Menu

Fotbal

Evropská konferenční liga (předkola)

FK Sumgait – FK Čukarički Bělehrad

0:2

konec (0:2)

29.07.2021, 18:00 • Sumgait City Stadium, Sumgait • 2. předkolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 6.14 3.39 1.71 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, napočtenou! (19:57:10)
Dohráno, Bělehrad postupuje dál! V prvním poločase si aktivní hrou vydřel dvě branky a po zbytek střetnutí v ázerbájdžánském Sumgaitu hrál přesně to, co potřeboval k zajištění vítězství. Domácí nepřevedli vůbec špatný výkon, ale na silnějšího soka to bylo málo.

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:23.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Žlutou kartu dostává Djordje Jovanović (FK Čukarički Bělehrad).

90+5

Sumgaitští ještě zahraje jeden volný kop, který jim faulem na Mustafajeva nadělil Campbell.

90+4

Bělehradští přežili další, dost možná už poslední, rohový kop soupeře. Výhru mají už definitivně jistou.

90+3

Jovanovičovi bylo ještě rozhodčím domlouváno za faul na Chodžanijazova, karta však zůstala v kapse.

90+2

Domácí se snaží s letošním evropským fotbalovým ročníkem rozloučit aspoň čestným zásahem, ale Petrović je jako zeď. Naprosto neprostupný.

90+1

V Sumgaitu uvidíme ještě dalších šest minut hry.

90

Petrović, dle mého nejlepší hráč utkání na straně hostů, odkopl balón daleko od své branky. Sumgait bude muset další útočný výpad zahájit až od vlastní svatyně.

89

Pomalu ale jistě míříme do finiše, do startu nastavení už zbývá odehrát jen něco málo přes minutu.

88

Sadichovovo zakončení se k Petrovičovi nedostalo. Jestli je něco, za co můžeme bělehradské hráče obzvlášť pochválit, je to počet zblokovaných střel v zápase.

87

Roh za rohem, roh za rohem. Tak nějak bychom mohli popsat posledních pár minut hry, Sumgait drží své soupeře zamčené před jejich klecí.

86

Dění se přelévá z jednoho konce hrací plochy na druhý. Obě strany jsou už s výsledkem nejspíš smířené, dění se nese v hodně klidném tempu.

84

Předchozí roh žádnou větší šanci nepřinesl, ten poslední zase vedl z zblokovanému projektilu Nagijeva. Hosté si ladně kráčí za postupem.

83

Střídání v týmu FK Sumgait: ze hřiště odchází Murad Charčajev, přichází Roman Husejnov.
Střídání v týmu FK Sumgait: ze hřiště odchází Tellur Mutallimov, přichází Dmytro Nagijev.

82

Po dlouhé době uvidíme další roh, který tentokrát budou zahrávat hráči Sumgaitu.

81

Uroš Drezgić (CUK) už je v pořádku, sudí ho po faulu na Sadichova přivítal zpět na bojišti žlutou kartou.

80

Domácí hravě rozbili soupeřův mírný nápor a přenáší balón pryč od svého vápna.

79

Drezgić, který do dění naskočil před asi třinácti minutami, si teď v zápalu boje nějak nepříjemně hnul s krkem a běží se zotavit za hranici sumgaitského hřiště.

78

Ani další pokus neuspěl, hostující gólman dnes v Sumgaitu podává excelentní výkon.

77

Jedna z níže popsaných exkurzí nyní skončila zblokovanou střelou Mutallimova, bělehradská obrana znovu situaci zvládla na výbornou.

76

Čukarički se ale soustředí už jen na obranu a sem tam na nějaký press. Hra je tudíž trochu na mrtvém bodě a krom krátkých exkurzí před Petroviče se drží u středu hrací plochy.

75

Pokud se předvedená hra v posledních patnácti minutách nějak výrazně nezmění, hosté mají vítězství a postup k kapse. Sumgaitu pomalu dochází síly.

74

Střídání v týmu FK Sumgait: ze hřiště odchází Elvin Badalov, přichází Sabuhi Abdullazade.

