Menu

Florbal

Play-off Livesport Superligy florbalu

ACEMA Sparta Praha – 1. SC TEMPISH Vítkovice

7:8

po s.n. (3:4) (2:3, 2:2, 3:2 - 0:0) Stav série: 0:3

08.05.2021, 20:15 • UNYP ARENA • Semifinále • Denisa Józsová

Tipsport: 3.56 6.1 1.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:44:39)
Je konec! Vítkovice jdou do trháku, jelikož v semifinálové sérii vedou již 3:0 na zápasy. Dnešní utkání nakonec došlo až do trestných střílení. V těch to bylo po pěti sériích 2:2. Následovala proto tzv rychlá smrt. V té byly úspěšnější Vítkovice, za které se prosadil Jan Šebesta. Na druhé straně selhal Milan Garčar, jelikož vůbec netrefil branku.

Konec zápasu.

70:00

70:00 Jan ŠEBESTA - 7:8

70:00

V samostatných nájezdech zvítězil tým 1. SC TEMPISH Vítkovice.
Autorem vítězné branky je JAN ŠEBESTA.

6. série 3:4

Milan Garčar vůbec nic nevymýšlel! Chtěl překvapit gólmana střelou, ale netrefil branku.

6. série 3:4

Jan Šebesta dnes jeden nájezd dal, u toho navíc nezůstalo, je z toho branka i podruhé.

5. série 3:3

Josef Juha tíhu okamžiku zvládá!

5. série 2:3

Adam Delong vystavuje posledního domácího hráče pod tlak, když se bezpečně trefuje střelou k tyčce!

4. série 2:2

Jan Marvánek šel už od začátku rozvážně. Myslel to dobře, ale Lukáš Souček zasáhl pravou rukou.

4. série 2:2

Lukáš Hájek v prodloužení neuspěl a náladu si nyní nezlepšil, Martin Beneš skvěle rukou zakročil.

3. série 2:2

Radim Křenek si sice vymíchal gólmana, jenže svou střelou úplně minul branku!

3. série 2:2

Jan Šebesta dlouho ukazoval, že bude zakončovat bekhendem. Nakonec si míček oběhl a forhendem poslal míček pod nohu sparťanského brankáře.

2. série 2:1

Marek Zouzal zvolil trochu překvapivé zakončení mezi nohy, které však bylo úspěšné.

2. série 1:1

Jiří Besta se s tím nerozpakoval. Naběhl si na střed hřiště a ranou trefil horní růžek.

1. série 1:0

Milan Garčar se rychle rozběhl, načež zpomalil. Poté ale vymíchal gólmana a bekhendem skóroval.

1. série 0:0

Marek Bräuer trefuje tyčku!

Samostatné nájezdy začínají.
Ani deset nastavených minut o vítězi dnešního duelu nerozhodlo! Uvidíme tak trestná střílení...

70:00

Prodloužení skončilo.

68:25

Florbalisté ve svítivých dresech se snažili vymyslet nějakou útočnou akci, jenže se nedostali ani ke střele. Sparta na druhé straně mířila hodně mimo.

67:52

Ondřej Sidunov a Martin Nehera se vydali vysoko napadat rozehrávku soupeře. K zisku míčku to sice nevedlo, ACEMA je však jen na své obranné půlce.

67:16

Zatím to vypadá, že se dnes opravdu dočkáme spíše trestných střílení. Šanci jsme zatím viděli jednu jedinou a prodloužení se nám blíží ke svému konci.

66:34

Lukáš Hájek měl zatím největší šanci celého prodloužení! Po několika soubojích se k němu odrazil míček, ale hostující útoční na gólmana nevyzrál! Jeho střela skončila nejspíše s přispěním teče těsně nad horní tyčkou.

66:03

Adam Delong dnes moc vidět nebyl, přestože se postaralo jednu branku svého celku. Nyní se snažil aktivně napadat, ale k zisku míčku mu něco chybělo.

65:24

Oba týmy se sice snaží hrát nahoru dolu v prodloužení, přesto jsme ještě neviděli zajímavou možnost. Pokaždé v obraně dva hráči zůstávají...

64:49

Milan Garčar zachytil odražený míček a nechtěl si přidělávat žádné starosti. Proto míček poslal jen do mantinelu, kde se k němu dostal spoluhráč.

