Menu

Hokej

Euro Hockey Tour

Finsko – Česko

1:2

konec (1:0, 0:1, 0:1)

12.05.2021, 20:00 • O2 arena, Praha • Michal Luxa (@MisakMispulin)

S konstatováním, že o vítěznou branku se postaral nejlepší extraligový střelec Matěj Stránský, se loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera, nebo dobrou noc. (22:18:44)
Sledovali jsme velmi zajímavé střetnutí v rámci Českých hokejových her, do kterých vstoupil národní tým vítězně. Hrálo se ve vysokém tempu, ovšem musíme přiznat, že český výběr byl o mnoho aktivnější. Jenomže dlouho dobu doplácel na zahozené šance. Nesmíme ale ani křivdit finskému soupeři, kterého přiváděl k šílenství Roman Will. Oba gólmani duelu dominovali a také byli zaslouženě vyhlášeni nejlepšími hráči.

Střely na branku: 22:37.

Nejlepší hráči:
Harri Säteri (Finsko) – Roman Will (Česko).

Konec zápasu.

59:57

Mikael Ruohomaa přihrál přes osu hrací plochy a z levé strany mohl vystřelit Petri Kontiola, jehož ránu vyrazil český brankář. Kotouč následně zamířil jen vedle pravé tyče, a tak zazněla závěrečná siréna!

58:49

Harri Säteri odjíždí na střídačku a pouští do hry šestého bruslaře! Finsko rozjíždí další útočnou akci a potřebuje ohrozit Romana Willa.

58:30

Národní tým hraje daleko od své branky! Střelou od modré čáry se prezentoval Michal Jordán, jehož rána byla sražená do rohu kluziště.

57:51

Matěj Blümel velmi dobře pracoval na levé straně útočného pásma, kde se kličkou zbavil Sunda. Ovšem cestu mu zaterasil druhé z finských beků.

56:40

A znovu Rudolf Červený, který zachytil rozehrávku soupeře. Tentokrát podstoupil souboj u hrazení, který sice prohrál, ale ušetřil cenné vteřiny.

55:50

Ve středním pásmu se chopil puku Rudolf Červený, který zachytil nepřesnou rozehrávku soupeře, Český útočník pak najel do útočného pásma, ale zleva finského gólmana nepřekonal.

55:34

Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Zohorna – 2 min., hrubost).

55:13

Český výběr se nechal zamknout v pásmu, kam Finové prostřídali. Únavu pak severský tým přetavil ve faul, kterého se dopustil Tomáš Zohorna.

54:09

Michal Jordán nezvládl souboj u hrazení a kolem něho se prohnal Tony Sund, který následně přihrál mezi kruhy. Odtud okamžitě vystřelil Jere Karjalainen, jenž vyprášil betony českého maskovaného muže.

53:27

Vhazovalo se před českým brankáře a do nebezpečného prostoru si najel Saku Mäenalanen, jenž hledal mezeru mezi Willovými betony. Ovšem český brankář byl znovu úspěšný a po jeho zákroku se strhla mela.

53:17

Jakub Galvas přihrával po mantinelu, jenže v ofsajdu se nacházel Lukáš Radil. Hra je opět přerušená a český tým je zase vykázán z útočného pásma.

52:23

Už šestatřicet střel vyslal český národní tým, naopak Finsko vyprodukovalo pouze osmnáct pokusů!

52:19

Tentokrát finské mužstvo hru rychle otočilo a donutilo k zákroku Romana Willa. Český brankář znovu hru přerušil a zařídil další reklamní přestávku.

52:04

Národní mužstvo dnes hraje opravdu skvěle a hlavně výborně bruslí. Finský soupeř má obrovské potíže s pohybem českých hráčů.

51:04

Matěj Blümel přihrál na modrou čáru, odkud vystřelil Ondřej Vitásek. Jeho pokus zůstal ležet před finským brankářem, jenž si poradil i s přihrávkou. Nutno říct, že Harri Säteri se ani nepohnul.

