Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Stade de Reims – Olympique Marseille

1:3

konec (1:2)

23.04.2021, 21:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • 34. kolo • Vendula Zdražilová

Tipsport: 3.94 3.52 2.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (22:57:11)
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:2.
Je dobojováno. Hosté ve druhém poločase přidali ještě další branku a vedli rozdílem dvou gólů. V jednaosmdesáté minutě to bylo 4:1 pro Marseille, ovšem následovalo video, které potvrdilo ofsajdové postavení a branka tak nemohla platit. Nicméně skóre se už nezměnilo a hráči Marseille, ač zápas moc dobře nezačali, nakonec dokráčeli ke tříbodovému zisku.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Jsme v poslední nastavené minutě, domácí to zkusili před Mandandou, ale ten si po střele Cassamy poradil a z výskoku ukryl balon do rukavic.

90+4

Míč mají opět ve své moci hosté a ještě se zkoušejí před domácí branko prosadit. Ale obrana Remeše byla znovu proti tomu.

90+3

Florian Thauvin se už jal k zakončení, ale Predrag Rajković si vyběhl ze své branky a poté po zisku míče ho odkopl daleko od svého zařízení.

90+2

Nagatomo poslal míč Gueyemu, který ale neprošel skrze domácí obranu blíže brance Remeše.

90

Nad rámec řádné hrací doby se ještě bude nastavovat pět minut navíc.

89

Blíží se samotný finiš zápasu, hosté stále vedou o dva góly a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se schylovalo k nějakému dramatu.

88

Dario Maresic vyslal kus před velkým vápnem nebezpečnou přízemní střelu, ta ale skončila jen na dobrém obranném zákroku Álvara Gonzáleze.

87

Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Xavier Chavalerin, přichází Dereck Germano Kutesa.

87

Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Boulaye Dia, přichází Mouhamadou Drameh.

86

Lirola si seběhl po pravé straně až k zadní čáře, na míč ale nedosáhl, takže následuje odkop od domácí branky.

84

Po nepřesné domácí akci získali balon na svou stranu opět hosté, kteří se znovu chtěli pokusit navýšit své vedení. Payet má zaděláno na hattrick, ale nyní se k pokusu nedostal.

81

Hosté se v další pěkné kombinaci dostali sice do zakončení a radovali se z dalšího gólu, ale byl odpískán ofsajd, takže branka po kontrole u videa neplatí.

80

Jdeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby, ještě se nějaká ta minuta navíc bude určitě nastavovat. Domácí šli do akce, ale tu zastavila pozorná obrana Marseille.

78

Nagatomo hledal přihrávkou Payeta, to se mu nepovedlo a prvně jmenovaný pak zakončil sám. Ale balon poslal jen vedle Rajkovićovy brány.

76

76. Dimitri PAYET - 1:3

76

Marseille právě vstřelilo branku!
Hosté přidávají pojistku a jdou do dvoubrankového náskoku. Valentin Rongier z otočky našel volného DIMITRIHO PAYETA, jenž pak uvnitř pokutového území pohotovou střelou nedal Rajkovićovi žádnou šanci – 1:3. Asistence: Valentin Rongier.

75

Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Lucas Perrin, přichází Luis Henrique.

74

Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Nathanaël Mbuku, přichází Arbër Zeneli.

74

Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Dion Lopy, přichází Dario Maresic.

73

Hosté se znovu nastěhovali na polovinu Remeše, kde zakombinovali, ale jejich následné dvě střely se neujaly. Místo toho pak následoval odkop od Rajkovićovy branky.

71

Payet zahrál další volný kop a poté vyslal letící střelu, kterou do rukavic chytá Predrag Rajković.

69

Faes zastavil hodně nečistě Valentina Rongiera a sudí tasí žlutou kartu. A protože je to už druhá žlutá pro domácího hráče v tomto duelu, následuje tedy rovnou i červená. Pro Faese tak zápas končí a domácí budou dohrávat zápas s devíti hráči v poli.

69

Hra pokračuje dále, u míče jsou hosté a velmi rychle se přesouvají na území domácího celku.

68

Lucas Perrin se zranil ve vápně domácího celku a je ošetřován. Chvíli se tak hrát nebude.

67

67. Dia orazítkoval tyč hostující branky

67

Boulaye Dia předvedl krásný sprint po pravé straně až před branku soupeře. Jeho následná střela pak orazítkovala tyč Mandandovy branky! Domácí tak nebyli daleko od vyrovnání.

66

Po sérii zakončení na straně hostů jsou u míče zase domácí hráči, ale nemohou se zatím dostat na polovinu Marseille.

64

Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází El Bilal Touré, přichází Kaj Sierhuis.

64

Další rohový kop zahráli hosté. Florian Thauvin poslal balon do velkého vápna, nikdo ze spoluhráčů ho však nedokázal usměrnit do domácí sítě.

