Menu

Hokej

NHL

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins

1:4

konec (0:0, 0:2, 1:2)

02.04.2021, 01:08 • TD Garden, Boston • David Suchý

Tipsport: 2.24 4.06 2.69 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání

1. Michael Matheson (PIT) 1+0
2. Casey DeSmith (PIT) 30 zákroků
3. Zach Aston-Reese (PIT) 1+0 (03:43:40)
Kdo se postavil do brankoviště?

Daniel Vladař (BOS) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 57:44
Casey DeSmith (PIT) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 60:00
Česká a slovenská stopa v utkání

David Pastrňák (BOS) 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 19:18
David Krejčí (BOS) 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 17:01
Jakub Zbořil (BOS) 0+1, 0 účast, 3 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 22:12
Daniel Vladař (BOS) 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 57:44
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Pittsburghu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:1. Ani třetí třetina nám nepřinesla zrovna oku lahodící podívanou, nicméně Pittsburgh hrál velice zodpovědně a dvoubrankové vedení držel poměrně dlouhou dobu. Boston se sice nadechoval k náporu, jenomže přes výborně fungující obranu soupeře se dnes horko, těžko dostával do šancí. Bruins se přesto povedlo snížit, avšak místo vyrovnání přišla třetí a čtvrtá inkasovaná branka.

Konec zápasu.

59:08

Pens se málem přes celou délku hrací plochy povedlo trefit prázdnou branku!

58:44

Boston to znovu zkouší bez brankáře!

58:44

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Mark Jankowski – 2 min., držení).

57:51

57:51 Jake GUENTZEL - 1:4

57:51

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Je tu definitivní tečka za tímto duelem! Pens se totiž povedlo z vlastního pásma dostat kotouč k červené čáře, kde se nacházel JAKE GUENTZEL, kterému se poměrně jednoduše povedlo poslat kotouč do prázdné domácí svatyně.
Asistence: Kris Letang, Sidney Crosby.

57:00

Boston to zkouší v šesti!

56:44

McAvoy si sjel s pukem k pravému kruhu, odkud slabě nahazoval na branku. Tam ovšem trefil dobře postaveného protihráče, Pens se poté osvobodili.

56:05

Vladař poté za vlastní brankou zachytil prudké nahození a povedlo se mu rozehrát do strany. První lajna domácích se přesto daleko s kotoučem nedostala.

55:12

Crosby prováhal ideální moment k nahrávce před branku, kde se nacházel Rust. Pens to přesto příliš vadit nemuselo, nyní se jim daří sbírat další cenné vteřinky.

54:24

Domácí Coyle zavezl kotouč na druhou stranu, kde se do střelecké pozice dostal McAvoy. Jeho rána z dobrého místa směřovala vedle, hra je znovu přerušena.

53:07

53:07 Jason ZUCKER - 1:3

53:07

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Hosté si berou dvoubrankové vedení zpět! Pastrňák nedokázal nahrát o mantinel přesně, což vedlo k protiútoku soupeře, při kterém se Rodriguesovi povedlo před brankou najít naprosto osamoceného JASONA ZUCKERA, před kterým číhala prázdná bostonská branka.
Asistence: Evan Rodrigues, Marcus Pettersson.

53:01

Zkušený Letang dokázal oklamat napadajícího protihráče a navíc přesnou nahrávkou našel v tandemu obranného kolegu Dumoulina, jenž dostal puk do bezpečí.

52:21

DeSmith si znovu pohrál s pukem, který posléze rozehrál do pravého kouta hrací plochu. Boston se znovu nadechuje k náporu, tentokráte ale přišel o kotouč.

51:14

51:14 Brad MARCHAND - 1:2

51:14

Bruins právě vstřelili branku!
Zčistajasna je tu kontaktní branka domácích! Bergeronovi se povedlo velice chytrým způsobem zavézt kotouč za opačnou modrou čárou, kde navíc našel rozjetého BRADA MARCHANDA. Ten to zkoušel z jedničky, přičemž své zakončení pověsil přesně pod horní brankovou konstrukci.
Asistence: Patrice Bergeron, Jakub Zbořil.

