Menu

Hokej

NHL

Boston Bruins – New Jersey Devils

5:4

po s.n. (2:0) (1:2, 1:2, 2:0 - 0:0)

31.03.2021, 01:07 • TD Garden, Boston • Milan Huppert

Tipsport: 1.76 4.3 3.88 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:12:44)
Statistické okénko

Střely na bránu: 48 – 35 | Přesilová hra: 1/2 – 0/3 | Trestné minuty: 8 – 6

Kdo se postavil do brankoviště?

Jaroslav Halák (BOS) – 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,6%, odchytal 64:59
Mackenzie Blackwood (NJD) – 44 zákroků, 4 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 64:31

Česká a slovenská stopa v utkání

Jaroslav Halák (BOS) – 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,6%
Jakub Zbořil (BOS) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 18:06
David Krejčí (BOS) – 0+3, +2 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 21:13
David Pastrňák (BOS) – 0+0, -2 účast, 4 střely na branku, TM 0, čas na ledě 24:03
Pavel Zacha (NJD) – 0+0, 0 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 19:22

Tři hvězdy utkání

1. Brad Marchand (BOS) – 1+1
2. David Krejčí (BOS) – 0+3
3. Charlie Coyle (BOS) – 0+0

Dnešnímu utkání přihlíželo 2 191 diváků.
Zápas mezi Bostonem a New Jersey dospěl za stavu 4:4 až do samostatných nájezdů. Prvním exekutorem byl český útočník Pavel Zacha, který orazítkoval brankovou konstrukci, zatímco Charlie Coyle dokonale vymíchal Blackwooda a přiblížil Boston vítězství. Za Ďábly neproměnil ani Kyle Palmieri, a tak měl první mečbol David Pastrňák. Naložil s ním skvěle, forhendovou kličkou vyzrál na marně se natahujícího gólmana a přisoudil Medvědům bod navíc.

Svěřenci kouče Cassidyho si dnešním vítězstvím upevnili čtvrtou příčku ve Východní divizi, Philadelphii odskočili na tři body. New Jersey zůstává sedmé.

Konec zápasu.

65:00

65:00 Charlie COYLE - 5:4

65:00

V samostatných nájezdech zvítězil tým Boston Bruins.
Autorem vítězné branky je CHARLIE COYLE.

David PASTRŇÁK

2. série 2:0

Je konec, bonusový bod získává Boston! David Pastrňák protáhl kličku do forhendu a podél levého betonu Blackwooda poslal kotouč tam, kam patří.

Kyle PALMIERI

2. série 1:0

Za hosty neuspěl ani Kyle Palmieri, který jako by do poslední chvíle netušil, co chce udělat. Nakonec nepovedenou střelou napálil gólmana.

Charlie COYLE

1. série 1:0

Parádní nájezd v podání Charlieho Coyla! Americký forvard naznačil kličku do bekhendu, ale vzápětí si puk stáhl na forhend a uklidil ho do odkryté části brány.

Pavel ZACHA

1. série 0:0

Jako první se rozjel český útočník hájící barvy New Jersey Pavel Zacha. Nevymýšlel nic složitého, forhendem trefil břevno.

Samostatné nájezdy začínají.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:40

Utkání směřuje do samostatných nájezdů. Charlie McAvoy je zpět na ledové ploše a do středního pásma přenesl těžiště hry Jérémy Lauzon.

64:16

Od modré vypálil tvrdou ránu Damon Severson. Jaroslav Halák v tomto případě mohl zůstat klidným, protože puk zamířil o poměrně velký kus vedl pravé tyčky.

64:00

Probíhá poslední minuta prodloužení.

63:44

Podruhé v krátkém časovém sledu střílel Subban. Před brankou ještě zkoušel tečovat Kyle Palmieri, hůl ale přiložil k ledu příliš pozdě.

63:18

Štěstí pokusil P. K. Subban. Dělovka od modré neznamenala rozhodnutí střetnutí, puk skončil ve výstroji blokujícího Brandona Carla.

62:39

Damon Severson ujel do samostatného úniku, který zakončil neúspěšnou bekhendovou střelou mezi betony Haláka. Při pokusu byl ale faulován Charliem McAvoyem, Ďáblové budou hrát přesilovou hru.

62:07

Dvojce Marchand, Bergeron zajistila další rozruch. První jmenovaný vyslal střílenou nahrávku, na kterou domácí kapitán těsně nedosáhl.

61:25

Agilní Brad Marchand obral o puk v útočném pásmu Seversona a vybídl ke skórování Matta Grzelcyka, jehož ránu Blackwood vyrazil jen k Bergeronovi, ten puk dostal smolně na brusle.

61:01

David Krejčí uvolnil po pravé straně Charlieho McAvoye, který se natlačil předbránu a šel do bekhendové kličky, vystřelil však pouze do pravého betonu gólmana.

