Menu

Fotbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

FK Blansko – FC Vysočina Jihlava

1:3

konec (1:1)

24.04.2021, 17:00 • 20. kolo • Daniel Kinc

Tipsport: 5.6 4.11 1.52 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek z Blanska vše, hezký zbytek dne. (18:54:16)
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:1.
Utkání je u konce a Jihlava slaví vítězství! Dlouhou vyrovnané utkání rozhodla závěrečná desetiminutovka, v níž byl vyloučen Sukup a navíc za jeho faul byla nařízena penalta pro Jihlava. K té se postavil Lukáš Červ a bez váhání jí proměnil, pojistku výhry Vysočiny navíc v závěru přidal před brankou osamocený Křišťál. Blansko prohrává potřetí v řadě a je s 20 body jedenácté, hosté jsou devátí.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Ještě jedna žlutá karta na závěr duelu, kterou za svůj faul na útočné polovině viděl Sebastian Chocholatý.

90+1

Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Filip Vedral, přichází Miroslav Tureček.

90+1

Nastavují se dvě minuty.

90

Jihlava právě vstřelila branku!
Je hotovo, Jihlava si z Blanska odveze tři body! V rychlé protiakci dostal míč mezi obránce Patrák, který pod tlakem poslal přízemní centr do vápna, kam dobíhal úplně volný obránce VOJTĚCH KŘIŠŤÁL a utaženou ranou k levé tyči prostřelil Halousku – 1:3.

89

Bartolomeu se ve vápně otočil s míčem a prudce odcentroval, hosté jeho pas odvrátili a jdou do protiakce.

88

Po nákopu Jihlavy je pro změnu pískán ofsajd, domácí už vrhají všechny zbytky sil do útoku.

87

Po dlouhém nákopu se Lhotecký ve vzdušném souboji provinil faulem a míč tak patří opět Jihlavě.

86

Všechno teď pochopitelně hraje do karet hostům, kteří hrají v přesilovce, vedou a navíc kontrolují míč na své polovině.

86

Jihlava právě vstřelila branku!
Hosté se opět ujímají vedení a jsou blízko výhry! K penaltě se postavil LUKÁŠ ČERV, který zvolil razantní ránu doprostřed branky, zatímco brankář Halouska skočil doprava – 1:2.

84

Po centru z pravého strany byl ve vápně Blanska obrovský závar, domácí míč vytáhli z čáry a posléze Sukup chtěl míč odvracet nůžkami pryč, ale místo toho trefil Vedrala do hlavy! Kromě penalty navíc dostává druhou žlutou a zároveň červenou kartu!

83

Penalta pro Jihlavu!

82

Na hranici vápna se k míči dostal Claude Lhotecký a vyslal rychlou přízemní ránu, ta však o chlup minula levou tyč!

80

Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Kablan Davy Ngoma, přichází Tomáš Vasiljev.
Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Dejan Koraksić.

80

Lancman musel vyrazit vysoko za branky a míč odkopnout, odražený balón pálil Davy rovnou na branku, načež jej chtěl ještě hlavou prodloužit do opuštěné branky Žák, ale byl v ofsajdu.

79

Dlouhý centr z poloviny hřiště odvrátil Lhotecký, následně Sukup před střelou ukopnul Lackovi.

78

Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Fares Shudeiwa, přichází Sebastian Chocholatý.
Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Adam Ritter, přichází Michal Ševčík.

76

Centr z rohového kopu přeletěl všechny fotbalisty v červeném, Davy navíc poté neudržel míč na levé straně ve hře.

75

Právě Bartolomeu se nyní rozběhl po pravé straně za rychlou kolmicí spoluhráče, jeho následný centr byl sražen na rohový kop.

74

Hra je čtvrthodinu před koncem hodně kouskována fauly a různými nepřesnosti, utkání opět ztratilo na svém tempu.

74

Žlutou kartou nyní obdržel novic na hřišti Bartolemu, nejspíš za nemístné poznámky na adresu hlavního sudího.

72

Na druhé straně se do centru z pravé strany opřel v těžké pozici z voleje Filip Žák, pálil ale zhruba metr vedle branky.

