Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Athletic Bilbao – Atlético Madrid

2:1

konec (1:0)

25.04.2021, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • 32. kolo • Filip Lefenda

Tipsport: 4.74 3.44 1.91 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto dramatického klání už je to vše. Děkujeme za pozornost a přejeme úspěšný vstup do nového týdne. Na viděnou. (23:07:37)
V příštím kole bude Bilbao hostit na domácí půdě osmnáctý Valladolid. Atlético Madrid bude plnit roli favorita na stadionu sedmnáctého Elche.
Athletic Bilbao se po jubilejní desáté letošní výhře vrátil na desátou pozici tabulky. Atlético Madrid jí nadále vévodí, na druhý Real má po 32. kole dvoubodový náskok.
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:7.
Fotbalisté Bilbaa si po pěti nerozhodných výsledcích v řadě vyšlápli doma na lídra La Ligy a porazili 2:1 Atlético Madrid. Skóre otevřel už v 9. minutě Álex Berenguer, jenž se po Capově tečovaném centru z pravé strany položil na hranici malého vápna do balonu a hlavou ho klidil k levé tyči. Atlético po změně stran oživilo útok, do hry přišli třeba Suárez či Félix. A čtvrt hodiny před koncem se favorit skutečně radoval ze srovnání. Carrasco centroval po rohovém kopu na bližší tyč, kde si v hloučku protihráčů nejvýše vyskočil Stefan Savič a prodloužil balon do vzdálenějšího konce branky. Hosté se poté tlačili za obratem, nakonec ale udeřilo na druhé straně. Rovněž Bilbao využilo rohový kop. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby hlavičkoval po Gómezově centru pod břevno Iňigo Martínez.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Unai López se pověsil na záda Yannicka Carrasca. To bylo objetí jak z romantického filmu. Žlutá karta.

90+2

Bylo tomu tak, centr to ale byl nepovedený. Brzy se snesl k zemi a přistál na kopačce nejblíže stojícího protihráče. Bilbao následně vyvezlo míč přes půlící čáru.

90+1

Madridští mají k dispozici standardku. Yannick Carrasco si rovná míč u levé postranní lajny, odkud zřejmě pošle do vápna centr.

90+1

Nastavovat se budou tři minuty.

90

Bilbau se v závěru daří kouskovat hru. Pryč jsou časy, kdy mělo Atlético Madrid tlak na útočné polovině. Momentálně se hosté v těchto prostorách nedokáží trvaleji usadit.

88

Iñaki Williams fauloval Stefana Saviće. Rozehrávat bude Atlético, které je mohutně burcováno horkokrevným trenérem Simeonem.

87

Lucas Torreira zkusil ihned po rozehrávce střelou ze středového kruhu zaskočit Unaie Simóna, který byl dost venku z branky. Míč mezi tři tyče nezapadl.

86

Bilbao právě vstřelilo branku!
Athletic si bere v závěru vedení zpět! Ibai Gómez odcentroval od pravého rohového praporku někam na penaltu, kde hlavičkoval IÑIGO MARTÍNEZ přesně pod břevno. Míč letěl víceméně doprostřed branky, Jan Oblak na něj ale levou rukou o kousek nedosáhl.

86

Ibai Gómez zkoušel přihrávat z pravé strany. Jeho snaha skončila na pozorném bloku, po kterém se bude kopat roh.

85

Domácí znovu usazeni na útočné polovině. Iñaki Williams volil místo přihrávky na volného spoluhráče časovou úsporu na pravém křídle.

84

Nakonec z toho byla alespoň odvážná přízemní střela z uctivé vzdálenosti, o níž se pokusil Dani García. Jan Oblak mohl zůstat v klidu, míč prosvištěl výrazně vedle levé tyče.

83

Bilbau se nyní po delší době daří soustavněji operovat s míčem na polovině Atlética. Na dostřel Oblakovy brány se ale domácí nedostávají.

82

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Álex Berenguer, přichází Ibai Gómez.

81

V přerušené hře udělil hlavní arbitr González dodatečnou žlutou kartu Lucasi Torreirovi. Ten ve vzdušném souboji udeřil rukou do tváře Jona Morcilla.

81

Marcos Llorente dostal až trestuhodně příliš prostoru na pravé straně hřiště. Jeho střílený přízemní centr na vzdálenější tyč musel vyrážet Unai Simón.

79

Atlético Madrid kombinuje na půlící čáře. Dle vehementních gest trenéra Simeoneho se hosté s bodem rozhodně nespokojí a hodlají útočit na obrat.

