Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – Norwich City

1:0

konec (0:0)

11.09.2021, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn • 4. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.4 5.18 8.16 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:01:58)
Statistiky:
Střely na branku: 6 – 1
Střely mimo: 13 – 3
Držení míče: 51 % – 49 %
Rohové kopy: 8 – 4
Ofsajdy: 2 – 0
Fauly: 9 – 11
Žluté karty: 2 – 2.
Arsenal si vylepšil skóre na 1:9 a díky tříbodovému zisku se posunul před sestupové pásmo. V tom naopak zůstává Norwich, jenž zkusí příští týden zabojovat o první body v domácím utkání s Watfordem. Londýňany čeká výjezd na hřiště Burnley.
Mikelu Artetovi padá kámen ze srdce. Arsenal po třech porážkách bez vstřelené branky konečně zabral a na svém stadionu slaví vítězství 1:0 nad Norwichem. Herně podali Londýňané velmi slušný výkon, kterému chyběla jen preciznější koncovka. Jediný gól padl v 66. minutě. Pépé při této akci dvakrát trefil tyč, ale Pierre-Emerick Aubameyang se už z dorážky prosadil. V koncovce chodili Gunners do jednoho přímočarého výpadu za druhým. Žádnou z šancí neproměnili, ale zároveň nepustili Norwich k žádným příležitostem na vyrovnání.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Znovu si Williams počínal v rozporu s fotbalovou legislativou. Arsenalu nabídl standardku z pravého křídla, nicméně Saka po rozehrávce nakrátko předním stojícího obránce nepropálil.

90+4

Smith-Rowe odvádí po svém nástupu kvalitní výkon. Teď získal pro svůj tým mnoho drahocenného času, když se na něm vyfauloval Williams.

90+3

Pukkimu přistal míč na pravé noze, jenže tentokrát jeho zakončení zablokoval Cédric Soares. Pro jednatřicetiletého Fina už to musí být velmi frustrující.

90+2

Žlutou kartu dostává Ben White (Arsenal FC).

90+2

Ve čtyřminutovém nastavení kvaltoval vstříc Krulovi Emile Smith-Rowe. Protiútok vyřešil vhodnou přihrávkou na Pépého, jehož pokus nebyl dostatečně přesný.

90+1

Podobná akce byla k vidění i od žlutozelených. Nalevo byl v hlavní roli Todd Cantwell, jenže Pukkiho zase nedal klid na střelu Gabriel.

90

Zároveň ale nepřichází gólová pojistka na 2:0. Soares zprava nahrál do ohně Sakovi, který se na pětníku uvolnil ke střele. Tu hostující obrana stačila zablokovat.

89

Hosté se zbytečně zahnali do autu ve snaze o opuštění obranné poloviny. Ve hře Norwiche od inkasovaného gólu vůbec nic nefunguje.

88

Parteyho faul na McLeana mrzet nemusí. Následnou standardní situaci totiž znehodnotil útočný faul Omobamideleho.

87

87. Emile Smith-Rowe (ARS), Bukayo Saka (ARS)

87

Emile Smith-Rowe měl na noze definitivní rozhodnutí. Nechal ale vyniknout Tima Krula, jehož pravou tyč vzápětí těsně minula dorážka Saky.

86

I tento roh zrealizoval Pépé. Klíčový vzdušný souboj hosté zvládli a pak nemuseli příliš řešit nekvalitní střelu nově příchozího Soarese.

85

Norwichi po řadě změn vůbec nefunguje záložní řada. Kanonýři se velmi snadno dostávají přes střed hřiště. Nyní se takto propracovali k rohovému kopu.

84

V další rychlé akci měl Pépé k sobě Saku a Aubameyanga. Přihrávkou obdařil staršího z nich, ale Krul zakončení zleva vyrazil.

Arsenal FC – Norwich City

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 66. Aubameyang (Pépé)

Karty:   90+2. White (ARS) – 42. M. Aarons (NRW), 48. G. Hanley (NRW)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 13:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:11.

Arsenal FC: Ramsdale – Tomijasu (62. Smith-Rowe), White, Gabriel – Maitland-Niles (82. Soares), Ödegaard, Lokonga (62. Partey), Tierney – Pépé, Aubameyang (C), Saka.
Náhradníci: Leno – Chambers, A. Lacazette, Marí, Martinelli, Smith-Rowe, Soares, Partey, N. Tavares.

Norwich City: Krul – M. Aarons, G. Hanley (C), Omobamidele, B. Williams – Lees-Melou, Rupp (80. Idah), McLean – Dowell (62. Cantwell), Pukki, Tzolis (69. Rašica).
Náhradníci: Gunn – Cantwell, B. Gibson, Gilmour, Idah, Kabak, Normann, Rašica, Sörensen.

Rozhodčí: Oliver – Burt, Simon