51:02

DeSmith zastavil vedle své branky nahozený kotouč, který následně přebral jeho kolega Letang. První formace Pens se dostala do pásma, kde sbírá vteřinky.

50:37

Aston-Reese v tandemu dokázal najít volného Gaudreaua, jenž ale netrefil prázdnou branku domácích!

Staňte se fanoušky NHL.cz!

50:00

Do konce řádné hrací doby zbývá už jen poslední desetiminutovka. Pittsburgh i nadále drží vedení o dvě branky, v posledních minutách je ale pod náporem.

49:30

Pastrňák to zkoušel bekhendovou předávkou k brance soupeře, kde se měl nacházet Krejčí. Před ním ovšem situaci jistil Matheson, který zakročil ve vzduchu.

48:12

Před malým momentem opustil dění na ledové ploše domácí Grzelcyk, který má zdravotní problémy. Boston tak bude několik minut hrát na pět obránců.

47:08

Pittsburgh se nyní dostal do přečíslení, které nakonec na sebe vzal Crosby. Jeho rána putovala vedle branky a Vladař tak nemusel zasahovat.

46:15

Daleko se nedostal ani Bjorj, kterého čistým způsobem obral o touš pozorný McCann. Vladař byl následně připraven k zákroku, rána ale putovala vedle branky.

45:07

DeSmith poté musel za branku, kde se mu povedlo zachytit nástřel podél mantinelu. Pittsburgh se sice dostal z pásma, avšak ne daleko za červenou čáru.

44:21

Coyle se na levém křídle dostat k puku, se kterým se dokázal natlačit až před brankáře. DeSmith také v tomto případě dokázal odolat, domácí pokračují.

43:03

Gaudreau rozehrál přesně do tandemu na Astona-Reese, který prodlužoval podél mantinelu. Pittsburgh se usadil v pásmu, kde zatím marně čekáme na střelu.

42:20

Rodrigues raději na jistotu vyprodukoval zpětnou nahrávku do vlastního obranného pásma. Poté se ovšem málem do úniku dokázal dostat domácí Bjork.

41:03

Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., držení).

40:31

Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jérémy Lauzon – 2 min., nedovolené bránění).

40:10

Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal směrem do vlastního obranného pásma, odkud rozehrával Dumoulin.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 15 – 23.
Je za námi také druhá třetina, která nám konečně přinesla nějaké ty branky. Pittsburgh do ní vstoupil velice aktivně a po zásluze se dostal do kýženého vedení. Boston se směrem dopředu stále hledá, v jednom okamžiku se sice dostal k slibnému náporu, avšak k vyrovnání to nevedlo. Pittsburgh tak převzal otěže zápasu, díky čemuž se mu povedlo vstřelit druhou branku. Boston tak bude muset odvracet dvoubrankové manko.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

Ceci v závěru třetiny nevyzrál na Vladaře!

39:01

Vladař před malým momentem musel zasahovat. Jeho celek posléze rychle otočil hru na opačnou stranu, jenomže pozorná hostující obrana dokázala odolat.

38:11

Pens zahráli pouze za cenu zakázaného uvolnění a znovu se tak vhazovalo před hostujícím brankářem. Po menším rozruchu je tu další icing Pittsburghu.

37:31

Pastrňák se pokoušel dostat za záda posledního obránce, který ho čistě zastavil.

37:20

Nebezpečným zakončením od modré čáry to zkoušel Clifton, který prověřil připravenost brankáře DeSmithe. Ten odolal a jeho celek se tak dostal do protiútoku.

36:12

Marchand se dostal mezi přesilu protihráčů, proti které se mu nepovedlo uspět. První formace domácích přesto zakončila, avšak pouze do betonu brankáře.

35:01

Boston nyní propadl a soupeř se dostal do slibného přečíslení, při kterém se Crosbymu na zadní tyči nepovedlo dotlačit kotouč do prázdné branky!

