Menu

Hokej

NHL

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins

2:3

konec (0:1, 1:2, 1:0)

17.04.2021, 21:25 • KeyBank Center, Buffalo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 4.25 4.87 1.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Pittsburgh Penguins přehrál Buffalo Sabres, se loučím a přeji vám dobrou noc nebo příjemné sledování dalších zápasů NHL. (23:50:19)
Československá stopa

Radim Zohorna (PIT) 0+0, 2 střely, 0 účast, čas na ledě 7:23
Tři hvězdy zápasu

1. Tristan Jarry (PIT) 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,33%, čas 60:00
2. Jared McCann (PIT) 1+0
3. Tage Thompson (BUF) 1+0
Kdo se postavil do brankoviště?

Dustin Tokarski (BUF) 38 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,68%, čas 57:39

Tristan Jarry (PIT) 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,33%, čas 60:00
Pittsburgh dokráčel k dalšímu vítězství a přiblížil se postupu do vyřazovacích bojů! Ovšem asi se čekala o něco hladší výhra, protože Penguins bránili těsné vedení do poslední vteřiny. Výborný výkon podal Tristan Jarry, jenž musel domácí útočníky přivádět někdy až k šílenství! Sabres tak doplatili na slabou produktivitu, ovšem zítra mají proti Tučňákům novou šanci.

Střely na branku: 30:41.
Střely na branku ve třetí třetině: 11:16.

Konec zápasu.

59:51

Zakončení od modré čáry vyrazil Tristan Jarry do Bryana Rusta, od něhož se puk odrazil zpět k brance. Ovšem hostující brankář zůstal pozorný a lapačkou hru znovu přerušil.

59:43

Pittsburgh Penguins v závěru vyhazuje na zakázané uvolnění! Buffalo si tak bere oddechový čas a bude se snažit za krátkou dobu vyrovnat!

59:30

Buffalo Sabres se nemůže usadit v útočném pásmu!

58:51

U červené čáry se kotouč zmocnil Brian Dumoulin, který jej nahazoval na branku. Ovšem zakončení zastavil poslední bránící hráč Buffala.

57:39

Po reklamní přestávce zůstal Dustin Tokarski na střídačce, a tak se šest domácích hráčů nachází v útočném pásmu!
Střely na branku: 28:41.

57:39

Tristan Jarry měl znovu štěstí a následně předvedl svou mrštnost! Od modré čáry vystřelil Rasmus Dahlin, jehož pokus byl ještě lehce tečován. Kotouč se ve vzduchu rozvrtěl a skončil na pravé tyči, od které se odrazil do brankoviště, kde už chtěl dorážet Sam Reinhart. Ovšem hostující brankář se velmi rychle otočil a schoval touš pod lapačku.

56:27

Pěknou kličkou se soupeře zbavil Jared McCann a už to vypadalo, že pojede sám na branku Buffalo. Ovšem jeden z beku skočil rybičku a kotouč útočníkovi Pens vypíchl.

55:50

Z vrcholu pravého kruhu vystřelil aktivní Jeff Carter, ale také on si vylámal zuby na domácím brankáři.

54:27

Ve středním pásmu nabral velkou rychlost Bryan Rust, který v samostatném úniku sice neměl klid, ale vystřelil. Dustin Tokarski si znovu poradil a počíhal si také na další zakončení Briana Dumoulina.

53:57

Střeleckou pozici si hledal Jared McCann, jenž se přes střed dostal na levou stranu, odkud pálil na zadní tyč. Jenomže lapačka domácího brankáře byla připravená.

53:14

Evan Rodrigues se spoluhráči vybojoval kotouč v rohu útočného pásma. Následně přišlo také nepřesné zakončení Pittsburghu Penguins.

51:44

51:44 Casey MITTELSTADT - 2:3

51:44

Sabres právě vstřelili branku!
Nejprve Ševle zacinkaly na brankovou konstrukci a po chvíli s radovali ze vstřeleného gólu. Drama je tak na světě! Rasmus Ristolainen přihrál mezi kruhy, odkud ihned vystřelil do šibenice CASEY MITTELSTADT. Tristan Jarry byl při tomto pokusu bezmocný – 2:3! Asistence: Rasmus Ristolainen a Sam Reinhart.