77

Atlético právě vstřelilo branku!
Po Carrascově centru na bližší tyč se v hloučku protihráčů v pruhovaných dresech vyšponoval nejvýše do vzduchu STEFAN SAVIĆ a prodloužil míč do pravé části branky. Je srovnáno!

77

Z levé strany odcentroval na střed vápna João Félix. Iñigo Martínez odvracel míč v pádu na rohový kop.

76

Po delší době vzrušení před brankou Jana Oblaka. Míč po menším závaru doskákal do rukavic slovinského reprezentanta.

75

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ohian Sancet, přichází Unai López.

74

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Renan Lodi, přichází Mario Hermoso.

74

Z pravé strany přilétl před branku Bilbaa nepříjemný střílený centr Yannicka Carrasca. Jak Luisi Suárezovi, tak i následně Thomasi Lemarovi k zásahu míče několik decimetrů scházelo.

73

Statistika držení míče vyznívá jednoznačně lépe pro Atlético Madrid. To dosud hrálo s míčem na kopačkách v 60 procentech času.

72

Mikel Balenziaga doslova odevzdal své autové vhazování do moci madridských obránců. Bilbao už se směrem dopředu skutečně nikam nežene.

71

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Unai Vencedor, přichází Mikel Vesga.

71

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Asier Villalibre, přichází Iñaki Williams.

70

Domácí obrana neměla ani tentokrát problém dostat míč ze svého pokutového území. Následně se hosté nepřesnou kombinací připravili o míč, který se nikým neatakován dokutálel za brankovou čáru.

70

Do Lemarovy rány levačkou se na levé straně šestnáctky obětavě položil Unai Núñez. Další roh.

69

Yannick Carrasco hledal centrem na zadní tyči Joãa Félixe. Před ním byl míč odvrácen do zámezí. Ani po dalším rohu zleva se Atlético do zakončení nedostalo.

68

Stefan Savić se vyšponoval do vzduchu pro padající balon, v tom do něj zezadu naboural Asier Villalibre. Rozhodčí domácímu útočníkovi důrazne promlouvá do duše. Příště už to bude za kartu.

67

Další hostující roh, z něhož "nezapršelo". Vzešla z něj pouze jedna zblokovaná střela zpoza vápna. Tudy cesta nevede.

66

Dani García nevybíravě přišlápl kolíky nárt Lucasi Torreirovi a ihned sportovně přispěchal s omluvou. Žlutá karta.

65

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Lucas Torreira.

64

Félixův pas z pravé strany byl zblokován. O chvíli později balon do vápna neprocedil ani Marcos Llorente. Následovat bude odkop od branky. Ale až po střídání.

63

Atlético Madrid obléhá domácí šestnáctku. Pruhovaní s vypětím sil odolávají a nepouštějí (zatím) favorita do zakončení.

61

Unai Vencedor nabral takříkajíc na vidle nově příchozího Joaa Félixe, jehož dres dlouho čistý nevydržel. Žlutá karta. Sudí González nejprve omylem sáhl pro červenou a trochu domácím zabrnkal na nervy.

60

Do konce zápasu schází poslední půlhodina plus nějaké to nastavení. Atlético, zdá se, sází vše na útočnou kartu.

59

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Kieran Trippier, přichází João Félix.

59

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Héctor Herrera, přichází Thomas Lemar.

59

Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Saúl, přichází Luis Suárez.

58

Atlético ztratilo míč na své polovině a Bilbao se hnalo do rychlého protiútoku. Jon Morcillo oslovil centrem z levé strany úplně volného Ohiana Sanceta. Ten po zpracování balonu vypálil z hranice pokutového území trestuhodně nad břevno!

57

Álex Berenguer přižduchl zezadu Renana Lodiho, jenž skončil na trávníku. Standardní situace pro lídra La Ligy.

56

Jon Morcillo tancoval s balonem na levém okraji šestnáctky. Poté zvolil místo centru zpětnou přihrávku po zemi, ta ale na hranici pokutového území skončila jen na kopačce protihráče.

54

Atlético Madrid je po změně stran jednoznačně lepším celkem. Po spoluhráčově přiťuknutí nyní zakončoval nepovedenou střelou Ángel Correa vedle pravé tyče. To vše za dozoru rozcvičujícího se kanonýra Luise Suáreze, který se zřejmě dostane do hry.

