Menu

Tenis

WTA Montréal (tvrdý povrch)

Océane Dodinová – Karolína Muchová (14)

2:1 6:3, 1:6, 6:2

konec

09.08.2021, 20:02 • Kurt Rogers, Montréal (CAN) • 1. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 3.39 1.32 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Karolína Muchová v rámci prvního kola turnaje WTA v Montrealu nepotvrdila roli favoritky a s Francouzkou Oceáne Dodinovou prohrála po setech 3:6, 6:1 a 2:6.

Úvod zápasu vyšel lépe francouzské tenistce, jež hned získala výhodu brejku, ale v pátém gemu o ni přišla. Karolína Muchová ale brejk bohužel nedokázala potvrdit a od stavu 2:4 již nedokázala do konce setu prolomit podání sokyně. Druhý set byl v režii české hráčky, která dvakrát sebrala sokyni servis, zatímco sama byla stoprocentní, o postupující tak muselo rozhodnout závěrečné dějství.

Stejně jako v prvním setu, tak i v tom třetím Océane Dodinová začala rychlým brejkem. Ten s vypětím všech sil udržela až do samotného konce, v průběhu sady zvládla odvrátit hned čtyři brejkboly. V osmém gemu za stavu 5:2 pak dokázala uzavřít střetnutí na příjmu, když přetavila v postup druhý mečbol.

Ve druhém kole se Océane Dodinová utká s Amandou Anisimovou, která vyřadila z turnaje jinou Češku Terezu Martincovou. (22:08:54)

Konec zápasu

2:1; 6:2 - Océane Dodinová

6:2

Je konec! Už to vypadalo, že se i v tomto případě dokáže Češka vrátit do shody, ale Océane Dodinová po jejím forhendovém voleji zabrala a vykouzlila parádní forhend po lajně, jímž vytloukla bloky protihráčky.

A-40

Vzápětí se ale opakovala situace z před dvou výměn. Bekhendový return po nohy a nevynucená chyba Muchové. Druhý mečbol.

40-40

Ještě není konec. Karolína Muchová si poodstoupila proti delšímu returnu a odvážně napálila forhend po levé lajně, Dodinová nedokázala najít přesnou odpověď.

40-30

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Lille má mečbol! Poradila si s returnem, načež sledovala, jak bekhendový úder konkurentky končí v síti.

30-30

Přímý bod po podání ven z dvorce.

30-15

Karolína Muchová tahala v delší výměně za delší konec provazu, až do koncovky. Nezvládla totiž smeč, tu nasměrovala pod pásku.

15-15

Eso na téčko.

15-0

Francouzka je čtyři fiftýny od vítězství. Po returnu zahrála křižný bekhend, na nějž Muchová odpověděla nepřesným forhendem.

5:2

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

5:2

Následuje přestávka a výměna stran.

5:2

1:1; 5:2 - Océane Dodinová

5:2

Océane Dodinová odvrátila tři brejkboly v řadě a pěti získanými fiftýny za sebou zcela otočila vývoj gemu ve svůj prospěch. Navýšila stav na 5:2 a je jedinou hru od postupu.

A-40

Čtvrtý fiftýn v řadě a důležitý gembol pro Dodinovou. Muchová zariskovala, bekhend umístila o kousek za základní čáru.

40-40

Bohužel, česká tenistka nedokázala využít ani třetí brejkbol. V důležitou chvíli delší výměny nečistě trefila bekhend.

30-40

Podání ven z dvorce doplnila francouzská tenistka o forhend do pravého rohu dvorce. Muchová natahovala raketu marně.

15-40

První hrozbu ztráty servisu Dodinová s přehledem odvrátila. U sítě měla při forhendu hodně jednoduchou pozici.

0-40

Ty přichází rovnou tři! Po forhendovém returnu se Dodinová nestihla zkoncentrovat a ze stejné strany napálila síť.

0-30

Česká tenistka sahá po brejkbolech! V dlouhé výměně tahala za delší konec provazu a dočkala se zaváhání sokyně z forhendové strany.

0-15

Do toho sedmého ovšem začíná dvojchybou.

4:2

1:1; 4:2 - Karolína Muchová

4:2

Druhý přímý bod v řadě znamená, že Karolína snižuje na rozdíl dvou gemů. Stále ale platí, že pokud Dodinová zvládne následující dva gemy na servisu, tak zvítězí.

