Menu

Fotbal

Olympijské hry - ženy

Čína – Brazílie

0:5

konec (0:2)

21.07.2021, 10:00 • Miyagi Stadium, Rifu • Skupina F • Milan Huppert

Tipsport: 6.35 3.51 1.57 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:00:55)
Fotbalistky Brazílie v prvním olympijském utkání potvrdily roli favoritek, reprezentaci Číny porazily vysokým výsledkem 5:0.

Skóre ale neodpovídá průběhu utkání. Celek z Jižní Ameriky si sice vytvořil během úvodní půl hodinovky dvougólové vedení zásluhou Marty a Debinhi, avšak i Čína měla své šance. V té největší v rámci prvního poločasu neuspěla Miao S'-wen, jejíž střelu výborným zákrokem zastavila Bárbara.

Druhý poločas přinesl množství spálených čínských příležitostí a téměř stoprocentní úspěšnost proměňování šancí od Brazilek. Blízko snížení byla Wang Šan-šan, ale střelu namířila jen do tyče, brankovou konstrukci posléze napálila na druhé straně i Debinha. Obrovské trápení Číňanek v koncovce pokračovalo, když nastřelily brankovou konstrukci ještě třikrát, ale gól ne a ne přijít. Branky naopak přišly na druhé straně, a to hned tři. Podruhé v utkání se zapsala do statistik Marta, kterou doplnily ještě úspěšná exekutorka penalty Andressa Alvesová a Beatriz.

Svěřenkyně trenérky Sundhageové vykročily za postupem ze skupiny pravou nohou, navíc disponují velmi dobrým skóre. Čína sice prohrála 0:5, ale za předvedený výkon se stydět nemusí, v případě kvalitnější koncovky v dalších zápasech klidně může zabojovat i o druhé místo ve skupině.
Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 7:4.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Ludmila nastartovala motory a ještě způsobila pořádný rozruch v pokutovém území Číny. K míči totiž doběhla rychleji než vyběhnuvší brankářka Pcheng Š'-meng, leč z velkého úhlu nedokázala zamířit do prázdné brány.

90+2

Zápas už se pouze dohrává, což je vzhledem k výsledku pochopitelné. Brazílie uštědřila soupeřkám tvrdou lekci z efektivity, o tolik lepším týmem nebyla totiž nebyla.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

89

89. BEATRIZ - 0:5

89

Brazílie právě vstřelila branku!
Střeleckou listinu rozšířila ještě BEATRIZ. Útočnice vytěžila maximum z výborné práce Debinhi, která nejprve vystihla přihrávku obránkyně a pak kolegyni adresovala přesný centr na malé vápno, střela k pravé tyči byla z kategorie nechytatelných.

88

Brazilky s přehledem kombinují na útočné polovině. Bruna Benitesová rychle zareagovala na naběhnuvší Ludmilu, jíž adresovala výbornou nahrávku. Následovala střela z druhého doteku, která gólmanku neohrozila.

87

Nově příchozí Ludmila využila velkého množství fyzických sil k předběhnutí Wang Šuang. Vzápětí odcentrovala z pravé strany do rukavic brankářky.

86

Z dvaceti metrů vyprodukovala zajímavý střelecký pokus Debinha. Balón vyletěl vysoko, avšak začal nebezpečně klesat, aby nakonec skončil na horní síti.

85

Praporek české rozhodčí Lucie Ratajové vyletěl vzhůru. V ofsajdu se nacházela Wang Šan-šan, a to ve zhruba dvoumetrovém.

84

Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Sin Čang, přichází Siao Jü-i.
Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Miao S'-wen, přichází Liou Ťing.

83

Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Marta, přichází Ludmila.

82

82. Andressa ALVESOVÁ - 0:4

82

Brazílie právě vstřelila branku!
Videorozhodčí nakonec penaltu pro Brazílii posvětil. Na bílý bod si balón postavila faulovaná ANDRESSA ALVESOVÁ, jež balón umístila k pravé tyči. Pcheng Š'-meng vystihla směr střely, ale na skvěle umístěný pokus neměla nárok.

81

Konzultace již trvá poměrně dlouho. Wang Siao-süe šla do souboje nevybíravým způsobem, otázkou je, zda Alvesovou skutečně trefila.