64:02

Dominik Beneš nejspíše pálil, ovšem jeho pokus byl zblokovaný. Přesto se k němu dostal jeden ze spoluhráčů, který z otočky těsně minul levou tyčku.

63:28

Lukáš Hájek nemohl vypálit z první, tak chtěl najít jednoho ze spoluhráčů zadovkou. To se mu nepovedlo a měl štěstí, že Sparta nešla do rychlé protiakce.

62:45

Marek Zouzal vymýšlel dobrou přihrávku na spoluhráče u brankoviště. Nakonec ale zasáhla hostující obrana, kterou obrovskou šanci překazila.

62:01

Matěj Čermák zůstává sedět na hřišti a nevypadá to s ním ideálně. Nejspíše špatně došlápl a na střídačku jde jen s pomocí... Možná dnes dohrál!

61:26

Jan Marvánek drží míček u svého gólmana a hledá někoho, komu by mohl nahrát. Chvilku to trvalo, navíc o moment později přišla ztráta míčku.

60:47

Rostislav Gattnar dal dvě branky, jenže v poslední třetině nebyl tolik vidět. Nyní se snažil doběhnout míček, ale jeden ze soupeřů k němu měl blíže.

60:14

Už nám začalo i prodloužení, dočkáme se rozhodnutí v jeho průběhu? To se brzy dozvíme! Pokud ne, dočkáme se dovednostní disciplíny...

60:01

Začalo prodloužení.
Jsou za námi všechny třetiny, které o vítězi dnešního duelu nerozhodly. Kromě šedesáti minut nás proto čeká minimálně prodloužení. Vítkovice bojují o třetí bod v sérii, zatímco Sparta o zisk prvního. Kdo se nakonec bude v prodloužení radovat?

60:00

Třetí třetina skončila.

59:00

Minuta do konce třetiny!

58:24

58:24 Radim KŘENEK - 7:7

58:24

Sparta právě vstřelila branku!
Domácí využívají výhodu jednoho muže v poli a minutu a půl před koncem je srovnáno! RADIM KŘENEK dostal nabito k pravému mantinelu a střelou z první se trefil do horního růžku.

58:02

Martin Beneš je na střídačce!

57:44

Jan Šebesta je v poslední části velmi aktivním hráčem. Viděli jsme jeho další pokus, který však mířil těsně vedle branky. Nadále je to tedy o gól.

57:02

Marek Matejčík si bez větších potíží hlídal tělem balón. Nakonec o něj sice přišel, ale v tu chvíli se ozval hvizd rozhodčího a hosté u míčku zůstanou.

56:23

A mohlo být s domácími ještě hůře. Hosté se hnali do zajímavé akce a Jan Šebesta si nabíhal na střed hřiště. Míček ale z první nedokázal usměrnit.

55:45

Sparťanům to sice chvilku trvalo, ovšem nakonec se akci soupeře ubránili. Na srovnání stavu ovšem mají už jen čtyři minuty do konce utkání.

55:12

Michal Kareš využil své rychlosti a byl u míčku za svou brankou jako první. Vítkovicím to ale moc nevadilo a během chvilku míček zase vybojovaly.

54:46

Lukáš Souček se musel mít zase po delší době na pozoru. Se střelou z velké dálky si však poradil, a tak jeho spoluhráči mohou míček chvilku podržet.

54:04

Milan Garčar byl otravován jedním ze soupeřů, přesto míček ze své hokejky nepustil. Už to vypadalo, že rozhodčí zapíská, ale nakonec to neudělal.

53:18

Jiří Besta zachytil odražený míček za svou brankou, když byl soupeřem jemně přidržen. Rozhodčí si toho všiml a hosté budou moci rozehrávat.

52:33

Vítkovický hráč zachytil míček u mantinelu, ovšem dopředu se nakonec nevydal. Raději stáhl celou akci ke gólmanovi a oba týmy se rozhodly vystřídat.

51:57

Už to vypadalo, že jeden z domácích hráčů vypíchne mizernou přihrávku hostí. Nakonec o míček o kousek nedosáhl, velká škoda pro domácí celek.

51:09

Nadále tu tak máme velmi dramatické utkání, které rozhoduje zatím jediná branka. O tu jsou lepší hosté, kteří mají namířeno k trháku v semifinále.

