Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Hertha BSC – SC Freiburg

3:0

konec (2:0)

06.05.2021, 18:30 • Olympiastadion, Berlín • 30. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.35 3.33 3.35 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:30:38)
Statistiky:
Střely na branku: 6 – 4
Střely mimo: 7 – 11
Držení míče: 41 % – 59 %
Rohové kopy: 4 – 6
Ofsajdy: 2 – 2
Fauly: 10 – 13
Žluté karty: 4 – 3.
Díky sedmé výhře v sezóně se Hertha posunula ze sestupového pásma na čtrnácté místo. Oproti ostatním má navíc k dobru zápas s posledním Schalke. Freiburg půjde do zbylých tří kol z deváté pozice.
Pál Dárdai kvůli náročnému programu Herthy překopal celou základní sestavu, jež se mu odměnila jedním z nejlepších výkonů v celé sezóně. Podle čísel to tak úplně nevypadá, Berlíňané většinu času bránili, ale de facto celé utkání měli pod výsledkovou kontrolou. Rozhodnutí přišlo už v první půlhodině, kdy z dorážky otevřel skóre Piątek a pak na něj ještě navázal slovenský krajní bek Peter Pekarík. Freiburg po změně stran dobýval fungující obranu marně, pár minut před koncem uzavřel stav na konečných 3:0 Radonjić.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Alexander Schwolow si ještě musel čisté konto zasloužit! Vincenzo Grifo v situaci jeden na jednoho vyzrál na Pekaríka a nepříjemně vystřelil z úhlu.

90+1

V první ze tří nastavených minut kopal zpod praporku Radonjić, jenž se vzápětí ocitl v postavení mimo hru.

90

Torunarigha přihrál mimo dosah dvou hráčů ve vápně. Radonjić udržel balon ve hře a Pekarík se dokonce zasloužil o zisk rohového kopu.

89

Závěrečné minuty již nic zásadního nezmění. Otázkou zůstává, zda Schwolow udrží čisté konto. Zatím tomu vše nasvědčuje, Freiburg už vypadá odevzdaně.

88

Omar Alderete se k pořádnému zakončení z rohového kopou nedostal, nicméně standardní situace Herthy se bude opakovat. Přes celou šířku přebíhá Radonjić.

87

Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Ermedin Demirović, přichází Guus Til.

85

Hertha právě vstřelila branku!
Je hotovo, Hertha se posune mimo sestupové pásmo! NEMANJA RADONJIĆ na půlící čáře jednoduchým manévrem obešel Schmida. Rychle se přesunul až do pokutového území, kde se vyhnul i Lienhartovi a z nějakých devíti metrů nedal Müllerovi žádnou šanci.

84

Kwon Čang-hoon dostal od Demiroviće pěknou přihrávku do běhu. Torunarigha mu ale překážel v dráze případné střely, na kterou si ani netroufl.

83

Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Roland Sallai, přichází Kwon Čang-hoon.

82

První podařenější zákrok od čtyřiadvacetiletého brankáře Floriana Müllera! Radonjić ho pořádně protáhl z hranice velkého vápna.

82

Grifo vrátil míč z vápna na Keitela, kterému na dvaceti metrech trochu překážel hlavní rozhodčí. Střela z osy byla zablokována.

81

Vincenzo Grifo schytal nedovolený zákrok na půlící čáře. Tentokráte se to obešlo bez karetního napomínání.

80

Roland Sallai přispěchal pozdě do souboje s Torunarighou. Nevyvaroval se pozdního dohrání a výsledkem byla další žlutá karta.

80

Nicolas Höfler ve středovém kruhu fauloval Códobu. Rozhodčí necitlivě hru přerušil, za což se domácím okamžitě omluvil.

79

Aktivní presink Demiroviće hostům příliš nepomohl. Schwolow zachoval chladnou hlavu a nakopl míč do bezpečí uprostřed hřiště.

77

Córdoba roztáhl hru lehce doleva. Míč si vzal Nemanja Radonjić, ale ze střední vzdálenosti ho nakopl až na atletickou dráhu za bránou.