51:20

Dlouhou dobu Buffalo kombinovalo v útočném pásmu, až přišla přihrávka na střed, odkud kotouč netrefil Casey Mittelstadt.
Střely na branku: 25:34.

50:54

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Mark Jankowski – 2 min., držení).

49:57

Sabres se vydali za další akcí, ovšem zastavil je ofsajd.

49:32

Sam Reinhart dlouho otálel se střelou a nakonec zkoušel přihrávat před branku. Bohužel pro Buffalo neúspěšně a hra se přesouvá do středního pásma.

49:04

Od modré čáry vypálil Marcus Pettersson, zakončení švédského obránce vyrazil betonem Dustin Tokarski do ochranné sítě.

49:04

Staňte se fanoušky NHL.cz!

47:54

Pittsburgh se nacházel pod tlakem, proto Jake Guentzel posunul puk do středního pásma a odjel se spoluhráči na střídačku.
Střely na branku: 24:33.

46:44

Z hranice levého kruhu pro vhazování to zkusil Jacob Bryson, který měl před sebou trochu prostoru. Také on nemířil přesně a branku Penguins přestřelil.

45:49

Přihrávku mezi kruhy převzal Anders Bjork, jenž byl zády k brance, a tak se musel otáčet. Jeho zakončení ale zamířilo kousek vedle pravé tyče.

45:19

Teddy Blueger dostal černou gumu proti hokejce, ale Dustina Tokarskiho neprostřelil. Na druhé straně to pak zkoušel Victor Olofsson, ale také Tristan Jarry byl úspěšný.

44:40

Tentokrát se na modré čáře nacházel Jared McCann, který zastupoval Michaela Mathesona. Jeho snažení skončilo jen na domácím brankáři.

43:39

Šikovně puk posunul Sidney Crosby, jehož přihrávku si hodil Bryan Rust rukavicí před sebe a postupoval do útočného pásma. Zakončení z úhlu si Dustin Tokarski pohlídal, ale rozhodně nevěděl, kde se touš nachází.

43:00

Na druhé straně to zkusil od modré čáry Henri Jokiharju, jehož pokus mířil jen nad branku Pittsburghu Penguins.

42:21

A znovu zakončení z levého kruhu, o nějž se postaral Radim Zohorna. Český útočník mířil na zadní tyč, avšak kotouč zastavila lapačka Dustina Tokarskiho.

42:10

Na levé straně dobře pracoval Zach Aston-Reese, jenž se dostal ke střele, kterou zastavil hrudí domácí maskovaný muž.

41:25

Z vrcholu levého kruhu vyslal tvrdou ránu Michael Matheson, jehož pokus vyrazil Dustin Tokarski vedle sebe. Skákající puk pak netrefil Jeff Carter, a tak jej odklidili domácí obránci.

40:37

Kris Letang vyslal nepřesnou přihrávku, která skončila na zakázaném uvolnění. Ovšem Bryan Rust byl atakován Rasmusem Dahlinem, takže se pískat nemuselo.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá perioda bylo mnohem vyrovnanější, i když ji znovu vyhrál Pittsburgh! Ovšem největší zásluhu má na tom Tristan Jarry, který zmařil Buffalu několik vyložených situací. Naopak na druhé straně se podařila využít nabídnutá přesilová hra, kterou potrestal po geniální nahrávce Bryan Rust. Po čtyřiceti minutách je tak stav zápasu 1:3.

Střely na branku: 19:25.
Střely na branku ve druhé třetině: 13:13.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:04

Zach Aston-Reese chtěl přihrával do rohu hrací plochy, jenomže přihrávka byla tečována a zamířila do ochranné sítě. Bude se vhazovat po pravici domácího gólmana.

38:10

Blížíme se k závěru třetiny, Pittsburgh přispěchal s další akci, ale hned na modré čáře byl zastaven Bryan Rust. Tučňáci to musejí zkusit znovu.

37:04

John Marino vystoupil ve středním pásmu, čímž pustil soupeře do přečíslení. Jenomže Sabres to sehráli velmi špatně, protože přihrávky postrádaly přesnost.
Střely na branku: 16:25.

36:40

Na ose hrací plochy se nacházel Jeff Carter, který kotouč netrefil. Jenže za ním ještě číhal Jared McCann, jehož pokus byl zase sražen do ochranné sítě.