50:37

50:37 Lukáš UJHELYI - 6:7

50:37

Sparta právě vstřelila branku!
A už je to zase jenom o gól, napínavé utkání nám pokračuje! Odražený míček od zadního mantinelu si našel LUKÁŠ UJHELYI, jenž ho dostal u bližší tyčky do branky. Máme tady první hattrick duelu!

49:26

A mohlo to být zase jen o jednu branku! Michal Pažák našel krásným pasem Lukáše Ujhelyiho! Ten šel ze strany sám na gólmana, ovšem jeho pokus vůbec netrefil branku!

48:49

48:49 Adam DELONG - 5:7

48:49

Vítkovice právě vstřelily branku!
Moravskoslezští florbalisté si berou dvoubrankové vedení zpět! Matyáš Šindler táhl akci ze své obranné poloviny. Následně posunul míček na ADAMA DELONGA, jenž střelou z první rozvlnil síťku.

48:05

Hostující brankář musel být znovu v pozoru, když na něj mířila střela z pravé strany. Souček sice míček jen vyrazil, ale jeho spoluhráč jej odpálil.

47:59

Už to vypadalo, že ACEMA bude úspěšná ve svém napadání, jenže Vítkovice se nakonec ubránily. Sparta bude potřebovat zpřesnit kombinace.

47:01

V posledních momentech se Vítkovice snaží držet míček na svých hokejkách, což se jim celkem daří. Nadále tak drží své jednobrankové vedení.

45:53

Tentokrát měl hostující brankář mnohem jednodušší situaci. Střela jednomu ze soupeřů vůbec nesedla, a tak mohl Souček v pohodě míček sebrat.

45:19

Během chvilky ale mohlo být zase srovnáno! Lukáš Souček vyrazil jednu ze střel jen před sebe, kde byl připravený Mikuláš Krbec. Ten však ležícího gólmana nepřekonal!

44:39

To se jim zatím nadále daří. Sparta se sice snaží aktivně a hodně napadat, ale hostujícím hráčům to zatím nedělá ani ty nejmenší problémy.

43:48

Sparťané to zkusili rychlou přihrávkou podél pravého mantinelu, ovšem obrana soupeře si poradila. Nyní se snaží Vítkovice chvilku míček podržet.

43:06

Domácí obránce raději podržel míček za svou brankou a nechal oba týmy vystřídat. Vítkovice mají také čerstvé síly na hřišti a rovnou se vydali napadat.

42:28

Tak to byla zajímavá minutka, která nám před chvilkou uběhla. Viděli jsme dva rychlé góly a domácí florbalisté už zase musí dotahovat brankové manko.

41:59

41:59 Martin NEHERA - 5:6

41:59

Vítkovice právě vstřelily branku!
Srovnaný stav ale dlouho netrval, hosté zase vedou o jednu branku! Tomáš Sladký nahrával před branku. Místo toho ale trefil MARTINA NEHERU do kolene, načež míček skončil nechytatelně v brance.

41:16

41:16 Lukáš UJHELYI - 5:5

41:16

Sparta právě vstřelila branku!
Nyní je srovnáno! Michal Pažák našel pěknou přihrávkou nabíhajícího LUKÁŠE UJHELYIHO, jenž poslal míček do růžku na zadní tyčce.

40:11

A už je tu i poslední třetina dnešního duelu! Sparta prohrává o jednu branku, Vítkovice vedou. Půjde hosté do trháku v semifinálové sérii?

40:01

Začala třetí třetina.

Střely ve druhé třetině: 11 – 8!
Již jsou za námi dvě třetiny tohoto utkání, po které nadále vedou Vítkovice o jednu branku. V prostřední části jsme se dočkali čtyř branek, po dvou na obou stranách. Rovnou dva góly padly během poslední minuty a půl, když třeba domácí celek využil první přesilovou hru zápasu.

Další třetina začne přibližně v 21:38.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:15

39:15 Lukáš UJHELYI - 4:5

39:15

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané brzy využívají přesilovou hru a už je to zase jenom o gól! Mikuláš Krbec našel rychlou přihrávkou u tyčky volného LUKÁŠE UJHELYIHO, který bezpečně trefil odkrytou část branky.

39:00

Minuta do konce třetiny!

38:57

Vyloučení v týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice (Šimon Kuczera – 2 min., Blokování soupeřovy hole).

