Menu

Hokej

NHL

Nashville Predators – Dallas Stars

3:2

po prodl. (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0)

31.03.2021, 02:08 • Bridgestone Arena, Nashville • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 2.68 3.98 2.27 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše. Nezbývá mi, než vám popřát dobrou noc, pokud jdete na kutě, nebo dobré ráno, pokud jste se zrovna vzbudili. (05:00:33)
Tři hvězdy utkání

1. Eeli Tolvanen (NSH) – 1+1
2. Calle Järnkrok (NSH) – 1+1
3. Roman Josi (NSH) – 1+0
Československá stopa v utkání

Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 17:27
Kdo se postavil do brankoviště?

Juuse Saros (NSH) – 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3%, odchytal 61:29
Anton Chudobin (DAL) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 61:29
Nashville nepoznal přemožitele pošesté v řadě. Na vítěznou vlnu nasedl tým z Tennessee 22. března právě proti Dallasu, od té doby dvakrát porazil Detroit i Chicago a teď znovu Dallas.

Zápas se pro hráče Nashvillu přitom nevyvíjel vůbec dobře. Svěřenci Johna Hynese museli dvakrát dotahovat, přičemž poprvé jim k tomu pomohla přesilovka. Tu poté využil i soupeř a honba začala nanovo. Úspěšná byla ve 45. minutě, za stavu 2:2 šel pak duel do prodloužení.

V něm o výhře Predators rozhodl Eeli Tolvanen, který tak podtrhl další výborný výkon Evropanů.

Konec zápasu.

61:28

61:28 Eeli TOLVANEN - 3:2

61:28

Nashville právě vstřelil branku!
Další útok založil Nashville od vlastní branky. Zatímco přihrávka do křídla rozjela Arvidssona, ujel Gurjanovovi středem hřiště EELI TOLVANEN. Právě on pak dostal nabídku do prostoru před brankáře, kterého oklamal bekhendovým blafákem. Asistence: Viktor Arvidsson a Alexandre Carrier.

60:50

Kombinace Predators zatím nikam nevede.

60:01

Začalo prodloužení.
Statistika střel: 25:35 (7:13, 7:13, 11:9).

60:00

Třetí třetina skončila.

58:56

Dallas chtěl od prodloužení vysvobodit Radek Faksa, ale Juuse Saros mu to nedovolil.

58:21

Calle Järnkrok měl na hokejce možné rozhodnutí! Trefil ale pouze břevno a puk poskakující v brankovišti dostali hosté do bezpečí.

Opakované záběry odhalily vynikající Chudobinův zákrok, kterým puk na horní tyčku vyrazil. Tady si ruský gólman zaslouží absolutorium!

57:40

Jamie Oleksiak nabízel puk před domácí branku. Klidně tam mohlo dojít k nějakému zajímavému odrazu, obránci Nashvillu však situaci ustáli.

56:22

S blížícím se koncem základní hrací doby se přitvrzuje. Do prodloužení se očividně nechce nikomu.

54:55

Hosté jsou dál nebezpeční. Z pozice pravého beka vyslal dobrou ránu Miro Heiskanen. Juuse Saros si našel puk i přesto, že před ním clonil Dickinson.

54:21

Škoda pro Dallas. Jamie Benn se měl stát adresátem Lindellovy křižné přihrávky, v rozhodnou chvíli však ztratil stabilitu a podklouzl.

54:10

Jamie Benn (Dallas) hru otočil a sám se prodral mezi dvěma soupeři. Po projetí modré čáry pak provětral Sarosovu lapačku.

53:26

Nashville získává území po zakázaném uvolnění.

52:20

Domácí se chvíli hnali v přečíslení dva na jednoho! Cesta přihrávky byla zavřená, takže se Mikael Granlund správně rozhodl situaci řešit sám. Šikovně mířil pod břevno, ale Chudobina trefil pouze do masky.

51:16

Staňte se fanoušky NHL.cz!

51:16

Po tvrdých soubojích je puk v hledišti. Hráči si oddechnou během komerční pauzy.

