Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

FC Augsburg – DSC Arminia Bielefeld

0:0

konec (0:0)

17.04.2021, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • 29. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.41 3.33 3.24 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:31:17)
Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:9.
Až v příštích týdnech se ukáže, jak Jak moc cenný bod dnes Arminia získala. Ve spodní části tabulky se posunula z barážové šestnácté pozice o stupínek výše, nicméně sesazená Hertha má ještě jedno utkání k dobru. To Augsburg zůstává v relativním klidu jedenáctý.
Papírově to byl asi nejméně atraktivní ze všech pěti souběžně hraných zápasů. Na trávníku se to víceméně potvrdilo, protože oba týmy si za celou dobu vypracovaly jen po jedné gólové šanci. Voglsammer v první půli bránu překopl a domácího Finnbogasona v závěrečné čtvrthodině excelentně vychytal Ortega. Pochvaly logicky směřují k oběma obranám, které prakticky všechny zneškodnily. Neujala se ani celá řada standardních situací.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Dnes naprosto neviditelný André Hahn se ještě tlačil za Caligiuriho pasem do šestnáctky. Důrazný souboj ale neustál a to znamená, že se gólu nedočkáme.

90+4

Centry Brunnera ani Schipplocka se neujaly. Pak už bylo pískáno v domácí prospěch, ránu do hlavy tam dostal Daniel Caligiuri.

90+3

Období, kdy to v obraně Arminie dost skřípalo, je zdá se minulostí. Kvůli faulu Grueza se naopak chystá asi poslední standardka pro DSC.

90+1

Sven Schipplock šel tvrdě do Gikiewicze, který si předním stáhl vysoký míč do dlaní. Za drobnou potyčku byli oba odměněni žlutou kartou.

90+1

Nastavují se 4 minuty.

90

Domácí obrana si se samotným autem poradila. Pak sice ztratila míč kousek před vápnem, ale Lucoqui se zmohl jen na nepřesnou přízemní střelu.

89

Brunner úmyslně nakopl míč do nejblíže stojícího protihráče a sám pro sebe tím zajistil autové vhazování. To se dá označit za plnohodnotnou standardní situaci.

88

Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Masaja Okugawa, přichází Nathan de Medina.

88

Ambiciózní pokus z dálky skoro ani nestál za řeč. Jeho autorem byl s jednadvacítkou hrající Andreas Voglsammer. Následuje zmíněné střídání.

87

Voglsammer se dostal z palebného úhlu. Zleva ještě nabízel míč na malé vápno, ale tam široko daleko nebyl žádný další oranžový dres.

86

Vyčerpaný Masaja Okugawa si sedl na trávník a možná bude potřebovat vystřídat. Hostující trenér má stále tři dostupné změny.

85

Opět Framberger zafungoval jako koncový hráč v tom negativním slova smyslu. Vysoký pas z pravé strany sebral do rukavic Ortega.

84

Frambergerův výpad po pravé straně končí sraženým centrem a rohovým kopem. Stefan Ortega zůstává v maximální pohotovosti.

83

Žlutou kartu dostává Daniel Caligiuri (FC Augsburg).

83

Hráči Bavorského týmu hru maximálně zjednodušili. Místo komplikovaných kombinací posílají jeden nákop za druhým, hostující obrana s nimi má nemalé starosti.

82

Nervozita se začíná rychle stupňovat. Manuel Prietl to podpořil faulem na půlce, kde zastavil Carlose Grueza.

81

Alfred Finnbogason se provinil útočným faulem, když běžel pro další z nákopů. Velké štěstí pro Nilssona a celý Bielefeld.

80

Caligiuriho centr od rohového praporku odmítl Lucoqui. Domácí tlačí a v této chvíli jsou určitě blíže rozhodujícímu gólu.

79

Jednoznačně největší šance zápasu! Finnbogason převzal dlouhý míč a zleva ho předložil Vargasovi, který si zaběhl za obranu. Ortega umístěnou střelu k tyči fantastickým rozklekem vytáhl za levou tyč.

78

Znovu takřka dokonalá defenzivní práce od Piepera, který přes sebe nepustil pas od Vargase. Dokonce se bude konat jen odkop od brány.