38:25

38:25 Jiří BESTA - 3:5

38:25

Vítkovice právě vstřelily branku!
Hosté si chvilku před koncem druhé třetiny berou dvougólové vedení zpět! JIŘÍ BESTA zkusil vypálit prudkou ránu z poloviny hřiště a jeho rána skončila přesně v růžku branky! Martin Beneš toho moc neviděl, jelikož před ním byl zaparkovaný soupeř.

37:52

Marek Matejčík a jeho lajna je dnes velmi aktivní. Zmíněný hráč se hnal do další akce po levé straně, ovšem přihrávka na něj o kousek neprošla.

37:26

Střely na branku: 11 – 16!

36:45

Jakub Kolstrunk se snažil jít do rychlé akce, ale byl nedovoleně zastaven. Rozhodčí tedy faul odpískal a domácí hráči budou rozehrávat na polovině hřiště.

36:12

Florbalisté v červených dresech si přihrávají na své obranné polovině. Nakonec se je vydala napadat dvojice soupeřů, ale ta moc šancí na úspěch neměla.

35:42

Marek Matejčík nejspíše chtěl zacílit na svou třetí branku v zápase. Nabíhal si na křižný pas na levou stranu, ale přihrávka byla o něco delší.

35:02

Milan Garčar zkoušel vypálit z poloviny hřiště, když neměl Lukáš Souček ideální výhled. Někdo z hostujících hráčů ovšem zvládl tento pokus zablokovat.

34:16

Už i tato třetina se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Na branky není tak bohatá, zatím jsme viděli po jedné na obou stranách.

33:31

Jeden z domácích florbalistů se snažil obtočit okolo branky, ovšem jeho pomalá střela byla lehkou kořistí Součka. Ten následně poslal míček napravo.

32:49

Lukáš Hájek vyslal celkem slušnou ránu z poloviny hřiště, Martin Beneš ji vyrazil jen před sebe. Jeden z host se ještě snažil dorážet, ale nebyl úspěšný.

32:04

Michal Pažák se šikovně dostal před svého soupeře, kterému míček sebral. Akce Sparty neměla dlouhého trvání a směrem dopředu mohou jít hosté.

31:27

Josef Juha vyslal celkem slušnou ránu z levé strany. Jeho rána byla celkem slušná, Lukáš Souček rukou sice jenom máchl, zachránila ho ovšem zadní tyčka!

30:54

Marek Bräuer se snažil prosadit směrem dopředu středem hřiště, ovšem nakonec musel jít do tří soupeřů, kteří si na něj počíhali a balónek mu sebrali.

30:20

Je za námi polovina dnešního duelu, ve které jsme viděli rovnou sedm branek! Celkem slušný střelecký apetit a hostující celek vede o jednu branku.

29:56

Lukáš Souček se musel mít na pozoru, když na něj mířila střela od levého mantinelu. Vítkovický gólman si však poradil a může zase velmi rychle rozehrát.

29:19

Martin Nehera podržel míček na své obranné polovině. Sparťané se sice snažili aktivně napadat, ovšem hostující obránce si v pohodě poradil.

28:37

ACEMA je nyní trochu povzbuzena vstřelenou brankou a je velmi aktivní na míčku. Vítkovice jsou naopak trochu zaskočeny inkasovanou brankou.

27:59

27:59 Michal KAREŠ - 3:4

27:59

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané toho sice moc ještě nepředvedli, přesto snižují na rozdíl jedné branky! Dominik Beneš posunul míček na MICHALA KAREŠE, který střelou z první rozvlnil síť.

27:05

Chvilku se nám nehrálo, jelikož po jednom ze soubojů se nám roztrhly mantinely. Chvilku to trvalo, ale nakonec se je povedlo zase spojit dohromady.

26:36

Na hostující straně máme zatím dva dvougólové střelce. Dočkáme se proto tedy nějakého hattricku? Dnes to rozhodně nemůžeme vyloučit!

25:56

25:56 Marek MATEJČÍK - 2:4

25:56

Vítkovice právě vstřelily branku!
Tentokrát jsme se však branky dočkali a hosté vedou již o dvě branky! Matěj Pruner si neporadil na své obranné polovině. Zadovkou našel jen volného Ondřeje Sidunova, jehož střelu tečoval MAREK MATEJČÍK mimo dosah brankáře.

24:55

V této třetině jsme zatím mnoho zajímavých šancí neviděli. Vítkovice se snaží hrát s balónkem na svých hokejkách, ale bez gólových možností.

