Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Stade Brestois 29 – FC Nantes

1:4

konec (0:2)

02.05.2021, 15:00 • 35. kolo • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Tipsport: 2.64 3.39 2.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (16:55:07)
Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 3:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:10.
Tohle utkání jasně vyznělo ve prospěch Nantes, které podniklo důležitý krok k možné záchraně v Ligue 1 a po Štrasburku si venku poradilo též v Bretaňském derby na půdě lokálního rivala z Brestu. Ten se bude muset zpovídat hlavně přes svými fanoušky, předvedl opravdu ostudný výkon především v prvních dvou třetinách hry.

90+3

Konec zápasu.

90

Jen dvě minuty se budou nastavovat ke druhé půli.

89

Charbonnier (BST) inkasoval žlutou kartu. Tahle padla z jakési frustrace. Piráti dnes opravdu nepodali dobrý výkon.

85

Pět minut do konce. Nantes si už kráčí k zisku třech bodů. Přece jenom se ale můžeme zeptat: Dočkáme se ještě nějakého zajímavého momentu? Že jich v tomto klání bylo poměrně dost.

83

83. Romain FAIVRE - 1:4

83

Brest právě vstřelil branku!
Domácí přece v tomhle derby přidávají na své konto nějaký čestný úspěch. Corchia nyní udělal chybu, doteď přitom působil parádně, střídající Jean Lucas vypálil mezi tři tyče, Lafont ještě zasáhl, nicméně s dorážkou přispěchal pohotově ROMAIN FAIVRE. Bez asistence.

81

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Kalifa Coulibaly, přichází Renaud Emond.
Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Randal Kolo Muani, přichází Marcus Coco.

79

Coulibaly je taktéž hladový po svém druhém gólu. Chardonnet ovšem jeho pokus zablokoval. Nantes je zkrátka i nadále v útoku velmi aktivní. A to už nasázelo soupeři hned čtyři góly.

78

Stále neúnavný Corchia se nyní pokusil o přímé zakončení na bránu. Nicméně jeho pokus neměl takové parametry, aby výrazněji vystrašil Larsonneura. ten tak míč bez obtíží zkrotil.

76

... Blas slušný centr vytěsnil na své bližší tyčce Larsonneur. Jako by Nantes chtělo zasadit svému lokálnímu rivalovi pověstného búra.

75

Urputný Corchia si vynutil faul na Honoratovi. Dobrá standardka pro hosty...

73

Coulibaly se po proměněné penaltě snažil skórovat, jenže jeho pokus Duverne zablokoval. Pořád je k vidění na hrací ploše hodně zajímavého.

72

Corchia byl v souboji s Perraudem faulován rukama od svého soka, a tak zazněla píšťalka sudího Lesageho. Standardka pro Kanárky. Takový stav Nantes vyhovuje.

70

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Roli Pereira De Sa.

69

A Nantes dokonce mohlo přidat ještě pátý gól! Blas dostal příliš prostoru od obrany Brestu. Jenže perfektní práci a bojovný zákrok předvedl Chardonnet, který jeho pokus stačil protečovat do zámezí.

67

Lafont v akci podruhé během krátké chvíle! Tentokráte si na něj vyskakoval nebezpečně Perraud, nicméně opětovně hostující muž v rukavicích zasáhl. Jako by nyní defenzíva Nantes přece v obraně trochu polevila.

66

Brest se začíná osmělovat, ne že ne! A to je stav prakticky rozhodnutý. Musel nyní zmenšit střelecký úhel Honoratovi. A vedlo se mu opravdu náramně.

65

Střídající Le Douaron se dostal před okamžiky na plac a už ohrožoval gólmana Lafonta. Ten si nakonec s jakýmsi jeho počínáním poradil. I nadále tak má nárok na udržení čistého konta.

63

Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Lilian Brassier, přichází Jean-Kévin Duverne.
Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Irvin Cardona, přichází Jérémy Le Douaron.

62

62. Kalifa COULIBALY - 0:4

62

Nantes právě vstřelili branku!
KALIFA COULIBALY se ujal exekuce pokutového kopu a proměnil. Kanárci mají tohle utkání pevně ve svých rukou.

61

Larsonneur (BST) za svůj zákrok, kterým způsobil nařízení pokutového kopu, vysloužil ještě žlutou kartu.

