Menu

Hokej

NHL

Montreal Canadiens – Calgary Flames

2:1

konec (0:0, 1:0, 1:1)

17.04.2021, 00:08 • Bell Centre, Montreal • David Suchý

Tipsport: 2.12 4.17 2.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání

1. Joel Armia (MTL) 0+1
2. Jake Allen (MTL) 24 zákroků
3. Tyler Toffoli (MTL) 2+0 (02:30:55)
Kdo se postavil do brankoviště?

Jake Allen (MTL) – 24 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%, odchytal 60:00
Jacob Markström (CGY) – 18 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,0%, odchytal 58:57
Česká a slovenská stopa v utkání

Tomáš Tatar (MTL) 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 13:33
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Montrealu, který svého soupeře porazil výsledkem 2:1. Calgary v průběhu třetí třetiny zaznamenalo vyrovnávací branku, která byl z kategorie těch šťastných. Následovala hodně vyrovnaná pasáž a dlouhou dobu to vypadalo na prodloužení. To ovšem druhou dnešní branku odmítl domácí Tyler Toffoli, který necelých pět minut před koncem zápasu vrátil svému celku jednobrankové vedení, což si Montreal udržel až do konce zápasu.

Konec zápasu.

59:13

Oddechový čas pro hosty.

59:05

Plameny hrají v šesti!

59:00

Minuta do konce třetiny.

58:14

Plameny se v závěru tohoto zápasu dostávají k tlaku, což rozhodně nepotřebují. Hostující celek se ještě neodvážil ke hře bez brankáře Markströma.

57:14

Touš se nyní navíc dostal za hostující branku, odkud ho vyvážel na druhou stranu hrací plochy Tanev, jehož nabídka na teč nakonec nic nepřinesla.

56:47

Calgary Flames to bude mít najednou nesmírně složité, podruhé v tomto duelu bude muset dotahovat jednobrankové manko, na což nemá zrovna moc času.

55:45

55:45 Tyler Toffoli (MTL) - 2:1

55:45

Montreal právě vstřelil branku!
Domácí celek se podruhé v tomto duelu dostává do vedení! Montreal Canadiens se sotva dostal do útočného pásma, kde za volným kotoučem spěchal Armia, kterému se povedlo před brankou oslovit TYLERA TOFFOLIHO, který rychlým zakončením vyzrál na Markströma.
Asistence: Joel Armia, Nick Suzuki.

55:38

Ritchie rovněž pouze přeposílal po hrazení, načež se jeho lajna na chvíli usadila v pásmu soupeře, což vedlo k důraznému zakončení Giordana.

55:20

Plameny si poradily i s dalším útokem soupeře, načež se vydaly po pravém křídle. Tam měl složitou pozici Gaudreau, který se musel pro kotouč vracet za sebe.

54:01

Perryho formace odjela na střídačku a sám Perry musel své spoluhráče napodobit. Puk tedy poslal pouze do rohu kluziště, kde se ho ujal Stone.

53:10

Na Tatarovu nahrávku Danault ani na dlouho ruku nedosáhl, přesto se Montreal Canadiens usadil v pásmu soupeře, kde si hostující celek situaci pohlídal.

52:40

Nebezpečnou ránu od modré čáry vyprodukoval domácí kapitán Weber, který pořádně zaměstnal brankáře.

52:13

Calgary sice mělo klid na rozehrávku, což mu naopak uškodilo natolik, že nahrávka přes všechny čáry znamenala další zakázané uvolnění.

51:04

Lucic nyní operoval za domácí brankou, odkud se pokoušel vyslat nahrávku naslepo před domácího brankáře. S tímto úmyslem ovšem nepočítal vůbec nikdo.

50:00

Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Plamenům se před malým momentem povedlo vyrovnat a začínáme opět od začátku.