80

Číňanky požadovaly přezkoumání celé situace se systémem VAR. Ukrajinská rozhodčí Monzulová jim vyhověla a zpětně ještě celou situaci konzultuje.

79

79. Nedovolený zákrok Wang Siao-süe, po němž rozhodčí nařídila pokutový kop

79

Brazílie má navíc velkou šanci navýšit skóre, protože Wang Siao-süe přiběhla do souboje s Andressou Alvesovou pozdě a ve vlastním pokutovém území ji levou nohou podrazila.

78

Kdyby bylo skóre 3:3, nemohl by se nikdo divit. Na kdyby se ale nehraje a reálný stav utkání hovoří úplně jinak. Co ovšem můžeme s jistotou říci, že stav neodpovídá obrazu hry.

77

77.

77

To je neuvěřitelné. Pro Číňanky je dnes brána soupeřek zakletá, protože co už nedaly, to snad ani není možné. Nepovedený centr Wang Šuang směřoval do brány, ale narazil jenom do břevna. Míč pak spadl na hlavu Wu-ž' Ku-mu-la, i ona ale v tisíciprocentní šanci nastřelila ani ne z metru horní tyč.

76

Je sympatické, že Čína hraje ze všech sil i za rozhodnutého stavu. Miao S'-wen v plném sprintu odcentrovala z levé strany, po bloku Tamires má celek z Asie k dispozici rohový kop.

74

74. MARTA - 0:3

74

Brazílie právě vstřelila branku!
Je rozhodnuto. Defenziva čínských fotbalistek se nedomluvila ideálně a míč odkopla pouze k pravé straně vlastní šestnáctky k MARTĚ. Hráčka hrající na postu levého záložníka na nic nečekala a překvapivou střelou na přední tyč zaskočila Pcheng Š'-meng, gólmanka za balónem natahovala ruku marně.

73

Čínská obrana si se standardkou poradila na jedničku. Na centr Marty vyskočila nejvýše Wu-ž' Ku-mu-la, hlavou poslala míč mimo pokutové území.

73

Druhý úspěšný zákrok v krátkém časovém sledu pro Pcheng Š'-meng. tentokráte ji prověřila Debinha technickým pokusem k pravé tyči, gólmanka míč vyrazila na rohový kop.

72

Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Formiga, přichází Julia.

71

Znovu v hlavní roli Andressa Alvesová, jež z levé strany šestnáctky nebezpečně vypálila na zadní tyč. Pcheng Š'-meng šla na zem včas a levou rukou míč vyrazila mimo nebezpečí.

70

Standardní situaci chtěla vybojovat Andressa Alvesová. Neuspěla, protože skluz Jang Li-na byl čistý. Brazilky pokračují na míči autovým vhazováním.

69

Marta vystihla rozehrávku Li Čching-tchung a nastartovala Beatriz. Útočnice měla k míči dále než Wang Siao-süe, nerozhodila ji ani vysokým presinkem.

68

Tlak Číny pokračuje. Z úctyhodné vzdálenosti vypálila Miao S'-wen, v tomto případě ovšem poslala kulatý nesmysl vysoko nad břevno.

67

Trápení čínských fotbalistek v koncovce nebere konce. Blízko kontaktnímu gólu měla Wang Šuang, avšak Bárbara šťastně vytěsnila přízemní pokus na levou tyč.

66

Odvážný kousek si dovolila Jang Li-na, když si ze stoje obhodila Beatriz. Na další kličku si netroufla a zkusila průnikovou přihrávku do míst, kde viděla nabíhat Miao S'-wen. Do obrany ovšem příkladně zabojovala Formiga.

65

Protiútok celku z Jižní Ameriky měl krátkého trvání. Bruna Benitesová dala nákopu příliš velkou sílu, Debinha neměla šanci míč dostihnout.

64

Fotbalistky v červených dresech posunuly kombinace na útočnou polovinu. Dlouho na tomto území nevydržely, neboť očekávaný pas Sin Čang vystihla Rafaelle.

63

Situaci tří proti čtyřem lehce pozdržela Sin Čang, která nahrála Wang Šuang pod nohy. Autorka nahrávky si ale poradila a ještě posunula míč na Miao S'-wen, ta stála v postavení mimo hru.

