimska s hlasitou podporou fanoušků nejprve dopoledne porazil Mohelnici na hale UP, na Roosveltce pak před pár minutami porazil ambiciózní brněnské Bulldogs. Po snové výhře 4:3 má Skuteč nakročeno k zajímavému výsledku. Potvrdí skvělý start i v zítřejším play-off?
B12 – SKUPINA A
Velmi sebevědomě a nadstandardně procházejí Moravian Cupem domácí mladší žáci Olomouce Stars. Po dopolední výhře nad Hornets Brno nyní dominovali i nad Jablunkovem poměrem 8:0. Tým je tvořen z valné většiny vítězi tohoto turnaje z roku 2019 v kategorii B10. Naváží na svůj úspěch svěřenci kouče Tomáše Skoupila i letos?
B16 – SKUPINA B+C
Postupně už se nám krystalizují zítřejší dvojice do play-off. Pro dorostence Šumperka a Dubňan zatím nepřinesl žádnou výhru, oba celky už ale mají jasno, v kolik zítra nastoupí. V 9:30 je čeká kvalifikační boj o možnost postupu do čtvrtfinále. Jen připomínáme, že oproti dnešku se bude zítra hrát taktéž na hale na Šibeníku.
B14 – SKUPINA D
Souboj špičkových mládežnických akademií se uskutečnil na velké hale UP. Duel FBC Ostravy s brněnskými Bulldogs. Nakonec díky úspěšnému startu zvládli lépe úvod do turnaje starší žáci z moravskoslezské metropole, kteří vedli po první půlce už 6:2, v konečném součtu zvítězili 9:4 a odstartovali skupinu D ideálním způsobem.
B18 – SKUPINA A
Překvapivý výsledek přichází z Čajkarény! Vítkovice oslabené o hráče, kteří dnes hrají kvalifikaci KB ligy podlehli výběru Orlicka-Třebovska 4:2. Predikce vývoje skupiny A se tak pořádně zamotávají, velký favorit turnaje má už na startu turnaje pořádné komplikace.
B18 – SKUPINA A
Pro letošek odstartovala už i prestižní kategorie juniorů. Domácí Olomouc pod vedením zkušeného kouče Tomáše Hrušky na hale UP vedla už 6:1 po první polovině, houževnatí hráči Asperu Šumperk nicméně ještě ve druhé půlce přidali tři branky a pořádně v koncovce pořádající oddíl potrápili. Velmi kvalitní duel!
B10 – SKUPINA A + B
Na malé hale UP odstartovala skupinová fáze elévů – domácí výběr olomouckých Rangers zvládl úvodní zkoušku proti Šumperku, když zvítězil 3:1. Jejich kluboví kolegové ze Stars (mix přípravky a elévů) padl na Sigmě s Přerovem 2:8.

Začínáme! Na všech pěti halách začaly zápasy 7. ročníku TEMPISH Moravian Cupu.
B10 – Rozdělení do skupin
Po skončení základních skupin odehrají 4. a 5. celky tabulky proti sobě křížem předkolo play-off, kde zabojují o účast ve čtvrtfinále proti 1. týmu tabulky. 2. a 3. týmy hraji proti sobě čtvrtfinále křížem. Následuje pak tradiční play-off.

Skupina A
Bulldogs Brno (Jihomoravská liga3+1)
FbC Asper Šumperk (Olomoucká liga)
FBS Olomouc Rangers (Olomoucká liga)
FBŠ Hattrick Brno (Jihomoravská liga 3+1)
PSKC Okříšky (Liga Vysočiny)

Skupina B
1. SFK Havířov (Moravskoslezská liga)
FBC Hornets Brno (Jihomoravská liga 3+1)
FBC Přerov (Olomoucká liga)
FBS Olomouc Stars (Olomoucká liga)
Sokol Brno I EMKOCase Gullivers (Jihomoravská liga 3+1)
B12 – Rozdělení do skupin
Po dohrání základních skupin jsou proti sobě týmy tradičním systémem play-off do předkola (de facto osmifinále), konkrétně skupina A ke skupině B, skupina C ke skupině D. První týmy hrají se čtvrtými celky z příslušné druhé čtyřky, druhý se třetím.

