Menu

Hokejbal

CROSSDOCK Extraliga

HbK Karviná – HC Kert Park Praha

3:4

po prodl. (0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)

12.06.2021, 14:00 • Sportovní areál SPŠ Karviná • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Na počtenou příště! (16:00:34)

Střely na branku: 21 – 34.
V Karviné je hotovo, hosté vítězí tím nejtěsnějším možným brankovým rozdílem! Lumír Rosůlek svým zásahem pár sekund před koncem základní hrací doby zařídil prodloužení, ve kterém o úspěchu Kert Parku rozhodl Tomáš Wróbel. Domácí tak z duelu berou zasloužený bod, dva pak putují do hlavního města.

Konec zápasu.

48:16

Kert Park právě vstřelil branku!
Pražané jsou stále bez porážky a natahují svou vítěznou sérii na rovných deset utkání! O majiteli bodu navíc rozhodl zakončením zleva kapitán hostů TOMÁŠ WRÓBEL – 3:4! Bez asistence.

47:24

Tentokrát to z velké vzdálenosti nevyšlo, Mokry si na projektil ze středu hřiště počíhal a vyrazil ho.

46:34

Průnik Farského z levé strany zneškondil dobíhající Wróbel, který protihráči na poslední chvíli vypíchl balónek z hole.

45:18

Pokusy Pražanů balónek za Mokryho protlačit z hranice brankoviště vyšly vniveč, dopředu se nyní přesouvají zase hráči Karviné.

45:01

Začalo prodloužení.

Střely na branku: 19 – 30.

45:00

Třetí třetina skončila.

44:19

Karviná právě vstřelila branku!
Jakub Laurinc opouští trestnou lavici předčasně, výbuch radosti v karvinském hledišti jednačtyřicet sekund před koncem zařídil LUMÍR ROSŮLEK! Ten Kocha prostřelil prudkou ranou od mantinelu, a s největší pravděpodobností tak poslal dnešní střentutí do prodloužení – 3:3! Asistence: Michal Tóth, Radek Pořízek.

44:00

Poslední minuta třetí třetiny!

43:22

Domácí hrají vabank! Minutu a půl před koncem už nemají co ztratit, a jejich klec tak zeje prázdnotou!

43:22

Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Jakub Laurinc – 2 min., sekání).

43:14

Po spálené tutovce Pražanů přišla podobně slibná šance na druhé straně, jenže Koch byl opět připravený a jedovatou střelu z levé strany zneškodnil rychlým pohybem vyrážečkou!

42:42

Pořízkovo zakončení z poloviny hrací plochy bylo zblokováno, Koch tak vůbec nemusel zasahovat.

41:56

Bitvu o balónek v rohu za Mokrym vyhráli hosté. Uvidíme, jestli se jim podaří karvinskou svatyni v následujících sekundách ještě nějak ohrozit.

41:17

V Karviné začíná docela hustě pršet, duel nicméně pokračuje dál. Mokry už má na kontě minimálně jeden úspěšný zákrok, střela zprava za něj neprošla.

40:39

Divišovi se nakonec přeci jen podařilo proniknout do útočného pásma, Karviná rozjíždí kombinaci.

39:25

Je to tak, Heczko končí! Závěr střetnutí tak v domácí klecí odchytá Vojtěch Mokry, mimo jiné brankář juniorského týmu hokejové Olomouce.

39:25

Kert Park právě vstřelil branku!
Hosté tentokrát už přesilovkou nepohrdli a pět a půl minuty před koncem se vrací do vedení! Po souhře s Martinem Kručkem se prudkou ranou zpoza modré čáry prosadil TOMÁŠ WRÓBEL, který Heczka zřejmě definitivně vyhnal z karvinské klece – 2:3! Asistence: Martin Kruček.

38:44

Vyloučení v týmu HbK Karviná (Aleš Kmenta – 2 min., hrubost).

38:30

Po zaváhání domácího hráče se v neutrální zóně k balónku dostal Fejfar, který bez váhání vyrazil do brejku! Po průniku do prostoru pro vhazování zakončil, Heczko na střelu vyzrál betonem.

37:43

Dlouhá komerční přestávka je za námi, týmy naposledy vyměnily strany. Karviná nově hraje zleva doprava, hosté naopak. Na balónku je Kert Park.

37:27

Série pasů vyvrcholila projektilem z hranice útočného pásma, se kterým si Heczko hravě poradil.

36:48

Wróbel pár sekund operoval s míčkem u modré čáry, nakonec se místo střely rozhodl pro přihrávku. Dlouhá kombinace Pražanů tak pokračuje dál.

36:16

Vyloučení v týmu HbK Karviná (Jan Diviš – 2 min., Úmyslné vyhození míčku ze hřiště).

