Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Gruzie – Španělsko

1:2

konec (1:0)

28.03.2021, 18:00 • Boris Paichadze National Stadium Dinamo Arena - Tbilisi • Skupina B • Vendula Zdražilová

Tipsport: 16.0 6.74 1.21 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (19:59:42)
Držení míče: 28 % : 72 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 1:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:8.
Je dobojováno. Gruzínci sice na začátku druhého poločasu přišli o své vedení a Španělé srovnali na 1:1. A tento výsledek svítil na ukazateli skóre i v nastavené druhé minutě. Už to tedy vypadalo, že se oba celky rozejdou smírně, ale opak byl pravdou. Dani Olmo napálil míč, ten rukavicemi chtěl vyrazit domácí brankář, ale balon se odrazil od tyče jeho brány a skončil za jeho zády. Španělé tak nakonec přeci jenom urvali všechny tři body, na které se ale dost nadřeli.

90+5

Konec zápasu.

90+4

90+4. Za zbytečný tvrdý zákrok na konci zápasu vyfasoval Šengelia červenou kartu

90+4

V závěru zápasu zbytečně hodně tvrdě podrážkou atakoval hostujícího hráče Šengelia a už míří do šatny. Od hlavního sudího totiž inkasuje červenou kartu.

90+2

90+2. Dani OLMO - 1:2

90+2

Španělsko právě vstřelilo branku!
Tak hosté utekli hrobníkovi z lopaty doslova ve vteřině dvanácté. DANI OLMO dostal přihrávku od Jordiho Alby a kus před velkým vápnem vyslal dalekonosnou střelu, kterou domácí brankář sice rukavicemi zachytil, ale míč se od tyče odrazil a skončil v síti – 1:2. Španělé tak nakonec vytěžili z minima maximum a berou tři body, ač to už nevypadalo. Asistence: Jordi Alba.

90+2

Hosté se stále drží na polovině Gruzie a ocitli se v další šanci. Jenže Ferrán Torres byl v ofsajdové pasti a zdvihnutý praporek postranního sudího toho byl jen důkazem.

90+1

Jordi Alba se málem dostal do zakončení po přihrávce od Pedriho. Jenže tuto souhru zastavila obrana domácích.

90

Nad rámec řádné hrací doby se ještě budou nastavovat čtyři minuty navíc.

89

Teď už ale mají balon znovu hosté, kteří se hned přesunují na druhou stranu, je tu závěrečný finiš.

88

Po další nepřesné střele hostů následoval odkop od Loriovy branky. Domácí se tak budou snažit na polovině soupeře zdržet co nejdéle. Stále drží nadějný výsledek.

87

Ferrán Torres poslal míč na Daniho Olmu, ten poté zakončil, ale jeho pokusu chybělo o dost více přesnosti.

86

Thiago Alcântara hledal přihrávkou hlavou na Moratu, ten ale svou hlavičku poslal k zadní čáře, míč pak skončil za ní. Odkop od branky Gruzie.

85

Španělé zahrají další rohový kop.

84

García přenechal míč Oyarzabalovi, ten hned poslal dál na Thiaga Alcântaru, ale nakonec z téhle slibně se rodící akce nebylo vůbec nic.

82

Levan Šengelia táhl akci domácích po levé straně a chtěl balon centrovat do velkého vápna, avšak v tom mu zabránil jeden z hráčů Španělska.

81

Thiago Alcântara rozehrál rohový kop, na míč si ale naskočil Giorgi Loria a má ho ve svých rukavicích. Hned ho poslal spoluhráčům, aby otočili hru.

80

Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, dá se očekávat, že bude nastavena i nějaká ta minuta navíc. Španělé tak mají už mnohem méně času otočit zápas na svou stranu.

79

Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Otar Kakabadze, přichází Grigol Čabradze.

79

Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Chviča Kvaracchelia, přichází Nika Kvekveskiri.

77

Dani Olmo dostal přihrávku doprostřed pokutového území, kde z otočky rychle vypálil, ale jeho pokus levačkou šel jen vedle levé tyče z pohledu domácího brankáře.