49:02

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:02

Na opačné straně to na sebe vzal Andersson, který se překvapivě dostal až za domácí branku, kde ovšem neuspěl proti dvojici domácích hráčů, jenž zakročila čistě.

48:10

Před brankáře si před malým momentem sjel domácí obránce Petry, který to zkoušel zakončením do vzdálenější šibenice, jenomže pukem málem trefil sudího.

47:19

Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mikael Backlund – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Tyler Toffoli – 2 min., hrubost).

47:03

Překvapivě hodně prostoru měl před sebou domácí Drouin, který to nakonec zkoušel z velkého úhlu, jenomže brankář Markström dokázal zakročit. Ze zápasu navíc odstoupil hostující Hanifin.

46:30

46:30 Elias LINDHOLM - 1:1

46:30

Calgary právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! Hostující celek se totiž nastěhoval do pásma soupeře, kde měl střeleckou pozici ELIAS LINDHOLM, kterému se nepovedlo ideálně trefit touš, jenomže poté se dostal ke druhému pokusu, který i díky teči protihráče poslal za záda domácího brankáře.
Asistence: Johnny Gaudreau, Matthew Tkachuk.

46:20

U červené čáry jsme sledovali boj o kotouč, který nakonec lépe dopadl pro hostující celek. Lucic nabízel nahrávku do tandemu na Ryana, jenž pouze nahodil.

45:08

Znovu šel ven z branky domácí brankář Allen, který svému celku vypomohl s rozehrávkou. Montreal Canadiens se dostal na druhou stranu, avšak kostrbatě.

44:24

Před brankou nepříjemně tečoval kotouč hostující Lucic, který pořádně zaměstnal domácího brankáře Allena, jenž stále drží nadějné čisté konto.

43:07

Čtvrtá lajna Calgary se kostrbatým způsobem dostala do opačného pásma, kde moc dlouho nebyla. Posléze do volného kotouče vložil hokejku brankář Allen.

42:28

Armia se s pukem dostal do útočného pásma, kde naopak zkoušel oslovit Petryho, jenž trefil soupeře.

42:01

Do protiútoku se dostával Danault, který místo nahrávky na Tatara volil nahození směrem na hostující branku, přičemž brankář Markström pouze vyrážel.

41:10

O další rozehrávku se pro změnu pokoušel obránce Giordano, kterému se nepovedlo rozehrát přesně a k volnému kotouči se jako první dostal Edmundson.

40:10

Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe hostující celek, který ihned zkoušel nahodit kotouč za branku soupeře, kde se k němu dostal domácí Weber.

40:01

Začala třetí třetina.
Je za námi také druhá třetina, která nám konečně nabídla nějakou tu branku. Zhruba po polovině řádné hrací doby se prosadil domácí Tyler Toffoli, který je zatím jediným střelcem tohoto zápasu. Plameny ovšem v následné přesilové hře nebyly daleko od vyrovnání, hned dvakrát totiž zacinkaly na brankovou konstrukci a na případné vyrovnání tak budou muset ještě čekat.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Minuta do konce třetiny.

38:20

Po delší době zákrok také pro hostujícího brankáře, který si nechtěl komplikovat život a puk nakonec podržel ve své lapačce.

37:10

Hodně prostoru měl kolem sebe hostující Backlund, který nakonec trefil domácího brankáře do masky. Následuje poslední komerční přestávka této třetiny. Následně Tkachuk přijel před Allena, jenomže hosty znovu zastavila tyč.

36:06

I po skončení přesilové hry pokračoval náporu hostujícího celku, který si sice připsal několik dalších zakončení, avšak ani jedno nebylo přesné.

35:17

Calgary se ani v tomto případě nepovedlo využít přesilovou hru, avšak nebylo vůbec daleko. Hned ve dvou případech orazítkovalo horní konstrukci.

34:12

Málem bylo vyrovnáno! Do střelecké pozice si totiž sjel hostující Andersson, který trefil horní konstrukci. O pár vteřinek později pálil do stejného místa Gaudreau.

