Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Švédsko – Polsko

3:2

konec (1:0)

23.06.2021, 18:00 • Gazprom Arena (Petrohrad) • Skupina E • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 3.27 3.17 2.48 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+4

90+4. Viktor CLAESSON - 3:2

90+4

Švédsko právě vstřelilo branku!
Velká radost na straně Švédů, kteří si berou zpět ztracené vedení! Skvěle zapracoval Dejan Kulusevski, který u šestnáctky podržel míč a počkal si na náběh VIKTORA CLAESSONA, jemuž nahrál za obranu. Claesson postupoval z levé strany sám na Szczęsného a zakončením do protipohybu ho překonal. Poláci tak na turnaji končí.

90+1

Sudí Michael Oliver nastaví ještě pět minut!

89

89. Centrovaný míč nadělal Olsenovi velké potíže

89

Robert Lewandowski se teď pohybuje na pozici levého křídla. Jeho střílený centr pořádně vystrašil Olsena. Míč totiž propadl až na bránu a gólman Švédů musel zasahovat na poslední chvíli!

84

84. Robert LEWANDOWSKI - 2:2

84

Polsko právě vstřelilo branku!
Poláci ještě žijí! K útoku zavelel jejich kapitán ROBERT LEWANDOWSKI. K útočníkovi Bayernu propadl míč po centru Przemysława Frankowského a Lewandowski ho zblízka uklidil pod padajícím brankářem Olsenem do sítě – 2:2.

83

Žlutá karta pro Kamila Glika. Polský stoper fauloval Kulusevskiho.

78

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Grzegorz Krychowiak, přichází Przemysław Płacheta.

77

Potlesk švédských fanoušků vyprovází ze hřiště Emila Forsberga, autora obou gólů Tre kronor. Toho nahrazuje Viktor Claesson.

74

Grzegorz Krychowiak zezadu dohrál Kristoffera Olssona a vysloužil si žlutou kartu.

73

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Mateusz Klich, přichází Kacper Kozłowski.

70

70. Forsbergově střele chyběla větší přesnost

70

Emil Forsberg pomýšlel na hattrick! Balón si srovnal na střelu zpoza šestnáctky, která těsně minula bližší tyč. Byla tam teč bránícího hráče a tak je tu ještě roh pro Tři korunky.

68

Střídání v týmu Švédska: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Marcus Berg. Odstupuje také Mikael Lustig, toho v obraně nahradí Emil Krafth.

65

65. Świerczokův gól nemohl platit kvůli ofsajdu

65

Málem bylo vyrovnáno! Jakub Świerczok po pár minutách na hřišti zblízka doklepl míč do sítě, ale radost mu pokazil praporek pomezního sudího, který viděl ofsajd.

61

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Kamil Jóźwiak, přichází Jakub Świerczok.

61

61. Robert LEWANDOWSKI - 2:1

61

Polsko právě vstřelilo branku!
Poláky vrací do utkání ROBERT LEWANDOWSKI! Ten se dostal k míči na levé straně hřiště, v pokutovém území si ho navedl přes bránícího Lindelöfa na pravačku a ranou ke vzdálenější tyči nedal Olsenovi šanci. Krásný gól!

59

59. Emil FORSBERG - 2:0

59

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédové zvyšují svůj náskok! Gól padl z rychlého protiútoku, který táhl na pravém křídle Dejan Kulusevski. Ten s balónem prošel až do pokutového území, kde ho přenechal EMILOVI FORSBERGOVI, který přízemní střelou k tyči po levé ruce Szczęsného skóroval – 2:0..

57

57. Poláci si málem dali vlastní gól

57

Švédové zjistili, že nemohou jen bránit a přeci jen zvyšují aktivitu! Přihrávku Alexandera Isaka zablokoval dvojblok Krychowiak – Bednarek a div, že z toho nebyl vlastní gól! Míč prošel pod Szczęsnym vedle bližší tyče.

55

Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Robin Quaison, přichází Dejan Kulusevski.

