Menu

Tenis

Challenger Tulln (antuka)

Geoffrey Blancaneaux – Jiří Veselý (2)

0:2 1:6, 1:6

konec

08.09.2021, 11:18 • Kurt č. 1, Tulln (AUT) • Osmifinále • Milan Huppert

Tipsport: 3.59 1.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Jiří Veselý potvrdil roli velkého favorita, v osmifinále challengeru v rakouském Tullnu povolil Francouzi Geoffreymu Blancaneauxovi pouhé dva gemy.

Osmadvacetiletý rodák z Příbrami vstoupil do utkání bleskovým brejkem, který ovšem nedokázal potvrdit. Touto skutečností se ale nenechal rozhodit a zbylých pět her v prvním setu urval pro sebe. Ani ve druhém dějství Jiří Veselý nepřipustil žádné drama. Dokonce útočil na kanára, ale za stavu 0:5 Francouz udržel podání, následně však neuspěl na returnu a turnaj pro něj skončil.

Ve čtvrtfinále se Jiří Veselý utká s vítězem zápasu Dennis Novak – Felipe Meligeni Rodrigues Alves. (12:42:16)

Konec zápasu

0:2; 1:6 - Jiří Veselý

1:6

Je konec! Jiří Veselý napálil servis na střed kurtu, Geoffrey Blancaneaux odpověděl bekhendovým returnem do zámezí.

15-40

Zkrácení hry vyšlo francouzskému tenistovi dokonale. Míčku lehce pomohla páska, český hráč neměl žádnou šanci balónek doběhnout.

0-40

Smeč z větší vzdálenosti Geoffrey Blancaneaux ještě vybral, ale na křižný bekhend odpověděl příliš krátkým bekhendem. Na returnu proto bude čelit třem mečbolům.

0-30

Eso na téčko.

0-15

Ale na jak dlouho? Veselý má možnost ukončit utkání při vlastním servisu a začíná výborně, soka u sítě prohodil forhendem po levé čáře.

1:5

Třiadvacetiletý rodák z Paříže trefil první podání na téčko, forhendový return českého hráče skončil v autu. Zápas pokračuje.

A-40

Nyní budeme pro změnu sledovat, jak si Geoffrey Blancaneaux poradí s gembolem. Náběh na síť zvládl, stejně tak nalitou smeč.

40-40

Bekhendový return vyletěl za základní čáru.

30-40

Mečbol! Francouzskému tenistovi nevyšla varianta servis – síť, nalitý forhendový volej umístil jenom pod pásku.

30-30

S prvním forhendem kros v podání soupeře si Blancaneaux poradil, ale další úder do tohoto místa neočekával, pokračoval v pohybu na střed.

30-15

Přímý bod po podání ven z dvorce.

15-15

Kratším returnem Veselý vylákal konkurenta k síti. Francouz zahrál na tělo protihráče, ten jej pak prohodil forhendem po levé lajně.

15-0

Geoffrey Blancaneaux využil tlaku k náběhu na síť. Nalito dostal přímo do rakety, s bekhendovým volejem neměl moc starostí.

0:5

Konec přestávky, podávat bude Geoffrey Blancaneaux.

0:5

Následuje přestávka a výměna stran.

0:5

Jiří Veselý je jediný gem od postupu do čtvrtfinále. Ve vyrovnané výměně od základní čáry chyboval Blancaneaux, forhend zasáhl rámem.

15-40

Česká mužská jednička míří za potvrzením brejku. Po dvou dobře zvládnutých útočných bekhendem vystartoval k síti, kde si hravě poradil se smečí.

15-30

V těžké pozici si Blancaneaux troufl na další kraťas. Veselý zabral a míček dostihl, načež zahrál parádní delší slajz, jímž soka odrovnal.

15-15

Po podání ven z dvorce vypálil český hráč forhend na opačnou stranu. Francouz na dlouhou ruku odpálil balónek do autu.

15-0

Geoffrey Blancaneaux si za skvěle odvedenou práci v defenzivě fiftýn zasloužil. Ve finále sám zkrátil hru, Veselý při snaze o kontrakraťas ztroskotal na pásce.