36:10

Buffalo se nadechlo k náporu a zakončením se prezentoval Colin Miller, jehož pokus znovu vyrazil hostující brankář. Penguins se osvobodili jen nahozením do středního pásma.

34:59

Tentokrát rozehrávku nezvládl Sidney Crosby, a tak bekhendovým zakončení přispěchal Tage Thompson. Tristan Jarry vyrazil a po chvíli musel znovu dvakrát zasahovat. Dokonce zase vytěsnil kotouč, který mířil do odkryté svatyně, autorem dorážky byl Casey Mittelstadt!

34:11

Hostující mužstvo jen protečovalo hru za branku soupeře a vydalo se na střídačku. S napadáním přišel jen Jake Guentzel, který chvíli před tím naskočil na led.

33:20

Individuálně se chtěl prosadit Jeff Skinner, jenž se dostal přes dva soupeře, ale mezi kruhy narazil na Codyho Ceciho.

32:15

32:15 Bryan RUST - 1:3

32:15

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Tučňáci využívají početní výhodu a vracejí se do dvoubrankového vedení! Sidney Crosby viděl před brankou položenou hůl BRYANA RUSTA, jenž černou gumu usměrnil za bezmocného Dustina Tokarskiho – 1:3. Asistence: Sidney Crosby a Jake Guentzel.

31:25

Po chvíli vystřelil z pravého kruhu také Jared McCann, ovšem domácí maskovaný muž byl připravený zasáhnout.

30:44

Od modré čáry vyslal tvrdou ránu Kris Letang, kotouč se pak válel v brankovišti, avšak Jake Guentzel jej nedopravil do klece. Buffalo Sabres následně vyhodilo přes všechny čáry.
Střely na branku: 10:20.

30:30

Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Anders Bjork – 2 min., vysoká hůl).

28:47

Evan Rodrigues se kličkou zbavil soupeře a následně přihrával na hranici brankoviště, kde operoval Teddy Blueger. Jenže těsně před ním zasáhl bruslí domácí brankář, tohle bylo pro Buffalo obrovské štěstí.

27:36

Zakončení od modré čáry tečoval Radim Zohorna, jehož snažení ale vystihl Dustin Tokarski, jenž zasáhl betonem. Český útočník hraje velmi chytře v předbrankovém prostoru.

27:18

Golfákem to z ostrého úhlu zkusil Sidney Crosby, který se snažil nachytat domácího brankáře. Ten si ale pokus pod horní tyčku pohlídal a hru přerušil.
Střely na branku: 10:17.

26:41

26:41 Tage THOMPSON - 1:2

26:41

Sabres právě vstřelili branku!
Šavlím se velmi rychle povedlo ale snížit! Mezi kruhy se nacházel TAGE THOMPSON, jehož pokus přes obránce zapadl k pravé tyči. Tristan Jarry si tak pokazil čisté konto, jelikož akce začala jeho nepřesnou přihrávkou po mantinelu. Bez asistence.

25:57

25:57 Evan RODRIGUES - 0:2

25:57

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrne! Dylan Cozens dvakrát ztratil kotouč, kterého se zmocnil Teddy Blueger. Ten okamžitě přihrál na spodní hranu kruhu pro vhazování, odkud zamířil přesně do pravé šibenice EVAN RODRIGUES! Asistence: Teddy Blueger.

25:00

Jake Guentzel a Bryan Rust se sami řítil na domácího brankáře. První jmenovaný přihrával na hranici brankoviště, ovšem Dustin Tokarski skvěle vytasil hokejku!

24:39

Na druhé straně z pravého kruhu vystřelil Bryan Rust a s dorážkou z úhlu přispěchal Jake Guentzel. Avšak nepodařilo se mu napodobit Jareda McCanna!

23:10

Na pravé straně se ocitl osamocený Victor Olofsson, jehož pokus hostující brankář vyrazil na druhou stranu, odkud okamžitě střílel do prázdné brány Sam Reinhart. Jenomže Tristan Jarry skočil zpátky do brankoviště a zastavil kotouč betonem. Gólman Penguins byl ihned komentátory přirovnáván k Dominiku Haškovi!