40-A

Přímý bod po podání ven z dvorce.

40-40

Karolína Muchová bojuje. V těžké pozici vyprodukovala povedený forhend po lajně, Francouzka s nataženou rukou přestřelila dvorec.

A-40

Přechod z defenzivy do ofenzivy vyšel Dodinové na jedničku. Napálila dělový forhend po lajně, soupeřka míček ztlumila jenom pod pásku.

40-40

Bekhendový return po lajně neměl chybu, Karolína Muchová se za míčkem pouze bezmocně podívala.

40-A

Po dvou brejkbolech gembol pro Muchovou. Dodinová měla výměnu dobře rozehranou, jenže ve finále nečistě trefila forhend.

40-40

Forhendový return spadl do deblového koridoru.

A-40

Nevynucená chyba české tenistky pustila Francouzku k další brejkbolové příležitosti. Muchová napálila forhend za základní čáru.

40-40

Přímý bod po servisu na téčko, gem pokračuje.

40-30

Océane Dodinová se probojovala ke brejkbolu, jehož proměnění by znamenalo velkou výhodu. U síti stojící soupeřce zahrála nechytatelný prohoz po její levé ruce.

30-30

Eso na téčko.

30-15

Tato chyba by českou tenistku mohla hodně mrzet. Nalitý forhend neproměnila ve vítězný úder po lajně, nýbrž v nevynucenou chybu do sítě.

15-15

Francouzka se dostala z nejtěžšího momentu, chybovala až ve chvíli, kdy chtěla přejít do ofenzivy. Forhend usměrnila do území pro čtyřhru.

15-0

Skvělá obrana Dodinové. Ta po returnu byla na druhé straně i u forhendu soupeřky a navíc ji vysokým bekhendem zatlačila od sítě zpátky k základní čáře. Muchová pak z těžké pozice forhendem minula vymezený prostor.

4:1

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

4:1

Následuje přestávka a výměna stran.

4:1

1:1; 4:1 - Océane Dodinová

4:1

To se nepovedlo, hned další forhendový return totiž vyletěl za základní lajnu. Océane Dodinová je zase o krok blíže postupu.

40-15

Slabšího druhého podání využila Muchová k nechytatelnému forhendu po lajně. Potřebovala by předvést ještě dva takové.

40-0

Pátý gem nejspíše drama nepřinese. Po dalším servisu ven z dvorce sice Muchová returnovala, ale pak jen sledovala bezchybný bekhend protihráčku na opačnou stranu.

30-0

Přímý bod po podání ven z kurtu.

15-0

Po servisu napálila Océane Dodinová balónek do pravého růžku. Muchová ještě natáhla raketu, ale vrátila míček jenom do sítě.

3:1

1:1; 3:1 - Karolína Muchová

3:1

Druhé eso v řadě, čtvrté celkově. Karolína Muchová snižuje na 1:3, pro vítězství ale potřebuje minimálně jednou prolomit soupeřce servis.

15-40

Eso na téčko.

15-30

Výměna od základní čáry pro Muchovou. Dodinová zariskovala křižným forhendem, balónek spadl těsně za základní lajnu.

15-15

Přímý bod po podání ven z dvorce.

15-0

Forhendový return nebyl nijak zvlášť razantní, ale měl dobrou délku. Muchová v záklonu hrála forhendem pod pásku.

3:0

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

3:0

Následuje přestávka a výměna stran.

3:0

1:1; 3:0 - Océane Dodinová

3:0

Nejdelší gem střetnutí míří na konto servírující francouzské tenistky, jež v klíčovou chvilku vytáhla ze svého repertoáru eso.

A-40

Jenže Dodinová soupeřku k brejkbolu nepouští, byť má sama velké problémy gem uzavřít. Teď rozhodla o další výhodě křižným forhendem

40-40

Výborně. Po solidním returnu si Karolína Muchová všimla pohybu soupeřky a forhendem poslala balónek na opačnou stranu.

A-40

Krátký return a Francouzka trestala. Forhendem namířila míček do pravého růžku a hlavně mimo dosah konkurentky.

40-40

Forhendový return na tělo přinesl kýžené ovoce. Dodinová si nestihla poodstoupit a brzy po odskoku trefila jenom síť.