60:34

První zákrok v nastaveném čase zapsal Jaroslav Halák. Slovenský fantom si hravě poradil lapačkou s pokusem Jegora Šarangoviče.

60:10

Jak je již zvykem, prodloužení se hraje ve třech bruslařích na obou stranách. Můžeme se tedy těšit na velké množství zajímavých příležitostí, pokud nepadne brzký gól.

60:01

Začalo prodloužení.
Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, na řadu přijde prodloužení. Domácí mužstvo ve třetí třetině smazalo dvoubrankové manko, když nejprve v 51. minutě dostal Medvědy na kontakt Charlie McAvoy a současnou podobu dal výsledku o pět minut později další obránce Matt Grzelcyk.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:35

Rozhodnout mohl David Pastrňák. Mezi kruhy obdržel ideální nahrávku do hokejky od krajana a jmenovce Krejčího, ale střelou k protější tyči pouze provětral Blackwoodův beton.

59:19

Už tři asistence má na kontě David Krejčí. K slušnému bodovému zisku chtěl přidat i gól, ale forhendem zacílil těsně vedle pravé tyčky.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:44

David Pastrňák rozjel přečíslení tří proti dvěma. Nahrávkou doprava vybídl k zakončení McAvoye, tvrdá střela rozezvučela mantinel za brankou.

58:18

Medvědi vyhodili a jejich oslabení je minulostí. Trent Frederic zkusil volný puk dojet, ale jako první u něj byl P. K. Subban, který měl oproti soupeři mírný náskok.

57:51

Damon Severson si vyměnil touš s Murraym a vypálil od modré čáry. Jaroslav Halák měl dobrý rozhled, hrací předmět udržel před brankovou čárou.

57:14

Hostujícímu mužstvu se v přesilové hře vůbec nedaří. Domácí v poklidu vyhodili dvakrát v krátkém časovém rozmezí, načež obranná čtveřice vystřídala.

56:18

Hosté mají šanci vzít si zpět ztracené vedení v početní převaze. Muži v pruhovaném vylučují domácího kapitána Patrice Bergerona na dvě minuty za hákování.

56:00

56:00 Matt GRZELCYK - 4:4

56:00

Bruins právě vstřelili branku!
Vyrovnáno! David Krejčí vyhrál buly na Smithe, jenž přihrál na modrou čáru MATTU GRZELCYKOVI. Americký obránce zamířil ze zápěstí k levé tyči, gólman se natahoval marně! Asistence: Craig Smith a David Krejčí.

55:43

Potrestaný Damon Severson je zpět na ledové ploše. Kanadský obránce okamžitě sprintuje do obranného pásma, Ďáblové zůstávají pod tlakem.

55:05

Přes všechny čáry vyhodil Ty Smith. Hráči v černo-žlutých dresech musejí začínat další útočnou akci od vlastní brány, početní převaha už je ve druhé polovině.

54:32

A další zákrok pro strážce svatyně New Jersey. Tentokráte to na něj zkusil jiný český útočník, a sice David Krejčí. Projektil vypálený z bodu pro vhazování v pravém kruhu jej nijak zvlášť nepřekvapil.

54:01

David Pastrňák střílel cíleně na teč. Žádná z hokejek spoluhráčů ale kotouč tečovat nedokázala, Blackwood měl tak výrazně ulehčenou práci.

53:43

Velká šance pro Boston, který bude hrát druhou přesilovou hru v utkání. Na lavici hanby odjíždí za hru vysokou holí Damon Severson.

53:17

David Krejčí zkusil štěstí individuálním průnikem středem hřiště. Úspěšně projel kolem McLeoda, ale Dmitrij Kulikov již byl nad jeho síly.

52:57

Do útočného pásma nahodil puk Brandon Carlo. Pozorný Damon Severson nepřipustil nebezpčí před brankou a po mantinelu vrátil hrací předmět do střední třetiny.

52:19

Krátce po přejeté útočné modré čáry vypálil tvrdý projektil příklepem Jegor Šarangovič. Jaroslav Halák na zakončení dobře viděl a včas vytasil lapačku.

51:47

Miles Wood nahrál za branku Pavlu Zachovi. Český útočník hledal mezi kruhy Palemieriho, toho ovšem pohlídala obranná dvojice na jedničku.

51:20

Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Kyle Palmieri. Posléze vložil tělo před Ritchieho a získal pozici blíže bráně, ani tak však na Haláka nevyzrál.

50:22

50:22 Charlie MCAVOY - 3:4

50:22

Bruins právě vstřelili branku!
CHARLIE MCAVOY zadělává na drama! Blackwood vykopl pokus Smithe pouze k americkému obránci, jehož střela brankáři propadla pod pravou rukou. Asistence: Craig Smith a Brad Marchand.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. New Jersey nadále drží nadějné dvoubrankové vedení, Boston marně dobývá svatyni Blackwooda.