62

Po svém příchodu na trávník o sobě dala poprvé výrazně vědět Andressa Alvesová. Z osmnácti metrů vypálila prudkou střelu letící těsně nad zemí, leč vedle pravé tyče.

61

Hodina z utkání je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Brazilky drží dvoubrankový náskok a bylo by velkým překvapením, pokud by o něj přišly.

60

Branková konstrukce zazvonila i po střele Brazilek! Jmenovitě zakončovala Debinha, jež mířila do horních pater brány, ovšem Pcheng Š'-meng se vyšponovala do vzduchu a pravou rukou vytěsnila míč na břevno. Skvělý zákrok.

59

Čínské obránkyně se nemohly dohodnout, která bude hrát. Nakonec na sebe vzala zodpovědnost Li Čching-tchung, před Debinhou poslala míč hlavou do rukavic Pcheng Š'-meng.

58

Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Duda, přichází Andressa Alvesová.

57

Přenesení hry vyšlo Tamires na jedničku. Bruna Benitesová si poradila se zpracováním a po lajně posunula míč na útočnou polovinu, ke kopačkám Dudy.

56

Co chybělo, aby Debinha dosáhla na dobře myšlenou nahrávku a míč si posunula mezi rozestoupenou obranu. Na balón ale nedosáhla, proto hraje Čína.

55

Přízemní projektil Wang Šuang měl k úspěchu hodně daleko. Brazilská brankářka opět kontrolovala celou situaci a zopakuje si odkop z před malé chvíle.

54

Bárbara musela být znovu v pozoru. Centr Miao S'-wen zleva se totiž stáčel do brány, nakonec ale proletěl těsně vedle levé tyče.

53

Začátek druhého poločasu patří Číňankám, těm to však zatím není nic platné. Stále totiž selhávají ve finální fázi, byť často mají pořádnou smůlu.

52

52.

52

Čína dnes má při zakončení obrovskou smůlu. Wang Šan-šan dokonale šokovala Bárbaru, když místo centru z úhlu vypálila, ale od gólu ji zabránila levá tyč. Balón si následně našla Miao S'-wen, která pro změnu přestřelila.

51

Více volného prostoru dostala na pravé lajně Bruna Benitesová. Moc jej ovšem nevyužila, protože centr nasměrovala přímo do rukavic brankářky.

50

Na druhou stranu vystartovala Marta společně s Beatriz. Kapitánka zkusila průnikovou nahrávku mezi obránkyně, útočnice ale na míč nedosáhla.

49

49. Bárbara skočila pod nohy Wang Šan-šan a zabránila jí tak ve skórování

49

Wang Siao-süe vymyslela parádní pas za obranu, na který si naběhla Wang Šan-šan. Tváří v tvář Bárbaře zkusila kličku po levé ruce, avšak gólmanka šla na zem a míč rukama odpálila do bezpečí.

48

Formiga si věřila proti dvojici protihráček, ale podle očekávání neuspěla. Zkusila si míč prohodit mezi nimi, čemuž zamezila Luo Kuej-pching.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Jediným střídáním tak zůstává to čínské po půl hodin hry, kdy nevýraznou Wang Jen nahradila Wu-ž' Ku-mu-la.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 11:03.
Brazilky v prvním poločase potvrdily roli favoritek, nad Čínou si vytvořily dvougólový náskok. Vedoucí branku vstřelily ze své první větší šance v 9. minutě, kdy po slabém odkopu jedné z obránkyň skórovala prudkou střelou z malého vápna kapitánka Martha. Současnou podobu dala výsledku ve 22. minutě Debinha, jež počítala s možným zaváháním brankářky po střele Beatriz. K tomu také došlo, brazilská útočnice balón po vyražené střele s přehledem uklidila do sítě. Čína působí sympatickým dojmem, ale doplácí na nevyužité příležitosti. Blízko snížení byla v závěru poločasu Miao S'-wen, ale její střelu do horního rohu parádně vyrazila Bárbara.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Brazilky už nikam nespěchají. Mohly podniknout jeden poslední útok, avšak Tamires se rozhodla zvolnit a z poloviny hřiště vyslala malou domů.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.

