Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Montpellier HSC – AS Saint-Étienne

1:2

konec (1:1)

02.05.2021, 17:05 • Stade de la Mosson, Montpellier • 35. kolo • Vendula Zdražilová

Tipsport: 2.93 3.57 2.48 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek neděle a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (18:56:59)
Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:11.
Je dobojováno. Hosté ve druhém poločase strhli vedení na svou stranu a nakonec už nikdo neskóroval. Hráči Saint-Étienne tak získávají na půdě soupeře tři body do tabulky, naopak domácí, kteří ztratili své vedení a i remízový stav, nezískali ani jeden bod.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Jsme v poslední nastavené minutě, u míče jsou hosté, kteří se tlačí před Jonase Omlina. Beci domácích jsou ale proti a zablokovali další akci soupeře.

90+3

Hosté se chvíli museli bránit útoku domácích, nakonec sebrali míč a vybojovali autové vhazování. Po něm tak mohou jít zase směrem před branku Montpellieru.

90+2

Dalekonosný nákop hostů končí v moci domácí obrany a Montpellier rychle otáčí hru na opačnou stranu.

90+1

Dolly prošlápl nohu soupeře a dostává žlutou kartu.

90+1

Nad rámec řádné hrací doby se budou nastavovat ještě čtyři minuty navíc.

89

Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Denis Bouanga, přichází Charles Nathan Abi.

89

Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Vahbí Chazrí, přichází Zaydou Youssouf.

89

Blíží se závěr zápasu, uvidíme, kolik minut ještě hlavní rozhodčí nastaví nad rámec řádného času.

88

Hosté se už nikam neženou, jen hru kontrolují. Domácím se naopak nedaří ohrozit branku Etienna Greena.

87

Adil Aouchiche zahrál volný přímý kop, ale neudělal to zrovna dobře. Míč se ocitl jen na zdi z domácích hráčů a ti ho mají pod kontrolou.

86

Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Petar Škuletić.

85

Domácí trenér zřejmě něco ostřejšího řekl směrem k hlavnímu sudímu a ten k němu přišel a ukázal mu žlutou kartu.

85

No a Vahbí Chazrí se dostal až před brankáře Jonase Omlina, kterého svou střelou ale nepřeloboval. Následuje tak jen pouze odkop od domácí brány.

84

Po této standardní situaci ale neohrozili hostující branku a po zisku míče pak mohou jít do útočné akce hosté.

83

Domácí hráči vybojovali rohový kop.

82

Denis Bouanga po volném přímém kopu pálil levačkou uvnitř pokutového území, ale jeho prudkou střelu vleže ukryl do rukavic Jonas Omlin.

81

Adil Aouchiche je po zákroku domácího hráče ošetřován, ale vypadá to, že bude v pořádku a bude ve hře pokračovat.

80

Benchama podrazil soupeře a nekompromisně ho poslal k zemi. Okamžitě dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu.

80

Jdeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby, určitě hlavní sudí nějakou tu minutu navíc ještě nastaví. Hosté stále drží svůj jednobrankový náskok, o který by neradi přišli.

79

Andy Delort dostal přihrávku a z rohu velkého vápna vyslal z pravé strany pěknou kroucenou střelu, která ale jen přeletěla protější roh hostující brány.

78

Denis Bouanga se dostal do zajímavé šance, proskočil kolem obránce domácích, ale jeho pokus pak skončil na brankáři Jonasi Omlinovi. Ten tak opět bude odkopávat.

77

Jonas Omlin rukou rozehrál míč na Samyho Benchamu, čerstvý hráč na hrací ploše tak odkopl balon do bezpečí a domácí jdou do další akce.

75

Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Clement Vidal, přichází Samy Benchama.

75

Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Adil Aouchiche.

74

Ještě další šance domácích a v ní Andy Delort. Ovšem Pape Abou Cissé zakročil a připsal si další dobrý obranný zákrok. Následuje odkop od hostující branky.

73

Mihailo Ristić táhl po pravé straně další akci Montpellieru, ale poté svůj centr do pokutového území pouze přetáhl. Akce domácích tak skončila velmi rychle.