49:45

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:45

V levém kruhu zakvedlal s pukem Karson Kuhlman, načež vypálil k bližší tyči. Mackenzie Blackwood s podobnou variantou počítal a touš za záda nepustil.

49:04

Pavel Zacha uspěl na buly, puk následně přebral Miles Wood. Najel si na mezi kruhy, odkud forhendem vypálil po ledě o pár čísel mimo bránu.

48:49

Otočku zpoza brány vyzkoušel Andreas Johnsson. Hokejku nezahnul ideálně, bekhendem vystřelil o pořádný kus vedle pravé části brankové konstrukce.

48:31

Craig Smith dosáhl přesně toho, čeho chtěl. Oblouček ze středního pásma poslal do prostoru brány a následně přinutil Blackwooda k přerušení hry.

47:36

Nahrávky v útočném pásmu měli dlouhého trvání. Nakonec došlo i ke střeleckému pokusu, střelu McLeoda podržel Halák ve výstroji.

47:11

Hokejisté v bílých dresech nyní dokonce získali postavení v útočném pásmu. Podle očekávání neženou akci do zakončení, dávají přednost trpělivé kombinaci.

46:34

Domácí začínají více otevírat hru, což vede k častějším brejkům Ďáblů. Jeden takový táhl po pravé straně Travis Zajac, skákavou žabičku Pavel Zacha promáchl.

46:02

Od levého mantinelu vypálil zápěstím Zach Senyshyn. Na dorážku číhal Charlie Coyle, avšak Blackwood černou gumu vyrazil mimo dosah soka.

45:40

Brejk rozjel Kyle Palmieri, ale nedostalo se mu podpory od spoluhráčů. Sám proti dvěma neměl šanci na úspěch, proto jen nahodil za bránu.

45:19

Patrice Bergeron zachytil puk před modrou čárou a z otočky nečekaně vystřelil. Slabý pokus Mackenzie Blackwood vykopl levým betonem do rohu kluziště.

44:32

Rozhodčím se hra pomalu začíná vymakat kontrole. Po dalším přerušení hry došlo ke strkanici, opět před brankou New Jersey. Ani teď muži v pruhovaném nesáhli k žádnému vyloučení.

44:01

Elitní obránce Bruins Charlie McAvoy schytal tvrdou střelu Seversona do nechráněných míst. Bolestí se chvíli svíjel na ledě. Nakonec vstal, ale po dojezdu na střídačky zamířil okamžitě do útrob stadiónu.

43:41

Andreas Johnsson nahrával před branku, ale Trent Frederic srazil černou gumu na modrou k Seversonovi. Dělovka od modré zamířila mimo tři tyče.

43:01

Po vítězném vhazování Coyla pálil od levého mantinelu Anton Blidh. Gólman touš udržel ve výstroji, menší potyčku rozhodčí rychle vyřešili.

42:44

Zakázané uvolnění vrátí hru před Mackenzieho Blackwooda. Ryan Murray přecenil rychlostní schopnosti Šarangoviče, nahrál mimo jeho dosah.

42:20

Kličkované Patrice Bergerona skončila těsně před brankou. Stahovačkou na střed sice obelstil Seversona, ale na Smithe si už nepřišel.

41:49

Nahrávku Davida Pastrňáka po mantinelu sebral Brandon Carlo. Z křídla zkusil projet před branku, kam jej nepustil pozorný P. K. Subban.

41:11

Obránce Charlie McAvoy do útočného pásma neprojel. Na útočné modré čáře mu čistým hitem vystavil stopku Andreas Johnsson.

40:41

Damon Severson propadl ve středním pásmu a do brejku vystartoval Charlie Coyle. Mířil do pravého horního růžku, kde se objevila Blackwoodova lapačka.

40:10

Závěrečná dvacetiminutovka ukrojila své první vteřiny. Boston má před sebou velkou výzvu, a sice stáhnout dvoubrankové manko na Ďábly.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:03.
Druhá třetina nabídla, stejně jako ta první, tři branky a o jednu víc vstřelilo hostující mužstvo. New Jersey odskočilo do dvoubrankového vedení ve 24. minutě, kdy nahození Bratta tečoval mimo dosah gólmana Travis Zajac. Bruins snížili ve 36. minutě zásluhou trefy Brada Marchanda, avšak odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, o necelé dvě minuty později potrestal obrovské zaváhání Lauzona útočník Kyle Palmieri. Ďáblové mají nakročeno k druhému vítězství nad Bostonem v řadě, ale domácí v závěrečné dvacetiminutovce určitě zabojují minimálně o bod.
Střely na branku po 2. třetině: 25 – 23

40:00

Druhá třetina skončila.

