Menu

Další

Olympijské hry - Ragby (ženy)

O umístění a semifinále

konec

31.07.2021, 02:00 • Patrik Czepiec

On-line přenos je u konce, děkujeme za pozornost. (05:00:16)

Složení dvojic pro konečnou fázi turnaje, kterou budeme na našich stránkách komentovat od 09:30, je po konci posledního zápasu jasné.

O 7. místo: ROV – Čína
O 5. místo: USA – Austrálie
O bronz: Velká Británie – Fidži
Finále: Nový Zéland – Francie
Konečný výsledek (Semifinále)
Velká Británie – Francie 19:26

Skórovaly:
Jasmine JOYCEOVÁ
Holly AITCHINSONOVÁ
Hannah SMITHOVÁ
Natasha HUNTOVÁ
---
Anne-Cecile CIOFANIOVÁ
Caroline DROUINOVÁ
Seraphine OKEMBAOVÁ
Coralie BERTRANDOVÁ

14+1

Konec duelu Velká Británie – Francie.

14+1

Velká Británie – Francie 19:26
Sudí přisoudil míč po tlačenici na středu Francouzkám, které zápas pochopitelně ukončí zakopnutím do zámezí.

14

Velká Británie – Francie 19:26
Velká Británie se v poslední minutě dostává k držení míče. Poslední šance něco se zápasem udělat.

11

Velká Británie – Francie 19:26
Naděje umírá poslední a pokud se Britkám povede ještě jedna akce za sedm bodů, srovnají krok. Nyní se do pětkoviště probila Hannah Smithová a deset vteřin na to se kopem chytá také Natasha Huntová.

8

Velká Británie – Francie 12:26
Je radost sledovat Anne-Cecile Ciofaniovou, která přidává další pětibodovou skládku už po 17 vteřinách a bere Britkám další vítr z plachet. Zdá se, že k Novému Zélandu ve finále přibyde právě Francie.

8

Začátek 2. poločasu duelu Velká Británie – Francie.

7+2

Konec 1. poločasu duelu Velká Británie – Francie.

7+1

Velká Británie – Francie 12:21
V nastavení slaví vyšťavená Jasmine Joyceová, která i nyní utekla všem možným nástrahám. Konverze se nicméně Británii nedaří a do druhého poločasu půjde s jasnou ztrátou.

7

Velká Británie – Francie 7:21
Jenže Francouzky si berou náskok zpátky. Poslední válečná konfrontace těchto národů oficiálně proběhla ještě za Napoleona, nyní ovšem obě země bojují na ragbyovém hřišti a je se na co dívat. Coralie Bertrandová pokládá, ale zároveň si přivodila zranění, které ji zřejmě definitivně dostane ze hry. Dvojku přidává Drouinová.

5

Velká Británie – Francie 7:14
Podobný individuální příspěvek Britky potřebovaly jako sůl. Jasmine Joyceová se prohnala středem hřiště a ve sprintu, který by obdivoval i Usain Bolt, položila míč doprostřed háčka. Na stejné místo pak kopem zamířila Holly Aitchinsonová.

3

Velká Británie – Francie 0:14
Druhý výboj Francie a znovu sedm bodů. Do koncové zóny zavítala Seraphine Okembaová a kopem rovněž Caroline Drouinová. Ještě není zdaleka hotovo, ale země galského kohouta se k medaili přibližuje mílovým krokem.

1

Velká Británie – Francie 0:7
Ještě na konci první minuty udeřila relativně urostlá Anne-Cecile Ciofaniová a z konverze se pro změnu prosazuje Caroline Drouinová. Francie se ujímá vedení v semifinále.

1

Začátek duelu Velká Británie – Francie.
Konečný výsledek (semifinále)
Nový Zéland – Fidži 22:17 po prodloužení

Skórovaly:
Gayle BROUGHTONOVÁ
Portia WOODMANOVÁ
Stacey FLUHLEROVÁ
---
Vasiti SOLIKOVITIOVÁ
Viviana RIWAIOVÁ
Reapi ULUNISAUOVÁ

17

Konec duelu Nový Zéland – Fidži.

17

Nový Zéland – Fidži 22:17
Je konec! Nový Zéland pokládá rozhodující pětku. Medaili svému týmu zařídila Gayle Broughtonová, když parádní otočkou definitivně vyšachovala jinak pozornou obranu Fidži. Zélanďanky držely míč po celou dobu prodloužení a povedla se jim i finální akce. Na vítězství s outsiderem z Oceánie se ale neskutečně natrápily.

15

Začátek prodloužení duelu Nový Zéland – Fidži.

14+2

Konec 2. poločasu duelu Nový Zéland – Fidži.

14+2

Nový Zéland – Fidži 17:17
Fidži skóruje! Reapi Ulunisauová jela na morál a dokázala šišatý balon dopravit až do pětkoviště. Jenže konverze z hodně složité pozice se nedaří a čeká nás prodloužení.