73

Nečekaná hlavička Ghorbaniho proskákala kolem vzdálenější tyče, od kontaktního gólu nás dělil jen tak jeden metr! Domácí se ještě snaží kousat.

72

Střídání v týmu FK Sumgait: ze hřiště odchází Rufat Abdullazade, přichází Chazar Mahmudov.
Střídání v týmu FK Sumgait: ze hřiště odchází Sulejman Ahmadov, přichází Jusif Nabijev.

70

Badalov zmizel za hranici hrací plochy, bitva může pokračovat dál. Už velmi dlouho jsme neviděli nepřetržitou pasáž hry, která by trvala déle než tak pět minut. Sem tam vidíme nějaké zranění, sem tam zase dění stojí z jiného důvodu.

68

O tom, že fotbal může i bolet, se přesvědčuje čím dál tím více hráčů. Na trávníku nyní leží Elvin Badalov a nevypadá to, že by se měl někdy brzy zvednout...

67

Hodně nevýraznou část druhého poločasu okořenil nepříjemnou ranou Hahgverdi, jenže Petrović byl ve střehu a projektil vyrazil!

67

Střídání v týmu FK Čukarički Bělehrad: ze hřiště odchází Miladin Stevanović, přichází Uroš Drezgić.

65

Další ze srbských bojovníků míří kvůli bolístce do zámezí, zřejmě se jedná o Jovanoviče. Ten se ale na rozdíl od Ndiayeho možná ještě vrátí do hry.

64

Tentokrát byl v postavení mimo hru zase domácí Abdullazade, na míč se vrací bělehradští borci.

63

Střídání v týmu FK Sumgait: ze hřiště odchází Ibrahima Ndiaye, přichází Norman Campbell.

61

Dění na hřišti kouskuje jedno pozastavení za druhým, teď se chvíli nehrálo kvůli zranění jednoho z hostů.

60

V ochozech panuje nepříznivému stavu navzdory veselá atmosféra, domácí kotel je na nohou. Ostatně nemá moc důvodů ke smutku – Sumgait sice prohrává, momentálně tomu ale dává vše.

59

Varování od rozhodčího začíná pomalu ale jistě přibývat, žlutá byla udělena Milandinovi Stevanovičovi (CUK).

58

Pasáž hry, kterou bychom znovu mohli popsat jako ospalou, poměrně nebezpečně vypadající střelou prořízl Ndiaye. Ten byl ale podle postranního sudího v ofsajdu.

57

Střídání v týmu FK Čukarički Bělehrad: ze hřiště odchází Aleksa Janković, přichází Stefan Čolović.
Střídání v týmu FK Čukarički Bělehrad: ze hřiště odchází Asmir Kajević, přichází Stefan Kovač.

55

Žlutou kartu nyní vidí také jeden z domácích hráčů, a to Vugar Mustafajev (SMQ).

55

Teď jsme ale sledovali nepříjemnou situaci zase na druhé straně hrací plochy. Srbský tým po delší době vystrčil růžky a hodně nenápadnou kombinací se málem dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti klece, jenže jeden z domácích hráčů včas zakročil.

54

Ale pozor, domácí začínají opravdu nepříjemně kousat, hosté se soupeřem pomalu ale jistě přestávají držet krok. V bělehradské obraně jsou trhliny.

52

Jeden z domácích se dostal do poměrně slušné střelecké příležitosti, kterou ale kvůli nepřesnému zakončení také nebyl schopen přetavit v branku.

51

Zatím vše nasvědčuje tomu, že Čukarički postoupí do dalšího předkola. Sumgait sice působí nebezpečnějším dojmem než v první půli, stále by ale musel ještě přidat.

50

Petrović má v posledních dvou třech minutách celkem dost práce, jeho spoluhráčům se však nakonec podařilo rychle zneškodnit domácí akci po zahraném rohu.

49

Chačajev chtěl využít nadějně vypadající situace a po nenápadné souhře s jedním ze svých spolubojovníků zakončil, jenže míč poslal vedle pravé tyče.

