Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

1. FC Kolín nad Rýnem – RB Lipsko

2:1

konec (0:0)

20.04.2021, 18:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • 30. kolo • Vendula Zdražilová

Tipsport: 5.72 4.25 1.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (20:29:30)
Držení míče: 28 % : 72 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:12. Rohy: 0:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:16.
Je dobojováno. Domácí nakonec udrželi své vedení a po výsledku 2:1 zapisují důležité tři body do tabulky. Lipsko naopak tři body ztratilo a ve hře o titul si situaci zkomplikovalo. Viděli jsme pohledné utkání, které po první půli nepřineslo žádný gól. Ve druhé půli ale padly tři branky a k vidění byly i další pohledné akce.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Žlutou kartu dostává Rafael Czichos (1. FC Kolín nad Rýnem).

90+6

Žlutou kartu dostává Amadou Haidara (RB Lipsko).

90+4

Hosté se dostali do nebezpečné akce, poté se dožadovali penalty, která se ale nekoná. A po strkanici mezi oběma tábory pak sudí rozdá další žluté karty.

90+3

Timo Horn nyní zasáhl proti jedovaté střele Angeliña a udržel tak stále vedení svého celku.

90+2

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Dominick Drexler, přichází Max Meyer.

90+2

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Jonas Hector, přichází Salih Özcan.

90+2

Trenér Funkel dostává žlutou kartu na lavičce domácího celku.

90+1

Nad rámec řádné hrací doby se nastavují ještě čtyři minuty navíc.

90

Velká šance hostů nevedla k vyrovnání. Kluivert hlavičkoval těsně nad šibenici domácí brány!

89

Ondrej Duda nacentroval míč do pokutového území, ale tam nebyl nikdo, kdo by ho dokázal dostat za záda hostujícího brankáře Gulácsiho.

88

Zápas jde do finiše. Domácí stále drží nadějné jednobrankové vedení. Hostům se stále nedaří vyrovnat.

87

Další rohový kop zahrálo Lipsko, několik hlaviček hostů ale nevedlo k vyrovnání. Míč bere do rukavic Timo Horn a bude ho odkopávat pryč od své svatyně.

86

Hosté vrhají své poslední síly do útoku, vyrovnání by rozhodně přišlo vhod, aby byl ještě nějaký čas na otočení skóre. Domácí celek je ale proti.

84

Amadou Haidara dobře zpracoval míč, ovšem následně pak se do zakončení skrze precizní obranu Kolína nedostal.

83

Hostující Kevin Kampl inkasuje žlutou kartu za nesportovní chování.

83

Sebastiaan Bornauw sekundoval nabíhajícímu Kluivertovi, který se tak skrze něho nedostal do zakončení na levé straně před Timem Hornem.

82

Amadou Haidara si nejvýše naskočil na centr od rohového praporku, obrana Kolína ale znovu odvrátila balon na další roh. Po něm pak míč šel vedle Hornovy branky a ten bude odkopávat.

81

Hosté po další akci vybojovali aspoň rohový kop.

80

Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, zřejmě se i nějaká ta minuta navíc nastaví.

79

Další centr hostů zablokoval Rafael Czichos a míč poslal za půlící čáru. Kolínští se už příliš nikam neženou a jen kontrolují velmi nadějný průběžný stav.

78

Upamecano zakročil v další akci soupeře a poté se hosté dostali do další akce, jenže ta rozhodně neměla žádné gólové parametry.

77

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Nordi Mukiele, přichází Hwang Hi-čchan.

77

Angeliño levačkou poslal míč na hlavu naskakujícího Nordiho Mukieleho, jenž ale minul domácí branku. Lipsku se tak nedaří znovu srovnat, domácí naopak svůj výsledek velmi dobře brání.

76

Dudův centr ale zachytila obrana hostů a míč má v moci Gulácsi.

75

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Kingsley Ehizibue, přichází Benno Schmitz.

75

Další faul hostů a domácí zahrají další standardní situaci.

73

Angeliño zahrál tuto standardní situaci, prostřelil zeď a míč šel k Timu Hornovi, jenž ho poté ukryl do rukavic a odkopl daleko od svého zařízení.

72

Těsně před hranicí velkého vápna došlo k faulu hostujícího hráče a Lipsko zahraje hodně nebezpečný volný přímý kop.