61

61. vybojovaná penalta pro Nantes, Kola Muaniho podrazil ve vápně Larsonneur

61

Byla nařízena penalta ve prospěch Nantes! Brest si neví vůbec rady. Larsonneur ve vyložené možnosti podrazil Kola Muaniho a Lesage ukázal na bílý puntík.

60

Po hodině hry se obrázek hry nemění. Nantes je prostě na hřišti agresivnějším týmem a taková skutečnost v tomto měření sil je zatím tou rozhodující. Nevypadá to, že by se Brest měl k nějaké zázračné otočce.

58

Tak se i Brest, zřejmě za jíž rozhodnutého stavu, také dočkal možnosti na vstřelení branky. A Lafont musel být v pohotovosti a vytěsňovat pokus Cardony.

56

56. Imran LOUZA - 0:3

56

Nantes právě vstřelili branku!
Tohle je zřejmě definitivní hřebíček do rakve domácích Pirátů, kterým se v tomto derby opravdu hrubě nedaří. IMRAN LOUZA si po asistenci připisuje na své konto také přesný zásah poté, co míč pro něj vybojoval spoluhráč Simon. Ten dnes také odvádí velmi dobrou práci. Asistence: Moses Simon.

53

Střídající Jean Lucas se pokoušel o zakončení, to ovšem vyblokoval bránící Chirivella do zámezí. Obětavý výkon zatím odvádějí Kanárci, kteří svého soupeře do žádných šancí stále nepouští.

52

Kolo Muani se dostal do souboje s brankářem Larsonneurem. Hostující záložník se ocitl na zemi a musel být ošetřen. Uvidíme, zda bude moci pokračovat. V průběhu zápasu už je to v pořadí třetí větší ošetřování zraněného hráče.

51

Faivre na sebe zkraje druhé půle upozornil. Prošel kolem stopera Palloise a vyslal centr do nebezpečného prostoru, nicméně ten mířil pouze k Lafontovi. Ten zatím neřešil jedinou vážnější příležitost domácích.

49

Simon byl osloven dobrým pasem. Stanul tváří v tvář soupeři Perraudovi, ten ho ale odzbrojil. Přitom vzadu měl číhajícího spoluhráče Kola Muaniho. Alespoň Nantes vybojovalo rohový kop, nicméně ten úspěšně neskončil.

48

Hned o dvě střídání se postaral domácí stratég Dall’Oglio po poločase. Bude posílení středu pole přínosné? V první půli hra Pirátů opravdu notně dřela.

46

Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Haris Belkebla, přichází Jean Lucas.
Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Hugo Magnetti, přichází Steve Mounié.

46

Začal druhý poločas.
Nantes je v utkání lepším týmem. Lépe řečeno, hladovější. Zaslouženě se ujalo vedení o dvě branky a směřuje za důležitém ziskem druhého vítězství v řadě v boji o záchranu, tedy za předpokladu, že se Brest po přestávce opravdu výrazně nezlepší.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Honorat se snažil v závěru půle ještě podniknout závěrečnou akci, fauloval ovšem přitom Louzu. Tohle bude zřejmě poslední moment této pětačtyřicetiminutovky.

45+1

Cardona v ofsajdu. Brestu se prostě i nadále šeredně nedaří.

45

Tři minuty nastavil Lesage k tomuto poločasu.

44

Hra už pokračuje po ošetření Chardonneta. Zatím to vypadá, že domácí stoper alespoň dohraje poločas.

42

Nepříjemnost pro Brest, i jeho stoper má zdravotní problémy, podobně jako Castelletto na straně Nantes, který musel být dokonce vystřídán. S Coulibalym svedl vzdušný souboj Chardonnet a musel být ošetřen.

40

Cardona se snažil dostat k propadnutému míči. Nakonec ale jeho podnikání zamezil Chirivella, který při svém obranném počínání jednoduše neudělal chybu.

39

... jenže Charbonnier zkrátka neuspěl. Jeho střela ze standardní situace skončila pouze na postavené zdi, konkrétně míč zastavil Kolo Muani.

38

Charbonnier se ze 26 metrů bude snažit potrestat faul Palloise. Má opravdu dobrou pozici na skórování z přímého volného kopu...

37

Honorat zahrozil na levé straně, snažil se podniknout výpad směrem vpřed a založit nějakou kloudnější akci, zastavil ho ovšem Pallois, každopádně jen za cenu faulu. Ten si jinak zatím vede obecně se svým novým parťákem Girottem, jenž nahradil zkraje utkání zraněného Castelletta, zatím na stoperu velmi, velmi dobře.