0:4

0:1; 0:4 - Jiří Veselý

0:4

Do třetice se zadařilo. Jiří Veselý doběhl kraťas a bekhendem míček poslal na stranu konkurenta, jehož forhendový prohoz zamířil do deblového koridoru.

30-40

Ani druhý brejkbol nedokázal český hráč využít. Na bekhend měl dostatek času, přesto jej nezvládl zahrát přes síť.

15-40

Přímý bod po servisu ven z kurtu.

0-40

Frustrace je u francouzského hráče patrná víc a víc. Po forhendu do území pro čtyřhru hodil raketou o zem, neboť si je vědom, že odvrátit tři brejkboly nebude vůbec jednoduché.

0-30

Hodně troufalý náběh na síť v podání Geoffreyho Blancaneauxe. Turnajová dvojka jej potrestala, za lobem běžel konkurent marně.

0-15

Jiří Veselý je lepším hráčem, to se ukazuje od první výměny. Důležité je nepolevit, protože Francouz působí bojovným dojmem a je připraven využít každé zaváhání. To nyní nepřišlo, český tenista si u sítě poradil na jedničku.

0:3

Konec přestávky, podávat bude Geoffrey Blancaneaux.

0:3

Následuje přestávka a výměna stran.

0:3

0:1; 0:3 - Jiří Veselý

0:3

Po kratším returnu se Jiří Veselý vydal k síti, kde podcenil rychlostní schopnosti soka a volej na jistotu se mu málem nevyplatil. Francouz naštěstí umístil balónek za základní čáru.

15-40

Turnajová dvojka má dva gemboly. Delší výměnu urvala ve svůj prospěch, rozzlobený Blancaneaux křižným bekhendem trefil síť.

15-30

Přímý bod po servisu na téčko.

15-15

Moc nechybělo. Geoffrey Blancaneaux kraťasem vylákal soupeře k síti a pak zahrál tvrdý bekhend. Veselý odhadl, kam prohoz půjde, volej skončil na pásce.

0-15

Důležitým úkolem je rovněž brejk potvrdit. A rodák z Příbrami začíná výborně. Postupnými krůčky se přibližoval síti, u ní pak vyprodukoval nechytatelný forhend do pravého rohu.

0:2

0:1; 0:2 - Jiří Veselý

0:2

Výborně. Jiří Veselý využil brejkbol bez práce, protože jeho konkurent poslal první servis do pásky, druhý pro změnu do autu.

40-A

Po gembolu další brejkbol pro českého hráče. Geoffrey Blancaneaux se držel ve výměně, až do posledního úderu, kdy bekhendem přestřelil vymezený prostor.

40-40

Jiří Veselý vrací stav do shody. Ke zkrácení hry doběhl včas a forhendem zahrál za protihráči za tělo.

A-40

Další možnost, zatím, nepřichází. Pod velkým úhlem zkusil český tenista forhendový kros, míček odpálil do výrazného autu.

40-40

Gem míří do shody. Nasazená dvojka se sice dostala do výměny, ale závěrečný forhend poslala do deblového koridoru.

30-40

Geoffrey Blancaneaux daroval soupeři brejkbol dvojchybou.

30-30

Francouz sáhl po servisu ke kraťasu z bekhendové strany, který mu vyšel dokonale. Veselý vzdal snahu balónek doběhnout.

15-30

Osmadvacetiletý rodák z Příbrami míří za brejkboly. Nejeden fiftýn dnes získal zásluhou toho, že soupeř trefil míček rámem, stejně tak tomu bylo i v tomto případě.

15-15

Vzápětí se třiadvacetiletý rodák z Paříže hecuje, protože zvládl srovnat skóre v gemu. Konkurentův bekhend vyletěl za základní čáru.

0-15

Geoffrey Blancaneaux se na sebe hodně zlobí. Podáním si připravil výbornou pozici pro útok, jenže forhendem pak trefil míč nečistě.

0:1

Konec přestávky, podávat bude Geoffrey Blancaneaux.