71

Patrák se po rychlé kolmici zjevil za stopery a hnal se do zakončení, ale jeho akci a případné ohrožení branky zastavil praporem sudího Vejtasy – ofsajd.

69

Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Martin Vlachovský, přichází Robert Bartolomeu.

69

Míč se po rohu snášel na zadní tyč, kam si nabíhal Křišťál, ale toho pohlídal Lhotecký a nepustil do zakončení.

68

Aggoun na levé straně ve sprintu zachytil náběh Vedrala, míč ve skluzu srazil na rohový kop.

67

Hra se teď opět vyrovnala a nepřesnosti se kupí na obou stranách, Jihlava je přesto o chlup aktivnější.

66

Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Stanislav Klobása, přichází Vojtěch Patrák.

65

Rozehrávky přímého kopu se ujal Vojtěch Křišťál, který míč poslal přes zeď na zadní tyč, ale brankář Halouska na ránu viděl a schoval ji v náručí.

64

Sukup ostrým šlapákem zhruba dva metry před vápnem zajel do Vedrala a dostává také žlutou kartu – nutno podotknout, že hodně tmavé barvy...

63

Ritterův přetažený centr vracel na zadní tyč zpět do ohně Vojtěch Křišťál, avšak domácí dobře zakročili a hostující obránce se navíc při celé situaci zranil a zůstává ležet mimo hřiště na trávníku.

62

Z nepřehledné situace na pravé straně nakonec vzešel faul Sedla na Lacka, také hosté mají k dispozici standardní situaci.

60

Vlachovského centr si našel hlavu naskakujícího Žáka, ale ten mířil nad branku. Blansko má za sebou ale teď velmi slušnou pasáž hry.

60

Těsně před vápnem Pojezný brknul do paty Lhoteckému a zcela pochopitelně dostává žlutou kartu. Domácí navíc zahrávají nadějný přímý kop.

58

Další zajímavou průnikovou přihrávku dostával do vápna Žák, odstavil obránce a chtěl vypálit, včas mu však skočil pod nohy Vlček a čistě mu míče sebral.

57

Po rohu se vyšrouboval ze všech nejvýše do vzduchu Claude Lhotecký, ale hlavičkoval nad branku.

56

Žák skvěle sklepl míč do běhu Lhoteckému a rázem se rodil brejk Blanska. Míč dostal nakonec doleva Davy, ale jeho centr do vápna neprošel a uvidíme rohový kop.

55

Tomáš Vlček poslal těkou malou domů Lancmanovi, ale ten pod tlakem situaci zvládl a hosté se z presinku soupeře vymanili.

54

Matúš Lacko si řekl o přihrávku na střed a chtěl dlouhým míčem za obranu najít rozběhnutého Vedrala, proti však byl dobře postavený Tarek Aggoun.

53

Centr Rittera z následného přímého kopu byl zajímavý a několikrát tečovaný, domácí jej však nadvakrát odpravili pryč z vápna.

52

Helebrand na pravé lajně nestíhal náběh soupeře, kterého jasně stáhl k zemi, a dostává zaslouženou žlutou kartu.

51

Faul na pravé straně zastavil akci Blanska, z následného přímého kopu ale domácí nezahrozili a míč pouze proletěl šestnáctkou soupeře.

49

Davy se na levé straně dostal k míči, přehodil si jej na pravačku a chtěl vypálit na zadní tyč, jeho pokus se však vykroutil z trajektorie letu a zamířil daleko od branky.

49

Kopičár ve středu hřiště trefil Klobásu do obličeje a také on si zblízka prohlédl žlutou kartu.

47

Hosté se v úvodu půle drželi na polovině soupeře, domácí však prudký centr odvrátili dlouhým odkopem.

46

Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Tomáš Machálek, přichází Claude Lhotecký.