39:43

I přes veškerou snahu Nick Merkley nezvládl smazat ztrátu na Grzelcyka. A protože nahrávka Vatanena šla z obranné třetiny, je pískáno zakázané uvolnění.

39:12

Damon Severson byl tím, kdo za vlastní svatyní zachytil nahození Anderse Bjorka. I navzdory forčekujícímu Senyshynovi přesně rozehrál po mantinelu na spoluhráče Smithe.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:44

Do houfu hráčů stojících před bránou poslal kotouč Brandon Carlo. Mackenzie Blackwood zasahovat nemusel, úspěšný blok zapisuje do statistik Severson.

38:20

Obranné vyhození McAvoye zachytil P. K. Subban. Beka okamžitě atakoval Brad Marchand na hraně pravidel. Muži v pruhovaném tentokráte přešli počínaní domácího forvarda mávnutím rukou.

37:06

37:06 Kyle PALMIERI - 2:4

37:06

Devils právě vstřelili branku!
To byl rychlý proces! Bergeron sice vyhrál buly, jenže Lauzon nepochopitelně nahrál před branku KYLEOVI PALMIERIMU, a ten překonal překvapeného Haláka střelou ze svého pohledu k pravé tyči. Bez asistence.

37:01

Andreas Johnsson našel zpoza brány mezi kruhy Michaela McLeoda. Kanadský centr působící ve čtvrté lajně si ještě musí na svůj druhý zásah v utkání počkat, zamířil těsně nad.

36:47

Ďáblové ubránili další akci soupeře a znovu vystartovali do brejku. Jmenovitě Kyle Palmieri, jenž přes posledního beka Carla vypálil nepřesně.

36:06

Hosté podnikli rychlý útočný výpad pravou stranou. Pavel Zacha místo očekávané nahrávky střílel na bližší tyč, Halák zařídil přerušení hry.

35:48

35:48 Brad MARCHAND - 2:3

35:48

Bruins právě vstřelili branku!
Přesilovka využita, Bruins snižují! Kapitán Bergeron našel od pravého mantinelu mezi kruhy najetého BRADA MARCHANDA, jenž prostřelil Blackwooda střelou zápěstím mezi vyrážečku a pravý beton. Asistence: Patrice Bergeron a David Krejčí.

35:28

David Pastrňák obdržel nahrávku do své oblíbené pozice v levém kruhu. Nejproduktivnější český hráč letošní sezóny pálil příklepem do bočního oblouku brány.

35:05

Brad Marchand a Jesper Bratt jsou zpět na ledové ploše, pokračuje klasická přesilovka Bostonu pěti proti čtyřem. Marchand se okamžitě zapojuje do útočení.

34:43

Pokus o vyhození zachytil Charlie McAvoy v rukavici. Následovala nahrávku Pastrňákovi, jenž slabou střelou po ledě neohrozil Blackwooda.

34:07

Premiérovou přesilovou hru si zahraje Boston. V obranném pásmu se proti pravidlům provinil P. K. Subban, který přesekl hokejku Davidovi Krejčímu.

33:47

Hosté ujeli do přečíslení dvou proti jednomu. Ofenzivu podpořil Damon Severson, který žabičkou našel Johnssona, forhendovou střelu z první vytěsnil přesunující se Halák pravým betonem.

33:21

Zápas pokračuje ve čtyřech hráčích na obou stranách. Rozhodčí situaci nevyhodnotili jako klasickou bitku, oběma hráčům dali dvě minuty za hrubost.

32:59

32:59 Šarvátka mezi Marchandem a Brattem

32:59

Tvrdý hit Brada Marchanda na Kulikova se vydal pomstít Jesper Bratt. Hokejisté shodili rukavice a domácí Kanaďan udělal se soupeřem rychlý proces, když jej strhl k zemi a na ledě mu ještě uštědřil pár ran. Oba hráči už sedí na trestné lavici.

32:36

Travis Zajac mezi kruhy naznačil střelu, ale nakonec zvolil nahrávku do pravého kruhu na Kylea Palmieriho. Zakončení švihem skončilo na vyrážečce gólmana.

32:00

Dělovou ránu od modré čáry v podání McLeoda dokázal ztlumit Jegor Šarangovič. Halákovi ale paradoxně ulehčil práci, pomalu letící kotouč Slovák přikryl lapačkou.

31:29

Po uplynutí Marchandova trestu ujeli domácí do přečíslení dvou proti jednomu. Anders Bjork hledal bekhendovým pasem Coyla, jemuž v posledním okamžiku zablokoval hokejku navrátilec Smith.

31:08

Bekhendové vyhození Bergerona sice Severson zpracoval, ale až za útočnou modrou čárou. Kanadský bek vzápětí zacouval až do vlastní třetiny.

30:41

Premiérová početní převaha zatím hostům nevychází podle představ. První střelecký pokus přišel až v její druhé polovině. Halák si poradil s pokusem Subbana od modré.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Ďáblové mají nakročeno k druhému vítězství nad Bostonem v řadě, které by znamenalo přiblížení se bojům o play-off.