35

Brest získal další rohový kop, nějakou větší šanci si ale po jeho zahrání nevytvořil. Centr Honorata mířil na bližší tyčku, kde byla soupeřova defenzíva jednoduše připravená.

33

Kolo Muani se ocitl v ofsajdu, počínání Nantes tak bylo zastaveno.

32

Připomeňme, že Nantes dosud vyprodukovalo jen tři střely na bránu. Hned ze dvou z nich skórovalo. To je opravdu skvělá produktivita hostů v tomto Bretaňském derby.

31

Magnetti si nevybíravě počínal v souboji s Coulibalym. A sudí Lesage si ho pozval na kobereček. Zatím hlavní arbitr tohoto klání do své kapsy pro barevné karty nesahal.

29

Blas ukázal, že je aktuálně ve velmi dobrém rozmaru. Před pár okamžiky zaznamenal již devátý přesný zásah. Skóroval mimochodem i během duelu před týdnem ve Štrasburku. Nantes tam získalo hodně důležité vítězství a nyní směřuje jasně za dalším.

27

27. Ludovic BLAS - 0:2

27

Nantes právě vstřelili branku!
Nantes si za svou aktivitu zkrátka zasloužilo další přesný zásah, o který se postaral LUDOVIC BLAS. Obrana Brestu jako by si ho vůbec nevšímala, lépe řečeno na něj zapomněla, a tak následná střela, která překvapila dnes nejistého Larsonneura, skončila od břevna za brankovou čárou. Asistence: Imran Louza.

26

Je možná vidět, že Nantes má v tomto duelu daleko větší motivaci než jeho lokální rival. Zatímco Kanárci tvrdě usilují o přežití, Piráti mají záchranu vlastně jistou. Hosté jsou daleko lepší ve většině osobních soubojích.

24

Kanárci jsou i nadále aktivnější. Blas byl sice otočený zády k brance, přesto se pokoušel zacílit z otočky a nepočínal si vůbec špatně. Nakonec se míč odrazil od jednoho z obránců Brestu, konkrétně od Chardonneta, a skončil v zámezí.

23

Nantes poměrně rychle přešlo do ofenzívy, na pravé straně se snažil podnikat Kolo Muani, který následně vyslal nebezpečný pas, nicméně obránce Pierre-Gabriel zasáhl v pravý čas.

22

Trochu nyní musel být v pohotovosti brankář Lafont. Nakonec ale kontroloval situaci po jakési pološanci Charbonniera.

21

Faivre, reprezentant Francie do jedenadvaceti let, unikl podél pravé strany, v jeho počínání ho ale nakonec zastavil obr Pallois, vzbuzující svou vizáží vždy strach. Z následného rohového kopu se Brest neprosadil.

19

Nantes zahrávalo první rohový kop tohoto utkání, vybojoval ho Appiah. Rozehrál ho autor dosud jediného gólu Simon, nicméně jeho centr se v šestnáctce minul s účinkem.

18

Připomeňme jen, že pro Simona byl tento góly jeho šestým v této sezóně. A trefil se poprvé od duelu s PSG ze 14. března, kdy Nantes senzačně vyloupilo Park princů.

16

Reakce ze strany Pirátů na sebe nenechala dlouho čekat. Motivovaný Perraud se pokoušel zacílit mezi tři tyče a vystrašit Lafonta, avšak svoje mířidla neseřídil ideálně.

15

15. Moses SIMON - 0:1

15

Nantes právě vstřelili branku!
Corchia z pravé strany uvolnil svou přihrávkou Louzu, jehož střelu neudržel v náruči vůbec poprvé zkoušeký brankář Larsonneur, a protože na dorážku byl nachystaný MOSES SIMON, mění se v tomto utkání skóre ve prospěch Kanárků. Bez asistence.

13

Nepříjemný souboj nyní podstoupil Blas. Belkebla byl tím, kdo ho zasáhl do hlavy. Hostujícímu záložníkovi úplně nebylo do smíchu, rozhodně ne.

11

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Jean-Charles Castelletto, přichází Andrei Girotto.

10

Přece zřejmě bude muset dojít ke střídání, Castellettovo zranění bude zřejmě vážnějšího charakteru. Stoperská dvojice Kanárků se tak hned v úvodu bude měnit.

