Menu

Hokej

NHL

Calgary Flames – Toronto Maple Leafs

3:5

konec (0:0, 1:2, 2:3)

06.04.2021, 03:37 • Scotiabank Saddledome, Calgary • Milan Huppert

Tipsport: 3.31 4.4 1.88 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:22:03)
Statistické okénko

Střely na bránu: 29 – 30 | Přesilová hra: 0/1 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 2

Kdo se postavil do brankoviště?

Jacob Markström (CGY) – 25 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 59:09
Jack Campbell (TOR) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 59:13

Česká a slovenská stopa v utkání

Bez české a slovenské účasti

Tři hvězdy utkání

1. Auston Matthews (TOR) – 2+0
2. Rasmus Andersson (CGY) – 0+0
3. John Tavares (TOR) – 1+1
Toronto na ledě Calgary zvítězilo i podruhé v řadě. O svém vítězství 5:3 rozhodlo až v závěrečné desetiminutovce základní hrací doby.

Domácí vstupovali do třetího dějství s jednobrankovým mankem, které už ve 45. minutě smazal Mikael Backlund. Hosté s odpovědí dlouho neotáleli, o tři minuty později vrátil hokejistům Maple Leafs vedení Wayne Simmonds. Avšak uběhly další tři minuty a Mikael Backlund přidal druhý gól, když v oslabení skvěle vyřešil přečíslení společně s Lindholmem. Bohužel pro Calgary, soupeř ve stále probíhající přesilové hře počtvrté udeřil, Auston Matthews napodobil Backlunda, i on vstřelil druhý gól v utkání. Pojistku na vítězství favorita dal v 53. minutě John Tavares gólovou střelou z mezikruží. Domácí bojovali srdnatě, ale konec nadějím dal čtyřminutový trest Mangiapaneho za hru vysokou holí, Toronto náskok bez problémů uhlídalo až do závěrečné sirény.

Svěřenci kouče Keefeho navýšili náskok v čele Severní divize na šest bodů. Calgary zůstává šesté o skóre za Vancouverem, osm bodů pak ztrácí na čtvrtý Montreal.

Konec zápasu.

59:34

Z prakticky nulového úhlu zkusil brankáře překvapit Johnny Gaudreau. Hostující strážce svatyně mezeru zakryl včas a postaral se o další přerušení hry.

59:19

Domácí zkouší i v oslabení hru bez gólmana! Dobrou příležitost si okamžitě vypracoval Matthew Tkachuk, proti bekhendovému blafáku a střele do horních pater brány zasáhl Campbell lapačkou.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:53

Švédský gólman ve službách Calgary nyní musel hru přerušit. Nahození Dermotta s klidem zachytil do výstroje, rozehrávku mu znemožnil před brankou stojící Matthews.

58:19

Jacob Markström zmenšil střelecký úhel Marnerovi, zakončení směřující do levého horního rohu vyškrábl lapačkou nad břevno. Toronto pokračuje v kombinaci v útočném pásmu.

57:43

Domácí hokejisté zvládli situaci po buly. Derek Ryan posunul černou gumu za sebe na Michaela Stonea, ten Flames bez problémů osvobodil.

57:17

Pravou stranou zavezl kotouč do útočné třetiny Jason Spezza. Následovala nahrávka na modrou čáru Muzzinovi, jehož zakončení přizvedl do ochranné sítě Giordano.

56:41

Na druhý gól v oslabení zaútočil Mikael Backlund. Na hattrick švédský útoční zatím nedosáhl, pokus zápěstím zachytil Campbell do lapačky.

56:00

Wayne Simmonds je na ledě, startuje dlouhá přesilová hra Toronta. Lze očekávat, že hosté nebudou tolik tlačit na pilu, spíše se pokusí co nejvíce šetřit čas.

55:43

Konec nadějí. Andrew Mangiapane se vkleče pokusil o udržení puku v útočném pásmu, ale místo toho trefil hokejkou do obličeje Hymana, v jehož obličeji je viditelné krvavé zranění. Trest tak je čtyřminutový.

