Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

SD Eibar – Deportivo Alavés

3:0

konec (1:0)

01.05.2021, 14:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • 34. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 2.44 3.12 3.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:04:45)
Fotbalisté Eibaru po šestnácti ligových zápasech konečně zažili pocit vítězství. Deportivo Alavés porazili 3:0 a zachovali naději na udržení.

Hrdinou střetnutí byl nejlepší střelec domácího mužstva v sezóně Kike García, španělský ostrostřelec se postaral o všechny tři góly svého týmu. Pochvalu ovšem zaslouží celá sestava, která soupeře po celou dobu utkání nepustila do žádné větší příležitosti.

Svěřenci kouče Mendilibara zůstávají na poslední dvacáté příčce, ale manko na sedmnáctý Valladolid a osmnácté Elche stáhli na rozdíl čtyř bodů. Alavés je stále šestnáctý, i tento tým se musí nadále strachovat o setrvání mezi španělskou elitou.
Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.

90+4

Konec zápasu.

90+4

V akci Jošinori Muto, jenž v obležení dvou protihráčů chtěl vybojovat rohový kop. Měl pocit, že se mu to povedlo, ale arbitr Munuera měl jiný názor. Nařídil odkop.

90+3

Dlouhý míč v podání Pereho Ponse nebyl dobrým řešením. Celou situaci si bez problémů pohlídal Paulo Oliveira, pod tlakem dokázal míč posunout k Inujovi.

90+2

Průnikovou nahrávku Rafy na čerstvého Jošinoriho Muta v posledním možném okamžiku zastavil Martín. Ve skluzu poslal balón špičkou kopačky do autu.

90+1

Nadýchaný centr vyslal do pokutového území zprava Ximo Navarro. Adresát John Guidetti v obležení dvojice stoperů nenašel prostor ke střele.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

Z velkého úhlu a pod tlakem střílel forvard Sergi Enrich. Zdviženým palcem poděkoval za pas Mutovi, nicméně samotné zakončení mělo k přesnosti hodně daleko.

88

Marko Dmitrović poslal odkop na hlavu Eduarda Expósita. Dezorientovaný záložník posunul balón za sebe do země nikoho. Nejrychleji k hracímu předmětu doběhl brankář Pacheco.

87

Hráči Deportiva jsou v posledních minutách aktivnějším týmem, s čímž se dalo počítat. Luis Rioja viděl rozběhnutého Deyversona, poslal mu ale příliš dlouhou přihrávku.

86

Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Roberto Correa, přichází Sergio Álvarez.

85

Čisté konto Marka Dmitroviće bylo v ohrožení. Snížení měl na kopačce Pere Pons, dobře mířený projektil na zadní tyč lízl honí tyčku.

84

Borja Sainz mohl nahrávat na střed volnému Battagliovi, ovšem rozhodl se zkusit štěstí individuálně. Proti Papakoulimu Diopovi neuspěl.

83

V době, kdy už běží závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, je o vítězi rozhodnuto. Domácí disponují tříbrankovým vedením, jehož promrhání by bylo trestuhodným počinem.

82

Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Bryan Gil, přichází Takaši Inuj.

82

Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Kike García, přichází Jošinori Muto.

80

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Joselu, přichází Deyverson.

79

Ke sprintu po levé lajně zavelel Bryan Gil. Utekl osobnímu strážci v podobě Laguardii, ale na posledního obránce nevyzrál, Martín jej pozičně skvěle vystál.

78

Eduardo Expósito si ve středu pole narazil s Enrichem. Ještě hledal komu by nahrál, ale nikoho neviděl, proto zkusil střelu. Pravačkou o kousek minul prostor u levé tyčky.

77

Víctor Laguardia šel riskantně do skluzu. Tato volba se u nevyplatila, místo balónu trefil přes kotníky Enricha. Překvapivě ale vyšel ze souboje bez žluté karty.

76

Švédský útočník prostrčil míč mezi nohama Rafy na Luise Rioju. Po levé straně naběhl do pokutového území, nártem posléze rozvlnil jenom boční síť.

75

Joselu vystihl rozehrávku Diopa na Enricha. Po zpracování pálil z druhého doteku, z dvaceti metrů vystřelil míč vysoko nad bránu.