44

Bárbara si v závěru úvodního dějství na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Nyní si zařvala na spoluhráčky, aby jí přenechaly balón, který stihla zachytit před Wang Šan-šan.

43

Kulatý nesmysl se postupně vrátil k Sin Čang, která tentokráte rozvinula hru dopředu, po lajně přihrála Wang Šan-šan. Jjeí střílený centr směřoval do brány, Bárbara zůstala v pozoru.

42

Adresátkou přetaženého centru Sin Čang byla Li Meng-wen. K míči se dostala i díky lehkému přispění Ériky, ale na centr si netroufla, hru zklidnila pasem do zadních řad.

41

41. Skvělý zákrok Bárbary proti střele Miao S'-wen

41

Ironický úsměv Miao S'-wen hovoří za vše. Čínská hráčka hrající na postu pravého záložníka měla na noze vyrovnání, ale Bárbara povedenou střelu do levé šibenice fantasticky vyškrábla levou rukou mimo tři tyče.

40

Velkou rychlost nabrala Jang Li-na a k překvapení brazilských obránkyň udržela míč ve hře. Následoval přesný centr na Miao S'-wen, jež z voleje trefila Dudu.

39

Nadýchaný centr Marthy našel Tamires, která ke své smůle míč lehce přeběhla a zády k bráně hlavičkovala vysoko nad bránu.

38

Standardku proti svému týmu způsobila Jang Li-na. Pravou nohu vystrčila příliš pozdě, místo balónu trefila pravačkou pouze Andressinhu.

37

Dlouhý aut Luo Kuej-pching nevyšel. Pravá obránkyně dohodila daleko, ale Rafaelle v hlavičkovém souboji předčila Wang Siao-süe.

36

Slibný protiútok zabrzdila Wang Šuang. Viděla rozběhnutou Wang Šan-šan, ale nahrávka jí vůbec nevyšla, spoluhráčce poslala balón dost za tělo.

35

Nedorozumění mezi Wang Šuang a Jang Li-na nakonec dopadlo dobře. Debinha sice vystihla nahrávku na druhou jmenovanou, ale ve snaze prohodit jí míč mezi nohama neuspěla a vlastně jí tak míč vrátila.

34

Zajímavý tah čínského trenérského týmu, který se rozhodl k prvnímu střídání už po půl hodině utkání. A nejspíše se nejedná o výměnu ze zdravotního důvodu, protože Wang Jen odběhla za postranní čáru ve svižném klusu.

33

Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Wang Jen, přichází Wu-ž' Ku-mu-la.

32

32.

32

Třetí gól visel ve vzduchu! První centr Martě nevyšel, ale dostala ještě jednu šanci, a to už našla na přední tyči Ériku, ta v těžké pozici vystřelila z voleje do boční sítě.

31

Andressinha zrychlila akce, když využila volnějšího středu k proběhnutí mezi dvěma protihráčkami. Následovala zblokovaná nahrávka na Beatriz, k vidění bude další roh.

30

Brazilky nikam nespěchají. Vědomi si vedení o dva góly v klidu kombinují v blízkosti poloviny hřiště a nechávají soupeřky běhat bez balónu.

29

Exekuce se chopila kapitánka Marta. Balón poslala na penaltu, kde naskakovala Rafaelle, avšak míč jen posunula za sebe, navíc tak nešťastně, že na něj Érika nedosáhla.

28

Pod tlakem Duda vytěžila alespoň rohový kop. V blízkosti praporku zvládla nastřelit nohu Li Čching-tchung, od ní se pak balón odrazil ven ze hry.

27

Česká pomezní rozhodčí Lucie Ratajová výborně odhalila ofsajdové postavení Jang Li-na, jíž Wang Siao-süe přihrála příliš pozdě. Rozehrávat bude Bárbara.

26

S velkým přehledem si poradila Bruna Benitesová. Chtěla hrát dopředu, ale neměla na koho. Nezazmatkovala a hru otočila k vlastní bráně, nahrávku poslala obránkyni Érice.

25

Čína se snaží o rychlou odpověď. Miao S'-wen centrovala z pravé strany do míst, kde viděla Wang Šan-šan, avšak Rafaelle využila výškové převahy a soupeřku přehlavičkovala.

