Menu

Další

Olympijské hry - Golf

1. kolo (ženy)

konec

04.08.2021, 00:30 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

O pouhých pět centrimetrů nevyšlo Carlotě Cigandaové birdie na poslední jamce. Každopádně se třemi ránami pod par hřiště je na průběžném čtvrtém místě a může být spokojená.

Madelene Sagstromová je osamocená, a v prvním kole už to tak zůstane, vůdkyní golfového turnaje. Středeční kolo zakončila s pěti ranami pod par hřiště!

Zatímco jsme mluvili o těch, kdo může být po prvním kole spokojený, spokojenost rozhodně nepanuje u Su Wej-ling. Na prvních šesti jamkách zahrála pět birdie a vše nasvědčovalo tomu, že má před sebou fenomenální první kolo. Pak ale postupně zahrála tři bogey, trochu si polepšila na čtrnáctce s birdie, jenže na poslední jamce poslala míček do vody. Za to, pochopitelně, následovala trestná rána a osmnáctku nakonec dohrála s bogey. Suma sumárum končí první den se skóre -2, ale ví moc dobře, že měla na víc, což ji ohromně mrzí.

Aditi Ashoková na poslední jamce hraje bogey! Nepovedlo se jí doputtovat na par, a tak si mírně pohoršuje. S -4 je po prvním kole na průběžném druhém místě. Může být ale s výkonem více než spokojená.

Ashoková zvládla na sedmnácté jamce zahrát další birdie a dotahuje se k vedoucí Sagstromové na pět ran pod par!

A povedlo se! Klára Spilková zakončila osmnáctku s birdie! Celkem zvládla první kolo za 69 ran a je na skóre -2, což ji momentálně řadí na fantastické dělené deváté místo!

Indka Aditi Ashoková se po birdie na 13. a 14. jamce prodrala pořadím už na dělené druhé místo s Nelly Kordovou. Povedená série indické golfistky.

Nelly Kordová, jedna z největších favoritek ženského turnaje, končí úvodní kolo s 67 údery. Je na druhém místě se čtyřmi ranami pod par hřiště.

Švédka Sagstromová se na desáté jamce dostává už pět ran pod par!

Výborná práce Kláry Spilkové na třinácté jamce! Míček posílá do díry hned třetí ránou, když dokázala dohrát přes 8,5 metru! To českou reprezentantku posouvají průběžným pořadím na dělené 12. místo.

Na patnáctce Nelly Kordová zahrála další birdie a už je na děleném prvním místě!

Madelene Sagstromová hraje ještě lépe a na devítce se dostává už dokonce na čtyři rány pod par! Dělí se o vedení se Su Wej-ling.

Nelly Kordová dokázala na 14. jamce skórovat s birdie a dostává se na tři rány pod par!

Hned na šestce se švédské golfistce Sagstromové daří přidat další birdie, po kterém se dorovnává na druhé místo ke Korejce Park.

Belgičanka Manon de Roeyová se dotahuje na dvě rány pod par díky birdie na osmičce. Mezitím pokračuje fenomenální výkon tchajwanské golfistky Si, která má už pět ran pod parem hřiště a to po pouhých šesti jamkách!

Tchajwanka Su Wej-ling hraje birdie i na páté jamce a má už čtyři rány pod par! Zatím je nezastavitelná!

Výborně zahrála Spilková na sedmém tříparu! Zvládla devítimetrovou dohrávku a zapisuje na své konto birdie! Srovnává se s parem hřiště a je na děleném 17. místě.

Tchajwanka Si Wej-ling zatím na hřišti řádí! Po čtyřech jamkách má už tři rány pod par hřiště a je na děleném prvním místě s Park!

Kláře Spilkové se povedlo na pětiparu na páté jamce proměnit třímetrový putt a skóruje s birdie! Srovnává tak své skóre s parem hřiště!

Korejka Park se díky birdie na šesté jamce osamostatňuje na čele turnaje se třemi ránami pod par!

Park In-bee úspěšně zaútočila na páté jamce na birdie a dotahuje se na první místo k Filipínce Pagdangananové se skóre dvě rány pod par!

Nyní vstupuje na hřiště flight, který nás enormně zajímá! Do turnaje totiž vstupuje Klára Spilková! Česká reprezentantka bude hrát spolu s Manon de Roeyovou z Belgie a Christine Wolfovou z Rakouska.

Na jedničce začíná sedmý flight! Obhájky olympijského zlata z Ria Park In-bee z Jižní Koreje, Lydia Koová z Nového Zélandu a Feng Šan-šan z Číny.

Pagdangananová zahrála birdie i na druhé jamce a dostává se do vedení se dvěma údery pod par!

Startuje pátý flight a zde bude docházet k prvnímu pikantnímu souboji. Na hřiště jdou Nelly Kordová, Američanka s českými kořeny, Korejka Ko Čin-jong a s nimi domácí Nasa Hataokaová!

1. kolo (ženy)

konec