55:23

Americký zadák Noah Hanifin naznačil střelu, ale nakonec nahrál k levému mantinelu Backlundovi, Jeho nahození podržel ve výstroji Campbell.

54:46

Sean Monahan se povedenou kličkou zbavil Marnera. Následně napříč pásmem nahrál do pravého kruhu Tkachukovi, rána z první prosvištěla vysoko nad.

54:05

Úvod oslabení zvládli hokejisté Toronta bezchybně. Auston Matthews vyhrál buly za sebe na Riellyho, jenž odpálil hrací předmět přes všechny čáry.

53:58

Šance pro Calgary. Za zbytečný zákrok ve středním pásmu odjíždí na lavici hanby Wayne Simmonds. Pokud chtějí domácí pomýšlet na body, musí přesilovku využít.

53:22

Kanadský útočník Jason Spezza nastartoval po pravém mantinelu Joea Thorntona. Následovala střele od pravého mantinelu přes obránce, kterou gólman pokryl.

52:46

Morgan Rielly odvedl skvělou práci. Nejprve obral Backlunda, načež přejel středovou čáru a nahodil puk za bránu. Následně mohl v klidu odjet vystřídat.

52:10

52:10 John TAVARES - 3:5

52:10

Toronto právě vstřelilo branku!
Rozhodující úder? Hosté se ujímají vedení o dvě branky! Mezi kruhy si puk našel kapitán JOHN TAVARES. Centr druhé lajny vypálil švihem do levé šibenice, Markström byl bez šance. Asistence: Jake Muzzin a William Nylander.

51:30

Gólová přestřelka pokračuje, poslední minuty střetnutí slibují parádní podívanou. Plameny určitě nedají kůži lacino, zabojují minimálně o bod.

50:50

50:50 Auston MATTHEWS - 3:4

50:50

Toronto právě vstřelilo branku!
To je odpověď, jak se sluší a patří! Přesilovka Toronta pokračovala a výsledkem je čtvrtý gól. Markström neudržel pokus Tavarese a v předbrankovém prostoru se strhla velká bitva. Volný kotouč si našel AUSTON MATTHEWS, americký ostrostřelec následně forhendem propálil bezmocného brankáře. Asistence: John Tavares a Zach Hyman.

50:05

50:05 Mikael BACKLUND - 3:3

50:05

Calgary právě vstřelilo branku!
Přečíslení dvou na jednoho vyřešili domácí fantasticky, v oslabení vyrovnávají na 3:3! MIKAEL BACKLUND přes padajícího obránce posunul puk na Lindholma. Nejproduktivnější hráč Flames nezazmatkoval a kotouč švédskému krajanovi nezištně vrátil, střela do prázdné klece už nebyla pro Backlunda žádným problémem. Asistence: Elias Lindholm.

49:39

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:39

Hosté si zahrají druhou početní převahu. Unikajícího Michejeva dnes podruhé nedovoleně atakoval Nikita Nestěrov, protihráče vyvedl z rovnováhy seknutím přes hokejku.

49:13

Brett Ritchie si vyjel před bránu, avšak mezeru v postoji amerického brankáře ve službách Toronta nenašel. Trefil jej do levého betonu.

48:32

Krátce po buly střílel od modré čáry Mark Giordano. Houf hráčů stojících před bránou neprostřelil, úspěšný blok zaznamenal Jake Muzzin.

48:23

Po levém mantinelu najel do útočné třetiny Sam Bennett. Prudkou nahrávkou našel mezi kruhy Backlunda, střelu zápěstím pokryl Campbell lapačkou.

47:39

Calgary zase musí dotahovat jednobrankové manko. Joakim Nordström vyslal dopředu Monahana, tomu vystavil strom do cesty Alexander Kerfoot.

47:13

47:13 Wayne SIMMONDS - 2:3

47:13

Toronto právě vstřelilo branku!
Favoritovi vrací ztracené vedení WAYNE SIMMONDS! Kanadský forvard skvěle zapracoval i v pozici vkleče, když nahrávku Engvalla umístil za záda gólmana navzdory těsnému obležení obránců Anderssona a Giordana, ti si ale nevšímali puku. Asistence: Pierre Engvall.