48:48

48:48 Matěj STRÁNSKÝ - 1:2

48:48

Česko právě vstřelilo branku!
Zavolejte stráže, zbláznilo se páže! Podruhé slyší O2 Arena tento song a národní tým je rázem ve vedení! Od modré čáry vystřelil Ondřej Vitásek, jehož pokus tečoval v předbrankovém prostoru MATĚJ STRÁNSKÝ. Harri Säteri tentokrát neměl šanci reagovat a znovu tahá puk ze své svatyně – 1:2. Asistence: Ondřej Vitásek a Michael Špaček.

47:18

Od modré čáry vystřelil David Musil, jehož snažení bylo zastavené. Mezi kruhy se ale nacházel pohotový Robin Hanzl, který ve velké příležitosti nepřekonal skvěle chytajícího Harriho Säteriho.

46:24

46:24 Innalovi ránu vyrazil Willa ramenem

46:24

Michal Jordán chyboval v rozehrávce a kotouče se chopil zkušený Petri Kontiola, jenž přes osu přihrál na levou stranu. Z kruhu pro vhazování vystřelil Jere Innala, jehož pokus vyrazil ramenem Roman Will.

45:17

Národní tým zase chtěl otočit hru na druhou stranu, avšak Matěj Blümel se ocitl v ofsajdovém postavení. Český výběr musel nuceně opustit útočnou třetinu.

45:00

Libor Šulák nevyhodil po mantinelu, protože kotouče se zmocnil Jere Karjalainen. Jeho nabídka mířila na zadní tyč, kde kotouč jeden z Finů nezpracoval.

44:20

44:20 Finové opět pořádně prověřili českého brankáře

44:20

Finové uháněli do přečíslení, jenomže obránci se rychle vrátili, a tak to musel vzít na sebe Teemu Turunen. Českému brankáři kotouč vypadl a měl štěstí, že rychle reagoval, protože na něj zle dotíral Iiro Pakarinen.

43:48

43:48 Will neudržel střelu Kontioly

43:48

Nepřesvědčivý zákrok předvedl Roman Will, jemuž vypadla černá guma z lapačky a zamířila těsně vedle branky. Petri Kontiola poprvé předvedl svou kvalitu a hned hrozil!

43:27

Severský tým už je v plném počtu a také mohl hned útočit, avšak poradil si u mantinelu Libor Šulák.

43:03

Na levé straně středního pásma se pohyboval Jiří Sekáč, jenž se marně natahoval po přihrávce. Pro icing se hra přesune po pravici Romana Willa.

42:25

Český tým dlouhou dobu kombinoval v útočném pásmu. Tomáš Zohorna si vybruslil zpoza branky a hledal Radila, ovšem přihrávka byla tečovaná.

41:30

Český výběr prohrál vhazování a Finům se povedlo vyhodit. Národní tým začal od vlastního brankáře a poté přišla střela z osy, kterou hrudníkem zastavil Harri Säteri.

41:24

Vyloučení v týmu Finsko (Petteri Lindbohm – 2 min., podrážení).

40:44

Po vyhraném vhazování nahazoval kotouč proti brance Ondřej Vitásek, jehož snažení bylo zastavené. Následně se národní tým ocitl v ofsajdu, jenž byl posouzený jako úmyslný.

40:31

Národní tým naskočil do třetí části ve velkém stylu! Hynek Zohorna vletěl do útočného pásma a chtěl zakončit spíše z pravé strany, jenomže jeho zakončení bylo sražené do ochranné sítě.

40:01

Začala třetí třetina.
Po čtyřiceti minutách je stav zápasu znovu vyrovnaný! Český národní tým hraje opravdu ve velkém tempu a na ledové ploše dominuje. Ovšem dlouho zahazoval své šance, až se prosadil v početní výhodě Libor Šulák. Nesmíme ale zapomenout, že také Finsko mělo nebezpečné akce, ale Roman Will už se překvapit nenechal.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:56

38:56 Savinainenů bekhend proskákal těsně vedle Willovy tyče

38:56

Přes soupeře se před branku natlačil Veli-Matti Savinainen, jehož bekhendový pokus vyrazil Roman Will jen těsně pravé tyče. Národní tým měl obrovskou porci štěstí!

