Menu

Fotbal

Německý pohár

SV Sandhausen – RB Lipsko

0:4

konec (0:2)

07.08.2021, 15:30 • BWT-Stadion am Hardtwald, Sandhausen (Německo) • 1. kolo • Daniel Gargulák

Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (17:21:50)
Držení míče: 32 % : 68 %.
Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 1:3. Rohy: 2:13. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 7:9.
Rozhodčí nakonec nenastavuje ani jednu minutu navíc a stvrzuje postup Lipska do druhého kola poháru.

Hosté svůj postup ve druhé půli stvrdili dalšími dvěma brankami a naprosto po zásluze si za svůj dnešní výkon dokráčeli za vítězstvím. Možná dnes započala jejich další cesta do finále, které by pro ně, čert ví, mohlo být letos oproti loňsku vítězné.

90

Konec zápasu.

90

Rohový kop na druhé straně si vzal na starost Nkunku, jeho centr ale doplachtil pouze na kopačku soupeře, který jej odklidil daleko pryč od své branky.

89

A nakonec přišla dobrá hlavička z pokutového území, mířila ovšem pouze do míst, kde stál připravený Gulásci a maďarský brankář ukryl míč bez potíží do svých rukavic.

88

Domácí budou mít k dispozic ještě alespoň jeden rohový kop po rychlé akci z levé strany hřiště.

87

Na trávníků zůstává ležet Ajdini a drží se za levé koleno. Nevypadá to ale, že by nebyl schopen pokračovat ve hře.

86

Ritzmaier vyzkoušel dalekonosný pokus ještě před pokutovým územím, jeho rána po zemi ale mířila přesně do míst, kde stál připravený brankář hostů.

85

Sandhausen se ještě snaží o čestný gól z prvního kola pohárového utkání, RasenBallsport již ale jistě bude chtít i kvůli brankáři Guláscimu udržet nulu v kolonce obdržených gólů.

83

Branka téměř stvrzující postup hostujícího celku vlila pravděpodobně již definitivní klid na kopačky Lipska, které se v posledních minutách zápasu příliš nemohlo chytit.

81

81. Dominik Szobozslai - 0:4.

81

Lipsko právě vstřelilo branku!
Den otevřených dveří v obraně domácích podobně jako u třetího gólu tentokrát využívá střídající DOMINIK SZOBOZSLAI, který si míč ze středu hřiště dovedl až k malému vápnu a bez větších obtíží tváří v tvář brankáři poslal míč do branky počtvrté v dnešním utkání. Asistence: Hee-Chan Hwang.

80

Zbytečný faul na polovině hřiště přisuzuje míč domácím. Ti z kopačky kapitána Žirkova rozehrávají na krátko.

79

Mukiele si vyprosil vhazování pro svůj tým a na základě uplynulých minut si dle očekávání dává s rozehrávkou na čas. Hosté se potřebují uklidnit s míčem na kopačkách.

78

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Haidara, přichází Szobozslai.
Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Kampl, přichází Raebiger.

77

Hosté začínají vypouštět důležité souboje a Sandhausen se dostává naprosto zadarmo do zbytečně nebezpečných pozic z pohledu hostí. I nyní hasil celou situaci na poslední chvíli Simakan.

76

Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Soukou, přichází Esswein.

75

Přece jenom se ale z ničeho nic dostali do gólovky domácí hráči, jmenovitě Soukou, který dva metry od brankové čáry nedokázal prostřelit Simakana, který zachraňoval nebezpečnou situaci skluzem!

74

Hra v posledních momentech utkání poněkud ztrácí tempo, které ji doposud zdobilo. Oba týmy u jsou si zjevně vědomy pravděpodobného osudu konce utkání.

72

Snajpr domácího celku v péči lékařů ale vypadá, že bude schopen pokračovat ve hře po drobném ošetření.

71

Soukou to nepříjemně schytal do levého kolena při snaze uvolnit se u postranní čáry a zůstává ležet na zeleném pažitu.

70

Mukiele vyzkoušel rychlou pozemní přihrávku na pravé straně hřiště, setkal se ale s dobrým čtením hry Bachmanna, který uklidil míč skluzem do zámezí.

69

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Silva, přichází Brobbey.

68

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Adams, přichází Laimer.

67

K útoku se osmělili také domácí, obrana soupeře ale bez větších obtíží vznikající nebezpečí zažehnala odklizením míče do zámezí.

66

Hosté začínají připomínat svým výkonem sami sebe z prvního poločasu. Nyní jejich další útočnou akci ale zastavuje ofsajdový praporek pomezního sudího.

64

Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Sicker, přichází Ritzmaier.

63

Lipsku najednou narostla křídla a hráči v černých dresech buší na vrata domácí svatyně. Prudký centr jen prolétl pokutovým územím a jen tak tak se nepotkal s hlavou žádného hráče hostí.