72

Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Arnaud Nordin, přichází Kévin Monnet-Paquet.

71

Arnaud Nordin se dostal za obranu soupeře, ale poté se sám zamotal do svých kliček, až ho o balon obrali domácí hráči, kteří posílají míč pryč.

70

Mihailo Ristić zablokoval střelu soupeře a dosáhl tak toho, že Jonas Omlin nemusel vůbec do zákroku.

69

Autové vhazování zahráli hosté, zůstali tak na polovině domácích, ale nakonec se nedostali do nějakého výraznějšího zakončení.

68

Vahbí Chazrí se prodral okolo obránce domácích, ale byl sražen k zemi. Sudí okamžitě píská faul a domlouvá Mihailu Ristićovi. Příště by to mohlo být za žlutou kartu.

66

Stephy Alvaro Mavididi se ocitl v pokutovém území a už se jal vystřelit. Ovšem zastavil ho hostující hráč a je po akci. Mavididi sice upadl, ale o penaltě nemohla být ani řeč.

65

Jonas Omlin nyní předvedl parádní zákrok, když jedovatou střelu Nordina vyrazil svými rukavicemi do bezpečí.

64

Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Joris Chotard, přichází Keagan Dolly.

64

Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Elye Wahi, přichází Stephy Alvaro Mavididi.

63

Florent Mollet střílel na Etienna Greena, který ale z výskoku ukryl balon do rukavic a znovu podržel svůj tým a jeho nejtěsnější možný náskok.

62

Denis Bouanga to zkusil bez přípravy, ale jeho přízemní pokus zastavila pozorná domácí obrana a udržela tak naděje pro domácí tým.

61

Gaëtan Laborde dostal balon na kopačku a byl ve slibné střelecké pozici, ale poté střelu příliš uspěchal a poslal jen vysoko nad břevno hostující brány.

60

Hodina hry je za námi, hosté stále drží těsný náskok a snaží se přidat pojistku.

58

Dvakrát se snažili hráči Montpellieru v útoku zahrozit před Etiennem Greenem, ale vždy dokázal brankář hostů zakročit. Nyní má míč a posílá ho rychle na kopačky svých spoluhráčů.

57

Vahbí Chazrí si říkal o přihrávku před velké vápno, to se ale nestalo. Balon tak má v rukavicích Jonas Omlin a odkopne ho pořádně daleko od své svatyně.

56

Autové vhazování zahrávali hosté, konkrétně Mathieu Debuchy a hráči Saint-Étienne tak mohli nadále působit na polovině domácího Montpellieru.

54

Gabriel Silva poslal pas na levou stranu, kde si nabíhal Vahbí Chazrí, ovšem následně pak se mu nepovedlo tuto povedenou akci hostů zakončit.

53

Domácí se snaží o vyrovnání, ale rozjetí hosté je k tomu nepouštěj a sami hrozí před brankou Jonase Omlina.

52

Další rohový kop zahrávali domácí, poté se útočného faulu dopustil Andy Delort a u míče budou hosté. Následuje totiž odkop od branky Etienna Greena.

50

50. Mathieu DEBUCHY - 1:2

50

Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
Hosté v padesáté minutě strhávají poprvé v utkání vedení na svou stranu a otáčejí tak stav. Krásnou přihrávku k penaltovému puntíku dostal od Camary MATHIEU DEBUCHY, jenž poté pohotovým zakončením poslal balon do sítě – 1:2. Asistence: Mahdi Camara.

49

Vahbí Chazrí spěchal za míčem do pokutového území osamocen, ovšem domácí brankář Jonas Omlin byl u něho dříve a dostal ho pod kontrolu.

47

Hostující Gabriel Silva ve skluzu trefil nohu domácího hráče a od hlavního sudího dostává vůbec první žlutou kartu zápasu.

47

Na druhé straně musel být ve střehu Jonas Omlin, který čelil další akci Saint-Étienne.

46

Hned v úvodu druhého poločasu zahrávali domácí hráči rohový kop. Po něm chtěl hlavičkovat Andy Delort, ale v tom mu zabránila hostující obrana.

