Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Sevilla FC – Rayo Vallecano

3:0

konec (1:0)

15.08.2021, 22:15 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • 1. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.44 4.5 8.86 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (00:15:58)
Držení míče: 75 % : 25 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:0. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:7.
Je konec! Sevilla zvládla vstup do nového ročníku a poráží Rayo Vallecano 3:0. V 16. minutě totiž utekl Idrissi a brankář Zidane jej faulovat ve vápně. Gólman Vallecana navíc dostal červenou kartu. Následnou penaltu pak s přehledem proměnil Júsuf Nasjrí. Po změně stran navíc přidal druhou branku díky tečované střele Erik Lamela. Stejný hráč se trefil i v 80. minutě po bleskovém protiútoku.

90+5

Konec zápasu.

90+3

Navas prošel na hranici velkého vápna, kde se zbavil obránce, ale jeho centr prolétl malým vápnem bez jakékoliv teče.

90+2

Vallecano se tlačilo do útoku po pravé straně, ale střídající Bebe fauloval u rohového praporku. Sevilla bude rozehrávat z vlastní poloviny.

90+1

Nastavuje se pět minut!

90

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Júsuf Nasjrí, přichází Nemanja Gudelj.
Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Fernando, přichází Iván Romero.

89

Na opačné straně pro změnu střílel střídající Ortiz, ale i s jeho zakončením si hostující brankář poradil. Sevillu to za tohoto stavu nemusí mrzet.

88

Vallecano se dostalo do útoku po pravé straně a byla z toho obrovská šance! Na parádní centr si naběhl García, ale jeho hlavičku Dmitrovič reflexivně vyrazil!

87

Sevilla spěchala vpřed s dalším rychlým protiútokem, ale střídající Ortiz si v klíčovou chvíli předkopl míč příliš daleko před sebe a obránce jej dál nepustil.

86

Domácí fotbalisté hrají s míčem na kopačkách a nikam už nespěchají. Naopak fanoušci Sevilly už na tribunách slaví první tři body do tabulky.

85

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joan Jordán, přichází Pedro Ortíz.

84

Do další zajímavé akce se hnal aktivní Lamela, který se prokličkoval do vápna, jenže zpětnou přihrávkou už svého spoluhráče neoslovil.

83

Joan Jordán se na pravé straně zbavil obránce, jenže jeho centr skončil na hrudi prvního obránce v modrém dresu Vallecana.

82

Vallecano se i přes tříbrankovou ztrátu a oslabení nadále tlačí do útoku. Další dlouhá přihrávka na levou stranu ale mířila do ofsajdu.

80

Sevilla právě vstřelila branku!
Sevilla z rychlého protiútoku přidává třetí branku! Domácí zaútočili po levé straně. Nasjrí poslal přihrávku na malé vápno a dobíhající ERIK LAMELA ve skluzu přidal svou druhou branku v utkání!

80

Vallecano se v závěru dnešního souboje ještě tlačí do útoku. Bébé odcentroval z levé strany, ale svou pobíkou nenašel nikoho v modrém.

79

Marko Dmitrović včas vyrazil ven z branky, položil se pod nohy rozběhnutému Andrési Martínovi a udržel míč v rukavicích.

77

Sudí odpískal krátkou přestávku na ochlazení.

76

Jules Koundé dostal přihrávku na pravou stranu, odkud poslal prudkou pobídku na Nasjrího, kterého s přehledem uhlídal Alejandro Catena.

75

Hosté teď zahráli svým fanouškům na nervy. Catena zahrál hrudí malou domů do rukavic brankáře, ale míč málem stačil vypíchnout Acuňa.

74

Dmitrovič si dal pozor na dlouhý nákop za obranu Sevilly a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Navas následně potáhl míč vpřed.

73

Sevilla se znovu usadila na polovině soupeře a postupnou kombinací se přibližuje k velkému vápnu. Hráči v bílém si duel užívají.

72

Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Randy Nteka, přichází Bébé.
Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Óscar Valentín, přichází Andrés Martín.

71

Rayo Vallecano zahrávalo přímý kop v blízkosti velkého vápna. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale zadáci Sevilly si poradili.

70

Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut. Domácí Sevilla stále drží dvoubrankové vedení a nepouští soupeře do zakončení.

69

Domácí zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde hlavičkoval Koundé, ale jeho projektil skončil daleko od zadní tyče.

68

Navas na opačné straně motal hlavu jednomu z obránců, jenže nakonec nenašel cestičku do velkého vápna a musel si pomoci přihrávkou na stopery.

67

Rayo Vallecano zahrávalo přímý kop na polovině soupeře. Dloubáček se snesl na značku pokutového kopu, ale domácí brankář Dmitrovič byl připraven.

66

Ciss napadal rozehrávku soupeře, nicméně šlapákem vzal hostům šanci na nadějně rozjetý protiútok.