37:44

37:44 Libor ŠULÁK - 1:1

37:44

Česko právě vstřelilo branku!
V přesilové hře je vyrovnáno! Michael Špaček přihrál na modrou čáru, odkud vypálil tvrdou ránu LIBOR ŠULÁK. Jeho snažení se od brankové konstrukce odrazilo od brankové konstrukce, ale zamířilo jen do nohy finského brankáře. Harri Säteri si tak černou gumu srazil za brankovou čáru. Asistence: Michael Špaček.

36:48

Dalším zakončením se prezentoval Libor Šulák, jehož znovu vychytal Harri Säteri. Před finským brankářem byl o trochu později Matěj Stránský.

36:27

Severský tým vyhrál vhazování a okamžitě vyhodil kotouč přes všechny čáry. Národní tým musel začít od vlastního brankáře.

36:13

Vyloučení v týmu Finsko (Iiro Pakarinen – 2 min., držení).

35:37

O dlouhou přihrávku se pokusil Michal Jordán, jenž chtěl trefit prostor branky, což se nevydařilo a je z toho pouze zakázané uvolnění.

34:40

Lukáš Radil zajel za branku a následně chtěl přihrát na Jiřího Sekáče. Ovšem kotouč byl sražen tak, že skončil jen na boční síťce.

34:19

Výborné střídání odehrál Libor Šulák, který nejprve zavedl puk do útočného pásma. Následně si odcouval na modrou čáru, odkud nahodil kotouč do připraveného Harriho Säteriho.

32:54

32:54 Säteri dál trápí české střelce, tentokrát neuspěl Blümel

32:54

Michal Jordán se nacházel mezi kruhy, odkud rychle vystřelil. Finskému brankáři černá guma vypadla, jenže samotný střelec ani Hynek Zohorna se k dorážce neprobojovali. Tohle už bylo velmi blizoučko k vyrovnání průběžného stavu!

32:07

Na levé straně útočného pásma vymýšlel Jakub Galvas, jehož přihrávka byla sražená k zadnímu mantinelu, kde ještě souboj podstoupil Jiří Smejkal.

31:30

Hra se přelila na druhou stranu, kde se střelou od modré čáry prezentoval Alex Rindell. Jeho pokus český brankář velmi dobře viděl, a tak jej schoval do výstroje. Následuje další reklamní pauza.

30:53

30:53 Ani tato tečovaná střela ve finské brance neskončila

30:53

Od modré čáry nahazoval puk proti brance Michal Moravčík, jehož pokus byl dvakrát tečován. Černá guma zamířila jen těsně nad horní tyčku, Harri Säteri měl tentokrát štěstí na své straně.

30:14

Hraje se velmi rychle a také plynule. Polovina zápasu je minulostí a hra se začíná vyrovnávat, ovšem český celek je nebezpečnější.

29:23

Také Finsko poprvé dnes zahrozilo, když se v nebezpečné pozici nacházel Mikael Ruohomaa. Jenomže také Roman Will vytáhl první velmi dobrý zákrok.

28:20

28:20 Ani Stránský na finského golmana nevyzrál

28:20

Další šance českého celku, v níž se nacházel nejlepší střelec extraligy! Matěj Stránský už byl na pravém kruhu pro vhazování, ale ani on neodčaroval kouzlo finského maskovaného muže.

27:31

Mezi kruhy chvíli háčkoval Jiří Sekáč, který už se chystal ke střele. Ovšem měl proti sobě přesilu soupeřů, a tak k zakončení nedošlo.

25:38

25:38 Tomáška vychytal Säteri

25:38

Tentokrát velmi dobře zapracoval Matěj Stránský, který zajel za bránu a přihrál kolem první tyče mezi kruhy. Ihned z nebezpečného prostoru zakončoval David Tomášek, jehož se štěstím vychytal Harri Säteri!

