Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

FC Nantes – Girondins Bordeaux

3:0

konec (1:0)

08.05.2021, 13:00 • La Beaujoire-Louis Fonteneau, Nantes • 36. kolo • David Suchý

Tipsport: 2.02 3.52 4.06 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nantes, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. Domácí vstoupili do druhého poločasu aktivně a hned si vybojovali pokutový kop, který se jim povedl proměnit. Bordeaux najednou přidalo na aktivitě, jenomže k vyloženým šancím to nevedlo a místo toho přišla třetí inkasovaná branka, což domácím pochopitelně stačilo k vítězství. (14:53:07)
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:20.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Míč se nyní nachází ve středu hrací plochy, kde domácí celek rozjel další kombinaci.

90+1

Žlutou kartu dostává Toma Bašić (Girondins Bordeaux FC).

90

Nastavují se dvě minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Nantes má výrazně nakročeno k vítězství, ještě musíme počítat s nastavením.

88

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Sébastien Corchia, přichází Fábio.

87

Lafont znovu mohl odkopávat od své branky. Po souboji na druhé straně si sudí všiml nedovoleného zákroku, kterým se prezentoval domácí Perreira.

85

V krátkém časovém sledu jsem navíc sledovali další nedovolený zákrok. Bordeaux tak zahrávalo standardku z velké vzdálenosti, Adli ale našel Palloise.

84

S míčem si posléze zahrál také domácí brankář Lafont, kterému se povedlo odkopnout na opačnou stranu, kde se ale předvedl obránce Kwateng.

83

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. O vítězí se zdá být rozhodnuto, přesto jsou častěji u míče právě domácí hráči.

82

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Renaud Emond.
Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Marcus Coco.

81

Přesto to stačilo k zisku rohového kopu, který byl rozehrán z pravé strany. Žádné nebezpečí ovšem nepřišlo, neboť ve vzduchu zapracoval Sabaly.

80

Po pravém křídle postupoval směrem k vápnu obránce Corchia, který se přeci jenom prodral k centru, jenž se snesl pouze na hlavu protihráče.

79

Nepovedená kombinace Nantes nakonec skončila až u hostujícího brankáře Costila, kterému se povedlo roztáhnout hru na levou stranu hřiště.

77

Na pořadu dne byla standardní situace pro Bordeaux. Po zablokované nabídce se ke střele dostal Adli, který ovšem trefil pouze boční síť branky.

76

Na druhou stranu se posléze dostával hostující Oudin, který se ovšem v souboji nedostal přes protihráče a míč tak směřoval ven z hrací plochy.

75

Obranným zákrokem se před malým momentem prezentoval domácí Appiah, který zablokoval míč směrem do zámezí a na řadu přijde vhazování.

73

Hostující obrana chvíli operovala na vlastní polovině, načež se do kombinace zapojil také hostující brankář Costil, který rozehrál na kopačku Benita.

72

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Nantes i nadále vede o tři branky, Bordeaux to tedy bude mít nesmírně složité s vyrovnáním.

71

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Kalifa Coulibaly, přichází Roli Pereira De Sa.

70

70. Randal Kolo Muani - 3:0

70

Nantes právě vstřelili branku!
Domácí se navíc prosazují již potřetí! Sledovali jsme přenesení hry na levou stranu, kde se Simon z levého křídla až do pokutového území, kde se mu zpětnou nahrávkou povedlo najít RANDALA KOLA, jenž přesně zakročil doprostřed branky.

70

A dobrou pozici pro střelecký pokus měl před malým momentem hostující de Préville, který to vzal na sebe, jenomže jeho střela se snesla vedle branky.

69

Po odehrání míče se znovu hrací předmět snesl ven z hrací plochy. Domácí Corchia se tak postaral o vhazování, které poslal směrem na Chirivellu.

68

Po další standardní situaci se pro změnu nejvýše do vzduchu dostal domácí Appiah, kterému se povedlo odehrát míč mimo pokutové území.

67

Následovalo autové vhazování v podání domácích. Po něm si ale nedovoleně počínal hostující Hwang a odkopávat tak bude moci Lafont.