24:08

Sparťané nevstoupili do druhé třetiny vůbec dobře, jejich soupeři jsou mnohem nebezpečnější. Vítkovice naopak zvedly svůj výkon.

23:27

Lukáš Hájek si nabíhal dopředu, kdyby dostal přihrávku, mohl jít do akce jeden na jednoho. Spoluhráč si ho však nevšiml, a tak z jeho náběhu nic nebylo.

22:49

Matyáš Šindler nedokázal zpracovat míček na pravé straně u mantinelu, míček mu jen podjel pod hokejkou. Domácí se ale nedostali ani ke střele.

22:02

Florbalisté ve svítivých dresech chvilku kombinovali na útočné polovině. Sparta se sice tentokrát ubránila, ovšem míček na hokejkách dlouho neudržela.

21:31

Šimon Hatala musel míček rychle odehrát, jelikož se za nám zapomněl jeden ze soupeřů. Nakonec to ale stihl a jeho spoluhráči mohou zaútočit.

20:43

Jiří Besta vyslal slušnou ránu z poloviny hřiště. Martin Beneš to nejspíše úplně nečekal, ale nakonec dokázal zasáhnout a míček vyrazit za branku.

20:10

A už se nám rozjela i druhá část dnešního utkání! Jako první se do útoku hnali hosté a domácí gólman musel předvést jednoduchý zákrok.

20:01

Začala druhá třetina.

Střely na branku: 6 – 10!
Je za námi první třetina semifinálového utkání mezi Spartou a Vítkovicemi, ve které jsme viděli rovnou pět branek. Domácí florbalisté dvakrát vedli o gól, ovšem do šaten jdou s jednobrankovým mankem. Čtyři a půl minuty před koncem se totiž trefil Rostislav Gattnar. Ten vstřelil v této třetině dvě branky. ACEMA udělala dvě velké chyby, které vedly k dvěma brankám v jejich síti.

Další část začne přibližně v 20:54.

20:00

První třetina skončila.

19:29

Florbalisté ve svítivých dresech si znovu dlouho přihrávali na obranné polovině. Následně zvolili několik rychlých nahrávek, ale k zakončení se nedostali.

19:00

Minuta do konce třetiny!

18:32

Jinak se nám první třetina pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Vítkovice si nadále přihrávají na své obranné polovině a nikam daleko se tedy neženou.

17:45

Což zatím nadále pokračuje... ACEMA se sice snaží trochu napadat, ale osamocený hráč nemá proti třem až čtyřem soupeřům ani nejmenší šanci.

16:56

Pražané se hnali dopředu, ovšem jejich akce skončila celkem brzy. Hostující florbalisté následně získali míček, zatím kombinují jen obránci mezi sebou.

16:08

Vítkovice se znovu hnaly dopředu, tentokrát si však sparťané bez potíží poradili.

15:27

15:27 Rostislav GATTNAR - 2:3

15:27

Vítkovice právě vstřelily branku!
Hosté se poprvé v tomto utkání dostávají do vedení, navíc je to dnes už pátá branka! Další špatná rozehrávka na straně ACEMY... Tu tentokrát zachytil ROSTISLAV GATNAR, který přehodil Beneše a zapisuje dnes druhý gól.

14:39

Vítkovice se během chvilky dostaly zpět k balónku, tak se také rozhodli pro výměnu hráčů na hřišti. Přišla i střela, se kterou si gólman domácích poradil.

13:51

Marek Bräuer dostal nabito na pravou stranu, odkud vyslal celkem slušnou střelu na přední tyčku. Martin Beneš se ale stihl včas přeunout.

13:15

Vítkovice ovšem směrem dopředu nic nepředvedly, a tak dopředu mohou zamířit florbalisté v červeném. Ti však nejprve prostřídají formaci.

12:34

Dominik Beneš podržel míč za brankou a už to vypadalo, že se vytočí ke střele. To se mu nepovedlo, a tak dopředu mohou mířit zase hostující hráči.

11:42

Matyáš Šindler předvedl individuální akci po pravé straně. Nakonec oběhl branku a posunul míč před branku. Tam asi došlo k teči, ale Martin Beneš zasáhl.

10:37

10:37 Marek MATEJČÍK - 2:2

10:37

Vítkovice právě vstřelily branku!
Jenže už je zase srovnáno! Lukáš Hájek vypíchl přihrávku soupeře a hosté šli do akce. Právě Hájek posléze našel před brankou úplně volného MARKA MATEJČÍKA, jemuž stačilo jen nastavit hokejku. Asistence: Lukáš Hájek.