A-40

Slibně rozjetá výměna končí pro Muchovou neúspěchem. Vydala se k síti, ale s ránou na tělo se nezvládla popasovat, volej nasměrovala pod pásku.

40-40

Další shoda. Rodačka z Olomouce si oběhla rozhodující úder na forhend a vyprodukovala nechytatelnou dělovku po levé lajně.

A-40

Ke brejkbolům se ovšem Muchová zatím nedostává. Za kratší bekhendový return byla potrestána nechytatelným forhendem ze strany soupeřky.

40-40

Ani třetí gembol Francouzka nedokázala využít, pořádně si zahrává. Výměnu měla dobře rozehranou, ale ukončila ji dlouhým bekhendem.

A-40

Přímý bod po podání na kříž.

40-40

Océane Dodinová pouštěla return soupeřky do autu, ale ten ještě skončil v kurtu. Velká chyba, která by francouzskou tenistku mohla ještě hodně mrzet.

40-30

Karolína Muchová se povzbuzuje, první gembol dokázala úspěšně odvrátit. Po bekhendu po lajně sledovala, jak sokyně míří forhendem za základní čáru.

40-15

Přímý bod po podání ven z kurtu.

30-15

Hodně odvážně nyní Francouzka útočila. Dvakrát forhendem těsně před základní čáru, pak křižně přesně na čáru. Odměnou jí je fiftýn.

15-15

To je velká škoda. Česká tenistka se dostala z hluboké defenzivy a sokyni zatlačila od sítě zpátky k základní čáře, ale pak přestřelila z bekhendu.

0-15

Ještě ale ani zdaleka není konec. Karolína Muchová se opřela do forhendového returnu, Dodinová chybovala.

2:0

1:1; 2:0 - Océane Dodinová

2:0

Čistá hra na příjmu, Océane Dodinová dělá důležitý krok směrem k vítězství! V delší výměně rozhodla o svém úspěchu odvážným, ale skvěle provedeným forhendem po lajně, ten se proměnil ve vítězný míč.

40-0

Bekhendový return kros neměl chybu, Karolína Muchová se za ním jen bezradně podívala. A bude čelit třem brejkbolům.

30-0

A další povedený return. Tentokráte Češka v poslední chvíli vložila raketu pod nohy a míček usměrnila výrazně vedle boční čáry.

15-0

Tvrdý forhendový return přinesl kýžené ovoce. Přestože Muchová zacouvala, tak forhendem trefila jenom síť.

1:0

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

1:0

Následuje přestávka a výměna stran.

1:0

1:1; 1:0 - Océane Dodinová

1:0

Druhý gembol Océane Dodinová využila a v rozhodujícím dějství se dostala do vedení. Česká hráčka na dlouhou ruku returnovala do sítě.

A-40

Po podání ven z dvorce následoval bekhend do stejného prostoru. Tato volba Muchovou pořádně zaskočila, zůstala stát ve středu základní čáry.

40-40

Dvojchyba posouvá gem do shody.

40-30

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Lille se hecuje, neboť se probojovala ke gembolu. Po forhendu do pravého rohu naběhla k síti, kde volejem ze stejné strany nezaváhala.

30-30

To bylo těsné. Karolína Muchová viděla volný prostor po pravé straně, bohužel forhend doletěl o kousek vedle boční lajny.

15-30

Francouzka trefuje osmou dvojchybu.

15-15

Delší forhendový return přinesl kýžené ovoce. Francouzská tenistka musela zacouvat a z lehkého záklonu hrála za základní čáru.

15-0

Océane Dodinová po servisu vystartovala k síti, kde si poradila s velkým přehledem. Po jejím forhendovém voleji Muchová výrazně přestřelila vymezený prostor.

0:0

Začíná třetí set.

1:6

1:1; 1:6 - Karolína Muchová

1:6

O vítězce rozhodne třetí set! Océane Dodinová se nedokázala vypořádat s druhým servisem protihráčky, forhendovým returnem trefila území pro čtyřhru.

30-40

Přímý bod po podání na téčko. Setbol!

30-30

Ještě není vyhráno. Forhendový return měl potřebnou délku, Češka v rychlé reakce umístila míček forhendem pod pásku.