76

Z vlastní poloviny šli do další akce hosté, na polovině hřiště je ale zastavili domácí hráči a postupný útok španělského týmu se tak rozplynul.

75

Jordi Alba se dostal do těsné blízkosti domácí branky, ale u balonu byl dříve Giorgi Loria a má ho ve svých rukavicích. Bude tak mít další odkop.

74

Dlouhý odkop od branky Gruzínců provedl Giorgi Loria a domácí tak mohou jít rychle do další akce před španělskou branku.

73

Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Mikel Oyarzabal.

72

Dani Olmo se dostal do dobrého zakončení, ale zblízka na domácího brankáře nevyzrál. Nicméně nadále pokračuje španělská akce.

70

Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Otar Kitejšvili, přichází Giorgi Beridze.

70

Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Elguža Lobžanidze, přichází Levan Šengelia.

70

Álvaro Morata na levé straně chtěl poslat přihrávku do velkého vápna, byl ale čistě obrán o míč a Gruzínci tak předvedli další dobrou obrannou práci.

68

García musel odvracet povedený centr Gruzínců do bezpečí, poté si balon převzali Španělé a už se derou do další útočné akce.

66

Dani Olmo zachytil míč u levé postranní čáry, poté ho poslal do středu pole pro spoluhráče, ale Thiago Alcântara ho dobře nezpracoval a slibná akce končí už v jejím zárodku.

65

Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Pedro Porro, přichází Marcos Llorente.

63

Busquetsův centr směrem k brance domácích byl hodně nepřesný a míč končí za zadní čárou. Giorgi Loria tak bude mít k dispozici další odkop od svého zařízení.

62

Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Budu Zivzivadze, přichází Giorgi Kvilitaja.

61

García zastavil unikajícího domácího Kvaraccheliu a nepovolili mu druhé přesné zakončení v tomto duelu, následovat tak bude jen odkop od Simónovy branky.

60

Hodina hry je minulostí, hostům se už lépe dýchá, když se jim před chvílí povedlo srovnat. A více se tlačí před soupeřovu branku, cítí, že by mohli stav zápasu otočit na svou stranu.

59

Hosté po vstřeleném gólu ožili a dostali se do další akce, ale tu pokryla obrana Gruzie, která nepustila do střely znovu Ferrána Torrese.

58

Gruzínci se po další akci dostali k rohovému kopu, ale ze standardní situace se neprosadili.

56

56. Ferrán TORRES - 1:1

56

Španělsko právě vstřelilo branku!
A je vyrovnáno. Hosté si museli oddychnout. Alba poslal míč do pokutového území pro FERRÁNA TORRESE, jenž poté v těsné blízkosti domácího brankáře poslal pravačkou balon nekompromisně do sítě – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku, hosté jsou zpět ve hře o body. Asistence: Jordi Alba.

54

Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Fabián Ruiz, přichází Thiago Alcântara.

54

Španělé se zdrželi celkem dlouho na gruzínském území, kde vybojovali rohový kop. Na bližší tyč si naskakoval Martínez, ale jeho zakončení se nevešlo do branky domácích.

52

Kašia ale centr Torrese z levé strany dobrým obranným zákrokem zastavil. Gruzínci tak opět získávají balon na svou stranu.

52

Ferrán Torres napravil svou chybu, když nejprve přišel o míč, záhy ho ale vybojoval na španělskou stranu. Hosté se tak dostávají do další slibné akce.

51

Pokus Ferrána Torrese z dálky zablokovala opět obrana Gruzie. Domácím hráčům se ale hned na to nepovedl průchod na španělskou polovinu.

50

Hosté se snaží o vyrovnání, to zatím nepřichází. Gruzínci nabuzeni gólem do šatny nabrali více sebevědomí a síly proti silnému Španělsku se toho nebojí.

49

Po zisku balonu směřovali hru na druhou stranu znovu Španělé, ale zbrzdila je zase pevná obrana domácí Gruzie.

48

Gruzínci opět nepustili svého soupeře směrem na svou polovinu, sami po zisku míče šli do další akce. Rozběhnutý Chviča Kvaracchelia byl ale zastaven beky soupeře.

