Menu

Atletika

Olympijské hry

100 m - rozběhy (muži)

konec

31.07.2021, 12:45 • Milan Huppert

Nechybělo moc, aby rozběhy mužů na 100 metrů přinesly obrovskou senzaci, a sice vypadnutí horkého favorita na zlato Trayvona Brommela. Američan totiž pořádně vypustil závěr a ve svém rozběhu doběhl až čtvrtý, neměl tedy automaticky jistý postup. Měl však štěstí, protože postoupil na čas. Jinak k žádnému překvapení nedošlo, do semifinále postoupili všichni favorité. Už v rozbězích skončila stovka pro Jána Volka, který v posledním rozběhu doběhl na šestém místě.

7/7

Rohan Browning postupuje z prvního místa v osobním rekordu 10,01. Yohan Blake doběhl druhý s odstupem pěti setin, postupovou dvojici doplňuje ještě Brit Ujah. Ján Volko se soupeřů nezachytil, skončil šestý před Romerem z Nikaraguy a Burkem z Barbadosu.
Před námi je poslední rozběh mužů na 100 metrů, v němž se představí i slovenský reprezentant Ján Volko, jehož přestup by ovšem byl překvapivý. K výbornému výkonu by jej ovšem mohl vyhecovat vedle běžící Yohan Blake, jehož maximem je fantastický čas 9,63. Takové časy ale už Jamajčan ve svých letech neběhá, i tak je pořád velmi kvalitním závodníkem.

100 m - rozběhy (muži)

konec

Zpět na online