09:57

Martin Beneš zachytil míček a rychlým výhozem se snažil najít nabíhajícího spoluhráče. Obrana moravskoslezského celku si ale poradila.

09:06

09:06 Josef JUHA - 2:1

09:06

Sparta právě vstřelila branku!
Během chvilky se do vedení dostávají zase Pražané! Marek Zouzal vypálil z poloviny hřiště přesně do míst, kde byl JOSEF JUHA, jenže tečoval míček pod Součka. Ten na změnu směru nemohl reagovat.

08:15

Sparta to zkoušela zajímavě dalekým výhozem na útočnou polovinu. Obrana Vítkovic se však stihla zformovat, a tak zamezila velké šanci soupeře.

07:24

07:24 Rostislav GATTNAR - 1:1

07:24

Vítkovice právě vstřelily branku!
Hostujícímu celku stačila jedna rychlejší akce a je srovnáno! ROSTISLAV GATTNAR měl spoustu času na levé straně. Celou akci vzal na sebe, Beneš míček vyrazil. Vyrazil ho ale jen vedle sebe a Gattnar v pádu míček dorazil do sítě.

06:48

Adam Delong si pomohl při zpracování míčku nohou. Nakonec mu to nepomohlo a míček se odrazil do zámezí. Neví se od koho, tak se bude vhazovat.

06:11

Vítkovice se snaží rozjet akci ze své obranné poloviny, ale mají velké problémy s rozjetím nějaké kombinace. Sparta zatím velmi dobře brání.

05:58

Lukáš Hájek byl znovu v akci, ovšem tentokrát nedokázal zabránit střele soupeře. Lukáš Souček však předvedl celkem rutinní zákrok do statistik.

05:31

Lukáš Hájek si nabíhal k pravé tyčce, kde na něj zívala úplně prázdná branka. Nabíhal si na přihrávku, ovšem ta na něj nakonec o kousek neprošla.

04:50

Domácí florbalisté vstoupili do utkání hodně aktivně a znovu se pouští do ofenzivní akce. Vítkovice se zatím pořádně nemohou v tomto zápase chytit.

03:40

03:40 Michal PAŽÁK - 1:0

03:40

Sparta právě vstřelila branku!
Jenže já to nemusí vadit, jelikož se v tomto utkání jako první dostává do vedení! Matěj Čermák dostal přihrávku za branku. Tam se krásně obtočil, načež před brankou našel úplně volného MICHALA PAŽÁKA, kterému stačilo trefit odkrytou branku.

03:14

TEMPISH se snaží aktivně napadat rozehrávku soupeře. Sparta s tím sice problémy neměla, jenže následně poslal přihrávku na hole soupeře.

02:55

Matyáš Šindler se nám dostal ke střele, ovšem Martin Beneš nakonec nemusel ani zasahovat. Míček šel mimo hřiště, následně oba celky vystřídaly.

02:07

Jinak je dobré si říci, kdo hraje v jakých dresech. ACEMA zvolila klasickou červenou barvu s bílými kraťasy. Naopak jejich soupeři hrají ve svítivé barvě.

01:29

Lukáš Ujhelyi si křikl na středu hřiště, kam také dostával přihrávku. Nakonec ale přiběhl jeden ze soupeřů a pas na něj stihl na poslední chvíli sebrat.

00:54

Hosté to rovnou zkusili bez gólmana, ovšem celkem záhy přišli o míček. Lukáš Souček proto pelášil zpět do branky, kde byl v dostatečném předstihu.

00:22

A dnešní semifinálové utkání se nám rozjelo! Sparťané mají co dotahovat, v sérii ještě nevyhráli. Naopak Vítkovice budou chtít ukončit sérii co nejrychleji.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Pelech) – Bartoš, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek, Dolejš, Pruner, Dibelka – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Beneš, Pažák – Čermák, Kareš, Krbec – Hurt.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Jasiok) – Kuczera, Jan Šebesta, Nehera, Hatala, Hubálek – Čonka-Skyba, Choma, Gattnar – Sladký, Sidunov, Šindler – Švajný, Hájek, Bräuer – Delong, Matejčík, Besta – Kaleta.