53

Zpoza pokutového území se do balonu opřel z nějakých dvaceti metrů Marcos Llorente. Byla z toho nebezpečná přízemní střela skrze clonu, která proskotačila jen několik decimetrů vedle pravé tyče.

52

Yannick Carrasco zakroutil centr z levého okraje hrací plochy znovu jen do náruče Unie Simóna.

51

Po centru Renana Lodiho reklamovali hosté jako jeden muž Núňezovo hraní rukou, gesto rozhodčího Gonzáleze ale bylo jasné – kopat se bude pouze roh. Opakované záběry mu daly zapravdu, nastřelen byl loket.

50

Atlético rozehrálo roh z levé strany nakrátko. Yannick Carrasco předal merunu Kokemu, který posléze přeci jen odcentroval. Míč skončil nikým neatakován v rukavicích Unaie Simóna.

49

Marcos Llorente se drží za spodní záda. Na útočné polovině byl faulován Danim Garcíou.

47

Ander Capa své zranění z konce úvodní půle skutečně "nerozchodil" a do druhého poločasu již nenastoupil. První změny v sestavě se co nevidět dají očekávat také na straně Atlética. Nasvědčuje tomu zvýšená intenzita v rozcvičování některých hráčů.

46

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ander Capa, přichází Iñigo Lekue.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:04.
Po úvodním poločasu utkání mezi Athleticem Bilbao a Atléticem Madrid jsou na tom lépe domácí, kteří vedou 1:0. Jedinou trefu utkání obstaral po Capově centru z pravé strany hlavičkou z hranice malého vápna Álex Berenguer. Pomohla mu i nešťastná tec Felipeho. Hosté mohli odpověď hned z další akce, Carrascovo zakončení hlavou ale vytěsnil Simón konečky prstů nad břevno. Jestliže v úvodu bylo aktivnější Atlético, s blížící se přestávkou to byli domácí. Dobrou možnost měl po úspěšném souboji s dvojicí protihráčů Villalibre. Oblak jeho střelu mířící do levého spodního růžku branky vyrazil na roh.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Yannick Carrasco zkoušel průnikovým pasem vysunout Héctora Herreru, ten byl ale v ofsajdu.

45+1

Úvodní poločas bude nastaven o jednu minutu.

45

Momentálně se nehraje. Ander Capa leží ve vlastním vápně a potřebuje ošetřit. Spoluhráči dávají gesty najevo, že bude třeba střídat.

44

Podruhé se žlutí. Ohian Sancet se přidržel Felipeho a div z něj nesvlékl trenýrky.

43

Úvodní dějství spěje ke svému konci. Míč se momentálně pohybuje v prostoru daleko od obou šestnáctek. Ve své moci ho mají hosté.

41

Asier Villalibre upadl po vzdušném souboji se Stefanem Savičem na trávník ve vápně. Poležel si na něm skoro minutu, než jeho spoluhráči konečně zakopli balon do zámezí. Ono mít hráče takto v ofsajdu nebylo asi ideální...

39

Mikel Balenziaga znovu pozorný. Tentokrát utnul rázným odkopem za postranní čáru rozjíždějící se madridskou akci na pravé straně šestnáctky.

38

Renan Lodi neuspěl na levém křídle v souboji s Mikelem Balenziagou. Centrovaný balon odeslal v tísni do zámezí. Rozehrávat bude Unai Simón.

37

Z pravého okraje pokutového území zakroutil Jon Morcillo centr na hlavu Ohiana Sanceta. Ten zakončoval zhruba metr nad břevno. Jan Oblak si dráhu letu míče hlídal.

35

Bilbao zabralo a nadále operuje na útočné polovině. Momentálně má k dispozici autové vhazování nedaleko rohového praporku.

33

Roh byl odvrácen kousek za hranici šestnáctky, odkud střílel bez přípravy z voleje Ander Capa. Dělovkou minul asi o metr pravý horní růžek hostující branky.

32

Asier Villalibre přetlačil v souboji hned dva protihráče – Saviče s Felipem – a dostal se zničehonic ke střele z levé strany pokutového území. Jan Oblak si prostor u bližší tyče pohlídal a vyrazil na roh.

31

V posledních minutách se hraje prakticky na jednu branku. Atlético potvrzuje roli favorita, zatím ale pouze herně, nikoliv výsledkově.

30

Renan Lodi odcentroval z levé strany před malé vápno. Tam si na balon vyskočil Saúl, zboural ale při tom Iñiga Martíneze. Je pískán útočný faul.