25:14

Jakub Galvas hledal na levé straně spoluhráče, jenž přihrávku přejel. Tohle byla velmi zajímavá akce, ovšem chybělo více přesnosti!

24:28

Ani Suomi se dvakrát nedostalo přes střední pásmo, ovšem český celek toho také moc nevymyslel. Teď se hraje hodně takticky a je vidět, že nikdo nechce udělat chybu.

23:42

Národní tým už je nějakou chvíli v plném počtu, ovšem nepřešel přes střední pásmo. A tak za branku musel Roman Will, aby vypomohl s rozehrávkou.

23:00

Alex Rindell dlouho otálel na útočné modré čáře s rozehrávkou nebo střelou, a tak mu kotouč vypíchl Lukáš Radil, jenž se vydal šetřit cenné vteřiny.

22:06

Velmi dobře pracoval v rohu útočného pásma Robin Hanzl, který dlouhou dobu držel puk. Následně se Finsko černé gumy zmocnilo, ale ještě před akcí střídalo.

21:15

Od modré čáry chtěl vystřelit Elmeri Eronen, jehož pokus zastavil Rudolf Červený. Od českého útočníka zamířil puk do středního pásma.

21:07

Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Vitásek – 2 min., držení hole).

20:20

Přestávka je u konce, pokračujeme druhou třetinou. Finsko se hnalo do akce, kterou zastavil Michal Moravčík. Na druhou stranu se pak vydal Libor Šulák, jehož pokus vyrazil Harri Säteri ramenem.

20:01

Začala druhá třetina.
Střetnutí začalo ve velkém tempu, což nenabízelo ale moc velkých příležitostí. Národní tým působil lépe, avšak právě český výběr prohrává. Po nahození Alexe Rindella se puk několikrát odrazil a za brankovou čáru jej nevědomky poslal Michael Špaček. Výběr Filipa Pešána pak hrál přesilovou hru, ale ani ta na srovnání nestačila, a tak jde Finsko do kabin s jednobrankovým náskokem.

20:00

První třetina skončila.

19:24

Michael Špaček hraje opravdu skvěle a znovu se zbavil soupeře a ještě přesně přihrál na střed, odkud Radan Lenc trefil soupeře. Druhý jmenovaný následně našel odražený puk mezi kruhy, ale nasměřoval jej pouze do připraveného Harriho Säteriho.

17:52

U pravého mantinelu se českého hráče zbavil Niko Ojamäki, který následně nedokázal přihrát na střed. Národní tým rychle otočil hru, ale byl zastaven v rohu kluziště.

17:43

Český reprezentační brankář si do statistik připisuje další zákrok, když pokryl zakončení o pravého mantinelu, které předvedl Marko Anttila. Je tu další reklamní pauza a následně se bude vhazovat po levici Willa.

16:48

16:48 Nepříjemně tečované nahození Sunda

16:48

Nahozením od modré čáry se prezentoval Tony Sund, jehož pokus byl tečován do protipohybu Romana Willa a také naštěstí vedle branky. Tohle by český brankář rozhodně nemohl mít!

16:21

Na pravé straně kombinovali Michael Špaček a Radan Lenc. Druhý jmenovaný se nacházel v úhlu, přesto vystřelil, jenomže trefil jen dotírajícího soupeře.

15:17

Po dobrém napadání to mohl zkusit od modré čáry Michal Jordán, jehož střela byla zastavená. Národní tým byl dal v kombinaci, ale jeden z hráčů zapomněl kotouč na středu útočného pásma.

14:32

Dalším pokusem se prezentoval Jiří Sekáč, ale ani jeho snažení nenašlo cestu do branky. Finskému mužstvu se znovu povedlo vyhodit, když jeden z hráčů předvedl obětavou rybičku.

13:56

Na levé straně se znovu nacházel Hynek Zohorna, jehož tvrdou ránu vyrazil Harri Säteri. Finskému výběru se poté povedlo znovu vyhodit přes všechny čáry.

