Menu

Další

Olympijské hry - Golf

2. kolo (muži)

konec

31.07.2021, 00:45 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

Japonský golfista ovšem na poslední jamce zahrál par. Končí tak druhé kolo s přesto fantastickým zápisem -7 a v součtu má devět ran pod par, což mu vynáší třetí místo za Schauffelem a Ortizem.

A skvěle začal domácí Hideki Macujama! Tomu se povedlo na sedmnácté jamce dosáhnout dalšího birdie a dostává se na skóre -9!

Druhé kolo pokračuje. Dohrát musí ještě 16 golfistů.

Turnaj je přerušen! Důvodem jsou nepříznivé povětrnostní podmínky.

Xander Schauffele přidal další birdie na osmnáctce! Celkem už své osmé v rámci druhého kola! Celkem má 11 ran pod par a osamostatňuje se na prvním místě! Po druhém kole může být nadmíru spokojen.

Japonec Macujama připisuje na šestnáctce další birdie! Se skóre -8 je na děleném třetím místě. Mezitím zakončil druhé kolo Ital Migliozzo, jenž s šesti ranami pod par drží desátou pozici a je velmi spokojen.

Schauffere na předposlední jamce zaznamenal už sedmý úder pod par během druhého kola! Tato fantastická jízda jej posouvá do průběžného vedení spolu s Mexičanem Ortizem!

Schauffele se ostamostatňuje na druhém místě! Birdie na šestnáctce!

Hrůzné druhé kolo má konečně za sebou Ondřej Lieser. Český golfista do něj vstoupil s jednou ránou nad par z kola prvního, což si chtěl rozhodně vylepšit. Jenže opak se stal pravdou. Český reprezentant nezahrál ani jedno birdie, naopak přidal šestkrát bogey a se 7 ranami nad par je na posledním místě. Na předposlední místo ztrácí 3 rány.

Američan Xander Schauffele zahrál svůj druhý eagle během druhého kola! Díky tomu je už na -8 ranách na dělené druhé pozici. První eagle dal na šestce, druhý nyní na čtrnáctce.

Hrubá chyba Camerona Smitha! Na poslední jamce zahrál double bogey a pohoršil si na -4, což znamená průběžné 18. místo. Double bogey znamená dva údery nad par jamky.

V divokém zápisu plném birdie a bogey pokračuje Carlos Ortez. Na 11. jamce se vrací na deset ran pod par po úspěšném birdie a pojišťuje své vedení.

McIlroy na sedmnáctce přidává další birdie! A už je s -8 na druhém místě!

Končí i Švéd Alex Noren. Povedlo se mu v druhém kole zaznamenat čtyři rány pod par, celkem jich má na kontě osm a je na druhém místě spolu s Mito Perreirou z Chile.

Lieserovi se nedaří. Stejně jako ve čtvrtek, tak i dnes zahrál bogey na dvanáctce. Jenže dnes už je to jeho třetí a celkově jej tak tíží čtyři rány nad par hřiště.

Carlos Ortiz na osmé jamce navyšuje své vedení o další birdie! Má 10 ran pod par a jeho náskok je dvě rány.

McIlroy zahrál další birdie, dnes už páté. Celkově se dostává na -7 a posouvá se na čtvrtou příčku! Polepšuje si i Jhonatan Vegas, který se dostává na šest ran pod par a je na děleném šestém místě.

Na jedenáctce Ondřej Lieser zahrál další bogey. Celkem má tři údery nad par (ve druhém kole dva) a je na 57. místě.

Tak bohužel. Byť se golfisté rozehrávali, jsou zase staženi pryč z hřiště. Kvůli hrozbě blesků je soutěž aktuálně přerušena na neurčitou dobu.

Pokračovat by se mohlo v 06:45.

Bohužel, kvůli počasí je druhé kolo přerušeno!

Sabbatini má druhé kolo za sebou! Předvedl ještě lepší výkon než v prvním kole, když zaznamenal čtyři údery pod par. Celkově má na kontě šest ran pod par hřiště a je aktuálně na děleném pátém místě!

Ještě o něco lépe je na tom jeho spoluhráč z flightu Mito Perreira, jenž má osm ran pod par a je na dělené druhé příčce.

Ale pozor na Mexičana Carlose Ortize! Na šesté jamce se mu daří eagle! Díky tomu jde do vedení s 10 ránami pod par hřiště!

Sabbatini se na sedmnáctce ve flightu s Perreirou taktéž prosadil! Po dalším birdie je na -6 a dělí se o páté místo!

Pereira na sedmnáctce také zahrál další birdie a rovněž na děleném prvním místě!

Ortiz se po birdie na páté jamce dotahuje s osmi ranami pod par na vedoucího Norena!

Ale už to neplatí! Sabbatini na patnáctce zaznamenal další birdie a je už na děleném sedmém místě s pěti ránami pod par!

Rory Sabbatini zaznamenal další birdie a po 14 jamkách má skóre -4! Dostává se na 11. místo!

Mito Perreira z Chile už je druhý! Zahrál birdie na 14. jamce a má 7 ran pod par.

McIlroy ve druhém kole řádí! Po osmi jamkách zahrál čtyři rány pod par a celkově má skóre -6! Je na děleném čtvrtém místě! Ve skóre má dvě birdie a na osmičce trefil eagle!

Naopak Švéd Noren na stejné jamce zahrál birdie! Má 8 ran pod par a proniká do průběžného vedení turnaje!

Janewattananod na jedenácté jamce zahrál bogey.

Rorymu Sabbatinimu se povedlo na 13. jamce dosáhnout na birdie a opět se vrátit na tři rány pod par.

Mexický golfista Carlos Ortiz má skvělý vstup do druhého kola. Zahrál birdie a po dvou jamkách se dostává na skóre -7, tedy dělené druhé místo.

Straka se trápí! Druhé bogey, hned na třetí jamce! Propad na -6.

Straka na druhé jamce zaznamenal své první bogey na celém turnaji a přepouští vedení Janewattanandovi.

Perreira na devítce zahrál další birdie a je celkem už na šesti ranách pod par!

Zatímco do druhého kola vstupuje Sepp Straka, vedoucí muž po prvním kolem, dokázal jej na osmi ranách pod parem dotáhnout Thajec Jazz Janewattananond, který zahrál birdie na šesté jamce a má skóre -8!

Na hřiště vyráží Ondra Lieser. Ten má po prvním, trochu divokém, kole na kontě jeden úder nad par hřiště a jeho jasným cílem je dostat se dnes do mínusu.

Sabbatini na šestce dosáhl birdie a vrací se ke třem ranám pod par hřiště!

Pereira na šesté jamce, což je čtyřpar, zahrál eagle! Tedy dvě rány pod par, když hned druhým úderem poslal míček do jamky. To jej posouvá na dělené páté místo s pěti údery pod par hřiště.

Sabbatini bohužel na pětce zahrál bogey a vrací se na -2.

Výborně Sabbatini! Na druhé jamce dnešního kola zaznamenal birdie a má skóre tři rány pod par! Díky tomu se prokousal na průběžnou dvanáctou příčku.

2. kolo (muži)

konec