34:20

Boston si tento zápas pořádně komplikuje a zatím se mu vůbec nedaří. Soupeř se totiž dostal do vedení o dvě branky a má tak nakročeno ke třem bodům.

33:12

33:12 Michael MATHESON - 0:2

33:12

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Ospalá pasáž nakonec přináší druhou branku Pens! Obránce MICHAEL MATHESON se fantastickým způsobem z vlastního pásma vydal až do tohoto útočného, kde se rychlostně dostal za záda domácí obrany, načež forhendovou kličkou dokázal vyzrát také na brankáře Vladaře.
Asistence: Anthony Angelo, Cody Ceci.

33:03

Po přetlačované o puk se k němu dostal domácí McAvoy, který ho na jistotu dostal ven z obranného pásma. Následně neměl daleko ke kotouči nenápadný Krejčí.

32:15

Grzelcyk si dal pozor na rozehrávku, která se mu přesto nepovedla. Pittsburgh se rychle natlačil za branku soupeře, kde Guentzel nahrál do tandemu na Crosbyho.

31:12

Na druhou stranu se poté dostal Zucker, který to zkoušel střelou do protipohybu. Puk nakonec směřoval vedle branky, Boston ovšem o něj rychle přišel.

30:57

Do zajímavého přečíslení se nyní dostala domácí formace, nakonec na to na sebe vzal Blidh, který trefil pouze brankáře.

30:00

Je za námi polovina řádné hrací doby, která nám zatím nabídla jedinou branku. Boston se sice po inkasované brance dostal k větší aktivitě, avšak zatím bez úspěchu.

29:20

Ukázkovým hitem si nyní počínal domácí McAvoy, který u mantinelu sestřelil zatím jediného střelce zápasu Astona-Reese, který ovšem pokračuje ve hře.

28:01

Sledovali jsme menší strkanici mezi Letangem a Fredericem. Nakonec se nejednalo o nic extra závažného a sudí tedy neměli důvod k dalšímu vylučování.

27:21

Máme za sebou první komerční přestávku druhé třetiny, po které se vhazovalo ve středním pásmu. Crosby to poté zkoušel ránou z otočky, ale mířil vedle.

26:12

Na zadní tyči se zjevil zcela osamocený Marchand, který měl příliš málo místa na kloudné zakončení. DeSmith dokázal zakročit, nápor domácích pokračuje.

25:05

Na opačné modré čáře pro změnu číhal Tanev, který se dostal pouze do ofsajdu. Obrana Bostonu dnes hodně často chybuje, vhazuje se ve středním pásmu.

24:15

Do protiútoku se poté dostával domácí Frederic, kterému se sice povedlo překonat opačnou modrou čáru, avšak před Kuhlmanem zasahoval Dumoulin.

23:23

Boston absolutně prospal úvod druhé třetiny, nakonec přeci jenom inkasoval. Vladař si nyní navíc připsal další zákrok, puk raději schoval do své lapačky.

22:01

22:01 Zach ASTON-REESE - 0:1

22:01

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Hostující celek se přeci jenom dostává do zaslouženého vedení! Na pravém křídle převzal nahrávku Tanev, který nabízel kotouč do předbrankového prostoru, kde se v souboji dokázal prosadit ZACH ASTON-REEESE, kterému se podařilo poslat kotouč do prázdné domácí branky.
Asistence: Brandon Tanev, Frédérick Gaudreau.

21:37

Pittsburgh pokračoval v aktivitě a Letang nabízel kotouč zpět za branku. Tam se sice nacházel volný Guentzel, který ovšem zadovkou našel pouze soupeře.

21:15

Aby toho nebylo málo, tak na opačné modré čáře číhal McCann, který se řítil sám na brankáře Vladaře, jenž ovšem přečetl úmysl v podobě střely mezi betony.

20:37

Guentzel se přes pravou stranu natlačil až před českého brankáře, kterému se ovšem opět povedlo odolat.