50:37

Stejný případ nastal po Klingbergově střele z pravého kruhu. I na ni Juuse Saros (Nashville) pěkně viděl a neměl sebemenší problém zasáhnout.

49:23

Dobře si vedl i Juuse Saros (Nashville), který zneškodnil křídelní pokus Jamieho Benna.

48:25

Na modré čáře dostal přihrávku Mattias Ekholm (Nashville). Se zakončením vůbec neváhal, ale povyjetý Chudobin puk spolehlivě vyrazil.

47:48

Hra přerušena pro hru vysokou holí.

46:22

Hosté si chtěli vzít ztracené vedení zpět. Rhett Gardner z levé ani Mark Pysyk z pravé strany však Juusa Sarose nepokořili.

45:48

Za nerozhodného stavu se hraje nahoru-dolů.

44:05

44:05 Calle JÄRNKROK - 2:2

44:05

Nashville právě vstřelil branku!
Teď už byl Anton Chudobin bezradný a podruhé v utkání je vyrovnáno! Granlund nebojácně vnikl do útočného pásma, kde nabil Kuninovi. Jeho střela z pravé strany minula přední tyč a o zadní mantinel doklouzala k levé, kde stál nehlídaný CALLE JÄRNKROK. Ten si puk velmi rychle zpracoval a za povyjetým brankářem už měl jednoduchou úlohu. Asistence: Luke Kunin a Mikael Granlund.

43:05

Fantom Chudobin podržel Dallas! Ruský gólman nejprve tygřím skokem vychytal zpoza brány vyjíždějícího Arvidssona a poté vyrazil i jeho pohotovou dorážku.

42:17

Hosté nezůstali pozadu. K dorážce zblízka se dostal Blake Comeau, ale Juuse Saros změnu skóre nepřipustil.

41:14

Za domácí pohrozil Luke Kunin. Jeho ránu zápěstím vyrazil Chudobin do prostoru.

40:54

Při další akci se Dallas z útočného pásma vyhnal sám, na vině byla neúspěšná zpětná přihrávka.

40:10

Buly pro Nashville. Jenže po ztrátě puku musel domácí tým honem zařadit zpátečku.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina byla podstatně zajímavější, nechyběly šance ani góly. Ten první padl ve 27. minutě a dal ho Jason Robertson. O necelé tři minuty později domácí vyrovnali, když se v přesilovce prosadil kapitán Roman Josi. Jenže zanedlouho poté oplatil svému soupeři stejnou mincí Roope Hintz, takže Nashville bude muset v závěrečné periodě dotahovat.
Statistika střel: 14:26 (7:13, 7:13).

40:00

Druhá třetina skončila.

39:28

Nashville tlačí na pilu, ale na vyrovnání to pořád nestačí. Ani z vnitřního okraje pravého kruhu zakončující Mathieu Olivier si na Chudobina nepřišel, a tak se zdá, že jeho tým půjde do kabiny za stavu 1:2.

37:55

Hra se otočila a na levém kruhu měl prostor pro střelbu Viktor Arvidsson (Nashville). Jeho nízká rána vyprášila Chudobinův pravý beton.

37:21

Oddech do obranných řad vnesl až Roope Hintz (Dallas). Rozjel se po pravém křídle a bekhendovou střelou získal pro své mužstvo území.

36:14

Aktivita Predators ale neutichá, právě naopak. Nashville využívá celou šířku hřiště a Dallas má problémy soupeřovu souhru zachytávat.

35:00

Vzhledem k předchozím varováním se Dallas snaží zklidnit hru.

34:22

Z vrcholu levého kruhu zakončující Roman Josi (Nashville) tentokrát branku přestřelil.

33:13

Ve skvělé šanci na vyrovnání se objevil Jakov Trenin! Domácí hráč pronikl až před Chudobina, zakvedlal pukem a ruského brankáře střelou mezi nohy dokonce i překonal! Kotouč ale nabral špatný směr a skončil vedle tyče.