71

Z této standardní situace ale nezahrozili. Míč šel jen na obranu Kolína, která ho dostala do bezpečí.

70

Hosté zahrají čtvrtý rohový kop.

68

Autové vhazování provedl Kingsley Ehizibue, míč ale po chvilce získali hosté a namířili si to na polovinu Kolína, kde ale jejich akce byla nepřesná.

66

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Marcel Halstenberg, přichází Justin Kluivert.

66

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Marius Wolf, přichází Florian Kainz.

65

U míče jsou domácí a znovu se snaží o kombinaci na polovině Lipska.

63

Hosté jsou tedy znovu v pozici, kdy musejí dohánět jednobrankové manko. Domácí jsou při chuti a dostávají se do dalších akcí.

61

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Dani Olmo.

61

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Tyler Adams, přichází Angeliño.

60

Kolín právě vstřelil branku!
Hosté se z vyrovnání neradovali příliš dlouho a přichází rychlá domácí odpověď. Pěkně patičkou nechal míč Ondrej Duda JONASU HECTOROVI, jenž se uvolnil s míčem a poté z dobré střelecké pozice prostřelil gólmana Gulácsiho k jeho tyči – 2:1. Asistence: Ondrej Duda.

59

Lipsko právě vstřelilo branku!
A je vyrovnáno! Hosté se dostali do akce před brankou domácích, kde udržel balon Marcel Halstenberg a posunul ho na AMADOUA HAIDARU, jenž střelou k tyči vyrovnal – 1:1. Asistence: Marcel Halstenberg.

58

Jannes-Kilian Horn poslal do pokutového území další dobrý centr, který ale odvrátila mimo obrana Lipska. Následuje tak odkop od Gulácsiho branky.

57

Následoval volný kop pro Kolín, centr Hectora ale zastavil šikovně Emil Forsberg a dostal míč do bezpečí.

56

Upamecano byl aktivní i na protihráči, kterého zezadu poslal šlapákem k zemi a ihned od hlavního sudího dostává žlutou kartu.

54

Upamecano vyslal další dobrý centr, na levé straně ho převzal Christopher Nkunku, ovšem jeho nákop před branku Kolína sebrala obrana domácího celku.

52

Dayot Upamecano sebral balon a na pravé straně ho zpracoval a poslal dále, ale další útok Lipsku nevyšel dle jeho představ.

51

Marcel Halstenberg poslal míč na levou stranu, kde chtěl centrovat Nkunku, ale obrana domácích mu to nedovolila. Až po chvilce se to povedlo prvně jmenovanému, jeho přihrávka do pokutového území se neujala.

50

Domácí obrana nepustila opět do zakončení hostující tým, který se tak opět nedočkal vyrovnání. Díky brance Kolína jsou naopak nyní agilnější hráči Kolína.

48

Hosté jsou jako opaření, ale dostali se hned do akce, po které chtěli branku soupeře ohrozit, ale nepovedlo se. Agilní domácí hráči pak míří znovu dopředu.

46

Kolín právě vstřelil branku!
Hned na to se to ale domácím povedlo a jdou hned v úvodu druhého poločasu do vedení. Krásný lob z levé strany vyslal Jannes-Kilian Horn na pravou stranu, kde v blízkosti bližší tyče hlavičkoval tvrdě JONAS HECTOR. Ač si Péter Gulácsi na míč rukavicí sáhl, u své tyče inkasovanému gólu nezbránil – 1:0. Asistence: Jannes-Kilian Horn.

46

Jonas Hector se hned natlačil na polovinu Lipska, vybojoval míč na soupeři a pokračovala akce Kolína. Ovšem ta nebyla úspěšná.

46

Začal druhý poločas.
Střely na branku: 1 – 2
První poločas je u konce. Viděli jsme dvě velké šance na obou stranách a mnoho dalších pohledných útoků, ovšem ani v jednom případě se zatím skóre neměnilo. Stav na ukazateli tedy svítí takový, jaký byl před zahajovacím výkopem, a sice 0:0. Ten více vyhovuje domácím, kteří bojují o důležité body k záchraně, hosté naopak spokojeni nemohou být, protože ještě stále mají šanci na titul. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně v 19:32.

45+1

První poločas skončil.

45

Upamecano zastavil pokus hostů na zemi a míč tak přebírá opět Lipsko, které se vydává směrem dopředu.