46

Začal druhý poločas.
První půle je za námi a do kabin se jde nakonec za nerozhodného stavu. Do vedení se hosté dostali po čtvrthodině hry, kdy krásnou kolmici do vápna dostal Vedral a zakončil po zemi na zadní tyč. Domácí poté hru srovnali, ale větší šanci si nevypracovali. O to větším překvapením bylo vyrovnání krátce před koncem půle, kdy si na centr Vlachovského naskočil Sedlo a zblízka uklidnil míč do sítě.
Druhý poločas začne přibližně v 18:02.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Po centru z levé strany se v hostujícím vápně po souboji s Křišťálem poroučel k zemi Kopičár, domácí chtěli penaltu, ale rozhodčí nechává ve hře pokračovat.

45

Nastavuje se jedna minuta nad rámec první půle.

44

Vlček ve středu hřiště zastavil rychlý brejk Blanska jen za cenu jasného faulu a na řadu přichází poprvé v utkání žlutá karta.

43

Hosté chtěli přispěchat s rychlou odpovědí, centr zprava si našel Červ, který v pádu vracel míč hlavou do ohně, ale nikdo ve žlutém se do zakončení nedostal.

42

Blansko právě vstřelilo branku!
A po rohu domácí vyrovnávají. Krásný centr do vápna zakroutil Vlachovský a hostující obrana úplně zapomněl na volného MARTINA SEDLA, který zblízka hlavou nasměroval míč pod břevno – 1:1.

41

Kopičár rozehrával přímý kop z pravé strany a jeho centr se zajímavě kroutil na zadní tyč, ale Aggoun na míč nedosáhl a po teči následuje rohový kop.

40

Nic na tom nezměnil ani centr Klobásy, který měl prostor na pravé straně, ale svůj pas poslal vysoko nad břevnem mimo hřiště.

39

V závěru půle tempo hry opět upadlo, hosté jsou o něco aktivnější, ale v kombinaci se jim nedaří podle představ.

37

Jihlava rozehrála přímý kop překvapivě nakrátko a z uctivé vzdálenosti na ose hřiště zkusil vypálit kapitán Lacko, míč však napálil vysoko nad.

36

Faul v podobné pozici jako před malou chvílí pro Blansko je na druhé straně pískán pro Jihlavu, rozehrávky se ujmou Červ s Ritterem.

35

Toho se ujal opět Davy, který zkusil míč zakroutit přímo na branku na zadní tyč, míč však skončil pouze na horní síti branky.

34

Rozehrávky se chopil Adrián Kopičár, který chtěl míč zakroutit k levé tyči, ale zeď přizvedla jeho pokus na rohový kop.

33

Vlachovský byl zcela evidentně faulován zhruba tři metry před vápnem Jihlavy, domácí budou zahrávat zajímavý volný přímým kop.

32

Klobása se na pravé straně rychle otočil s míčem a chtěl vysunout nabíhajícího Rittera, jeho náběh ale překazil další odmávaný ofsajd.

31

Roh rozehráli domácí nakrátko a k centru se dostal Davy, jeho kroucený centr na zadní tyč však našel jen Lancmanovy rukavice.

30

Dlouhý aut do šestnáctky stopoval nabíhající Machálek, včas mu však cestu zakřížil Vojtěch Křišťál a hlavou srazil míč na rohový kop.

29

Ofsajd zastavil také akci Blanska na druhé straně, momentálně opět nesledujeme příliš záživnou pasáž hry plnou nepřesností.

28

Po centru z pravé strany a srážce Klobásy s Aggounem chtěli hosté penaltu, ale sudí Dobrovolný odmával už předtím ofsajd.

27

Blansko se snaží srovnat hru, ale Machálek s Žákem jsou zatím na hrotu velmi dobře pokrytí obránci a nemají moc prostoru.

26

Sražený centr z levé strany vyplaval před vápnem Jihlavy pro z druhé vlny dobíhajícího Sukupa, který se opřel do střely, jeho pokus se však vykroutil mimo tři tyče.

24

Obránce Karel Pojezný vytáhl míč středem přes tři soupeře, pak ale neměl podporu spoluhráčů, a tak se k míči dostali opět Blanenští.

23

Domácí zatím volí taktiku dlouhých nákopů, která nepřináší potřebný účinek, a hosté pohodlně míče sbírají.

22

Davy dostal naložen v souboji na pravé straně, hra chvíli pokračovala, ale francouzský záložník se stále nesbírá z trávníku, a tak je hra přerušena.

