Menu

Atletika

Olympijské hry

Skok o tyči - kvalifikace (ženy)

konec

02.08.2021, 12:20 • Milan Huppert

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (15:19:19)

Postupující do finále

Nikoleta Kyriakopoulouová (GRE)
Katie Nageotteová (USA)
Robeilys Peiňadová (VEN)
Tina Šutjová (SLO)
Wilma Murtová (FIN)
Iryna Žuková (BLR)
Angelica Bengtssonová (SWE)
Maryna Kylypkovová (UKR)
Holly Bradshawová (GBR)
Anicka Newellová (CAN)
Anželika Sidorovová (ROC)
Yarisley Silvaová (CUB)
Katerina Stefanidiová (GRE)
Morgann Leleuxová (USA)
Sü Chuej-čchin (CHN)
Deštěm poznamenaná kvalifikace tyčky má patnáct postupujících. Limit pro finálovou účast byl nakonec nastaven na 455 centimetrech. Všechny favoritky laťku v této výšce přeskočily a překvapení nepřipustily. Totéž se bohužel nepodařilo Romaně Maláčové, jež marně útočila na vylepšení sezónního maxima, skončila tak těsně před branami v kvalifikaci.

Kvalifikace skončila.
Výšku 455 centimetrů přeskočilo dohromady patnáct tyčkařek. Rozhodčí se po poradě rozhodly kvalifikaci ukončit a do finále pustit všech patnáct úspěšných, byť měla postupovat pouze nejlepší dvanáctka.
Pořádný kámen ze srdce spadl Sü Chuej-čchin. Číňanka začínala na 455 centimetrech, ale překvapivě prvními dvěma pokusy shodila. Napotřetí se ale zkoncentrovala a udržela se v soutěži. Na třetí pokus uspěla i Ukrajinka Kylypkovová a Američanka Leleuxová.

Romana Maláčová shodila 455 centimetrů i napotřetí a ve finále tyčkařského finále se nepředstaví.
Tyčku ve výšce 455 centimetrů doposud přeskočily Bradshawová, Newellová, Sidorovová, Silvaová, Stefanidiová, Kyriakopoulouová, Nageotteová, Peiňadová, Šutejová, Murtová, Žuková a Bengtssonová. To je přesně dvanáct tyčkařek, což by znamenalo finálové složení.
Ne, Romana Maláčová neuspěla ani napodruhé. Pokud shodí i napotřetí, může se s postupem do finálové dvanáctky rozloučit.
Yarisley Silvaová na druhý pokus přeskočila 455 centimetrů a zhluboka si oddechla. Za okamžik čeká druhý pokus i Romanu Maláčovou.
Přes tyčku ve výšce 455 centimetrů se přehouplo zatím pouze sedm tyčkařek. To znamená, že by se klidně mohlo rozhodovat o finalistkách už nyní.
První pokus má za sebou Romana Maláčová, která neuspěla. Češka měla problémy už na výšce 440 centimetrů, kde uspěla až napotřetí. Pokud zvládne 455 cm, bude se jednat o její sezónní maximum.
Yarisley Silvaová první pokus na 455 centimetrech nezvládla. Na rozdíl od Anicky Newellové a Holly Bradshawové, Britka absolvovala vůbec svůj první pokus v rámci kvalifikace.
Počasí se umoudřilo, kvalifikace může pokračovat.
Kvalifikace je přerušena z důvodu silného deště. Pokračovat se bude, až se podmínky umoudří.
V A skupině se skáče už na 455 centimetrech. Nikoleta Kyriakopoulouová, Katie Nageotteová a Tina Šutejová pokračují v čistém zápisy, naopak shodily Žuková, Molinarolová, Kylypková a také Kennedyová.
Romana Maláčová pokračuje! Třetím pokusem přeskočila 440 centimetrů a může tak stále usilovat o postup do finále. Spolu s ní pokračuje na další výšku dalších devatenáct soupeřek.
Romana Maláčová má před sebou poslední pokus. Už nyní je ale jisté, že ani překonání 425 centimetrů by jí na finále nestačilo, musela by zdolat i tyč ve výšce 455 centimetrů, což by znamenalo vylepšení letošního maxima.

Skok o tyči - kvalifikace (ženy)

konec

Zpět na online