52

52. Krásná střela Krychowiaka a ještě lepší zákrok Olsena

52

Grzegorz Krychowiak střílel po zemi z hranice pokutového území. Mířil k tyči, ale Robin Olsen dokázal pravou rukou balón vyrazit! Švédský brankář drží svůj tým.

50

50. Quaisonovu ránu vyrazil Szczęsny, neujala se ani Forsbergova dorážka

50

Nebezpečný protiútok Švédska! Robin Quaison si navedl míč na střelu z pravé strany šestnáctky, kterou vyrazil brankář Szczęsny. Dorážku Emila Forsberga pak srazil na roh bránící Bereszynski. Po něm se už hráči Tre kronor k dalšímu zakončení nedostali.

47

47. Další souboj Zieliński vs. Olsen, úspěšnější opět švédský brankář

47

Piotr Zieliński se podobně, jako v závěru první půle, prezentoval jedovatou střelou ze střední vzdálenosti. Olsen balón, který mířil pod břevno, ale blízko středu brány, dokázal vyrazit.

46

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Tymoteusz Puchacz, přichází Przemysław Frankowski.

45+1

45+1. Zieliński mířil dobře, ale Olsen dokázal míč vytáhnout nad svou branku

45+1

Po sklepnutí od Lewandowského se dostal ke střele zpoza šestnáctky Piotr Zieliński. Ofenzivní záložník Neapole mířil dobře, míč letěl pod břevno, ale Robin Olsen ho vytáhl nad svou svatyni!

17

17. Lewandowski byl blízko vyrovnání, proti ale bylo dvakrát břevno švédské branky

17

Obrovskou smůlu měl Robert Lewandowski! Ten se po rohovém kopu dostal k hlavičce, která skončila na břevně. Odražený míč si našel opět stejný hráč a i jeho dorážka hlavou trefila jen horní tyč. Na třetí pokus pak polský kapitán nedonesl balón za brankovou čáru na nohách. Neuvěřitelné!

10

Poláci postupovali do rychlého brejku, který nakonec k šanci nevedl. Během něho se dopustil faulu Marcus Danielson, jenž podkopl Karola Świderského. Rozhodčí Oliver nechal výhodu a žlutou kartu švédskému obránci udělil po přerušení hry.

2

2. Emil FORSBERG - 1:0

2

Švédsko právě vstřelilo branku!
Velká pohroma pro Poláky hned v úvodu utkání! Robin Quaison se za pokutovým územím ocitl v souboji se stoperem Kamilem Glikem, po němž se míč dostal k EMILOVI FORSBERGOVI. Ten si ho navedl na levou stranu šestnáctky a ukázal, proč patří k tahounům švédské reprezentace, když přízemní střelou na zadní tyč překonal brankáře Szczęsného.

Švédsko – Polsko

3:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 2. Forsberg, 59. Forsberg (Kulusevski), 90+4. Claesson (Kulusevski) – 61. Lewandowski (P. Zieliński), 84. Lewandowski (Frankowski)

Karty:   10. Danielson (SWE) – 74. Krychowiak (POL), 83. Glik (POL)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:13.

Švédsko: Olsen – Lustig (68. Krafth), Lindelöf, Danielson, Augustinsson – Seb. Larsson (C), Ekdal, K. Olsson, Forsberg (77. Claesson) – Quaison (55. Kulusevski), Isak (68. M. Berg).
Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Bengtsson, M. Berg, Svensson, Helander, Sema, Krafth, Claesson, P. Jansson, Kulusevski, Cajuste.

Polsko: Szczęsny – Bereszynski, Glik, Bednarek – Jóźwiak (61. Świerczok), Krychowiak (78. Płacheta), Klich (73. Kozłowski), Puchacz (46. Frankowski) – Świderski, P. Zieliński – Lewandowski (C).
Náhradníci: Skorupski, Fabiański – Dawidowicz, Kędziora, Kozłowski, Linetty, Rybus, Płacheta, Frankowski, Kownacki, Świerczok, Helik.

Rozhodčí: Oliver (ENG) – Burt (ENG), Bennett (ENG)

Diváci: 14 252