65

Navas dostal přihrávku na pravou stranu, odkud odcentrovat na přední tyč, jenže tam neměl nikoho v bílém dresu. Sevilla ale získala rohový kop.

64

Koundé zastavil přihrávku směřující za obranu Sevilly. Domácí stoper zatím hraje opravdu vydařené utkání, ve kterém mu vychází úplně všechno.

63

Domácí brankář Dmitrovič si dal pozor na Cissovu ránu z velké vzdálenosti. Brankář Sevilly míč sice zkrotil až na druhý pokus, ale k dorážce se nehnal nikdo v modrém.

62

Střídající Ciss se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do útočného snažení svého mužstva. Přihrávkou na hranici velkého vápna ale odevzdal míč soupeři.

61

Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Santi Comesaña, přichází Martin Merquelanz.
Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Isi Palazón, přichází Pathé Ciss.

60

Je za námi hodina hry a zatím sledujeme jednoznačné utkání. Sevilla po změně stran přidala druhou branku a kráčí za triumfem.

59

Júsuf Nasjrí si ve vápně naskočil na Navasův centr z pravé strany, jenže hlavičkoval ze záklonu a zakončil vysoko nad břevno. Prostoru však dostal nehorázně.

58

Domácí nadále pokračují ve své aktivitě. Sevilla kombinuje kolem velkého vápna a soupeři prakticky nepůjčuje míč. Vallecano čekají těžké minuty.

56

Sevilla právě vstřelila branku!
Domácí Sevilla přidává deset minut po přestávce druhou branku a přibližuje se k vítězství v úvodním kole nového ročníku! Po krásné kombinaci přiletěl do vápna centr z levé strany. Do odraženého míče se opřel ERIK LAMELA a s pomocí teči obránce poslal míč do sítě!

55

Fernando se dostal do blízkosti velkého vápna, odkud ale přihrál na levou stranu. Sevilla v posledních minutách začíná stupňovat svůj tlak.

54

Navas dostal přihrávku na pravou stranu, kde se chtěl dostat k odcentrování do velkého vápna, ale přízemní pobídkou zasáhl obránce.

53

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Karim Rekik, přichází Alejandro Gómez.

52

Hosté zvýšili napadání na polovině soupeře. Domácí obránci nyní měli při rozehrávce problémy, ale dokázali si pomoci odkopem do autu.

51

V úvodu druhého poločasu zatím sledujeme velké množství nedovolených zákroků. Tentokrát se proti pravidlům provinil Karim Rekik.

50

Lamela kouzlil s míčem na levé straně, jenže kličkou kolem obránce si míč předkopl až mimo hrací plochu. Rozehrávat tak bude Vallecano.

49

Hostující brankář vystartoval ven ze své svatyně a schoval do rukavic nepřesnou přihrávku za obranu. Vallecano je v úvodu druhé části aktivní.

48

Randy Nteka byl faulován v hlavičkovém souboji na polovině hřiště. Fotbalista Vallecana může být rád, že si neodnese nějaké horší zranění.

47

Sevilla se hned v úvodu druhého poločasu tlačí do útoku. Domácí celek hraje proti oslabenému soupeři, který zatím zažívá hodně těžká návrat mezi španělskou elitu.

46

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Oussama Idrissi, přichází Érik Lamela.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce dnešního souboje může být spokojenější domácí Sevilla. V 16. minutě totiž utekl Idrissi a brankář Zidane jej faulovat ve vápně. Gólman Vallecana navíc dostal červenou kartu. Následnou penaltu pak s přehledem proměnil Júsuf Nasjrí. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.

45+7

První poločas skončil.

45+6

Idrissi dohrál soupeře ostrým faulem a vidí žlutou kartu.

45+5

Domácí zahrávali rohový kop. Nadýchaný centr od rohového praporku přiletěl na přední tyč, kam si na malé vápno došel brankář Vallecana.

45+4

Sevilla kombinuje kolem velkého vápna, nicméně nikdo v bílém dresu se zatím nedostává do zakončení. Hráči Vallecana i v deseti zatím předvádí srdnatý výkon.

45+3

Santi Comesaña zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen v dnešním duelu nadále pokračovat.

45+2

Fernando potáhl míč na hranici velkého vápna, ale přihrávkou na levou stranu zahnal Acuňu až mimo hrací plochu. Vhazovat bude Vallecano.

45+1

Nastavuje se šest minut!

45

Fernando poslal přihrávku na pravou stranu, nicméně jeho pobídka skončila u obránce, který ještě zkouší rozjet útočnou akci Vallecana.

43

Na opačné straně se naopak nedovoleného zákroku dopustil Acuňa, který si pomohl zatažením soupeře za dres. Rozehrávat bude Vallecano.