Skupina A
FbC Coyotes Jablunkov (Moravskoslezská liga)
FBC Hornets Brno (Jihomoravská liga)
FBS Olomouc Stars (Olomoucká liga)
SK TROOPERS (Jihomoravská liga)

Skupina B
1. SFK Havířov (Moravskoslezská liga)
FBC Přerov (Olomoucká liga)
FBŠ Hattrick Brno (Jihomoravská liga)
ŠSK Očov Hodonín (Jihomoravská liga)

Skupina C
Bulldogs Brno (Jihomoravská liga)
FbC Asper Šumperk (Olomoucká liga)
FbC Frýdek-Místek (Moravskoslezská liga)
FbK Orlicko-Třebovsko (Liga mladších žáků 5+1 – skupina 4)

Skupina D
FBC Mohelnice (Olomoucká liga)
FBS Olomouc Rangers (Olomoucká liga)
PSKC Okříšky (Liga mladších žáků Vysočiny)
Sokol Brno I EMKOCase Gullivers (Jihomoravská liga)
B14 – Rozdělení do skupin
Po dohrání základních skupin jsou proti sobě týmy tradičním systémem play-off do předkola (de facto osmifinále), konkrétně skupina A ke skupině B, skupina C ke skupině D. První týmy hrají se čtvrtými celky z příslušné druhé čtyřky, druhý se třetím.

Skupina A
1. SFK Havířov (Moravskoslezská liga)
FBC Přerov (Olomoucká liga)
FbK Orlicko-Třebovsko (Liga starších žáků – skupina 4)
ŠSK Očov Hodonín (Liga starších žáků – skupina 6)

Skupina B
1. SC TEMPISH Vítkovice (Moravskoslezská liga)
FbC Asper Šumperk (Olomoucká liga)
FBC ZŠ Uničov (Olomoucká liga)
Sokol Brno I EMKOCase Gullivers (Liga starších žáků – skupina 6)

Skupina C
FBC Hornets Brno (Liga starších žáků – skupina 6)
FBC Tigers Poruba (Moravskoslezský přebor – skupina B)
FBS Olomouc (Olomoucká liga)
FBŠ Hattrick Brno

Skupina D
Bulldogs Brno (Liga starších žáků – skupina 6)
FBC ČPP Ostrava (Moravskoslezská liga)
FBC Mohelnice (Olomoucká liga)
FbC Skuteč (Liga starších žáků – skupina 4)
B16 – Rozdělení do skupin
Po dohrání základních skupin odehrají druhé a třetí týmy tabulky
osmifinále (nasazení je křížem mezi skupinami A a B, C a D), v němž zabojují o postup do čtvrtfinále, která sehrají proti vítězům základních skupin. Následně už pokračuje tradiční play-off.

Skupina A
Bulldogs Brno (1. liga)
F.A.T.R. Dubňany (3. liga)
FBC Vikings Kopřivnice (2. liga)

Skupina B
FBC Dragons Kyjov (2. liga)
FBC Sokol Frenštát pod Radhoštěm (Moravskoslezská liga)
FBS Olomouc (1. liga)

Skupina C
FbC Asper Šumperk (1. liga)
FBS Mohelnice (2. liga)
FBŠ Hattrick Brno (1. liga)

Skupina D
FBC Přerov (2. liga)
FbK Orlicko-Třebovsko (2. liga)
Sokol Brno I EMKOCase Gullivers (1. liga)
B18 – Rozdělení do skupin
Po dohrání základních skupin jsou proti sobě týmy tradičním systémem play-off do čtvrtfinále. První týmy hrají se čtvrtými celky z příslušné druhé čtyřky, druhý se třetím.

