Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Angers SCO – Olympique Lyon

3:0

konec (1:0)

15.08.2021, 13:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • 2. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 4.44 3.7 1.88 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (14:50:21)
Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:17.
Angers zažíná snový začátek sezóny. Po výhře nad Štrasburkem udrželo nulu i na svém hřišti proti silnému Lyonu, kterému přidalo na cestu rovnou třígólový debakl. Hostům to neklapalo od úplného úvodu, ze kterého vyplynula trefa Boufala. V pauze udělal trenér Bosz hned tři změny, ale nemělo to žádný efekt. Marcelo si nešťastnou malou domů dal vlastní gól a po červené kartě Corneta už nebylo co řešit. Gólovou tečku Angers navíc napsal Ounahi, pro kterého to byla první trefa v Ligue 1.

90+1

Konec zápasu.

90+1

Ounahi nepřesně posouval míč do prostoru za couvající obranu. Před Capellem si sebral míč dnes třikrát pokořený Anthony Lopes.

90

Rozhodčí Turpin už nechce Lyon trápit. Společně se svými kolegy nastavuje symbolických šedesát vteřin.

89

Ani za rozhodnutého stavu nechtějí dát domácí fotbalisté Lyonu ani trochu klidu na rozehrávku. Přijít musela malá domů na Lopese.

88

Pereira Lage nenašel recept na překonání Duboise. Kapitán Lyonu poté posouval míč na Kadewereho, jenž pro změnu neobešel Thomase.

87

Sinaly Diomande zezadu držel Bahokena tak urputně, až za to dostal od hlavního arbitra žlutou kartu.

87

Závěr utkání je hodně rozkouskovaný. Asi nikomu to ale nevadí, o všem podstatném je už nějakou dobu rozhodnuto. Naposledy se pískal faul na Duboise.

86

Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Souleyman Doumbia, přichází Mathias Pereira Lage.

84

Bahokenovi v cestě za balonem překážel Henrique. Dopustil se faulu a Lyon začíná od Anthonyho Lopese.

83

Paul Bernardoni pohodlně sebral nákop ze středu hřiště. Čtyřiadvacetiletý gólman je blízko cennému čistému kontu.

82

Za nesportovní zakopnutí míče v přerušené hře vyfasoval domácí záložník Batista Mendy dosti zbytečnou žlutou kartu.

82

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Tino Kadewere.

81

Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Thomas Mangani, přichází Pierrick Capelle.

80

Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází Casimir Ninga.

80

Faul na Houssema Aouara větší vliv na výsledek mít nebude. Na zemi skončil u půlící čáry, takže Bernardoni zůstane v klidu.

79

Z pohledu Lyonu už to hraničí s ostudou. Po domácí remíze s Brestem prohrává na půdě Angers 0:3. A to ještě nemusí být konečná...

77

77. Azzedine OUNAHI - 3:0

77

Angers právě vstřelilo branku!
Je vymalováno! A je to entrée jako hrom, protože AZZEDINE OUNAHI pár vteřin poté, co orazítkoval tyč, přidal definitivní razítko za domácím vítězstvím. Brejk do rozhozené obrany zakončil gólovou střelou ze sedmnácti metrů. Důležitou roli v přechodové fázi sehrál Cabot.

76

Azzedine Ounahi se hned po příchodu uvedl parádní ranou, která málem aspirovala o jeden z nejhezčích gólů v sezóně. Jedovka z dálky se zastavila až o Lopesovu pravou tyč.

75

Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Sofiane Boufal, přichází Azzedine Ounahi.

74

Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Mohamed-Ali Cho, přichází Stéphane Bahoken.

72

Jimmy Cabot protáhl krok a vytáhl míč přes půlící čáru Pak se ale zastavil a přes Manceaua otočil těžiště na levou stranu.

71

Ofenzivní aktivita Angers se po druhém vstřeleném gólu hodně snížila. Domácí chtějí spoléhat na hru ze zabezpečené obrany.