42

Koundé diriguje rozehrávku Sevilly na polovině hřiště. Stoper domácího celku zatím v prvním poločase hýří jistotou a rozdává přesné přihrávky.

41

Koundé zvládl hodně důležitý souboj na polovině hřiště, když před soupeřem odehrál míč malou domů k nohám domácího brankáře.

40

Acuňa měl kousek prostoru na levé straně, jenže dlouho otálel s odcentrováním a stačil se k němu stáhnout obránce.

39

Rayo Vallecano zahrávalo přímý kop na polovině domácích. Vysoký centr nakonec přiletěl až na malé vápno, kam si pro něj došel brankář Dmitrovič.

38

Jesús Navas se snažil dloubnout míč do pokutového území, jenže centr se mu vůbec nepovedl a míč skončil v autu. Rozehrávat budou hosté.

37

Karim Rekik poslal přihrávku na levou stranu, kde byl Joan Jordán. Druhý jmenovaný ale neměl moc možností a musel si pomoci přihrávkou do zadních řad.

36

Domácí brankář Dmitrovič si dal pozor na centr z levé strany a schoval míč do rukavic. Sevilla má během prvního poločasu utkání naprosto pod kontrolou.

35

Hostující brankář rozehrával přímý kop z vlastní poloviny. Jeho nákop směřoval na levou stranu, kde se faulem provinil domácí Koundé.

34

Hostující Álvaro García si ze souboje s jedním z domácích hráčů odnesl epříjemný šrám na levé noze a opouští hřiště v doprovodu zdravotníků.

33

Rozhodčí nyní odpískal krátkou přestávku na ochlazení.

32

Jesús Navas podpořil útok domácího celku náběhem po pravé straně, jenže jeho přízemní centr odkopl obránce ven ze šestnáctky.

31

Hostující brankář hledal spoluhráče dlouhým nákopem na pravou stranu. Jeho pobídku si obrana Sevilly hravě pohlídala. Domácí hrají s míčem.

30

Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje. Domácí Sevilla se dostala do vedení a hraje proti oslabenému soupeři. Zatím je to pro celek z jihu Španělska vysněný vstup do nového ligového ročníku.

29

Iván Balliu se snažil obejít Navase na levé straně, ale přízemním centrem trefil jen kotník zkušeného hráče Sevilly.

28

Domácí záložník Fernando vybojoval míč na polovině hřiště a rozjel rychlý protiútok Sevilly, který zakončoval Júsuf Nasjrí. Jeho přízemní ránu ale udržel brankář v rukavicích.

27

Sevilla už opět vybojovala míč zpět na své kopačky, nicméně hráči v bílém kombinují daleko od hranice velkého vápna. Rayo ale čekají těžké minuty.

26

Jordan už je zpátky na nohou a operuje s míčem kolem velkého vápna. Jeho rozehrávka směřovala na pravou stranu, kde nebyl nikdo v bílém.

25

Znovu se nehraje! Po dalším souboji na polovině hřiště zůstává na trávníku ležet Jordan, který se drží za levé koleno.

24

Hosté se pustili do debaty s hlavním rozhodčím. Fotbalistům Vallecana se vůbec nelíbí chování Idrissiho, který během dvou minut podruhé zbytečně atakoval jednoho ze soupeřů.

23

Domácí Sevilla po vstřelení úvodní branky nadále pokračuje v aktivitě. Fotbalisté v bílém se vydali do útoku po levé straně, ale Idrissi se utopil v moři vlastních kliček.

22

Idrissi zbytečně kopl soupeře u rohového praporku a může být rád, že nedostal žlutou kartu.

21

Hostující Vallecano nyní čeká hodně náročný úkol. V deseti mužích musí po dvaceti minutách dotahovat ztrátu na horké půdě Sevilly, která chce i letos aspirovat na umístění v elitní čtyřce.

19

Sevilla právě vstřelila branku!
Sevilla se dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil JÚSUF NASJRÍ a s přehledem poslal míč do odkryté části branky!

18

Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Stole Dimitrievski.

16

Brankář Zidane navíc dostává za faul červenou kartu a musí do sprch!

16

Tak jsem to zakřikl! Pokutový kop pro Sevillu! Na dlouhý nákop si naběhl Idrissi, který si obhodil brankáře, který jej zastavil faulem a sudí neváhal!

16

Stopeři Sevilly kombinují s míčem na polovině hřiště a nikam se neženou. Sevilla sice hraje s míčem, ale dosud si nevypracovala šanci.

15

Do první zajímavé pozice na zakončení se dostali hosté. Trejo střílel levačkou z ostrého úhlu. Jeho přízemní pokus ale Dmitrovič vyrazil.

14

Hra je přerušena! Domácí Júsuf Nasjrí zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za levé rameno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.

13

Navas dostal přihrávku na pravou stranu, odkud chtěl odcentrovat do šestnáctky, nicméně jeho pobídka skončila na hrudi soupeře.