14

Nový Zéland – Fidži 17:12
Velkému favoritovi zřejmě vytrhla trn z paty Stacey Fluhlerová. Jenže konverze se nedaří! Pokud Fidži zvládne jednu akci s kopem do háčka, utkání otočí.

12

Nový Zéland – Fidži 12:12
Kombinaci Nakociové a Radiniyavuniové se Novému Zélandu s obrovským vypětím sil daří zastavit. Hráčky hodně dlouho vydýchávaly tento návrat do obrany, který probíhal prakticky přes celou délku hřiště ve sprintu.

10

Nový Zéland – Fidži 12:12
Zodpovědnost na sebe vzala Portia Woodmanová. Kopem do háčka ji doprovází Tyla Nathan-Wongová a teď už se opravdu bude hrát o každý bod. Blíží se závěr strhujícího semifinále.

9

Nový Zéland – Fidži 5:12
Fidži opět skóruje! Že by se nám tu rodilo obrovské překvapení ženského turnaje? Nový Zéland s kurzem okolo 1,15 na výhru v tomto utkání ztrácí sedm bodů. Pokud se mu podaří skládka i konverze, pouze vyrovná. Míč zkraje koncové zóny položila Vasiti Solikovitiová.

8

Začátek 2. poločasu duelu Nový Zéland – Fidži.

7+1

Konec 1. poločasu duelu Nový Zéland – Fidži.

7+1

Nový Zéland – Fidži 5:7
Perfektní zákrok v poslední vteřině! Tuiová už unikala zcela osamocená, ale zezadu ji stáhla soupeřka z Fidži, které tak překvapivě bude vést po prvním poločase o dva body.

4

Nový Zéland – Fidži 5:7
Jako tank nyní prošla středem Vasiti Solikovitiová! Její průnik úspěšnou konverzí jen podtrhla Viviana Riwaiová a rázem zápas vypadá zcela rozdílně. Po obratu vede o dva body družstvo z Oceánie.

2

Nový Zéland – Fidži 5:0
Strašlivou rozehrávku Fidži po zisku míče trestá Gayle Broughtonová. Na levé straně už měla snadnou pozici, protože přihrávka obránkyně ostrovního státu ji zcela uvolnila.

1

Začátek duelu Nový Zéland – Fidži.
Konečný výsledek (o postup do zápasu o 5. místo)
USA – Čína 33:14

Skórovaly:
Kris THOMASOVÁ
Nicole HEAVIRLANDOVÁ
Naya TAPPEROVÁ
Ilona MAHEROVÁ
---
Wan-jü WANG
Kche-i ČCHEN

14+1

Konec duelu USA – Čína.

14+1

USA – Čína 33:14
Poslední akci utkání mají na starosti znovu Američanky, to když Maherová v krátkém čase skládá svou další pětku. Konverzi si na starost tradičně bere Heavirlandová a trefuje se do háčka počtvrté z pěti pokusů.

11

USA – Čína 26:14
V tomto utkání si nemůžeme být ničím jistí, ale položení Ilony Maherové by USA mohlo v kruté bitvě o lepší pozici v konečné tabulce přece jen stačit. Moc času na čínskou reakci už není.

10

USA – Čína 21:14
Skóruje a ještě proměňuje konverzi! Kche-i Čchen teď pro Čínu udělala kus práce, když doběhla nakopnutý míč, který směřoval ke koncové linii.

8

Začátek 2. poločasu duelu USA – Čína.

7+1

Konec 1. poločasu duelu USA – Čína.

7+1

USA – Čína 21:7
Třetí položení divokého poločasu zaznamenala v nastavení Naya Tapperová a z následné konverze se ani tentokrát nemýlí Heavirlandová. To je její třetí úspěšný kop.

7

USA – Čína 14:7
Za nebezpečný obranný zákrok vidí žlutou kartu Jao-jao Ku. Dvouminutové vyloučení na čínské straně.

4

USA – Čína 14:7
Velkou příležitost nevyužila Ming-lin Tchang, která nezvládla v koncové zóně zalehnout volný balon. Číňanky mohly znovu bleskově reagovat.

4

USA – Čína 14:7
Bodová exploze pokračuje. Druhou pětku během necelých čtyř minut zařídila Kris Thomasová, která tak hraje skvělý zápas. Když se navíc nepříliš snadná konverze daří Heavirlandové, vedou USA znovu o sedm bodů.

2

USA – Čína 7:7
Utkání se rozbíhá ve fantastickém tempu. Na druhé straně obraně pláchla a jako srnka před myslivcem se úspěšně vyhýbala Wan-jü Wang. Z konverze se snadno trefuje Kche-i Čchen.