Skupina A
1. SC TEMPISH Vítkovice (KB liga)
FBC Dragons Kyjov (2. liga)
FbK Orlicko-Třebovsko (2. liga)
FbC Coyotes Jablunkov (3. liga)

Skupina B
FbC Asper Šumperk (2. liga)
FBS Olomouc (KB liga)
FBC Hornets Brno (2. liga)
FBC Vikings Kopřivnice (2. liga)
Vítězové minulých ročníků

B18 (JUNIOŘI)
2020 – FbŠ Bohemians
2019 – FBS Olomouc
2018 – PSKC Okříšky
2017 – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
2016 – 1. MVIL Ostrava
2015 – 1. SC Vítkovice Oxdog

B16 (DOROSTENCI)
2020 – 1. SC TEMPISH Vítkovice
2019 – Paskov Saurians
2018 – FBŠ Hattrick Brno
2017 – FbC Aligators
2016 – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
2015 – 1. SC Vítkovice Oxdog

B14 (STARŠÍ ŽÁCI)
2020 – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
2019 – SK TROOPERS Innebandy Jih
2018 – ŠSK Očov Hodonín
2017 – FBC Přerov

B12 (MLADŠÍ ŽÁCI)
2020 – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
2019 – FBŠ Hattrick Brno

B10 (ELÉVOVÉ)
2020 – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
2019 – FBS Olomouc Stars
Haly
Letos se využije hned pětice hal, kde bude celkem šest hracích ploch. Čajkaréna je pravidelně využívána k mistrovským zápasům ženského i mužského „áčka“ FBS Olomouc. V multifunkčním stánku dále také hraje třeba basketbalový klub BK Olomoucko zápasy Kooperativa NBL. „Roosveltka“ je už v dnešní době používána hlavně pro mládežnické florbalové kategorie. V dřívějších letech se zde však odehrávaly i extraligové boje, po postavení Čajkarény však již prostorově nedostačuje. Hala Na Šibeníku i nadále patří Armádě České republiky, v minulosti byla populární pro svou basketbalovou minulost díky klubu Dukla Olomouc (dvojnásobný mistr Československa) nebo mnoha mládežnickým florbalovým turnajům. Potřetí se Moravian Cup objeví v nejmodernější hale na území Olomouce. V SH Univerzity Palackého se konají koncerty, ale i velké florbalové události jako bylo třeba Mistrovství juniorek ve florbalu v roce 2010, Euro Floorball Tour v roce 2017 nebo finále Poháru České pojišťovny 2019. Kapacitně patří mezi nejluxusnější možnosti v celé hanácké metropoli. Díky spolupráci s fotbalovým prvoligistou SK Sigma Olomouc se pro potřeby letošního ročníku turnaje podařilo pronajmout i Sportovní halu Sigma, kde probíhají tréninky mládežnických kategorií a futsalové zápasy.
Formát turnaje
Zápasy juniorů, dorostenců a starších žáků mají počtvrté v historii prodloužený hrací čas 2x15 minut hrubého času, ve vyřazovací části se poslední tříminutovka utkání hraje stopovaným, čistým časem. Mladší žáci a elévové budou hrát na 2x10 minut, v play-off se bude hrát ve stejném formátu. Junioři (ročník narození 2003 – 2006) jsou rozděleni do dvou čtyřčlenných skupin, dorostenci (2005 – 2008) do čtyř tříčlenných, starší žáci (2007 – 2010) i mladší žáci (2009 – 2012) do čtyř čtyřčlenných. Elévové (2010 – 2012) jsou pak rozděleni do dvou pětičlenných skupin. Do vyřazovací části postupují všechny mančafty. Systém play-off je u každé kategorie však trochu jiný, vysvětlen je výše.
Historie a vize turnaje
Moravian Cup má letos v pořadí už sedmé pokračovaní a ve velké části zůstává u stejného formátu jako loni. Dorostenci i junioři budou sehrávat své zápasy po oba víkendové dny, stejně jako starší žáci, kteří se v Olomouci objeví popáté v historii turnaje. Potřetí se na Hané ukážou mladší žáci a elévové. Stejně jako několik posledních (necovidových) ročníků se do Olomouce podívá i jeden slovenský mančaft, čímž se znovu bude jednat o prestižní mezinárodní přehlídku mladých talentů. Díky termínu akce jde o poslední test formy všech družstev před startem soutěžní sezóny, i proto tak organizátoři každým rokem musí zvětšovat počet startujících. Tentokrát půjde o 65 týmů ze dvou zemí, přes 1000 hráčů a členů realizačního týmu. S tím úzce souvisí i zvyšující se zájem partnerů. Akci kromě primátora Olomouce a hejtmana Olomouckého kraje zaštítila Česká unie sportu a poprvé v historii se turnaj koná pod záštitou prezidenta Českého florbalu. Stejně jako loni je generálním partnerem akce společnost TEMPISH. Tento progresivní výrobce sportovního vybavení, který v posledních letech rozvířil trh s tradičními florbalovými výrobci, kromě finanční podpory zajišťuje i doprovodný program a mediální prezentaci turnaje.
Hezké sobotní ráno, znovu po roce se na Hané uskuteční největší florbalová akce této sezóny. Sedmý ročník mládežnického turnaje TEMPISH Moravian Cupu naskýtá velké množství inovací. Zůstává sice stejně jako loni pět věkových kategorií, přibyla však nová hala, kterou využívá pravidelně fotbalová Sigma Olomouc. Zápasový program startuje na všech pěti halách už v 8:00!
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:00.

