Menu

Fotbal

Mezinárodní přípravné zápasy

Nizozemsko – Skotsko

2:2

konec (1:1)

02.06.2021, 20:45 • Estádio Algarve (POR) • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.46 4.0 6.82 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:50:51)
Statistiky:
Střely na branku: 3 – 3
Střely mimo: 6 – 2
Držení míče: 61 % – 39 %
Rohové kopy: 7 – 2
Ofsajdy: 3 – 2
Fauly: 15 – 17
Žluté karty: 1 – 0.
Již tuto neděli čeká Skoty poslední test před startem evropského šampionátu. Utkají se s papírově slabším Lucemburskem, kdežto Nizozemce prověří výběr Gruzie.
Nebyl to bůhvíjak atraktivní zápas, nicméně velká úspěšnost v efektivitě střelby to hned ve čtyřech případech vynahradila. Hlavně Skotové vytěžili z minima maximum. Hendry v jedenácté minutě otevřel skóre zakončením zpoza šestnáctky a střídající Nisbet zase po změně stran zúročil skvělou práci Robertsona. Na obě tyto trefy mnohem aktivnější Nizozemci ale odpověděli. Respektive tak učinil jen jeden muž. Memphis Depay v 17. minutě využil sklepnutí od Wijnalduma a pár desítek vteřin před závěrečným hvizdem překonal Gordona i krásným projektilem z přímého kopu.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Skotové se při poslední akci zápasu zatáhli velmi hluboko. Jack Hendry uklidil příchozí míč na roh, ale ten už portugalská parta rozhodčích nenechala rozehrát.

90+2

Narážečka u pravé autové čáry mezi Fraserem a Christiem nevyšla. I kdyby byla ona přihrávka přesnější, tak by se mával ofsajd.

90+1

V první ze tří nastavených minut dostal Gordon přetěžkou malou domů. Nizozemci zkusili aktivně presovat, jenže Patrick van Aanholt to v jednom ze soubojů přehnal s důrazem.

90

Declan Gallagher eliminoval hrozbu z centru de Roona. Tlak Nizozemců definitivně zastavil až ambiciózní pokus z dvaceti metrů od Gravenbercha, jenž se zařadil mezi ty hodně nepovedené.

89

89. Memphis DEPAY - 2:2

89

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Skotové jsou potrestáni za narůstající nedisciplinovanost gólem na 2:2! Jack Hendry fauloval MEMPISE DEPAYE pár decimetrů před pokutovým územím, odkud se sedmadvacetiletý útočník trefil parádní křižnou dělovkou. Gordon se stihl pouze ohlédnout k levé tyči, za kterou míč nádherně zapadl.

88

Neplánovaně vymyslel nebezpečnou situaci van Aanholt. Přízemní pas propadl napříč celým vápnem. Skotové měli štěstí, že Luuk de Jong dobíhal k vzdálenější tyči pozdě.

87

Greg Taylor se důrazně tlačil přes Berghuise, nicméně si nepřipravil dobrou výchozí pozici pro centr. Balon bude patřit Nizozemcům.

86

Z jinak prázdných tribun sleduje utkání také Virgil van Dijk, jenž se nadcházejícího šampionátu nemůže zúčastnit kvůli zranění kolena. Moc spokojen s výkonem svých kolegů být nemůže.

85

Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Stefan de Vrij, přichází Luuk de Jong.

84

Armstrongův pas byl rovněž odhlavičkován do míst, kde si Depay vyšlápl Christieho. Sudí si vystačil se slovní domluvou.

83

Z podobné pozice budou kopat také Skotové. Zasloužil se o to tvrdě dohraný Ryan Christie. Asi se bude jednat o centr z levé části hřiště.

82

Scott McKenna ve vzdušném souboji trefil Depaye rukou do hlavy. Ani této standardky však Nizozemci nevyužili, Depay našel hlavy obránců a de Roon nakonec fauloval vyvážejícího Armstronga.

81

Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází David Turnbull, přichází Billy Gilmour.

Nizozemsko – Skotsko

2:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 17. Depay, 89. Depay – 11. Hendry, 63. Nisbet

Karty:   42. de Ligt (NED)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:17.

Nizozemsko: Krul – Dumfries, Timber (69. Berghuis), de Vrij (85. L. de Jong), de Ligt, Wijndal (69. van Aanholt) – Wijnaldum (C) (31. Gravenberch), de Roon, F. de Jong (31. Klaassen) – Weghorst (69. Promes), Depay.
Náhradníci: Bizot, Stekelenburg – L. de Jong, Berghuis, Gravenberch, Klaassen, Koopmeiners, Malen, Promes, van Aanholt, van de Beek, Veltman.

Skotsko: Gordon – Tierney (69. McKenna), Hendry, Cooper (62. Gallagher), Robertson (C) (69. Taylor) – Armstrong, McGregor, Turnbull (81. Gilmour) – Forrest (61. Fraser) Dykes (61. Nisbet), Christie.
Náhradníci: McLaughlin – Fraser, Gallagher, Gilmour, McKenna, McTominay, Nisbet, Taylor.

Rozhodčí: Ferreira – Jesus, Costa (POR)