28

Z tohohle se dalo rozhodně vytěžit více! Saúl oslovil přihrávkou do šestnáctky Ángela Correu. Ten se s míčem šikovně obtočil kolem Martíneze, křižnou levačkou ale minul vzdálenější tyč o několik metrů. Rána mu vůbec nesedla.

27

Po zpětné přihrávce pálil Marcos Llorente jen do nejblíže stojícího protihráče. Mrzet ho to ale nemusí, balon k němu doputoval z ofsajdu.

26

Následoval další roh – tentokrát z levé strany. Ani po něm se fotbalistům ve svítivě žlutých dresech nepodařilo Simónovu klec ohrozit.

25

Dlouhý centr z pravé strany uklízel na levém okraji šestnáctky před nabíhajícím Renanem Lodim do zámezí Ander Capa.

24

Fotbalisté Atlética Madrid pohodlně kombinují poblíž půlící čáry a nikam se neženou. Času mají stále více než dost.

23

Další rohový kop týmu z Madridu. Křižnou hlavičkou se po Carrascově centru zprava prezentoval Ángel Correa. Našel nohu spoluhráče, který ale zakončit nedokázal.

22

Fotbalisté Athleticu měli k dispozici autové vhazování na útočné polovině. S balonem si ale příliš nerozuměli a nakonec vše vygradovalo ofsajdovým postavením Álexe Berenguera.

21

Rohový kop rozehráli hosté centrem z pravé strany. Do zakončení se dostal Felipe, jeho slabá hlavička ale mířila přesně do míst, v nichž číhal připravený Unai Simón.

20

Ángel Correa prostrkával z pravé strany míč před branku. Unai Simón už si ho téměř nabíral do rukavic, obrana Bilbaa jej ale odvrátila na rohový kop.

18

Poblíž půlící čáry byl faulován Yannick Carrasco. Balon pro Atlético.

17

Po centru z pravé strany se balon odrazil za hranici šestnáctky. Tam se do něj bez přípravy opřel Yannick Carrasco, pálil ale vysoko nad branku.

16

Renan Lodi odcentroval z levé strany do šestnáctky. Zdálo se, že Bilbao míč odvrátí do bezpečí, nakonec ale Héctor Herrera vybojoval pro hosty alespoň roh.

15

Hra se po zajímavých momentech opět uklidnila. Na kopačkách mají častěji míč Madridští, na dostřel Simónovy svatyně se ale nedostávají.

13

Po Llorenteho faulu na Jona Morcilla můžou hrát s míčem domácí.

11

Renan Lodi vtrhl do souboje jako velká voda a skluzem poslal k zemi Asiera Villalibreho. Žlutá karta.

10

Atlético mohlo rychle odpovědět. Po centru zprava hlavičkoval pod břevno Yannick Carrasco. Unai Simón byl ale na svém místě a vytěsnil jeho pokus konečky prstů nad branku.

9

Bilbao právě vstřelilo branku!
Už to neplatí! Ander Capa dostal až příliš prostoru na pravé straně a odcentroval z okraje šestnáctky před branku. Jeho pas lehce přizvedl Felipe, a tak se mohl ÁLEX BERENGUER položit do míče z hranice malého vápna a umístit jej v pádu hlavou nekompromisně k levé tyči.

8

Ani tentokrát se žádné nebezpečí nezrodilo. V úvodu utkání je k vidění svižný fotbal, šance ale zatím scházejí.

7

Stefan Savić byl v souboji s Asierem Villalibrem až příliš důrazný. Standardní situace tentokrát pro Bilbao.

6

Unai Vencedor si narazil míč se spoluhráčem a následně to zkoušel z hranice pokutového území z voleje. Jeho levačka ale mířila opravdu hodně vysoko nad branku.

5

Obrana Bilbaa si s prudkým nákopem do šestnáctky poradila a bleskově přesunula hru na polovinu soupeře.

4

Kieran Trippier potáhl balon po pravém křídle a poté se rozhodl odcentrovat. Na míč si sáhl rukou Mikel Balenziaga. Standardní situace.

3

Zadáci Atlética zapojili po zisku míče do kombinace rovněž brankáře Jana Oblaka.

2

Po centru hlavičkoval u vzdálenější tyče mimo branku Unai Núñez. Ve výskoku se rovněž dopustil útočného faulu na Marcose Llorenteho.

1

Bilbao si hned úvodní akcí vyžádalo rohový kop z levé strany hrací plochy.