47

Pedro Porro centroval míč na levou stranu, ten zachytil jeden z domácích hráčů a ten skončil za zadní čárou. Hosté tak zahrají rohový kop.

46

Pedri se po chybě gruzínské obrany dostal ke střele, ale ta neměla gólové parametry. Nicméně Španělé se stále drží na polovině soupeře.

46

Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Diego Llorente, přichází Iñigo Martínez.

46

Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Bryan Gil, přichází Dani Olmo.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
Střely na branku: 2 – 1
První poločas je minulostí. Dalo se očekávat, že bude v režii španělského týmu, ale nebylo tomu tak. Hosté byli sice více na míči, měli více šancí, ty ale nepřetavili v úvodní gól i díky velmi dobře hrající Gruzii. Tak dobře bránila, i se sama dostávala do šancí. Nakonec pak v závěru udeřili díky povedené střele Chviči Kvaracchelieho, kterého šikovně uvolnil Otar Kitejšvili. Hosté tak mají ve druhém poločase rozhodně co dohánět.

45+1

První poločas skončil.

45

Vypadá to, že sudí nebude nastavovat ani minutu navíc a první poločas je tedy zřejmě u svého konce.

44

44. Chviča KVARACCHELIA - 1:0

44

Gruzie právě vstřelila branku!
Tak to je v závěru poločasu pro hosty obrovský šok. Velmi sympaticky hrající Gruzínci jdou totiž do vedení. Výborně to udělal Kitejšvili, jenž posunul míč na levou stranu pro rozběhnutého CHVIČU KVARACCHELIU, který se ještě více přiblížil do pokutového území a poté levačkou umístil balon k protější tyči – 1:0. Asistence: Otar Kitejšvili.

42

Ferrán Torres dostal míč na hranici pokutového území a byl v ideální pozici. Střelu ale spíše uspěchal a balon poslal jen vysoko nad branku domácích.

41

Ferrán Torres na pravé straně před pokutovým územím tančil s míčem kolem soupeře z Gruzie, ale nepovedlo se mu dobře odcentrovat.

40

Blíží se konec první půle, stále na ukazateli skóre svítí bezbrankový stav. Gruzínci čelili další akci Španělů, kterou opět překazili.

38

Gruzínci se dlouho nedostali do akce na polovině Španělů, ale na druhou stranu se zase proti zvyšujícímu se tempu soupeře velmi dobře brání a vracejí se pomoci brankáři Gruzie.

37

Ferrán Torres poslal dobrý míč pro spoluhráče, ale ten na něj nedosáhl, protože se střelou příliš otálel. Španělé se tak sami připravili o možnost skórovat.

36

Pedro Porro spěchal za míčem na pravé straně a rýsovala se tak akce. Plán byl odcentrovat míč do pokutového území, avšak Porro to nestihl a balon je v zámezí. Odkop od Loriovy branky.

35

Sergio Busquets si srovnal na vlastní polovině míč, poté ho společně s kolegou zatáhli na polovinu Gruzie, jenže znovu se tak nedokázali dostat do šance i díky precizní obraně soupeře.

34

Morata sklepl míč pro Bryana Gila, ale druhý jmenovaný se znovu nedostal do lepší střelecké pozice. Akce Španělska je tak, zdá se, opět u konce.

33

Gilovi chyběl jeden krok, aby se v pokutovém území dostal ke střele. Místo toho míč utekl za zadní čáru a je z toho jen odkop od Loriovy branky.

31

Půlhodina hry je za námi a nutno podotknout, že Gruzínci dělají Španělům velké problémy a jsou tak důstojným soupeřem. Teď ale přišli o balon a s ním na druhou stranu míří hosté.

30

Ten Španělé zahráli nakrátko, nakonec se pak nedostali do ohrožení Loriovy branky.

29

Chviča Kvaracchelia ve skluzu poslal k zemi Ferrána Torrese. Je pískán faul a hosty čeká standardní situace v podobě volného přímého kopu.