66

Girondins Bordeaux pokračovalo v aktivitě a sledovali jsme nahrávku do malého vápna, kde se nakonec do zakončení nedostal útočník Hwang.

65

K hranici velkého vápna se poměrně jednoduše dostal hostující Bašić, který si přehodil míč na levou nohu, jenomže centrem nikoho nenašel.

64

Od své branky následně mohl odkopávat domácí brankář Lafont, který to zkoušel vysokým pasem na druhou stranu, na který ale nedosáhl Coulibaly.

63

Už to vypadalo, že se do střelecké pozice dokáže dostat hostující Oudin, kterého ovšem na hranici pokutového území hravě eliminoval Girotto.

62

Na opačnou polovinu posléze vyrazil domácí Blas, který si kopl hrací předmět daleko od kopačky, čehož dokázal využít hostující Kwateng.

61

Máme za sebou necelou hodinu hry, která nám zatím přinesla dvě branky. O tu druhou se před malým momentem z penalty postaral domácí Louza.

60

Girondins Bordeaux zahrávalo rohový kop z levé strany, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. V pokutovém území totiž zasahoval domácí Chirivella.

59

Zerkane to místo centru zkoušel nahrávkou k hranici pokutového území, kde se nacházel kolega Bašić, jenž ale nahrával mimo dosah všech kolegů.

58

Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Mehdi Zerkane, přichází Nicolas de Préville.
Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Sekou Mara, přichází Amadou Traoré.
Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Tom Lacoux, přichází Rémi Oudin.
Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Mexer, přichází Paul Baysse.

57

Žlutou kartu dostává Tom Lacoux (Girondins Bordeaux FC).

56

V úvodu druhého poločasu sledujeme celkem dost nedovolených zákroků. Po jednom z nich se na zemi ocitl hostující obránce Kwateng.

55

Kousek od středového kruhu si nedovoleným způsobem počínal domácí Chirivella, který zcela evidentně zatáhl za dres hostujícího protihráče.

54

Girondins Bordeaux to bude mít najednou nesmírně složité, prohrává totiž o dvě branky, přesto do konce tohoto zápasu zbývá ještě dost času.

53

Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku v podání napadajícího domácího Kola, který místo míče trefil pouze kopačku záložníka Zerkaneho.

51

51. Imran LOUZA - 2:0

51

Nantes právě vstřelili branku!
K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil IMRAN LOUZA, který zvolil zakončení k pravé tyči, zatímco se brankář vydal k opačné konstrukci.

50

Žlutou kartu dostává Loris Benito (Girondins Bordeaux FC).

50

50. Penaltový zákrok.

50

Penalta pro Nantes!

49

Girondins Bordeaux se tak ujalo autového vhazování z levé strany, po kterém si to k hranici pokutového území namířil Lacoux, který ovšem narazil.

48

Hned v úvodu druhého poločasu se do protiútoku dostával hostující Sabaly, který ještě volil nahrávku na Adliho, jehož centr odkopával soupeř.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se postaralo domácí Nantes. To bylo v prvním dějství směrem dopředu nebezpečnější a po zásluze tak vede o jednu branku. Naopak Bordeaux toho směrem dopředu zrovna moc nepředvedlo, za celou dobu se totiž nedostalo do žádné vyložené šance.

45+1

První poločas skončil.

44

Následovala vysoká nabídka směrem na Hwanga, před kterým se povedlo zakročit pozornému Girottovi, jenž odkopával na druhou stranu.

42

Nantes se před malým momentem dožadovalo pokutového kopu, jenomže sudí jasným gestem ukázal, že se o nedovolený zákrok nejednalo.

40

V krátkém časovém sledu přišel další nedovolený zákrok. Hostující Hwang se dral o míči, jenomže trefil brankáře do nohy a posléze fauloval.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

37

V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok a k míči se tak znovu vrací Bordeaux, jenž bude rozehrávat z vlastní poloviny.

36

Bašićova rozehrávka rohového kopu se nakonec snesla na hlavu Mexera, který vracel míč do ohně, jenomže hodně vedle branky zakončoval Sabaly.

35

Do pokutového území si dokázal seběhnout obránce Sabaly, ke kterému se ovšem bleskovým způsobem dostal Girotto, jenž odvracel za cenu rohu.