46:55

Rozehrávajícího Jacoba Markströma se vydal napadat Jason Spezza. Švédský gólman se nenechal rozhodit, po mantinelu našel Monahana.

46:16

Třetí gól v síti zatím Jack Campbell nepřipustil. S projektilem Mangiapaneho si věděl rady, pokus z pravého kruhu podržel v rukavici.

45:49

Další akci Flames táhl po levé straně Matthew Tkachuk. Před brankou hledal Gaudreaua, ten přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.

45:20

Zkušený Joe Thornton zapracoval na jedničku, když vystihl nahrávku Ryana a touš vypíchl do útočné třetiny. Calgary je na koni a útočí na obrat.

44:17

44:17 Mikael BACKLUND - 2:2

44:17

Calgary právě vstřelilo branku!
Začínáme od nuly! MIKAEL BACKLUND využil podklouznutí Bogosiana k převzetí kotouče. Hrací předmět následně poslal nejen mezi bruslemi Dermotta, ale i mezi betony Campbella. Povedená trefa. Asistence: Sam Bennett.

43:48

Od levého mantinelu nahazoval kotouč před branku Zach Hyman. Na hraně brankoviště číhal Auston Matthews, jehož udržel na uzdě Andersson.

43:15

Domácí ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Pochvalu zaslouží Jake Muzzin, jenž lehl do nahrávku a touš udržel pod sebou. Johnny Gaudreau jen smutně pohlédl ke stropu haly.

42:34

Icing vzápětí přichází i na druhé straně. Milan Lucic natahoval hokejku kam nejdále mohl, přesto na pas od Backlunda nedosáhl.

42:03

Jack Campbell si netroufl odjet za bránu, v těžké situaci ponechal Dermotta. Bek neotálel a vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

41:54

Na druhý pokus již Calgary přejelo přes útočnou modrou čáru. Andrew Mangiapane nabil na modrou Michaelu Stoneovi, jenž trefil mantinel za brankou.

41:23

Velkou rychlost vyvinul ve středné třetině Matthew Tkachuk. V souboji jeden na jednoho proti Galchenyukovi ale neuspěl, inkasoval tvrdý hit.

40:48

Hokejisté Maple Leafs se až do útočného pásma neprobojovali. Dobrou práci odvedl Rasmus Andersson, jenž vypíchl touš z pod hole Hymanovi.

40:10

Třetí třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Auston Matthews na buly přetlačil Ryana, první útok závěrečné dvacetiminutovky tak patří Torontu.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 5:27.
Ve druhé třetině se už skóre měnilo, a to hned třikrát. Favorizované Toronto si v rozmezí pěti minut vytvořilo dvoubrankový náskok, který svými trefami zařídili Jason Spezza a Auston Matthews. Domácí hokejisté po druhé inkasované brance přidali do tempa a odměnou jim bylo alespoň snížení, o nějž se postaral Andrew Mangiapane. I závěr druhého dějství patřil Calgary, jež ukazuje, že body z domácího stadiónu rozhodně nedá zadarmo. Třetí dvacetiminutovka slibuje napínavou bitvu.
Střely na branku po 2. třetině: 19 – 18

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Dlouhou nahrávku Hanifina k útočné modré čáře zastavil Justin Holl. Brejk nerozjížděl, obloučkem pouze poslal kotouč do útočného pásma.

39:21

Jacob Markström zastavil nahození Spezzy po mantinelu. Posléze dobře zaresgistroval pohyb Simmondse, kotouč poslal na druhou stranu k volnému Stoneovi.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:06

38:06 Andrew MANGIAPANE - 1:2

38:06

Calgary právě vstřelilo branku!
Hráči Flames jsou na kontakt! Lucic za brankou připravil o kotouč Brodieho, tentýž obránce následně srazil střelu Hanifina na hokejku ANDREWA MANGIAPANEHO a kanadský útočník bez větších problémů poslal touš do odkryté pravé části brány. Asistence: Noah Hanifin a Elias Lindholm.