70

Batista Mendy z vlastní poloviny startoval Fulginiho, kterému ale utekl balon za levou postranní čáru. Vhazuje Léo Dubois.

69

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Islám Slímání, přichází Henrique.

68

Houssem Aouar chtěl vykřesat naději ambiciózní ranou z dálky, která ale ohrozila jen diváky za bránou. Následuje další změna na straně Lyonu.

67

Sedmapadesátiletý kouč Pascal Gastien má navíc k dispozici všech pět střídání, kterými závěrečnou pasáž zápasu určitě výrazně rozdrobí.

66

Když se konečně zdálo, že Lyon ještě bude usilovat o dobrý výsledek, tak přišla asi poslední rána v podobě vyloučení. Pro Angers hraje všechno do karet.

65

65. Červená karta po 2. žluté

65

Lyon doplatil na mizerně kopnutý roh vyloučením Maxwela Corneta! Mohamed-Ali Cho vystartoval do dalšího trháku, který uťal nesmyslný skluz zezadu.

64

Počet míčů směřujících před Bernardoniho začíná rychle stoupat. Mendy vypíchl Aouarovi balon na další rohový kop.

63

Souleyman Doumbia ubránil Duboise za cenu rohového kopu. Míč se po něm ocitl chvíli nechráněn, ale od země se odrazil k Bernardonimu.

62

Cho přetáhl centr na Fulginiho až za zadní čáru. Chystá se odkop od branky třicetiletého gólmana Lyonu.

61

Lyon se ještě nehodlá vzdát. Je ale velmi pravděpodobné, že se ani ve druhém kole nedočká první výhry v nové sezóně. Trenér Bosz se krátce po nástupu dostane pod tlak.

60

O Cornetův centr z levého křídla u vzdálenější tyče usiloval Karl Toko Ekambi, jenže proti dvěma soupeřům neměl potřebný klid na zakončení.

58

Domácí ubránili roh a vystartovali do protiútoku. Samozřejmě to byl rychlík Mohamed-Ali Cho, kterého zastavil až hraniční zákrok v pokutovém území.

57

57. Islám Slímání (LYO)

57

Mohlo být sníženo! Léo Dubois vyrobil exkluzivní centr na Slímáního, jehož koníček ale Bernardoni zlikvidoval ještě lepším reflexivním zákrokem.

56

Držení míče: 45 % – 55 %.

55

Lopes se po nešikovném vlastenci musel rychle zkoncentrovat. Boufal ho pozdravil zajímavým projektilem. Napodobit ho chtěl i Cabot, ale to už nebylo tak nebezpečné.

54

54. MARCELO vl. - 2:0

54

Angers právě vstřelilo branku!
Další pohroma Lyonu, jehož krize se dál a dál prohlubuje! MARCELO pokrýval přihrávku na Choa malou domů, která však zapadla k pravé tyči Lopesovy branky.

53

Mangani centroval směrem na Traorého, ale toho měl špičkově pokrytého Diomande. Následovala protiakce Aouara, který nevyzrál na Cabota.

52

Ze svižného přechodu Angers resultuje už šestý roh pro tento tým.

51

Střídající Thiago Mendes adresoval dlouhý balón na pravý kraj. Ekambiho centr do ohně však muži v černém zpacifikovali.

50

Domácí plynule navazují na dobrý výkon z první půle. Boufal si kopnul rohový kop, nicméně hráči v černém jej zvládli snadno ubránit.

49

Mohamed-Ali Cho se postaral o další žlutý trest na straně Lyonu. Tentokrát ho rychlostně nestíhal faulující Cornet.

48

Houssem Aouar se drží za pravou nohu poté, co jej k zemi stáhl Mendy. Lyon rozehrál nakrátko a bude bušit do plných.

47

Marcelo se po výtečném pasu Mendyho nechal přetlačit Fulginim, jehož křižná střela šla těsně vedle Lopesovy pravé tyče.