28

Jenže znovu je obrana Gruzie otravovala tak dlouho, až získala míč a do další akce se hrnul Otar Kitejšvili. Ale Busquets jako správný kapitán zakročil a má míč na kopačce.

27

Španělé nyní zastavili další možnou akci Gruzínců a sebrali jim míč. S ním už nyní zkoušejí projít na polovinu domácího celku.

26

No a znovu si na míč naskakoval jeden z domácích hráčů, ale v blízkosti Simóna neuspěl. Nicméně pokračovala akce dále a po střele Dvaliho pak bere míč do rukou Simón a posílá ho daleko od své branky.

25

Gruzínci si svou další aktivitou vynutili další rohový kop a opět to může být v pokutovém území Španělů nebezpečné.

23

Další pokus hlavou Gruzínců, nejvýše si vyskočil Otar Kakabadze, ale balon poslal jen mimo tři španělské tyče.

21

Gruzínci stále stačí na svého soupeře, dobře brání a i se dostávají do akcí, zatím se však na ani jedné straně skóre na ukazateli nezměnilo.

20

Bryan Gil ve skluzu chtěl získat balon pro Španělsko, ale nakonec tomu tak nebylo. Po chvilce se ale k míči dostali hosté znovu.

19

Zivzivadze nyní zastavil nečistě agilního Bryana Gila, jenž chtěl poslat centr na spoluhráče, místo toho ho tvrdě zasáhl domácí hráč a i ten už vlastní kartu žluté barvy.

18

18. Brankář Simón chytil velkou šanci Kašii

18

A z této standardky Guram Kašia mířil hlavou na španělskou branku a do akce musel jít Unai Simón, který balon v pádu zastavil svou hrudí! Velká šance zase na straně domácích.

17

Giorgi Mamardašvili poslal míč na Otare Kakabadzeho a ten vyslal pokus, který obrana Španělska srazila mimo ohrožení Simóna za cenu rohového kopu pro domácí.

15

Gruzínci to zatím soupeři hodně komplikují, velký favorit zápasu ze Španělska se tak zatím nedokázal dostat do vedení. A navíc už inkasoval dohromady dvě žluté karty, když dvakrát hasil rodící se nebezpečí na gruzínské straně.

14

Žlutou kartu dostává Pedro Porro (Španělsko).

13

Další útok domácích, který vedl Chviča Kvaracchelia a rodila se velká šance. Jenže přišel další španělský faul a sudí už okamžitě tasí další žlutou kartu.

12

Fabián Ruiz zahrál rohový kop, ale z této standardní situace Španělé nepřekonali domácího brankáře.

11

11. Torresova šance

11

Nyní se to už povedlo, v pokutovém území si míč převzal Ferrán Torres a zakončil. Giorigi Loria pak předvedl pohotový zákrok a míč dostal do bezpečí! Největší šance zápasu.

10

Jordi Alba nacentroval balon pro Moratu, ale tomu míč nesedl a nakonec vůbec na polovině Gruzie nezakončil.

8

Gruzínci jsou v obraně velmi pozorní, nedovolují Španělům dostat se do blízkosti Simónovy branky. Zatím tak s favoritem duelu v první desetiminutovce zápasu drží sympaticky krok.

7

A hned Gruzínci donutili Španěly k záchranné brzdě, protože unikali před branku Unaie Simóna. Diego Llorente pak zatáhl soupeře rukou a poslal ho k zemi. Od hlavního sudího tak inkasuje první žlutou kartu zápasu.

6

Pedro Porro dostal na pravou stranu přihrávku a hned chtěl míč centrovat do pokutového území, jenže zachytili ho domácí a míří dopředu.

5

Álvaro Morata hlavičkoval míč na svého spoluhráče, ale ten na něho nedosáhl. Nakonec však znovu získali hosté míč a stěhují se s ním na polovinu gruzie.

4

Jordi Alba se s míčem snažil projít znovu před branku Gruzie, ale obrana domácích srazila míč za postranní čáru, následuje tak autové vhazování pro hosty. Španělé tak u balonu zůstanou.