37:46

Nikita Nestěrov osvobodil Calgary pouze za cenu zakázaného uvolnění. Andrew Mangiapane zabojoval, ale velkou ztrátu na Muzzina nesmazal.

37:03

Skvěle zareagoval Jack Campbell na nahození Backlunda po mantinelu. Americký brankář vzápětí bez problémů rozehrál na Simmondse, s forčekujícím Nordströmem si nedělal těžkou hlavu.

36:38

Těžko říct, zda Michael Stone střílel nebo nahazoval na teč. Až zamýšlel cokoliv, tak mu úmysl nevyšel. Puk totiž poslal značný kus vedle brány, stjně tak mimo dosah Bennetta.

36:09

Zpracovat kotouč sice nedokázal, ale alespoň jej Brett Ritchie protečoval do útočného pásma, tudíž nemohla být řeč o icingu. Volný Zach Bogosian měl moře volného času i prostoru na rozehrávku.

35:37

Jack Campbell moc práce ve druhé třetině neměl. Ani teď nemusel řešit žádnou složitější situaci, slabý pokus Ryana s přehledem skryl v lapačce.

35:11

Za nástřelem Joea Thorntona vystartoval Jason Spezza. Dříve byl u puku Christopher Tanev, který využil drobného náskoku a po mantinelu dostal puk do středního pásma.

34:55

Spoluhráče Monahana vystavil ofsajdovému postavení Milan Lucic. Ten očekával přihrávku, jenže jeho kolega zvolil variantu nechat si puk pro sebe.

34:23

TJ Brodie po mantinelu našel Matthewse. Tomu sázka na individuální průnik nevyšla, Andersson a Giordano soka skřípli do kleští.

33:38

Výborný blok předvedl Matthew Tkachuk. Zaklekl proti Wayneovi Simmondsovi, štiplavý pokus naštěstí schytal do cháněných míst.

33:13

Útočnou třetinu navštívilo pro změnu Toronto. Do nahození Mitchella Marnera vložil hokejku Galchenyuk, touš poslal těsně nad horní tyčku.

32:29

Domácí hráči v posledních minutách zabrali, ale na kontaktní gól zatím čekají marně. Obtočení kolem brány Joakimu Nordströmovi nevyšlo.

32:02

I navzdory těsnému bránění zvládl William Nylander nahrát na modrou čáru Justinu Hollovi. Bek pálil ihned po zpracování do pravého betonu gólmana.

31:33

Brankáři Campbellovi nyní výrazně ulehčil situaci obránce Morgan Rielly. Kanadský bek vložil hokejku do pokusu Mangiapaneho, hrací předmět skončil v ochranné síti.

31:12

Plameny ale rychle vybojovalyi útočné pásmo zpět. Mezi kruhy dostal nabito Mikael Backlund. Dobré pozice nevyužil, forhendem pálil vedle levé části brankové konstrukce.

30:46

Christopher Tanev zabojoval, ale černou gumu dostihl až za modrou čárou. Spoluhráči v černých dresech ta museli vyklidit útočné třetiny.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Hokejisté Toronta ve druhé části začali potvrzovat roli favorita, domácí nastolenému tempu nestačí.

29:46

Defenzivní povinnosti si Justin Holl splnil na jedničku. Nejenže udržel na zádech Backlunda, ale i po mantinelu přesně nahrál Bogosianovi.

29:11

Zach Hyman z pravého křídla najel až na hranu brankoviště do těsné blízkosti Markströma. Mezeru v postoji Švéda nenašel.

28:30

Další výrazná komplikace pro Calgary. Domácí v první třetině nebyli horším týmem, ale v té druhé zatím vyššímu tempu soupeře nestíhá.

27:53

27:53 Auston MATTHEWS - 0:2

27:53

Toronto právě vstřelilo branku!
Hráči Maple Leafs odskakují do dvoubrankového náskoku! Nylander předal puk AUSTONOVI MATTHEWSOVI, který si nabruslil mezi kruhry a střelou zápěstím přes zakleknutého Stonea vypálil nechytatelně do levého horního rohu. Asistence: William Nylander a TJ Brodie.

