Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Dánsko – Belgie

1:2

konec (1:0)

17.06.2021, 18:00 • Parken Stadium (Kodaň) • Skupina B • Vít Muzikář

Tipsport: 4.53 3.18 2.04 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Děkujeme za pozornost, hezký zbytek dne. (20:15:18)
Dány ještě čeká v pondělí od 21:00 Rusko, Belgičané se ve svém posledním vystoupení v základní skupině představí v souběžně hraném střetnutí proti Finsku.
Za zmínku také stojí skutečnost, že v desáté minutě byla hra přerušena a celý stadion posílal energii potleskem směrem k Christianu Eriksenovi, který leží v nemocnici zhruba kilometr od dějiště zápasu.
Toto utkání sledovalo 23 395 diváků.
Dánové hráli opravdu skvěle, měli více příležitostí a minimálně bod si z dnešního duelu zasloužili. Takhle se už nejsou jejich šance na postup příliš velké, ačkoliv postupují i čtyři nejlepší týmy ze třetích míst. Nicméně proti Dánsku hovoří negativní skóre. Na druhou stranu – nejpodstatnější je, že Christian Eriksen žije a postup Dánska ze základní skupiny je vedlejší záležitostí.
Dánové v prvním poločase dominovali, disponovali mnohem větším nasazením a Belgičané mohli být rádi, že prohrávali jen 0:1, když se prosadil Poulsen již ve druhé minutě po fatální chybě Belgie v rozehrávce. Dánsko v úvodních pětačtyřiceti minutách skvěle bránilo Lukakua a až na jednu příležitost Mertense si v útočné fázi nevytvořil bronzový celek z posledního MS vůbec nic.

O poločase sáhl trenér Martínez k zásadní změně a poslal na plac Kevina De Bruyneho, s jehož nástupem šla hra Belgie nahoru. Belgičané se dočkali srovnání v 54. minutě, když Lukaku přešel přes dva hráče a akci sehranou až do kuchyně zakončil Thorgan Hazard. Ten posléze v 70. minutě přichystal loženku pro De Bruyneho do druhé vlny a hvězda Manchesteru City skórovala po zemi ke kratší tyči.

Dánsko se následně oklepalo a vrhlo se za srovnáním. Při závěrečném tlaku měl na hlavě dělbu bodů Martin Braithwaite, ale hráč, který loni posílil Barcelonu, orazítkoval spoj bližší tyče a šibenice. Belgie na konci hlavně tahala čas, za což byl brankář Cortouis hned dvakrát oceněn tím, že na něj diváci hodili kelímek s pivem.
Zákroky brankářů
Kasper Schmeichel (Dánsko) – dva zákroky
Thibaut Courtois (Belgie) – pět zákroků
Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:14.
Romelu Lukaku objal po zápase Kaspera Schmeichela a s velkou pravděpodobností mu děkoval za to, jak se podílel na záchraně života jeho spoluhráče z Interu Milán Christiana Eriksena.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Pierre-Emile Höjbjerg se chopil balónu na polovině hřiště a založil poslední akci. Našel Martina Braithwaitea, ten vypálil pravačkou do Tobyho Alderweirelda.

90+6

Belgie drží balón na útočné polovině.

90+5

Romelu Lukaku odehrál centr hlavou před Schmeichelem. Belgie zaútočila a Meunier posílal oblouček z dálky do prázdné brány, ale Jensen ještě dokázal srazit hrací předmět na roh.

90+4

Kasper Schmeichel jde do vápna při standardní situaci z pravé strany.

90+4

Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Thorgan Hazard, přichází Thomas Vermaelen.

90+4

Thorgan Hazard trefil nohou z levé strany Jensena a dostává žlutou kartu.

90+3

Belgie nechala dopadnout nepřesnou nahrávku soupeře z pravé strany za branku a na rozehrávajícího Courtoise (zase) letěl kelímek s pivem.

90+3

Kevin De Bruyne a Thomas Meunier si narazili na pravé straně. Pas záložníka Manchesteru City na Lukakua posléze směřoval do ofsajdu.

Dánsko – Belgie

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 2. Y. Poulsen (P.-E. Höjbjerg) – 54. T. Hazard (De Bruyne), 70. De Bruyne (E. Hazard)

Karty:   59. Wass (DEN), 69. Damsgaard (DEN), 82. M. Jensen (DEN) – 90+4. T. Hazard (BEL)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:14.

Dánsko: Schmeichel – Christensen, Kjaer (C), Vestergaard (84. Skov Olsen), Maehle – Wass (62. Stryger Larsen), P.-E. Höjbjerg, Delaney (72. M. Jensen) – Y. Poulsen (62. Nörgaard), Damsgaard (72. Cornelius), Braithwaite.
Náhradníci: Lössl, Rönnow – J. Andersen, Skov, Skov Olsen, Dolberg, M. Jörgensen, Nörgaard, Stryger Larsen, Wind, Cornelius, M. Jensen.

Belgie: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen (C) – Meunier, Tielemans, Dendoncker (59. Witsel), T. Hazard (90+4. Vermaelen) – D. Mertens (46. De Bruyne), R. Lukaku, Carrasco (59. E. Hazard).
Náhradníci: Mignolet, Sels – Vermaelen, Boyata, Witsel, De Bruyne, E. Hazard, Ch. Benteke, Batshuayi, Trossard, Doku, Praet.

Rozhodčí: Kuipers (NED) – van Roekel (NED), Zeinstra (NED)

Diváci: 23 395