2

Nyní už se ale k míči dostali také hosté ze Španělska a už se derou do blízkosti domácí branky. Loria tak musí být na pozoru.

1

O úvodní výkop se postarala domácí Gruzie a už se zkouší s míčem dostat na polovinu Španělska.

1

Utkání právě začalo.
Dozněly hymny obou zemí a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
Úvodní sestavy:

Gruzie: G. Loria – Giorbelidze, Dvali, Kašia, Kakabadze – Kankava (C), Gvilija – E. Lobžanidze, Kitejšvili, Kvaracchelia – Zivzivadze.
Náhradníci: Mamardašvili, Kupatadze – M. Kobachidze, Aburžania, Kvilitaja, Čabradze, Grigalava, Beridze, Kvekveskiri, Šengelia, Žighauri, Parunašvili.

Španělsko: Simón – Porro, García, D. Llorente, Alba – Ruiz, S. Busquets (C), Pedri – F. Torres, Morata, Gil.
Náhradníci: de Gea, Sánchez – I. Martínez, Canales, Koke, Th. Alcântara, Gayá, Ramos, Rodri, Olmo, Oyarzabal, M. Llorente.

Rozhodčí: Petrescu (ROU) – Ghinguleac (ROU), Grigoriu (ROU).
Gruzie

Na opačné straně stojí reprezentace Gruzie, která se bude pokoušet o zázrak v podobě zisku jakéhokoliv bodu. Gruzii by ovšem mohlo hrát do karet to, že bude mít výhodu domácího prostředí, což se musí hodit. Gruzínci rovněž mají za sebou první kvalifikační zápas, který sehráli proti nevyzpytatelnému Švédsku. To bylo před tímto zápasem v roli obrovského favorita, což se nakonec také povedlo naplnit. Švédsko nakonec vyhrálo díky jediné vstřelené brance, která přišla v závěru prvního poločasu a postaral o se ní Claesson.
Španělsko

Reprezentace Španělska půjde do tohoto zápasu v roli obrovského favorita a nic jiného, než vítězství, si zkrátka nepřipouští. Španělé logicky mají za sebou první kvalifikační zápas, který se jim nepovedl dle představ. Španělsko sice mělo v souboji proti Řecku výhodu domácího prostředí, avšak bojovný výkon řecké reprezentace nakonec stačil k zisku bodu. Španělsko se sice krátce před koncem prvního poločasu dostalo do vedení, avšak soupeř si ve druhém dějství vybojoval penaltový kop, který se povedlo proměnit a oba celky si tak rozdělily po bodu.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Kvalifikace na MS je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Gruzií a Španělskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Gruzie – Španělsko

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 44. Kvaracchelia (Kitejšvili) – 56. F. Torres (Alba), 90+2. Olmo (Alba)

Karty:   19. Zivzivadze (GRU) – 7. D. Llorente (ESP), 14. Porro (ESP)   90+4. Šengelia (GRU)

Držení míče: 28 % : 72 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 1:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:8.

Gruzie: G. Loria – Giorbelidze, Dvali, Kašia, Kakabadze (79. Čabradze) – Kankava (C), Gvilija – E. Lobžanidze (70. Šengelia), Kitejšvili (70. Beridze), Kvaracchelia (79. Kvekveskiri) – Zivzivadze (62. Kvilitaja).
Náhradníci: Mamardašvili, Kupatadze – M. Kobachidze, Aburžania, Kvilitaja, Čabradze, Grigalava, Beridze, Kvekveskiri, Šengelia, Žighauri, Parunašvili.

Španělsko: Simón – Porro (65. M. Llorente), García, D. Llorente (46. I. Martínez), Alba – Ruiz (54. Th. Alcântara), S. Busquets (C) (73. Oyarzabal), Pedri – F. Torres, Morata, Gil (46. Olmo).
Náhradníci: de Gea, Sánchez – I. Martínez, Canales, Koke, Th. Alcântara, Gayá, Ramos, Rodri, Olmo, Oyarzabal, M. Llorente.

Rozhodčí: Petrescu (ROU) – Ghinguleac (ROU), Grigoriu (ROU)