27:09

Justin Holl si povyjel do levého kruhu, kam dostal nahrávku od Galchenyuka. Forhendovou dělovku z první poslal těsně vedle pravé tyčky.

26:56

Alexander Kerfoot v souboji proti dvěma protihráčům neměl šanci na úspěch. Příkladně zabojoval Christopher Tanev, jenž soupeři vypíchl puk z pod hole.

26:20

Podruhé v krátkém časovém sledu zastavil kontr Maple Leafs rozhodčí. Na vině bylo opět ofsajdové postavení, o které se postarala duo Spezza, Thornton.

25:55

Wayne Simmonds ujel společně s Michejevem do přečíslení dvou proti jednomu. Kanadský útočník situaci nevyřešil dobře, nahrávku poslal do brusle soka.

25:11

Andrew Mangiapane si udělal prostor kolem Holla, kolem jehož hokejky propasíroval touš k Mikaelu Backlundovi. Švéd vypálil bekhendem nepřesně.

24:45

Postavení mimo hru zastavilo snahy Toronta. Mitchell Marner udělal před modrou čárou zbytečnou kličku navíc, s níž nepočítal Matthews. Čárový rozhodčí vzápětí musel zapískat.

24:25

Dlouhou nahrávku Hanifina zastavil na modré čáře Matthew Tkachuk. Americký útočník v souboji jeden na jednoho nepřelstil Muzzina.

23:51

T. J. Brodie ve vlastní obranné třetině natáhl k individuální akci. Od pravého mantinelu se sice natlačil před bránu, ale už bez kotouče na holi.

23:10

23:10 Jason SPEZZA - 0:1

23:10

Toronto právě vstřelilo branku!
První gól střílí favorit z Toronta! Střela Dermotta proletěla vedle levé tyče za branku, kde byl Kerfoot. Ten našel na hraně brankoviště JASONA SPEZZU, jenž prvním pokusem trefil Hanifina, avšak dostal i možnost dorážky a tu již zametl do sítě. Asistence: Alexander Kerfoot a Travis Dermott.

22:32

Rasmus Andersson měl velké štěstí, že vyhození z obranné třetiny zavadilo při cestě mimo hrací plochu o tvrzené sklo, které ho zachránilo od dvouminutového trestu.

22:02

Rozruch v obranném pásmu Clagary způsobila čtvrtá útočná lajna. Pierre Engvall nedokázal tečovat nahození Michejeva, ale gólman puk vyrazil jenom před sebe naštěstí pro něj ke spoluhráči Giordanovi.

21:44

Zasahoval rovněž Jacob Markström. Oproti protějšku řešil výrazně jednodušší pozici, slabou střelu Matthewse po ledě odpálil vyrážečkou do rohu kluziště.

21:12

Johnny Gaudreau měl před sebou posledního obránce, ale zvolil nezištnou nahrávku do jízdy Tkachukovi. Střelu Campbell nadvakrát vyrazil s vypětím všech sil, dorážející Hanifin místo poloodkryté svatyně trefil tvrzené sklo za ní.

20:51

To Jack Campbell v bráně Maple Leafs musel zasahovat. Z poměrně velkého úhlu prověřil jeho pozornost Christopher Tanev, touš udržel v lapačce.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Po vítězném buly prosvištěl do útočné třetiny Alex Galchenyuk, nahození z forhendové strany poslal vysoko nad bránu.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 4:33.
V první třetině jsme gól neviděli. Oba celky pojaly úvodní dvacetiminutovku v opatrnějším duchu, spoléhaly především na hru z defenzivy. Proto bylo k vidění jen šestnáct střeleckých pokusů na bránu a jediná větší příležitost, kterou si vypracovali domácí. V 6. minutě Derek Ryan prostřelil Campbella mezi betony, ale na brankové čáře zachránil Toronto od inkasovaného gólu pozorný Travis Dermott. Bezbrankové skóre se následně nezměnilo až do sirény ukončující první část.
Střely na branku po 1. třetině: 10 – 6

20:00

První třetina skončila.

19:53

Poslední útok Maple Leafs v rámci úvodního dějství zastavil hvizd čárového rozhodčího. Galchenyuka nepustil do šance v ofsajdu stojící kolega Engvall.