33:01

Navíc to střeleckým pokusem od pravého hrazení zkoušel domácí Kulak, který trefil pouze levý beton švédského brankáře, jenž tak znovu zakročil.

32:49

Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Nick Suzuki – 2 min., vysoká hůl).

32:07

Tanev počkal na své spoluhráče, jenomže se mu přesto nepovedlo přesně rozehrát. Montreal Canadiens tak ukořistil rozehrávku a poté zahrozil.

31:15

Calgary se poté nepovedlo ideálním způsobem rozehrát z vlastního pásma, puk totiž směřoval přes všechny čáry a znovu se tak bude vhazovat před Markströmem.

30:10

Máme za sebou polovinu řádné hrací doby, která nám před malým momentem přinesla úvodní branku, o kterou se postaral domácí Tyler Toffoli.

29:32

29:32 Tyler TOFFOLI - 1:0

29:32

Montreal právě vstřelil branku!
Po zhruba polovině zápasu jsme se dočkali první branky! Montreal totiž kombinoval v pásmu soupeře, kde to velice dobře provedl Suzuki, kterému se povedlo před brankou najít naprosto volného TYLERA TOFFOLIHO, který zápěstím prostřelil brankáře Markströma.
Asistence: Nick Suzuki, Brett Kulak.

29:07

Na opačné straně si znovu u modré čáry našel prostor k nahození na branku hostující Valimaki, jehož pokus se nakonec snesl do lapačky brankáře Allena.

28:25

Neskutečný zákrok domácího brankáře Allena, kterému se povedlo vychytat soupeře, který měl před sebou prázdnou branku!

28:15

Domácí dobře napadali rozehrávku soupeře, avšak k zisku kotouče to nakonec nevedlo. Naopak hostující Mangiapane pouze nahazoval do rohu kluziště.

27:08

Další složitý zákrok pro hostujícího brankáře, který si s ním nakonec dokázal poradit a následuje první komerční přestávka prostřední třetiny.

26:17

Směrem dozadu to navíc zvládl také domácí Danault, kterému se povedlo přesně rozehrát do volného prostoru, kde jsme sledovali zakončení od Andersona.

25:06

Montrealu se tak v krátkém časovém sledu nepovedlo využít ani druhou přesilovou hru. Markström si znovu připsal několik zákroků, stále ale neinkasoval.

24:15

Tatar musel rychle jednat, na zádech měl totiž dvojici protihráčů. Hostujícímu celku se nakonec povedlo vybojovat kotouč zpět, načež Giordano vyhodil.

23:28

Danault našel u bližší tyče kolegu Toffoliho, který se pokoušel dotlačit kotouč za záda brankáře Markströma, jenž ovšem odolal.

23:15

Hostující celek se dokázal prosadit na vhazování, načež jsme sledovali vyhození přes všechny čáry až k domácí brance, kde k puku zavítal zadák Weber.

22:27

Vyloučení v týmu Calgary Flames (Juuso Välimäki – 2 min., držení).

22:04

Calgary se nakonec povedlo přečkat své první oslabení a na první branku tohoto zápasu tak musíme stále čekat. Montreal Canadiens je v pásmu soupeře.

21:07

U levého kruhu nakonec zakončoval domácí Weber, který to zkoušel střelou zápěstím, jenž putovala vedle branky. Calgary posléze dostalo kotouč ven z pásma.

20:10

Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se nastěhoval do pásma soupeře, neboť dohrává přesilovou hru z konce první třetiny.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 6 – 14.
Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nepřinesla ani jednu branku. Sledovali jsme poměrně vyrovnanou podívanou, jenž sice přinesla několik zajímavých situacích, avšak ani jeden z týmů se nedokázal střelecky prosadit. Oba celky se směrem dopředu celkem dost trápily, k vidění byla celá řada nepřesností, což jednoznačně neprospívá atraktivitě utkání.