33

Sledovali jsme hodně prudkou nahrávku směrem na hostujícího Maru, který pochopitelně na míč nedosáhl a ten se tak snesl ven z hrací plochy.

32

Žlutou kartu dostává Mexer (Girondins Bordeaux FC).

31

Máme za sebou zhruba třetinu utkání, která nám zatím nabídla jednu branku. Nantes je stále nebezpečnější a už to klidně mohlo být o dvě branky.

30

A nakonec jsme přeci jenom sledovali další nedovolený zákrok. Tím se prezentoval hostující Mara, který po odehrání míče poslal na zem Chirivellu.

29

Girondins Bordeaux s míčem přešlo na druhou stranu, kde měl hodně složitou situaci útočník Hwag, který sváděl hlavičkový souboj proti Palloisovi.

28

Nyní mohl odkopávat také hostující brankář Costil, který se pro změnu pokoušel na druhé straně najít Maru, který se ve vzduchu neprosadil.

27

Nantes se málem dostalo do vedení o dvě branky! Na zadní tyči totiž míč propadl až na hlavu Kola, který nepochopitelně mířil vedle prázdné branky.

26

Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Lafont, který se snažil poslat balón na opačnou polovinu, kde se v souboji prosadil Coulibaly.

25

Do protiútoku se posléze dostával domácí Blas, který posléze vyprodukoval nahrávku pod sebe, jenomže k míči se jako první dostal pouze Benito.

23

Nakonec se k provedení postavil obránce Corchia, který to zkoušel dalekonosným hodem do pokutového území, kde ale zasahoval Lacoux.

22

Míč znovu doskákal ven z hrací plochy a následovat tak bude další autové vhazování pro domácí celek.

21

Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se před malým momentem postaral Coulibaly.

20

Bordeaux tak zahrávalo další standardní situaci, ke které se nakonecp postavil Sabaly. Ani jeho další nabídka nenašla nikoho ze spoluhráčů.

19

19. Kalifa COULIBALY - 1:0

19

Nantes právě vstřelili branku!
Domácí celek se nakonec dostává do vedení! Nantes se totiž svižně dostalo na útočnou polovinu, kde se na pravém křídle dostal k centru Blas. Jeho vzdušná nabídka velice přesně našla hlavu KALIFY COULIBALYHO, který zamířil mimo dosah brankáře Costila.

19

V souboji o míč si nakonec nedovoleně počínal domácí Appiah, který si dokonce pomáhal rukama a po souboji skončil na zemi hostující Kwateng.

18

Girondins Bordeaux se s míčem usadilo na polovině soupeře, odkud to nákopem k hranici pokutového území zkoušel Adli, který našel protihráče.

17

O rozehrávku volného kopu se posléze postaral hostující Sabaly, který to zkoušel nákopem na druhou stranu, kde ovšem zasahoval Pallois.

16

Nantes narazilo kousek od pokutového území, do protiútoku se tak vydával hostující Adli, kterému se ovšem nepovedlo oslovit kolegu Hwanga.

15

Costil si v krátkém časovém sledu hned dvakrát vyzkoušel odkop od své branky. Ten druhý poslal daleko na druhou stranu, kde zasahoval Girotto.

14

Do pokutového území Girondins Bordeaux přeci jenom přiletěl centr, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného a snadnou práci tak měl Costil.

13

U hranice pokutového území převzal míč domácí Appiah, který nakonec necentroval do šestnáctky, nýbrž hledal volného kolegu Chirivellu.

12

U postranní lajny omylem zahrál rukou hostující Sabaly, jenomže hlavní sudí si toho nevšiml a domácí celek tak bude "pouze" vhazovat zprava.

11

Domácí celek zahrával hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Po zablokované střele od Chirivelly přijde na řadu další rohový kop.

10

Domácí Kolo se nejprve čistým způsobem dostal k míči, načež si to namířil k hranici pokutového území, kde ho ovšem dokázal zastavit zadák Mexer.

9

Zerkanemu se v souboji jeden na jednoho povedlo odcentrovat na zadní tyč, kam si nabíhal také Mara, jenomže před ním zasahoval Girotto.