20:10

Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe domácí celek, konkrétněji se dokázal prosadit Bergeron. O první rozehrávku se poté postaral kolega Lauzon.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 2 – 7.
Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla hodně opatrnou podívanou. Úvodní minuty sice patřily Pittsburghu, jenomže ten se střelecky nedokázal prosadit, hra se tak poměrně rychle vyrovnala, avšak ani domácí celek si nakonec na brankáře ani jednou nedokázal přijít. Sledovali jsme poměrně dost nepřesností, sudí zatím vylučovali pouze v jediném případě.

20:00

První třetina skončila.

19:21

Již nám běží poslední minuta první třetiny, zatím to na změnu skóre nevypadá, domácí celek se ovšem drží s pukem kolem branky soupeře.

18:02

Sám na branku uháněl hostující Zucker, který si hodil kotouč do bekhendu, avšak následným zakončením úplně minul domácí branku!

17:25

Ritchie se snažil kotouč nahodit do pásma, což se mu povedlo až nadvakrát. Jeho celek se přesto k ničemu nedostal a soupeř se tak dostává k protiútoku.

16:27

Z dobré pozice před malým momentem zakončoval hostující Pettersson, který ovšem nedokázal trefit domácí branku. Pittsburgh je ovšem i nadále u kotouče.

15:12

Crosbyho formace se dokázala natlačit před českého brankáře, který rovněž na jistotu ukryl kotouč do své lapačky, což znamená poslední komerční přestávku.

14:05

Z poměrně velkého úhlu to před malým momentem zkoušel domácí Blidh, který ovšem nedokázal překvapit brankáře DeSmithe, jenž pro jistotu přikryl touš.

13:01

Ritchie měl před sebou poměrně dost prostoru, přesto při snaze o zakončení trefil pouze blokujícího protihráče. Pittsburghu se povedlo přečkat první oslabení.

12:10

Po rychlé souhře zakončoval z mezikruží Bergeron, jenomže trefil pouze beton brankáře. Boston pokračuje v kombinaci, která zatím další střelu nepřinesla.

11:15

Pastrňákovi ujel kotouč od hokejky a následovala tak protiakce Pittsburghu. Ta nakonec nabídla pouze sraženou ránu, český brankář Vladař nemusel zasahovat.

10:59

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brian Dumoulin – 2 min., krosček).

10:23

Marino zkoušel rozehrát do jízdy na Taneva, tomu ovšem kotouč ujel daleko od hokejky.

10:00

Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Sledujeme momenty plné nepřesností, Vladař je delší dobu bez zákroku.

09:01

Za volným pukem se poté dostával hostující Zucker, který se ovšem u hrazení nedostal přes Carla. Bostonu hodně skřípe kombinace, u puku je Pittsburgh.

08:15

Marchand se pokoušel na levém křídle najít Bergerona, jenomže ten měl puku hodně daleko. Přesto DeSmith zasahoval, a sice proti ráně z hokejky Lauzona.

07:01

Zucker si poradil s těžkou nahrávkou a poté se dostal až do střelecké pozice. Vladař také v tomto případě dokázal odolat, jenomže Boston je hodně pasivní.

06:20

Coyle to zkoušel vzít na sebe, přičemž nahrnul kotouč k zadnímu hrazení. Boston se následně sice dostal k nahození, jenomže Frederic trefil pouze soupeře.

05:03

Velice dobrou pozici měl domácí Dumoulin, který to nakonec zkoušel zakončením zápěstím, avšak našel pouze připravenou lapačku brankáře Vladaře.

04:20

Boston se ani tentokráte nedostal do zakončení, k puku se tak dostal hostující obránce Pettersson, který zpoza červené čáry nahazoval směrem do pásma.

03:01

Za volným kotoučem se poté dostával domácí Kuhlman, kterému přispěchal na pomoc Frederic. Puk se následně dostal k modré čáře, odkud zakončoval McAvoy.

02:06

Vladař musel poprvé zasahovat, a sice proti nepříjemné ráně z hole Guentzela. Pittsburgh se ihned dostal k tlaku, který pokračuje a domácí se pouze brání.