20:00

První třetina skončila.

19:46

Vyloučení v týmu Calgary Flames (Matthew Tkachuk – 2 min., hákování).

19:11

Calgary se v závěru dostává k tlaku, nyní Valimaki znovu trefil pouze obětavého protihráče.

19:00

Minuta do konce třetiny.

18:30

Petry to zkoušel od modré čáry, jenomže trefil pouze protihráče před brankou.

18:04

Valimaki si u modré čáry našel prostor k nahození na branku, které poslal přímo doprostřed branky. Montrealu se posléze nepovedlo přesně rozehrát kontr.

17:19

Je za námi první přesilová hra tohoto zápasu, která rozhodně nebyla povedená. Allen sice musel několikrát zasahovat, avšak se nejednalo o nic složitého.

16:05

Před brankářem se nyní povedlo hezky tečovat Tkachukovi, jehož teč nakonec putovala kousek vedle branky. Je tu další komerční přestávka zápasu.

15:07

Domácí dokonce útočili při vlastním oslabení, díky čemuž se jim povedlo nasbírat cenné vteřinky. Následně přes celou délku hrací plochy nahazoval Weber.

14:27

Krátce po vhazování musel domácí brankář Allen zasahovat, povedlo se mu to levým betonem. Posléze do pásma zavítal Lindholm, který se nechal obrat.

13:41

Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Joel Edmundson – 2 min., vražení na hrazení).

13:15

Do pásma soupeře se dostal hostující Tkachuk, který ovšem kolem sebe neměl spoluhráče, a proto proti přesile protihráčů nemohl uspět.

12:27

Znovu se tedy vhazovalo před hostujícím brankářem. Úspěšnější byl Montreal Canadiens, který se usadil kolem branky, zablokovanou nahrávku přečetl soupeř.

11:37

Markström musel znovu zasahovat, následuje další komerční přestávka.

11:01

Lucic nabízel kotouč před domácí branku, jenomže Nordström s tímto úmyslem nepočítal a nahrávku úplně přejel. Směrem dopředu to zkouší Montreal Canadiens.

10:00

Je za námi polovina první třetiny, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Sledujeme poměrně opatrné utkání, oba celky si ovšem vypracovaly šance.

09:24

Za brankou se ujal kotouče hostující kapitán Giordano, který se snažil rozehrát do jízdy na Lindholma, kterého u opačné modré čáry dokázal zastavit Weber.

08:11

Máme za sebou první komerční přestávku tohoto zápasu, po které se vhazovalo v hostujícím pásmu. Calgary se ovšem nepovedlo moc kvalitně rozehrát.

07:19

Petry to zkoušel důraznou střelou, brankář Markström přesto nadvakrát zakročil.

07:02

Plamenům se poté povedlo vyhodit kotouč za domácí branku, kde ovšem jako první zavítal ke kotouči domácí brankář Allen, který prodlužoval zpět k mantinelu.

06:17

Domácí se nyní nastěhovali do pásma, kde jsme nakonec sledovali nahození od modré čáry. Obránce Chiarot ovšem před brankou trefil pouze protihráče.

05:25

O rozehrávku se poté pokoušel domácí Kulak, kterému se povedlo na levém křídle najít aktivně hrajícího Armiu, jenž se dostal do zakončení, jenž směřovalo do betonu.

04:01

Montreal se znovu dostal na druhou stranu, kde ovšem moc dlouho nevydržel. Potom za volným pukem spěchal Giordano, který rozehrál podél mantinelu.

03:33

Allen si poradil s dalším nahozením od modré čáry, jenomže jeho celek se nemohl dostat do bezpečí. Až poté se to povedlo Armiovi, který ovšem nezakončil.

02:01

Allen si přeci jenom připsal svůj první zákrok, nejednalo se ovšem o nic extra složitého. Rána směřovala pouze doprostřed branky, hra je tak přerušena.