74

Snaha hostům upřít nelze, ale ani jejich vysunutý presink nedělá poslednímu celku tabulky žádné větší problémy. Stále sledujeme kombinace na obranné polovině Eibaru.

73

Fotbalisté v modrých dresech zapojili do kombinace nohama i gólmana Marka Dmitroviće. Ten si pohrál s míčem, aby vzápětí přenesl hru na Oliveiru.

72

Možná se hosté dočkali alespoň čestného zásahu z volného přímého kopu. Těsně za šestnáctkou se nedovoleného zákroku dopustil Papakouli Diop.

71

Kvalita hry upadla. To je za současného stavu pochopitelné. Eibar začal více bránit, a fotbalisté Alavésu, kterým se dnes vůbec nedaří, nejsou schopni hlubokou defenzivu soupeře prolomit.

70

S agresivitou při presinku to teď přehnal Sergi Enrich. Tak dlouho okopával Oliveira, až nakoenc donutil hlavního rozhodčího Munueru k přerušení hry.

69

Akce Eibaru pokračovala rohem. Rafa hledal hlavu stopera Anaitze Arbilly. Našel, avšak ve velkém záklonu obránce zacílil vysoko nad.

68

V blízkosti rohového praporku si Eduardo Expósito pohrál s Battagliou, následně poslal centr do vnitra pokutového území. Víctor Laguardia byl tím, kdo hlavou odklidil kulatý nesmysl do zámezí.

67

John Guidetti zabojoval a pro Alavés vybojoval standardku v podobě rohového kopu. Jedna z příležitostí, jak se vrátit do boje o bodový zisk.

66

Lékaři nakonec nemuseli vběhnout na hřiště ani z jedné strany. Hráči se přátelským plácnutím povzbudili, teď už ale budou zase rivalové.

65

Na polovině hřiště došlo ke střetu hlavami mezi Enrichem a Riojou. Nezaviněná srážka znamená přerušení hry, oba aktéři zůstávají ležet na zemi.

64

Podobný kousek, jaký se před pár minutami povedl Garcíovi, chtěl ukázat hostující John Guidetti. Z pravé strany ale poslal technický pokus vedle pravé tyče.

63

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Jota, přichází Borja Sainz.
Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází John Guidetti.

62

Dlouhý balón Lucase Péreze mířil nejspíše na Luise Rioju. Ten dělal co mohl, ani tak na míč nedosáhl, přenechal ho brankáři.

61

Těžko říct, co ještě může domácí celek připravit o ukončení šestnáctizápasové série na vítězství. Eibar dnes hraje opravdu dobře a tři body si zaslouží.

59

Eibar právě vstřelil branku!
One man show KIKEHO GARCÍI pokračuje! nejlepší střelec Eibaru v sezóně zasekávačkou vyřadil ze hry Laguardiu, aby vzápětí z úhlu zakroutil míč neomylně na zadní tyč, překvapený gólman vůbec nereagoval.

58

Z dobrých třiceti metrů natáhl ke střele Luis Rioja. Kulatý nesmysl ovšem trefil nečistým způsobem, přízemní pokus zastavil jeden z bránících hráčů.

57

Žlutým potrestaným fotbalistou v řadách hostů je záložník Rodrigo Battaglia. V hlavičkovém souboji vystrčil loket, jímž trefil do obličeje Oliveiru.

56

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Edgar Méndez, přichází Luis Rioja.
Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Tomás Pina, přichází Pere Pons.

55

Dobrou orientaci ukázal Ximo Navarro. Nezazmatkoval a hlavičkou poslal kulatý nesmysl do rukavic gólmana. Pacheco poslal dlouhým odkopem balón na útočnou polovinu.

54

Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Cote, přichází Rafa.

53

S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Joselu. Nabral velkou rychlost po pravé lajně, jenže ho nepodpořil žádný ze spoluhráčů. Sám proti třem podle očekávání balón neudržel.

52

Na Alavés nyní čeká velmi těžký úkol. V dosavadním průběhu byl horším týmem, navíc inkasoval druhý gól. Bodový zisk se tím zase o kus vzdálil.