48

Jako první po přestávce zkusil štěstí Jovanović, který minul. Balón se vrací na kopačku Bajramova.

47

Domácí gólman lapil hodně vysoký centr ze vzduchu a následně jej po zemi přihrál spoluhráči, který se snaží přesunout hru na soupeřovu polovinu hrací plochy.

46

Druhý poločas byl v Sumgaitu zahájen! Na balónu se zkraje dějství drží hráči v bílém, tedy hosté.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je ve druhém největším ázerbájdžánském městě minulostí, Čukarički je jednou nohou ve třetím předkole. Tým z Bělehradu se v průběhu úvodních pětačtyřiceti minut prosadil hned dvakrát – v desáté minutě otevřel hlavičkou střeleckou listinu Ndiaye a na jeho zásah o chvilku později navázal z penalty Marko Dodić. Sumgait sice nepodává bůh ví jak špatný výkon, na hosty to ale zatím prostě a jednoduše nestačí. Uvidíme, co přinese další část hry.

Druhý poločas začne přibližně v 19:01.

45+1

První poločas skončil.

45

Je to tak, nastavuje se jen minuta. Čukarički nečekaný výpad svého soka přežil bez újmy na náskoku.

44

Nastavení se kvapem blíží, dlouhé nejspíš nebude. Počítejme tak s minutou, možná dvěma.

43

Sumgait se zřejmě cíleně snažil svého soupeře ukolébat, jinak si tento energický útok nedokážu vysvětlit. Prudký centr zleva musel opět likvidovat sám Petrović.

42

Na stadionu nyní panuje trochu ospalá atmosféra, a to jak v hledišti, tak na hřišti. Bělehrad se sice snažil hodně vysokým pressem donutit soupeřovu defenzívu chybovat, ázerbájdžánský tým ale nápor ustál.

41

Oba týmy zřejmě už zavřely krám. Sumgait se snaží se protlačit před Petroviče, jenže se mu vůbec nedaří prorazit skrz pevnou soupeřovu defenzívu. Podobně bídně na tom v útoku jsou i hosté.

40

Dění se nyní přelévá z jedné strany na druhou, sledujeme trochu sušší pasáž první půle.

39

Pomalu ale jistě míříme do finiše, do začátku nastavení zbývá už jen něco málo přes šest minut.

38

Po balónu se natáhl Sadichov, kterému ale tentokrát zakončení příliš nesedlo. Sumgaitský středopolař výrazně minul hostující svatyni.

37

A další domácí roh. Tentokrát poté, co se centru z pravé strany do cesty postavil bránící Kajević.

36

Abdullazedeho zakončení bylo zblokováno, balónu se ujímají hosté a míří s ním vpřed.

35

Sadichov následně z nařízeného přímáku ohrozil srbskou svatyni, výborný Petrović ale vytáhl z rukávu další povedený zákrok! Uvidíme roh!

34

První žlutá karta utkání. Sudí varuje Ibrahimu Ndiayeho (CUK), střelce zatím jedné branky zápasu.

33

Pokud hosté duel skutečně dotáhnou bitvu do vítězného konce, bude to nejspíš zaslouženě. Domácí sice bojují, ale Čukarički je dnes zatím prostě lepší.

32

Dění se v Sumgaitu zřejmě na moment zastaví, Jovanović neustál souboj o míč s Hahgverdim a leží na pažitu. Už se mu věnují i zdravotníci.

31

Domácí centr po kvalitním zákroku obránce vyletěl vysoko do vzduchu a následně přistál v rukách Petroviče, který si nyní zjednává pořádek a vyhání všechny soky ze své šestnáctky.

30

Mijailović to teď s aktivitou v útoku možná trochu přehnal, Ahmadov bude po faulu zahrávat volný kop asi metr od hranice svého vlastního vápna.

28

Tahle střela měla potenciál, brankář ale řekl jasné ne! Mutallimovův projektil mířil pod víko, Petrović ho ale pohotovým zákrokem vytěsnil nad břevno!