61

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Forsberg, přichází Hwang.

60

60. Christopher Nkunku - 0:3.

60

Lipsko právě vstřelilo branku!
Z ničeho nic ale přichází třetí branka hostí! CHRISTOPHER NKUNKU si ukázkově naběhl za obranu a nádhernou střelou k tyči nedal brankáři Drewesovi šanci zasáhnout. Asistence: André Silva.

58

Ani Lipsko ve druhé půli není tak precizní jako v té první. Míče hostí končí často v prostorech, ve kterých se nepohybuje nikdo z hráčů v černých dresech.

57

Forsberg se velmi dobře protáhl za obranu na nadýchaný centrovaný míč, nevšímal si však příliš bránícího hráče, do kterého narazil a balón mu odskočil až mimo hřiště.

56

Z něj ale nepřišlo vážnější ohrožení domácí svatyně, domácí můžou vykopnout míč z malého vápna v podání svého muže mezi třemi tyčemi.

55

Höhn nyní po zpracování centru soupeře zakopl sám o sebe a balón končí za bílou čárou vymezující prostor pro hru, načež budou hosté rozehrávat rohový kop.

54

Znovu velmi aktivní Angeliño s Forsbergem na levé straně, ale ani tentokrát tato dvojice nevytěžila ze své šikovnosti na míči nic kloudného. Brankář Drewes bude po jejich nedorozumění vykopávat.

53

Angeliño zkoušel rychlými přihrávkami s Adamsem rozpohybovat soupeře a dostat se rychle do vápna, dvojice hostů ale míč riskantními posuny ztratila a domácí jej odvrací daleko od své svatyně.

52

Okoronji si dával na čas s autovým vhazováním, a nakonec to domácím bylo vcelku nic platné. Míč velmi rychle končí na kopačkách hostí a ti už vymýšlejí, jak navýšit svůj brankový kredit v tomhle duelu.

51

Domácí po rohovém kopu soupeře odklidili balón do na jeho polovinu a staví se jen velmi pasivně do vyčkávací pozice, s čím Lipsko přijde.

50

Nyní ale Nkunku dostal narýsováno jako na zlatém podnose do středu pokutového území, míč ale dokázal napálit pouze do míst, kde se pohyboval brankář Drewes! Tohle byla jedna z největších šancí na gól v utkání.

49

Nkunku kombinoval s Haidarovou a snažil se najít rychlou průnikovku směrem do pokutového území, proti ale byla pozorná obrana soupeře.

48

Další nebezpečná akce z levé strany byla zastavena Diakhitem, který odklidil balón na rohový kop.

47

Lipsko započalo velmi aktivně i druhou půli a hned z toho byla střela na bránu. Domácí ale odvrací míč do bezpečí.

46

Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Gaudino, přichází Keita-Ruel.
Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Sickinger, přichází Bachmann.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
1. kolo Německého poháru a jeho poločas tohoto utkání nabídlo očekávaný průběh a odpovídá mu i skóre, které svítí na světelné tabuli po první půli.

Lipsko dominuje ve všech aspektech hry a až na pár minut úvodu zápasu nepouští Sandhausen téměř k ničemu. Gólem do šatny navíc hosté stvrdili svou dominanci a dostali se do dvoubrankového vedení.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Oba týmy už víceméně dohrávají první poločas a čekají na jeho ukončení hlavním sudím, který nastavil dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.

45

45. Amadou Haidara - 0:2.

45

Lipsko právě vstřelilo branku!
Tak tohle ovšem sehrálo Lipsko naprosto fámozně! Hosté využili nepříliš přesného výkopu Drewese a rychlým přečíslením, na jehož konci byl AMADOU HAIDARA navyšují svůj náskok na dvoubrankový. Asistence: Asistence: Nkunku.

44

Mukiele je hodně nespokojen s verdiktem hlavního sudího, který spatřil jeho faul loktem, ale proti jeho rozhodnutí toho moc nezmůže. Naopak domácím se otevírá šance ještě před odchodem do šaten zahrozit.

43

Snaha o rychlou přihrávku ze středu pole se nesetkala s pochopením Andrého Silvy, míč končí v rukou Drewese.

42

Kapitán Žirkov odvrací další útočnou akci Lipska pouze na rohový kop. Sandhausen začíná být před koncem první půle znovu pod tlakem.

41

Z ní se dle názorů zejména domácího publika dočkali rohového kopu, hlavní rozhodčí Shlager ale velmi správně viděl hru rukou domácího hráče a míč tak přisuzuje Lipsku.

40

A k útočení se odhodlala také dvojice domácích, načež si Okoroji vykoledoval nedovolený zákrok. Domácí mají k dispozici slibnou standardní situaci.

39

RasenBallsport kombinuje na levé straně hřiště, nedaří se mu však v těchto chvílích najít vhodný prostor při přihrávku směrem kupředu.