13:22

Finský celek už je znovu ve čtyřech a pod tlak soupeře se dostal Libor Šulák. Suomi dokázalo vyhodit a rovná se ve středním pásmu.

12:52

Vyloučení v týmu Finsko (Tommi Kivistö – 2 min., hákování).

12:41

Na pravé straně dostal hodně prostoru Hynek Zohorna, jehož pokus zamířil do brankářovy masky, následná dorážka byla nepřesná.

12:21

Přes celou šířku znovu přihrával Michael Špaček, který na pravém kruhu našel připraveného Robina Hanzla. Jeho pokus zastavil pozorný Harri Säteri.

11:35

Na vrcholu levého kruhu se nacházel Michael Špaček, jenž trefil soupeře. Stejný hráč pak hledal Robina Hanzla na zadní tyči, avšak přihrávka byla tečovaná.

11:14

Vyloučení v týmu Finsko (Tony Sund – 2 min., podrážení).

10:46

Jan Ščotka našel ve středním pásmu Jiřího Sekáče, který si nabruslil více na střed, ale následně trefil jen soupeře. Stejný hráč po chvilce vybojoval přesilovou hru.

10:29

Další zákrok pro Romana Willa, jelikož se z levé strany napřáhl Teemu Turunen. Jeho pokus sice letěl k první tyči, avšak český brankář byl připraven zasáhnout. Na programu je další reklamní přestávku.

09:46

Dalším nahozením od modré čáry se prezentoval Saku Mäenalanen, jehož snažení trefilo pouze spoluhráče, který se nacházel mezi kruhy.

08:53

David Musil a Tomáš Zohorna vybojovali kotouč u mantinelu, ovšem následně přišla přihrávka na druhou stranu, odkud Suomi posunulo kotouč do bezpečných míst.

07:29

07:29 Alex RINDELL - 1:0

07:29

Finsko právě vstřelilo branku!
Po aktivním začátku národní mužstvo prohrává! Teemu Turunen přihrál na modrou čáru, odkud vystřelil ALEX RINDELL, jehož pokus se před brankou několikrát odrazil. Bohužel Michael Špaček jej nechtěně posunul do své svatyně – 1:0! Bez asistence.

06:51

S další akcí mohl přijít národní tým, jenomže se ocitl v ofsajdovém postavení. Hra se tak znovu přerušila a po reklamní pauze se bude vhazovat v neutrální zóně.

06:16

Ze střídačky naskočil do útočného pásma Robin Hanzl, jehož zakončení z levého kruhu bylo zablokováno prvním soupeřem.

05:30

05:30 V první gólové příležitosti zápasu nevyzrál Adam Musil na Säteriho

05:30

První velká šance národního celku! Z levého kruhu vystřelil bekhendem Adam Musil, jehož pokus finskému brankáři vypadl a musel ho zpacifikovat až na podruhé. Ještě na dotíral Radan Lenc, jemuž dorážka ale nebyla dovolena.

05:04

Jiří Smejkal převzal černou gumu ve středním pásmu a jel do útočné třetiny, od levého mantinelu pak přihrával před branku, kde se nenacházel jeho spoluhráč.

04:09

Do útočného pásma přejel po pravé straně Alex Rindell, který z dálky vystřelil na zadní tyčku. Roman Will byl připraven a střelu vyrazil betonem k mantinelu.

03:54

Na druhou stranu se hnal Niko Ojamäki, který předvedl kličku před modrou čárou, čímž vystavil spoluhráče do ofsajdového postavení.

03:26

Na pravé straně útočného pásma se nacházel Tomáš Zohorna, jenž na nic nečekal a vystřeli. Harri Säteri byl znovu připraven a hru přerušil.

02:04

Český celek byl donucen opustit útočné pásmo, kam se pro ofsajd nemohl vrátit. Bude se vhazovat ve střední třetině, naši hráči jsou velmi aktivní.