15-30

Muchová zapisuje druhou dvojchybu.

0-30

Kratšího returnu využila česká tenistka na výbornou. Úmysl zahrát kraťas skrývala do poslední možné chvíle, Dodinová vůbec nereagovala.

0-15

Začíná výborně. Po servisu ven z dvorce napálila úder z bekhendu na úplně odkrytou druhou polovinu.

1:5

1:0; 1:5 - Karolína Muchová

1:5

Dvojchyba, tím pádem další brejk pro Karolínu Muchovou! Turnajová čtrnáctka jde podávat na vítězství ve druhém setu.

30-40

Olomoucká rodačka má výhodu brejkbolu! Dvakrát zahrála dva výborné obranné bekhend, následně sokyně chybovala forhendem.

30-30

Tentokráte byl return o poznání přesnější. Míček spadl na základní čáru, Francouzka v záklonu napálila síť.

30-15

Forhendový return skončil v deblovém koridoru.

15-15

S krátkým bekhendovým returnem těsně za síť si Océane Dodinová neporadila, v jasné pozici napálila míček ze stejné strany za základní čáru.

15-0

Přímý bod po podání na kříž.

1:4

Konec přestávky, podávat bude Océane Dodinová.

1:4

Následuje přestávka a výměna stran.

1:4

1:0; 1:4 - Karolína Muchová

1:4

Dodinová napálila forhendový return do pásky, a to znamená, že Karolína Muchová potvrdila brejk a dostala se do slibného vedení 4:1.

40-A

Rovněž česká hráčka umí velmi dobře zahrát u sítě. Těžký náběh zvládla na jedničku, forhendovým volejem hrála do protipohybu Francouzky.

40-40

Pátá hra druhého setu pokračuje. Dodinová nakročila k získání bodu kraťasem, načež nezaváhala při bekhendovém voleji.

40-A

Čtvrtý fiftýn v řadě přináší Muchové výhodu. Parádně si protihráčku rozběhala a ve finále kontrolovala její forhend směřující za základní čáru.

40-40

Přímý bod po podání na téčko.

40-30

Také druhý brejkbol Muchová odvrátila s velkým přehledem. Po servisu se vydala k síti, kde zasmečovala do volné pravé poloviny kurtu.

40-15

Eso po ráně ven z kurtu.

40-0

Rodačka z Lille má brejkboly rovnou tři. Muchová totiž uspěchala forhendový útok po lajně, zasáhla pouze území pro čtyřhru.

30-0

Francouzka znovu rozběhala protihráčku a za odměnu dostala i druhý fiftýn v páté hře druhého setu. Klíčovým byl forhend do protipohybu sokyně, Muchová na dlouhou ruku hrála za základní lajnu.

15-0

Už returnem si Dodinová připravila pozici útočící tenistky. Tu udržela až do závěru, Muchová forhendem trefila pásku.

1:3

1:0; 1:3 - Karolína Muchová

1:3

Skvěle! Čtyřiadvacetiletá rodačka z Olomouce se ubránila útokům soupeřky a nakonec mohla slavit, protože Francouzka přestřelila.

15-40

Šestá dvojchyba a dva brejkboly pro Muchovou!

15-30

Océane Dodinová nechce přijít o servis, to je jasné. Nyní kontrolovala průběh výměny a přiměla protihráčku k zaváhání.

0-30

Karolína Muchová využila slabšího druhého podání soupeřky k nechytatelnému forhendovému returnu přesně na základní čáru.

0-15

Francouzka na úvod čtvrtého gemu přidává pátou dvojchybu.

1:2

Konec přestávky, podávat bude Océane Dodinová.

1:2

Následuje přestávka a výměna stran.

1:2

1:0; 1:2 - Karolína Muchová

1:2

Výborně zvolené podání na tělo. Rozhozená Dodinová dala raketu nad hlavu a míček napálila kousek před sebe.

30-40

Francouzská hráčka byla blízko brejkbolu a je si toho moc dobře vědoma. V levém růžku bylo místo, avšak míček usměrnila do velkého autu.

30-30

Océane Dodinová zadělává na drama. Forhendový return pod nohy přinesl kýžené ovoce, sokyně výrazně minula prostor u lajny.