22:36

Sam Reinhart hledal dlouhou přihrávkou Jeffa Skinnera, který černou gumu nepřevzal, a tak se píská Buffalu další zakázané uvolnění.

22:07

Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Michael Matheson, jehož dělovku Dustin Tokarski celou dobu viděl a také ji schoval do své výstroje.

21:42

V krátkém sledu je zda další icing v podání domácího mužstva.

21:35

Těžkou přihrávku nedokázal zpracovat na levé straně Matt Irwin, a tak je tu další zakázané uvolnění Buffala.

20:40

Na ose hrací plochy se nacházel Anders Bjork, jehož první pokus vyrazil Tristan Jarry vedle sebe. Stejný hráč tak přispěchal s dorážkou, kterou už nedokázal umístit do prostoru tří tyčí.

20:10

Pokračujeme druhou třetinou, úvodní vhazování vyhrál Sidney Crosby. Pittsburgh se okamžitě hnal do útočného pásma, ovšem tentokrát bez zakončení.

20:01

Začala druhá třetina.
Do střetnutí lépe vstoupilo Buffalo, které ale z úvodního náporu nic nevytěžilo. A tak přišlo vyloučení, při kterém se Pittsburgh nadechl a posléze jasně dominoval. Navíc se zásluhou Jareda McCanna ujal vedení. Sabres mohu děkovat skvělému Dustinu Tokarskimu a také hostujícímu kapitánovi, jenž orazítkoval levou tyč.

Střely na branku: 4:12.

20:00

První třetina skončila.

19:57

Colton Sceviour na ose přisunul puk na Evana Rodriguese, který v závěru třetiny mířil těsně nad horní tyčku!

19:01

V úvodní periodě se ještě jednou přerušuje, když na zakázané uvolnění vyhodilo Buffalo. To se v posledních minutách nachází pod obrovským tlakem.

17:42

Buffalo ujíždělo do přečíslení, které nevyřešil dobře Victor Olofsson. Ten se pokusil najít spoluhráče mířícího před branku, ale trefil jen Letanga.

17:01

John Marino sjel podél hrazení níže a následně našel mezi kruhy najetého Zacha Astona-Reeseho, který černou gumu poslal jen vedle levé tyče!

16:08

Na pravé straně měl hodně prostoru Sidney Crosby, který se s kotoučem pomazlil a následně vystřelil do brankové konstrukce. Hostující kapitán byl velmi blízko ke vstřelení gólu!

14:01

Evan Rodrigues postrádal rychlost, a tak jen nahodil kotouč proti brance. Pittsburgh následně prohrál souboj u zadního hrazení, ale kotouče se zase zmocnil ve středním pásmu.

12:44

Od modré čáry vystřelil Kris Letang, jehož snažení vyrazil Dustin Tokarski. Akce Pens pokračovala a před brankou se nacházel Bryan Rust, jenž byl až příliš blízko brankáři Sabres.

12:00

Z levé strany vystřelil Jared McCann, jehož pokus Dustinu Tokarskimu vypadl před sebe. S dorážkou přispěchal Jeff Carter, jenž nedokázal přehodit ležícího gólmana.

11:54

Buffalo Sabres zahrálo na zakázané uvolnění, hra se přesune po pravici domácího brankáře.
Střely na branku: 3:4.

11:39

Radim Zohorna posunul touš doleva, odkud ihned vystřelil Colton Sceviour. Jenomže domácí maskovaný muž se výborně přesunul a pokus zastavil hrudí.

10:30

10:30 Jared MCCANN - 0:1

10:30

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Penguins se ujímají vedení, když se od zadního mantinelu prosadil křídelník druhé formace! Od modré čáry vystřelil Michael Matheson, jehož pokus vyrazil k zadnímu hrazení Dustin Tokarski. Ovšem JARED MCCANN cpal puk hned zpátky do brankoviště a o gólmana jej procedil za brankovou čáru. Asistence: Michael Matheson a Cody Ceci.

09:36

Po vyhraném vhazování nahazoval kotouč proti brance Colin Miller, jeho snažení zastavil hostující brankář. Následně puk do bezpečí neodpálil John Marino.
Střely na branku: 2:1.

09:29

Na pravé straně vyplul osamocený Sam Reinhart, který vystřelil z vrcholu kruhu pro vhazování. Jeho zakončení mířilo do horní části branky, jenomže Tristan Jarry byl znovu na správném místě.