63

Na pravé straně u přední tyče mohl zakončit Pol Lirola, ale bylo to jen přímo do obránce domácích.

62

Milik zakončoval těsně před Rajkovićem, ale ten byl mezi třemi tyčemi připraven a míč dostal k sobě. Následuje tak odkop od jeho branky.

61

Payetovu střelu srazil jeden z domácích do bezpečí, míč se blížil k zadní čáře, ale Predrag Rajković ho stihl doběhnout a rohový kop z toho nakonec není.

60

Po faulu domácích byl nařízený volný přímý kop pro hosty. Ten zahrál Dimitri Payet, který poslal oblouček na Thauvina, ale ten poté zblízka nemohl skrze obranu Remeše pořádně zakončit.

58

Nyní už hosté zahrozili, Lirola střílel po zemi, kde ještě natáhl nohu Juto Nagatomo, ovšem tahle souhra nepřinesla ovoce v podobě vyššího náskoku Marseille.

57

Domácí mají velkou snahu na vyrovnání, hosté jsou pod menším tlakem, ale znovu vše ustáli. Sami pak měli průnik na území Remeše velmi těžký.

56

Hostující trenér Jorge Sampaoli asi něco řekl směrem k hlavnímu sudímu, což právě rozhodčí dnešního zápasu trestá žlutou kartou mimo hřiště.

55

Zadovka na Tourého byla hodně zajímavá, ale střela se mezi tři tyče nevešla. Marseille se tak opět ubránilo nebezpečnému počínání soupeře.

53

Domácí jsou stále nebezpeční, nyní špatně balon zpracoval El Bilal Touré. Kdyby tomu bylo jinak, asi by měl dobrou příležitost k vyrovnání.

52

Pape Gueye musel hasit další nebezpeční před Stevem Mandandou, když srazil nákop domácích na autové vhazování.

52

Domácí se stále drží na hostující polovině, Marseille se tak nemůže dostat na míč a dostat ho do bezpečí.

51

Boulaye Dia centroval míč z pravé strany do vápna, ale tam míč do bezpečí odhlavičkoval Pol Lirola. Ale za cenu rohového kopu pro domácí Remeš.

49

Foketův centr převzal u velkého vápna El Bilal Touré, ale s jeho zakončením to bylo horší. Hosté ubránili další domácí akci, ještě ale nemají vyhráno, Remeš totiž stále útočí.

48

Domácí Thomas Foket fauloval soupeře a sudí píská faul a domácímu hráči pak domluvil. Příště by to už mohlo být za žlutou kartu.

47

Domácí se znovu ujali míče a už se tlačí před hostující branku. Hráči Marseille tak musejí být pozorní, těsný náskok rozhodně není dostatečný.

46

Dimitri Payet poslal míč za postranní čáru a domácí celek tak zahraje autové vhazování.

46

Začal druhý poločas.
Střely na branku: 1 – 2
První poločas je minulostí. V něm se do vedení dostal domácí celek a radoval se tak z jednobrankového náskoku. Ovšem hosté velmi brzy vyrovnali a to je nakoplo k další aktivitě. A v samotném závěru pak misky vah otočili na svou stranu. Ještě nás čeká zajímavý druhý poločas, který začne přibližně ve 22:05.

45+3

První poločas skončil.

45+1

45+1. Arkadiusz MILIK - 1:2

45+1

Marseille právě vstřelilo branku!
Dokonalý obrat! Hosté ještě do přestávky stihli otočit skóre zápasu a nyní jsou ve vedení právě oni. Krásně to udělal Dimitri Payet, který na pravé straně poslal míč do pokutového území, kde ARKADIUSZ MILIK jen nastavil nohu a míč umístil do odkryté branky – 1:2. Asistence: Dimitri Payet.

45+2

Thauvin poslal z pravé strany do vápna přihrávku na Nagatoma, ale ten míč dobře nezpracoval a ten skončil v moci domácí obrany.

45

Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.

44

Dimitri Payet se protáhl do vápna, obešel Faese, ale jeho zakončení bylo hodně nepřesné.

43

Payet zahrál rohový kop, ale po něm nikdo z hostů nezakončil.

41

41. Dimitri PAYET - 1:1

41

Marseille právě vstřelilo branku!
Domácí se z vedení příliš dlouho neradovali. Přišla totiž rychlá akce hostů a je vyrovnáno. Lirola celou akci začal, poté míč poslal na DIMITRIHO PAYETA, jenž pak prostřelil domácího brankáře k tyči – 1:1. Asistence: Pol Lirola.

40

Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Boubacar Kamara, přichází Valentin Rongier.