15-30

Rodačka z Olomouce uspěchala forhend hraný těsně po odskoku. Míček napálila poměrně daleko za základní čáru.

0-30

A znovu si česká hráčka vypracovala pozici útočnější tenistky. Francouzka bojovala, ale neubránila se.

0-15

Karolína Muchová rozběhala soupeřku a po zásluze získala fiftýn. Dodinová v koncovce nezvládla forhend.

1:1

1:0; 1:1 - Océane Dodinová

1:1

Océane Dodinová v klíčovou chvíli výměny zahrála kraťas, který soupeřka oběhla, ale Francouzka skvěle přečetla, kam bude hrát, načež volejem uzavřela druhý gem druhé sady.

40-30

Eso po dělovce ven z dvorce.

30-30

Křižný bekhend vyšel francouzské tenistce na výbornou. Muchová ještě zabojovala, avšak v záklonu usměrnila balónek pod pásku.

15-30

Čtvrtá dvojchyba rodačky z Lille, druhá v průběhu jediného gemu.

15-15

Tu okamžitě vykompenzovala. Podání na téčko zreturnovala Muchová těsně za síť, načež Dodinová vypálila nechytatelný bekhend na pravou lajnu.

0-15

Francouzka trefuje třetí dvojchybu.

0:1

Konec přestávky, podávat bude Océane Dodinová.

0:1

Následuje přestávka a výměna stran.

0:1

1:0; 0:1 - Karolína Muchová

0:1

Esem na téčko ukončila Karolína Muchová úvodní gem druhé sady, který na servisu převrátila ve svůj prospěch a poprvé v utkání se tak dostala do vedení.

30-40

Přímý bod po podání ven z dvorce.

30-30

Forhendový return vyletěl za základní čáru.

30-15

To se nepovedlo. Francouzka se bránila slajzy, Muchová útočila. Jenže před závěrečným úderem ve výměně neodhadla odskok a míček trefila nečistě.

15-15

Francouzka hraje ve velké pohodě, ale teď nezvládla koncovku výměny. Zatlačila na pilu až příliš, křižný bekhend poslala do autu.

15-0

Slajzovaný bekhendový return nadělal Muchové velké problémy. Její křižný bekhend po cestě zastavila páska.

0:0

Začíná druhý set.

6:3

1:0; 6:3 - Océane Dodinová

6:3

Úvodní dějství je minulostí! Muchová si neporadila s prudkým podáním protihráčky a míček namířila do zámezí.

40-0

Po kratším returnu se Dodinová přiblížila síti a zahrála kratší forhend, na nějž sokyně odpověděla nepřesným úderem ze stejné strany. Tři setboly!

30-0

Karolína Muchová zkusila v těžké pozici zariskovat a pod velkým úhlem hrála bekhend po lajně. Balónek spadl do deblového koridoru.

15-0

A nezačíná dobře. Océane Dodinová si totiž ideálně přichystala útok na síť, kde sledovala, jak prohoz sokyně končí v síti.

5:3

0:0; 5:3 - Karolína Muchová

5:3

Nasazená čtrnáctka snižuje na 3:5, první důležitý krok k udržení setu zvládla díky přetaženému bekhendu soupeřky. Nyní ovšem potřebuje zabodovat i na příjmu.

30-40

Gem pokračuje. Hrát forhendy pod nohy se francouzské tenistce zatím vyplácí, Muchová si znovu nevěděla rady.

15-40

Océane Dodinová přitlačila na pilu až příliš. Útok uspěchala a forhendem umístila balónek kousek za základní čáru.

15-30

Přímý bod po podání na téčko.

15-15

Francouzka však okamžitě chybu napravila. Bekhendový return poslala po nohy protihráčky, ta hrála v záklonu do sítě.

0-15

Teď už chtěla Océane Dodinová moc. K míčku oběhla pozdě a odvážným křižným forhendem výrazně minula levý roh.

5:2

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

5:2

Následuje přestávka a výměna stran.

5:2

0:0; 5:2 - Océane Dodinová

5:2

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Lille zase naběhla k síti a i v tomto případě uspěla, když poslala míček na volnou pravou polovinu.

40-15

Výborným servisem na téčko si Océane Dodinová připravila ideální pozic pro náběh k síti, kde bekhendovým volejem nekompromisně výměnu zabila.