77

Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Christian Gebauer.

77

Amos Pieper dobře zareagoval na Caligiuriho přihrávku a domácí fotbalisté se kvůli tomu museli vrátit až k půlící čáře.

76

Augsburg v posledních minutách poprvé převzali otěže. Iagův nákop z hloubky hřiště však jediného vysunutého hráče o několik metrů přeletěl.

75

Držení míče: 49 % – 51 %.

74

Vargas přisunul míč na střídajícího Grueza, který zkusil štěstí z velké dálky. První šance po změně stran to ale nebyla, rána letěla hodně mimo.

73

Brunner ve vzduchu předčil Vargase. Opětovně získaný míč měl u nohou Iago, ale zleva jej před bránu rovněž nedostal.

72

Tobias Strobl roztáhl hru k pravému kraji, jenže Frambergerem centrovaný míč se z pobytu v pokutovém území okamžitě vrátil.

71

Daniel Caligiuri si na dvaceti metrech narovnal míč na střelu. Pravačkou ho ale nezasáhl ideálně a Ortegova branka v ohrožení nebyla.

70

Schipplock přišel na plac a napadáním okamžitě nadělal starosti Uduokhaiovi. Domácí obránce je velice rád za odkop od brány.

69

Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Fabian Klos, přichází Sven Schipplock.

69

Klos už toho má plné zuby. Ve středovém kruhu skončil na čtyřech a teď už je jasné, že právě on bude prvním střídajícím hráčem Arminie.

68

Ricu Doan nevrátil míč Okugawovi. Velký boj o střed pole je zklidněný vhazováním pro Augsburg.

67

Fabian Klos se statečně pere, ale míče ho většinou míjejí. I tento nákop ze středu hřiště přes něj propadl k brankáři Gikiewiczovi.

66

Cédric Brunner si pečlivě připravil další dlouhý aut z pravé strany. I v tomto případě hledal Klose, ale bez úspěchu.

65

Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marco Richter, přichází Alfred Finnbogason.

64

Caligiuri natáhl z více než třiceti metrů. Noha spoluhráče letící míč tečovala, ale pro Ortegu to přesto neznamenalo žádnou těžkou práci.

63

Nejlepšími střelci Arminie v postupové sezóně 2019/20 dvakrát do zpěvu není. V nejbližší době střídán ale nebude.

62

Nařízený aut poslal Lucoqui na Klose, který byl učebnicově přikrytý Stroblem. Navíc utrpěl nějaké zranění, hra je kvůli němu přerušena.

61

Andreas Voglsammer si počkal na pomoc z druhé vlny. Lucoquiho centr se však zastavil o pozičně dobře hrajícího Richtera.

60

Doan posílal až moc vysoký míč směrem na Klose, který se snažil využít souboje s obráncem k ochotnému pádu. Sudí na něj nijak nereagoval.

59

Do skluzu šel také Uduokhai, ale tentokrát se jednalo o nedovolený zákrok vůči Voglsammerovi. Arminia hraje s míčem v klidném středu pole.

58

Raphael Framberger se ve skluzu vrhl pod nohy Lucoquiho a zastavil tím hostující akci v úplném zárodku. Pokračuje se bez sebemenších šancí.

57

Manuelu Prietlovi byl dopísknut faul na Vargase, kterého se snažil aktivně presovat u půlící čáry.

56

Framberger udržel míč ve hřišti, ale o centr z pravé strany se před číhajícím útočníkem postaral Amos Pieper.

55

Ofsajd a v něm Klos. Ze sražené střely Okugawy ze střední vzdálenosti tak rohový kop nebude.

54

Okugawa měl napravo volného Brunnera. Ten se rozhodl přehodit míč na levou nohu, nicméně ani tou se mu centr nepodařil podle představ.

53

Uduokhai podává v obraně Augsburgu dobrý výkon, nyní se postavil do cesty přihrávce na Okugawu. Vargas na druhé straně tak úspěšný nebyl, míč si nešikovně odkopl do autu.

52

Gikiewicz vyběhl z vápna a pasem z prvního doteku dostal do úzkých Raphaela Frambergera. Ztráta míče teď jde za domácím gólmanem.