29:20

Po přerušení hry došlo k potyčce před brankou New Jersey. Frustrovaný Brad Marchand si vylil zlost na Smithovi, jehož počastoval několika ránami. Za odměnu inkasoval dvě minuty za hrubost.

29:20

Jenže vhazování ovládl Trent Frederic, a ten po levém mantinelu nastartoval motory Kuhlmana. Bekhendové zakončení z velkého úhlu bylo snadným soustem pro brankáře.

29:11

Ještě ze středního pásma nahodil touš na bránu Janne Kuokkanen. Cíl, vybojovat buly v útočné třetině, splnil. Halák si rozehrát netroufl.

28:45

Na led naskočila elitní formace Bruins. Té se ale dnes zatím vůbec nedaří, což jen potvrdil Patrice Bergeron nepovedenou nahrávkou na Marchanda.

28:23

Přihrávka po mantinelu naslepo se Coyleovi nevyplatila. Našel pouze hokejku protihráče Zachy, jenž ujel s pukem mimo vlastní obranné pásmo.

27:55

Grzelcyk projel do útočného pásma bekhendovou nahrávkou našel u levého mantinelu volného Brada Marchanda. Střelu zápěstím udržel Blackwood ve výstroji.

27:16

Hosté rozjeli rychlý protiútok. Ten táhl po levém mantinelu Jegor Šarangovič, pas na střed srazil do vzduchu Smith. hJakub Zbořil rukavicí vyhodil puk pryč z pásma.

26:44

Matt Grzelcyk si všiml, že Mackenzie Blackwood upustil vyrážečku, ale této skutečnosti využít nedokázal. Střelu od modré poslal mimo bránu.

26:21

Defenziva Devils zatím pracuje velmi dobře. Ryan Murray odcouval s Coylem, načež mu těsně před zakončením vypíchl kotouč.

25:48

Slabé nahození Carla z levé stany zastavil pozorně bránící Ty Smith. Bek následně neotálel a vysokým obloučkem přesunul dění hry do střední třetiny.

25:01

Brandon Carlo viděl rozjetého Davida Pastrňáka, ale nahrávku mu poslal příliš pozdě. Českému forvardovi rozhodčí odpískali postavení mimo hru.

24:33

Skóre málem bylo tříbrankové. Za obranou zůstal nikým nepokrytý Kyle Palmieri, který únik zakončil forhendovou střelou vedle levé tyče.

23:45

23:45 Travis ZAJAC - 1:3

23:45

Devils právě vstřelili branku!
Ruffova družina odskakuje do dvoubrankového náskoku! TRAVIS ZAJAC se natlačil před Cliftona v pravý čas, aby nahození Bratta ztečoval mimo dosah bezmocného Haláka. Asistence: Jesper Bratt a Ryan Murray.

23:31

Nyní to jsou hosté, kteří obsadili útočné pásmo. Jegor Šarangovič nabil na modrou Seversonovi, střela zápěstím proletěla nad břevnem. Tlak Ďáblů ale pokračuje.

22:56

Rychlý protiútok domácích neměl šanci na úspěch. Patrice Bergeron neměl dostatečnou rychlost, McLeod mu čistým způsobem vypíchl kotouč z pod hole.

22:15

za brankou uklidňuje situaci Ryan Murray. Spoluhráči odjeli střídat, a tak obránce několikrát zakvedlal s pukem. Následně hrací předmět přenechal Palmierimu a sám si odjel odpočinout.

21:46

Tlak Bruins pokračuje. Jérémy Lauzon pasem napříč pásmem uvolnil Senyshyna, rána z první prosvištěla těsně vedle levé tyčky.

21:01

21:01 Gól Bostonu neplatil z důvodu postavení Krejčího v brankovišti

21:01

Domácí vyrovnali, ale jejich radost byla předčasná! Síť rozvlnil Matt Grzelcyk, ale rozhodčí okamžitě rozpažil, protože David Krejčí najel do brankoviště a vyvedl z rovnováhy Blackwooda, který nemohl chytat.

20:32

Domácí daleko nedojeli. David Krejčí dlouho dopředu avizoval nahrávku na Ritchieho, kterou tak úspěšně vystihl P. K. Subban.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Michael McLeod okamžitě nahodil kotouč za branku soupeře, kde Jaroslav Halák sklepl kotouč pro Carla.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:03.
Po první třetině mají k vítězství blíže Ďáblové z New Jersey. Na stadiónu Bruins se ujali vedení už ve 2. minutě, kdy po chybné rozehrávce a nahrávce Subbana skóroval trestuhodně volný Miles Wood. Na tento zásah domácí dokázali odpovědět záhy, v 6. minutě skóroval Nick Ritchie, jehož pokus Blackwwod podcenil a puk mu propadl lapačkou. Svěřenci kouče Ruffa se ale odmítli smířit s vyrovnaným stavem a v 10. minutě získali podruhé gól k dobru, povedenou individuální akci zakončil Michael McLeod bezchybnou bekhendovou kličkou. Na tento zásah zatím Boston odpověď nenašel i navzdory většímu počtu střeleckých pokusů.
Střely na branku po 1. třetině: 12 – 11

20:00

První třetina skončila.