01:22

Národní tým se usadil v útočném pásmu, ovšem byl přišpendlen k zadnímu mantinelu, kde souboj vyhrál. Přihrávkou, možná střelou se prezentoval Michael Špaček, jenž trefil soupeře.

00:36

Na obranné modré čáře výborně zapracoval Ondřej Vitásek, který začal naší útočnou akci. Střelou se pak prezentoval Robin Hanzl, ovšem Harri Säteri byl na správném místě.

00:10

Petri Kontiola a Tomáš Zohorna se střetli na zahajovacím vhazování. Finský výběr byl úspěšnější, ale v útočném pásmu toho severský tým moc nepředvedl.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, oba celky se již srovnaly na modrých čarách a na řadě jsou hymny zúčastněných zemí. Následně vše bude směřovat k zahajovacímu vhazování. Doufejme, že nás čeká parádní podívaná, pojďme se bavit hokejem!
Úvodní sestavy:

Finsko: Säteri (Olkinuora) – Seppälä, Eronen, Lindbohm, Rindell, Sund, Friman, Kivistö, Nousiainen – Innala, Kontiola, Ojamäki – Turunen, Pakarinen, Ruohomaa – Savinainen, Björninen, J. Karjalainen – Hännikäinen, Mäenalanen, Anttila – Tiivola.

Česko: Will (Kváča) – Moravčík, Šulák, Ščotka, Vitásek, Jordán, D. Musil, J. Galvas – Blümel, T. Zohorna, H. Zohorna – Radil, R. Hanzl, Sekáč – M. Stránský, Špaček, Lenc – Tomášek, A. Musil, Smejkal – Červený.

Rozhodčí: René Hradil, Daniel Pražák – Vít Lederer, Josef Špůr.
Česká republika

Reprezentační tým zatím počítá spíše omluvenky, ovšem jedná se spíše o hráče NHL a Dmitrije Jaškina, kteří by nejspíš nastoupili až na mistrovství světa. Mezi největší by měl patřit Šimon Hrubec, jenž Omsku vychytal Gagarinův pohár. Záda mu bude krýt zase spolehlivý Roman Will z Čeljabinsku. Obranu zocelili kapitán Michal Jordán, nebo beci se zkušenostmi NHL Andrej Šustr a Libor Šulák. Mezi útočníky bude Filip Pešán hodně spoléhat na Jiřího Sekáče, bratry Zohorny nebo Michala Špačka s Lukášem Radilem.

Reprezentační výběr odehrál několik přípravných zápasů a vše šest ovládl. Naposledy se spíše protrápil k vítězstvím se Slovenskem. Dále Češi odehrály zápasy s Německem a Rakouskem. Pokud bychom se podívali na Švédské hry, kde národní tým získal dva body, za prohry s Finskem a Švédskem.

Nominace České republiky

Brankáři: Šimon Hrubec (Omsk), Petr Kváča (Bílí Tygři Liberec), Roman Will (Traktor Čeljabinsk).

Obránci: David Musil (HC Oceláři Třinec), Jakub Galvas (Jukurit), David Sklenička (Jokerit Helsinky), Michal Jordán, Dominik Mašín (oba Chabarovsk), Libor Šulák (Kärpat Oulu), Andrej Šustr (Kunlun Red Star), Jan Ščotka (HC VERVA Litvínov), Ondřej Vitásek (Bílí Tygři Liberec), Michal Moravčík (Tappara).

Útočníci: Adam Musil, Radan Lenc (oba Bílí Tygři Liberec), Matěj Stránský, Michal Špaček (oba HC Oceláři Třinec), Matěj Blümel, Tomáš Zohorna (oba HC Dynamo Pardubice), Rudolf Červený (Pelicans Lahti), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary), David Tomášek (HC Sparta Praha), Robin Hanzl, Lukáš Radil (oba Spartak Moskva), Šimon Stránský (Jukurit), Hynek Zohorna (Chabarovsk), Jiří Sekáč (Omsk), Jiří Smejkal (Tappara).
Finsko

Severský celek skládá velmi silný tým, v němž bude několik slibných hráčů do budoucnosti, ale také krajánků, kteří nastupují v KHL. Mezi brankáři nechybí například Harri Säteri z Novosibirsku. Čeští fanoušci se mohou těšit také na vítěze Gagarinova poháru, jimiž jsou Ville Pokka s Oliwerem Kaskim. Na soupisce Suomi naschází ani obrovský talent Anton Lundell, jenž míří do NHL a jeho otec nastupoval tehdy za prvoligový Chomutov.