Rozhodčí: Jakub Formánek a Vlastimil Šolc.
ACEMA Sparta Praha

Sparta zatím musela pokaždé na svého soupeře čekat, jelikož po základní části skončila až na šesté pozici. Ve čtvrtfinále se nakonec utkala s pražským rivalem – Střešovicemi. Dala se očekávat vyrovnaná série, což se nakonec také potvrdilo, jelikož se hrálo sedm zápasů! ACEMA ale byla nakonec úspěšnější a došla do semifinále. Jak bylo naznačeno, mají už za sebou sparťané dva odehrané zápasy. V těch ale na hřišti soupeře nebyli úspěšní, jelikož dvakrát padli (6:7 a 4:6).
1. SC TEMPISH Vítkovice

Vítkovice skončily po základní části na druhém místě, a tak si mohly volit soupeře pro následující čtvrtfinále. Do toho si nakonec zvolily svého městského rivala – Ostravu. O favoritovi nebylo pochyb. TEMPISH navíc papírové předpoklady naplnil beze zbytku, když přehrál Ostravu ve čtyřech zápasech, tedy tou nejrychlejší cestou. Pro semifinálové boje si nakonec zvolil Spartu. Dva zápasy už tyto týmy mají za sebou. Mnohem lépe si v nich vedly Vítkovice, které oba vyhrály (7:6 a 6:4).
Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u semifinálového utkání Livesport Superligy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Vítkovicemi a Spartou. Buly je naplánováno na 20:15 a my budeme u toho.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:05.

ACEMA Sparta Praha – 1. SC TEMPISH Vítkovice

7:8

po s.n. (3:4) (2:3, 2:2, 3:2 - 0:0) Stav série: 0:3

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Pažák (Čermák), 10. Juha (Zouzal), 28. Kareš, 40. Ujhelyi (Krbec), 42. Ujhelyi (Pažák), 51. Ujhelyi, 59. Křenek (Marvánek) – 8. Gattnar (Jan Šebesta), 11. Matejčík (Hájek), 16. Gattnar, 26. Matejčík (Sidunov), 39. Besta (Matejčík), 42. Nehera (Sladký), 49. Delong (Šindler), rozh. náj. Jan Šebesta

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Marek Bräuer (VIT)
1:0   Milan Garčar (SPA)
2. série:
1:1   Jiří Besta (VIT)
2:1   Marek Zouzal (SPA)
3. série:
2:2   Jan Šebesta (VIT)
2:2   Radim Křenek (SPA)
4. série:
2:2   Lukáš Hájek (VIT)
2:2   Jan Marvánek (SPA)
5. série:
2:3   Adam Delong (VIT)
3:3   Josef Juha (SPA)
6. série:
3:4   Jan Šebesta (VIT)
3:4   Milan Garčar (SPA)

ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Pelech) – Bartoš, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek, Dolejš, Pruner, Dibelka – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Beneš, Pažák – Čermák, Kareš, Krbec – Hurt.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Jasiok) – Kuczera, Jan Šebesta, Nehera, Hatala, Hubálek – Čonka-Skyba, Choma, Gattnar – Sladký, Sidunov, Šindler – Švajný, Hájek, Bräuer – Delong, Matejčík, Besta – Kaleta.

Rozhodčí: Jakub Formánek a Vlastimil Šolc

Průběh zápasu
1. třetina
03:40 SPA 1:0 Pažák (Čermák)
07:24 VIT 1:1 Gattnar (Jan Šebesta)
09:06 SPA 2:1 Juha (Zouzal)
10:37 VIT 2:2 Matejčík (Hájek)
15:27 VIT 2:3 Gattnar
Po 1. třetině
2. třetina
25:56 VIT 2:4 Matejčík (Sidunov)
27:59 SPA 3:4 Kareš
38:25 VIT 3:5 Besta (Matejčík)
38:57 VIT 2 Kuczera, Blokování soupeřovy hole
39:15 SPA 4:5 Ujhelyi (Krbec)
Po 2. třetině
3. třetina
41:16 SPA 5:5 Ujhelyi (Pažák)
41:59 VIT 5:6 Nehera (Sladký)
48:49 VIT 5:7 Delong (Šindler)
50:37 SPA 6:7 Ujhelyi
58:24 SPA 7:7 Křenek (Marvánek)
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
70:00 VIT 7:8 Jan Šebesta (rozh. náj.)
po s.n.