35:41

David Šperl vystihl dlouhou přihrávku protihráče a rychle hru přesunul zpět před karvinské brankoviště. Domácí nyní tahají za kratší konec pomyslného lana.

34:57

Pražané mají více ze hry i nadále a snaží se co nejdříve za soupeřova gólmana poslat další míček.

33:21

Kert Park právě vstřelil branku!
Máme vyrovnáno, v polovině čtyřiatřicáté minuty v Karviné začínáme zase od začátku! Kruček vyhrál vhazování po pravé straně domácí branky a obratem míček posunul na hokejku VOJTĚCHA JÁGRA, který následně Heczka překvapil střelou k zadní tyči – 2:2! Asistence: Martin Kruček.

33:18

Po Zvonkově odražené střele následoval před Heczkem závar, který skončil vychýlenou karvinskou brankou. Atmosféra houstne, na hrací ploše létají sprostá slova.

32:39

Pražský zadák napřáhl z modré čáry, jeho pokus ale nemířil přesně mezi tři tyče karvinské svatyně. Kert Park se však i nadále drží vepředu a dobývá brankoviště.

31:46

Úvod třetí třetiny kouskuje jeden hvizd sudího za druhým, nyní se přerušovalo kvůli vyhození míčku mimo hrací plochu. Buly proběhne u Heczka.

31:15

Jeden z hostů trpělivě drží balónek za svou klecí a čeká, až jeho spoluhráči dostřídají.

30:19

Suverénně si nyní počínal také Koch, který po šourajícím se míčku doslova skočil. Vhazovat se bude před jeho brankovištěm.

30:10

Už po deseti sekundách hry se poprvé přerušuje, Heczko si poradil s dalším rychlým výpadem Pražanů.

30:01

Začala třetí třetina.

Střely na branku: 14 – 18.
Po dvou dějstvích má blíže k zisku velmi cenných tří bodů Karviná, která nad dosud neporaženým pražským výběrem vede o jeden jediný gól. Kert Park si v útoku počíná nebezpečně a s nepříznivým stavem se rozhodně nehodlá smířit, všechny jeho pokusy o vyrovnaní ale vyhořely na výborném Heczkovi. Uvidíme, co přinese poslední část, jenž začne za pouhých pár minut.

Další třetina začne přibližně v 15:17.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:57

Těsně před koncem ještě z velké vzdálenosti zkusil štěstí Pavel Hrdlička, míč jen proletěl kolem Heczkovy klece. Prostřední patnáctiminutovka je minulostí.

29:33

Ani tato akce Karviné střelu nepřinesla, obrana Kert Parku své soky znovu rychle připravila o míček.

29:00

Poslední minuta druhé třetiny!

28:28

Laurinc vyběhl zpoza branky a zkusil uklidit míček ke vzdálenější tyči, nemířil ale do černého.

27:45

Stromko byl odzbrojen dvěma protihráči na hranici útočného pásma, míček se následně odrazil za Kochovo brankoviště. Kert Park tak ještě nemá vyhráno.

26:51

Na opačném konci hrací plochy to nyní z podobné pozice jako Pala zkoušel jeden z hostů, jehož rána už přesnost nepostrádala. Heczko ale i tentokrát včas zakročil.

26:05

Po strkanici za karvinskou svatyní sledujeme hru ve čtyřech na obou stranách, která zatím prospívá spíše domácím. Pala nyní přestřelil z modré čáry.

25:39

Vyloučení v týmu HbK Karviná (Jaroslav Růžička – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Tomáš Wróbel – 2 min., hrubost).

25:30

Střelou takřka okamžitě po vhazování chtěl Heczka překvapit Jakub Laurinc, který ale svým projektilem jen orazítkoval mantinel za brankovištěm.

25:02

Kalus doběhl nahozený balónek za svou brankou a obratem jej rozehrál dopředu podél mantinelu, dravý protihráč se tak k němu přesouval marně.

24:30

Dění se momentálně drží hlavně v neutrální zóně, ani jednomu výběru se nedaří na delší dobu prorazit za modrou čáru. Prim momentálně hrají defenzívy.

23:29

Závod k volnému míčku vyhrál Stromko, postup Karviné před Kocha byl však jen pár sekund nato zastaven sudím. Domácí se totiž dostali do ofsajdu.

22:40

Kert Park je stále aktivnějším celkem na hrací ploše, aktivní obrana Karviné ho ale nepouští do zakončení. Heczko je tak od reklamní pauzy bez práce.

22:08

Heczko byl nucen balónek zalehnout, po jeho zásahu přichází další komerční přestávka.

21:56

Hra se nyní přelévá z jednoho konce hřiště na druhý, častěji jsou na míčku hráči z hlavního města.