44

Domácí se ubránili další akci hostů a poslali míč na jejich polovinu. Snaží se remízový stav udržet do konce první části hry.

43

Na druhé straně pak musel pomoci Dayot Upamecano, který zastavil nebezpečnou střelu Ondreje Dudy. Po chvilce pak hostující brankář odkopl balon na druhý konec hřiště.

42

Hosté jsou znovu nastěhováni na polovině Kolína, ale skrze obranu domácích se blíže brance Tima Horna nedostali.

41

Nebezpečný centr hostů, Alexander Sörloth zakroutil míč k protější tyči, kde ho v pádu vyboxoval do bezpečí Timo Horn.

40

Jannes-Kilian Horn byl nyní faulován Mukielem a u míče budou domácí. Ti se tak pokusí znovu ohrozit branku Pétera Gulácsiho.

39

Blíží se závěrečný finiš prvního poločasu, stav je stále bezbrankový. To rozhodně více do karet hraje domácímu Kolínu nad Rýnem.

38

A domácí se dostali do pokutového území, kde měli pocit, že jeden z hostů zasáhl míč rukou a dožadovali se penalty. Komunikace hlavního sudího s VAR to ale nepotvrdila.

37

Nyní jdou do akce domácí hráči a kombinují na polovině Lipska.

36

Tohle byla zase největší šance Lipska v tomto duelu. Nkunku poslal pas na pravou stranu pro nabíhajícího Nordiho Mukieleho, jenž pak poslal míč k protější tyči. Ten kolem nohy Tima Horna zamířil jen těsně vedle ní!

35

Další dobrá střela Christophera Nkunkua, ten levačkou pálil uvnitř velkého vápna, ale znovu míč zamířil na tribunu za brankou domácího celku.

34

Nepřesnou rozehrávku hostů vystihli domácí a po chvilce se dostali na území Lipska, jejich následný pokus ale šel jen do obrany hostů.

33

A další možná akce hostů skončila zmarem. Další obranný zákrok si připsala obrana Kolína, která znovu nepustila favorita zápasu do zakončení.

32

Domácí se snažili o další útok, ale ten skončil velmi brzy. K míči se pak dostali znovu hosté a hned otáčejí hru na opačnou stranu.

31

Lukas Klostermann se nedostal do zakončení na hraně velkého vápna a na straně hostů jde o další zmařenou slibnou akci.

30

Znovu standardní situaci zahrál Christopher Nkunku, ale dal do rány příliš razance a balon zaletěl jen vysoko nad branku Tima Horna.

29

Další faul domácích a následovat bude nebezpečný volný kop. Schirí si tak vyslechl něco od hlavního sudího, příště by mohl dostat kartu.

27

Tempo hry nyní zvýšili hosté a natlačili se před branku soupeře, ale menší tlak před Timem Hornem Kolín ustál.

26

Na druhé straně pak hlavičkoval před Timem Hornem Alexander Sörloth, ovšem míč šel jen mimo jeho bránu. Domácí brankář tak bude mít další odkop.

25

Asi dosud největší šance zápasu. Jonas Hector se nadvakrát zbavil hostujícího Upamecana, poté si našel lepší střeleckou pozici a po zemi střílel na Gulácsiho, ovšem ten byl připraven a míč dostal do bezpečí!

24

Hosté vybojovali další rohový kop, když si vynutili zákrok obrany Kolína, která míč poslala za zadní čáru.

24

Následovala akce Lipska, ale ta byla neúspěšná. Míč pak končí jen v moci domácího brankáře Tima Horna.

23

Žlutou kartu dostal Kingsley Ehizibue. Domácí hráč podkopl nabíhajícího soupeře a ten se ocitl na zemi.

22

Po další akci hostů zakročil brankář Timo Horn a hned odkopl balon od svého zařízení, a to hodně daleko.

21

Sebastiaan Bornauw nyní zablokoval střelu Christopheram Nkunkua, jenž střílel nebezpečně uvnitř pokutového území.

20

Po dvaceti minutách hry na ukazateli skóre svítí stále bezbrankový stav, zatím jsme neviděli žádnou velkou šanci ani na jedné straně. Nyní jsou u míče domácí hráči a snaží se projít před Pétera Gulácsiho.