50

Eibar právě vstřelil branku!
Svěřenci kouče Mendilibara jsou zase o krok blíže veledůležitým třem bodům! Centr Expósita z levé strany si našel znovu KIKE GARCÍA, jehož neustrážil Laguardia. Proti dělovce pod břevno nemohl Pacheco dělat vůbec nic.

49

U levé lajny byl nedovoleným způsobem atakován Eduardo Expósito. Šikovně si pokryl míč proti Joseluovi, který soka podrazil.

48

Florian Lejeune poslal příliš dlouhou kolmici na Edgara Méndeze. Záložník Alavésu ještě zabojoval, ale míč zpracoval až za postranní čárou.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 15:03.
První poločas utkání mezi Eibarem a Deportivem Alavés nabídl jediný gól, o který se postarali domácí fotbalisté už ve třetí minutě. Gil sklepl hlavou balón pro Kikeho Garcíu, jenž si zpracoval míč mezi dva obránce a přízemním pokusem k levé tyči prostřelil Pacheca. Poslední celek La Ligy si je moc dobře vědom, že dnes je jedna z posledních příležitostí, jak se ještě udržet v bitvě o udržení. Nakročeno ke třem bodům má slibně, ale Alavés určitě zabojuje minimálně o bod.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Zaútočil ještě i Alavés. Tomás Pina ale s balónem daleko nedoběhl, před dvojicí protihráčů volil zpětnou nahrávku ke stoperům. Následný dlouhý nákop Laguardii zpacifikoval včasným výběhem Dmitrović.

45+1

Centr Expósita od rohového praporku prodloužil Diop na zadní tyč ke spoluhráči Oliveirovi, který z dobré pozici poslal míč nad bránu.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.

44

První žlutá karta střetnutí přichází hned vzápětí. Jejím držitelem se stal hostující středopolař Tomás Pina, který pozdě dohrál Enricha, bolestivě ho nakopl do stehna.

43

O žlutou kartu si hlasitě řekl Martín, ten u lajny zajel do Expósita bez zjevné snahy hrát balón. Arbitr Munuera si vystačil s ústním varováním.

42

Zdravotní problémy postihly Floriana Lejeuneho, jenž zůstává ležet na trávníku po souboji s Garcíou. Opakované záběry ukázaly, že utržil nepříjemný úder loktem do tváře.

41

Příležitostí k navýšení náskoku pohrdl Bryan Gil. Od Enricha dostal výbornou nahrávku, načež chtěl technickým obstřelem poslat balón na zadní tyč, jenže trefil přímo prostor, v němž se nacházel Pacheco.

40

Akce Deportiva neměla dlouhého trvání. Byl to právě Joselu, u nějž všechno skončilo, kličku po pravé straně špičkou kopačky vypíchl Oliveira.

39

Prudkou a nepřesnou nahrávku Enricha pustil Lejeune ke gólmanovi Pachecovi. Španěl sebral balón do rukavic a dlouhým nákopem našel Joselua.

38

Útoky Alavésu jsou hodně čitelné. Florian Lejeune dlouho naznačoval přenesení hry na Battagliu, které hlavou sklepl pro Diopa stoper Arbilla.

37

Souboj jeden na jednoho dopadl lépe pro bránícího Xima Navarra. Ten sice po střetu s Oliveirou upadl, tím však paradoxně zamezil protihráči v možnosti udržet míč na hrací ploše.

36

Eibar pokračuje v aktivním pojetí hry. Kike García přenesl hru na levou stranu, kde byl nikým nepokrytý Roberto Correa, centr ovšem poslal jen do rukavic brankáře.

35

Na druhé straně o sobě dal výrazně vědět Lucas Pérez. Po výměně balónu s Joseluem pálil dělovku z první, Marko Dmitrović pokus doprostřed schoval do koše.

34

Pěknou individuální akci předvedl Eduardo Expósito. Z levé strany si navedl míč více na střed a zkusil technický obstřel na zadní tyč. Balón proletěl o pár čísel nad horní tyčkou.

33

Čistým způsobem Tomás Pina zastavil Diopa. Soupeři do cesty postavil své mohutné tělo, středopolař Eibaru se od soka odrazil a skončil na trávníku.

32

Pravý záložník Bryan Gil mohl nahrávat, nesmyslně však udělal kličku do přeplněného prostoru. O kulatý nesmysl podle očekávání přišel.