38

Tentokrát ovšem odvrací obrana domácích míč do bezpečí, její soupeř ale zůstává v držení míče.

37

Haidara dokázal i z téměř nulového úhlu vytěžit alespoň rohový kop pro svůj tým. A z toho typu ohrožení brány soupeře již hosté jednou dnes udeřili.

36

A rychle se rodící protiútok nemohl Sickinger vyřešit jinak než zjevným nedovoleným zákrokem, za který po zásluze vidí první žlutý kartónek utkání.

35

Z něj ale příliš nevytěžili, Lipsko je po pár chvílích opět v držení míče.

34

Domácí dobře vystihli úmysly soupeře a mají i dispozici alespoň autové vhazování na jeho polovině.

33

Trochu uklidnění tempa hry znovu přichází ze strany hostujícího celku. Ti prozatím naprosto dominují průběhu utkání.

32

Lipsko si vykoledovalo další rohový kop a Simakan po skvělém náběhu trefuje tyč Drewesovy svatyně!

31

Nkunku dostal nádherný nadýchaný centr přímo na hlavu v pokutovém území a ještě se jej snažil sklepnout Silvovi do lepší pozice, jeho čelní mířidla ale poslala balón pouze do rukavic brankáře Drewese.

30

Už už to vypadalo, že Forsberg dostane míč jako na zlatém podnose do pokutového území a ocitne se ve stoprocentní šanci, do poslední průnikové přihrávky se ale vložil obránce Höhn a akci soupeře zastavil.

29

Nepřesná rozehrávka Lipska dává prostor domácím znovu založit ojedinělý útok, ti si ovšem s míčem neví příliš rady a přechod přes polovinu hřiště je pro ně zatím dosti složitý úkol.

28

Rohový kop domácích nepřinesl nic nebezpečného pro svatyni Gulásciho, RB v poklidu odklízí balón do zámezí.

27

Po Silvovi si nepříjemný střet bude z dnešního zápasu pamatovat i Mukiele. V péči týmových zdravotníků odchází za bílou čáru.

26

Z té vyplynul rohový kop pro Sandhausen hrající dnes v bílých dresech.

25

Nyní se ale přece jenom zdravě naštval Sickinger a zkoušel projít až do vápna z levé strany hřiště, po nedovoleném zákroku mají domácí k dispozici pěknou standardní situaci.

24

Lipsko uklidněno první brankou zůstává u své poklidné hry a Sandhausen nemůže najít odpověď. Rozdíly mezi úrovni obou mužstev začíná být zřejmé i v předvedené hře.

23

Portugalec se téměř po dvou minutách strávených na zeleném pažitu zvedá a hra bude moci pokračovat.

22

V bráně domácích zůstává po nepříjemné střetu s brankovou konstrukcí ležet ostrostřelec André Silva. Jeho levá noha snad ale bude v pořádku a bude schopen pokračovat ve hře.

20

20. Willi Orban - 0:1.

20

Lipsko právě vstřelilo branku!
Nyní už je to ale jiná pohádka! Standardní situace jako z učebnice a nechytatelné hlavičkové zakončení WILLIHO ORBANA posílá hosty poprvé v utkání do vedení. Asistence: Angeliño.

18

Lipsku se podařilo vsítit první branku utkání, pro naprosto zjevný faul Simakana v pokutovém území ale nebyla správně uznána!

17

Nyní se ale musel brankář Sandhausenu činit o poznání více! Svižná hlavička po dalším rohu nadělala brankáři velké potíže, ale skvělým zákrokem ji vytáhl na další roh.

16

Nebezpečný rohový kop musel jistit zákrokem u své pravé tyče Drewes. Bez větších obtíží ale vytáhl balón na další rohový kop.

15

Po úvodním tlaku domácích je ale zřejmé, kdo je favoritem utkání a bude velmi pravděpodobně i po zbytek zápasu diktovat tempo hry. RasenBallsport nepouští v posledních minutách utkání domácí vůbec k míči, natož aby jim dovolil přejít polovinu hřiště.

14

Druhý tým loňského ročníku Bundesligy je ale velmi trpělivý. Žádná unáhlená přihrávka či centr není pro hosty na pořadu dne. I náběh Silvy, který na balón nedosáhnul měl oči, Portugalci ale scházely potřebné centimetry, aby dosáhl na dlouhý míč.

13

Na pravé straně si našel odražený míč Mukiele, rozehrál jej ale znovu jen zpět do středu hřiště aniž by se pokusil o centr či cokoliv jiného, z čehož by mohla plynout nebezpečné situace pro bránu domácích.

12

Forsberg už nechtěl na nic čekat a pokusil se rychlý průchod do vápna z levé strany, proti přesile dvou obránců se ale nesetkal s úspěchem.