46

Začal druhý poločas.
Střely na branku: 2 – 2
První poločas je minulostí. V něm se v šesté minutě hry ujali vedení domácí hráči, ovšem hosté za deset minut srovnali a začínalo se znovu od začátku. Nakonec už žádný další gól nepadl a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně v 18:05.

45+1

První poločas skončil.

45

Hosté se ještě zdrželi na polovině domácích, z pravé strany pak střílel nebezpečně Vahbí Chazrí, ale pouze přestřelil.

44

Vahbí Chazrí nyní vyslal pohotovou střelu, která letěla vzduchem až na Jonase Omlina, jenž má míč v rukavicích a opět svému týmu pomohl.

42

Neúspěšná akce hostů a u balonu jsou znovu domácí hráči, kteří z vlastní poloviny zakládají další akci a obrana Saint-Étienne se tak vrací zpět před vlastní branku.

41

Na zemi se ocitl hostující Vahbí Chazrí, ale zdá se, že je v pořádku a hned pokračuje ve hře.

39

Po delší době se zase v útočné akci ocitli domácí hráči, kteří zatlačili svého soupeře, ale obrana hostů byla pozorná a pomohla svému brankáři.

38

Vidal však po této další standardní situaci trefuje jen obranu domácích.

37

Nordin střílel nebezpečně ve velkém vápně, jeho pokus zablokovala obrana domácích, ovšem jen za cenu dalšího rohového kopu pro Étienne.

36

Tenhle odkop se ale domácímu brankáři nepovedl, protože ho zachytili hosté a namířili si to opět před jeho branku. Obrana domácích však svému brankáři pomohla a dostala míč do bezpečí.

35

Po něm se prodral těsně před Jonase Omlina Vahbí Chazrí, ale nakonec se nedokázal prosadit a domácí brankář tak drží míč a bude ho odkopávat na polovinu soupeře.

35

Hosté zůstávají u míče, zahrají další autové vhazování.

34

Další akce hostů, která znamenala další střelu, ta ale neohrozila svatyni Jonase Omlina.

33

Po faulu Chazrího zahrávali domácí nebezpečný volný přímý kop, ale Ristić trefil jen zeď hostů a ze standardní situace nebylo vůbec nic.

32

Rohovými kopy se to v prvním poločase jenom hemží. Ten další zahráli opět domácí hráči, ale bylo to jen nakrátko a balon pak získali hosté.

29

Z této standardní situace se hosté dostali na míč a nedovolili domácím, aby ohrozili branku Etienna Greena.

28

28. Delortova pohotová střela

28

Moukoudi neodhlavičkoval míč do bezpečí, hned na to se rodila šance domácích, kterou zakončil střelou uvnitř velkého vápna Andy Delort, ale druhý střelecký příspěvek nepřidal. Míč končí na dalším rohovém kopu.

27

Další rohový kop hostů, po něm se ale nikdo nedokázal dostat do pořádného zakončení pře Jonasem Omlinem.

25

Jenže hosté velmi brzy přišli znovu k míči a dostali se na území Montpellieru, Debuchy chtěl vystřelit, ale ucítil kontakt s protihráčem a koukal směrem k sudímu, zda by z toho nemohla být penalta. A rozhodčí jasně naznačuje, že nikoli.

24

Andy Delort se srazil s protihráčem, hostující Harold Moukoudi se Delortovi následně pak omluvil. U míče jsou domácí a směřují s ním na polovinu Saint-Étienne.

23

Dlouho se zdrželi hosté na polovině Montpellieru a kombinovali, ale nevymysleli žádnou kloudnou akci, po které by ohrozili brankáře Jonase Omlina.

21

Clement Vidal se nyní omlouval svému brankáři Jonasi Omlinovi, kterému ztížil zákrok a málem z toho mohla být vlastní branka. Nic takového se ale nestalo a do útoku už míří domácí celek.

20

Domácí hráči však ubránili další akci soupeře a Jonas Omlin bude znovu odkopávat míč od své branky.

19

Hosté se nadechli k další útočné akci, která opět měla oči. Ale pokus Hamoumy skončil jen na obraně domácích. Nicméně hráči Saint-Étienne ještě získali míč na svou stranu a znovu před Omlinem kombinují.