76

Domácí kouč sáhl do složení obrany i přes její velmi solidní představení. Boyata zjevně není po vleklých zdravotních problémech připraven na celý zápas.

75

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Dedryck Boyata, přichází Niklas Stark.

75

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Deyovaisio Zeefuik.

74

Naděje Freiburgu na bodový zisk mohl zvýšit střídající útočník Petersen, ale to by musel vystřelit o pár čísel níže. Štěstí pro Schwolowa.

73

Rohový kop berlínskému týmu moc užitku nepřinesl. Zhruba dvacet minut před koncem ale zůstává s dvougólovým náskokem v komfortní pozici.

72

Córdoba byl zahnán do křídla, takže se celá akce zpomalila. Cunha ji zakončil z devatenácti metrů a trefil ze svého pohledu levou tyč. Balon se pak odrazil do hlavy Müllera a nakonec do zámezí.

71

Nemanja Radonjić a Cunha spolupracovali na levém kraji. Druhý z nich šel do střely, nicméně rozměry brány mu nestačily.

70

Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Lucas Höler, přichází Nils Petersen.

70

Lucas Höler není v útoku Freiburgu příliš výrazný. Teď na tom nic nezměnil, protože nezpracoval přihrávku od Güntera. Asi bude brzy střídán.

69

Daridův zbytečný zájezd do Sallaie byl odměněn žlutou kartou. Český záložník ji v této sezóně viděl potřetí.

67

Obraz hry je od prvních minut neměnný. Freiburg kontroluje hru, ale není schopen si připravit prakticky žádné šance. Nějaký ten čas mu každopádně ještě zbývá.

66

Khedirova hlava odklidila další z příchozích centrů na rohový kop. Grifo z nabídnuté standardky nic moc nevytěžil, Demiroviće nakonec pohlídal Ascacibar.

65

Držení míče: 42 % – 58 %.

64

Ke žlutě označeným fotbalistům se kvůli faulu na Sallaie přidává i Jordan Torunarigha, který bude muset vynechat příští utkání.

63

Pekarík s Boyatou si dávali přednost a nechali projít Demiroviće hlouběji do vápna. Míč odkopl až Schwolow, který ve finále čelil střele z nějakých pětadvaceti metrů.

62

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Javairo Dilrosun, přichází Matheus Cunha.

62

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Krzysztof Piątek, přichází Jhon Córdoba.

60

Schimidův centr zhruba kopíroval brankovou čáru, takže se snášel těsně před bránu. Schwolow neriskoval a vyrazil ho do autu.

59

Javairo Dilrosun nedokázal v otevřenějším poli přesně vysunul Piąteka. K balonu to měl blíže obránce a pak i gólman Florian Müller.

58

Teď je ve hře obou mužstev celá řada nepřesností. Jedné takové se nevyvaroval ani Darida, ale Freiburg s darovaným míčem daleko nedošel.

57

Grifo doběhl spoluhráčův nepovedený centr nalevo od pokutového území, ale míč později doletěl jen do náruče domácího gólmana.

56

Vladimír Darida si vzal odražený míč, kolem sebe měl hodně místa, takže natáhl ke střele z necelých třiceti metrů. Müller zůstal bez práce.

55

Christian Günter o centimetry nedosáhl na přihrávku od Grifa. Hertha po svém autu míč rovněž ztratila, obraně pomohl Darida.

54

Nizozemec Javairo Dilrosun přenesl hru k levé lajně. Radonjić míč dobře zalepil ale dále tuto akci nerozvinul.

52

Grifovi se naskytla pomoc ze druhé vlny. Günter zleva dokonce našel nohu Hölera, ale zakončení bez přípravy letělo hodně vedle brány.

51

Střídající Yannik Keitel zezadu sestřelil Daridu. Hertha pokračuje v kombinaci v hloubi pole.

49

Slušná příležitost ke snížení! Prudký centr z pravého křídla letěl na bližší roh malého vápna, jenže Höflerovo zakončení skončilo na noze dobře postaveného Schwolowa.

48

Se žlutou kartou hrající Alderete na kraji hřiště povalil Höflera. Na programu bude standardní situace a očividně centr.