19:20

Adresátem dlouhé nahrávky napříč středním pásmem byl Dillon Dubé. Na puk těsně nedosáhl, ale situaci nevzdal a pořádně zatopil Kerfootovi, ten si nakonec pomohl o mantinel.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:46

Mitchell Marner si poradil s otravným Lindholmem. Zpoza brány našel na hraně brankoviště Hymana, jenž nedokázal dostrkat puk až za záda Markströma.

18:13

Ruský zadák Nikita Nestěrov je zpět na ledové ploše. Na trestné lavici odseděl poklidné dvě minuty, kolegové premiérové oslabení ubránili bez starostí.

17:40

Jason Spezza mohl střílet od modré, ale ještě nahrál do pravého kruhu Nylanderovi. Pokus Švédka schytal Andersson, tentýž hráč vzápětí Calgary osvobodil.

17:19

Minuta z přesilovky je pryč a Toronto si zatím nic kloudného vypracovat nedokázala. Mezi dvěma soupeři chtěl proskočit Auston Matthews, leč neuspěl.

16:13

První přesilovou hru si zahrají hosté z Toronta. Na lavici hanby odjíždí ruský obránce Nikita Nestěrov, který ve snaze zabránit střele zahákoval krajana Michejeva.

16:01

Za brankou soupeře operoval s kotoučem na holi Derek Ryan. Nakonec nahrál o mantinel Rasmusi Anderssonovi, jeho dělovka se mezi tři tyče nevešla.

15:40

Útočník Elias Lindholm si počkal na modré čáře, po nahrávce od Backlunda trefil z první Campbellův pravý beton. Američan si vzápětí poradil i s dorážkou Hanifina, tu již nepustil.

15:22

Pěkným hitem se v středním pásmu prezentoval Sam Bennett. Kanaďan si počkal na Dermotta, jehož poslal na mantinel, obránce však ještě předtím zvládl nahrát volnému Simmondsovi.

14:45

Střelecký pokus Johnnyho Gaudreaua od pravého mantinelu nenadělal Campbellovi žádné větší potíže, touš zachytil a podržel v lapačce.

14:19

T. J. Brodie musel zabrat do defenzivních řad, puk vyhození Hanifinem totiž nedoputoval na zakázané uvolnění. Bek zahrál zkušeně, zadovkou našel Bogosiana a vyřadil ze hry Lucice.

13:59

Průnik Andrewa Mangiapaneho neměl šťastný konec. Jake Muzzin sice jeho kličku nezachytil, ale soka vzápětí výborně zakřižoval Justin Holl.

13:13

Tentokráte již musel zasahovat Jack Campbell. Americký strážce svatyně Toronta si povyjel proti Monahanovi, jehož vykryl vyrážečkou.

12:36

Volný puk získal na vrcholku pravého kruhu Johnny Gaudreau. Dlouho nerozmýšlel a střílel zápěstím, černou gumu poslal o kousek nad branku.

12:00

Icing vrátí hru před Jacoba Markströma. Christopher Tanev vyhodil naslepo po mantinelu, zcela mimo dosah spoluhráčů, ale i protihráčů.

11:56

Byl to Dillon Dubé, kdo protečoval nahození Giordana do útočného pásma, proto nemůže být řeč o zakázaném uvolnění. Justin Holl se následně nenechal dojet Nordströmem.

11:20

Hra přerušena, hrací předmět vyletěl na hostující střídačku. Za vysokým obloučkem Nikity Nestěrova vyskočil Jake Muzzin, rukavicí vzápětí hodil touš právě mezi spoluhráče.

10:46

Milan Lucic využil své rychlosti a protáhnul se mezi dvěma protihráči. Mezi kruhy posléze našel Andrewa Mangiapaneho, rána z otočky zamířila mimo tři tyče.

10:11

Odvážná kombinace s Calgary nevyplatila. Zach Hyman sice na pas Hanifina na Gaudreaua nedosáhl, ale americký útočník následně pod tlakem vyhodil na zakázané uvolnění.