9

9. nepřesná střela Appiaha

9

Nantes se dočkalo své první větší příležitosti tohoto utkání! V dobré pozici se ocitl krajní bek Appiah, který tlačil svou střelu na bližší tyčku, nicméně jeho slušný pokus skončil těsně vedle Larsonneurovy brány.

7

Magnetti byl na levé straně, zhruba třicet metrů od brány Lafonta, faulovaný Blasem. Standardku se jal rozehrát Honorat, nicméně jeho centr pouze proplachtil šestnáctkou a skončil v zámezí.

5

Tak je Castelletto nakonec rychle zpátky na hřišti. Každopádně uvidíme, zda nakonec bude pokračovat ve hře. Zatím se vlastně hned hlásil o slovo vběhnout zpátky na plac.

4

Hra nyní byla přerušená, lékařský tým totiž aktuálně provádí ošetřování stopera Castelletta, mimochodem bývalého hráče Brestu. To by byla zajistré velká nepříjemnost pro kouče Kombouarého, pokud by musel hned zkraje utkání sahat do své obrany.

3

Oba týmy v úvodních minut nijak neriskují. Snaží se především neudělat nějakou hloupou chybu, kterou by se zbytečně dostaly pod tlak. Většina hry se odehrává ve středu pole.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Stade Brestois 29: Larsonneur – Pierre-Gabriel, Chardonnet, Brassier, Perraud – Faivre, Belkebla, Magnetti, Honorat – Charbonnier – Cardona.
Náhradníci: Hasan – Fadiga, Jean Lucas, Mounié, Le Douaron, Mbock, Duverne, Ludovic Baal, Faussurier.

FC Nantes: Lafont – Corchia, Castelletto, Pallois, D. Appiah – Louza, Chirivella – Kolo Muani, Blas, Simon – K. Coulibaly.
Náhradníci: Petrić – Pereira De Sa, Fábio, Emond, A. Touré, Merlin, Girotto, Coco, Limbombe.

Rozhodčí: Lesage – Ocak, Hebrard.
Sudí Lesage bude řídit tohle utkání, a to společně se svými asistenty Ocakem a Hebrardem. Čtvrtým rozhodčím byl delegován pan Baert.
Nantes před týdnem získalo klíčovou výhru na půdě Štrasburku a utnulo svou sérii tří porážek v řadě. Potřebuje ale v nastoleném trendu pokračovat, jinak se mu bude z červených příček utíkat stěží. Od sedmnáctého Lorientu ho totiž odděluje stále nemalý počet čtyř bodů.
Brest je aktuálně ve slušném rozpoložení, v posledních pěti kolech jen jednou prohrál, přičemž naposledy získal klíčové vítězství na půdě St. Étienne. Od aktuálního soupeře ho dělí devítibodový odstup, pokud s ním tedy neprohraje, na devadesát devět procent ho uvidíme i v příštím ročníku Ligue 1.
Bretaňské derby může během nedělního odpoledne nabídnout bezpochyby napínavou bitvu. Nantes totiž horlivě usiluje o udržení se v Ligue 1, zatím se nachází na barážové osmnácté příčce, Brest stále nemá matematicky tuto otázku vyřešenou, a potřeboval by tak udělat poslední krok proti svému lokálnímu rivalovi.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Stade Brestois 29 – FC Nantes

1:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 83. Faivre – 15. Simon, 27. Blas (Louza), 56. Louza (Simon), 62. K. Coulibaly (pen.)

Karty:   61. Larsonneur (BST), 89. Charbonnier (BST)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 3:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:10.

Stade Brestois 29: Larsonneur – Pierre-Gabriel, Chardonnet, Brassier (63. Duverne), Perraud – Faivre, Belkebla (46. Jean Lucas), Magnetti (46. Mounié), Honorat – Charbonnier – Cardona (63. Le Douaron).
Náhradníci: Hasan – Fadiga, Jean Lucas, Mounié, Le Douaron, Mbock, Duverne, Ludovic Baal, Faussurier.

FC Nantes: Lafont – Corchia, Castelletto (11. Girotto), Pallois, D. Appiah – Louza, Chirivella – Kolo Muani (81. Coco), Blas, Simon (70. Pereira De Sa) – K. Coulibaly (81. Emond).
Náhradníci: Petrić – Pereira De Sa, Fábio, Emond, A. Touré, Merlin, Girotto, Coco, Limbombe.

Rozhodčí: Lesage – Ocak, Hebrard