1

USA – Čína 7:0
Tak to byla snad nejrychlejší pětka dosavadního průběhu ženského turnaje! Už po devíti vteřinách pokládá Kris Thomasová a konverzi záhy zvládá také Nicole Heavirlandová. Snový začátek pro favorita z USA.

1

Začátek duelu USA – Čína.
Konečný výsledek (o postup do zápasu o 5. místo)
ROV – Austrálie 7:35

Skórovaly:
Jelena ZDROKOVÁ
Kristina SEREDINOVÁ
---
Faith NATHANOVÁ
Tia HINDSOVÁ
Emma TONEGATOVÁ
Sariah PAKIOVÁ
Sharni WILLIAMSOVÁ
Maddison LEVIOVÁ

14+1

Konec duelu ROV – Austrálie.

14+1

ROV – Austrálie 7:35
V samotném závěru utkání si teprve devatenáctiletá Maddison Leviová dovolila drzý průnik přes dvě Rusky, ty dnes ale na bránění nebyly absolutně nechystané. Konečný stav stanoví až konverze Sharni Williamsové, Australanky získávají pátý z pěti kopů.

13

ROV – Austrálie 7:28
Přesilovou hru po žluté kartě na ruské straně s přehledem využila Sariah Pakiová. Ke kopu si stoupla Sharni Williamsová a také bezpečně proměňuje. Kopáčky Austrálie dnes mají svůj den.

10

ROV – Austrálie 7:21
Na Emmu Tonegatovou nyní žádná z Rusek nenavázala a šestadvacetiletá ragbistka si mohla dovolit luxusní donášku až na střed koncové zóny. Dochází tak k proměnění přímého kopu na háčko, o což se stará už potřetí Tia Hindsová.

8

Začátek 2. poločasu duelu ROV – Austrálie.

7+2

Konec 1. poločasu duelu ROV – Austrálie.

7+1

ROV – Austrálie 7:14
Ještě v nastavení prvního poločasu zvládne z levé strany utéct Jelena Zdroková. Nechtěla více riskovat, takže konverze byla prováděna z ostrého úhlu, ale Kristina Seredinová si poradila skvěle! Už Rusko ztrácí jen sedm bodů.

4

ROV – Austrálie 0:14
Ostrovní zemi nevyšla kombinace ideálně a Rusko jako by zbytek akce tím pádem úplně vypustilo. Emma Tonegatová musela být sama připravená, kolik prostoru dostala. Pokládá pohodovou pětku a Hindsová nezaváhá ani ze svého druhého kopu na háčko.

2

ROV – Austrálie 0:7
Rusky jsou sice známé svou tvrdostí, nyní ovšem obraně pláchla od půlky hřiště jedenadvacetiletá Faith Nathanová. Míč zkušeně pokládá na střed a s konverzí proto nebude mít problém Tia Hindsová.

1

Začátek duelu ROV – Austrálie.
Konečný výsledek (o 9. místo)
Kanada – Keňa 24:10

Skórovaly:
Charity WILLIAMSOVÁ
Ghislaine LANDRYOVÁ
Bianca FERALLAOVÁ
---
Janet OKELLOVÁ
Diana OCHIENGAOVÁ

14+1

Konec duelu Kanada – Keňa.

14

Kanada – Keňa 24:10
V poslední minutě základní hrací doby kosmeticky upravuje skóre útlá Diana Ochiengaová, která tak bude poslední hráčkou Keňy, co se na tomto olympijském turnaji prosadí. Dobře zpracovala přihrávku a cesta k pětkovišti byla volná.

11

Kanada – Keňa 24:5
Nyní už přichází definitivní rozhodnutí. Na středu našla skulinu Ghislaine Landyová a sama zužitkuje i následnou konverzi. Její kop do háčka udává skóre 24:5 a o držitelích devátého a desátého místa máme jasno.

8

Kanada – Keňa 17:5
Své běžecké dovednosti v akci znovu předvedla Bianca Ferallaová. Třebaže se následná konverze nedaří, Kanada disponuje dvanáctibodovým náskokem a nehodlá ho prohospodařit.

8

Začátek 2. poločasu duelu Kanada – Keňa

7+2

Konec 1. poločasu duelu Kanada – Keňa.

7+1

Kanada – Keňa 12:5
Kanada musí dvě minuty bránit se šesti hráčkami na ploše, v prvním poločase ovšem Keňa výhodu nevyužije.

6

Kanada – Keňa 12:5
Přece jen Afričanky reagují. Postupný útok s mnoha přerušeními dokázala dotáhnout Janet Okellová. Relativně příznivá konverze už v háčku nekončí, takže případná další pětka ještě vyrovnání nepřinese.

4

Kanada – Keňa 12:0
Favoritky potvrzují svou roli poměrně záhy a v tomto utkání asi na drama zaděláno nebude. Další únik přinesla Bianca Ferallaová a Kanaďanky si berou dvanáctibodové vedení.