0:1

Následuje přestávka a výměna stran.

0:1

0:1; 0:1 - Jiří Veselý

0:1

Jiří Veselý zvládl úvodní gem druhého setu bez větších problémů. Vytrvalý útok do bekhendu soka se vyplatil, poslední úder Blancaneauxae zastavila síť.

0-40

Bekhendový return vyletěl za základní lajnu.

0-30

Tentokráte Geoffrey Blancaneaux return zvládl, ale byl kratší. Veselý následně zatlačil forhendem k základní čáře a dočkal se chyby ze strany soupeře.

0-15

Jiří Veselý otevřel druhou sadu přímým bodem po servisu na téčko.

0:0

Začíná druhý set.

1:6

0:1; 1:6 - Jiří Veselý

1:6

Úvodní dějství je minulostí! Poté, co Jiří Veselý zvládl bekhendový return, se Geoffrey Blancaneaux pořádně ustřelil z forhendu.

40-A

Přichází druhá příležitost. Nasazená dvojka se znovu vydala k síti, kde si poradila na jedničku, závěrečný volej bez potíží uklidila mimo dosah Francouze.

40-40

Ten ovšem Geoffrey Blancaneaux odvrátil s velkou lehkostí. Naznačil úder z bekhendu, ale zahrál kraťas, na nějž konkurent neměl šanci dosáhnout.

40-A

Křižným bekhendem získal český hráč tlak na svou stranu, následný forhend hraný zhruba v polovině cesty k síti proměnil ve vítězný míč. Setbol!

40-40

Ten ale nevyužil. Jiří Veselý totiž skvěle zareagoval na bekhend k základní čáře, sám forhendem brzy po odskoku umístil míček do odkryté levé poloviny.

40-30

Geoffrey Blancaneaux se hecuje, výborně provedeným forhendem po čáře se totiž probojoval vůbec k prvnímu gembolu v utkání.

30-30

Přímý bod po servisu na téčko.

15-30

Do forhendu v plném běhu vložil Jiří Veselý všechnu sílu. Třiadvacetiletý rodák z Paříže musel rychle reagovat, balónek trefil rámem.

15-15

Také Geoffrey Blancaneaux byl u sítě úspěšný. Forhendem zatlačil konkurenta do hluboké defenzivy, se smečí měl výrazně méně práce.

0-15

Útok na síť měla nasazená dvojka připravený do posledního detailu. Naběhla k ní forhendem po pravé lajně, Francouz v záklonu prohozem minul vymezený prostor.

1:5

0:0; 1:5 - Jiří Veselý

1:5

Na druhý pokus osmadvacetiletý rodák z Příbrami další brejk potvrdil a je jedinou hru od zisku prvního setu. Soka zaskočil bekhendem po lajně, Blancaneaux odpověděl slajzem pod pásku.

15-40

Jiří Veselý zapisuje druhou dvojchybu.

0-40

Forhendům ze strany na stranu se Geoffrey Blancaneaux ubránit nedokázal. Za tím po levé lajně natahoval raketu bez úspěchu.

0-30

Volba kratšího forhendu byla skvělou, Jiří Veselý poslal míček těsně nad pásku. Překvapený konkurent na dlouhou ruku pouze tečoval balónek rámem.

0-15

Páska hrála proti Blancaneauxovi. Jeho křižný bekhend se od ní odrazil a vrátil se na jeho vlastní polovinu.

1:4

Konec přestávky, podávat bude Jiří Veselý.

1:4

Následuje přestávka a výměna stran.

1:4

0:0; 1:4 - Jiří Veselý

1:4

Jiří Veselý využil první příležitost, když na delší forhendový return odpověděl Blancaneaux bekhendem do sítě. Francouz na svůj první úspěch při servisu tak stále čeká.

0-40

Dvojchyba a tři brejkboly pro českého tenistu.

0-30

Takhle by to šlo! Jiří Veselý si všiml, že konkurent nabíhá k síti a křižným bekhendem z těžké pozice jej zvládl prohodit.

0-15

Return na tělo vyšel dokonale. Geoffrey Blancaneaux nestihl zacouvat a míček trefil nečistým způsobem.