08:28

Jake Guentzel přihrál na osu hrací plochy, odkud z jedné vypálil Sidney Crosby. Jeho zakončení sice mělo razanci, avšak trefilo jen obránce před brankou.

07:40

Tentokrát to od modré čáry zkusil Colin Miller, proti němuž vyrazil Mark Jankowski. Ovšem zakončení domácího obránce zamířilo jen vedle levé tyče.

06:59

Z pravého kruhu pro vhazování vystřelil Sam Reinhart, jehož snažení bylo sražené za branku Penguins. Buffalo je v úvodu zápasu velmi aktivní.

06:02

Na modrou čáru odcouval Anders Bjork, jehož pokus hostujícímu brankáři vypadl. Arttu Ruotsalainen byl zády k brance, a tak k dorážce z hranice brankoviště nedošlo.

05:05

Od modré čáry vystřelil Kris Letang, jehož pokus vedle branky tečoval Jeff Carter. Po chvíli to zkoušel také z pravé strany Evan Rodrigues, jenže Dustin Tokarski byl znovu připravený zasáhnout.

04:26

Penguins začínají další akci od vlastní branky, Buffalo v krátkém sledu dvakrát vyhodilo a prostřídalo unavenou čtveřici hráčů.

03:47

Z levého kruhu na zadní tyč mířil Sidney Crosby, ovšem Dustin Tokarski kotouč vyrazil. S dalším pokusem přispěchal Jake Guentzel, ale jeho snažení bylo zablokované.

03:31

Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Arttu Ruotsalainen – 2 min., hákování).

02:16

Před hostující branku mířil Tobias Rieder, avšak Kris Letang byl rychlejší a kotouč posunul k zadnímu mantinelu. Následně to z úhlu zkusil Colin Miller, avšak Tristan Jarry byl připravený u první tyče.

02:01

Je tu další přerušení, které má na svědomí Sabers, jelikož vyhodilo za cenu zakázaného uvolnění.

01:51

Na modré čáře se nacházel Jeff Carter, který viděl dobře položenou hůl Jareda McCanna. Ovšem černá guma následně byla sražená do ochranné sítě.

01:19

Michael Matheson zastavil akci Buffala hned na modré čáře a odcouval s pukem do vlastní třetiny, oba celky využívají situace a střídají.

00:40

Henri Jokiharju nahodil kotouč po mantinelu za branku Penguins, kde souboj u hrazení vyhráli hostující hráči.

00:10

Sice se zpožděním, ale úvodní buly právě vhozeno! Na pravém kruhu se ocitl Anders Bjork, jehož pokus vyrazil hostující brankář.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Buffalo Sabres: Tokarski (Houser) – Ristolainen, Bryson, Jokiharju, Dahlin, C. Miller, Irwin – Olofsson, S. Reinhart, Skinner – Tage Thompson, Mittelstadt, Asplund – Ruotsalainen, Cozens, Bjork – Fogarty, Eakin, Rieder.

Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Ceci, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby, Guentzel – Zucker, J. Carter, McCann – Rodrigues, Blueger, Aston-Reese – Sceviour, Jankowski, R. Zohorna.
Souboj mezi Buffalem a Pittsburghem začíná těsně po jednadvacáté hodině. Ze střetnutí je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Potvrdí Penguins roli obrovského favorita a přiblíží se znovu postupu do play-off? Nebo se Sabres vzepřou osudu a nepříjemného soupeře konečně porazí? Ať tak či onak, doufejme že budeme sledovat kvalitní utkaní, které nabídne spoustu branek.
Československá stopa

Radim Zohorna (PIT) 6 odehraných zápasů, 4 body (2+2)
Obě mužstva se v letošní sezóně utkala čtyřikrát a vždy zvítězil Pittsburgh, který ve dvou případech ani neinkasoval. Šavle tak mají Tučňákům co oplácet, povede se jim čestný úspěch už dnes večer?