11

Lipsko ale nikam nespěchá a nadále kombinuje na své polovině. Najít vhodnou průnikovou přihrávku v přechodové fázi teď vypadá jako jasný úkol.

10

Rozehrávka do středu hřiště ale měla pramálo šancí na úspěch. Bylo tam jednoduše řečeno, příliš husto a domácí odvrátili míč daleko mimo území, ze kterého lze ohrozit prostor tří tyčí.

9

Přece jenom se hosté po delší odmlce dostali ke kulatému předmětu a uklidňují hru na své polovině.

8

Sandhausen se ale protivníka z vyšší soutěže rozhodně nebojí a šlape od úvodních chvil zápasu do plných. Hráči Lipska mají velký problém dostat se k míči.

7

Ajdini byl na pravém kraji velmi aktivní s míčem na kopačkách a podařilo se mu obehrát hned dvojici bránících hráčů, nakonec si ovšem pomohl nedovoleným zákrokem a přisoudil tak rozehrávku soupeři.

6

Drewes rozehrává nakrátko, domácí hledají skulinku k průchodu do útoku.

5

Soukou byl na levé straně útočné poloviny osamocen proti trojnásobné přesile a jeho akce tak dopadla dle očekávání s míčem na kopačkách v moci soupeře.

4

Pokus o rychlý přechod do útoku zastavuje Lipsku ofsajdová past.

3

Na druhé straně vyslal dělovku z pravé strany ostrostřelec André Silva, balón se mu ale svezl po kopačce a zamířil mimo branku soupeře.

2

V úplném úvodu utkání jsou na míči hráči domácího výběru a dostali se málem i do zakončení, obrana hostí ale zvládla včas zasáhnout a Gulásci sebral míč do rukavic.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SV Sandhausen: Drewes – Diakhite, Höhn, Žirkov (C) – Ajdini, Zenga, Sicker, Sickinger, Okoronji – Gaudino – Soukou.
Náhradníci: Wulle – Bachmann, Esswein, Grawe, Keita-Ruel, Kister, Ouahim, Ritzmaier, Röseler.

RB Lipsko: Gulásci (C) – Mukiele, Simakan, Orban, Angeliño – Adams, Kampl – Nkunku, Haidara, Forsberg – Silva.
Náhradníci: Martínez – Brobbey, Gvardiol, Hwang, Klostermann, Laimer, Novoa, Raebiger, Szobozslai.

Rozhodčí: Schlager – Waschitzki, Blos.
SV Sandhausen

Saundhausen měl v loňském ročníku 2. Bundesligy co dělat, aby zachránil svoji přítomnost ve druhé nejvyšší německé soutěži. Celek z jižního Německa se třásl do posledního kola, aby následně i přes porážku s náskokem jednoho bodu unikl sestupovým pozicím.

Ani vstup do nového ročníku nepatří mezí snové, v dosavadních dvou kolech nasbíral nula bodů a do pohárového zápasu s Lipskem nepůjde moc dobře naladěn.
RB Lipsko

Jasný favorit utkání a také jeden z těch týmů, který by mohl aspirovat na celkové prvenství v poháru. Lipsko se po své postupu do Bundesligy již zařadilo mezi tradičně nejlepší celky německého fotbalu, důkazem budiž i jeho druhé místo z loňské sezóny za suverénním Bayernem.

Letos by měly být cíle hostů opět jen ty nejvyšší, pokusit se sesadit z trůnu celek z Mnichova a udělat úspěch v Lize mistrů. V pohárovém utkání si budou chtít spravit chuť z loňska, kdy ve finále DFB Pokalu podlehli Dortmundu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

SV Sandhausen – RB Lipsko

0:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 20. Orban, 45. Haidara, 60. Nkunku, 81. Szobozslai

Karty:   36. Sickinger (SDH)

Držení míče: 32 % : 68 %.
Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 1:3. Rohy: 2:13. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 7:9.

SV Sandhausen: Drewes – Diakhite, Höhn, Žirkov (C) – Ajdini, Zenga, Sicker (64. Ritzmaier), Sickinger (46. Bachmann), Okoronji – Gaudino (46. Keita-Ruel) – Soukou (76. Esswein).
Náhradníci: Wulle – Bachmann, Esswein, Grawe, Keita-Ruel, Kister, Ouahim, Ritzmaier, Röseler.

RB Lipsko: Gulásci (C) – Mukiele, Simakan, Orban, Angeliño – Adams (68. Laimer), Kampl (78. Raebiger) – Nkunku, Haidara (78. Szobozslai), Forsberg (61. Hwang) – Silva (69. Brobbey).
Náhradníci: Martínez – Brobbey, Gvardiol, Hwang, Klostermann, Laimer, Novoa, Raebiger, Szobozslai.

Rozhodčí: Schlager – Waschitzki, Blos.