47

Záhy po rozehrání druhé půle získal Freiburg rohový kop. Bylo to i se zakončením hlavou, ale žádné drama se přesto nekonalo.

46

Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Keven Schlotterbeck, přichází Vincenzo Grifo.

46

Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Baptiste Santamaría, přichází Yannik Keitel.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. půli:
Střely na branku: 4 – 1
Střely mimo: 1 – 4
Držení míče: 47 % – 53 %
Rohové kopy: 0 – 4
Ofsajdy: 1 – 1
Fauly: 4 – 10
Žluté karty: 2 – 2.
Hertha udělala v první půli velký krok k záchraně. Celou dobu vycházela ze zabezpečené obrany a jen zřídka vyrážela do útočných dobrodružství. V nich každopádně byla nesmírně efektivní. Ukázalo se to již ve třinácté minutě, kdy vyraženou střelou z dálky pohodlně dorazil Piątek. Zanedlouho se domácí radovali podruhé, hlavičkující Pekarík dokonale využil centru od Radonjiće.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Freiburg by před pauzou rád něco podnikl, ale přes vzorně rozestavěný val Herthy se nemůže pořádně přiblížit palebné zóně.

45+1

Nastavují se 2 minuty.

45

Javairo Dilrosun si vybral tu nejpřímočařejší cestu do pokutového území, jenže si ve finále předkopl míč až do autu. Celou dobu se o něj staral Höfler.

44

Znovu je pískáno ve prospěch berlínského klubu. Na zem se skácel faulovaný třicátník Vladimír Darida. Hra ale zůstává ve středu hřiště.

43

Tohle už bylo od Bosňana Demirović fotbalovější, i když bez gólového efektu. Z hranice velkého vápna vypálil a balon prosvištěl vedle levé tyče Alexandera Schwolowa.

42

Ermedin Demirović neudržel nervy poté, co na něj nebyl odpískán faul. U středového kruhu zezadu vrazil do protihráče a vyfasoval šestou žlutou v sezóně.

40

Santiago Ascacibar se u levé postranní čáry neprosmýkl přes Höflera. S míčem už se dostal celým objemem do zámezí.

39

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Matteo Guendouzi, přichází Sami Khedira.

39

Matteo Guendouzi čekal s provedením autu tak dlouho, až hlavnímu sudímu došla trpělivost. Těsně před odchodem ze hřiště je to dokonce za kartu.

38

Guendouzi se zastavil na pravém okraji velkého vápna. Dost to ale přehnal s razancí přízemní přihrávky, kterou Piątek nezvládl zpracovat.

37

Christian Günter dostal hodně nepřesnou přihrávku. Blíže k balonu to měl Boyata, který zvolil malou domů na nenapadaného Schwolowa.

36

Günterův vysoký centr z levého křídla se neujal. Stopeři Herthy si poradili, rodící se brejk skončil Höflerovým faulem na Daridu za žlutou kartu.

35

Krzysztof Piątek si na malém prostoru vyměnil míč z Daridou. Z dobrých třiceti metrů napřáhl ke střele, ale na Müllera čekal jen rutinní zákrok.

34

Platonická územní převaha Freiburgu je u konce. Krzysztof Piątek si došel pro faul uprostřed hřiště, jmenovitě se provinil Schlotterbeck.

33

Předkloněný Ermedin Demirović se nepříjemně srazil s Alderetem, o kterém asi úplně nevěděl. Za chvíli se ale oklepal a bude moci pokračovat. Fit asi bude i Guendouzi.

32

Günter rozehrál roh nakrátko se Sallaiem. Centr nebezpečný nebyl a vše uzavřela jen hodně nepovedená střela z velké vzdálenosti od Santamaríi.

31

Držení míče: 49 % – 51 %.

30

Sallai roztáhl hru z rohu vápna na volnější pravé křídlo. Schmidův očekávaný centr každopádně zablokoval Jordan Torunarigha.

29

A ještě jeden ambiciózní pokus ze srbské nohy Nemanji Radonjiće. Ani v tomto případě situace nevyžadovala zákrok Müllera.

28

Vypadá to, že Guendouzi je na hřišti jen na chvíli. U střídačky Herthy se už vysvléká Khedira, který viděl Radonjićovu nepovedenou ránu z dálky.