19:53

A ještě jednou musel hostující strážce svatyně zasahovat. Pro změnu pálil od levého mantinelu Jakub Zbořil, ale kýženého vyrovnání nedosáhl. Jeho pokus zastavil brankář vyrážečkou.

19:23

O přerušení hry se zasloužil Mackenzie Blackwood. Kanadský gólman ve službách Devils zachytil do lapačky slabé nahození obránce Carla.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:25

Poprvé o sobě dal výrazně vědět Jack Huges. Americký mladík ukázal velkou rychlost, zvládl si najet až před bránu. Z bezprostřední blízkosti však na Haláka nevyzrál.

18:12

Dění hry se zase rychle přesunulo na druhou stranu. Damon Severson vyslal po pravé straně na zteč Jegora Šarangoviče, pokus zápěstím prosvištěl vysoko nad břevnem.

17:44

Patrice Bergeron si netroufl na zakončení z velkého úhlu. Počkal na doplnění od spoluhráčů a našel z druhé vlny najíždějícího Smithe, pokus příklepem trefil Subbana.

17:22

Oblouček Ty Smithe našel za defenzivní linií ukrytého Pavla Zachu. Český forvard střílel z pravého kruhu k protější tyči, Halák udržel puk před brankovou čárou silou vůle.

16:41

David Pastrňák naznačil střelu, načež ještě vylepšil palebnou pozici pro Charlieho McAvoya. Ten střelou z první trefil beton přesunujícího se Blackwooda.

16:12

A tak Ďáblové okamžitě otočili hru na druhou stranu. V situaci dva na dva Travis Zajac vystřelil přes obránce, ale trefil Carla do chráněných míst.

15:44

Čitelnou nahrávku Subbana vystihl Zach Senyshyn a byli jsme svědky brejku Bruins. Ten neměl dlouhého trvání, protože právě Senyshyn nezvládl přesně nahrát.

15:19

Utkání v první třetině plyne ve velmi rychlém tempu. Hosté pokračují v kombinaci v útočné třetině, Michael McLeod vypálil příklepem těsně vedle.

14:35

Na vrcholek levého kruhu obdržel nahrávku Pavel Zacha. Zpracování zvládl dokonale, ale puk trefil špatně, výrazně minul cílové zařízení.

14:03

V úvodní dvacetiminutovce o sobě hodně dává vědět David Krejčí. Za brankou dohrál rozehrávajícího Seversona, ten zvládl nahrát ještě před inkasovaným hitem.

13:45

Přesně do hokejky poslal k útočné modré čáře Marchandovi nahrávky z obranného pásma David Pastrňák. Kanadský útočník byl ale sám proti dvojici obránců, o puk rychle přišel.

13:11

Pod velkým tlakem hrající Janne Kuokkanen nahazoval kotouč do útočného pásma, ale ten do kýženého prostoru nedoputoval. Ze vzduchu ho šikovně sklepl Smith.

12:49

Prudké nahození Zacha Senyshyna sice protečoval Trent Frederic do útočné třetiny, ale ještě z vlastní poloviny. Rozhodčí tudíž odpískali zakázané uvolnění.

12:20

Matt Grzelcyk tentokráte zabral včas a udržel na zádech forčekujícího Pavla Zachu. Vzápětí odvážnou kličkou do protipohybu českého útočníka utrhl a nahrál Ritchiemu.

11:40

Krátce po vyhazování střílel z prakticky nulového úhlu Trent Frederic. Mackenzie Blackwood reagoval pozdě, ale nemusel litovat, touš skončil v boční síti.

11:11

Ryan Murray neriskoval a proti vyhození Bjorka z obranné třetiny vyjel za útočnou modrou. Následně odcouval ještě kousek, aby měl větší prostor na klidnou rozehrávku.

10:44

Na druhé straně musel být v permanenci i slovenský fantom Jaroslav Halák. Svižný projektil Subbana od levého mantinelu nabral velkou rychlost, brankář si poradil nadvakrát.

10:11

S rychlým vyrovnáním chtěl přispěchat Patrice Bergeron. Ani svou druhou velkou příležitost v utkání ale nepřetavil v gól, vyraženou střelu Carla poslal do betonu gólmana.