8

Do pokutového území přiletěla přízemní nabídka, kterou si ovšem dokázal pohlídat pozorný Mexer, kterému se navíc povedlo vybojovat vhazování.

7

Nakonec jsme sledovali přímý střelecký pokus, který směřoval pouze do připravené zdi, ve které se nacházel také hostující zadák Kwateng.

6

Sledovali jsme nedovolený zákrok, o který se nakonec postaral hostující Adli. Nantes tak bude zahrávat hodně zajímavou standardní situaci.

5

Po pravém křídle si to namířil vpřed domácí Blas, který si chtěl vyměnit míč s kolegou Coulibalym, před kterým se ale povedlo zakročit protihráči.

4

S míčem posléze operoval hostující obránce Benito, který se ovšem dostal do menších problémů, avšak Coulibaly ho nakonec nepřipravil o balón.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu si to na druhou stranu namířil hostující Zerkane, který nahrával na kolegu Hwanga, jenž měl k míči hodně daleko.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Nantes: Lafont – Corchia, Girotto, Pallois, D. Appiah – Louza, Chirivella – Blas, Kolo Muani, Simon – K. Coulibaly.
Náhradníci: Petrić – Coco, Emond, Limbombe, Fábio, Pereira De Sa, A. Touré, Ch. Traoré, Merlin.

Girondins Bordeaux FC: Costil – Kwateng, Mexer, Benito, Sabaly – Zerkane, Adli, Lacoux, Bašić – Hwang Ui-jo, Mara.
Náhradníci: Poussin – Briand, Baysse, de Préville, Oudin, Poundjé, Seri, Sissokho, A. Traoré..
FC Nantes

Na opačné straně naopak stojí trápící se Nantes, které se pro změnu nachází na osmnácté pozici ligové tabulky a se záchranou to bude mít hodně složité. Nantes totiž dělí od sedmnáctého Lorientu hned čtyři body, závěr sezony tak bude hodně hektický. Domácí celek tohoto zápasu se ovšem v posledních týdnech výsledkově zvedl a připsal si dvě výhry v řadě. Nejprve se mu poměrně překvapivě povedlo uspět na půdě trápícího se Štrasburku, následně dokázal v roli hostujícího celku porazit také Brest, a sice na jeho hřišti poměrem 4:1.
Girondins Bordeaux FC

Fotbalisté Bordeaux se momentálně nacházejí na patnácté pozici ligové tabulky, nicméně stále nemají jistotu záchrany v nejvyšší soutěži. Bordeaux totiž má náskok na sestupové pásmo pět bodů, zcela určitě tak bude ještě potřebovat bodovat. Hostující tým tohoto zápasu v minulém kole ukončil poměrně dlouhou sérii bez zisku bodu, pojedenácté v tomto ligovém ročníku se mu totiž povedlo vyhrát. Bylo tomu tak na domácím stadionu proti sedmému Rennes, přičemž tento duel nakonec rozhodla jediná branka.
Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Nantes a Girondins Bordeaux FC
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

FC Nantes – Girondins Bordeaux

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 19. K. Coulibaly (Blas), 51. Louza (pen.), 70. Kolo Muani (Simon)

Karty:   32. Mexer (BOR), 50. Benito (BOR), 57. Lacoux (BOR), 90+1. Bašić (BOR)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:20.

FC Nantes: Lafont (C) – Corchia (88. Fábio), Girotto, Pallois, D. Appiah – Louza, Chirivella – Blas (82. Emond), Kolo Muani, Simon (82. Coco) – K. Coulibaly (71. Pereira De Sa).
Náhradníci: Petrić – Coco, Emond, Limbombe, Fábio, Pereira De Sa, A. Touré, Ch. Traoré, Merlin.

Girondins Bordeaux: Costil (C) – Kwateng, Mexer (58. Baysse), Benito, Sabaly – Zerkane (58. de Préville), Adli, Lacoux (58. Oudin), Bašić – Hwang Ui-jo, Mara (58. A. Traoré).
Náhradníci: Poussin – Briand, Baysse, de Préville, Oudin, Poundjé, Seri, Sissokho, A. Traoré.