27

Zpátky do pole vhodil míč Jonathan Schmid, ale Keven Schlotterbeck se postaral jen o to, že se bude kopat od Alexandera Schwolowa. Mezitím se už vrací Guendouzi.

26

Další pokračování akce Freiburgu se o chviličku odkládá. Se zraněnou nohou je ošetřován domácí středopolař Matteo Guendouzi. Hertha bude bránit v oslabení.

25

Baptiste Santamaría si proti přesile navedl míč na pravou nohu a z dálky vyprášil rukavice Schwolowa. Zákrok to nebyl nejjednodušší, na druhou stranu domácí gólman na letící míč celou dobu dobře viděl.

24

Rychlou odpověď se z rohového kopu snažil připravit Christian Günter, ale defenziva Herthy byla u své branky pozorná.

22

Hertha právě vstřelila branku!
Také druhá domácí příležitost končí gólem! Nemanja Radonjić si v rychlosti zasekl míč u koncové čáry a poslal přitom na párek Lienharta. Navíc perfektně odcentroval a vysunutý PETER PEKARÍK přesnou hlavičkou zakončil ze svého pohledu k pravé tyči.

21

Schmidův centr byl odmítnut právě paraguayským obráncem Alderetem. Zpátky do ohně vracel míč Günter, všechny spoluhráče ale překopl.

20

Omar Alderete se zklamanou tváří přijímá první žlutou kartu tohoto zápasu. Následuje hostující standardka z blízkosti pravé autové čáry.

19

Guendouzi využil Pekaríka, který si narazil s Daridou, ale kousek před pokutovým územím už narazil do bránícího kapitána Güntera.

18

To samé bylo bylo i ze strany Freiburgu, kterému se přechod na útočnou třetinu rovněž nezdařil. Na programu bude vhazování Jordana Torunarighy.

17

Domácí si užívají klidné kombinace v bezpečné vzdálenosti od obou branek. Slovenský legionář Pekarík vrací míč na kapitána Dedrycka Boyatu.

16

Rozhodčí nechali být důraznější souboj na hranici pravidel a Roland Sallai tak mohl zaútočit po pravé straně. Asi to měl být centr, který se zastavil o vnější boční síť.

15

Trpělivost a rozvážnost z úvodu zápasu se Herthě vyplatila. Další akci bude moci založit díky faulu Höflera na Ascacibara ve středu pole.

13

Hertha právě vstřelila branku!
Na konci třinácté minuty se domácí mužstvo dostává do vedení! Největší radost má polský útočník KRZYSZTOF PIĄTEK, který dokonale využil toho, že k němu Florian Müller vyrazil dalekonosnou navštívenku od Jordana Torunarighy.

12

Už několikrát zmiňovaný Christian Günter centroval z pravé strany k bližší tyči, ale Nicolas Höfler míč mezi tyče ani náhodou nenasměroval.

11

V podobné situaci se na opačném konce hřiště ocitl Roland Sallai, který vytěžil na Ascacibarovi alespoň výhodu rohového kopu.

10

Javairo Dilrosun na pravém křídle nevyzrál na Güntera. Kapitán Freiburghu ho připravil o míč a jako bonus zařídil odkop od Floriana Müllera.

9

Hertha dosud nic ofenzivního nevymyslela. Po neadresném nákopu na hrot znovu musí překonávat zahuštěný střed hřiště.

8

Alexander Schwolow potřeboval trochu času k tomu, aby se po střetu s hostujícím útočníkem zmátořil. Vše se ale obešlo bez ošetření.

7

Christian Günter rozjel standardní situaci překvapivou přihrávkou na Hölera, který ale na míč nedosáhl a naopak bolestivě zajel do Schwolowa.

6

Baptiste Santamaría se provinil proti pravidlům, když krotil míč ve společnosti Guendouziho. Hrát budou Berlíňané.

5

Zrychlení přechodové fáze prostřednictvím dlouhé přihrávky se minulo účinkem. Chystá se odkop od osmadvacetiletého gólmana domácího týmu.