1

Fotbalisté Bilbaa nastoupili do utkání v pruhovaných červeno-bílých dresech. Stejnou kombinaci vyznávají rovněž hosté. Ti tak dnes museli zvolit žluto-bílé dresy.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Athletic Bilbao: Simón – Capa, Núñez, I. Martínez, Balenziaga (C) – Berenguer, Dani García, Vencedor, Morcillo – Sancet, Villalibre.
Náhradníci: Ezkieta – de Marcos, Raúl García, I. Gómez, Lekue, Unai López, Vesga, Vicente, I. Williams.

Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Lodi – Saúl, Koke (C), H. Herrera, Carrasco – M. Llorente, Á. Correa.
Náhradníci: Grbić – M. Dembélé, Hermoso, Kondogbia, Lemar, Félix, L. Suárez, Torreira, Vitolo, Vrsaljko.

Rozhodčí: P. González – J. Gil, Á. Nevado.
Z posledních šesti vzájemných zápasů se hned čtyřikrát radovalo Atlético, vždy však na domácím hřišti. Jednou se zrodila remíza a jednou vyhrálo Bilbao. Naposledy se oba týmy střetly v rámci odložené dohrávky 18. kola v půlce března. Bilbao na půdě favorita od 21. minuty vedlo, Atlético ale dvěma slepenými góly, kterými okleštilo poločasovou přestávku, výsledek otočilo na konečných 2:1.
Atlético se po porážce 0:1 se Sevillou a remíze 1:1 s Betisem znovu odrazilo na vítěznou vlnu. Nutno říci, že tříbodové zisky byly v posledních dvou kolech pro tým, který bojuje o titul, v podstatě povinné. Svěřenci trenéra Simeoneho nejprve rozstříleli před týdnem 5:0 poslední Eibar. V týdnu pak zvládli dohrávku s předposlední Huescou (2:0). Na čele tabulky má Atlético (73) tříbodový náskok na městského rivala z Realu (70). Další dva body zpátky se pak drží Barcelona. S pouhými dvaceti inkasovaným góly má Atlético vizitku nejlepší obrany soutěže, silné je ale i směrem dopředu. Uruguayský kanonýr Luis Suarez je s devatenácti letošními trefami čtvrtým nejlepším kanonýrem celé soutěže. Nad jeho nedělním startem ovšem visí vinou svalových problémů otazník. Ze stejného důvodu je mimo rovněž záložník Lemar, obránce Gimenez si pak odpyká stopku za žluté karty.
Bilbao se nachází v klidném středu tabulky na desáté pozici, a to se ziskem 38 bodů. Athletic momentálně táhne sérii pěti nerozhodných výsledků v řadě. Naposledy se čtyři dny zpátky rozešel bez branek s Betisem. Stejným poměrem skončilo i poslední domácí utkání s Alavésem. Nejlepším střelcem týmu je se sedmi letošními zásahy pětadvacetiletý španělský útočník Alejandro Berenguer. Na listině zraněných laborují s kotníky záložníci Nolaskoain a Zarraga.
Hezký den. V rámci 32. kola španělské La Ligy se spolu střetnou týmy Athletic Bilbao a Atlético Madrid. Papírovými favority budou fotbalisté hostujícího celku, kteří vévodí pořadí soutěže.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Athletic Bilbao – Atlético Madrid

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 9. Berenguer, 86. I. Martínez (I. Gómez) – 77. Savić (Carrasco)

Karty:   44. Sancet (ATB), 61. Vencedor (ATB), 66. Dani García (ATB), 90+3. Unai López (ATB) – 11. Lodi (ATM), 81. Torreira (ATM)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:7.

Athletic Bilbao: Simón – Capa (46. Lekue), Núñez, I. Martínez, Balenziaga (C) – Berenguer (82. I. Gómez), Dani García, Vencedor (71. Vesga), Morcillo – Sancet (75. Unai López), Villalibre (71. I. Williams).
Náhradníci: Ezkieta – de Marcos, Raúl García, I. Gómez, Lekue, Unai López, Vesga, Vicente, I. Williams.

Atlético Madrid: Oblak – Trippier (59. Félix), Savić, Felipe, Lodi (74. Hermoso) – Saúl (59. L. Suárez), Koke (C), H. Herrera (59. Lemar), Carrasco – M. Llorente, Á. Correa (65. Torreira).
Náhradníci: Grbić – M. Dembélé, Hermoso, Kondogbia, Lemar, Félix, L. Suárez, Torreira, Vitolo, Vrsaljko.

Rozhodčí: P. González – J. Gil, Á. Nevado