TEMPISH Moravian Cup – 1. hrací den

konec

Zpět na online


Rozhodčí: R. Šiška, L. Axmann, S. Kosek, B. Kopka, M. Warmuž, M. Faltus (UP), V. Tuček, K. Pavelka, F. Neumann, V. Krhovják (Č), D. Havlena, P. Holan, V. Blana (R), M. Vašnovský, A. Daniel, M. Veverka (S)

Statistiky:
UP – velká hala
Šumperk x Olomouc 4:6 (B18)
Kopřivnice x Dubňany 2:1 (B16)
Skuteč x Mohelnice 7:2 (B14)
Hornets Brno x Kopřivnice 0:3 (B18)
FBC Ostrava x Bulldogs Brno 9:4 (B14)
Olomouc x Frenštát 3:1 (B16)
Mohelnice x FBC Ostrava 4:9 (B14)
Dubňany x Bulldogs Brno 0:18 (B16)
Havířov x Přerov 9:7 (B14)
Olomouc x Hornets Brno 6:2 (B18)
Havířov x Hodonín 3:0 (B14)
Frenštát x Kyjov 0:3 (B16)
Vítkovice x Kyjov 0:4 (B18)
Hattrick Brno x Mohelnice 4:1 (B16)
Přerov x Orlicko-Třebovsko 3:0 (B14)
Vítkovice x Jablunkov 2:3 (B18)
Gullivers Brno x Orlicko-Třebovsko 12:0 (B16)
Kyjov x Orlicko-Třebovsko 6:2 (B18)
UP – malá hala
Olomouc Rangers x Šumperk 3:1 (B10)
Hodonín x Přerov 3:3 (B12)
Hattrick Brno x Bulldogs Brno 1:3 (B10)
Hornets Brno x Olomouc Stars 1:4 (B12)
Okříšky x Olomouc Rangers 0:1 (B10)
Hattrick Brno x Havířov 10:2 (B12)
Šumperk x Hattrick Brno 0:6 (B10)
Jablunkov x TROOPERS 1:9 (B12)
Bulldogs Brno x Okříšky 6:0 (B10)
Přerov x Hattrick Brno 0:4 (B12)
Hornets Brno x Olomouc Stars 0:5 kon. (B10)
Olomouc Stars x Jablunkov 8:0 (B12)
Gullivers Brno x Přerov 6:0 (B10)
Okříšky x Olomouc Rangers 0:8 (B12)
Havířov x Hornets Brno 5:0 kon. (B10)
Frýdek-Místek x Bulldogs Brno 5:0 kon. (B12)
Frýdek-Místek x Šumperk 1:2 (B12)
Olomouc Stars x Gullivers Brno 0:6 (B10)
Okříšky x Mohelnice 3:4 (B12)
Přerov x Havířov 3:5 (B10)
Olomouc Rangers x Gullivers Brno 0:2 (B12)
Bulldogs Brno x Orlicko-Třebovsko 0:5 kon. (B12)
Čajkaréna
Kyjov x Jablunkov 2:2 (B18)
Mohelnice x Šumperk 1:0 (B16)