19

Po levé straně si nabíhal Marcel Halstenberg, ale následně pak o míč přišel. Do akce tak mohou jít opět kolínští fotbalisté.

18

Jonas Hector si nabíhal za obranu Lipska, dostal se těsně před Pétera Gulácsiho, ale nemohl pořádně zakončit, protože brankář Lipska byl u balonu o něco dříve a sebral mu ho. Následuje odkop od jeho zařízení.

17

Faul Kevina Kampla a u míče jsou opět domácí hráči. Ale nedaří se jim projít na polovinu Lipska. Hosté jsou tak taktéž velmi dobří v obranné činnosti.

16

Hosté zatím nemají příliš prostoru na to, aby podnikali nebezpečné útoky. Kolín, který ještě bojuje o záchranu v Bundeslize, pečlivě své území brání.

15

Další autové vhazování pro RB Lipsko.

14

Hector se srazil s Upamecanem a ocitl se na hrací ploše s bolestivou grimasou. Soupeř mu prošlápl nárt a klidně mohl hostující hráč dostat žlutou kartu. Nicméně zatím dostal jen domluvu.

13

Upamecano přistrčil Ondreje Dudu a je pískán faul. U míče tak pro následující chvíle budou domácí hráči, kteří od svého brankáře zakládají další útok.

12

Nkunku rozehrával další akci Lipska ze středu hřiště. Hosté však znovu narazili na precizní obranu Kolína, která soupeře vytěsnila na jeho vlastní polovinu.

11

Emil Forsberg mířil na bližší tyč, kde předvedl dobrý obranný zákrok Rafael Czichos a nedovolil, aby hosté skórovali.

10

Tak nakonec to byl Christopher Nkunku, který se ujal exekuce volného přímého kopu. Nacentroval míč do pokutového území, ovšem domácí obrana ho poslala za čáru. Rohový kop pro Lipsko.

9

Další faul na domácí straně znamená další standardní situaci pro Lipskou, kterou zřejmě rozehraje Emil Forsberg.

9

Hosté se opět pomalu dostávají na území Kolína, postupnou rozehrávkou, kterou ale několikrát napadli hráči domácího celku.

8

Jannes-Kilian Horn zakončoval po pasu Drexlera, míč pěkně zakroutil, ovšem ten zamířil jen nad břevno hostující brány. Nicméně pěkná akce Kolína, který se na polovinu Lipska dostal po delší době.

7

Emil Forsberg se sice uvolnil a nabral rychlost na levé straně, ale nakonec na míč nedosáhl a ten končí v moci domácí obrany, která hned bez čekání rozehrává další útočnou akci a míří před Pétera Gulácsiho.

6

Další vhazování v podání Lipska, Lukas Klostermann zahrál balon a hosté jsou tak stále u míče a jdou do dalšího útoku.

5

Po pravé straně uvolnil Halstenberg unikajícího Nkunkua, ale zasáhl Czichos, jenž srazil míč do zámezí. Autové vhazování pro hostující Lipsko.

4

Forsberg posunul míč na volného Christophera Nkunkua, ale druhý jmenovaný nedokázal zakončit více přesně. Míč pak končí jen vedle branky Tima Horna.

3

Emil Forsberg zahrál volný kop a poslal míč do pokutového území, ale tam neměl nikoho a balon si tak převzala obrana Kolína, která hru otáčí ven.

2

Hosté po faulu Kolína budou zahrávat volný kop, kus před velkým vápnem. Už si rovnají míč a za chvílí jdou na první standardku tohoto zápasu.

1

Ovšem hned o něj přišli a nyní už prošli celkem lehce hosté do pokutového území a Timo Horn musel hned zasahovat proti střele Nkunkua a také Tylera Adamse.

1

Hostům se ale nedaří projít na polovinu domácího celku, Kolínští tak začali zápas dobrou precizní obranou a sami se pak dostali na míč a otáčejí hru.

1

O úvodní výkop se postarali hosté z Lipska a jako první tak mohou jít do útočné akce.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky už nastupují na hrací plochu. Hosté nastoupí v bílých dresech, domácí pak v červené variantě svých trikotů.
Úvodní sestavy:

1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Ehizibue, Bornauw, Czichos, J.-K. Horn – M. Wolf, Rexhbecaj, Schirí, Hector (C), Drexler – Duda.
Náhradníci: Zieler – Schmitz, Katterbach, Meré, Kainz, Meyer, S. Özcan, Arokodare, Dennis.