38

38. Nathanaël MBUKU - 1:0

38

Reims právě vstřelilo branku!
A z této standardní situace domácí udeřili a ujímají se v závěru prvního poločasu vedení. Od rohového praporku poslal krásný centr do vápna Moreto Cassama a míč posadil přímo na hlavu NATHANAËLA MBUKUA, jenž pohodlně rozvlnil síť za Mandandovými zády – 1:0. Asistence: Moreto Cassama.

37

Júnis Abdulhamíd přilepil míč ke kopačce, poté s ním prošel až na polovinu hostů. Akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Boulayeho Diu, jenž nevystřelil špatně. Hosté ale balon srazili na rohový kop.

36

Hezká výměna domácích, po ní na levé straně poslal balon do pokutovéhoú zemí El Bilal Touré, ale souhra skončila zmarem.

35

Florian Thauvin pálil na domácí bránu, ale Predrag Rajković byl připraven a má balon ve svých rukavicích. Následovat tak bude odkop od jeho brány.

34

Juto Nagatomo dostal přihrávku a chtěl míč rozehrát, opět u něho ale byla obrana soupeře, která mu vše ztížila.

32

Krásná přihrávka na pravé straně, kterou se snažil převzít Florian Thauvin, ovšem nakonec u něho byl dříve obránce Remeše a nedovolil, aby se hostující útočník protáhl do zakončení před Rajkovićem.

31

Dimitri Payet nakonec pokračuje ve hře, už se zapojil ke svým spoluhráčům.

30

Stále je Payet ošetřován a dle jeho výrazu to zatím moc dobře nevypadá. Nyní je už na nohou a odkulhal za postranní čáru.

29

Wout Faes nyní ve skluzu trefil nohou Dimitra Payeta, který s bolestivou grimasou padl na trávník a bude muset být ošetřen. Domácí hráč tak dostává jako první žlutou kartu v zápase.

28

Fode Doucouré na pravé straně převzal balon, poslal ho před velké vápno, kde pálil El Bilal Touré, ale jen mimo tři hostující tyče.

27

Predrag Rajković taktéž dostal míč z malé domů, poté ho poslal na prvního beka před ním a do další akce tak mohou projít hráči Remeše.

26

Na malou domů musel míč zahrát Boubacar Kamara, protože rozehrávku hostů narušovali domácí borci.

25

Moreto Cassama si počínal nedovoleně na soupeři a sudí tak píská faul. U míče budou hráči Marseille, kteří se už tlačí před branku Predraga Rajkoviće.

23

Thauvin chtěl převzít přihrávku od spoluhráče, ale podklouzl. Následně pak to z dálky zkusil Dimitri Payet, ale s jeho projektilem si opět dokázal Predrag Rajković poradit.

21

Milik střílel z levé strany, ovšem i jeho pokus zablokovali domácí hráči. Nicméně hosté si balon převzali zpět a stále útočí před Rajkovićem.

20

Na druhé straně se nepovedla další akce hostů, obrana Remeše zastavila nákop z kopačky Juta Nagatoma.

19

19. Foketova dobrá střela

19

Thomas Foket se toho nebál a z levé strany se pořádně opřel do střely, míč ale po ní přeletěl hostující branku. Domácí ale opět potvrdili, že jsou stále aktivnější než jejich soupeř.

18

Florian Thauvin na pravém křídle šel do nájezdu před branku domácích. Ale následně v pokutovém území se zamotal do svých kliček, až o balon definitivně přišel.

16

Steve Mandanda nyní rozehrával míč a neporozuměl si s obranou, míč málem získali domácí a kdyby tomu tak bylo, asi by zakončili do prázdné brány. Mandanda ale vše napravil a sám ho poté odkopl.

15

Moreto Cassama zahrál tuto standardní situaci, poslal nadýchaný centr do vápna, kde ho ale odhlavičkovala obrana Marseille do bezpečí.

14

Další rohový kop pro domácí celek.

13

Doucourého centr zablokovala obrana Marseille. Ovšem domácí se znovu dostali na míč a zůstávají tak v blízkosti Steveho Mandandy.

12

Wout Faes převzal odražený míč a z půlky hřiště ho poslal až na polovinu Marseille, tam ale získali balon znovu hosté a otáčejí hru.

11

Další zajímavý pokus domácích, Xavier Chavalerin vystřelil hodně tvrdě a byla to velká šance Remeše. Jenže zdvihnutý praporek postranního sudího hovořil o ofsajdovém postavení.

10

Hosté se skrze dobrou obranu domácích opět nedostali před branku Rajkoviće, ten tak mohl být v klidu a nemusel se chystat k zákroku.

8

Domácí vybojovali rohový kop, po něm sice hráči Remeše nezakončili, ale ještě se na pravé straně dostal ke střele Nathanaël Mbuku. Tu si ale Steve Mandanda pohlídal.