31

Po levé lajně sprintujícího Enricha zakřižoval Víctor Laguardia. Stoper před soka vložil tělo a míč nechal dokutálet za lajnu. Následuje odkop.

30

Lucas Pérez viděl, že gólman Marko Dmitrović nestojí úplně na základní čáře. Zkusil jej z poloviny hřiště překvapit dlouhým lobem, ale bránu minul o pořádný kus.

29

Darovaný rohový kop Eibar ve druhý gól nepřetavil. Joselu kličkoval až příliš, až si nakonec sám balón zamotal mezi nohama.

28

Středopolaři Rodrigu Battagliovi zřejmě nikdo nezakřičel, protože v momentě, kdy byl sám, hlavou poslal balón mimo hrací plochu.

27

Po obranném zákroku Piny sebral volný balón Bryan Gil. Zkusil proniknout po pravé lajně, ve skluzu mu v tom zabránil Edgar Méndez.

26

Anaitz Arbilla vyslal nadýchaný centr ke kopačkám Kikeho Garcíi. Ten si na zakončení z velkého úhlu netroufl, centr na střed pak odvrátil mimo nebezpečí Laguardia.

25

Těsně za polovinou hřiště došlo k nepříjemnému střetu mezi Diopem a Pérezem. Hlavní arbitr Munuera souboj vyhodnotil jako nedovolený v podání hostujícího hráče.

24

Za zatím nepřichází. A to ani po dalekonosném projektilu Eduarda Expósita, který využil více volného prostoru, jenže míč poslal vysoko nad břevno.

23

Stále platí, že mírně aktivnějším týmem jsou domácí. Ti se po vstřeleném gólu nestáhli zbytečně do zadních řad, ale naopak zkouší přidat pojistku.

22

Klička po lajně Sergimu Enrichovi nevyšla podle představ. Vystihl ji totiž Rodrigo Battaglia, na dlouhou nohu však odvrátil míč jenom do zámezí.

21

Roberto Correa měl na středu volného Diopa, ale rozhodl se pro řešení na jistotu. Z poloviny hřiště poslal dlouhou nahrávku ke gólmanovi.

20

Na druhý gól v utkání útočil Kike García. Obdržel na hranici malého vápna ideální nahrávku do nohy od Enricha, placírkou usměrnil míč o kousek vedle pravé tyče.

19

Atienzu si k lajně přiběhl zkontrolovat sám hlavní rozhodčí Munuera. Po prohlédnutí hráčova obličeje mu umožnil návrat na hrací plochu.

18

Podle všeho jde o problémy s čelistí. Atienza odchází za postranní čáru s hlavou zakloněnou dozadu, žádné větší zranění ovšem v jeho tváři není k vidění.

17

Diop při dopadu smolně zalehl spoluhráče Miguela Atienzu. Druhý zmíněný fotbalista zůstává ležet na trávníku, do akce musí domácí zdravotníci.

16

Rohový kop EIbaru rozehrával Eduardo Expósito. Balón poslal na zadní tyč, kde naskakoval Papakouli Diop, hlavičkoval těsně vedle pravé tyčky.

15

Pod tlakem si Papakouli Diop pomohl malou domů gólmanovi. Marko Dmitrović měl moře volného času na rozehrávku, na pravé lajně našel Correu.

14

Sergi Enrich hledal uličku na Eduarda Expósita. Místo mezi beky bylo, avšak včas skulinu zalepil Martín, levý bek zakročil ve skluzu.

13

A další faul. Tentokráte v podání domácího Paula Oliveiry, jenž zatažením za dres zastavil v rozvíjení slibného brejku Lucase Péreze.

12

Nedovolený zákrok na polovině hřiště vyrobil Kike García. Šikovně si před balón dal tělo, bránící Víctor Laguardia soka podrazil.

11

Hra se vyrovnala. Joselu si ve středu hřiště narazil s Méndezem a chtěl pokračovat v pohybu vpřed, čistým zákrokem jej však zastavil Paulo Oliveira.

10

Defenzivní povinnosti si Ximo Navarro splnil na jedničku. Udržel na zádech dotírajícího Gila, Fernando Pacheco bude odkopávat.