46

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bruno Guimarães, přichází Thiago Mendes.

46

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Lucas Paquetá, přichází Maxence Caqueret.

46

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Junior Castello Lukeba, přichází Sinaly Diomande.

46

Začal druhý poločas.
Favorit z Lyonu si vytvořil dvě dobré šance, ale jinak se většinu první půle herně trápil. Fotbalisté Angers diktovali tempo a hráči jako Cho, Boufal a Fulgini neustále deptali vyžlucenou obranu Olympiqueu. Sympatický výkon byl odzdoben také gólem. Ve dvacáté minutě zužitkoval Cabotovu přihrávku Sofiane Boufal.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Mohamed-Ali Cho se nedočkal Mendyho přízemní přihrávky do velkého vápna. Dobrý obranný skluz před jeho zraky předvedl Lukeba.

45+1

Nastavují se 2 minuty.

45

45. Karl Toko Ekambi (LYO)

45

Karl Toko Ekambi si skvěle naběhl na geniální přihrávku Aouara. Za obranou si však zpracoval míč do poněkud složité pozice a hlavou zblízka minul.

44

Lyon se zformoval do dvou obranných řad a pasivně přihlížel kolotoči přihrávek. Ta poslední, co směřovala na hrot, však byla nepřesná.

43

Vyčerpaný Cho zbrzdil další rychlý brejk přihrávkou dozadu na Manganiho. Angers bude kombinovat a ukrajovat další vteřiny z končící první půle.

42

Domácí rozjeli bago, během kterého se vrátili na vlastní polovinu. Přímočařejší byl Mohamed-Ali Cho, ale nic světoborného mu obrana Lyonu nepovolila.

41

Jednoduchá ztráta hostů u středového kruhu, kde také došlo k přestupku brazilského záložníka Guimarãese. V kotrmelcích skončil Fulgini.

40

Všudypřítomný Cho neprošel přes Lukebu. Boufal ale vyrukoval s re-presinkem a opětovně získal míč nedaleko od pokutového území Lyonu.

39

Fulgini s Boufalem překombinovali rychlý protiútok tři na tři. Druhý zmíněný ještě jednou otáčel doprava, ale Cho už nebyl v pozici na střelu.

38

Mohamed-Ali Cho už je zpátky v plné síle. Prohnal se k zadní čáře, odkud nahrál do druhé vlny, ale Souleyman Doumbia se na hraně vápna do brány netrefil.

37

Na řadě byla i standardní situace. Boufal zleva centroval, jenže Mendy si trochu nešikovně překážel s vlastním spoluhráčem Traorém.

36

Zajímavé, že až po dokončení ošetření došlo na udělení žluté karty pro Marcela. Oba stopeři Lyonu jsou tedy v ohrožení.

35

Nehraje se už docela dlouho, protože Cho je nadále v péči domácího realizačního týmu. Jeho pokračování v zápase je s otazníkem.

33

Mladíček Mohamed-Ali Cho přepl do rychlého protiútoku. Marcelo jej skluzem sestřelil a je jasné, že se bude minimálně žlutit.

32

Hráči Angers si z rohu nic nevytvořili a museli se rychle vracet. Moc dlouho akce Lyonu ale netrvala, přihrávka Guimarãese do místa určení neprošla.

31

Mohamed-Ali Cho si hezky zpracoval Manganiho prodloužený centr. Druhým dotekem vypálil a protáhl Lopese, jenž vyrazil míč na rohový kop.

30

Zdvojený Boufal neudržel míč na levém kraji hřiště. Později už se pískálo v domácí neprospěch, atakován byl Houssem Aouar.

29

Islám Slímání se zatím vůbec nedostal do hry. Nyní se marně natahoval po nákopu Guimarãese, který vletěl do Bernardoniho dlaní.