6

V držení míče jsou znovu hráči domácího celku a snažili se ohrozit Mandandovu branku, ale nestalo se tak.

5

Boubacar Kamara se dostal k zakončení uvnitř velkého vápna, ale obránce Doucouré míč odhlavičkoval mimo ohrožení Rajkovićovy svatyně.

4

Dokonce znovu hráči Remeše zakončili a Mandanda musel do další akce, kdy dostal míč do rukavic a poslal ho daleko od svého zařízení.

3

Aktivnější jsou zatím hráči Remeše, ti se znovu nastěhovali na polovinu Marseille, ale hosté se dobře brání a nepouštějí soupeře do obléhání Mandandovy brány.

2

Další náznak útočné akce na straně Olympique, ale hosté se nedostali do blízkosti domácí branky. Tak to zase zkusili domácí, též však byli nepřesní.

2

El Bilal Touré se prosmýkl obraně Marseille, ale poté se s míčem dostal už za zadní čáru. Hosté rychle rozehrávají míč a směřují hru před branku Predraga Rajkoviće.

1

Domácí se hned dostali do šance v úvodu zápasu, ovšem dlouhý nákop na Mandandu nevyšel a navíc došlo k faulu hostujícího hráče a u míče budou poprvé hosté z Marseille.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Stade de Reims: P. Rajković – Chavalerin, Faes, F. Doucouré, Abdulhamíd (C) – Lopy, Foket, Cassama – Dia, Mbuku, Touré.
Náhradníci: Diouf – Maresic, De Smet, Zeneli, Doumbia, Drameh, Kutesa, Flips, Sierhuis.

Olympique Marseille: Mandanda (C) – Lirola, Kamara, Álvaro González, Balerdi – Nagatomo, Perrin, Gueye – Thauvin, Payet, Milik.
Náhradníci: Pelé – Henrique, Cuisance, Chauí, Ntcham, Rongier, Benedetto, Dieng, Germain.

Rozhodčí: Wattellier – Berthomieu, Lombard.
1. vzájemný zápas

19.12.2020
Marseille – Remeš 1:1
Branky:
45. Thauvin – 21. Nagatomo vl.
Stade de Reims

Domácímu celku v pěti závěrečných kolech současné sezóny o moc nejde. S bilancí devíti výher, čtrnácti remíz a deseti porážek se nachází na jedenáctém místě, kde to má daleko k pohárovým pozicím i k sestupovému pásmu. Remeš je v lize od šestého února neporažena, nicméně sedm z devíti zápasů zakončila remízou. Naposledy doma hostila Méty a podruhé za sebou uhrála bezbrankový výsledek. Nejčastějším střelcem je osmigólový útočník Sehrou Guirassy. Na marodce se nachází pouze kosovský reprezentant Valon Beriša.
Olympique Marseille

Hosté vybruslili z výsledkové krize a pomalu se derou zpátky na pozice zaručující účast v evropských pohárech. Olympique v šesti předchozích kolech prohrál jenom s Nice. Od té doby porazil 2:0 Dijon a po remíze 2:2 s Montpellierem přetlačil Lorient v poměru 3:2. V tabulce Ligue 1 nalezneme Marseille na šesté pozici, ze které ztrácí jediný bod na pátou příčku. Nejlepším střelcem týmu je s osmi přesnými zásahy Florian Thauvin. Kromě zraněných Amaviho a Rongiera chybí i vykartovaný stoper Duje Ćaleta-Car.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu čtyřiatřicátého kola francouzské Ligue 1. Od jednadvaceti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Remeší a Marseille!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Stade de Reims – Olympique Marseille

1:3

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 38. Mbuku (Cassama) – 41. Payet (Lirola), 45+1. Milik (Payet), 76. Payet (Rongier)

Karty:   29. Faes (REI) – 56. Jorge Sampaoli - trenér (OMA)   69. Faes (REI)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:2.

Stade de Reims: P. Rajković – Chavalerin (87. Kutesa), Faes, F. Doucouré, Abdulhamíd (C) – Lopy (74. Maresic), Foket, Cassama – Dia (87. Drameh), Mbuku (74. Zeneli), Touré (64. Sierhuis).
Náhradníci: Diouf – Maresic, De Smet, Zeneli, Doumbia, Drameh, Kutesa, Flips, Sierhuis.

Olympique Marseille: Mandanda (C) – Lirola, Kamara (40. Rongier), Álvaro González, Balerdi – Nagatomo, Perrin (75. Henrique), Gueye – Thauvin, Payet, Milik.
Náhradníci: Pelé – Henrique, Cuisance, Chauí, Ntcham, Rongier, Benedetto, Dieng, Germain.

Rozhodčí: Wattellier – Berthomieu, Lombard