Menu

Další

Olympijské hry - Jezdectví

Parkurové skákání - jednotlivci (finále)

Vítěz: B. Maher (GBR)

konec

04.08.2021, 12:00 • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (13:58:55)

Konečné pořadí:

1. Ben Maher (GBR) – 37,85 (0)
2. Peder Fredricson (SWE) – 38,02 (0)
3. Maikel van der Vleuten (NED) – 38,90 (0)
4. Henrik von Eckermann (SWE) – 39,71 (0)
5. Malin Baryardová-Johnssonová (SWE) – 40,76 (0)
6. Daisuke Fukušima (JPN) – 43,76 (0)
Ben Maher (GBR) zajel suverénně nejlepší jízdu v rámci final six a zaradoval se ze zlaté medaile. Druhý skončil Peder Fredricson (SWE), třetí pak Maikel van der Vleuten (NED), nejlepší po prvním kole. Švédsko mělo hned tříčlenné zastoupení v závěrečných bojích, ale Malin Baryardová-Johnssonová (SWE) a Henrik von Eckermann (SWE) skončili nakonec těsně pod stupni vítězů. Šestý pak dokončil domácí parkurista Daisuke Fukušima (JPN).

Finále (závěrečné rozřazení) skončilo

6

Maikel van der Vleuten (NED) také neshodil žádnou překážku, dostal se na třetí místo. Na toho nejlepšího, tedy Mahera, neměl, stejně jako na Fredricsona (SWE). Zaznamenal nakonec na své konto čas 38,90 a je bronzový.

5

Henrik von Eckermann (SWE) nebyl tak rychlý jako před pár okamžiky Maher. A dokonce je až třetí za Fredricsonem. Švéd zajel čas 39,71. Sice bez penalizace, ale jednoduše nebyl tak rychlý jako jeho soupeři. Nemá tak jistou medaili.

4

Ben Maher (GBR) se dostal do vedení! Také zajel bez penalizací, čas 37,85 je zatím tím nejlepším vůbec. Perfektní práce britského závodníka.

3

Peder Fredricson (SWE) zajel také suverénně, bez chyby! A tohle je hozená rukavice všem soupeřům. 38,02 vteřiny, to je jeho výsledný čas.

2

Malin Baryardová-Johnssonová (SWE) je lepší než Japonec! Také ona zajela čistě, dokonce v rychlejším čase. Hodiny se zastavily na hodnotách 40,76 sekundy.

1

Daisuke Fukušima (JPN) se jako první vrhnul do finálové jízdy v závěrečném šestičlenném uskupení. Neshodil překážku, připsal si čas 43,76. Uvidíme, na co bude Japonci stačit.

Finále (závěrečné rozřazení) začalo
Hned tři Švédy uvidíme v rámci závěrečného programu parkurového skákání jednotlivců, Peder Fredricson (SWE), Henrik von Eckermann (SWE) i Malin Baryardová-Johnssonová (SWE) zkrátka tokijské překážky zvládli velmi dobře. Finální šestici doplnili ještě Ben Maher (GBR), Maikel van der Vleuten (NED) a také domácí jezdec Daisuke Fukušima (JPN).

Finále skončilo

30

Ben Maher (GBR) se zařadil na třetí příčku! Tak nakonec na stupních vítězů zůstal jen jeden švédský reprezentant. 85,67, to byl výsledný čas tohoto Brita, který se zařadil na třetí příčku. A zajede si tak o medaile.

29

Darragh Kenny (IRL) shodil dvě překážky, což znamenalo osm trestných sekund. Nemůže být spokojený, nemůže. Celkový čas se zastavil na hodnotě 85,11.

28

Ashlee Bondová (ISR) shodila jednu překážku, zapsala jednu trestnou vteřinu. Pevně věří, že se nakonec ještě udrží v první desítce. Ale navíc zkrátka nemůže pomýšlet. Do absolutního finále totiž postupuje jen šestice nejlepších.