2

Kanada – Keňa 7:0
Parádně to provedla Charity Williamsová, která se kličkou zbavila poslední strážkyně a měla i dostatek místa na to, aby pronikla do samotného nitra koncové zóny. Kop zvládla Ghislaine Landryová.

1

Začátek duelu Kanada – Keňa.
Konečný výsledek (o 11. místo)
Brazílie – Japonsko 21:12

Skórovaly:
Raquel KOCHHANNOVÁ
Isadora CERULLOVÁ
Bianca SILVAOVÁ
Marina FIORAVANTIOVÁ
---
Haruka HIROCU
Mio JAMANAKA
Wakaba HARA

14+2

Konec duelu Brazílie – Japonsko.

14

Brazílie – Japonsko 21:12
Jenže z protiútoku s míčem uniká Marina Fioravantiová a skládá za pět bodů. Konverzi si vzala na starost Raquel Kochhannová a brazilskému vítězství už nic nebude stát v cestě.

14

Brazílie – Japonsko 14:12
Japonky by rády unikly hrobníkovi z lopaty. Zbývá poslední minuta a domácí útočí.

11

Brazílie – Japonsko 14:12
Skóre se zatím nepohnulo, ale útočí Brazilky. Že by outsider zvítězil a domácí hráčky nezvládly sílu okamžiku?

8

Začátek 2. poločasu duelu Brazílie – Japonsko.

7+1

Konec 1. poločasu duelu Brazílie – Japonsko.

7+1

Brazílie – Japonsko 14:12
Jakmile se Bianca Silvaová dostane do úniku, je téměř nemožné ji zastavit. Samostatné sólo doplňuje konverzí znovu Cerullová a Brazílie překvapivě vede.

6

Brazílie – Japonsko 7:12
Na konci šesté minuty z levé strany unikla Wakaba Hara, která také skončí v pětkovišti! Přestože Brazilky se ještě bránily, Hara ukázala velkou touhu po dalších bodech.

4

Brazílie – Japonsko 7:7
O srovnání se nicméně poměrně záhy postarala Haruka Hirocu a po ní kopem Mio Jamanaka. Zatím domácí tým dává všechno do toho, aby neskončil úplně poslední.

3

Brazílie – Japonsko 7:0
První útok i přes jisté porodní bolesti nakonec úspěšně ukončí Raquel Kochhannová. Konverze se navíc podařila Cerullové a na světě je tak hned sedm bodů.

1

Začátek duelu Brazílie – Japonsko.
PROGRAM DNEŠNÍHO DNE

➤ 02:00 ➤ Brazílie – Japonsko ➤ 11.-12. místo
➤ 02:30 ➤ Kanada – Keňa ➤ 9.-10. místo
➤ 03:00 ➤ ROV – Austrálie ➤ 5.-8. místo
➤ 03:30 ➤ USA – Čína ➤ 5.-8. místo
➤ 04:00 ➤ Nový Zéland – Fidži ➤ Semifinále
➤ 04:30 ➤ Velká Británie – Francie ➤ Semifinále
HISTORIE SPORTU

➤ Vznikl z fotbalu, když v Anglii (1823) donesl hráč míč do branky rukama
➤ První ragbyová unie fungovala už v roce 1871
➤ Ragby se na LOH hrávalo ve 30 hráčích (1900, 1908, 1920, 1924)
➤ Současný formát přišel v Riu (2016), kdy debutovaly také ženy
OLYMPIJSKÉ RAGBY

➤ Na každé straně je sedm hráčů
➤ Hřiště má 100 metrů na délku a 70 metrů na šířku
➤ Menší počet hráčů napomáhá k větší dynamice
➤ Zápas se skládá ze sedmiminutových poločasů
➤ Přestávka trvá pouze dvě minuty
➤ Přihrávka směrem dopředu je možná pouze kopnutím
➤ Míč může prakticky v kterýkoliv okamžik získat druhý tým
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:00.

O umístění a semifinále

konec

Zpět na online


Statistiky:
Program dne
02:00 Brazílie – Japonsko (11.-12. místo)
02:30 Kanada – Keňa (9.-10. místo)
03:00 ROV – Austrálie (5.-8. místo)
03:30 USA – Čína (5.-8. místo)
04:00 Nový Zéland – Fidži (Semifinále)
04:30 Velká Británie – Francie (Semifinále)
Konečné výsledky
Brazílie – Japonsko (11.-12, místo) 21:12
Kanada – Keňa (9.-10. místo) 24:10
ROV – Austrálie (5.-8. místo) 7:35
USA - Čína (5.-8. místo) 33:14
Nový Zéland - Fidži (Semifinále) 22:17pp
Velká Británie – Francie (Semifinále) 19:26