17

Wahi z následné akce zakončoval těsně před brankářem hostů, ale míč šel přímo doprostřed, kde ho dostal do rukavic Etienne Green.

16

16. Romain HAMOUMA - 1:1

16

Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
A je vyrovnáno! Hosté potvrzují zvýšenou aktivitu a začíná se znovu od začátku. Denis Bouanga dostal krásný pas za obranu domácích, poté s míčem prošel do pokutového území. Tam poslal na milimetr přesnou přihrávku do malého vápna pro ROMAINA HAMOUMU, který jen nastavil nohu a poslal balon do odkryté sítě – 1:1. Asistence: Denis Bouanga.

14

A znovu soupeř Montpellieru nedovolil domácím zakončit a sami hosté se vydali do další akce, kterou velmi rychle zakončoval Mathieu Debuchy. A vybojoval další rohový kop.

13

Nordin zahrál další rohový kop pro Saint-Étienne, ale opět z toho nic nebylo. Aktivita hostů stoupá, ale zatím se jim nedaří dorovnat nepříznivý stav.

12

Znovu centroval od rohového praporku Romain Hamouma, ale v blízkosti Jonase Omlina nebyl nikdo, kdo by usměrnil balon mezi tři domácí tyče. Jonas Omlin si bere míč a odkopne ho hodně daleko od svého zařízení.

11

Další zmařená akce Saint-Étienne, ale hosté z ní vytěžili alespoň další rohový kop.

10

Ten odehrál Romain Hamouma, ale následně pak hlavičkoval Pape Abou Cissé pouze vysoko nad domácí branku a následuje jen odkop od ní.

9

Debuchy si naskočil na centr z pravé strany, ale jeho hlavičku srazila obrana domácích na rohový kop.

8

Hosté se snažili najít rychlou odpověď, ale jejich snaha před domácí brankou byla marná a pokus šel jen vedle tyče Jonase Omlina.

6

6. Andy DELORT - 1:0

6

Montpellier právě vstřelil branku!
Domácí zahrávali volný kop z levé strany a provedli to opravdu famózně. Florent Mollet vyslal nadýchaný centr do pokutového území, kde ho pohotovou střelou dokázal poslat k tyči ANDY DELORT – 1:0. Asistence: Florent Mollet.

5

Gabriel Silva pak poslal hodně přetažený centr, který prolétl pokutovým územím a skončil mimo. Odkop od branky domácích provede Jonas Omlin.

4

Nyní zahrají rohový kop hosté.

3

Z této standardní situace nevzniklo před hostující brankou žádné nebezpečí. Etienne Green tak bere míč do rukavic a posílá ho směrem dopředu.

2

Elye Wahi nyní z výskoku odhlavičkoval do bezpečí míč, který centroval jeden z hostů a domácí šli útočit. Nakonec donutili svého soupeře, aby srazil míč za zadní čáru a je z toho roh pro Montpellier.

1

To se povedlo a u balonu jsou nyní hráči Saint-Étienne. Už se s míčem dostali na území domácích, ale ti zakopli balon do zámezí. Hosté tak zahrají autové vhazování.

1

Domácí hráči jsou u míče a ze své poloviny zakládají první akci zápasu. Hosté se snaží jim to ztížit.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Montpellier HSC: Omlin – Vidal, Cozza, Congré, Ristić – Chotard, Le Tallec – Laborde, Mollet, Delort (C) – Wahi.
Náhradníci: Bertaud – Sambia, Dolly, Benchama, Mavididi, Yun, Škuletić, Esteve.

AS Saint-Étienne: Green – Debuchy (C), Moukoudi, Cissé, Gabriel Silva – Hamouma, Douath – M. Camara, Nordin, Bouanga – Chazrí.
Náhradníci: Bajič – Kolodziejczak, Aouchiche, Monnet-Paquet, Youssouf, Sissoko, Sow, Abi, Rivera.