Pittsburgh – Buffalo 4:0
Pittsburgh – Buffalo 5:2
Buffalo – Pittsburgh 0:3
Buffalo – Pittsburgh 2:5

Nejproduktivnější hráči vzájemných zápasů v letošní sezóně

Sidney Crosby (PIT) 7 bodů (2+5)
Jake Guentzel (PIT) 5 bodů (1+4)
Kris Letang (PIT) 4 body (3+1)
Buffalo Sabres

Dlouho před vypršením přestupového období se spekulovalo o odchodu Jacka Eichela, který v klubu údajně není spokojený. Ovšem nestalo se tak a kapitán dál pokračuje v Buffalu. Naopak Sabres postupně opouštěli Jonas Johansson, Eric Staal, Brandon Montour, Curis Lazar a také jedna z největších hvězd Taylor Hall. Naopak organizaci doplnil pouze Andres Bjork, a tak je jasné, že Buffalo letošní ambice nesplnilo a bude ji pouze dohrávat.

Přestavba u Sabres už trvá několik sezón a stále není u konce, což dokazuje i letošní sezóna. Ve Východní divizi se Buffalo nachází na posledním, tedy osmém místě tabulky. Šavle totiž získaly devětadvacet bodů, což je nejméně v celé NHL. Ovšem v posledních třech zápasech vždy bodovaly.

Poslední zápasy

Washington – Buffalo 2:5
Boston – Buffalo 3:2 po nájezdech
Philadelphia – Buffalo 3:5

Nejproduktivnější hráči

Sam Reinhart 27 bodů (15+12)
Victor Olofsson 25 bodů (12+13)
Rasmus Dahlin 18 bodů (4+14)
Pittsburgh Penguins

Před přestupovou uzávěrkou se spekulovalo, že Pittsburgh před vyřazovacími boji posílí na postu brankáře. Avšak to se nestalo a Tučňáky doplnil jen zkušený centr Jeff Carter, čímž Penguins reagovali na časté zranění centra. Navíc si od nové akvizice slibují lepší důraz na soupeřově brankovišti.

Pokud se podíváme na tabulku Východní divize zjistíme, že se Pittsburgh nachází na třetí pozici, když zaznamenal sedmapadesát bodů. Na vedoucí Washington ztrácí pouhé tři body, naopak na páté Rangers má náskok devíti bodů, což by už na postup do play-off mělo pomalu stačit.

Poslední zápasy

Pittsburgh – Philadelphia 1:2 po nájezdech
New Jersey – Pittsburgh 2:5
New Jersey – Pittsburgh 4:6

Nejproduktivnější hráči

Sidney Crosby 49 bodů (17+32)
Jake Guentzel 45 bodů (20+25)
Kris Letang 35 bodů (7+28)
Vítám všechny fanoušky u dalšího zápasu NHL, v němž se představí Buffalo Sabres a Pittsburgh Penguins. Obrovským favoritem budou hráči kolem kapitána Sidneyho Crosbyho.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins

2:3

konec (0:1, 1:2, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 27. Tage Thompson, 52. Mittelstadt (Ristolainen, S. Reinhart) – 11. McCann (Matheson, Ceci), 26. Rodrigues (Blueger), 33. Rust (Crosby, Guentzel)

Buffalo Sabres: Tokarski (Houser) – Ristolainen (A), Bryson, Jokiharju, Dahlin, C. Miller, Irwin – Olofsson, S. Reinhart (A), Skinner – Tage Thompson, Mittelstadt, Asplund – Ruotsalainen, Cozens, Bjork – Fogarty, Eakin, Rieder.

Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin (A), Ceci, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Zucker, J. Carter, McCann – Rodrigues, Blueger, Aston-Reese – Sceviour, Jankowski, R. Zohorna.

Rozhodčí: Frederick L'Ecuyer, Brian Pochmara – Tony Sericolo, Dan Kelly

Průběh zápasu
1. třetina
03:31 BUF 2 Ruotsalainen, hákování
10:30 PIT 0:1 McCann (Matheson, Ceci)
Po 1. třetině
2. třetina
25:57 PIT 0:2 Rodrigues (Blueger)
26:41 BUF 1:2 Tage Thompson
30:30 BUF 2 Bjork, vysoká hůl
32:15 PIT 1:3 Rust (Crosby, Guentzel)
Po 2. třetině
3. třetina
50:54 PIT 2 Jankowski, držení
51:44 BUF 2:3 Mittelstadt (Ristolainen, S. Reinhart)
Konec