24

Hodně zajímavé zakončení vymyslela Andressinha. Odražený balón za hranici šestnáctky jemně dloubla, čímž viditelně překvapila brankářku, ale ta měla štěstí, míč totiž proletěl těsně nad břevnem.

22

22. DEBINHA - 0:2

22

Brazílie právě vstřelila branku!
Favoritky odskakují do dvoubrankového náskoku. Beatriz si z pravé strany šestnáctky navedla míč více na střed a vypálila levačkou k bližší tyči. Ne příliš prudkou střelu Pcheng Š'-meng neudržela, navíc ji vyrazila přímo k nohám DEBINHI, na kterou čekala snadná práce, doklepnout míč do odkryté části brány.

21

Aktivní presink se svěřenkyním trenérky Sundhagevé vyplatil. Li Čching-tchung dostala těžkou nahrávku od Li Meng-wen, balón pod velkým tlakem poslala mimo hrací plochu.

20

Útočná akce Číny skončila odkopem od brány Brazílie. Miao S'-wen nabrala velkou rychlost a utekla Érice, jenže pak jí hrubě nevyšel centr, míč poslala do zámezí.

19

Dlouho dopředu bylo jasné, že Wang Šuang narazí Sin Čang. Věděla to i Bruna Benitesová, ta ve skluzu posunula míč mimo dosah sokyně.

18

Zápas zatím nepostrádá na atraktivitě, k vidění je velmi zajímavé měření sil. Hráčky obou týmů nejsou svázány přehnanou taktikou a snaží se útočit, co to jen jde.

17

Debinha si řekla o balón, který také dostala. Stěží si posunula míč kolem jedné z obránkyň, načež již nestihla míč na hrací ploše.

16

Fotbalistky ve žlutých dresech po vstřeleném gólu přidaly a od té chvíle jsou aktivnějším týmem. Najednou je to Čína, která má problém přejít na útočnou polovinu.

15

Za odkopem Formigy se Beatriz vůbec nerozběhla, ještě totiž vydýchávala předchozí situaci. Proto mohla Wang Siao-süe rozehrávat s velkým klidem.

14

Dobrou práci odvedla gólmanka Pcheng Š'-meng, jež očekávala, že Debinha obdrží průnikový pas za obranu. Vystartovala až téměř na kraj šestnáctky a k míči doběhla jako první.

13

A další nedorozumění v rozehrávce. Tentokráte chybovala spíše přihrávající hráčka, protože Formiga nahrála Beatriz na paty.

12

Debinha zabrala příliš pozdě. Nahrávku od Andressinhi očekávala později, kulatý nesmysl již na hrací ploše nezastihla.

11

Velká škoda pro Čínu, která vstoupila do zápasu velmi sympatickým dojmem. Ale Brazilky ukázaly svou sílu a z gólovky dokázaly vytěžit branku.

9

9. MARTA - 0:1

9

Brazílie právě vstřelila branku!
Je to gól, Brazílie se dostává do vedení! Po centru Beatriz ještě Debinha hlavičkovala do břevna, ale Li Čching-tchung míč slabě posunula jenom k MARTĚ, jež z malého vápna prostřelila vše, co jí stálo v cestě.

8

Do defenzivy příkladně zabojovala Formiga. Nabrala stejnou rychlost jako Jang Li-na, načež ji čistým způsobem odstavila od hracího předmětu.

7

Zničehonic mohla jít Brazílie do vedení. Beatriz dostala skvělý balón do nohy z levé strany od Debinhi, ale gólmanku neprostřelila, dorážející Duda pak neprocpala balón skrze trojici bránících protihráček.

6

Úvod střetnutí zatím překvapivě patří Číně, favoritky mají velký problém jen se dostat na útočnou polovinu. Pokračuje trpělivé kombinaci týmu z Asie.

5

Pod tlakem si Rafaelle pomohla malou domů. Na Bárbaru začala nebezpečně dotírat Wang Šan-šan, brankářka odkopla balón těsně vedle její pravé nohy.

4

Sin Čang si na střelu z poměrně velkého úhlu netroufla, volila centr. Ten jí ovšem vůbec nevyšel, balón poslala nad hlavami svých spoluhráček.

3

Kapitánka a ofenzivní záložník v jedné osobě Wang Šuang vybojovala velmi zajímavou standardní situaci těsně za šestnáctkou. Zezadu ji podrazila Érika.