RB Lipsko: Gulácsi (C) – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Mukiele, Adams, Kampl, Haidara – Forsberg, Sörloth, Nkunku.
Náhradníci: Martínez – Angeliño, Orban, Konaté, Henrichs, Samardžič, Olmo, Hwang Hi-čchan, Kluivert.

Rozhodčí: Willenborg – Aarnink, Dietz.
Vzájemná utkání

V probíhající sezóně se oba celky utkaly na konci loňského roku a zrodila se bezbranková remíza. Pro Lipsko to byla určitě ztráta, naopak pro Kolín cenný bod. Dnes ale Lipsko prahne po vítězství a na hřišti Kolína se pokusí naplnit roli favorita a uspět.
RB Lipsko

Hosté z Lipska jsou na tom opačně, ti naopak mají sezónu velmi dobře rozjetou a dokonce stále útočí na ligový titul. V tabulce je najdeme na druhém místě se ziskem jednašedesáti bodů a na první Bayern ztrácejí bodů sedm. Lipsko v probíhající sezóně hrálo i Ligu mistrů, kde došlo do osmifinále, kde ale nestačilo na Liverpool, který tak svého soupeře vyřadil. Hráči Lipska po těsné prohře 0:1 s Bayernem zabrali a vyhráli 4:1 v Brémách. Ovšem v posledním kole Lipští ztratili dva body, když remizovali doma s Hoffenheimem 0:0. Dnes tak mají jasný cíl, a sice získat všechny tři body, aby stále žila naděje na první příčku.

Nejlepší střelci

Marcel Sabitzer – 7 gólů
Christopher Nkunku – 6 gólů
Emil Forsberg – 6 gólů
1. FC Kolín nad Rýnem

Fotbalisté dnes domácího Kolína nad Rýnem neprožívají dobrou sezónu. V tabulce Bundesligy se totiž nacházejí na jejím konci. Jsou předposlední, tedy sedmnáctí a na své konto dosud zapsali třiadvacet bodů a jsou tedy ohroženi sestupovým pásmem či baráží o udržení se v nejvyšší soutěži. Na záchranářskou pozici však nemají velkou ztrátu, a sice jen čtyři body, takže ještě jejich šance určitě žije. Musejí ale sbírat důležité body. Kolínští teď mají za sebou tři prohry v řadě, naposledy padli 0:3 v Leverkusenu. A dnes by rádi tuto nepříznivou sérii zastavili, ovšem nečeká je vůbec nic lehkého.

Nejlepší střelci

Ondrej Duda – 5 gólů
Elvis Rexhbecaj – 5 gólů
Iljás Schirí – 5 gólů
Hezký úterní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Na programu je vložené kolo německé Bundesligy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy 1. FC Kolín nad Rýnem a RB Lipsko v rámci třicátého kola.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

1. FC Kolín nad Rýnem – RB Lipsko

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 46. Hector (J.-K. Horn), 60. Hector (Duda) – 59. Haidara (Halstenberg)

Karty:   23. Ehizibue (KLN), 90+2. Funkel (KLN), 90+6. Czichos (KLN) – 56. Upamecano (RBL), 83. Kampl (RBL), 90+6. Haidara (RBL)

Držení míče: 28 % : 72 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:12. Rohy: 0:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:16.

1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Ehizibue (75. Schmitz), Bornauw, Czichos, J.-K. Horn – M. Wolf (66. Kainz), Rexhbecaj, Schirí, Hector (C) (90+2. S. Özcan), Drexler (90+2. Meyer) – Duda.
Náhradníci: Zieler – Schmitz, Katterbach, Meré, Kainz, Meyer, S. Özcan, Arokodare, Dennis.

RB Lipsko: Gulácsi (C) – Klostermann, Upamecano, Halstenberg (66. Kluivert) – Mukiele (77. Hwang Hi-čchan), Adams (61. Angeliño), Kampl, Haidara – Forsberg (61. Olmo), Sörloth, Nkunku.
Náhradníci: Martínez – Angeliño, Orban, Konaté, Henrichs, Samardžič, Olmo, Hwang Hi-čchan, Kluivert.

Rozhodčí: Willenborg – Aarnink, Dietz