28

Odpískaný faul Boufala na Guimarãese vysvobodil Lyon z presinku u vlastního pokutového území. Další rozehrávka Lopese už letěla na polovinu soupeře.

27

Zhruba z třiceti metrů se do míče opřel Thomas Mangani, nicméně levačkou přestřelil kromě zdi i celou Lopesovu bránu.

26

Guimarães hokejovým bodyčkem sestřelil Fulginiho. Trable Lyonu pokračují přímým kopem z docela slibné palebné pozice.

25

Batista Mendy se neprocpal do hlavičky z malého vápna. Hostům tam v kritický okamžik vypomohl brazilský stoper Marcelo.

24

Sofiane Boufal zabojoval u koncové čáry a výsledkem je další potenciální příležitost Angers. Kopat se bude roh.

23

Maxwel Cornet se na křídle nenechal obehrát v situaci jeden na jednoho. Olympique se tedy může trochu nadechnout.

22

Angelo Fulgini na sobě získal další faul, když vzorně vypomáhal defenzivě.

20

20. Sofiane BOUFAL - 1:0

20

Angers právě vstřelilo branku!
Ve dvacáté minutě se poprvé mění skóre! Hosté zmíněnému napadání nakonec podlehli a míč v citlivé lokalitě ztratili. Lopes na diagonální přízemní pas od Jimmyho Cabota tentokráte nedosáhl a marocký útočník SOFIANE BOUFAL mohl zblízka dorážet do prázdné brány.

19

Lyon začíná trochu více kontrolovat hru, byť v těchto vteřinách musí řešit nepříjemný presink domácích fotbalistů.

18

Je pískáno proti Lyonu. Obětí nedovolené přistrčení byl Angelo Fulgini.

17

Boufal se zastavil na levém okraji velkého vápna. Předal ho Fulginimu, ale ten už byl snadno a rychle odzbrojen.

16

Anthony Lopes výborně zanalyzoval trajektorii Cabotova centru. U malého vápna už si hledal pozici jeden z útočníků.

15

Ten si zrealizoval sám Lucas Paquetá. Bernardoni letící centr vyrazil a navíc tam byl nějaký útočný faul.

14

Lucas Paquetá napřáhl zpoza šestnáctky. Pokus byl ztečován vedle brány, a tak bude následovat rohový kop.

13

13. Moussa Dembélé (LYO)

13

Teď ale nevynucená chyba Angers a první šance pro hosty. Karl Toko Ekambi poslal nadýchaný centr k Dembélému, jenž solidním volejem vyprášil rukavice brankáře Bernardoniho.

12

Angers naopak hraje s velkým sebevědomím. Nyní už zase kombinuje na útočné polovině a snaží se nalézt nějakou palebnou pozici.

11

Cornet neprocedil míč na Dembélého. Lyon se stále hledá, takto si trenér Bosz vstup do zápasu určitě nepředstavoval.

10

Anthony Lopes se zavěsil do vzduchu kvůli střílenému centru padajícímu na zadní tyč. Mendy to zprava nezkoušel vůbec špatně.

9

Další koncovka už byla přesnější. S trojkou hrající Souleyman Doumbia vystřelil na konci přímočaré akce do vnější boční sítě.

8

Pracně vybojovaný balón odevzdal Fulgini trochu ukvapenou střelou z velké dálky, jež šla hodně vedle hostující brány.

7

Mangani našel jenom Paquetu. Napravo pokračoval prvně jmenovaný, ale znovu nedokázal precizněji odcentrovat před Lopese.

6

Sofiane Boufal bleskově prošel středem hřiště. Poté si od něj vzal míč Cho a odrazem od Lukeby ukořistil rohový kop.

5

Centrovaný balón nebezpečně propadl na zadní tyč. Ismaëlu Traorému ale nevyšel krok a krkolomně zakončil nad břevno.

4

Faulovaný Mohamed-Ali Cho zajistil Angers standardní situaci z pravé strany. Je to problém pro Lukebu, jenž velmi brzy inkasuje žlutý trest.

