Menu

Další

Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy)

Japonsko - Španělsko

1:4

konec (1:0, 0:1, 0:2, 0:1)

31.07.2021, 03:00 • Oi Hockey Stadium South Pitch (Tokio) • Skupina B • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

5

Naopak na druhé straně to vyšlo. Dvě hráčky se dostaly do úniku, skončilo to klasickou předávkou na volnou hráčku, jíž byla Bonastreová Peremateuová, která zakončila do prázdné brankya definitivně tak rozhodla o dnešní výhře Španělek – 1:4.

6

Japonky měly obrovskou možnost ke snížení stavu a ještě zaútočení na potenciální remízu. To se jim ale nepovedlo, ani jedna z útočnic, které se ve střeleckém kruhu dostaly k míčku ho nedokázala usměrnit do branky.

7

Španělky vybojovaly další trestný roh. Tentokrát už se to podařilo. Ve střeleckém kruhu Petchameová Bonastreová hokejkou ve vodorovné pozici míček podržela a připravila pozici pro střelu Candele Mejiasové Zanettiové, která si pak dělovkou připsala první mezinárodní gól za Španělskou reprezentaci – 1:3.

8

Tak nakonec tento útok přeci jen skončí brankou! Garíová Grauová se dokázala skrze váhající Japonky prodrat k míčku odraženému od tyče a poslat ho zpět do branky. Stav se tak obrací a hokejistky z pyrenejského poloostrova jdou do vedení – 1:2.

5

Barriosová Navarrová běžela se spoluhráčkou na pravou stranu. Japonská obránkyně ji míček odpíchla od hole, ale Španělka dokázala zareagovat, k míčku doběhla a bez míření do něj bekhendem co největší silou přaštila. K velkému překvapení všech na place se míček ohromnou rychlostí proletěl těsně kolem pravé tyčky až do branky -1:1.

6

Tak tohle byla opravdu ohromná šance na navýšení skóre! Jedna z Japonek dokázala uniknout do individuálního nájezdu na branku. šla z pravé strany, ovšem brankářka Španělska ji neskutečně zmenšila úhel, donutila si ještě přehodit míček více doprava a Japonka už z velkého úhlu nezakončila ideálně.

7

Studená sprška pro Jihoevropanky! Sudí totiž po konzultaci s kolegy branku neuznává a stav zápasu je tak stále 1:0 pro Japonsko.

7

A je srovnáno. Je to úspěšný trestný roh. Ten byl tentokrát rozehrán na střed, kde si ho zpracovala Magazová Medranová, která naznačila střelu, ale tu nakonec přenechala Loézové Garcíové. Ta se prezentovala krásnou ránou, kdy se míček letící obrovskou rychlostí vzruchem ještě odrazil od ležící brankářky Asano – 1:1.

10

Japonsko otevírá skóre! Krásná individuální akce Kanon Mori, která si vytvořila prostor na levé straně, postupně sbíhala doprostřed, přičemž si nepřestávala skvěle kontrolovat míček a nakonec zakončila skvělým bekhendem přímo mezi nohy brankářky – 1:0.

Japonsko - Španělsko

1:4

konec (1:0, 0:1, 0:2, 0:1)

Zpět na online


Rozhodčí: Sarah Wilson (GBR) – Maggie Giddens (USA)

Statistiky:
Sestavy
Japonsko: Asano – Asai, Hoshi, Oikawa, Kozuka – Mano (C), Nagai, Segawa – Nagai, Toriyama, Mori. Náhradníci: Nishikori, Nomura, Matsumoto, Yamada, Omoto.

Španělsko: Ruizová Castillová – Ycartová Canalová, Lopezová Garcíová (C), Mejiasová Zanettiová, Rieraová Zuzuarreguiová – Garcíová Grauová, Perezová Lagunasová, Olivová Isernová, Jiménezová Vincenteová – Petchameová Bonastreová, Iglesiasová Marcosová. Náhradníci: Barriosová Navarrová, Bonastreová Peremateuová, Gineová Patsiová, Torres-Quevedová Oliverová, Megazová Medranová.