Uničov x Šumperk 4:2 (B14)
Orlicko-Třebovsko x Vítkovice 4:2 (B18)
Gullivers Brno x Vítkovice 1:5 (B14)
Orlicko-Třebovsko x Přerov 2:3 (B16)
Šumperk x Gullivers Brno 1:2 (B14)
Šumperk x Hattrick Brno 0:3 (B16)
Hornets Brno x Poruba 3:4 (B14)
Jablunkov x Orlicko-Třebovsko 3:0 (B18)
Hornets Brno x Olomouc 0:10 (B14)
Přerov x Gullivers Brno 2:9 (B16)
Kopřivnice x Šumperk 7:0 (B18)
Bulldogs Brno x Kopřivnice 5:0 (B16)
Poruba x Hattrick Brno 2:5 (B14)
Kopřivnice x Olomouc 2:1 (B18)
Kyjov x Olomouc 1:3 (B16)
Šumperk x Hornets Brno 5:2 (B18)
Rooseveltova
Přerov x Hodonín 1:1 (B14)
Poruba x Olomouc 2:5 (B14)
Orlicko-Třebovsko x Havířov 2:3 (B14)
Hattrick Brno x Hornets Brno 5:2 (B14)
Hodonín x Orlicko-Třebovsko 4:4 (B14)
Olomouc x Hattrick Brno 1:5 (B14)
Vítkovice x Uničov 8:3 (B14)
Bulldogs Brno x Skuteč 3:4 (B14)
Vítkovice x Šumperk 8:0 (B14)
Bulldogs Brno x Mohelnice 5:4 (B14)
16:00 Orlicko-Třebovsko x Dubňany (B16 – přátelský zápas)
Uničov x Gullivers Brno 4:4 (B14)
Skuteč x FBC Ostrava 3:8 (B14)
Sigma
Olomouc Stars x Přerov 2:8 (B10)
Olomouc Rangers x Mohelnice 1:6 (B12)
Hornets Brno x Gullivers Brno 0:5 kon. (B10)
Bulldogs Brno x Šumperk 0:5 kon. (B12)
Havířov x Olomouc Stars 9:0 (B10)
Gullivers Brno x Okříšky 2:0 (B12)
Přerov x Hornets Brno 5:0 (B10)
Orlicko-Třebovsko x Frýdek-Místek 2:1 (B12)
Gullivers Brno x Havířov 2:0 (B10)
Mohelnice x Gullivers Brno 2:2 (B12)
Hattrick Brno x Olomouc Rangers 1:3 (B10)
Šumperk x Orlicko-Třebovsko 0:0 (B12)
Bulldogs Brno x Šumperk 7:0 (B10)
Havířov x Hodonín 2:4 (B12)
Okříšky x Hattrick Brno 1:4 (B10)
TROOPERS x Hornets Brno 7:2 (B12)
Olomouc Rangers x Bulldogs Brno 1:2 (B10)
Havířov x Přerov 0:2 (B12)
Šumperk x Okříšky 5:4 (B10)
TROOPERS x Olomouc Stars 0:1 (B12)
Hodonín x Hattrick Brno 5:0 (B12)
Hornets Brno x Jablunkov 4:1 (B12)