3

Souleyman Doumbia se v pokutovém území u zadní čáry přetahoval s Duboisem, ale nezískal přitom ani rohový kop.

2

Zahajovací výkop obstarali hosté, kteří nastupují v červených, kdežto domácí v černých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Angers SCO: Bernardoni – Manceau, I. Traoré, Thomas – Cabot, Mangani, Mendy, Doumbia – Fulgini, Boufal, Cho.
Náhradníci: Petković – Bahoken, Capelle, Ebosse, Ninga, Pereira Lage, Taïbi, Thioub, Ounahi.

Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Marcelo, Lukeba, Cornet – Toko Ekambi, Aouar, Guimarães, Paquetá – M. Dembélé, Slímání.
Náhradníci: Barcola – Caqueret, Diomande, Gusto, Henrique, Cherki, Kadewere, Mendes, Nsombi.

Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore.
Vzájemné zápasy

11.04.2021 Lyon – Angers 3:0
22.11.2020 Angers – Lyon 0:1
16.08.2019 Lyon – Angers 6:0
19.04.2019 Lyon – Angers 2:1
27.10.2018 Angers – Lyon 1:2.
Angers SCO

Domácí jsou na tom po úvodním kole tabulkově lépe, protože v premiérovém utkání sezóny 2021/22 bodovali naplno. Konkrétně zajížděli na půdu Štrasburku, kde jim v první půli nebyl kvůli ofsajdu uznán gól Fulginiho, ale stejně končili zápas výsledkem 2:0. Do listiny střelců se zapsali zkušený obránce Ismaël Traoré a později také Stéphane Bahoken. Byly to od hráčů Angers jediné dvě střely na branku, i když v porovnání s Alsasany to stále bylo dvojnásobně více. Trenér Gérald Baticle pracuje s vesměs kompletním kádrem. Zranění trápí jen obránce Enza Ebosseho.
Olympique Lyon

Lyonu se první soutěžní zápas od odchodu hvězdného Memphise Depaye nepovedl. Okolnosti mu přitom hrály do karet. Měl výhodu domácího prostředí a soupeře z Brestu, tedy z kategorie těch snadnějších. Výsledkem přesto byl zisk jediného bodu za remízu 1:1. Na Cardonův gól ze závěru první půle odpověděl jen Islam Slimani. Olympique měl navrch, ale trápil se v koncovce. Ze sedmnácti střel letěly do prostoru brány pouze čtyři. Ani dnes nebude Lyonu k dispozici důležitý obránce Denayer, který se zotavuje z covidu. Problémy mají také Cornet a Reine-Adélaïde.
Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu druhého kola francouzské Ligue 1. Od třinácti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Angers a Lyonem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

Angers SCO – Olympique Lyon

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 20. Boufal (Cabot), 54. Marcelo (vla.), 77. Ounahi (Cabot)

Karty:   82. Mendy (AGR) – 4. Lukeba (LYO), 36. Marcelo (LYO), 49. Cornet (LYO), 87. Diomande (LYO)   65. Cornet (LYO)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:17.

Angers SCO: Bernardoni – Manceau, I. Traoré (C), Thomas – Cabot, Mangani (81. Capelle), Mendy, Doumbia (86. Pereira Lage) – Fulgini (80. Ninga), Boufal (75. Ounahi), Cho (74. Bahoken).
Náhradníci: Petković – Bahoken, Capelle, Ebosse, Ninga, Pereira Lage, Taïbi, Thioub, Ounahi.

Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois (C), Marcelo, Lukeba (46. Diomande), Cornet – Toko Ekambi (82. Kadewere), Aouar, Guimarães (46. Mendes), Paquetá (46. Caqueret) – M. Dembélé, Slímání (69. Henrique).
Náhradníci: Barcola – Caqueret, Diomande, Gusto, Henrique, Cherki, Kadewere, Mendes, Nsombi.

Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore