Menu

Florbal

Play-off Livesport Superligy florbalu

ACEMA Sparta Praha – 1. SC TEMPISH Vítkovice

5:7

konec (2:1, 2:4, 1:2) Stav série: 0:4

09.05.2021, 18:00 • UNYP ARENA • Semifinále • Patrik Czepiec

Tipsport: 3.81 5.9 1.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (20:06:35)
Hráči zápasu:
Matěj PRUNER (Sparta) – 1+0
Jan ŠEBESTA (Vítkovice) – 3+0
Vítkovice uhájily svůj náskok a těší se na Superfinále. Série to nebyla vůbec snadná, přestože postup se rodil nejkratší možnou cestou. Mužstvo z Ostravy nicméně dvě utkání získalo dvougólovým a další dvě jednogólovým náskokem. Sparta byla houževnatým soupeřem, který ovšem selhával v kritických momentech. Tak jako dnes, kdy Pražané vedli ještě ve druhé třetině o dvě trefy, jenže pak o náskok přišli a stíhací jízdu nedokončili dle svých představ. Důležitou roli u vítkovického úspěchu dnes sehrál Jan Šebesta, když z pozice obránce vsítil hattrick. Už nyní je jasné, že hosté v Superfinále potkají vítěze základní části z Mladé Boleslavi, který si stejným poměrem poradil s Chodovem. Finální skóre tohoto zápasu je 5:7, stav série pak 0:4.

Konec zápasu.

59:36

I když se Spartě díky Ujhelyiho podařilo přejít vpřed, tak Radim Křenek míří vedle. To už nemůže Sparta stihnout.

59:30

Marek Zouzal zachytil míček předtím, než vklouzl do sparťanské brány. Sparta má půlminutu a vybírá si oddechový čas. Poslední možnost vrátit se zpět k životu v této florbalové sezoně.

59:09

Břevno málem rozpůlil Jan Marvánek! To je dost možná tečka za sparťanskou snahou, byť ve florbale nikdy nevíte. Každopádně rozehrávka patří Vítkovicím.

58:53

Gattnar zahrál vysokou holí a vrací Spartu na míček. Konkrétně je to Křenek.

58:30

Lukáš Ujhelyi byl trochu bezradný a přihrávku měl asi namířit jiným směrem. Pro Spartu je to ale těžké, nedostává se do šancí a čas ubíhá.

57:44

Sidunov se zamotal, ale míček nakonec odpálil. Velký tlak do brankoviště zařídila Sparta o chvíli později, jenže Souček si poradil.

57:00

Tři minuty ještě zbývají. Marvánek mezitím kombinuje s Benešem a Křenkem.

56:44

Tentokrát se Spartě nepodařil přechod vpřed a Lukáš Hájek bude rozehrávat z útočného rohu.

55:54

55:54 Matěj PRUNER - 5:7

55:54

Sparta právě vstřelila branku!
Už se zdálo, že Lukáš Ujhelyi zřejmě pováhal ideální možnost ke střele. Jenže nakonec to přece jen zkusil a míček se nějakým způsobem dostal do brány. Lukáš Souček měl zřejmě zakrytý výhled a ani jeden z blokujících hráčů nevložil do střely svou florbalku. O gólovou teč se nicméně postaral MATĚJ PRUNER. Asistence: Lukáš Ujhelyi.

55:09

Na svou další střelu se připravoval Lukáš Hájek, ale míček nahrnul jen na Martina Beneše, který vyhazuje a spěchá na střídačku. Sparta tak definitivně začíná se hrou v šesti.

54:50

I když to Nehera uspěchal a odevzdal míček zadarmo, Jan Marvánek mu službu opětoval a Vítkovice tak v pohodě brání vydobytý náskok.

54:28

Mužstvo z Ostravy se udržuje na balonku, nic lepšího nyní ostatně dělat nemůže. Navíc Lukáš Hájek nebyl daleko od vstřelení dalšího gólu.

54:08

54:08 Matyáš ŠINDLER - 4:7

54:08

Vítkovice právě vstřelily branku!
Sparta nedokázala pokrýt MATYÁŠE ŠINDLERA a Vítkovice se dostávají k třígólovému náskoku. Je toto pojistka za vítkovickým postupem? Uvidíme. Každopádně pochvalu zaslouží Marek Matejčík, který na levé straně udržel míček a z otočky vybídl právě Šindlera, který z první vymetl pavučiny pod horní tyčí. Asistence: Marek Matejčík.

53:40

Okamžitě po návratu na hrací plochu se Adam Delong hlásí k obranným povinnostem. Dlouho zdržel Marka Zouzala, který měl co dělat, aby vybojoval aspoň faul.

52:57

Hosté v plném počtu.

52:54

Lukáš Ujhelyi a Radim Křenek znovu jen otupují bloky soupeře, jenže to je proklatě málo. Přesilovka za malou chvíli vyprší.

52:23

Křenkovi a Krbcovi nevyšla střela, protože blok Vítkovic jednoduše funguje. V této přesilovce ještě Sparta nezkusila hru s šesti muži v poli.

51:43

Nepřesný Lukáš Ujhelyi dal možnost Lukáši Součkovi, který si mohl chvíli potěžkat míček a pak ho hodit k Benešovi. Ten nohou pomohl s rozehrávkou.

51:04

Na hraně brankoviště parkoval Dominik Beneš, ovšem nedokázal přihrávku Krbce tečovat do branky. Souček by byl bez šance.

50:57

A je tu vítaná možnost pro Spartu. Adam Delong hrál na zemi. Domácí by mohli zkusit odvolat brankáře, začnou ovšem s pěti hráči v poli.

50:40

Čas utíká a Sparta zahazuje další možnost. Marek Zouzal vypálil od mantinelu hodně vysoko nad zadní mantinel.

50:28

Matejčík vystrčil bránu ze základního postavení, čemuž předcházel faul. I když Sladký zřejmě prostřelil brankáře v prostoru klece, tato střela se nemohla počítat jako gólová.

49:51

Souček to teď udělal parádně. Tušil za svými zády Lukáše Ujhelyiho, a tak vykopl špičkou boty přihrávku Čermáka, která měla křížem mířit před prázdnou klec.

49:26

Šindler neustál zákrok rameno na rameno, Marvánek byl hodně důrazný a pohyboval se na hraně faulu.

49:00

Domácí by měli začít s důraznějším forčekingem. V tomto případě ztratili dobrou minutu a pak ještě nezabránili střele v podání Marka Švajného.

48:23

Je jasné, že Vítkovice nemají kam spěchat. Hájek parádně zachytil míček a hosté pak dobrých 30 vteřin kombinovali v naprostém klidu.

47:34

Beneš se po neúspěšné rozehrávce vrací do brány, zřejmě tak šlo o dočasné řešení.

47:22

Sparta začíná dokonce hrát powerplay, už není co ztratit.

47:22

Výskok Jiřího Besty a nabízí se sparťanská rozehrávka. Je z podobného místa, odkud už dnes domácí jednou udeřili.

47:03

Znovu Zouzal, který nahozením hledal prostor, kde se právě pohyboval Pruner.

46:31

Míček zachytil Martin Beneš a z vlastního brankoviště tělem odstrčil Rostislava Gattnara. Málem z toho byla asistence, protože Marek Zouzal už čekal u pravého mantinelu. Z otočky se ovšem netrefil.

45:30

Kareš zkoušel otočkou obalamutit Jiřího Bestu. Nepovedlo se. Krbec poté z vlastní poloviny vyrazil k dalšímu útoku, jenže těžko mohl protáhnout Součka, když se mu do cesty postavil Sladký.

44:50

Gattnar se musel pokusit o komplikovanou přihrávku a podle toho to také dopadlo. I když míček na Matejčíka prošel, nebylo v lidských silách, aby došlo také k zakončení.

43:49

Jde vidět, že domácí celek se snaží pálit z každé pozice. Otevírají se ovšem okénka v obraně. Adam Delong se proto mohl snažit o střelu do protipohybu brankáře Beneše, který jen sledoval, zda míček mine vzdálenější tyč. Měl kus štěstí.

43:11

Když Jiří Besta neviděl možnost, jak přihrát dopředu, vyrazil na výlet, který skončil až u Beneše. Ten parádním způsobem vystrčil špičku boty a srazil čistě útočníka Ostravanů.

42:22

Dva dobré zákroky gólmanů. Nejprve se Martin Beneš vytáhl proti Gattnarovi, pak se dařilo i Součkovi, který likvidoval další střelu aktivního Mikuláše Krbce.

42:00

Pád Jana Marvánka způsobil Šimon Kuczera a to se domácímu hráči vůbec nelíbilo. Soupeře trochu nesportovně odstrčil, sudí ale nebudou vylučovat.

40:55

Před branku se stahoval Mikuláš Krbec, míček k němu ale neproskákal. Vítkovice otočily hru a Jiří Besta protáhl ruce Beneše. No a aby toho nebylo málo, na druhé straně trefuje sparťanský Marek Zouzal horní tyč.

40:25

Rozehrávky z prostoru před brankou se chopil Lukáš Ujhelyi, ovšem přihrávka na Čermáka neprošla bez komplikací, tudíž zakončení logicky nemohlo být přesné.

40:07

40:07 Jiří BESTA - 4:6

40:07

Vítkovice právě vstřelily branku!
Pro hosty začátek z říše snů, pro domácí spíše noční můra. Míček nedokázal odpravit Dominik Beneš a JIŘÍ BESTA ho okamžitě vrátil zpátky, a to navíc rovnou do horního rohu branky. Sparta se začíná potápět, toto byl už čtvrtý gól bez reakce. Bez asistence.

40:01

Začala třetí třetina.
Dlouho to vypadalo, že Sparta bude dodržovat nastavený kurz a vycházet ze zabezpečené obrany a kombinace na míčku. Povedlo se ji získat zpět dvoubrankový náskok, jenže Vítkovice třemi brankami bez odpovědi vývoj utkání přece jen zvrátily. Jan Šebesta ve druhé třetině zaznamenal hattrick, druhou vítkovickou branku v této periodě vstřelil Besta. Za Spartu se trefili Křenek a Čermák, ovšem to zatím na odvrácení hrozby konce v play off z pohledu Sparty zdaleka nestačí. Třetí část začne stavem 4:5.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

Nechybělo mnoho, aby týmy zakončili třetinu za vyrovnaného stavu. Mikuláš Krbec zkusil z velké dálky nahodit míček do brankoviště a Lukáš Souček spíše instinktivně vytasil svou nohu, kterou se mu povedlo zasáhnout.

39:47

Delong centroval před bránu, ovšem šestý zářez hosté nepřidávají ani teď.

39:05

Vítkovice mohly mít ještě vyšší náskok, ale po zákroku Beneše nedokázal míček do klece procpat Šimon Kuczera. Byla to obrovská příležitost, protože kolem Kuczery se nepohyboval nikdo ve sparťanském dresu.

38:10

38:10 Jan ŠEBESTA - 4:5

38:10

Vítkovice právě vstřelily branku!
Smolná situace pro Spartu. Jeden z bránících hráčů vystihl křižnou přihrávku, míček se ovšem odrazil rovnou před Rostislava Gattnara, který zvládl posunout na JANA ŠEBESTU. Ten tak svými dvěma góly otáčí skóre zápasu a hosté poprvé v utkání vedou. Sparta musí zabrat, jestli chce odvrátit konec série. Asistence: Rostislav Gattnar.

37:46

Útok při vlastním oslabení nezužitkoval Jan Marvánek, který podpořil své kolegy z druhé vlny.

37:07

Teď byl sudí možná až moc přísný, ale Sparta jde do dalšího oslabení. Křenek totiž zdržoval.

37:04

Rostislav Gattnar přidal do kroku a bude se vylučovat.

36:16

Tentokrát byl Zouzal hodně naivní a odevzdal míček zadarmo. Více než minutová kombinace Sparty nepřinesla vlastně vůbec žádný užitek a bude to Rostislav Gattnar, kdo se pokusí hře přinést něco originálního.

35:21

Domácí se znovu stahovali do obranné ulity, ale zásah Josefa Juhy na středu hřiště je poslal do útoku. Garčar drží míček před brankovištěm.

34:40

34:40 Jan ŠEBESTA - 4:4

34:42

Vítkovice právě vstřelily branku!
Dvě zatraceně přesné rány a všechno je jinak. Marek Švajný na sebe navázal dva sparťanské útočníky a poskytl tak prostor pro JANA ŠEBESTU. Ten se dlouho nerozmýšlel a vypálil opravdu luxusně. Během 39 vteřin se Vítkovicím daří odmazat dvoubrankový náskok. Asistence: Marek Švajný.

34:27

Matejčíka odstavil Pruner, ovšem nedovoleně. Vítkovicím rozehrávka nevyšla a málem poslaly soupeře do kontru.

34:03

34:03 Jiří BESTA - 4:3

34:03

Vítkovice právě vstřelily branku!
Tahle rána tedy sedla. Už to vypadalo, že po nepovedené přihrávce Martina Nehery Vítkovice míček neuhájí. Jako zkušený šermíř se ovšem prokázal Matyáš Šindler a po jeho krátkém posunutí vypálil jako z kanónu JIŘÍ BESTA. Brankář Beneš už se stihl akorát ohlédnout za své levé rameno. Asistence: Matyáš Šindler.

33:43

Karešovu přihrávku zvládl vystihnout Šindler, jako by už ale neměl energii na rychlý průnik kolem obránců Sparty. Došlo pouze k domácímu faulu.

33:03

Z levé strany se zkoušel probít Martin Nehera, ránu ovšem namířil jen do boční síťky.

32:26

32:26 Matěj ČERMÁK - 4:2

32:26

Sparta právě vstřelila branku!
Absolutorium zaslouží poslední sparťanská akce. Nejprve se povedlo Matěji Prunerovi ukořistit míček, překonal střed hřiště a pak už následovaly dvě rázné přihrávky, jejichž dokonalosti využil MATĚJ ČERMÁK. Na tenhle ťukes nemohl Lukáš Souček vůbec reagovat a Čermák prázdnou branku neodmítl. Asistence: Lukáš Ujhelyi.

31:52

Asi nejlepší zásah Součka v dosavadním průběhu zápasu. Matěj Čermák vyrukoval na vítkovického gólmana v samostatném úniku, ten se ale svázal s pohybem protivníka a zasáhl.

31:17

Krbec to myslel skvěle a lahůdkovou přihrávkou hledal Kareše. Tomu ovšem zakončení z úhlu nevyšlo a Lukáš Souček měl pak snadnou práci, když sebral míček v brankovišti.

30:31

Dobrý pas zkoušel procpat před bránu Matyáš Šindler. Povedlo se, ovšem míček proskákal až k Šebestovi, který stál u půlící čáry. Tvrdě ho atakoval Kareš a ostravská akce se zdržela.

30:05

Ne ne, tato přihrávka se Martinovi Neherovi nepovedla. Vítkovice pak marně naháněly Ondřeje Hurta, k zakončení nicméně nedošlo.

29:15

Domácí v plném počtu.

29:10

Nyní to byl Adam Delong, kdo před brankou hledal Hájka. Jenže Martin Beneš měl tento pas přečtený a zachytil míček do svých rukavic. Důležitá pasáž v podání domácího brankáře.

28:42

Hájek ze středu nepropálil blok a Šebesta při dorážce osekával soupeře. Do této chvíle byla vítkovická přesilovka dobře sehraná, ovšem vypadá to, že by se Sparta mohla v kritické chvíli ubránit.

27:43

Lukáš Hájek už slavil s rukama nad hlavou, protože jeho rána proskočila za záda Beneše. Ten se ale výtečně zorientoval, provedl tygří skok a míček zachytil ještě před brankovou čarou.

27:15

Pažák se diví, proč sudí zastavil jeho snahu obehrát tři protihráče. Ale Sparta také špatně střídala. Trest odpyká Marek Zouzal.

26:41

Život si u levého mantinelu značně zkomplikoval Švajný, kterého napadal Čermák. Po rozehrávce se ještě za Spartu zkoušel prosazovat Lukáš Ujhelyi, ale cíl nezasáhl.

25:47

Krbec znovu marně naháněl míček ve vítkovickém brankovišti a Souček ho sebral těsně před tím, než mohl sparťanský útočník zakončit.

25:32

Nehera nemohl vypálit z první poté, co mu balonek poslal Matejčík diagonální přihrávkou až na druhou stranu. Přitom ho Sparťané zapomněli za svými zády.

24:52

Před brankou hlídkoval Milan Garčar, kterého bude hodně mrzet, že nevyužil pas Dominika Bartoše. Skvělou přihrávku stačilo jen trochu razantněji poslat směrem k Součkovi, který měl dosti zakrytý výhled.

24:42

Vítkovice faulují. Nejprve Matejčík, poté Nehera, každopádně u míčku zůstávají domácí, kteří na inkasovanou branku odpovídají nejlepším možným způsobem a stěhují se do útoku.

23:44

23:44 Jan ŠEBESTA - 3:2

23:44

Vítkovice právě vstřelily branku!
Náskok se opět ztenčuje, protože JAN ŠEBESTA dokázal najít prostor na středu hřiště a zužitkovat tak přihrávku Adama Delonga z rohu. Vítkovice teď možná zjistily, co by mohlo na obranu soupeře platit. Byla to totiž kombinace prakticky na jeden dotek. Asistence: Adam Delong.

23:01

Sladký hledal Kuczeru, ten ovšem nezamířil přesně a samostatnou akcí se prezentoval Matěj Čermák. Jeho střela narazila do Součkovy hrudi.

22:09

Teď přece jen Vítkovice ukázaly rychlý přechod a Marek Švajný propašoval míček až na velké brankoviště, kde se za zakončením natahoval Ondřej Sidunov. Povedlo se mu míček umístit, jenže Martin Beneš natáhl dolní končetiny a pak balonek zalehl.

21:25

Po bloku Besty je tu další sparťanská rozehrávka. Vítkovice se vůbec nedostávají do hry.

20:35

20:35 Radim KŘENEK - 3:1

20:31

Sparta právě vstřelila branku!
Vítkovický prohřešek před klecí Sparta trestá a dostává zpět dvoubrankový náskok. K rozehrávce se postavil RADIM KŘENEK, kterému po krátkém pasu nabil na střelu z první Lukáš Ujhelyi. Pro sparťanského střelce už pak nebylo tak složité najít místo v postavení Součka a vítkovické zdi. Využitá přesilovka a stav 3:1. Asistence: Lukáš Ujhelyi.

20:01

Sparta vstupuje do této třetiny ve výhodné situaci, hraje totiž přesilovou hru.

20:01

Začala druhá třetina.
Sparta svou kůži nechce dát lacino. Od úvodní minuty se snažila vytvářet propracované kombinace a nachytat zformovanou obranu hostů. To se povedlo po 120 vteřinách, když Josef Juha tečoval míček za Součkova záda. Pak jsme sledovali tvrdou bitvu o střed hřiště, který rozčísl v čase 14:46 Mikuláš Krbec, když od mantinelu propálil vše, co mu stálo v cestě. Vítkovice vrátil do hry Marek Matejčík, když předvedl skvělý defenzivní zákrok a netradiční kličkou překonal jinak pozorného Martina Beneše. Do šatny se přesto lépe půjde Sparťanům, kteří si vypracovali skóre 2:1.

20:00

První třetina skončila.

19:56

Radim Křenek nepřihrál přesně a to je patrně tečka za touto úvodní periodou.

19:30

Šindler si s míčkem nepotykal, což je pro Vítkovice škoda. Při vlastním oslabení zkoušely soupeře zaskočit.

19:10

Špatné střídání Vítkovic posílá Spartu do přesilovky. A zrovna ve chvíli, kdy hosté šli dopředu. Zbytečná záležitost.

18:46

Rychlé rozehrávky teď znamenaly změnu ve vývoji hry. Po ztrátě Sparty se ke střele procpal Matejčík, mířil ale nad.

17:48

Po obranném zákroku Křenka se znovu dostal vpřed Krbec a je z toho Součkův zákrok. I když v dnešním utkání zatím nepředvedl nějaký výjimečný moment, je důležité, aby posbíral sebevědomí a to se mu teď jistě částečně povedlo.

17:20

Střela Krbce se otřela o tyč, ovšem Souček měl prostor pokrytý.

16:58

16:58 Marek MATEJČÍK - 2:1

16:58

Vítkovice právě vstřelily branku!
Parádní práce MARKA MATEJČÍKA. I když jeho zakončení bylo oku lahodící, úplně mu nevyšlo, jelikož míček sjel z čepele a dostal se pod nohou Beneše až za brankovou čáru. Mnohem podstatnější byla Matejčíkova obranná snaha, kdy okradl Garčara a mohl se tak řítit sám proti brankáři. Bez asistence.

16:25

Ostravané musí trochu měnit systém, protože Sparta velmi trpělivě brání. Rozehrávka probíhala ve čtyřech mužích, což přineslo kýžený efekt.

15:01

Najednou se vítkovičtí hráči nechovají tak suverénně, jak je u nich zvykem. Před Rostislavem Gattnarem zívala prázdná brána, jenže on trestuhodně minul. Podobná zaváhání by mohla hosty mrzet.

14:46

14:46 Mikuláš KRBEC - 2:0

14:46

Sparta právě vstřelila branku!
Z nenápadné rány vzniká další gól. MIKULÁŠ KRBEC si vyjel s míčkem od mantinelu a nemýlil se, když svůj pokus přišpendlil k přední tyči. Dobře zapracoval také Michal Zeman, který mohl za to, že se Vítkovice nevymanily ze soupeřova tlaku. Asistence: Michal Zeman.

14:38

Blok vyšachoval ze hry Dominika Beneše, jeho rána neprošla.

14:10

Kuczera si chtěl vyměnit míček se spoluhráčem, ale nedočkal se a z protiakce hrozil Mikuláš Krbec. Propracoval se do brankoviště, ale střelu nepřidal. Pak ještě před brankou zkoušel dorážet Kareš, Souček si ovšem poradil.

13:25

Teď zariskoval Jakub Kolstrunk, když nepřihrál přesně a hosté už zase mířili do protiútoku. Jenže Kolstrunk svou chybu napravil.

12:12

Adam Delong od pravého mantinelu vypálil nepříjemnou pumelici, ale Martin Beneš se výtečně přemístil, vymrštil ruce k horní tyči a zvládl míček odrazit v podstatě z brankové čáry.

11:32

Dominik Beneš se složitě dostával přes houští vítkovických florbalek, takže nemohl zakončit. Oba brankáři se v úvodních deseti minutách vcelku nudili.

10:21

Až do rohu hřiště se vysunul Kuczera, který křižnou přihrávkou oslovil Šindlera. Nechybělo mnoho, aby Vítkovice srovnaly, to by ale střelec musel trefit míček dle svých představ.

09:41

Šimon Kuczera rozjíždí další vítkovickou akci. Momentálně sledujeme takticky svázaný florbal, žádná hra nahoru-dolů.

09:22

Matěj Pruner si dával načas, ale rozehrávka na druhou stranu se vyplatila. Sparta rychle překonala střední část hřiště a její svižnou kombinaci zastavil až Ondřej Sidunov.

09:00

Znovu nebezpečný Matejčík, přihrávku ovšem nenačasoval ideálně. Přesto je to zatím zřejmě nejaktivnější útočník týmu v razící žluté.

08:24

Ani Adam Delong neproskočil za pozornou obranu Sparty, a když pak přihrával na Bestu, narazil na hůl Prunera.

07:43

Hatala se uklidnil stažením míčku pod tělo a Filip Čonka-Skyba nechal vystřídat své spoluhráče. Vítkovice začnou postupným útokem.

07:15

No a Šimon Hatala záhy otřel míček o horní tyč. Vítkovice začínají zatápět pod kotlem, aby stanovily znovu vyrovnaný stav.

07:03

K volnému balonku se dostal Marek Matejčík, po jeho nepřesném zakončení vyplaval před velkým brankovištěm ještě Ondřej Sidunov. Střely Vítkovic postrádají přesnost.

06:36

Matěj Čermák se natáhl před Součka, který musel hodně rychle reagovat. Pomohl si nohou a dopravil míček do bezpečí, ale sparťanských akcí přibývá.

06:25

Ostravané se udrží na míčku, protože přihrávka Nehery prošla tečí a skončila za mantinelem.

06:08

Pouze do sparťanských kleští se dostal Martin Nehera. Nemohl tak logicky zakončit a ztroskotal za brankou.

05:24

A znovu se o teč pokoušel Josef Juha, který funguje na hraně brankoviště. Přihrávku mu věnoval Jakub Kolstrunk, tentokrát ale Souček zůstal poměrně klidný.

04:27

S míčkem si dobře rozumí i Jakub Kolstrunk, jenže přihrávka Juhy nebyla přesná. Kolstrunk se pak pokoušel vymotat zpoza brány, to se ale nepovedlo.

04:15

Hosté se dostali v podstatě k prvnímu znatelnému zakončení až po čtyřech minutách, ale Marek Švajný trefil připravený blok.

03:50

Před branku se znovu stahoval aktivní Lukáš Ujhelyi, který dnes rozhodně nezahálí. Bohužel pro Spartu mu na hůl míček nedorazil.

03:11

Je znát, že Sparta v sérii neskládá zbraně. Zatím skvěle diktuje tempo, přihrávku do ofenzivy ale zachytil Rostislav Gattnar.

02:00

02:00 Josef JUHA - 1:0

02:03

Sparta právě vstřelila branku!
Marek Zouzal perfektně zachytil vyhozený míček a okamžitě vypálil. Před brankou na svou šanci vyčkával JOSEF JUHA, který zvládl letící balonek srazit pod sebe a ten se došoural až za záda Lukáše Součka. Bránící Tomáš Sladký už nemohl první pohromě zabránit a Sparta vede. Asistence: Marek Zouzal.

01:49

Až příliš mnoho prostoru pro sebe získal Jakub Kolstrunk. Vítkovice si ho vůbec nevšímaly, ovšem střela bekhendem skončila nad brankou.

01:14

Součka nyní procvičil Lukáš Ujhelyi, když získal balonek na vlastní polovině a rychlým výjezdem zkusil vypálit do horních pater branky. Vítkovický gólman úspěšný.

00:54

Poprvé si pozvolnou kombinaci vyzkoušejí hráči Vítkovic.

00:41

Do šance už se dostával Jiří Besta. Ze své první akce ale Vítkovice gól netěží, míček uvízl v rohu hřiště.

00:12

Delong se snažil napadat domácí rozehrávku, ale dlouhý balonek zamířil na hůl Mikuláše Krbce. Sparta se pokouší o kombinaci.

