Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference Rytířů Kladno

konec

15.07.2021, 10:00 • Lukáš Ureš

Oficiální část je nyní u konce. Na řadu přichází ukázka nových dresů a s tím také konec tiskové konference.

Přeji příjemný zbytek dne. (11:15:00)
Jan Kregl si pochvaluje vypracovaný program spolu se 12. základní školou. Postupně doufá, že se budou nalézat další mladí hráči a talenti do hokejové školy – mládeže.
První dva přípravné zápasy odehrají Rytíři 5.8. 2021 s Jihlavou v Příbrami a 17.8 s Karlovými Vary v Berouně.
Primátor Kladna ujišťuje, že náklady na provoz, energie a další co zahrnuje pronájem stadionu město Kladno podpoří.
Jaromír Jágr prozradil krom řady odchodů a příchodů, několik variant, kde by Rytíři začali sezonu 2021/22. Nejblíže se přiklání stadionu v Chomutově, se kterým se již jedná.
Slovy Milana Volfa "Pokud budou peníze, dotace a vše bude dobře vycházet, tak s dokončením prací počítám nějak v kolem Dubna."

- Zatím se mluví o částce kolem 250 mil. CZK.
Milan Volf se zmínil o drobných komplikacích ohledně střechy a celkovém řešení – jak dostat střechu na své místo.

Nový plán je prý vymyšlený, ale kvůli komplikacím se stavba protáhne minimálně do konce roku 2021 (pokud budou nejlepší klimatické podmínky).

Kladenský primátor se obává, že Rytíři Kladno tuto sezonu na Kladně neodehrají.
Milan Volf si vezme téma o rekonstrukci zimního stadionu na Kladně.

"Kladenský stadion patří k nejstarším v České republice. Proto se dlouho přemýšlelo nad výstavbou nové sportovní haly. Kvůli problémům se sháněním peněz a pozemku, se rozhodlo o rekonstrukci té stávající haly. Pokud bychom teď rozhodli o stavbě nového stadionu (včetně dokumentace, povoleních atd), tak se bavíme o stavbě 4-5 let."
Diskuze se otáčí na majitele kladenských Rytířů, Jaromíra Jágra s otázkou , zda to bylo složité s trhem hráčů a jaká je celková spokojenost s těmito posilami.

Jaromír Jágr: "Už před třemi lety jsem říkal, kdy jsme postupovali z baráže. Náš poslední zápas byl už v momentě, kdy ti hráči na trhnu byli rozebraní. Museli jsme se tedy proto podívat do zahraničí, konkrétně Kanady. Věřím, že jsme měli štěstí vybrat nejlepší hráče k dispozici, včetně trenéra. Pochopitelně to není záruka úspěšně sezóny, ale věřím, že jsme proto udělali maximum."
Klubovou historii se chystá přepsat vůbec první zahraniční trenér. Tudíž Kanaďan Jeff Paul.

Bývalý důrazný obránce, který se často nebál shodit rukavice a jít do šarvátky. Větší část kariéry strávil hlavně v AHL, dále si zahrál také v Nizozemsku, Německu a Itálii. Poslední dvě sezony byl skautem Floridy Panthers.

Jeff Paul "Je pochopitelné, že se na tuto příležitost moc těším. Už bych se rád vrhnul do práce. Do práce s hráči, trenéry, trenérským štábem."
Poslední hráčskou posilou je Američan Danny Kristo.

Po pěti sezonách v AHL se vydal do Evropy. Prošel přes Rigu v KHL, ale také Švédsko, Švýcarsko a Německo. Část sezony strávil také v čínském Kunlunu v KHL.

Danny Kristo "Za pár týdnu na Kladno dorazím a už se na to velice těším. Chtěl bych s Rytíři udělat skvělou sezonu."
Útočné řady otevře Kanaďan Daniel Ciampini.

Nastupoval v AHL a ECHL, ale výrazněji prorazil až v Evropě. V sezoně 2019/20 ovládl bodování v týmu v norské lize. Rovněž byl pátý v kanadském bodování.

Daniel Ciampini "Mám velkou radost, že jsme se domluvili s Rytíři na spolupráci. Moc se těším, až se poznám se spoluhráči a fanoušky. Brzy na viděnou."
Obrané řady uzavře dvoumetrový a stokilový bek Kyle Wood.

Pravák by měl platit za ofenzivního obránce, kterému napovídají statistiky z AHL a čísla z loňského Frankfrutu. V první sezóně AHL na farmě Arizony patřil k nejproduktivnějším obráncům.

Kyle Wood "Už se nemohu dočkat, až poznám všechny kluky z klubu a fanoušky. Netrpělivě také vyhlížím začátek sezony. Už aby to začalo."
Třetím Kanaďanem bude obránce Cody Donaghey.

Pětadvacetiletý pravák odehrál uplynulou sezonu v dánské lize, odkud přišel taky Brady Austin. V Aalborgu a Odense získal 49 bodů v celkových 74 zápasů.

Cody Donaghey "Je úžasné, že se stanu součástí kladenského klubu. Slyšel jsem o něm, ale i jeho fanoušcích, spoustu hezkých věcí."
Dále se na řadu dostává kanadský obránce Jake Dotchin.

Odehrál 103 zápasů v NHL za Tampa Bay a Anaheim. Pravoruký obránce poslední sezonu vynechal, ale o to více je natěšený na svou premiéru v Evropě.

Jake Dotchin "Velice mě těší, že nadcházející ročník strávím u kladenských Rytířů. Už se nemohu dočkat až dorazím a připojím se k týmu. Je skvělé, že dostanu příležitost porvat se o extraligový titul."
Teď na co čekala spousta fanoušků. Je přivítána první posila, kterou je kanadský brankář Landon Bow.

Pětadvacetiletý brankář pochází z města St. Albret. Ještě v uplynulé sezoně patřil Dallasu Stars, kde v NHL odchytal 2 zápasy. Téměř dvoumetrový gólman působil převážně v nižší AHL.

Landon Bow "Jsem nadšený, že se připojím k týmu, který díky svému úspěchu postoupil do extraligy. Na tento úspěch bych teď rád navázal."
Martin Piterák se zmínil o poctě a spojení s historicky významným městem Kladnem.

Po postrčení usměvavého Jaromíra Jágra se pan Piterák také zmínil, že se jedná o nejlepší rozhodnutí společnosti Kaufland za posledních 30 let v odvětví sportu.
Poděkování patří také partnerům. Krom města Kladna setrvává s Rytíři Kladno také společnost Kaufland, za kterou si vezme slovo jednatel Martin Piterák.
Jan Kregl odpovídá na otázku ohledně kladenské mládeže. "Bavili jsme se s rodiči, jestli klukům hokej v době pandemie chybí a dočkali jsme se pozitivních reakcí. Báli jsme se, že za tu dobu budou kluci pohybem nepolíbení, ale furt je tam chuť a jsme za to rádi."
Milan Volf připomněl jeho průchod hokejem, který ke Kladnu pochopitelně patří. Také trochu načal připravené téma, že je pravděpodobné, že Rytíři po postupu do extraligy nebudou hrát na zimním stadionu v Kladně.

Tisková konference Rytířů Kladno

konec