27

Paráda! Maikel van der Vleuten (NED) sesadil švédskou dominanci svou jízdou, která byla bezchybná, čistá a rychlá. Takové atributy si každý parkurista přeje. Čas 85,31 je zatím tím nejlepším.

26

Mario Deslauriers (CAN) má za sebou svou jízdu, shodil tři překážky, zapsal jednu trestnou vteřinu navíc. Čas 88,51 ho zařadí až do poslední třetiny pořadí.

25

Bertram Allen (IRL) shodil hned dvě překážky, alespoň dojel v časovém limitu. Ale zařadil se jen do středu průběžného pořadí. Ir nemůže zářit štěstím.

24

Grégory Wathelet (BEL) zaznamenal jednu shozenou překážku, ale celkově si nevedl vyloženě zle. 84,26 znamená průběžné sedmé místo. Belgičan nemůže být vyloženě nespokojený, ale na postup dál jeho jízda zkrátka nestačí.

23

Luciana Dinizová (POR) je průběžně na sedmém místě. 84,69 sekund, to je výsledný čas této parkuristky. Shodila jednu překážku, za tu mohla být Portugalka sama na sebe naštvaná.

22

Scott Brash (GBR) se dělí průběžně o páté místo s O'Connorem. Zajel slušně, jen jedna trestná vteřina za překročení limitu. 88,45 byl jeho sumární čas.

21

Niels Bruynseels (BEL) jel jaksi mimo obvyklé a naplánované pořadí, jeho jízda ale neměla dlouhého trvání. Sotva se se svým koněm dostal k prvním překážkám.

20

Tak tohle je švédská exhibice! Peder Fredricson (SWE) stejně jako jeho kolegové von Eckermann a Baryardová-Johnssonová zajel čistou jízdu a s časem 86,77 se zařadil na druhou příčku.

19

Jérôme Guery (BEL) se vrhnul do nástrah překážek, čas 99,84 je opravdu špatný. Na druhou stranu Belgičan při kostrbaté jízdě shodil jen jednu překážku a zapsal tři trestné vteřiny.

18

Daniel Deusser (GER) absolvoval svou jízdu, shodil dvě překážky, zařadil se spíše do průměru. Zatím stále vedou dva švédští reprezentanti. Němcův čas se zastavil na čísle 85,69.

17

Yuri Mansur (BRA) shodil se svým koněm dvě překážky, celkový čas z jeho jízdy vyšel na hodnotách 87,27. Takový průměr, spíše šedší v podání Brazilce.

16

Harry Charles (GBR) nedokončil svou jízdu. Dnes jako by parkur některým opravdu nesvědčil. Koně mnohdy neposlouchají tak, jak mají.

15

I druhý švédský zástupce v tomto finále si vedl moc dobře! Lépe řečeno zástupkyně. Malin Baryardová-Johnssonová (SWE) zajela čistě, bez trestné vteřiny, a s časem 87,22 je druhá. Výrazně si řekla o postup do bojů o medaile.

14

Nicolas Delmotte (FRA) shodil jednu překážku, připsal si jednou trestnou vteřinu. Ale jinak si Francouz nevedl úplně zle. Aktuálně je na čtvrtém místě.

13

Daisuke Fukušima (JPN) má za sebou také svou jízdu. A vedl si náramně! Byť nestačil na vedoucího von Eckermanna, bez shozené překážky i trestných vteřin je druhý s časem 87,57.

12

Martin Fuchs (SUI) zajel v kontextu ostatních spíše průměrnou jízdu. Dvě překážky se mu nepodařilo přeskočit, čili zapsal osm trestných vteřin. Čas 84,99 ho zařadil na páté místo.

11

Kristaps Neretnieks (LAT) shodil tři překážky, zaznamenal jednu trestnou vteřinu. Ani on nemůže pomýšlet na nějaké vysoké umístění s celkovým časem 88,75.

10

Henrik von Eckermann (SWE) zajel parádně! Konečně jsme viděli opravdu bezchybnou jízdu. Přeskočil totiž všechny překážky a dojel i v časovém limitu. Zasloužené vedení Švéda s časem 85,48. Postoupí díky svému pokusu až do závěrečného final six?