51

Masaja Okugawa to ale rozehrál prachmizerně. Defenziva bavorského týmu se ani nezapotila a už zahajuje protiútok.

50

Brunner patří mezi nejaktivnější hráče na trávníku. Teď se stal obětí faulu Grueza, takže Doan s Okugawou mohou vymyslet provedení standardní situace.

49

Marco Richter se ve vzdušném souboji střetl s hlavou protihráče. Po chvilce se ale otřepal a určitě bude moci pokračovat ve hře.

48

Anderson Lucoqui zezadu jasně strčil do Caligiuriho. Rozhodčí pískl faul a míč putuje do domácího držení.

47

Iago ze všech sil odcentroval přes Brunnera. Ve vápně na míč nikdo nečekal a na druhém konci hřiště už úřaduje Ricu Doan. Může za to podklouznutí Oxforda.

46

Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Rani Khedira, přichází Carlos Gruezo.

46

Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Jeffrey Gouweleeuw, přichází Reece Oxford.

46

Začal druhý poločas.
Bielefeld byl v první půli lepším týmem. Více držel míč a připravil si i několik náznaků šancí. Tu největší měl rozhodně Niederlechner, kterému se v nadějné situaci ale „povedlo“ překopnout bránu. Předtím se neprosadil ani Doan a jelikož jedinou domácí střelu na bránu pokryl Ortega, tak se na bezbrankovém stavu nic nezměnilo.

45

První poločas skončil.

45

V samotném závěru dostali hosté výhodu rohového kopu. Všechno ale vyřešil gólman Rafał Gikiewicz, který se jako první zmocnil centrovaného míče.

44

Fabian Kunze na sobě získal už druhou žlutou kartu. Rani Khedira šel do ostrého skluzu a hlavní arbitr už nebyl shovívavý jako u nedávného faulu na Doana.

44

Daniel Caligiuri si vyzkoušel standardní situaci z hloubi pole. Nekopl ji vůbec zle, u bližší tyče si míč našel nekrytý Gouweleeuw, nicméně Ortega stihl zasáhnout.

43

Iago se věnoval míči na levém křídle a nevšiml si, že v pokutovém území nemá k dispozici žádné spoluhráče. Centr tak neměl větší smysl.

42

Masaja Okugawa vyrazil kupředu. Vypomohl si s krajenem Doanem, který nu pravé postranní čáry neprocedil přihrávku přes Hahna.

41

Rani Khedira nechtěl pustit Doana do protiútoku. Zezadu ho stáhl k zemi a jen se štěstím vyvázl bez žlutého napomínání.

40

Stefan Ortega si úplně nerozuměl s obráncem, který před ním likvidoval původní centr Frambergera. Vše pro hosty dobře dopadlo.

39

Míč nebezpečně rotoval kolem malého vápna. Nikdo v oranžovém jej ale nezasáhl a toho využil polský gólman v domácích službách.

38

Brunner si během produkce sraženého centru pochroumal kotník. I s tímto handicapem ale bude vhazovat dovnitř pokutového území.

37

Hlavní rozhodčí i jeho asistenci přešli hraniční zájezd do Okugawy. Míč každopádně zůstává v moci Arminie.

36

Drobné zmatky před Ortegou Arminia přečkala bez úhony. Doan se snažil vytáhnout míč do bezpečí a získal pro Brunnera vhazování.

35

Překopávanou přes půlící čáru zastavila až akce Richtera, který se posunul do vápna a tam si nachystal střelu pravačkou. Ta byla ztečovaná a míč přistál na střeše brány.

34

Obraz hry zůstává od začátku stejný. Bielefeld kontroluje hru a hledá skulinky v zatažené obraně. Domácí čekají na vhodné brejky.

32

Voglsammer si pomohl drobným faulem. Na zemi skončil Caligiuri, byť ještě hodně daleko od Ortegova pracoviště.

31

Držení míče: 40 % – 60 %.

30

Zkoumalo se, zda Prietl nezahrál ve vápně rukou. Výsledek byl negativní a Augsburg pokračoval vhazováním. Iagův střelecký pokus ve finále postrádal přesnost.