30-15

Forhendový return zastavila páska.

15-15

Takhle by to šlo. Returnem si Muchová připravila pozici, aby následně zahrála nechytatelný forhend do levého rohu.

15-0

Přímý bod po chytrém podání na tělo.

4:2

0:0; 4:2 - Océane Dodinová

4:2

Bohužel, proti druhému brejkbolu zaznamenala Karolína Muchová svou první dvojchybu a je tak znovu o brejk pozadu.

40-30

Povedený první servis doplnila olomoucká rodačka o náběh na síť. Na forhend Francouzka sice dosáhla, ale míček poslala daleko za základní lajnu.

40-15

Turnajová čtrnáctka je v problémech, bude čelit dvěma brejkbolům. Po returnu protihráčky namířila bekhend do středu sítě.

30-15

Return na tělo neměl chybu. Muchová následně hrála vyšší bekhend, po němž Dodinová ze stejné strany ukončila výměnu křižným úderem.

15-15

Nevynucenou chybu zapisuje i Muchová. Po returnu soupeřky hrála míček brzy po odskoku a přestřelila vymezený prostor.

0-15

Bekhendový return vyletěl za základní čáru.

3:2

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

3:2

Následuje přestávka a výměna stran.

3:2

0:0; 3:2 - Karolína Muchová

3:2

Proměnila hned ten první, navíc bez práce. Océane Dodinová totiž zaznamenala svou druhou dvojchybu.

0-40

Výborná práce české hráčky, která se po měsíční pauze dostává do tempa. Sokyni rozběhla a za odměnu získala tři brejkboly.

0-30

Páska hrála ve prospěch Muchové, její bekhendový return poslal k základní čáře. Dodinová v záklonu hrála ještě před síť.

0-15

Podání výborné, ale následný úder o poznání horší. Francouzka poslala nalitý forhend výrazně pod pásku.

3:1

0:0; 3:1 - Karolína Muchová

3:1

Océane Dodinová zariskovala, což se jí nevyplatilo. Křižným bekhendem napálila balónek za základní lajnu.

15-40

Těsně, ale přece spadl forhendový return až za základní čáru.

15-30

Přímý bod po servisu na kříž.

15-15

Nyní ovšem Češka nezmohla vůbec nic proti skvěle zahranému bekhendovému returnu po lajně. Raketu za míčkem natahovala marně.

0-15

Servisem si Karolína Muchová připravila výbornou pozici pro ukončení výměny. To se jí podařilo forhendem do pravého růžku.

3:0

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

3:0

Následuje přestávka a výměna stran.

3:0

0:0; 3:0 - Océane Dodinová

3:0

Océane Dodinová potvrzuje brejk a vede 3:0. Risk při druhém podání se vyplatil, forhendový return napálila česká hráčka do zámezí.

40-30

Velké štěstí stálo na straně Muchové, když její kratší return těsně přeletěl pásku. Pak Češka zahrála parádní lob přesně na základní čáru.

40-15

Přímý bod po podání na téčko.

30-15

Čtyřiadvacetiletá tenistka z Francie vstoupila do utkání ve velkém stylu. Po výborném podání vyprodukovala nečitelný a nechytatelný kraťas.

15-15

Výměna od základní čáry pro Dodinovou. Ta rozhodla o úspěchu nečekaným bekhendem po lajně, Muchová na dlouhou ruku hrála pod pásku.

0-15

Francouzka zapisuje premiérovou dvojchybu.

2:0

0:0; 2:0 - Océane Dodinová

2:0

Čtyřikrát Muchová chybovala hned po returnu. Výsledkem je ztracený servis, Dodinová naopak disponuje výhodou brejku.

40-15

Rodačka z Lille disponuje dvěma brejkboly. Hrát razantní returny se jí zatím vyplácí, znovu donutila sokyni k rychlé chybě.

30-15

Francouzce zase vyšla volba nepříjemného returnu na tělo. Stejně jako před chvílí Muchová přestřelila vymezený prostor.

15-15

Podání ven z dvorce doplnila čtyřiadvacetiletá rodačka z Olomouce o nechytatelný bekhend na druhou stranu.

15-0

S tvrdým bekhendovým returnem na tělo si Muchová neporadila. V pokleku napálila bekhend až za základní lajnu.