09:34

09:34 Michael MCLEOD - 1:2

09:34

Devils právě vstřelili branku!
Hosté si berou zpět ztracené vedení! Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu MICHAEL MCLEOD, obránce Grzelcyk ho stíhal marně. Centr si následně z pravé strany sjel na střed, bekhendovou kličkou roztáhl Haláka a kotouč bez potíží uklidil do odkryté části brány. Asistence: Jesper Boqvist a Ryan Murray.

09:07

Prostor na hraně brankoviště si hledal David Krejčí. Český útočník mírně dokázal ztečovat nahození McAvoye, ale ne takovým způsobem, aby kotouč poslal mimo dosah brankáře.

08:55

Po delší odmlce zaútočili i hosté. Jmenovitě běloruský forvard Jegor Šarangovič, jenž přebruslil osobního strážce, načež z úhlu vypálil nepřesně.

08:24

Hokejisté v černo-žlutých dresech často zkoušejí štěstí nahazovanými puku. Jako teď v případě Lauzona, Blackwook zakročil pravým batonem.

07:29

Elitní formace Bostonu neudržela pozici v útočné třetině, naopak musela zabrat dozadu. Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Brad Marchand, který obral čistým způsobem Johnssona.

07:01

Strhnout vedení na stranu Bostonu a dokonat tak bleskový obrat chtěl Charlie McAvoy. Jakožto obránce se Američan ocitl v pravého kruhu, odkud křižnou střelou orazítkoval pravou část brankové konstrukce.

06:30

Začínáme tak zase prakticky od nuly. Vyrovnávací gól bude pro Medvědy určitě velkou vzpruhou, neboť proti New Jersey se jim střelecky dlouhodobě nedařilo.

05:55

05:55 Nick RITCHIE - 1:1

05:55

Bruins právě vstřelili branku!
Skóre je opět nerozhodné! Domácí ubránili akci soupeře a rozjeli ve třech brejk na druhou stranu. Krejčí našel po pravé straně NICKA RITCHIEHO, jehož střela zápěstím nebyla prudká, ani nijak zvlášť dobře umístěná, ale Blackwood zaváhal, odrazem o lapačku černá guma zaplavala do sítě. Asistence: David Krejčí a Craig Smith.

05:09

Odvážná zadovka Kyleovi Palmierimu málem vyšla. Jejím adresátem byl Janne Kuokkanen, jemuž smolně projel touš mezi bruslemi.

04:35

Hosté přenesli těžiště hry do útočného pásma. K asistenci chtěl přidat vstřelený gól P. K. Subban, avšak Halák na nahození viděl a udržel jej ve výstroji.

04:16

V obležení dvou protihráčů si Pavel Zacha poradil na výbornou. Odvážným pasem našel mezeru mezi nimi a tím uvolnil Murrayho.

03:58

Slibně vypadající brejk Devils zastavil hvizd čárového rozhodčího. V postavení mimo hru se nechal nachytat Andreas Johnsson, nahrávku převzal až za modrou čárou.

03:21

Za branku tentokráte nahodil Jegor Šarangovič. Hosté hrají hodně jednoduše, což zatím přináší kýžené ovoce, nyní ale Craig Smith předčil útočícího Smithe.

02:57

Spoluhráčům se rozhodl vypomoci s rozehrávkou gólman Halák. Za brankou zpomalil nahození Subbana, touš následně zahrál příhodně pro Carla.

02:07

Ve středním pásmu tvrdě narazil Damon Severson. Dlouho váhal s rozehrávkou, načež jej dohrál Frederic. Bek málem navštívil střídačku soupeře.

01:28

01:28 Miles WOOD - 0:1

01:28

Devils právě vstřelili branku!
Parádní vstup Ďáblů do střetnutí! Domácí chtěli přesunout hru do středního pásma, jenže mizernou nahrávku zachytil ještě před modrou čárou Subban, který mezi obránci našel MILESE WOODA a americký útočník tváří v tvář Halákovi mířil neomylně k pravé tyči. Asistence: P. K. Subban.

01:11

David Pastrňák v rychlostním souboji předčil Jespera Boqvista. na modrou nabil krajanovi Zbořilovi, jenž ale trefil jednoho z bránících soupeřů před sebou.

01:01

Další zákrok pro kanadského gólmana. Poradil si s nahozením Carla od modré čáry, které vytěsnil před sebe. Do rohu kluziště puk následně odpálil Subban.

00:32

Bylo tomu tak. A právě Charlie Coyle obstaral premiérový střelecký pokus na bránu, když vypálil z vrcholku levého kruhu. Blackwood udržel touš mezi betony.

00:10

Zápas mezi Bostonem a New Jersey byl odstartován! Na buly úspěšnější domácí hokejista Charlie Coyle, první útok tak nejspíše bude patři Bostonu.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Boston Bruins: Halák (Vladař) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Grzelcyk, Clifton, J. Zbořil – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), N. Ritchie – Senyshyn, Coyle, Bjork – Kuhlman, Frederic, Blidh.