29

Podobným způsobem by rádi zahrozili také domácí. K dispozici měli rohový kop, jenž moc radosti a užitku ale nepřinesl.

28

Arminia byla blízko vedoucímu gólu! Na noze ho měl Andreas Voglsammer, který po dalším exkluzivním nákopu Ortegy a narážečce s Klosem trestuhodně překopl bránu vyběhnutého Gikiewicze.

27

Fabian Kunze potřeboval drobný zásah hostujícího realizačního týmu. Faul domácího záložníka asi odnesl jeho pravý kotník.

26

Poprvé se žlutí. Pramalou radost z toho má Strobl, který ve středovém kruhu skluzem sestřelil Kunzeho.

26

Doan snad pět vteřin stal nad míčem na rohu velkého vápna. Přihrávku ale nevymyslel a střela z nouze byla zablokovaná.

25

Rafał Gikiewicz se rovněž zbavoval míče na poslední chvíli. Nerozpakoval se ho poslat do zámezí, odkud jej vrací Brunner.

24

V napadání je zatím výrazný rozdíl. Fotbalisté Augsburgu nemají tolik času na založení akce. Nyní je vysvobodil Doanův faul na Richtera.

23

Zbytečná ztráta během hostující rozehrávky. Z prostoru u levé postranní čáry se však bavorský tým do vápna neposunul.

22

O malý moment později už Klos přebíral pas do ohně, ale z nesnadné pozice se do Gikiewiczovy brány netrefil.

21

Anderson Lucoqui vyvinul velký tlak na Frambergera. Míč na útočné polovině získal, ale přesnější centr už nepřidal.

20

Klos tentokráte dostal skvělý nákop od brankáře Ortegy. Míč se snažil posunout na Okugawu, který z druhé vlny nic nevymyslel.

19

Udokhai vyhrál důležitou hlavu na malém vápně. Po centru z levé strany se bude vhazovat prostřednictvím Lucoquiho.

18

Fabian Klos si nenašel cestu k dalšímu nákopu z obranné poloviny. Gikiewicz řeší situaci odkopem do středu pole.

17

Útočná složka Augsburgu toho v první čtvrthodině moc nepředvedla. Územní převahou disponuje ligový nováček.

16

Ricu Doan kopal roh na zadní tyč, kde Khedira a spol. zvládli své defenzivní povinnosti. Hrát se bude od Gikiewicze.

15

Okugawa na pravé straně vrátil míč centrujícímu Brunnerovi. Ten našel Klose, jehož tečovaná hlavička proletěla vedle brány.

14

Bielefeld trpělivě kombinuje v zadních řadách. Domácí místo aktivního napadání jenom přihlíží.

13

První standardku tohoto typu Bielefeld k ničemu podstatnému nevyužil. S Vargasem se naopak musel rychle vracet Pieper.

12

Kunzeho postup završila sražená střela, která se v nebezpečném prostoru ještě odrazila na nohu Uduokhaie. Ten zahrál před Klosem na roh.

11

První menší šance pro Arminii! Klos využil fyzických proporcí k tomu, aby sklepl Brunnerův dlouhý aut na Doana. Japonský šikula ihned pálil, ale Gikiewicz si v pohodě doskočil k levé tyči.

10

Ortega si zahrál dobrých patnáct metrů před vlastní šestnáctkou. Pomohl vytvořit akci, kterou znegoval nepřesný centr Voglsammera.

9

Gikiewicz sebral neadresný nákop na hrot hostujícího útoku, kde je kapitán Klos doplňován Doanem a Voglsammerem.

8

Stejná standardka se konala i z levé strany. Opět ale bez kýženého efektu. Dobrou práci v obraně odvedl Lucoqui.

7

V sedmé minutě se domácí zmocnili premiérového rohového kopu. Pravačkou ho zrealizoval Daniel Caligiuri, ale jeho spoluhráči se k hlavičce nedostali.

6

Brunner vhodil míč hluboko do pokutového území, avšak žádné větší drama se před bránou Gikiewicze nekonalo.

5

Manuel Prietl posílal nákop na Doana, u kterého včas zasáhl Udokhai. Pokračuje se hostujícím autem.