31:02

31:02 Roope HINTZ - 1:2

31:02

Dallas právě vstřelil branku!
Dallas oplácí Nashvillu stejnou mincí a je zpátky na koni! Základem úspěchu bylo vyhrané buly. První střelu Juuse Saros ještě vyrazil, ale na dorážku ROOPA HINTZE už byl finský gólman krátký. Jen doplním, že Dallasu stačilo k využití přesilovky pouhých šest sekund. Asistence: Miro Heiskanen a John Klingberg.

30:56

Vyloučení v týmu Nashville Predators (Ben Harpur – 2 min., podrážení).

29:04

29:04 Roman JOSI - 1:1

29:04

Nashville právě vstřelil branku!
Po využité přesilovce srovnal Nashville krok! Järnkrok nabil kolmicí na vrchol pravého kruhu ROMANOVI JOSIMU, domácí kapitán se opřel do puku vší silou a křižný projektil otřel o Chudobinovo rameno. Nechytatelné. Asistence: Calle Järnkrok a Eeli Tolvanen.

28:14

Vyloučení v týmu Dallas Stars (Rhett Gardner – 2 min., krosček).

27:28

Nashville propásl jedinečnou možnost vyrovnat! Ben Harpur v situaci dva na nikoho nahrál do druhé vlny Grimaldimu, který branku trestuhodně minul!

26:12

26:12 Jason ROBERTSON - 0:1

26:12

Dallas právě vstřelil branku!
Jeden ze dvou střelecky nejaktivnějších hráčů první třetiny se dočkal zasloužené odměny! JASON ROBERTSON se duchapřítomně vydal za Gurjanovem, ten na sebe natáhl Fabbra a zadovkou na levém kruhu uvolnil právě Robertsona. Tomu koukal Josi pouze na záda, takže měl zakončující hráč dostatek času na to zahrát Sarosovi na housle. Asistence: Denis Gurjanov a Miro Heiskanen.

25:19

Dva střelecké pokusy připsali i domácí. Roman Josi ani Viktor Arvidsson však úspěšní nebyli.

24:14

A rozehráli se i hosté. Nejprve to na Sarose zkusil bekhendem Mark Pysyk, po něm se do gólmanova protipohybu snažil tečovat puk Andrew Cogliano.

23:19

Změnil to až Roman Josi. Domácí kapitán po přihrávce z buly bránu sice netrefil, ale puk odražený od zadního mantinelu mohl nadělat neplechu. Kdyby ho Anton Chudobin reflexně neukryl pod lapačku.

22:48

Druhá třetina zatím bez jediné střely na branku či mimo ni.

21:44

Přeci jen se Nashville dostal na druhou stranu hřiště. Od zadního mantinelu pak mířila přihrávka před branku, kde měl situaci pod kontrolou Jason Robertson.

20:24

Jenže domácí se provinili zakázaným uvolněním. A po něm přišlo ještě jednou. Rozehrávka v týmu Predators tak na začátku druhé třetiny poněkud vázne.

20:05

Radek Faksa tentokrát na buly neuspěl a dopředu míří Nashville.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina bohužel zůstala gólově skoupá. Střeleckou převahu měl Dallas, v jehož dresu byli nejvíce vidět Jason Robertson a Denis Gurjanov (oba 3 střely na bránu). Neztratil se ani jediný český hráč Radek Faksa, rodák z Opavy má na svém kontě jednu střelu a hlavně skvělou úspěšnost na buly (75%). Právě vhazování můžou být v zápase klíčovým faktorem.
Statistika střel: 7:13.

20:00

První třetina skončila.

19:16

Domácí způsobili pořádný rozruch před brankovištěm! Anton Chudobin se musel hodně ohánět, aby dvakrát vychytal Mikaela Granlunda. Následnou melu po přerušení rozhodčí rychle rozehnali.

18:20

Ke stejné brankové konstrukci měl v plánu zamést touš Denis Gurjanov (Dallas). Jenže Juuse Saros předvedl skvělou předvídavost a ruskému hráči puk položenou holí vypíchl.