21:03

Karviná právě vstřelila branku!
Domácí zkraje dvaadvacáté minuty hry otáčí skóre a poprvé v utkání jdou do vedení! Na listinu střelců se zapisuje MARTIN KALUS, který gólmana Kert Parku překvapil rychlým projektilem takřka z poloviny hrací plochy – 2:1! Asistence: Martin Pala.

20:12

Farský po straně protáhl míček až před pražské brankoviště, kde následně zavládl chaos! V něm se nakonec jako první zorientoval Koch, který balónek vytěsnil mimo nebezpečí!

19:34

Filip Koch vytáhl z rukávu další slušný zákrok a zastavil projektil z mezikruží. Na malý moment se přerušuje.

19:04

Ze strany pražského týmu málem přišla blesková odpověď! Borcům Kert Parku se podařilo míček za Heczka protlačit z bezprostřední blízkosti klece, sudí ale nakonec zásah neuznal! Zřejmě kvůli nedovolenému bránění brankáří.

17:50

Karviná právě vstřelila branku!
Autorem branky je MARTIN PALA. Asistence: Michal Tóth a Lumír Rosůlek.

16:57

Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Lukáš Horváth – 2 min., podražení).

15:01

Začala druhá třetina.

Střely na branku: 5 – 12.

15:00

První třetina skončila.

13:45

Vyloučení v týmu HbK Karviná (Martin Kalus – 2 min., vysoká hůl).

Hokejbaloví bozi nám bohužel nakloneni dnes skutečně nejsou, snad vám budeme moci zprostředkovat podrobný komentář aspoň od druhé třetiny dále...

12:37

Jsme zpátky! Jan Rosůlek nahodil ze středu hrací plochy balónek až za Kocha, kde si jej na svou hůl vzal jeden z pražských protihráčů. Uvidíme, co Kert Park vymyslí.

09:56

Kert Park právě vstřelil branku!
Autorem branky je DAVID ROZENBERG. Asistence: Jan Blaško a Dalimil Zvonek.

Technické problémy bohužel přetrvávají, prozatím se tedy vracíme ke stručnému komentáři...

07:38

Balónek si nakonec pro sebe uzurpovali hráči Kert Parku, kterým se ale nedaří překonat defenzívu Karviné. Ta drží své soupeře u hrazení a snaží se je odzbrojit.

07:10

Sledujeme bitvu o míček za karvinskou klecí, do které je zapojeno hned několik borců.

06:42

Výborný Heczko si na své konto připisuje další zákrok. Balónek skončil v jeho rukavici, hra je opět na pár sekund pozastavena.

06:10

Kruček z pravé strany naběhl až před Heczka, v zakončení mu ale zabránil neodbytný Rosůlek. Pražané se nicméně o pár sekund později přeci jen dostali ke střele, se kterou si připravený strážce klece poradil.

05:37

Kert Park dostal situaci pod kontrolu a drží hru daleko od svého brankoviště, oslabení se chýlí ke konci.

04:10

Problémy vyřešeny, jdeme na to! Běží pátá minuta, Karviná momentálně kombinuje v útočném pásmu.

03:56

Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (David Šperl – 2 min., nedovolené bránění).

Úvod utkání vyšel lépe pro hostujícího favorita, který na klec Lukáše Heczka vyslal už čtyři střely. Ani jedna z nich však za domácího brankáře neprošla.

Technické problémy nám momentálně znemožňují vám poskytnout detailní popis dění v Karviné, dočasně vás tak budeme informovat jen o důležitých událostech.

00:01

Utkání právě začalo.
Celky jsou na hrací ploše, za chvíli startujeme!
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám hezké odpoledne, utkání začíná za čtvrt hodiny! Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní zahajovací sestavy obou týmů.
Úvodní sestavy:

HbK Karviná: Heczko (Mokry) – Kalus, Kmenta, Pilch (A), Řiman, Růžička, Tóth, Zaremba (A) – Diviš, Fárský, Mikeš, Pala, Pořízek, Řehůřek, J. Rosůlek (C), L. Rosůlek, Stromko.

HC Kert Park Praha: Koch (Mikl) – Blaško, Horváth, Hrdlička, Laurinc, Rozenberg, Šperl – Danko (A), Fejfar, Jágr, Kruček (A), Lhota, Postulka, Wróbel (C), Zvonek.