2

Favoritem dnešního utkání jsou fotbalistky Brazílie. Ty do prvního olympijského zápasu nastoupily ve žlutých dresech, Čína hraje v červeném.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Čína: Pcheng Š'-meng – Luo Kuej-pching, Wang Siao-süe, Li Čching-tchung, Li Meng-wen – Miao S'-wen, Jang Li-na, Wang Jen, Čang – Wang Šuang – Wang Šan-šan (C).
Náhradníci: Ting Süan – Liou Ťing, Čchen Čchiao-ču, Wu-ž' Ku-mu-la, Siao Jü-i, Jang Man, Lin Jü-pching.

Brazílie: Bárbara – Bruna Benitesová, Érika, Rafaelle, Tamires – Duda, Formiga, Andressinha, Marta (C) – Beatriz, Debinha.
Náhradníci: Letícia – Andressa Alvesová, Julia, Geyse, Jucinara, Ludmila, Poliana.

Rozhodčí: Monzulová (UKR) – Ratajová (CZE), Strylecká (UKR).
Brazílie

Brazilky ještě nikdy v historii nezískaly na letních olympijských hrách cenný kov. Velmi blízko byly v letech 1996, 2000 i 2016, ve všech třech případech ale nezvládly jak semifinále, tak následný duel o bronzové medaile. Na posledním domácím turnaji z před pěti let prohrály v boji o cenný kov 1:2 s Kanadou.

Brazílie se na letošní olympijské hry kvalifikovala skrze jihoamerický šampionát Copa América konaný v roce 2018, na němž získala svůj historicky sedmý titul, když ve finále porazila Chilanky. Ty také postoupily, a to díky finálové účasti.
Čína

Čínské fotbalistky svedly pořádnou bitvu o kvalifikaci na olympiádu do Tokia, kterou nakonec dovedly do vítězného konce. Ve finále asijského pavouka se jim do cesty postavila Jižní Korea, kterou ve venkovním utkání porazily 2:1, avšak doma pak 1:2 prohrály, šlo se tak do prodloužení. V nastaveném čase vystřelila Číně remízu 2:2 a postup do Japonska Wang Šuang.

Číňanky se představily před pěti lety i na olympiádě v Riu de Janeiru. Ve skupině E postoupily ve společnosti Brazilek, Švédek a Jihoafričanek z druhého místa za prvními jmenovanými soupeřkami. Konečnou bylo čtvrtfinále, Čína v bojovném střetnutí padla s Německem těsným rozdílem 0:1. Čtvrtfinále je zároveň čínským maximem v rámci olympijských her, kromě brazilského turnaje do stejné fáze došly i v roce 2008 na domácí půdě.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné středeční dopoledne. Olympiáda je za dveřmi a některé soutěže se rozbíhají ještě před oficiálním zahájením. Jedním z nich je i fotbal žen a já vás vítám při sledování zápasu mezi Čínou a Brazílií.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

Čína – Brazílie

0:5

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 9. Marta, 22. Debinha, 74. Marta, 82. Andressa Alvesová (pen.), 89. Beatriz (Debinha)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 7:4.

Čína: Pcheng Š'-meng – Luo Kuej-pching, Wang Siao-süe, Li Čching-tchung, Li Meng-wen – Miao S'-wen (84. Liou Ťing), Jang Li-na, Wang Jen (33. Wu-ž' Ku-mu-la), Čang (84. Siao Jü-i) – Wang Šuang – Wang Šan-šan (C).
Náhradníci: Ting Süan – Liou Ťing, Čchen Čchiao-ču, Wu-ž' Ku-mu-la, Siao Jü-i, Jang Man, Lin Jü-pching.

Brazílie: Bárbara – Bruna Benitesová, Érika, Rafaelle, Tamires – Duda (58. Andressa Alvesová), Formiga (72. Julia), Andressinha, Marta (C) (83. Ludmila) – Beatriz, Debinha.
Náhradníci: Letícia – Andressa Alvesová, Julia, Geyse, Jucinara, Ludmila, Poliana.

Rozhodčí: Monzulová (UKR) – Ratajová (CZE), Strylecká (UKR)