00:01

Utkání právě začalo.
Hosté už se dostávají na hrací plochu, za malou chvíli by mělo utkání vypuknout.
Úvodní sestavy:

ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Pelech) – Bartoš, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek, Dolejš, Pruner, Dibelka – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Beneš, Pažák – Čermák, Kareš, Krbec – Hurt.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Jasiok) – Kuczera, Nehera, Hatala, Hubálek, Jan Šebesta – Čonka-Skyba, Choma, Sladký – Gattnar, Sidunov, Šindler – Švajný, Hájek, Bräuer – Delong, Matejčík, Besta – Kaleta.

Rozhodčí: Nábělek, Štengl.
Příjemné nedělní odpoledne u superligového florbalu. Semifinálová série mezi Spartou a Vítkovicemi dospěla ke svému čtvrtému utkání. Bohužel pro domácí se zatím vyvíjí dle papírových očekávání a favorit z Ostravy ovládl všechny tři úvodní duely. Přesto šlo o velmi těsné záležitosti a Pražané nedovolili svému soupeři nikdy vyšší než dvougólový náskok. Včera dokonce vítkovický Jan Šebesta rozhodl až v samostatných nájezdech, avšak právě to může být zlomovým momentem celé série. Hostům by se do dnešního utkání jistě vstupovalo se zcela jiným pocitem, kdyby vedli pouze 2:1 na zápasy. Nyní mají naopak k dispozici až čtyři mečboly. Pokud jeden z nich promění, mohou se chystat na Superfinále. Sparta hledí do hluboké propasti, ale právě první úspěšný krok by mohl odstartovat velkolepý obrat. I když stav vypadá jednoznačně, průběh předchozích klání slibuje další dramatickou podívanou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

ACEMA Sparta Praha – 1. SC TEMPISH Vítkovice

5:7

konec (2:1, 2:4, 1:2) Stav série: 0:4

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Juha (Zouzal), 15. Krbec (Zeman), 21. Křenek (Ujhelyi), 33. Čermák (Ujhelyi), 56. Pruner (Ujhelyi) – 17. Matejčík, 24. Jan Šebesta (Delong), 35. Besta (Šindler), 35. Jan Šebesta (Švajný), 39. Jan Šebesta (Gattnar), 41. Besta, 55. Šindler (Matejčík)

ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Pelech) – Bartoš, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek, Dolejš, Pruner, Dibelka – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Beneš, Pažák – Čermák, Kareš, Krbec – Hurt.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Jasiok) – Kuczera, Nehera, Hatala, Hubálek, Jan Šebesta – Čonka-Skyba, Choma, Sladký – Gattnar, Sidunov, Šindler – Švajný, Hájek, Bräuer – Delong, Matejčík, Besta – Kaleta.

Rozhodčí: Nábělek, Štengl

Průběh zápasu
1. třetina
02:03 SPA 1:0 Juha (Zouzal)
14:46 SPA 2:0 Krbec (Zeman)
16:58 VIT 2:1 Matejčík
19:10 VIT 2 Nehera, Špatné střídání
Po 1. třetině
2. třetina
20:31 SPA 3:1 Křenek (Ujhelyi)
23:44 VIT 3:2 Jan Šebesta (Delong)
27:15 SPA 2 Zouzal, Špatné střídání
32:26 SPA 4:2 Čermák (Ujhelyi)
34:03 VIT 4:3 Besta (Šindler)
34:42 VIT 4:4 Jan Šebesta (Švajný)
37:07 SPA 2 Křenek, Zdržování hry
38:10 VIT 4:5 Jan Šebesta (Gattnar)
Po 2. třetině
3. třetina
40:07 VIT 4:6 Besta
50:57 VIT 2 Delong, Hra na zemi
54:08 VIT 4:7 Šindler (Matejčík)
55:54 SPA 5:7 Pruner (Ujhelyi)
Konec