17:14

I díky tvrdé hře svých spoluhráčů se dostal k puku Joe Pavelski (Dallas). Brankáře chtěl překvapit střelou z úhlu, ale Juuse Saros nenechal u tyče ani trochu místa.

16:22

Hosté hrají hodně do těla, za pravdu mi dali Andrew Cogliano a Rhett Gardner.

15:41

Strážce domácí svatyně musel znovu zasahovat, tentokrát jeho směrem střílel Jamie Oleksiak.

14:37

Po vyhraném buly a krátké kombinaci pálil Denis Gurjanov (Dallas) z mezikruží. Juuse Saros byl v brankovišti připraven.

14:23

Kolem střídaček rozjetý Radek Faksa to zkusil na Sarose zápěstím. Domácí gólman puk chytil a nepustil. Před ním se pak ještě pošťuchovali Ben Harpur a Jamie Benn, šarvátka se ale nekonala.

13:24

Ryan Johansen (Nashville) pozdravil Chudobina z neutrální zóny. Tento pokus byl jen propagační.

12:20

Na modré čáře stojící Esa Lindell (Dallas) netrefil puk ideálně a prakticky ho odevzdal soupeři.

12:00

Jason Robertson (Dallas) je nejaktivnějším hráčem na hřišti. Znovu dal o sobě vědět dorážkou z bezprostřední blízkosti, kterou mu však Saros chytil.

11:26

Radek Faksa (Dallas) si v obranném rohu počkal na Romana Josiho, kterého přitlačil na mantinel. Parádní bodyček českého centra!

10:07

Domácí ani teď nezvládli přechod do útočného pásma, tentokrát se však pokračuje bez přerušení.

08:49

Hru přelévající se z jedné strany na druhou zastavil icing Predators.

07:35

Domácí gólman musel zůstat v pozoru, protože na něj o minutu později mířil i Blake Comeau. Jeho ránu ze středu vyrazil Juuse Saros betonem.

06:37

První větší šance! Individuálně pronikající Roope Hintz (Dallas) natlačil tělo před vracejícího se obránce a ze dvou metrů otestoval kvalitu Sarosovy vyrážečky.

05:33

Na opačné straně hrozil Viktor Arvidsson (Nashville). I když hrozil je přeci jen silné slovo, protože střelu z úhlu Anton Chudobin hravě vyrazil betonem.

04:15

Jason Robertson (Dallas) nabral rychlost na levém křídle. Dobruslil až do kruhu, odkud podruhé prověřil pozornost Juusa Sarose.

03:01

Za Nashville se osmělil Roman Josi. Domácí kapitán vypálil z pozice levého obránce do středu branky, takže Anton Chudobin měl práci hodně usnadněnou.

02:40

Juuse Saros (Nashville) má další zákrok. Tanner Kero zachytil u zadního mantinelu nepovedené vyhození, načež přihrál před branku. Rhett Gardner tam zblízka puk za záda maskovaného muže neprotlačil

01:26

S dalšími akcemi budeme muset počkat, puk přeletěl střídačku a zmizel někde v hledišti.

00:42

A bylo tomu tak. Zápěstím to na Sarose zkusil Jason Robertson, domácího brankáře pouze rozchytal.

00:05

Úvodní buly ovládl Radek Faksa, a tak se dá očekávat, že jako první zaútočí Dallas.

00:01

Utkání právě začalo.
Všechny oficiality už máme za sebou. Aktéři zápasu jsou přesně tam, kde mají být. Nám nezbývá, než popřát vám příjemnou sportovní zábavu!
Úvodní sestavy:

Nashville Predators: Saros (Rinne) – A. Carrier, Ekholm (A), Fabbro, Josi (C), Benning, Harpur – Arvidsson, Johansen, Tolvanen – Kunin, Mikael Granlund, Järnkrok – Cousins, Haula, Grimaldi – Olivier, Sissons, Trenin.

Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Pavelski (A), Hintz, Robertson – Comeau, Faksa, Cogliano – Gurjanov, Dickinson, Ja. Benn (C) – L'Esperance, Dowling, Gardner.