27

V posledních minutách jsou na balónu o něco málo častěji hráči Sumgaitu, kteří jsou však současně zatlačeni hluboko do své části hrací plochy.

26

Ani tentokrát rohový kop v provedení bělehradského týmu moc škody nenapáchal.

25

Srbové hru následně bleskově přesunuli na druhý konec hrací plochy a rychlou kombinací se dostali až před Bajramova. Ndiayeho přihrávka na pronikajícího spoluhráče byla vracejícím se sokem vyražena na roh.

24

Domácí svého soupeře trochu potrápili, Chačajevovo zakončení bylo zblokováno protihráčem.

23

Mutallimov byl faulovaný v bezprostřední blízkosti vápna, toho si rozhodčí nemohl nevšimnout! Sumgait tak čeká standardka z velmi slibné pozice...

22

Brankář Čukarički míč odkopl pryč od svého rajnonu, jeho spoluhráči se snaží prolomit domácí obranu.

21

Sumgait se po dlouhé době dostal před soupeřovu branku a byla z toho pěkná akce. Chačajev se oprostil od bránícího soka a poslal balón vzduchem na hlavičku Ghorbanimu, který míč ale poslal jen do otevřeného náručí gólmana Petroviče.

20

Sebevědomé tažení jednoho z hostů bylo rychle ukončeno dvěma protihráči, až takhle jednoduché to srbský celek dnes mít nebude.

19

Bajramov vykopl balón daleko od své branky, jen pár sekund nato pak skončil v zámezí. Zpět do hry ho bude u poloviny hřiště vhazovat zadák Badalov.

18

Obrana bělehradského celku je neprostupná a nepouští své soupeře daleko za středovou čáru.

16

16. Marko DOCIĆ - 0:2

16

Čukarički právě vstřelil branku!
Tohle je pro Sumgait start jako z hororu, hosté v šestnácté minutě odskakují do dvoubrankového náskoku a jdou si za postupem do třetího předkola! Penaltu proměnil MARKO DOCIĆ, který balón uklidil do levého vinglu – 0:2!

15

15.

15

A pozor, možná to hned bude o dvě branky! Po faulu Chačajeva na Jankoviče uvidíme penaltu!

14

Čukarički se výborným napadáním na malý moment dostal zpátky k míči, rychle byl však odzbrojen.

13

Docić sice rohový kop zahrál dobře, na jeho nabídku ale ve vápně nikdo nebyl schopný navázat. Sumgait se ujímá balónu a snaží se přejít do ofenzívy.

12

Bělehrad to zkusil znovu, velmi podobná akce ale tentokrát brankou neskončila. Hostující celek si však aspoň vybojoval svůj první roh v utkání.

10

10. Ibrahima NDIAYE - 0:1

10

Čukarički právě vstřelil branku!
Srbský tým zničehonic vytáhl z rukávu bleskový výpad na branku a hned je z toho gól! Mijailović poslal balón do vápna přesně na hlavičku volného IBRAHIMY NDIAYEHO, který letící míč usměrnil mimo dosah překvapeného domácího brankáře! Asistence: Srdjan Mijailović.

9

Jeden z domácích hráčů se pokusil vzduchem poslat balón do míst, kam nabíhal jeden z jeho spolubojovníků. Jako první se však k němu dostal Petrović, který jej bez váhání vyboxoval ven z pokutového území.

8

"Opatrná podívaná" možná nebylo to správné označení. Hru obou výběrů spíše doprovází řada nepřesností, a dění se tak drží jen kolem středového kruhu.

7

Nepovedená přihrávka hostujícího hráče na pravou stranu končí v zámezí, Sumgait má šanci se posunout blíže k brance svého soupeře. Uvidíme, jestli jí využije.

6

Běží polovina šesté minuty, velmi slušně zaplněné tribuny stadionu v Sumgaitu zatím sledují takovou opatrnější podívanou z obou stran.

5

To se Sadichovovi také podařilo, jenže k letícímu míči se jako první dostal jeden z protihráčů a rychle ho odrazil mimo nebezpečí. Petrović byl bez práce.