1:3

0:0; 1:3 - Jiří Veselý

1:3

Na druhý pokus to vyšlo. Podání na kříž mělo dostatečnou razanci, Francouz zůstal stát na místě jako přikovaný.

30-40

Na potvrzení brejku si však ještě musíme počkat. Geoffrey Blancaneaux umístil křižný bekhend přesně na lajnu, český tenista odpověděl úderem ze stejné strany pod pásku.

15-40

S returnem těsně za pásku neměl Jiří Veselý žádné problémy. Nechal míček skočit a pak zaznamenal vítězný forhend po levé lajně.

15-30

Francouz zkusil zaskočit soupeře nepřipraveným náběhem k síti. Kratší volej nebyl špatný, ale Veselý míček doběhl a nadvakrát soka prohodil.

15-15

S vysokým returnem si nasazená dvojka neporadila. Forhendem hraným brzy po odskoku trefila jenom pásku.

0-15

Cestu za potvrzením brejku začal Jiří Veselý na výbornou. Konkurenta rozběhal, jeho finální forhend pustil za základní čáru.

1:2

Konec přestávky, podávat bude Jiří Veselý.

1:2

Následuje přestávka a výměna stran.

1:2

0:0; 1:2 - Jiří Veselý

1:2

Využil znovu hned ten první. Bekhend poslal těsně nad sítí, načež soupeř chyboval forhendem do sítě.

15-40

Forhendový úder francouzského hráče vyletěl za základní čáru, a to znamená jediné, Jiří Veselý má další dva brejkboly!

15-30

Bekhendový return po lajně neměl chybu. Rodák z Paříže ještě míček vybral, ale za úderem na opačnou stranu již běžel marně.

15-15

Servisem si Geoffrey Blancaneaux připravil výbornou pozici pro útok, které využil na jedničku, forhend po levé čáře proměnil ve vítězný.

0-15

Český tenista útočil, francouzský se bránil. Rodák z Příbrami nakonec dotáhl výměnu do zdárného konce, smeč z nelehké pozice poslal nechytatelně na lajnu.

1:1

0:0; 1:1 - Geoffrey Blancaneaux

1:1

Jiří Veselý brejk bohužel potvrdit nedokázal, proti prvnímu brejkbolu Blancaneauxe zaznamenal dvojchybu.

40-30

To se nepovedlo. Jiří Veselý nepotrestal krátký return protihráče, naopak sám bekhendem o pásku hrál do území pro čtyřhru. Brejkbol!

30-30

Přímý bod po podání na téčko.

30-15

Třiadvacetiletý rodák z Paříže by rád získal ztracené podání okamžitě zpět. Zatím má dobře nakročeno, po nevynucené chybě soupeře z bekhendu je bod o brejkbolů.

15-15

Po kratším slajz soka se česká jednička mezi muži vydala k síti. Zde si poradila s forhendem, načež pustila prohoz do zámezí.

15-0

Výměna od základní čáry pro Geoffreyho Blancaneauxe. Francouz přešel do ofenzivy výborným forhendem po pravé lajně, Veselý v záklonu chyboval.

0:1

Konec přestávky, podávat bude Jiří Veselý.

0:1

Následuje přestávka a výměna stran.

0:1

0:0; 0:1 - Jiří Veselý

0:1

Skvěle! Oba soupeři si vyměnili vyšší forhendy, načež francouzský tenista úderem z této strany napálil míček až za základní čáru.

30-40

Jeden brejkbol přichází! Geoffrey Blancaneaux si podáním připravil dobrou pozici pro útok, jenže následný forhend usměrnil do deblového koridoru.

30-30

Přímý bod po servisu ven z dvorce.

15-30

Osmadvacetiletý rodák z Příbrami usiluje hned v prvním gemu o brejkboly. Znovu mu výborně vyšel křižný bekhend, s nímž si Francouz neporadil.

15-15

Tentokráte si český tenista fiftýn ujít nenechal. Rozhodl o něm prudkým forhendovým krosem, na nějž konkurent nenašel odpověď.