12

Dmitrovič musel řešit těžkou situaci, když před dobíhajícím soupeřem dostal skákavou malou domů. Gólman Sevilly ale zvládl míč zakopnout do autu.

11

Navas si dal pozor na nákop na levou stranu, aktivně předskočil svého soupeře a odkopl míč do autu. Vallecano bude vhazovat na polovině Sevilly.

10

Karim Rekik dostal přihrávku na levou stranu, odkud chtěl centrovat do vápna, nicméně jeho pobídka skončila na bloku prvního obránce v modrém.

9

Jesús Navas dostal přihrávku na levou stranu, ale nesetkal se s podporou svých spoluhráčů. Ofenzivní esa Sevilly zatím nehýří pohybem.

8

Sevilla zahrávala přímý kop na polovině soupeře. Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr z levé strany, ale obrana Vallecana si hravě poradila.

7

Koundé potáhl míč na polovinu Vallecana, ale přihrávkou na levou stranu odevzdal míč soupeři. Hosté ale brání v kompaktním bloku.

6

Marcos Acuňa dostal přihrávku na levou stranu a dostal se do blízkosti velkého vápna. Místo centru si ale míč zasekl pouze do autu.

5

Óscar Rodríguez dostal přihrávku na pravou stranu, kde se chtěl rychlou kličkou zbavit soupeře, ale nakonec byl faulován. Sudí faul nepískal, za což si vyslechl nevoli domácích fanoušků.

4

Sevilla v úvodu hraje hodně v zadních řadách. Nikdo v modrém dresu hostujícího Rayo Vallecano zatím akce domácího celku neatakuje.

3

Dmitrovič si tentokrát pohlídal nákop za obranu Sevilly, vyrazil na hranici velkého vápna, kde schoval míč do rukavic a rozehrál výhozem na levou stranu.

2

Domácí brankář Dmitrovič se musel zapojit do rozehrávky Sevilly. Jeho nákop směřoval na levou stranu, ale nikdo v bílém míč neudržel na trávníku.

1

Hostující Rayo Vallecano obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale první nákop byl příliš dlouhý.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na hřišti. Sevilla bude hrát v bílém, zatímco Rayo oblékne modrou sadu.
Úvodní sestavy:

Sevilla FC: Dmitrović – Navas, Koundé, Diego Carlos, Rekik – Jordán, Fernando, Óscar Rodríguez – Idrissi, Nasjrí, Acuňa.
Náhradníci: Pastor, Díaz, P. Ortíz – Munir, A. Gómez, L. de Jong, Pozo, Gudelj, Lamela, Romero.

Rayo Vallecano: L. Zidane – Balliu, Valentín, Catena, García – Mario Suárez, Comesaña – Palazón, Nteka, Á. García – Trejo.
Náhradníci: Morro, Dimitrievski – Merquelanz, Martín, Hernández, Qasmi, Recio, Ciss, Moreno, Saveljich, Bébé.

Rozhodčí: de Mera – Becerril, Escuela.
Rayo Vallecano

Rayo Vallecano je nováček mezi španělskou smetánkou. V loňském ročníku druhé španělské ligy obsadilo Vallecano šestou pozici, ale i přesto se dokázalo přes vyřazovací fázi dopracovat k postupu. Ve finálovém duelu dokázalo Vallecano zvítězit 2:0 na půdě Girony, ale přesto pro něj bude náročné udržet se mezi elitou.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům španělského fotbalu. Vítejte u sledování textového přenosu z utkání 1.kola španělské ligy.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:15.

Sevilla FC – Rayo Vallecano

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 19. Nasjrí (pen.), 56. Lamela, 80. Lamela (Nasjrí)

Karty:   45+6. Idrissi (SEV)   16. L. Zidane (VLL)

Držení míče: 75 % : 25 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:0. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:7.

Sevilla FC: Dmitrović – Navas, Koundé, Diego Carlos, Rekik (53. A. Gómez) – Jordán (85. P. Ortíz), Fernando (90. Romero), Óscar Rodríguez – Idrissi (46. Lamela), Nasjrí (90. Gudelj), Acuňa.
Náhradníci: Pastor, Díaz, P. Ortíz – Munir, A. Gómez, L. de Jong, Pozo, Gudelj, Lamela, Romero.

Rayo Vallecano: L. Zidane – Balliu, Valentín (72. Martín), Catena, García – Mario Suárez, Comesaña (61. Merquelanz) – Palazón (61. Ciss), Nteka (72. Bébé), Á. García – Trejo (18. Dimitrievski).
Náhradníci: Morro, Dimitrievski – Merquelanz, Martín, Hernández, Qasmi, Recio, Ciss, Moreno, Saveljich, Bébé.

Rozhodčí: de Mera – Becerril, Escuela