5

Po dalším nedovoleném zákroku hostů uvidíme volný kop z poměrně velké vzdálenosti, domácí mají šanci aspoň nacentrovat balón do vápna.

4

Roganović si v souboji s Abdullazadem počínal až moc tvrdě, balón se vrátí do držení Sumgaitu.

3

První střelecký pokus se s úspěchem nepotkal, Janković pálil zpoza šestnáctky a svůj projektil namířil extrémně vysoko. Míč přeletěl břevno domácí klece.

2

Zatím se hraje kolem středu hrací plochy, ani jednomu celku se nedaří přesunout dění k brance soupeře.

1

Utkání bylo v Ázerbájdžánu zahájeno! Domácí dnes nastoupili ve fialových dresech, hosté v bílých.

1

Utkání právě začalo.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný večer, duel mezi Sumgaitem a Čukarički začíná za pár minut! Níže si můžete prohlédnout dnešní úvodní sestavy.
Úvodní sestavy:

FK Sumgait: Bajramov – Mutallimov, Chodžanijazov, Hahgverdi, Badalov, Ahmadov – Sadichov, Chačajev, Mustafajev (C), Abdullzade – Chorbani.
Náhradníci: Ahmedli, Gulijev – Nagijev, V. Husejnov, Abdullazade, Mahmudov, R. Husejnov, Turabov, Alijev, Nabijev.

FK Čukarički Bělehrad: Petrović – Roganović, Tanasijević, Šapić, Stevanović – Docić (C), Mijailović – Janković, Kajević, Ndiaye – Jovanović.
Náhradníci: Belić – Rogan, Tošić, Rakonjac, Campbell, Ergelaš, Čolović, Drezgić, Savić, Kovač, Čolić, Lukić.

Rozhodčí: Burchardt – Hummelgaard, Hoeg (DEN).
DELEGACE

Na dodržování pravidel bude dnes v Sumgaitu dohlížet Dán Jørgen Burchardt, kterému budou asistovat jeho krajané Lars Hummelgaard a Niels Hoeg.
SHRNUTÍ PRVNÍHO UTKÁNÍ

Ve druhém největším městě Ázerbájdžánu dnes půjde o všechno, úvodní duel dvojzápasu totiž skončil remízou. První bitva v Bělehradě nenabídla ani jednu branku, což ovšem neznamená, že nebyly k vidění velké šance, obzvlášť na straně favorizovaného Čukarički. Hned pár minut po začátku svůj únik v gól nepřetavil domácí Janković, v samotném závěru pak gólman Sumgaitu Bajramov vyrazil Sapičovu hlavičku k přední tyči po rohovém kopu. Uvidíme, jestli se dnes srbskému týmu podaří si na půdě soupeře vybojovat postup.

21. 7. | FK Čukarički Bělehrad – FK Sumgait 0:0

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 16:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:12.

FK Čukarički Bělehrad: Petrović – Stevanovič, Sapić, Tanasijević, Roganović – Mijalovič, Dočič (C) – Savič (65. Colič), Kovac (64. Campbell), Janković – Jovanovič.

FK Sumgait: Bajramov – Achmadov, Badalov, Haghverdi, Chodžanijazov, Nabijev (84. Nagijev) – Abdullazade (81. Turabov), Chačajev, Mustafajev (C), Sadikov – Gorbani (90+3. Achmadli).

Rozhodčí: Schnyder – Erni, Benjamin (SUI).
Příjemný čtvrtek u sledování evropského fotbalu! O postup do třetího předkola dnes v Ázerbájdžánu zabojují domácí Sumgait a srbský Čukarički Bělehrad.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

FK Sumgait – FK Čukarički Bělehrad

0:2

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 10. Ndiaye (Mijailović), 16. Docić (pen.)

Karty:   55. Mustafajev (SMQ) – 34. Ndiaye (CUK), 59. Stevanović (CUK), 81. Drezgić (CUK), 90+6. Jovanović (CUK)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:23.