Rozhodčí: Popelka, Prudík.
POSLEDNÍ TŘI ZÁPASY OBOU TÝMŮ

29. května: Plzeň – Karviná 4:3sn.
5. června: Kladno – Karviná 3:2pp.
6. června: Karviná – Most 4:1

29. května: Kert Park – Pardubice 3:2
22. května: Most – Kert Park 2:6
8. května: Letohrad – Kert Park 2:8

Forma slezského celku není úplně ideální, prohrál hned tři z posledních pěti utkání. Na druhou stranu Pražané půjdou dnes do akce poprvé po dvou týdnech, což rozehranějšímu soupeři jistě hraje do karet. Kdo se bude radovat z vítězství? Začínáme přesně ve 14:00!
HC KERT PARK PRAHA (1. místo)
9 Z, 8-1-0-0, 52:22 (+30), 26 bodů

Kert Park v průběhu aktuálního ročníku stále neochutnal hořkou pachuť porážky, jeho úspěšnost je takřka stoprocentní. Dosud ztratil jeden jediný bod, který mu ještě na podzim sebrala ústecká Elba. Od květnového restartu nejvyšší soutěže je pak bezchybný a sráží na lopatky jednoho soka za druhým. Prodlouží dnes svou úctyhodnou sérii na půdě Karviné?

Nejproduktivnější hráči
Martin Kruček – 9 zápasů, 20 bodů (4+16)
Dalimil Zvonek – 9 zápasů, 19 bodů (8+11)
Tomáš Wróbel – 8 zápasů, 15 bodů (6+9)

Brankářské statistiky
Petr Mikl – 226 minut, úsp. 91,0%, prům. 2,39
Filip Koch – 180 minut, úsp. 89,7%, prům. 2,50
HBK KARVINÁ (5. místo)
9 Z, 4-1-3-1, 34:27 (+7), 17 bodů

Karvinští hráči se snaží si v závěru dlouhodobé fáze vybojovat co nejlepší možnou startovní pozici pro nadcházející play-off, do kterého by za momentálního stavu šli z pátého fleku. Případná výhra by však celek, který má zatím na kontě pět úspěchů a čtyři prohry, mohla posunout o příčku výš. Uvidíme, jak si proti pražskému hokejbalovému titánovi dnes povede.

Nejproduktivnější hráči
Jan Stromko – 9 zápasů, 13 bodů (8+5)
Lumír Rosůlek – 9 zápasů, 12 bodů (5+7)
Jan Diviš – 6 zápasů, 8 bodů (4+4)
Michal Tóth – 9 zápasů, 8 bodů (4+4)

Brankářské statistiky
Lukáš Heczko – 301 minut, úsp. 92,1%, prům. 2,09
Miroslav Solar – 80 minut, úsp. 86,0%, prům. 3,94
Stanislav Židek – 42 minut, úsp. 79,3%, prům. 6,34
Příjemnou sobotu u sledování extraligového hokejbalu! Los předposledního kola zkrácené základní části proti sobě svedl mimo jiné i Karvinou a Kert Park.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

HbK Karviná – HC Kert Park Praha

3:4

po prodl. (0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Pala (Tóth, L. Rosůlek), 22. Kalus (Pala), 45. L. Rosůlek (Tóth, Pořízek) – 10. Rozenberg (Blaško, Zvonek), 34. Jágr (Kruček), 40. Wróbel (Kruček), 49. Wróbel

HbK Karviná: Heczko (40. Mokry) – Kalus, Kmenta, Pilch (A), Řiman, Růžička, Tóth, Zaremba (A) – Diviš, Fárský, Mikeš, Pala, Pořízek, Řehůřek, J. Rosůlek (C), L. Rosůlek, Stromko.

HC Kert Park Praha: Koch (Mikl) – Blaško, Horváth, Hrdlička, Laurinc, Rozenberg, Šperl – Danko (A), Fejfar, Jágr, Kruček (A), Lhota, Postulka, Wróbel (C), Zvonek.

Rozhodčí: Popelka, Prudík.

Průběh zápasu
1. třetina
03:56 KER 2 Šperl, nedovolené bránění
09:56 KER 0:1 Rozenberg (Blaško, Zvonek)
13:45 KAR 2 Kalus, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
16:57 KER 2 Horváth, podražení
17:50 KAR 1:1 Pala (Tóth, L. Rosůlek)
21:03 KAR 2:1 Kalus (Pala)
25:39 KAR 2 Růžička, hrubost
KER 2 Wróbel, hrubost
Po 2. třetině
3. třetina
33:21 KER 2:2 Jágr (Kruček)
36:16 KAR 2 Diviš, Úmyslné vyhození míčku ze hřiště
38:44 KAR 2 Kmenta, hrubost
39:25 KER 2:3 Wróbel (Kruček)
39:25 KAR -Heczko +Mokry (Střídání)
43:22 KER 2 Laurinc, sekání
44:19 KAR 3:3 L. Rosůlek (Tóth, Pořízek)
Po 3. třetině
Prodloužení
48:16 KER 3:4 Wróbel
po prodl.