9

Zaútočit zkusil rovněž Alavés. Lucas Pérez si pohlídal ofsajdovou past, ale na dlouhý pas Battaglii nedosáhl, vyběhl si pro něj gólman.

8

Po centru od rohového praporku míč propadl k Atienzovi. Viditelně překvapený záložník pálil z otočky vysoko nad bránu.

7

Velmi dobrou práci odvedl na pravé straně Eduardo Expósito. Obelstil osobního strážce v podobě Joty a po nastřelení Piny vybojoval rohový kop.

6

Zápas pokračuje. Poslední celek tabulky začal skvěle a vítězství by mu určitě vlilo novou krev do žil. Boj o záchranu by byl opět o něco vyrovnanější.

5

Poměrně dlouho probíhala debata mezi hlavním rozhodčím a videorozhodčím. Řešil se moment zpracování autora gólu, zda si nepomohl rukou.

3

Eibar právě vstřelil branku!
Baskické derby nastartoval rychlým gólem domácí Eibar! Gil hlavou sklepl balón pro KIKEHO GARCÍU, jenž si hrudí posunul míč mezi dva protihráče a pravačkou umístil kulatý nesmysl nechytatelně k levé tyči.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních modrých dresech. Fotbalisté Deportiva Alavés pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy bílo-červené.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SD Eibar: Dmitrović – R. Correa, P. Oliveira, Arbilla, Cote – Expósito, Papakouli Diop, Atienza, Gil – Enrich, Kike García (C).
Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, Arieta, Burgos, Dufur, Garcia, Quique, Inuj, P. León, Muto, Kévin Rodrígues, Rafa.

Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Lejeune, Martín – Jota, Pina, Battaglia, Méndez – Lucas Pérez, Joselu.
Náhradníci: Sivera – M. García, Guidetti, Pons, Rioja, Tachi, Sainz, Deyverson.

Rozhodčí: Munuera – Prieto, Baena.
Deportivo Alavés

Rovněž Alavés je namočen v sestupových bojích. Momentálně se drží na šestnácté pozici, avšak na sedmnáctý Valladolid a osmnácté Elche má k dobru jediný bod. Callejova družina v posledních týdnech zabrala, v předešlých čtyřech utkáních neprohrála. V doposud posledním zápase uhráli cennou remízu 1:1 na stadiónu Valencie. Střeleckou produktivitu celku vede Joselu s osmi trefami.
SD Eibar

Fotbalisté Eibaru musí zabrat, jejich pád do druhé ligy totiž začíná nabírat reálné obrysy. Aktuálně okupují poslední dvacáté místo s odstupem sedmi bodů na Valladolid. Ve hře je ještě patnáct bodů, tudíž šance stále je. Svěřenci kouče Mendilibara ovšem musí pořádně zabrat, protože na ligové vítězství čekají už dlouhých šestnáct utkání, přičemž prohráli posledních pět klání, naposledy doma podlehli 0:1 Realu Sociedad. Nejlepším střelcem týmu je Kike s devíti góly.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní odpoledne! Vítám vás při sledování 34. kola španělské La Ligy, u zápasu mezi Eibarem a Deportivem Alavés.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

SD Eibar – Deportivo Alavés

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 3. Kike García (Gil), 50. Kike García (Expósito), 59. Kike García (Rafa)

Karty:   44. Pina (DAL), 57. Battaglia (DAL)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.

SD Eibar: Dmitrović – R. Correa (86. S. Álvarez), P. Oliveira, Arbilla, Cote (54. Rafa) – Expósito, Papakouli Diop, Atienza, Gil (82. Inuj) – Enrich, Kike García (C) (82. Muto).
Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, Arieta, Burgos, Dufur, Garcia, Quique, Inuj, P. León, Muto, Kévin Rodrígues, Rafa.

Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Lejeune, Martín – Jota (63. Sainz), Pina (56. Pons), Battaglia, Méndez (56. Rioja) – Lucas Pérez (63. Guidetti), Joselu (80. Deyverson).
Náhradníci: Sivera – M. García, Guidetti, Pons, Rioja, Tachi, Sainz, Deyverson, Vallribera, Pérez.

Rozhodčí: Munuera – Prieto, Baena