New Jersey Devils: Blackwood (Wedgewood) – Severson (A), T. Smith, P. K. Subban, D. Kulikov, Vatanen, R. Murray – Šarangovič, Zajac (A), Kuokkanen – Palmieri (A), J. Hughes, Bratt – N. Merkley, Zacha, Wood – J. Boqvist, M. McLeod, A. Johnsson.

Rozhodčí: Rank, O'Rourke.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Česká a slovenská stopa v utkání

Jaroslav Halák (BOS)
Daniel Vladař (BOS)
Jakub Zbořil (BOS)
David Krejčí (BOS)
David Pastrňák (BOS)
Pavel Zacha (NJD)
New Jersey Devils

Jak již bylo zmíněno v příspěvku o Bostonu, tak Ďáblové v noci z neděli na pondělí tohoto soka porazili 1:0 a ještě tak stále mohou pomýšlet na postup do play-off. Čeká je ale velmi těžká práce. Aktuálně jsou na sedmé pozici Východní divize a na Medvědy ztrácejí devět bodů, navíc mají o dva odehrané zápasy více. Každopádně zbývá odehrát ještě třiadvacet střetnutí, stát se může cokoliv. Ruffova družina má podobnou formu jako dnešní soupeř, když v předchozích pěti zápasech třikrát slavila vítězství, dvakrát prohrála. Týmovou produktivitu vede dvojice Pavel Zacha, Ty Smith s devatenácti body.
Boston Bruins

Medvědy z Bostonu čeká ještě velká bitva o udržení pozice zaručující postup do vyřazovací části. Momentálně jsou na čtvrtém místě, ale mají jediný bod k dobru na pátou Philadelphii. Před sebou mají New York Islanders rozdílem devíti bodů. Formu Bruins z posledních zápasů lze hodnotit jako průměrnou. V předešlých pěti utkáních třikrát zvítězili, dvakrát prohráli, přičemž jednou až po prodloužení. Naposledy hráli svěřenci kouče Cassidyho právě doma s New Jersey, o těsném vítězství Ďáblů rozhodl jediným gólem utkání Palmieri. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Brad Marchand s 34 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Bostonem a New Jersey.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Boston Bruins – New Jersey Devils

5:4

po s.n. (2:0) (1:2, 1:2, 2:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. N. Ritchie (Krejčí, C. Smith), 36. Marchand (Bergeron, Krejčí), 51. McAvoy (C. Smith, Marchand), 56. Grzelcyk (C. Smith, Krejčí), rozh. náj. Coyle – 2. Wood (P. K. Subban), 10. M. McLeod (J. Boqvist, R. Murray), 24. Zajac (Bratt, R. Murray), 38. Palmieri

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Pavel Zacha (NJD)
1:0   Charlie Coyle (BOS)
2. série:
1:0   Kyle Palmieri (NJD)
2:0   David Pastrňák (BOS)

Boston Bruins: Halák (Vladař) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Grzelcyk, Clifton, J. Zbořil – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), N. Ritchie – Senyshyn, Coyle, Bjork – Kuhlman, Frederic, Blidh.

New Jersey Devils: Blackwood (Wedgewood) – Severson (A), T. Smith, P. K. Subban, D. Kulikov, Vatanen, R. Murray – Šarangovič, Zajac (A), Kuokkanen – Palmieri (A), J. Hughes, Bratt – N. Merkley, Zacha, Wood – J. Boqvist, M. McLeod, A. Johnsson.

Rozhodčí: Rank, O'Rourke – Nagy, Alphonso

Diváci: 2 191

Průběh zápasu
1. třetina
01:28 NJD 0:1 Wood (P. K. Subban)
05:55 BOS 1:1 N. Ritchie (Krejčí, C. Smith)
09:34 NJD 1:2 M. McLeod (J. Boqvist, R. Murray)
Po 1. třetině
2. třetina
23:45 NJD 1:3 Zajac (Bratt, R. Murray)
29:20 BOS 2 Marchand, hrubost
32:59 BOS 2 Marchand, hrubost
NJD 2 Bratt, hrubost
34:07 NJD 2 P. K. Subban, sekání
35:48 BOS 2:3 Marchand (Bergeron, Krejčí)
37:06 NJD 2:4 Palmieri
Po 2. třetině
3. třetina
50:22 BOS 3:4 McAvoy (C. Smith, Marchand)
53:43 NJD 2 Severson, vysoká hůl
56:00 BOS 4:4 Grzelcyk (C. Smith, Krejčí)
56:18 BOS 2 Bergeron, hákování
Po 3. třetině
Prodloužení
62:39 BOS 2 McAvoy, sekání
před nájezdy
Samostatné nájezdy
65:00 BOS 5:4 Coyle (rozh. náj.)
po s.n.