15-0

První bod střetnutí získal na servisu hrající Geoffrey Blancaneaux. Francouz byl pod tlakem, ale soupeřův slajz doletěl za základní čáru.

0:0

Utkání právě začalo.
Na kurtu probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Na podání začne Geoffrey Blancaneaux.
Vzájemné zápasy

Tenisté proti sobě odehrají první vzájemný zápas.
Jiří Veselý bude v utkání plnit roli velkého favorita. Česká tenisová jednička mezi muži ještě minulý týden zápolila na amerických betonech v rámci grandslamu US Open, po velkém pětisetovém boji prohrál s Kevinem Andersonem z důvodu tří nezvládnutých tiebreaků. Jinak osmadvacetiletý rodák z Příbrami hraje turnaje převážně na antuce. Na Mallorce, v Bastadu, i v Kitzbühelu prošel do osmifinále, jen v Umagu vypadl už v prvním kole. Mezitím stihl i Wimbledon, po třísetové výhře nad Hanfmannem vzdal ve druhém kole Fucsovicsovi. Nasazená dvojka turnaje v Tullnu zdolala v prvním zápase domácího Neumayera.
Geoffrey Blancaneaux patří až do čtvrté stovky žebříčku ATP. Třiadvacetiletý Francouz proto musí hrát ve většině challengerů i kvalifikace, aby se mohl objevit v hlavní části pavouka. Minulý týden se pokusil probojovat na turnaj v italském Como, ale v prvním kole kvalifikace prohrál s Pucinellim de Almeidou. Předtím se rodák z Paříže představil jako nasazená čtyřka v Praze, po vítězství nad Cazauxem přišla porážka s Agamenonem. Nejdále se letos Blancaneaux prodral do čtvrtfinále, a to ve finském Tampere, v němž padl s krajanem Jacquetem. V prvním kole v Tullnu Francouz porazil Němce Stebeho.
Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásné středeční dopoledne. Vítám vás při sledování osmifinále challengeru v Tullnu, u zápasu mezi Geoffreyem Blancaneauxem a Jiřím Veselým.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

G. Blancaneaux – J. Veselý

0:2 1:6, 1:6

konec

Zpět na online

Statistiky:
Čas utkání: 1:09
2. set: 0:36
Blancaneaux - Veselý
2. set Utkání 2. set
Čas
0:36 1:09 0:36
Získané body celkem
14 28 57 29
Nejdelší série získaných bodů
3 3 8 6
Setboly
0 0 5 3
Mečboly
0 0 3 3
Vítězné údery *
0 0
Nevynucené chyby *
0 0
Úspěšnost na síti *
0 %
0 %
Statistiky na podání
Čas her při vlastním podání
0:14 0:29 0:23 0:13
Esa **
0 0 2 1
Dvojchyby **
2 3 2 0
Udržená podání
1 / 3
33 %
1 / 7
14 %
6 / 7
86 %
4 / 4
100 %
Odvrácené brejkboly
4 / 6
67 %
5 / 11
45 %
0 / 1
0 %
0 / 0
0 %
Body při vlastním podání
11 / 24
46 %
18 / 49
37 %
26 / 36
72 %
16 / 19
84 %
Body po 1. podání *
13 / 29
45 %
13 / 19
68 %
Body po 2. podání *
5 / 20
25 %
13 / 17
76 %
Úspěšnost 1. podání *
59 %
53 %
Úspěšnost 2. podání *
0 %
0 %
Průměrná rychlost 1. podání *
Průměrná rychlost 2. podání *
Nejrychlejší podání *
Statistiky na příjmu
Proměněné brejkboly
0 / 0
0 %
1 / 1
100 %
6 / 11
55 %
2 / 6
33 %
Body při soupeřově podání
3 / 19
16 %
10 / 36
28 %
31 / 49
63 %
13 / 24
54 %
Body po příjmu 1. podání *
6 / 19
32 %
16 / 29
55 %
Body po příjmu 2. podání *
2 / 17
12 %
12 / 20
60 %
Informace ke statistikám

Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.