4

Hertha v pěti lidech vyčkává na půlící čáře, zatímco si hosté v klidu vyměňují přihrávky v obranné řadě.

3

Roland Sallai vytloukl Torunarighovy bloky a získal tím výhodu rohového kopu. Za centrem Güntera vyrazil Schwolow a vyrazil ho pryč.

2

Zahajovacího výkopu se zhostili domácí, kteří nastupují v bílomodrých dresech, kdežto Freiburg bude hrát v černém.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Hertha BSC: Schwolow – Pekarík, Boyata (C), Alderete, Torunarigha – Darida, Ascacibar, Guendouzi – Dilrosun, K. Piątek, Radonjić.
Náhradníci: Körber – J. Córdoba, Cunha, Dardai, S. Khedira, Mittelstädt, Stark, Tousart, Zeefuik.

SC Freiburg: F. Müller – Lienhart, K. Schlotterbeck, Gulde – Schmid, Santamaría, Höfler, Günter (C) – Sallai, Demirović, Höler.
Náhradníci: Uphoff – Grifo, Heintz, Kwon Čang-hoon, Keitel, Kübler, Petersen, Tempelmann, Til.

Rozhodčí: Cortus – Heft, Achmüller.
Vzájemné zápasy

20.12.2020 Freiburg – Hertha 4:1
16.06.2020 Freiburg – Hertha 2:1
14.12.2019 Hertha – Freiburg 1:0
09.03.2019 Freiburg – Hertha 2:1
21.10.2018 Hertha – Freiburg 1:1.
SC Freiburg

Hostující celek dohrává sezónu víceméně bez nervů. S dnešním utkáním k dobru se nachází uprostřed tabulky na devátém místě. Za osmým Unionem zaostává o pět bodů a náskok na desátý Stuttgart naopak činí dva body. Na začátku dubna Freiburg prohrál s Mönchengladbachem a Bielefeldem, nicméně pak přejel 4:0 sestupující Schalke a před pár dny přidal do sbírky další bod za remízu 1:1 s Hoffenheihem. Nejdůležitějšími postavami v ofenzivě jsou osmigóloví Grifo a Sallah. Jen o jednu trefu méně má Petersen.
Hertha BSC

Domácí už čtyřikrát za sebou neprohráli, ale rozhodně se nezbavili záchranářských starostí. Před dnešní dohrávkou jsou na sestupovém sedmnáctém místě, z něhož ztrácí dva body na šestnáctý Kolín. Mají přitom dvě utkání k dobru. Po výhře 3:0 nad Leverkusen Hertha třikrát za sebou remizovala. Postupně si rozdělila body s Unionem, Mönchengladbachem a Mohučí. O post nejlepšího střelce se dělí sedmigóloví Cunha a Córdoba.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z dohrávky třicátého kola německé Bundesligy. Od osmnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Herthou Berlín a Freiburgem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Hertha BSC – SC Freiburg

3:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 13. K. Piątek, 22. Pekarík (Radonjić), 85. Radonjić

Karty:   20. Alderete (HER), 39. Guendouzi (HER), 64. Torunarigha (HER), 69. Darida (HER) – 36. Höfler (FRE), 42. Demirović (FRE), 80. Sallai (FRE)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:11. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:13.

Hertha BSC: Schwolow – Pekarík, Boyata (C) (75. Stark), Alderete, Torunarigha – Darida (75. Zeefuik), Ascacibar, Guendouzi (39. S. Khedira) – Dilrosun (62. Cunha), K. Piątek (62. J. Córdoba), Radonjić.
Náhradníci: Körber – J. Córdoba, Cunha, Dardai, S. Khedira, Mittelstädt, Stark, Tousart, Zeefuik.

SC Freiburg: F. Müller – Lienhart, K. Schlotterbeck (46. Grifo), Gulde – Schmid, Santamaría (46. Keitel), Höfler, Günter (C) – Sallai (83. Kwon Čang-hoon), Demirović (87. Til), Höler (70. Petersen).
Náhradníci: Uphoff – Grifo, Heintz, Kwon Čang-hoon, Keitel, Kübler, Petersen, Tempelmann, Til.

Rozhodčí: Cortus – Heft, Achmüller