FK Sumgait: Bajramov – Mutallimov (83. Nagijev), Chodžanijazov, Hahgverdi, Badalov (74. S. Abdullazade), Ahmadov (72. Nabijev) – Sadichov, Chačajev (83. Husejnov), Mustafajev (C), R. Abdullzade (72. Mahmudov) – Chorbani.
Náhradníci: Ahmedli, Gulijev – Nagijev, V. Husejnov, S. Abdullazade, Mahmudov, R. Husejnov, Turabov, Alijev, Nabijev.

FK Čukarički Bělehrad: Petrović – Roganović, Tanasijević, Šapić, Stevanović (67. Drezgić) – Docić (C), Mijailović – Janković (57. Čolović), Kajević (57. Kovač), Ndiaye (63. Campbell) – Jovanović.
Náhradníci: Belić – Rogan, Tošić, Rakonjac, Campbell, Ergelaš, Čolović, Drezgić, Savić, Kovač, Čolić, Lukić.

Rozhodčí: Burchardt – Hummelgaard, Hoeg (DEN).

První zápas: Čukarički - Sumgait 0:0

Evropská konferenční liga (předkola)

Karaganda – FCSB po penal. (5:3) 15:00 2:1

FK Liepāja – CSKA Sofia po penal. (1:3) 16:00 0:0

Tobol Kostanaj – Hajduk Split po prodl. 17:00 4:1

Vaduz – Újpest FC 18:00 1:3

Birkirkara – Olimpija Lublaň po penal. (4:5) 18:00 1:0

Honka Espoo – Domžale 18:00 0:1

Dinamo Brest – Plzeň 18:00 1:2

Keşla FK – Soči 18:00 2:4

Sumgait – Čukarički 18:00 0:2

Vorskla – KuPS po prodl. 18:00 2:3

Bodo/Glimt – Valur 18:00 3:0

Häcken – Aberdeen 18:30 2:0

FC Santa Coloma – Hibernian 18:30 1:2

Levadia Tallinn – Dundalk 18:30 1:2

Sepsi OSK – Trnava po penal. (3:4) 18:30 1:1

Žilina – Apollon Limassol 18:45 2:2

Žodino – Kodaň 19:00 0:5

Rosenborg – Hafnarfjördur 19:00 4:1

Raków – FK Sūduva po penal. (4:3) 19:00 0:0

Slovácko – Lokomotiv Plovdiv po penal. (2:3) 19:00 1:0

FC Ašdod – Karabach 19:00 0:1

Vålerenga – Gent 19:00 2:0

Aarhus – Larne FC 19:00 1:1

BATE – Batumi 19:00 1:4

Milsami – Elfsborg 19:00 0:5

Sivasspor – CS Petrocub 19:00 1:0

H. Be'er Sheva – Arda Kardžali 19:00 4:0

Maccabi Haifa – Dinamo Tbilisi 19:00 5:1

New Saints – Kauno Žalgiris 19:15 5:1

M. Tel-Aviv – Sutjeska 19:30 3:1

Fola – Salihorsk 19:30 1:0

Breidablik – Austria 19:30 2:1

Vojvodina – FK Ponevěž 20:00 1:0

Partizani – Basilej 20:00 0:2

Feyenoord – KF Drita 20:00 3:2

Śląsk – FC Ararat 20:00 3:3

AEK Atény – Velež Mostar po penal. (2:3) 20:00 1:0

Rijeka – Gżira United 20:00 1:0

Puskás Akadémia – RFS Riga 20:00 0:2

Connah's Quay – Priština 20:00 4:2

Banja Luka – Linfield 20:00 0:0

Škendija – Riga FC 20:00 0:1

Servette FC – Molde 20:30 2:0

Aris Soluň – Astana po prodl. 20:30 2:1

Universitatea Craiova – Laçi 20:30 0:0

Maribor – Hammarby IF 20:45 0:1

Bohemians – Dudelange 20:45 3:0

Dunajská Streda – Partizan 20:45 0:2

Osijek – Pogoň 21:00 1:0

Vllaznia Shkodër – AEL Limassol 21:00 0:1

Santa Clara – Shkupi 22:00 2:0