Rozhodčí: Abed – Viala, Haulbert.
Posledních pět vzájemných zápasů

Saint-Étienne – Montpellier 0:1
Montpellier – Saint-Étienne 1:0
Saint-Étienne – Montpellier 0:0
Montpellier – Saint-Étienne 2:4 (přátelský zápas)
Saint-Étienne – Montpellier 0:1

Jak je patrné, poslední souboje těchto mužstev bývají velmi vyrovnané. O více než gól skončil ligový zápas naposledy 21. srpna 2016, kdy se Saint-Étienne radovalo doma z výhry 3:1.
AS Saint-Étienne

Hosté jsou na tom o poznání hůř, než jejich dnešní protivník, narozdíl od něj se ještě musí mít na pozoru, neboť záchranu v Ligue 1 nemají jistou. Ovšem v případě dnešní výhry a dobré konstelace ostatních utkání by si ji mohli zajistit, na čtrnácté příčce mají s devětatřiceti body náskok před osmnáctým Nantes a devatenáctým Nimes shodně osmi bodů. Venku se jim ale moc nedaří, ze sedmnácti mačů vybojovali jednadvacet bodů za šest vítězství a tři remízy, skórovali ve dvaceti případech a o čtyři branky více inkasovali. V posledním zápase mimo svůj stadion statečně vzdorovali gigantovi z PSG, se kterým hráli neuvěřitelný mač. Ještě v 78. minutě byl stav bezbrankový, poté se Saint-Étienne dostalo do vedení, PSG ale ihned srovnalo. V 87. minutě šel do vedení pařížský tým, ale v 91. minutě dokázal vyrovnat soupeř. Tři body ale přeci jen zůstaly v hlavním městě, když o vítězství svého mužstva rozhodl v 94. minutě Mauro Icardi.
Nejlépe skórujícím hráčem, reps. hráči Saint-Étienne jsou sedmibrankoví Denis Bouanga z Gabonu a Tunisan Wahbi Khazri.
Montpellier HSC

Domácímu celku patří v tabulce osmé místo se sedmačtyřiceti body. Do konce sezóny se už nemusí jeho hráči příliš stresovat, neboť na pohárová místa už nedosáhnou, ale stejně tak jim nehrozí sestupová místa. Na svém trávníku si Montpellier ze sedmnácti utkání odnesl čtyřiadvacet bodů díky sedmi výhrám a třem remízám, skóroval a inkasoval shodně třiatřicet branek. Naposledy bral doma bod za remízu po hokejovém výsledku 3:3 s Marseille, když vyrovnání zařídil v 93. minutě svým druhým gólem v zápase nejlepší střelec mužstva Gaetan Laborde. Pro šestadvacetiletého Francouze to byl dvanáctý, resp. třináctý gól v sezóně.
Dobrý den všem fotbalovým fanouškům. Sedmi zápasy bude zakončeno 35. kolo nejvyšší francouzské fotbalové ligy, která pomalu ale jistě spěje ke svému konci. Jako předposlední přijde na řadu souboj mužstev s rozdílným postavením v tabulce, Montpellieru a Saint-Étienne. Mírným favoritem je prvně zmíněný tým.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:05.

Montpellier HSC – AS Saint-Étienne

1:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 6. Delort (Mollet) – 16. Hamouma (Bouanga), 50. Debuchy (M. Camara)

Karty:   80. Benchama (MON), 85. Der Zakarian (trenér) (MON), 90+1. Dolly (MON) – 47. Gabriel Silva (SET)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:11.

Montpellier HSC: Omlin – Vidal (75. Benchama), Cozza, Congré, Ristić – Chotard (64. Dolly), Le Tallec – Laborde (86. Škuletić), Mollet, Delort (C) – Wahi (64. Mavididi).
Náhradníci: Bertaud – Sambia, Dolly, Benchama, Mavididi, Yun, Škuletić, Esteve.

AS Saint-Étienne: Green – Debuchy (C), Moukoudi, Cissé, Gabriel Silva – Hamouma (75. Aouchiche), Douath – M. Camara, Nordin (72. Monnet-Paquet), Bouanga (89. Abi) – Chazrí (89. Youssouf).
Náhradníci: Bajič – Kolodziejczak, Aouchiche, Monnet-Paquet, Youssouf, Sissoko, Sow, Abi, Rivera.

Rozhodčí: Abed – Viala, Haulbert