01:13

Poprvé si s pukem zahrál hostující brankář DeSmith, který se snažil rozehrát na vedle stojícího protihráče, kterého u zadního mantinelu ale dohrál Ritchie.

00:24

Hned první rozehrávka, a sice z hole Dumoulina, směřovala pouze na zakázané uvolnění.

00:10

Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, jenomže jako první se do pásma dostal domácí Marchand, který narazil do Dumoulina.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Boston Bruins: Vladař (Halák) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Grzelcyk, Clifton, J. Zbořil – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), N. Ritchie – Senyshyn, Coyle, Bjork – Kuhlman, Frederic, Blidh.

Pittsburgh Penguins: DeSmith – Letang, Dumoulin, Ceci, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby, Guentzel – Rodrigues, McCann, Zucker – B. Tanev, F. Gaudreau, Aston-Reese – Angello, Jankowski, Lafferty..
Boston Bruins

Na domácí straně se ovšem představí nevyzpytatelný Boston, kterému to letos nejde zrovna dle představ. Bruins momentálně okupují čtvrtou pozici východní divize, nicméně na vedoucí Washington mají ztrátu už devíti bodů, avšak Boston má hned tři zápasy k dobru. Naposledy se Bostonu povedl skvělý obrat proti předposlednímu New Jersey, který ještě v závěru zápasu vedlo o dvě branky, nakonec však prohrálo po samostatných nájezdech. Domácí celek tohoto zápasu by tak potřeboval najít lepší formu, ideální by bylo na výhru navázat dalším vítězstvím. Bude tomu tak po dnešním utkání?
Pittsburgh Penguins

Hokejisté Pittsburghu se momentálně nachází na druhé pozici východní divize, přičemž se jim do této chvíle povedlo nasbírat osmačtyřicet bodů, což znamená dvoubodovou ztrátu na vedoucí Washington. Tučňáci ovšem nají na svém kontě čtyři výhry v řadě, poslední porážka přišla před deseti dny na domácím stadionu proti New Jersey, kterému se povedlo uspět po prodloužení. Od té doby Pittsburgh ani jednou z posledních čtyř duelů nepřišel o bod, naposledy se mu dvakrát na domácí palubovce povedlo zdolat New York Islanders, který je v tabulce na třetím místě.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Boston Bruins a Pittsburgh Penguins.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins

1:4

konec (0:0, 0:2, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 52. Marchand (Bergeron, J. Zbořil) – 23. Aston-Reese (B. Tanev, F. Gaudreau), 34. Matheson (Angello, Ceci), 54. Zucker (Rodrigues, M. Pettersson), 58. Guentzel (Letang, Crosby)

Boston Bruins: Vladař (Halák) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Grzelcyk, Clifton, J. Zbořil – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), N. Ritchie – Senyshyn, Coyle, Bjork – Kuhlman, Frederic, Blidh.

Pittsburgh Penguins: DeSmith (Lagacé) – Letang (A), Dumoulin (A), Ceci, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rodrigues, McCann, Zucker – B. Tanev, F. Gaudreau, Aston-Reese – Angello, Jankowski, Lafferty.

Rozhodčí: Rank, O'Rourke – Suchánek, Alphonso

Průběh zápasu
1. třetina
10:59 PIT 2 Dumoulin, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
22:01 PIT 0:1 Aston-Reese (B. Tanev, F. Gaudreau)
33:12 PIT 0:2 Matheson (Angello, Ceci)
Po 2. třetině
3. třetina
40:31 BOS 2 Lauzon, nedovolené bránění
41:03 BOS 2 Marchand, hrubost
PIT 2 Letang, držení
51:14 BOS 1:2 Marchand (Bergeron, J. Zbořil)
53:07 PIT 1:3 Zucker (Rodrigues, M. Pettersson)
57:51 PIT 1:4 Guentzel (Letang, Crosby)
58:44 PIT 2 Jankowski, držení
Konec