01:11

Na opačné straně měl u modré čáry poměrně dost prostoru obránce Tanev, který to zkoušel zakončení směrem na domácí branku, puk ovšem putoval vedle.

00:41

Montreal Canadiens se poměrně rychle dostal do prvního zakončení, o které se postaral Suzuki, kterém se nepovedlo trefit branku.

00:10

Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned nahazoval kotouč na druhou stranu, kde se k němu dostal Petry.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Montreal Canadiens: Allen (Primeau) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Edmundson, Kulak, A. Romanov – Byron (A), Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Toffoli – J. Anderson, Kotkaniemi, Drouin – Perry, E. Staal, Lehkonen.

Calgary Flames: Markström (Domingue) – Ch. Tanev, Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Välimäki – M. Tkachuk, E. Lindholm, J. Gaudreau – Dubé, Monahan (A), Mangiapane – Nordström, Backlund (A), Lucic – B. Ritchie, D. Ryan, Leivo..
Montreal Canadiens

Na opačné straně stojí Montreal Canadiens, který pro změnu okupuje čtvrtou pozici severní divize, což by stačilo na postup do play-off. Montreal Canadiens má na svém kont pětačtyřicet bodů, jenomže v případě vítězství by zůstal na stejné pozici. Třetí Edmonton totiž má v současné době o sedm bodů více, nicméně Montreal Canadiens má hned o dva zápasy méně. Montreal ovšem nepůjde do tohoto zápasu v ideální formě, z posledních pěti zápasů se mu povedlo vyhrát pouze jedinkrát. Bylo tomu tak na domácím stadionu proti vedoucímu Torontu, které prohrálo 2:4.
Calgary Flames

Hokejisté Calgary se v současné době nacházejí na páté pozici severní divize, což by v konečném důsledku neznamenalo postup do vyřazovacích bojů. Plameny totiž momentálně na postupové pozice ztrácejí čtyři body, navíc mají hned o tři zápasy více. Calgary ovšem v posledních duelech zabralo, na svém kontě má tři výhry v řadě. Poslední porážka se tak uskutečnila před více než deseti dny, tehdy Calgary Flames na svém stadionu nestačilo na vedoucí celek divize Toronto, kterému podlehlo výsledkem 3:5. Calgary je navíc až pátým nejlepším venkovním týmem své konference.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Montreal Canadiens a Calgary Flames.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:05.

Montreal Canadiens – Calgary Flames

2:1

konec (0:0, 1:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 30. Toffoli (Suzuki, Kulak), 56. Armia (Armia, Suzuki) – 47. E. Lindholm (J. Gaudreau, M. Tkachuk)

Montreal Canadiens: Allen (Primeau) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Edmundson, Kulak, A. Romanov – Byron (A), Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Toffoli – J. Anderson, Kotkaniemi, Drouin – Perry, E. Staal, Lehkonen.

Calgary Flames: Markström (Domingue) – Ch. Tanev, Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Välimäki – M. Tkachuk, E. Lindholm, J. Gaudreau – Dubé, Monahan (A), Mangiapane – Nordström, Backlund (A), Lucic – B. Ritchie, D. Ryan, Leivo.

Rozhodčí: Joannette, Meier – Cormier, Brisebois

Průběh zápasu
1. třetina
13:41 MTL 2 Edmundson, vražení na hrazení
19:46 CGY 2 M. Tkachuk, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
22:27 CGY 2 Välimäki, držení
29:32 MTL 1:0 Toffoli (Suzuki, Kulak)
32:49 MTL 2 Suzuki, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
46:30 CGY 1:1 E. Lindholm (J. Gaudreau, M. Tkachuk)
47:19 CGY 2 Backlund, hrubost
MTL 2 Toffoli, hrubost
55:45 MTL 2:1 Armia (Armia, Suzuki)
Konec