21

Po rozehrávce nakrátko přišel dlouhý nákop, Vojtěch Křišťál chtěl míč prodloužit do vápna, ale hlavička mu nevyšla podle představ.

20

Další akci Vysočiny zastavil po dvaceti minutách hry na pravé lajně faul Sedla, hosté budou rozehrávat přímý kop.

19

Žák dostal na hrot přihrávku a chtěl si narazit opět s Machálkem, ten mu ale míč nevrátil přesně do nohy.

18

Červ si ve středu hřiště dobře pokryl míč před Kopičárem, který jej jasně fauloval. Hosté mohou uklidnit hru v kombinaci.

17

Domácí mohli rychle odpovědět. Machálek z pravé strany našel ve vápně volného Žáka, ten si míč zpracoval a vypálil na zadní tyč, branku však zhruba o metr minul.

16

Jihlava právě vstřelila branku!
Hosté se dostávají do vedení. Jihlavští rozjeli rychlý brejk středem hřiště a míče se chopil Lacko. Ten v pravou chvíli načasoval přesnou kolmici mezi stopery na FILIPA VEDRALA a ten přízemní ranou na zadní tyč pohodlně překonal Halousku – 0:1.

14

Další akce Blanska už byla zajímavější, Davy rychle prostrčil míč na rozběhnutého Machálka, který okamžitě z pravé strany vápna pálil, do jeho rány však skočil na poslední chvíli Vlček.

13

Po dlouhém nákopu Aggouna míč doletěl na pravou lajnu k Sukupovi, který centroval do vápna z voleje, jenže nikoho v červeném nenašel.

12

Další akci Jihlavy zastavila ztráta míče a následný faul na Kopičára, domácí mohou hru zklidnit.

11

Z dalšího tlaku se domácí vymanili a chtěli hru rychle otočit v brejku, Martin Vlachovský ale na levé straně neměl podporu spoluhráčů.

9

Jihlava pokračovala v aktivitě a přišla první nadějná šance. Fares Shudeiwa dostal kolmici do vápna, míč poslal pod sebe na Klobásu, ale jeho rána z osy hřiště byla zablokována.

8

Domácí poté vyrazili zprava do protiútoku, Davy posunul míč patou do běhu Sukupovi, jenže jeho přízemní centr obrana Vysočiny přečetla.

7

Z pravé strany tentokrát do vápna Blanska přiletěl dlouhý aut, který prodlužoval hlavou Ritter, avšak jen do rukavic připraveného Halousky.

6

Centr z něj Blanenští odvrátili odkopem, následně si míč sebral Davy a poslal jej až k brankáři Lancmanovi.

5

Na opačné straně byl faulován útočník Vedral a hosté jsou nachystáni k rozehrávce přímého kopu na pravé straně.

4

Machálek měl tentokrát prostor na pravé straně hřiště, odkud chtěl centrem před branku vyslat Žáka, ale míč přes dobře postaveného Křišťála neprošel.

3

Úvod utkání je zatím hodně rozháraný, Jihlavští jsou o něco aktivnější, ale zatím jim chybí klid v kombinaci.

2

Machálek dostával kolmici za obranu, ale míč si do běhu nezpracoval. Na druhé straně směřoval dlouhý míč na Vedrala, toho však pohlídal Aggoun.

1

Hosté načali rozehrávkou dnešní duel a ihned se vydali dopředu, první centr z pravé si sebral do svých rukavic připravený brankář Halouska.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky jsou na hřišti. Domácí nastupují tradičně v červeném, hosté se oděli do žlutého.
Úvodní sestavy:

FK Blansko: Halouska – Sukup, Helebrand, Aggoun, Sedlo – Ngoma, Kopičár, R. Buchta (C), Vlachovský – Žák, T. Machálek.
Náhradníci: Chmiel – Černín, Klusák, Koraksić, Vasiljev, Lhotecký, Bartolomeu.

FC Vysočina Jihlava: Lancman – Křišťál, Pojezný, T. Vlček, Peřina – Lacko (C), Červ, Shudeiwa – Ritter – Vedral, Klobása.
Náhradníci: Číž – Selnar, Ševčík, Chocholatý, Tureček, Patrák, T. Svoboda.