09:41

Zajímavý pokus vyzkoušel zpoza brány Wayne Simmonds. Chtěl trefit Markströma, od nějž se měl touš odrazit do brány. Gólman situaci ustál, puk schoval v rukavici.

09:05

Ilja Michejev v rychlostním souboji předčil Monahana. Zpoza brány hledal na hraně brankoviště Engvalla, jemuž v klíčový moment zablokoval hokejku Tanev.

08:34

V defenzivě výborně zapracoval Noah Hanifin. Dobře odhadl, kam bude Zach Hyman nahrávat, pas na Matthewse bez problémů zachytil.

08:03

Švédský obr opět v akci. Tentokráte si sáhl pro nahození Bogosiana ještě ze středního pásma. Dotírající Thornton mu následně znemožnil pokus o nahrávku.

07:50

Spoluhráčům se rozhodl vypomoci s rozehrávkou Jacob Markström. Za brankou zachoval chladnou hlavu, pře forčekujícím Hymanem nahrál po mantinelu volnému Anderssonovi.

07:22

Smutně pohlédl Auston Matthews ke stropu haly. Po nahrávce Riellyho mířil do slibné příležitosti, tu přerušil hvizd muže v pruhovaném. Ofsajd.

06:33

Alex Galchenyuk naznačil střelu, aby následně ještě vylepšil palebnou pozici pro Alexandera Kerfoota. Zakončení z první prosvištělo těsně nad břevnem.

06:14

Nejproduktivnější hráč Maple Leafs Mitchel Marner otočkou zaskočil Giordana, načež nahrál před bránu Matthewsovi. Americký snajpr vypálil z první přímo do gólmana.

05:57

Zatím rozhodně nelze říct, že by byla viditelná rozdílná kvalita mezi oběma celky. Naopak, Calgary zahájilo střetnutí velmi aktivně a pořádně favoritovi zatápí.

05:05

05:05 Toronto zachránil od inkasované branky Dermott

05:05

Hostující defenziva prožila pořádně horké chvilky! Střela Ryana prošla Campbellovi mezi betony a směřovala do brány, ale skvěle zareagoval Travis Dermott, jenž odpálil kotouč z brankové čáry! Toronto vzápětí přežilo i následný závar.

04:41

Netrvalo dlouho a Toronto vybojoval útočné pásmo zpět. Tentokráte došlo i k zakončení mezi tři tyče, Jacob Markström schoval projektil vypálený Tavaresem v lapačce.

04:20

Drobné zaváhání si neodpustil T. J. Brodie. Hosté získali postavení v útočném pásmu a Nylander nahrával obránci, tom ovšem kotouč přeskočil přes hokejku a vyletěl z útočné třetiny.

03:49

Gólman Toronta si v úvodu utkání na nudu rozhodně stěžovat nemůže. Opět na něj letěl puk od modré čáry, pokus vyprodukoval Stone. Touš udržel ve výstroji.

03:00

Devětadvacetiletý gólman Campbell v letošní sezóně odchytal osm zápasů, ve všech vyhrál. Úctyhodná statistika, kterou by dnes určitě rád prodloužil. Nyní vychytal nahození Anderssona od modré.

02:35

Tlak Flames ještě pokračoval. Blýskl se Jack Campbell, jenž vychytal forhendovou střelu Bennetta a poradil si i s dorážkou Ryana. Výborný dvojzákrok.

02:11

Mark Giordano hrál následně prim i při útočné akce Flames. Jeho nahození dokázal tečovat Johnny Gaudreau, ale jen mimo bránu.

01:46

Prostor pro zakončení si hledal Jason Spezza. Puk si připravil na forhend, ale zakončení mu nevyšlo ideálně, napálil jenom blokujícího Giordana.

01:02

Premiérový zákrok střetnutí musel předvést Jacob Markström. Tentokráte si Hyman postavení pohlídal, střelu od pravého mantinelu vytáhl Švéd pravým betonem.

00:32

První útok Maple Leafs zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Morgan Rielly sice svou nahrávkou našel Hymana, ten ale zpracovával až za modrou čárou.