4

Gikiewicz dostal malou domů, za kterou asi rád nebyl. Na poslední chvíli provedený nákop mu málem zablokoval Okugawa.

3

Zatím je to oboustranně opatrný úvod. Velký počet přihrávek se uskutečnil v bezpečné vzdálenosti od obou branek.

2

O úvodní výkop se postarali domácí, kteří nastupují v bílých, zatímco hosté v kompletně oranžových dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Augsburg: Gikiewicz – Framberger, Gouweleeuw (C), Uduokhai, Iago – D. Caligiuri, Strobl, R. Khedira, Vargas – Richter, Hahn.
Náhradníci: Koubek – Bénes, Finnbogason, Gregoritsch, Gruezo, Gumny, Niederlechner, Oxford, Pedersen.

DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, J. Nilsson, Lucoqui – Kunze, Okugawa, Prietl – Doan, Klos (C), Voglsammer.
Náhradníci: Linnér – de Medina, Gebauer, Hartel, Laursen, Schipplock, van der Hoorn, Vlap.

Rozhodčí: Schmidt – Günsch, Hüwe.
1. vzájemný zápas

16.12.2020
Bielefeld – Augsburg 0:1
Branka:
85. Jeffrey Gouweleeuw
FC Augsburg

Mužstvo s třemi paběrkujícími českými fotbalisty na soupisce úplnou jistotu záchrany nemá, ale má pod sebou dostatek jiných týmů, kterých se tyto starosti týkají mnohem více. Před víkendovými zápasy devětadvacátého kola nalezneme Augsburg na dvanáctém místě, kde má na zónu přímého sestupu devítibodový náskok. Na baráž je to bodů šest. V případě bodového zisku se dnes celek z Bavorska posune před Hoffenheim, nad kterým dokázal dva týdny zpátky vyhrát 2:1. Naposledy se ale zrodila porážka 0:1 na hřišti beznadějně posledního Schalke. Už od konce ledna kvůli zranění absentuje brazilský obránce Iago. Fit není ani finský záložník Jensen a věčný marod Jan Morávek. Nejčastějším střelcem je se sedmi zásahy André Hahn.
DSC Arminia Bielefeld

Hosté našli potřebnou formu v pravý čas. Ve čtyřech nedávných zápasech těsně prohráli s Lipskem, ale jinak uhráli remízu v Mohuči a kromě výhry 2:1 nad Leverkusen naplno bodovali také před týdnem proti Freiburgu, kde jim pomohl rozhodující vlastenec Santamaríi. Díky tomu všemu se Arminia posunula před Kolín na barážové šestnácté místo, kde má stejně bodů jako patnáctá Hertha. Boj o záchranu tak slibuje velké drama. Nejlepším střelcem je s pouhými čtyřmi zásahy Ricu Doan. Více než dvakrát skóroval už jen kapitán Fabian Klos. Kvůli problémům s koronavirem nemůžou hrát útočník Córdova a obránce Yabo, jinak by měli být všichni fit.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu devětadvacátého kola německé Bundesligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Augsburgem a Bielefeldem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

FC Augsburg – DSC Arminia Bielefeld

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   26. Strobl (AUG), 44. R. Khedira (AUG), 83. D. Caligiuri (AUG), 90+1. Gikiewicz (AUG) – 90+1. Schipplock (BIE)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:9.

FC Augsburg: Gikiewicz – Framberger, Gouweleeuw (C) (46. Oxford), Uduokhai, Iago – D. Caligiuri, Strobl, R. Khedira (46. Gruezo), Vargas – Richter (65. Finnbogason), Hahn.
Náhradníci: Koubek – Bénes, Finnbogason, Gregoritsch, Gruezo, Gumny, Niederlechner, Oxford, Pedersen.

DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, J. Nilsson, Lucoqui – Kunze, Okugawa (88. de Medina), Prietl – Doan (77. Gebauer), Klos (C) (69. Schipplock), Voglsammer.
Náhradníci: Linnér – de Medina, Gebauer, Hartel, Laursen, Schipplock, van der Hoorn, Vlap.

Rozhodčí: Schmidt – Günsch, Hüwe