Rozhodčí: Sutherland, Syvret – Gawryletz, Sericolo.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vzájemná utkání

1) Dallas Stars – Nashville Predators 7:0
2) Dallas Stars – Nashville Predators 3:2
3) Dallas Stars – Nashville Predators 3:4pn
4) Dallas Stars – Nashville Predators 3:4pn

Dallas v letošní sezoně odehrál všechny zápasy doma. A zatímco v těch lednových Nashville porazil, v březnu měl pokaždé smůlu při nájezdech.
Česko-slovenská stopa

Radek Faksa a Andrej Sekera (oba Dallas).
Dallas Stars

Zatímco Nashville sbírá jeden bod za druhým, Dallas podává kolísavé výkony. Klub z Texasu jede od poloviny března v pravidelném rytmu 1-0-2 (tedy 1 bod za prohru v nájezdech či prodloužení, 0 bodů za prohru v základní hrací době a 2 body za výhru v základní základní době). Takto má za sebou už osm klání, takže aby tento ojedinělý jev zachoval, musel by dnes vyhrát. Takový plán mají mimochodem Radek Faksa, Andrej Sekera a spol.

Nejproduktivnější hráči:
Joe Pavelski (USA) – 32 bodů (15+17)
Roope Hintz (FIN) – 22 bodů (10+12)
John Klingberg (SWE) – 22 bodů (6+16)
Nashville Predators

Není to tak dávno, co byl Nashville za Dallasem. Karty se však obrátily a už je všechno jinak. Nashville se na konci března rozjel k parádnímu výkonu, který v sobě nese pět vítězství v řadě. Lepší formu v NHL nikdo jiný nemá. Během úspěšné jízdy se Nashville dostal hned před trojici soupeřů (kromě Dallasu předstihl i Columbus a Chicago) a nejen jim ukázal, že to s play-off myslí vážně. Spoleh je především na Evropany, prvních sedm míst týmové produktivity obsazují právě oni.

Nejproduktivnější hráči:
Filip Forsberg (SWE) – 29 bodů (11+8)
Roman Josi (SUI) – 20 bodů (3+17)
Viktor Arvidsson (SWE) – 17 bodů (5+12)
Vítejte u NHL! Březnový program nejsledovanější hokejové ligy světa uzavře souboj Nashvillu s Dallasem. Domácí chtějí potvrdit skvělou formu a upevnit si čtvrtou příčku v Centrální divizi, hosté se naopak ze sedmého místa pokusí k play-off přiblížit.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Nashville Predators – Dallas Stars

3:2

po prodl. (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 30. Josi (Järnkrok, Tolvanen), 45. Järnkrok (Kunin, Mikael Granlund), 62. Tolvanen (Arvidsson, A. Carrier) – 27. Robertson (Gurjanov, Heiskanen), 32. Hintz (Heiskanen, J. Klingberg)

Nashville Predators: Saros (Rinne) – A. Carrier, Ekholm (A), Fabbro, Josi (C), Benning, Harpur – Arvidsson, Johansen, Tolvanen – Kunin, Mikael Granlund, Järnkrok – Cousins, Haula, Grimaldi – Olivier, Sissons, Trenin.

Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Hanley, Pysyk – Pavelski, Hintz, Robertson – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Gurjanov, Dickinson, Ja. Benn (C) – L'Esperance, Dowling, Gardner – Kero.

Rozhodčí: Sutherland, Syvret – Gawryletz, Sericolo

Průběh zápasu
1. třetina
Po 1. třetině
2. třetina
26:12 DAL 0:1 Robertson (Gurjanov, Heiskanen)
28:14 DAL 2 Gardner, krosček
29:04 NSH 1:1 Josi (Järnkrok, Tolvanen)
30:56 NSH 2 Harpur, podrážení
31:02 DAL 1:2 Hintz (Heiskanen, J. Klingberg)
Po 2. třetině
3. třetina
44:05 NSH 2:2 Järnkrok (Kunin, Mikael Granlund)
Po 3. třetině
Prodloužení
61:28 NSH 3:2 Tolvanen (Arvidsson, A. Carrier)
po prodl.