00:10

Zápas mezi Calgary a Torontem odstartoval! Na ledě se hned na úvod střetli elitní formace a Auston Matthews na buly přetlačil Lindholma.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Calgary Flames: Markström (Rittich) – R. Andersson, Giordano (C), Ch. Tanev, Hanifin, Mi. Stone, N. Nestěrov – Dubé, E. Lindholm, M. Tkachuk (A) – B. Ritchie, Monahan (A), J. Gaudreau – Mangiapane, Backlund, Lucic – S. Bennett, D. Ryan, Nordström.

Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Hutchinson) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner (A), Matthews, Hyman – W. Nylander, Tavares (C), Galchenyuk – Spezza, Kerfoot, J. Thornton – Simmonds, Engvall, I. Michejev.

Rozhodčí: Furlatt, Skilliter – Brisebois, Cherrey.
Česká a slovenská stopa v utkání

David Rittich (CGY)
Toronto Maple Leafs

Hokejisté Toronta řeší úplně jiné starosti než jejich příští soupeř, o poznání příjemnější. V současné době kralují Severní divizi a disponují šestibodovým náskokem na Olejáře z Edmontonu. Keefeho družina v poslední době předvádí parádní výkony, z předešlých sedmi klání odešli poraženi jedinkrát, jediná porážka s Edmontonem navíc přišla až po prodloužení. Naposledy zvítězili právě v Calgary výsledkem 4:2. Týmovou produktivitu vede Mitchell Marner s 47 body.
Calgary Flames

Calgary se každým zápasem vzdaluje účast ve vyřazovací části. Momentálně jsou Plameny na šesté příčce Severní divize, přičemž ztrácejí šest bodů na čtvrtý Montreal, ale ten má o pět odehraných utkání méně. A aktuální forma Sutterových svěřenců nenahrává skutečnosti, že bychom měli vidět jejich vzestup, neboť v posledních osmi utkáních zvítězili pouze jednou, a sice 4:2 doma s Winnipegem. Momentálně drží sérii tří porážek v řadě. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Elias Lindholm s 31 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Calgary a Torontem.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

Calgary Flames – Toronto Maple Leafs

3:5

konec (0:0, 1:2, 2:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 39. Mangiapane (Hanifin, E. Lindholm), 45. Backlund (S. Bennett), 51. Backlund (E. Lindholm) – 24. Spezza (Kerfoot, Dermott), 28. Matthews (W. Nylander, Brodie), 48. Simmonds (Engvall), 51. Matthews (Tavares, Hyman), 53. Tavares (Muzzin, W. Nylander)

Calgary Flames: Markström (Rittich) – R. Andersson, Giordano (C), Ch. Tanev, Hanifin, Mi. Stone, N. Nestěrov – Dubé, E. Lindholm, M. Tkachuk (A) – B. Ritchie, Monahan (A), J. Gaudreau – Mangiapane, Backlund, Lucic – S. Bennett, D. Ryan, Nordström.

Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Hutchinson) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner (A), Matthews, Hyman – W. Nylander, Tavares (C), Galchenyuk – Spezza, Kerfoot, J. Thornton – Simmonds, Engvall, I. Michejev.

Rozhodčí: Furlatt, Skilliter – Brisebois, Cherrey

Průběh zápasu
1. třetina
16:13 CGY 2 N. Nestěrov, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
23:10 TOR 0:1 Spezza (Kerfoot, Dermott)
27:53 TOR 0:2 Matthews (W. Nylander, Brodie)
38:06 CGY 1:2 Mangiapane (Hanifin, E. Lindholm)
Po 2. třetině
3. třetina
44:17 CGY 2:2 Backlund (S. Bennett)
47:13 TOR 2:3 Simmonds (Engvall)
49:39 CGY 2 N. Nestěrov, sekání
50:05 CGY 3:3 Backlund (E. Lindholm)
50:50 TOR 3:4 Matthews (Tavares, Hyman)
52:10 TOR 3:5 Tavares (Muzzin, W. Nylander)
53:58 TOR 2 Simmonds, nedovolené bránění
55:43 CGY 2+2 Mangiapane, vysoká hůl
Konec