V posledních týdnech se hrály přátelské zápasy, ovšem Finsko se věnovalo tréninku, a tak naposledy na Švédských hrách. Turnaj, jenž se odehrál v únoru, Suomi moc nevyšel. Severský tým totiž zaznamenal pouze dva body, když v nájezdech porazil právě českou reprezentaci.

Nominace Finska

Brankáři: Harri Säteri (Novosibirsk), Janne Juvonen (Leksand), Jussi Olkinuora (Magnitogorsk).

Obránci: Ville Pokka (Omsk), Niklas Friman (Jokerit), Tommi Kivistö (Jokerit), Tony Sund (Davos), Oliwer Kaski (Omsk), Elmeri Elonen (Hämeenlinna), Kim Nousiainen (KalPa), Mikael Seppälä (KalPa), Jarkko Parikka (Ilves), Atte Ohtamaa (Jaroslavl), Axel Rindell (Jukurit).

Útočníci: Eemeli Suomi (Ilves), Marko Antilla (Jokerit), Mikael Ruohomaa (Novosibirsk), Anton Lundell (HIFK), Veli-Matti Savinainen (Jokerit), Niko Ojamäki (Linköping), Hannes Björninen (Lahti), Jere Karjalainen (Soči), Petri Kontiola (Hämeenlinna), Markus Hännikäinen (Jokerit), Teemu Turunen (Davos), Jere Innala (Hämeenlinna), Peter Tiivola (Pori), Valtteri Puustinen (Hämeenlinna), Jere Sallinen (HIFK), Saku Mäenalanen (Jokerit), Iiro Pakarinen (Jokerit).
Vítám všechny hokejové nadšence u dalšího turnaje Euro Hockey Tour, která má na programu České hokejové hry. V úvodním dni budeme sledovat souboj mezi Českou republikou a Finskem! Turnaj je generálkou před mistrovstvím světa v lotyšské Rize.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Finsko – Česko

1:2

konec (1:0, 0:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Rindell – 38. Šulák (Špaček), 49. M. Stránský (Vitásek, Špaček)

Finsko: Säteri (Olkinuora) – Seppälä, Eronen, Rindell, Lindbohm, Sund, Friman, Kivistö, Nousiainen – Innala, Kontiola (A), Ojamäki – Turunen, Ruohomaa, Pakarinen – Savinainen (A), Björninen, J. Karjalainen – Hännikäinen, Mäenalanen, Anttila (C) – Tiivola.

Česko: Will (Kváča) – Moravčík, Šulák, Ščotka, Vitásek, Jordán (A), D. Musil, J. Galvas – Blümel, T. Zohorna (C), H. Zohorna – Radil, R. Hanzl (A), Sekáč – M. Stránský, Špaček, Lenc – Tomášek, A. Musil, Smejkal – Červený.

Rozhodčí: René Hradil, Daniel Pražák – Vít Lederer, Josef Špůr

Průběh zápasu
1. třetina
07:29 FIN 1:0 Rindell
11:14 FIN 2 Sund, podrážení
12:52 FIN 2 Kivistö, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
21:07 CZE 2 Vitásek, držení hole
36:13 FIN 2 Pakarinen, držení
37:44 CZE 1:1 Šulák (Špaček)
Po 2. třetině
3. třetina
41:24 FIN 2 Lindbohm, podrážení
48:48 CZE 1:2 M. Stránský (Vitásek, Špaček)
55:34 CZE 2 T. Zohorna, hrubost
Konec