1:0

Konec přestávky, podávat bude Karolína Muchová.

1:0

Následuje přestávka a výměna stran.

1:0

0:0; 1:0 - Océane Dodinová

1:0

Úder Francouzky zpomalila páska a česká tenistka ji následně chtěla zaskočit kraťasem. Dobrý úmysl překazila páska.

40-0

Karolína Muchová získala tlak na svou stranu, nicméně Océane Dodinová v plném běhu dokázala zahrát skvělý nechytatelný forhend po lajně.

30-0

Přímý bod po podání na téčko.

15-0

Océane Dodinová se po servisu vydala na síť, kde si poradila s velkým přehledem. Bekhendový volej poslala mimo dosah protiháčky.

0:0

Utkání právě začalo.
Na kurtu probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Na podání začne Océane Dodinová.
Vzájemné zápasy

Tenistky proti sobě sehrají první vzájemný zápas.
Karolína Muchová je považování za velkou favoritku střetnutí. Česká tenistka ze sebe možná bude muset v prvních výměnách trochu oškrábat rez, protože ostrý zápas nehrála už přes měsíc. Naposledy se představila ve Wimbledonu, kde předváděla výborné výkony a došla až do čtvrtfinále, kde nestačila na Kerberovou. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Olomouce celkově letos příliš turnajů neodehrála, ten v Montrealu bude teprve devátý. Nejdále se probojovala na Australian Open, v semifinále padla po třísetové bitvě s Američankou Bradyovou.
Océane Dodinová je členkou druhé světové stovky, konkrétně se nachází na 106. příčce. Od proniknutí mezi žebříčkově sto nejlépe postavených hráček nemá daleko, a pokud bude pokračovat v nastolených výkonech, určitě se do ní dostane. Naposledy se Francouzka představila v Palermu, kde došla až do semifinále, v němž vypadla s Rumunkou Ruseovou. V Montrealu musela do kvalifikace, v níž nejprve porazila ve dvou setech domácí divokou kartu Crossovou, posléze zvládla i duel proti Američance Liové.
Všem tenisovým fanynkám a fanouškům přeju krásný pondělní večer. Vítám vás při sledování turnaje WTA v Montrealu, u zápasu prvního kola mezi Oceáne Dodinovou a Karolínou Muchovou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

O. Dodinová – K. Muchová

2:1 6:3, 1:6, 6:2

konec

Zpět na online

Statistiky:
Čas utkání: 1:50
3. set: 0:47
Dodinová - Muchová
3. set Utkání 3. set
Čas
0:47 1:50 0:47
Získané body celkem
39 83 75 29
Nejdelší série získaných bodů
6 6 8 6
Setboly
2 3 1 0
Mečboly
2 2 0 0
Vítězné údery *
0 0
Nevynucené chyby *
0 0
Úspěšnost na síti *
0 %
0 %
Statistiky na podání
Čas her při vlastním podání
0:21 0:41 0:46 0:18
Esa **
1 2 6 4
Dvojchyby **
3 10 2 0
Udržená podání
4 / 4
100 %
9 / 12
75 %
8 / 12
67 %
2 / 4
50 %
Odvrácené brejkboly
3 / 3
100 %
3 / 6
50 %
8 / 12
67 %
4 / 6
67 %
Body při vlastním podání
23 / 37
62 %
46 / 77
60 %
44 / 81
54 %
15 / 31
48 %
Body po 1. podání *
24 / 34
71 %
28 / 48
58 %
Body po 2. podání *
22 / 43
51 %
16 / 33
48 %
Úspěšnost 1. podání *
44 %
59 %
Úspěšnost 2. podání *
0 %
0 %
Průměrná rychlost 1. podání *
Průměrná rychlost 2. podání *
Nejrychlejší podání *
Statistiky na příjmu
Proměněné brejkboly
2 / 6
33 %
4 / 12
33 %
3 / 6
50 %
0 / 3
0 %
Body při soupeřově podání
16 / 31
52 %
37 / 81
46 %
31 / 77
40 %
14 / 37
38 %
Body po příjmu 1. podání *
20 / 48
42 %
10 / 34
29 %
Body po příjmu 2. podání *
15 / 33
45 %
11 / 43
26 %
Informace ke statistikám

Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.