9

Marc Houtzager (NED) si počínal vlastně dost podobně jako před pár okamžiky Nassar. Také shodil tři překážky, navíc přesáhl časový limit o vteřinu. 88,10 je jeho sumární výsledek.

8

Ani Nayel Nassar (EGY) nemůže být se svým výkonem spokojený. Tři shozené překážky, jedna trestná vteřina. Suma sumárum, čas se z toho vyrezultoval na hodnotě 89,63.

7

Jedna shozená překážka, jedna trestná vteřina. To byl výsledek počínání domácího závodníka. Koki Saito (JPN) se s časem 89,82 zařadil na druhé místo za vedoucího O'Connora.

6

Cian O'Connor (IRL) se dostal do průběžného vedení. Zaznamenal jen jeden trestanec, a to za čas, jinak však všechny překážky přeskočil tak, jak si představoval. 88,45, to byl jeho výsledný čas. Uvidíme, jestli bude stačit na postupovou šestku.

5

Geir Gulliksen (NOR) tenhle závod nedokončil, podobně jako před pár okamžiky Mändli. Pro něj zkrátka tahle jízda přes překážky skončila neslavně.

4

Eiken Sato (JPN) shodil čtyři překážky. Zatím jsme neviděli povedenou parkurovou jízdu. Jeho celkový čas 84,67 ho zařadil na druhé místo.

3

Beat Mändli (SUI) tenhle závod nedokončil. Už na vodní překážce měl potíže, následně ho kůň jaksi přestal poslouchat. RT je výsledek, který si do svých statistik zapíše.

2

Dvě překážky shodil taktéž Mouda Zeyada (EGY). Osm trestných vteřin znamená souhrnný čas 86,63. Žádné dobré finále ze strany Egypťana.

1

Tahle jízda se opravdu moc nepovedla. Daniel Meech (NZL) zaznamenal na překážkách hned dvanáct trestných vteřin, za čas se mu připočítaly další dvě. Celkově zaznamenal čas 93,49.

Finále začalo
Startovní listina:

1. Daniel Meech (NZL)
2. Mouda Zeyada (EGY)
3. Beat Mändli (SUI)
4. Eiken Sato (JPN)
5. Geir Gulliksen (NOR)
6. Cian O'Connor (IRL)
7. Koki Saito (JPN)
8. Nayel Nassar (EGY)
9. Marc Houtzager (NED)
10. Henrik von Eckermann (SWE)
11. Kristaps Neretnieks (LAT)
12. Martin Fuchs (SUI)
13. Daisuke Fukušima (JPN)
14. Nicolas Delmotte (FRA)
15. Malin Baryardová-Johnssonová (SWE)
16. Harry Charles (GBR)
17. Yuri Mansur (BRA)
18. Niels Bruynseels (BEL)
19. Daniel Deusser (GER)
20. Jérôme Guery (BEL)
21. Peder Fredricson (SWE)
22. Scott Brash (GBR)
23. Luciana Dinizová (POR)
24. Grégory Wathelet (BEL)
25. Bertram Allen (IRL)
26. Mario Deslauriers (CAN)
27. Maikel van der Vleuten (NED)
28. Ashlee Bondová (ISR)
29. Darragh Kenny (IRL)
30. Ben Maher (GBR)
Překážky vysoké 165 centimetrů, za každou shozenou překážku se bude penalizovat. A je jasné, že kdo bude chtít být na stupních vítězů, bude potřebovat předvést především čistou jízdu.
Jezdectví bude rozdávat další sadu medailí, konkrétně v parkurovém skákání, o níž se popere celkem třicet závodníků. Tahle skupina se utvořila po včerejší kvalifikaci, ze které nepostoupil dál ani jeden z českých závodníků ve složení Anna Kellnerová (CZE), Aleš Opatrný (CZE) a Kamil Papoušek (CZE).
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

Parkurové skákání - jednotlivci (finále)

Vítěz: B. Maher (GBR)

konec

Zpět na online