Rozhodčí: Denev – Dobrovolný, Vejtasa.
K situaci Blanska se vyjádřil předseda klubu Zdeněk Veselý:

"Pravdou tedy je to, že klub nepodal žádost o licenci na 2. ligu pro příští sezónu, protože ji v dnešní nelehké době, kdy má ekonomické problémy řada firem, není schopen finančně zabezpečit. Bez vstupu seriózního investora a jeho přínosu do rozpočtu je 2. liga pro Blansko finančně moc velkým soustem. Je nutné podotknout, ani těch údajných 150 tisíc euro by na tom nic nezměnilo. Na 2. ligu je třeba částka několikanásobně větší. Tato situace nás velice mrzí. I s ohledem na výkony hráčů jsme se snažili udělat maximum pro to, aby druholigová účast Blanska měla jiný konec. V současné chvíli ale nevidíme jiné řešení. Fanoušky mohu ubezpečit, že rozhodně nehrozí, že bychom příští sezónu hráli krajský přebor. Naopak všichni v klubu děláme maximum pro to, abychom jednak řádně dohráli letošní sezónu a dále abychom finančně zajistili účast klubu v příští sezóně MSFL." (zdroj: fkblansko.cz)
FC Vysočina Jihlava

Celek Vysočiny je na tom v tabulce velmi podobně jako jeho dnešní soupeř, konkrétně na 10. místě se ziskem 22 bodů. Nedávno prvoligový tým prochází přestavbou kádru a omlazený tým v letošní sezóně sbírá především cenné zkušenosti. Co se týče současné formy, tak Jihlava ze sedmi jarních duelů vyhrála pouze dvakrát, a to doma s Třincem a následně v Prostějově, nicméně v posledním duelu padla doma s Duklou Praha. Nejlepším střelcem týmu je Filip Vedral se čtyřmi zásahy.
FK Blansko

Domácí na jaře zdárně bojují o záchranu v premiérové sezóně ve druhé nejvyšší soutěži, podle posledních zpráv to ale vypadá, že klub ji tak jako tak z finančních důvodů v příští sezóně hrát nebude a posune se opět o patro níže. V tabulce je momentálně na 11. místě se ziskem 20 bodů a po povedenou startu jara přišel v posledních dvou duelech ze strany Blanska útlum, když prohrálo jak v Táborsku (0:1), tak ve středu na Dukle (1:2). Nejlepším střelcem týmu je i nadále se čtyřmi góly Filip Žák.
Vítám všechny fanynky a fanoušky druhé nejvyšší soutěže. V rámci 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítá FK Blansko na svém stadionu FC Vysočinu Jihlava.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FK Blansko – FC Vysočina Jihlava

1:3

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 42. Sedlo – 16. Vedral, 86. Červ (pen.), 90. Křišťál

Karty:   49. Kopičár (BLA), 52. Helebrand (BLA), 64. Sukup (BLA), 74. Bartolomeu (BLA) – 44. T. Vlček (JIH), 60. Pojezný (JIH), 90+3. Chocholatý (JIH)   84. Sukup (BLA)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:1.

FK Blansko: Halouska – Sukup, Helebrand, Aggoun, Sedlo – Ngoma (80. Vasiljev), Kopičár, R. Buchta (C), Vlachovský (69. Bartolomeu) – Žák (80. Koraksić), T. Machálek (46. Lhotecký).
Náhradníci: Chmiel – Černín, Klusák, Koraksić, Vasiljev, Lhotecký, Bartolomeu.

FC Vysočina Jihlava: Lancman – Křišťál, Pojezný, T. Vlček, Peřina – Lacko (C), Červ, Shudeiwa (78. Chocholatý) – Ritter (78. Ševčík) – Vedral (90+1. Tureček), Klobása (66. Patrák).
Náhradníci: Číž – Selnar, Ševčík, Chocholatý, Tureček, Patrák, T. Svoboda.

Rozhodčí: Denev – Dobrovolný, Vejtasa